Találatok a következő kifejezésre: A szülei és azt mondták, (45 db)

Még csak pár hete vagyunk együtt a barátommal és még csak látásból láttam a szüleit és ők is engem, de amikor kérdeztem hogy mondtak e valamit azt mondta hogy semmit. Ez akkor rosszat jelent?

Mármint hogy valami olyat mondtak. mert szerintem ilyenkor mindenki mond valamit, a véleményét, de valoszinü nem akart engem megbántani, meg csak annyit mondott hogy neki tetszek és ez a lényeg ami igaz is csak engem érdekel hogy mégis mi az els? menyomásuk

Legjobb válasz: Ha még éppen csak láttak téged a barátod szülei, akkor ugyan mit tudnának mondani rólad? Talán még az a bizonyos "elsõ benyomás" sem alakult ki rendesen bennük rólad. Mert ahhoz azért szerintem kell valami gesztus, egy bemutatkozás, néhány perc beszélgetés...

Ha még éppen csak láttak téged a barátod szülei, akkor ugyan mit tudnának mondani rólad? Talán még az a bizonyos "elsõ benyomás" sem alakult ki rendesen bennük rólad. Mert ahhoz azért szerintem kell valami gesztus, egy bemutatkozás, néhány perc beszélgetés...
Szerintem könnyen elõfordulhat, h tényleg nem mondtak még semmit. Csak láttak Téged, az édes kevés. Ha rendesen bemutat és beszélgetsz velük, akkor nyilván ki tudnak alakítani egy remélhetõleg :) pozitív véleményt rólad, és biztos elmondják majd neki is h milyen aranyos lányka vagy. Legalább már láttad õket. Én több mint 8 hónap alatt még csak nem is láttam a barátom szüleit. Szóval ne aggódj, ez nem jelent semmi rosszat.
Én is úgy gondolom, hogy ez még semmit nem jelent!:)
pl anyukám sem mond semmit az aktuális páromról amíg járok vele. Tehát lehet, hogy az õ szülei se mondtak semmit, fõleg, hogy még csak 1x láttak.

A szüleink még nem találkoztak, de mi már 10 éve együtt vagyunk a párommal, édesanyámnak felvetettük a szülők találkozását, és azt mondta, hogy az ő és édesapám szüleinél se volt szokás a találkozgatás, ez most akkor mit jelent, erre mit lépjek?

Legjobb válasz: Az én anyám se kíváncsi a párom szüleire..mondjuk itt feszül némi ellenérzés anyóspajtásék hozzánkállása miatt.Szóval nem egyedi ez, szerintem ne erõltesd, mindenkinek jobb így, mintha lenne egy ciki, feszült légkör, amibõl mindenki menekülne.

Az én anyám se kíváncsi a párom szüleire..mondjuk itt feszül némi ellenérzés anyóspajtásék hozzánkállása miatt.Szóval nem egyedi ez, szerintem ne erõltesd, mindenkinek jobb így, mintha lenne egy ciki, feszült légkör, amibõl mindenki menekülne.
Nem akar velük találkozni.
Mondd el neki, hogy nem azt szeretnéd, hogy rendszeresen összejárjanak, hanem hogy ismerkedjenek meg. Senki nem várja tõlük, hogy barátok legyenek, de attól szóba állhatnának egymással. Elvégre a ti szüleitek, ti pedig együtt vagytok. Szervezzetek egy családi vacsit ahol mindannyian jelen vagytok, és mutassátok be õket egymásnak.

Szoval az tortent, hogy nem mondtam el egy csomo rossz jegyet a szuleimnek es most bukott ki. Nagyon nagy bajt csinaltam?

Mindent megvontak tolem, ugyhogy nem is biztos hogy tudok forumozni. Raadasul a hetvegen egy matematikataborba kellene (szeretnek) menni es nem akarnak elengedni. Oket is megertem, es jova szeretnem tenni. Tudnatok nekem segiteni?

