Találatok a következő kifejezésre: A szülei és azt (1007 db)

Mit vegyek Karácsonyra a szüleimnek és az öcsémnek? Ti mit adtok nekik?

Az ár ne legyen egekbeszök?, valami egyszer? dolgot keresek, aminek örülnének... a saját készítés? dolgokkal kapcsolatban meg: sosem sikerül úgy ahogy kéne, nagyon antitalentum vagyok:D Ja és mondjuk lehet úgy is hogy anyunak-apunak együtt, vagy mindhármuknak együtt... öcsém 11 éves és szereti az elektronikai kütyüket (de neki nem muszáj venni mert egymás közt nem szoktunk) köszi szépen el?re is 14/L

Legjobb válasz: Elõször is gondold át, mi az, ami bizonyos szempontból "hiányzik" a szüleid életébõl, bármilyen okból. Az én szüleim például az utóbbi pár évben nem állnak túl jól anyagilag, ezért nem költenek szórakozásra, nem nagyon mozdulnak ki otthonról. Én ezért tavaly szinházjegyet vettem nekik. Azóta is emlegetik :). Persze sajnos én sem vagyok éppen "gazdag", szóval nem a legjobb helyre szóltak a jegyek, hanem közép kategóriába, de nagyon örültek neki :). Valami ilyesmire gondoltam, hátha nálatok is van hasonló dolog, amit nem tesznek/vesznek meg, mert mondjuk inkább rátok költik azt a plusz pénzt. L/24

Elõször is gondold át, mi az, ami bizonyos szempontból "hiányzik" a szüleid életébõl, bármilyen okból. Az én szüleim például az utóbbi pár évben nem állnak túl jól anyagilag, ezért nem költenek szórakozásra, nem nagyon mozdulnak ki otthonról. Én ezért tavaly szinházjegyet vettem nekik. Azóta is emlegetik :) . Persze sajnos én sem vagyok éppen "gazdag", szóval nem a legjobb helyre szóltak a jegyek, hanem közép kategóriába, de nagyon örültek neki :) . Valami ilyesmire gondoltam, hátha nálatok is van hasonló dolog, amit nem tesznek/vesznek meg, mert mondjuk inkább rátok költik azt a plusz pénzt. L/24
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindkettõtöknek:) tényleg sokat segítettetek, azt hiszem, valahogy össyekombinálom az ötleteket:) a tavaly már letöltöttem egy naptárprogramot, de mivel rengeteg vizsgám és versenyem volt, nem sikerült elkészítenem... mégegyszer köszi:)
én idén teafilterekbõl( amik szép díszesek) fogok virágokat készíteni ráragasztom egy A5-ös lapra ( félbe hajtva) és írok bele néhány szép szót( ne muszály lapra). elég olcsó, csak szólj anyukádnak, hogy olyan teát vegyen! igy kell összerakni: http://ancibo.multiply.com/photos/album/154 egyszerûen gyönyörûek, szerintem...lehet, hogy neked nem tetszik, akkor viszont csak egy tipp volt!
Hu ez nem is rossz ez au utolsó! Vajon üveglapra is fel lehet ilyet ragasztani?
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Mit csináljak? A szüleimmel és az öcsémmel 2 éve ki költöztünk Ausztriába.

És én most vagyok nyolcadikas szóval ugye idén elballagok én haza akarok menni magyarországra a bátyám ott lakik szóval lenne kivel laknom de nem merem mondani a szüleimnek mert úgysem engedik meg és már mindent terveznek hogy hova menjek tovább.És amikor rosszul csinálok valamit mindjárt kiabálnak...mindig mindenért én vagyok a hibás és midnig azt hiszik hogy én semmit sem csinálok ( mintha az iskola nem lenne nehéz) és azt hiszik hülye vagyok és mindig azt mondják hogy nem viszem semmire...én nem akartam ki költözni de meg sem hallgattak...és tiszta depi vagyok...15/L

Legjobb válasz: Titokba beszélj bátyáddal és ha beleegyezett akkor mond a szülöknek,hogy imádod ezt az országot imádod ha lenéznek imádod ha gunyolnak ! Oszt gyere ide a szép országba "magyar"országra !