Legjobb válasz: Szia. Én is csináltam ilyet iskolás koromban, és utólag jöttem rá én is, hogy jobb elmondani a legelején a dolgot. Gondolom az is rosszul esett a szüleidnek, hogy egy ideig hazudtál nekik. Biztos meg fognak bocsájtani, csak egy kis idõ kell nekik. Mégis milyet rossz jegyeket nem vallottál be? Nagyon szigorúak? Gondolom ha matektáborba szeretnél menni, akkor nem lehetsz rossz tanuló. Én ennyi idõsen már diszkóba jártam, nem ilyen táborokba, úgyhogy szerintem a szüleid csak örülhetnek, ha inkább ez érdekel:) Meglátod, majd megenyhülnek!

Most hogyhogy nem vagy iskolában?!
Szia. Én is csináltam ilyet iskolás koromban, és utólag jöttem rá én is, hogy jobb elmondani a legelején a dolgot. Gondolom az is rosszul esett a szüleidnek, hogy egy ideig hazudtál nekik. Biztos meg fognak bocsájtani, csak egy kis idõ kell nekik. Mégis milyet rossz jegyeket nem vallottál be? Nagyon szigorúak? Gondolom ha matektáborba szeretnél menni, akkor nem lehetsz rossz tanuló. Én ennyi idõsen már diszkóba jártam, nem ilyen táborokba, úgyhogy szerintem a szüleid csak örülhetnek, ha inkább ez érdekel:) Meglátod, majd megenyhülnek!
Szerintem meg válad fel a saját felelõsséged, a rossz jegyek, és a sumákolás miatt is, és ne kibújni akarj a következmények alól, hanem kezdj el tanulni, és javíts minél hamarabb, ezzel rövidítsd a büntetés idejét, másrészt bizonyítasz is.
Szinte meg is válaszoltad a kérdésedet, csak nézd meg fenn! Tehát: tõlük is kérdezd meg, nagy bajt csináltál-e? Hiszen a bizalmuk rendült meg. És ha látják, hogy te is felfogtad ezt, könnyebben megenyhülnek. Jóvá szeretnéd tenni, ezért segítsenek neked. A hétvégi matematika-táborban nagyon szeretnél ott lenni, engedjék meg, hogy erre elmehess. Szóval semmi egetverõ gondolat, ez mind benne van a te fejedben is. Csak bátran és õszintén!
Én is voltam ilyen helyzetben. :) Én leültem az Édesanyámmal beszélgetni, hogyha mindent megvon és büntetést szab ki azzal csak ront a helyzeten.Kaptam 3hónap próba idõt, ami alatt bizonyítanom kellett:javítani a jegyeken.Szóval elmentem haverokkal lógni, tanultam, buliztam, sõt a rám esõ házimunkát is elvégeztem és 4, 5 lett az átlagom. :) Tehát ez rajtad is múlik, mennyire vagy képes összeszedni magad.Úgyhogy Hajra! :)
Én ugyanezt csináltam még 2 éve.... Csak még sokkal durvábban. Nekem nem volt ott 3-as csak 1es! Mikor megtudták nem kiabáltak, nem vontak meg tõlem semmit, de nagyon nagyot csalódtak bennem! És ez, hogy nem csinálnak semmit, még rosszabb, mintha megvontak volna tõlem egy hétvégét! Ne akarj elmenni, inkább maradj otthon és tanulj, bizonyíts nekik, mert így sosem szerzed vissza a bizalmukat ha már most el akarsz menni! Tanul az én hibámból: 4, 4 - es átlagom lett:) Sok szerencsét!
Amikor az én lányom (szintén 15 évesen) ugyanezt eljátszotta velem, azaz elsumákolta a jegyeit, én is "szobafogságra" ítéltem. Bár be kell vallanom, hogy nem vagyok következetes szülõ, megsajnáltam, így pár napig tartott. A lányom azért sumákolta el a jegyeit, mert amikor megkapta a rossz jegyet, akkor mindig mérlegelte, hogy megéri-e megmondani, vagy nem. Mindig arra jutott, hogy MA MÉG nem éri, mert akkor ma (pl. szerda, v. péntek, v akármelyik nap lehet) ki fogok akadni, és balhé lesz. Így szépen összegyûjtötte õ is, és egyszerre robbant a bomba. Nos ez a legrosszabb vari, hidd el. Mondd meg a szüleidnek, hogy te is mérlegeltél, nem akartad õket bosszantani, mert gyenge voltál ahhoz, hogy vállald a követkeményeket. DE, KI FOGOD JAVÍTANI, BECSSZÓ!!! Amúgy a sumákot ki fogod nõni, az én lányom is kinõtte, most 4, 6 a gimiben.
Matematika tabor biztosan maskor is lesz, majd a kovetkezokre elmesz mindig! Semmi bajod nem lesz, ha most otthon maradsz, es szot fogadsz! Hidd el megeri! Amugy jo, hogy a szuleid adnak buntetest, figyelnek rad, ez azt jelenti. Neked akarnak csak jot. Ha nem buntetnek meg, azt jelenti, hogy azt csinalhatsz amit akarsz. Amugy kulfoldon elsz? Hol vagy? Hova tuntek az ekezetek?
Én is csak egyetérteni tudok a 10:00-al. Az élet nem arról szól, hogy hibázunk és utána meg kibúvót keresünk a felelõsség alól. Egy kis büntetés nem árt, megtanulod, hogy büntetlenül nem lehet átvágni senkit. Nem azt mondom, hogy én nem titokoltam el jegyeket és nem voltam 3 hónapig minden megvonáson, de tanultam belõle. Remélem a szüleid nem adják be a derekukat és így tanulsz az esetbõl. Ha elengednek csak azt érik el, hogy az élet minden kérdésében így fogsz gondolkodni. Nem vagy már gyerek vállald a felelõsséget a tetteidért..
A kérdező hozzászólása: a 10:00-as kommentet nagyon koszonom. igaz kisse durva volt de igazad van.
Jobbulást!
Ne cseszd el az eletedet!!! Most a bizalom oda, nem hisznek mar neked, de meg is erdemled. Hogyan akarsz tovabbtanulni, ha nem tanulsz mar most a kezdetek kezdeten se? Elsos kozepiskolas vagy? Es most milyen betegsegben szenvedsz? Nem baj ha kapsz buntetest, nem fogsz belehalni, semmi bajod nem lesz tole. Figyelj, nem vagy mar csecsemo, ertsd meg, ne verd at a szuleidet, most kinek a jo, most boldog vagy??? Megnagyobb problemat csinaltal igy. Tanulj, tanulj, tanulj, hidd el megeri, meglesz a szorgalmadnak az eredmenye! Ha megtanultal a maradek szabadidodben csinalj amit szeretsz, hallgass zenet, sportolj....stb. de eloszor tanulj, please:) ))
A kérdező hozzászólása: ok. en tanulok most is meg minden csak legalabb engedjenek el arra a hevegere. egyebkent most beteg vagyok azert vagyok itthon
válad=vállald
Elsõ vagyok:azt mondtam, hogy ez még jobban stresszel és ezért még annyira sem tudok majd figyelni a tanulásra(pl.órákon), mint eddig, mert csak a büntire gondolok.(Amúgy tényleg így volt.)Meg félelmet keltett bennem maga a szó is.Bár mindenért vállalni kell a következményeket, azért én durvának tartom, hogy ezt-azt megvonnak egy gyerektõl.Szerintem egy szülõnek inkább inspirálni kell a gyerekét, nem megbüntetni.Így amikor haza értem a suliból tanultam, anya kikérdezett(vagy tesóim)aztán után szabad foglalkozás volt.Nem tudom a te szüleidnél beválik e a kikérdezõs dolog, de megpróbálhatod.
A kérdező hozzászólása: na joooo. a matektaborba foleg szorkozni megyunk meg egy kicsit tanulni. erdekel a matek meg a fizika (ezekbol nem kaptam rossz jegyet) ezen az agon akarok tovabbtanulni is viszont a tobbibe szrtam egy nagyot es meg is lett az eredmenye. olyan katonas 1-2-3 asok. :( mellettuk van egy nehany 5 is csak keves. szuleim legalabb 4eseket varnak el. ja es a tabort azert nem fejtettem ki reszletesebben mert ok nem tudjak hogy szorakozni megyunk. (a legtobb ismerosom kocsmaba jar bulizni minden alkalommal reszegen kell hazakiserni oket ugyhogy se kedvem se nem engednek oda engem. jóféle disco meg nincs a kozelben)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valasz, de lenne meg 1 kerdesem. megis mit mondtal neki, vagy hogy mivel vetted ra, hogy ne legyel buntetesben?
A kérdező hozzászólása: nem elek en kulfoldon csak mivel magamnak koszonhetoen a gepemnek lottek egy joidore igy marad a telefonom amin meg csak qwerty billentyuzet van (sony ericcson p1i) utolagosan is bocsi ha kellemetlenseget okoz.