Titokba beszélj bátyáddal és ha beleegyezett akkor mond a szülöknek, hogy imádod ezt az országot imádod ha lenéznek imádod ha gunyolnak ! Oszt gyere ide a szép országba "magyar"országra !

Az egyik barátom elmondta a szüleinek és az osztályban mindenkinek, hogy meleg. Jól tette?

A szülei elzavarták otthonról, és most a nagymamájánál él vidéken. A gének befolyásolják e azt, hogy ki meleg, vagy bi? Ha igen akkor a szüleitől örökölte, és ők hozták világra a meleg fiukat. Akkor miért tagadták ki? Egyébként az osztály legjobb tanulója volt, és mindenki szerette. Hogy lehet, hogy a szülei akik világra hozták, eldobják Õt.

Legjobb válasz: Nem genetikai dolog a melegség. De ennek ellenére nem tudod befolyásolni. E pont olyan, hogy ki milyen magas. Ez sem a te döntésed, hanem ilyen vagy és kész és ha megfeszülsz sem leszel magasabb vagy alacsonyabb. Amennyiben tényleg homoszexuális elég baj neki a mai megbélyegzõ társadalomban. 10x olyan nehezen fog érvényesülni és sokkal nehezebben fogadják majd el. De elõnye viszonyt, hogy nem lesznek ál-barátai, hanem csak az igazbarátok vállalják fel ez esetleges megbélyegzést amiatt, hogy melegekkel barátkoznak. Legalábbis tinédzser korban biztosan. A szülei borzalmas primitíven viselkedtek, de jól tette, hogy elmondta. Hisz nem bujkálhat egy életen át.

Igazából biztos nehéz feldolgozni egy szülõ számára ha a fiúk meleg de még is csak az Õ fiúk, õ géneik tehát biztos nem tagadnám ki a fiamat ha meleg lenne, biztos nehéz lenne elfogadnom de még is csak az én szeretett gyermekem lenne :(
Nem a génektõl függ. A nagymamája elég toleráns lehet, pedig az idõsebbek sokkal konzervatívabbak...
Nem genetikai dolog a melegség. De ennek ellenére nem tudod befolyásolni. E pont olyan, hogy ki milyen magas. Ez sem a te döntésed, hanem ilyen vagy és kész és ha megfeszülsz sem leszel magasabb vagy alacsonyabb. Amennyiben tényleg homoszexuális elég baj neki a mai megbélyegzõ társadalomban. 10x olyan nehezen fog érvényesülni és sokkal nehezebben fogadják majd el. De elõnye viszonyt, hogy nem lesznek ál-barátai, hanem csak az igazbarátok vállalják fel ez esetleges megbélyegzést amiatt, hogy melegekkel barátkoznak. Legalábbis tinédzser korban biztosan. A szülei borzalmas primitíven viselkedtek, de jól tette, hogy elmondta. Hisz nem bujkálhat egy életen át.
mi meg téged
Én kísérletben bebizonyítottam, hogy nem csak a génektõl függ, hogy ki meleg/bi és ki nem.
A buzulmány kialakulását tekintve civilizált társadalmakban szokott túlburjánzani. Senki sem meleg a születésétõl fogva, csak õk mondják azt! Elton John is azért lett búza, mert befutott énekesként bárkit megkúrhatott, és kellett neki a kihívás, hogy férfiakat is meg tud-e szerezni. A másik, hogy az emberek a túl sok recskázástól kattannak be, és lesznek ilyenek.
Egy orvosi kutatás szerint mindenki melegnek születik meg, majd egy "génhiba" miatt lesz heteroszexuális. Üdv: egy VI.éves Orvostanhallgató.
Szóval azt mondod, hogy a fajfenntartás egy génhiba következménye? Ugyan már. Az, hogy ki homoszexuális nem a génektõl függ. Sokkal inkább a környezetében látott mintáktól, példáktól, az ellenkezõ nemmel való kapcsolatától(pozitív és negatív tapasztalatától) függ.
sztem jól tette
A szülei elzavarták otthonról, ez komoly? Ha 18 év alatti, akkor nem zavarhatják el. Õket kötelezi a nevelés és eltartás. Nem háríthatják át egy másik rokonhoz. De én valamiért kételkedem ebben. Én még nem láttam olyan szülõt (ráadásul mindketten), akik elzavarták volna ilyen miatt a gyermeküket.
Persze.. Egy barátod!! xD Búza.
A kérdező hozzászólása: .iTellTheTruth. Te Akkora bunkó vagy, hogy a réten sem férnél el. Én csak a választ tartottam hülyeségnek és nem a válaszadót, de Te képtelen vagy felismerni. Másoknak pedig nem szívesen magyarázkodok, de nem rólam van szó. Ez a srác a barátom volt. Minket is meglepett a bejelentésével.
nem rólad van itt szó kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Hát a kettest hülyeségnek tartom!
Ennyi buta embert:D Utolsó, a környezeti hatás semmit nem számít. Mivel a vonzalom egy belsõ érzés.Nem tanulod. Hiába esztek minden hétvégén húslevest a családodban, ha te nem szereted, akkor sem fogod megenni, mert azt láttad, hogy mások azt eszik. Ha ez így mûködne, akkor nem lennének melegek, mivel sehol sem látsz sehol olyat, utcán, stb, , hogy a melegek kézenfogva járnak, stb.A melegeket is heterók nevelték fel, ás õk is azt látták, mint más gyerekek. Hiába nem tudod elfogadni, meg sok ember kénytelen dolgokat elfogadni.Mindent csak a nevelésre akarnak fogni, mert reménykednek benne, hogy attól majd megváltozik, de a dolgok nem ilyen egyszerûek. Nincs kifejezetten "meleg gén".De ha tanultál volna genetikát, akkor tudnád, hogy az ember rengeteg tulajdonságát nem 1-1 gén határozza meg, hanem azok kombinációi. Ma még a genetika eléggé gyerekcipõben jár.De vannak kutatások, amelyek egy génszakaszon már mutattak ki egyezást a homoszexuálisoknál.Illetve a terhesség alatt a hormonális dolgok befolyásolják még.Amire nem tud hatni semmi.Kb olyan, mintha azt akarnád, hogy te fiút szülj és az fog születni. Olyan pedig, hogy génhiba, nem létezik.Minden tulajdonság egy mutáció eredménye, erre épül az evolúció. Pl, hogy 5 ujjad van egy kezeden az is egy mutáció eredménye.Az evolúció véletlenszerû. Amúgy ismerõs a helyzet:) Az osztályunkban volt 11 fiú, abból 2 meleg, és õk voltak az osztály legjobb tanulói.De lehet vki inkább büszke arra, ha a gyereke heteró, még ha egy buta tök is:)