Talán elmenni orvoshoz, hogy ne csak tippelgess, hanem egy hozzáértõ döntse el daganatos vagy-e.
Menj el egy orvoshoz például úgy elsõ körben.
mégis mire alapozod, hogy daganatos vagy? talán el kellene menni orvoshoz... hány éves vagy?
Ha tényleg beteg vagy, akkor a kezelésed részeként ingyen konzultálhatsz pszichológussal is. Majd õ segít.
mással is szórakozhatnál, mint ilyen komoly témával. unatkozol?
A kérdező hozzászólása: elõször is bocs a kérdésért, nem kéne ilyet közzétennem, de olyan hülye vagyok hogy lement a vércukrom és észre se vettem , ezért voltam ilyen depis hangulatban.másodszor már szóltam a szüleimnek és van idõpontom az orvoshoz is, remélem nem lesz semmi komoly bajom.
A kérdező hozzászólása: .
Szórakozz azzal, ami veled egyidõs, te kis hülye! Szeretnéd tudni, milyen az, amikor valaki "daganatos"? Tényleg ennyire szeretnéd tudni? Nem hiszem...
Elõször is be kell fejezni ezt a világfájdalmas önsajnáltatást. Aztán elmenni elõbb kivizsgálásra, ha nincs semmi gond, akkor pszichiáterhez (ugyanis abban az esetben nem csak hipochonder vagy, de más bajok is vannak). Ilyen haláli egyszerû. :)
Mibõl gondolod, hogy daganatos vagy?
Ugye tudod hol kel hinni...
Máskor gondold meg, hogy mit hiszel a magadról.. Az emberi test fura szerzet, képes beteljesíteni a képzelgésidet. Akkor aztán leshetsz...
Úgy, hogy kimaradsz az egészbõl.
Ha megkért, hogy ne mondd el senkinek, akkor ne mondd el! Valószínûleg a bátyjával fogja megbeszélni elsõsorban, ha neki elmondta, remélem, elég idõs, hogy segíteni tudjon neki. Ha megbízott benned, és elmondta, akkor majd szól, ha segíthetsz.
Én elmondanám a szüleinek. Valószínûleg megutálna, de inkább azt, minthogy 16évesen vállaljon egy gyereket elszúrva az egész életét.
A kérdező hozzászólása: Tényleg ciki, de nem tud mit tenni ellene...
Az oltári ciki, hoyg nem tudja, hoyg kitõl terhes ennyi idõsen:O Amúgy elsõként a nõgyógyászt kell felkeresni, és aztán a szülõkkel minél elõbb beszélni. Szerintem meg te jobban járnál, ha kimaradnál belõle, mert késõbb még gondod lehet ebbõl:S
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hoy nem tudja kitõl terhes... :/
1: irány orvos, pontosítani, mennyi idõs, mit lehet még csinálni 2: elmondja a szüleinek szépen, vagy a fiú a saját szüleinek, akik toleránsabbak, vagy józanabbak, mert ne szülés elõtt 3 héttel derüljön ki
A kérdező hozzászólása: Kérdezte, hogy mit csináljon...
akkor sem neked kell ebbe beleavatkoznod, ha nem kért a segítségedbõl, max. ráveheted, hogy menjen orvoshoz, vagy beszéljen egy felnõttel
A kérdező hozzászólása: A barátnõm 16, 5 éves... Amúgy ikrek, csak nem akartam úgy írni... És nagyongyerekes... Esély sincs arra, hogy segíteni tudjon
Beszéld rá a csajt hogy mondja el a barátjának meg a szüleinek ha nem akkor neked KELL elmondanod. Gondolj bele szegény srác helyzetébe fogalma sincs hogy mindjárt apa lesz. Lehet hogy nem is akarná a gyereket. Mindenképpen tenned kell valamit. Ha nem mondja el magától akkor neked kell megtenni.
ne írj dupla w-vel. Utolsó.
Ja bocsi kiment a fejembõl mire fégig olvastam amúgy lehetséges , hogy adnak neked diákmunkát!Amúgy meg bocsi h megkérdem , de hol lehet új kérdést kitenni?!
Hány éves vagy? Ha 14-nél több akkor felvesznek diákmunkára! :)
Mennyibe kerül?
Hol laksz? kifizettem neked.
És azt nem mondta miért nem fizeti ki?:$$ de ha gondolod a házatokban kérdezd meg az idõseket hogy kell-e walamiben segíteni wagy walami ilyesmi wagy sétáltass kutyát pénzért.wagy még esetleg:beszééld meg anyukáddal hogy megcsinálsz otthon mindent de wegye meg a cipöt:$$ és akkor wiszont nagyon becsüld meg anyukád meg amugy is becsüld mert anya csak egy wan:) )
A kérdező hozzászólása: A kérdésben leírtam hogy 13 :)
A kérdező hozzászólása: 3350 FT de mivel anyukám ott dolgozik ahol kinéztem, leveszik neki a 20 százalékát és így: 2680 FT lesz, ha jól számoltam ki.
A kérdező hozzászólása: Ha be vagy jelentkezve, akkor: oldalt ahol a kategóriák vannak alul van egy olyan hogy , , új kérdés " arra, utána add meg a kategóriát, és írd be a kérdésed. :)
hol lakol kedves kérdezõ?
valószínûleg valami reklámos lehetett.
Volt velem ilyen nem t'om ki volt, tiltsd le a számát.
Valami idióta szórakozott . Ne is foglalkozz az ilyenekkel .

36 hetes vagyok ma voltam uh és azt mondta a dokinő h a méhlepény 2-es fokban érett és "valamivel kevesebb a magzatvíz". Ez mit jelent? Lehet h hamarosan szülök?

Legjobb válasz: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr.. A link alján megtalálható, hogy lepény egyes érettségi fokozatai mit jelentenek.

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr.. A link alján megtalálható, hogy lepény egyes érettségi fokozatai mit jelentenek.
A 2-es fokozat ilyenkor még nem vészes! Még simán végig hordhatod! Magzatvízzel kapcsolatban pedig már hallottam azt, hogy a 36. héttõl általában kevesebb lesz a víz. Hogy hogyan, azt nem tudom. A dokinõ nem mondott semmit? Mert ha ezekkel gond lenne, akkor biztosan mondta volna! Minden jót!
Már a végén járz, ilyenkor elõforul a II-es lepény. A magzatvíz sem gond, ilyenkor az is lehet kevesebb, de a mgzatvíz mennyiségét nagyon sokminden bfolyásolja, amit látnak az egy pillanatnyi állapot. Nekem a magzatviem a 18. héttõl kevesebb volt, mégis csak a 41. héten szültem! ;)

A szülei rámnéztek és azt mondták, hogy nem tudnak elfogadni. Végre van 1 nagyon rendes fiú és ez van. És ő inkább alázatos, mintsem lázadó, pedig már 21 éves. Mit csináljak?

Azt mondta,h nem járhatunk ezért,mert neki a jöv?re nézve(anyagi háttér)jó,ha a szülei kedvére tesz.De könyörgöm, ez az ? élete!És nem is szeret igazán,ha nem áll ki mellettünk.

Legjobb válasz: Ezek szerint a pénz neki többet ér, mint te. Én a helyedben még örülnék is.. egy ilyen alak nem érdemel meg téged. Hiába rendes pasi meg õ a "tökéletes". Egyelõre nem tudsz semmit sem csinálni. Sajnos. És hogy-hogy nem fogadnak el?! A fiuk választotta, csendesen elkéne fogadniuk. Most inkább fogadd el, hogy nem õ az, akivel szép életet tudnál (tudtál volna) élni.