Szeretnék valami szép kézzel készített ajándékot adni a szüleimnek és az unokatesóméknak karácsonyra van valakinek vmi jó ötlete? 12L

Legjobb válasz: Csinalj egy szep kepkeretet vagy ha tudsz himezni akkor himezz nekik valamit akar rajzolhatsz is vagy faraghatsz / veshetsz gyertyat :-)

Csinalj egy szep kepkeretet vagy ha tudsz himezni akkor himezz nekik valamit akar rajzolhatsz is vagy faraghatsz / veshetsz gyertyat :-)
Süss nekik!:) Ez egy egyszerû, de nagyon finom recept: http://www.nosalty.hu/recept/karacsonyi-muffin
csinálj nekik egy dobozt amit szalvéta technikával kidíszítesz :)

Elváltak a szüleim? és az anyám ki akar készíteni (hosszabban lent) mit tegyek? SOS segítség?

Elváltak a szüleim és két külön városba élnek messze egymástól.Az édesanyám gyűlöl meg a vele élő mamám is meg a tesóm is folyton piszkálnak minden ért még apa és anya együtt volt a mamám nem piszkál de hogy elváltak elkezdett piszkálni.És meg van mondva nekünk hogy mit kell mondanunk apának pl azt hogy utáljuk , nem akarunk vele találkozni ez aaz én részemről nem igaz a tesóm éról igaz. ELAKAROK INNEN MENNI de nem tudom hogy kéne csinálni most 7.es vagyok és még szeretnék várni a 8.dikos nyári szünetig és akkor elköltözni. és szeretnék tanácsokat kérni hogy hogy tudnám ez elmondani hogy ne öljenek meg engemet és addig mit csinálja ha azt kell mindég mondani apának hogy utálom pedig nem igaz csak ha nem mondom akkor a tesóm beárul és megvernek meg lecsesznek. mit csináljak???? tudom hogy nem illik ebe a kategóriába de itt vannak sokan lécci segíts!!! Lány vagyok Ki fogok készülni

Legjobb válasz: Ajj ajj ajj... családsegítõ? Vagy írj meg apukádnak mindent e-mailban, azt csak nem ellenõrzik anyádék. :/ Egyébként miért utálnak? Nyugodtan írhatsz nekem privátot.

Ajj ajj ajj... családsegítõ? Vagy írj meg apukádnak mindent e-mailban, azt csak nem ellenõrzik anyádék. :/ Egyébként miért utálnak? Nyugodtan írhatsz nekem privátot.
Innen írj mindenkinek http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=16358&articleID=314.. Valaki csak válaszol és segít. Telefonnal vedd fel amikor elmondják, hogy mit kell mondani apukádnak.
A kérdező hozzászólása: Az anyám mindég utált így nõttem fel, a mamám pedig mióta anyáék elváltak folyton piszkál hogy nem tanulok pedig igen és nem találkozhatok a barátaimmal sem és ma is két ötöst és egy négyest hoztam és ez még nem egy jó nap volt nem vagyok rossz tanuló sem de úgy vagyok minden kinek beállítva hogy béna vagyok meg hülye és sosem csinálok házit pedig ez nem így van meg az iskolába is bejött és mûsort rendezett hogy nem tanulok pedig õ háromszor megbukott! És nem tudom mért utál engem a tesóm is utál meg a pasija is
A kérdező hozzászólása: Kösszi nektek megfogadom
Nagyon sajnálom amit veled mûvelnek :( Azt javaslom, valahogy vedd fel a kapcsolatot apukáddal, telefonon, vagy interneten. Mondd meg neki, hogy te szereted, de anyukád nem engedi hogy ezt elmondd neki. Gondolom õ is szeret téged...szóval mondd neki azt is, hogy ne mondja el anyukádnak. Szerintem ez beválhat :)

Mit vegyek a szüleimnek és az öcsémnek karácsonyra?

az öcsém 2 éves szeret autózni, de nem akkarok neki autókat venni, mert már nagyon sok van neki és szinte mindenkit?l azt kap. Apa 1:43 -as autó modelleket gy?jt, de azok nagyon drágák. Any az ékszereket szereti. Fejenként kb. 500ft-t gondoltam, hogy költök. Lécci segítsetek, hogy mit vegyek!!!!!

Legjobb válasz: Ennyiért semmit sem tudsz venni.

Ennyiért semmit sem tudsz venni.
Akkor mindenképp sajátkezûleg találj ki valami mert sajnos eggyi pénzbõl csak az alapanyagokat tudod megvenni hozzá.

Milyen "defektjei vannak vagy szoktak lenni azoknak a fiúknak akiknek elváltak a szülei és az anyja egyedül nevelte?

Létezik e egyáltalán ilyen tipikus "defekt" ezeknél a fiúknál?

Legjobb válasz: mama kedvence, nem tud semmit megcsinálni magától, beleõrül, hogy nincs magánélete, istennek hiszi magát, mivel az anyuka férjpótlékként tekint rá...

mama kedvence, nem tud semmit megcsinálni magától, beleõrül, hogy nincs magánélete, istennek hiszi magát, mivel az anyuka férjpótlékként tekint rá...
Így van, mama kedvenc pici fia, mama mindent megtesz azért, hogy megtartsa édes pici fiát, mos-fõz-vasal-takarít...rá, a fiút még a széltõl is óvja, a fiú teljesen önállótlan és béna lesz, vagy "Kiskirálylány"

Nagyon megromlott a kapcsolatom a szüleimmel, és azon kívül velem is vannak problémák. Milyen okok miatt vehetnek el engem tőlük? (nem szeretnék, elkerülni tőlük, mert a problémák ellenére szeretem őket)

vagy menjek esetleg pszihológushoz? vagy mit csináljak, hogy megváltozzak?:( nem akarok elkerülni:( olyanért elvehetnek, mert nem mentem el megírni a felvételit? vagy milyen hasonló okokért vehetnek elt?lük?:S

Legjobb válasz: 1. hány éves vagy? 2. amíg tanköteles vagy és nem járatnak iskolába kaphatnak figyelmeztetést, továbbá azért is, mert sok az igazolatlan. Ill ha valamiben veszélyeztetettnek, de ugye ez csak akkor derül ki ha valaki szól az illetékes hivatalnak.