Ezek szerint a pénz neki többet ér, mint te. Én a helyedben még örülnék is.. egy ilyen alak nem érdemel meg téged. Hiába rendes pasi meg õ a "tökéletes". Egyelõre nem tudsz semmit sem csinálni. Sajnos. És hogy-hogy nem fogadnak el?! A fiuk választotta, csendesen elkéne fogadniuk. Most inkább fogadd el, hogy nem õ az, akivel szép életet tudnál (tudtál volna) élni.
Azonkívül, hogy csak a szüleinek való megfeleléssel törõdik, csinál még valamit? "Nem szeret hazudni a szüleinek." Szeret egyáltalán valamit is? Mondjuk TÉGED? Hagyd a fenébe, ez a pasi egyedül fog megöregedni, és naponta jár ki majd a temetõbe.. már bocsi, ezért a csúnya mondatért, de ennyire nem lehet valaki korlátozott!! Vagy egy pénzéhes ...
Arra nem gondolt senki, hogy ez egy "jó" indok a fiúnak a szakításra? A szemedbe mondták a szülõk, vagy csak a fiútól hallottad? Ha igaz és a fiú szeretne, gondolkodás nélkül téged választana, bocs, de ez így van.
A kérdező hozzászólása: Hm, hát igazatok van. Most szeretné, hogyha barátok maradnánk, de én erre képtelen vagyok. Titokban sem járhatunk, mert nem szeret hazudni a szüleinek. Köszönöm a válaszokat.
Semmit se csinálj, szerintem legjobb, ha elfelejted.Ha ennyire a szüleire hallgat, meg az anyagiakkal jön, sok jó nem sülne ki ebbõl.Azért ez nem semmi, hogy így ránézésre már ezt így kijelentik, hogy nem tudnak elfogadni, ezek szerint téged még csak meg sem próbáltak megismerni, kicsit durva.Bár, ha fiús szülõkrõl van szó, akkor ezen nem is lehet csodálkozni.Valószínûleg, akkor a szülõknek senki sem lesz elég jó a fiúkhoz.
Nos, hát ez nagyon durva... Én nem is tudom, mit csinálnék ilyen helyzetben, sõt, hihetetlen, hogy ez csak így megtörténik! Lehet túlzok, de tényleg, együtt vagy valakivel, szereted.. és akkor egyszercsak a szülõk csettintenek egyet, és hopp, urgott a kapcsolat? Mi lenne, ha titokban lennétek együtt? A szülei elég szívtelenek lehetnek, ha csak ilyen áron vannak a fiacskájuk mellett... Úgy mellesleg, nem tudom mennyivel lenne jobb neked bekerülni egy ilyen családba, ahol ennyire "érzelemmentesen" megy minden! Talán el kéne felejtened.. Neked is jobb lenne úgy.
Nagyon nehéz a fiús szülõkkel, szerintem egy teljesen más kategória. Engem sem fogadtak el a férjem szülei, pedig semmi konkrét okuk nem volt rá, fõleg, hogy mégcsak meg se ismertek, hisz 2-3 találkozásból, felületes beszélgetésekbõl nem lehet valakit megismerni. Valószínûleg nem benned van a hiba, lehet bárkit vitt volna oda a barátod, neki is ez lett volna a sorsa. Jobban jársz, hogy nem lesz közöd egy ilyen családhoz, hisz a válások 60%a is a szülõk miatt van. Ha pedig a párod nem áll ki melletted, az nagy baj, mert nagyon sok esetben választania kell a szülei és a partnere között. De õ még éretlen, nem él önálló életet, így nagyon nem is várható el tõle. Ha meg ennyire alázatos, úgysem lenne sok jövõje a kapcsolatotoknak, ahol a szülõk befolyással bírnak. ..és igen, nem szeret igazán, de ez is azért van, mert éretlen. nekem is volt egy barátom, ennyi idõs volt mikor megismertem, és láttam, hogy nagyon függ a szüleitõl, pedig õ már megtehette volna, hogy önállósodik, nem volt akadálya. én szerettem volna pedig, ha összeköltözünk. 2 év múlva szakítottunk, és nagyon jó döntés volt, azóta eltelt 5 év, most épp egy 21 éves barátnõje van, de még mindig otthon lakik. Szerintem a vége az lesz, hogy ráépül a házra és ott lakik majd a családjával. Szóval eléggé látni az ilyesmit elõre is, nem kell hozzá több évet lehúzni valakivel.
A kérdező hozzászólása: Ilyen még sosem volt velem, hogy ne lettem vna szimpatikus a szülõknek.Szerintem zavarta õket, h felajánlottam hogy elmosogatok (amit meg is tettem)és hogy illedelmes voltam.Éreztem, h nem fogadnak szívesen ezért nagyon zavarban voltam:/
Semmit. Ha fontosabb neki a szülei véleménye meg a pénze, akkor jobb ha nem teszel semmit.
Szerintem is hagyd a pasit, felejtsd el fogsz te talalni jobbat. Tudom konnyu mondani es annal nehezebb megtenni. 7 eve en is hasonlo helyzetben voltam ahol a parom mamaja nem fogadott el, csaladi okok miatt, mert olyan szep es klassz csaladom van (ezt most negativ ertelemben irtam).. A srac nem dobott de a kapcsolat titok kapcsolatba ment. En remeltem h egyszer majd az anyja elfogad, de megrogzott maniaja volt h en a penzre utazom pedig nem igy van. Vartam 3.5 evet es a kapcsolat sosem lepett ki a titok kapcsolatbol. Sosem lett normalis kapcsolat. Hidd el egy ideig kielegit ez a titok kapcs dolog de egy ido utan mikro latod a barataidat normalis kapcsoltabna benned is megfogalmazodik van e igy ertelme. 3.5 ev utan en szakitottam mert elegem lett. O sosem ert be annyira h szembeszalljon anyuci akarataval es megmondja nekem ez a no kell. A sors ironiaja, h szakitas utan ugy adodott h a csaladdal talalkoztam, es a kis penztelen bevandorlo lanybol egy igen csak tehetos, jo anyagi korulmenyek kozott elo, nagy szakmai multtal rendelkezo lany lett.. Akkor mar anyuci elfogadott volna.. de ugye a damage meg lett csinalva, es azt kitorolni nem lehetett. Nekem ez a dolog kihatott az egesz jovobeni kapcsolatepitesemre. Mai napig keresem az igazit.. Hidd el ne tedd!! Megeri meg most elfeledni mint kesobb sokkal tobb fajdalmat okoz neked.