1. hány éves vagy? 2. amíg tanköteles vagy és nem járatnak iskolába kaphatnak figyelmeztetést, továbbá azért is, mert sok az igazolatlan. Ill ha valamiben veszélyeztetettnek, de ugye ez csak akkor derül ki ha valaki szól az illetékes hivatalnak.
A kérdező hozzászólása: 8-os vagyok.. de ha újra járom a 8at akkor nem tök mindegy hogy meg írom a felvételi vagy nem?:SS vagy nem értem, nem bántanak meg semmi, csak a tanulás, meg az itthon dolgokban van baj:/
kiskorú veszélyeztetés: vernek (ok ez nálad nem játszik) nem ruháztatnak (pl télen gáz papucsban rohangálni) nem adnak enni, inni ilyenekre kell gondolni. Amúgy keres egy sulipszichológust. Õ úgysem szólhat az engedélyed nélkül senkinek. Elmondhatod a kis bánatod és lehet gyakorlati tanácsokkal is tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: nem, semmi ilyen nem játszik.. háát suli pszihológushoz nem szívesen mennék, de ilyen rendes szakképzett se mondhatja el eliveleg a problémám nem?
A pszichológus nem fogja elmondani a problémát, az a feladta, hogy te gyere rá, utána meg az, segítsen túllépni rajta.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm!

Ha elválnak a szülök és az anya nevet változtat a gyerekeknél köteles az apa továbra is gyermektartást fizetni?

Legjobb válasz: Amíg a gyerek kromoszómakészlete ugyanaz, addig az anya lehet Mrs Hilary Clinton is, akkoris fizetnie kell az apának gyerektartást.

1. Válás után az anya csak a saját nevét változtathatja meg, a gyerekekét nem. 2. Az apa a gyerekek nagykorúságáig köteles fizetni a gyerektartást 3. Ez alól csak az a kivétel van, ha valaki (az anya új partnere) örökbe fogadja a gyerekeket, de ehhez az apa hivatalos beleegyezése szüksége - és ez az egyetlen eset, amikor a gyerekek neve is megváltozhat.
Amíg a gyerek kromoszómakészlete ugyanaz, addig az anya lehet Mrs Hilary Clinton is, akkoris fizetnie kell az apának gyerektartást.
Nem mindegy, miért változtatja a nevet. Mert ha azért, mert az új párja örökbe fogadta a gyereket, akkor a vér szerinti apának jogilag onnantól semmi köze hozzá, tehát gyerektartást sem kell fizetnie. Ez azonban nem úgy történik, hogy "az anya nevet változtat", hanem az apának is le kell mondania hivatalosan a gyerekrõl, tehát nem lehetséges a háta mögött elintézni. Ahogy egyébként sem lehet a beleegyezése nélkül megváltoztatni a nevét.
Átértelmeztem a kérdést. Az anya nem változtathatja meg a gyereke nevét, hasraütésre. Kell az apa beleegyezése is. De ha az apa beleegyezik, attól még mindíg fizetnie kell!
A névváltoztatásnak semmi köze a gyerektartáshoz. Attól még továbbra is az apja marad.
Az anya lemondhat a volt férj nevérõl, de a gyerekekét nem változtathatja meg.
Nem változtathatja meg a gyerekek nevét, ha a volt férj a vér szerinti apa és eddig a gyerekek az apa nevén voltak, csak ha apa beleegyezik vagy más macerásabb okok, de azt ne firtassuk, nem ide tartozik.Gyerektartást kell fizetni, ebben az esetben igen.
A gyerek nevét csak akkor változtathatja meg bármelyik szülõ, ha abba a másik is beleegyezik. A gyerektertást csak egyetlen esetben nem kell fizetni, ha a gyereket valaki örökbefogadja.
Nem a hetven százalékot gyarapítja az a gyerek. Nem is az apától van. Egy anya azt akarja, hogy az apja nevét viselje a gyerek. H anem az apától van , rá néz a gyerekre, és szébe jut kitõl. Ez gáz. Én meg a feleségemrõl venném le a nevem , mert meg gyalázta.
Minek dug-ál félre, Te haszon lesõ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!