Mikortól van biztosítva a babám. Megkérdeztem a német biztosítót, azt mondták, hogy itt ha a nőnek van biztosítása, akkor a baba is biztosított. De ha én magyar vagyok és Németben szülök, hogyan van a baba biztosítva, ha nekem csak EU kártyám van?

Attól tartok, hogy ha megszületik a babám, megvizsgálják, talán már szurit is kap, azt nekem kell kifizetnem, mert a babámnak nincs biztosítása? Vagy ez hogy van itt kinn? Tehát a születést?l a biztosítás kötésig átfutó id?szak alatt nincs a babának biztosítása? An.

Legjobb válasz: Én a Holland határtól kb 50km-re lakom és jan. Végen fogok szülni EU kártyával. A baba pici, lehet hogy több napot kell benn töltenem vele.szerintetek lehet az én EUkartyammal biztosítva, amíg nem kap otthonról EU kártyát?

A kérdező hozzászólása: Én a Holland határtól kb 50km-re lakom és jan. Végen fogok szülni EU kártyával. A baba pici, lehet hogy több napot kell benn töltenem vele.szerintetek lehet az én EUkartyammal biztosítva, amíg nem kap otthonról EU kártyát?
SZia! Én anno úgy csináltam, hogy megbeszéltem a dokikkal, hogy addig az én kártyámat használják, és ha megvan a picurnak, akkor bemutatom. Az elsõnél még nem volt eu, a másodiknál már könnyebb volt. Egyébként fogsz kapni egy sárga kiskönyvet, abban szépen le lesznek írva, mikor kell a gyereknek vizsgálatra menni, mikor kell szurit kapnia stb. De nem létkérdés a kártya sem, mert úgy tudom 18 éves korig minden ingyenes. De hatig tuti, mert mi azt tavasszal töltöttük, és elég volt vinnem a kiskönyveket. A gyerkõcöknek nem kérték az eu kártyát. Az összes oltást németben kaptuk, soha nem fizettünk, sõt ha a doki ad receptet a gyereknek, akkor a gyógyszertárban az is ingyen volt. Én a bajoroknál, és Baden-Würtenberrgben szültem. Te hol fogsz?
Én Rheinland-Pfalzban szültem, tõlem megkérdezték, hogy az anya, vagy az apa által legyen biztosítva a baba. Itt kérik a baba kártyáját az orvosnál, de tényleg minden ingyen van, a gyógyszerek is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!