Találatok a következő kifejezésre: A szülésznönek kell (84 db)

A kérdező hozzászólása: Ja és nagyon szépen kérek minden ijesztgetõt, hogy rémtörténetekre nem vagyok kíváncsi.
Most várom a negyedik babám háromnál Dr, Vörös Zéta volt a fogadott orvosom, bementem a kórházba, és ott elõkészítés után onnét hívták fel, hogy jöjjön be. Most Dr. Horváth Tihamér az orvosom, de úgy döntöttem ha itt az idõ én hívom fel! Neked ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Dr.Goldfinger Jenõ!nagyon meg vagyok vele eddig elégedve!Elsõ babám.
Kedves Második! Meg is beszélted vele, hogy ha az éjszaka közepén hívod, akkor fel is fogja venni?
2. válaszoló vagyok Eddig hármat szültem mindig délelõtt, mind a háromnál pontban 11 órakor kerültem be a szülõszobába, és az elsõ 13:45kor lett meg, a második 13:30kor, a harmadik pedig 13:15 kor, érdekes dolog de így történt. Persze már éjjel megindultak a fájások, de tudtam mikor van az az idõ mikor be kell mennem a kórházba, remélem ez most sem lesz másképpen!:)
Jé, kedves második! Ez tényleg érdekes.
hármat szültél a Zétánál ? akkor van tapasztalatod vele kapcsolatban .kb 3-4 hét múlva szülök nála kíváncsi vagyok milyen .miért választottál a 4 babánál más orvost ?
Igen hármat szültem, elsõnél minden szuper volt, másodiknál gond lépett fel terhesség közben amit sajnos nem észleltek. Harmadiknál komplikáció lépett fel szülés közben , de hála isten minden rendben van. Nem igazán voltam megelégedve az utolsó szüléseimnél, szinte nem csinált semmit, jó ha háromszor bejött, mindent a szülésznõknek köszönhetek. A komplikációk miatt döntöttem úgy, hogy egy tapasztaltabb orvosra van szükségem negyedik babámnál, aki ultrahangozhat is, így lett Tihamér Dr. maximálisan meg vagyok elégedve vele!
hiszen jut eszembe írtad ezt privátba már nekem , hát hamarosan eljön a mi idõnk remélem minden rendben lesz , hiába járok hozzá magánrendelõbe sok tapasztalatom nincs róla majd kiderül .

Mennyit illik adni az orvosnak abban az esetben ha császár vagy ha sima szülés? És a szülésznőnek? Kell még másnak is adni?

Tenácstalan vagyok...

Legjobb válasz: Szia, én 3X szültem császárral. Az utolsónál csak a dokinak adtam, mert nálam nem volt szülésznõ. Mivel nagy a kórház és futószalagon mennek a a szülések, a csecsemõs nõvéreknek sem adtam, mert semmi extra dolgot nem csináltak a babával. A 2. éjszakától már nálam volt a babó, mindent én csináltam, kívéve a fürdetést. A dokinak nyolcvanezret adtam. Mellette jártam hozzá 4-6 hetente terhesgondozásra a magánrendelõjébe. A sima szülésrõl nem tudok infóval szolgálni. Sok szerencsét!

Szia, én 3X szültem császárral. Az utolsónál csak a dokinak adtam, mert nálam nem volt szülésznõ. Mivel nagy a kórház és futószalagon mennek a a szülések, a csecsemõs nõvéreknek sem adtam, mert semmi extra dolgot nem csináltak a babával. A 2. éjszakától már nálam volt a babó, mindent én csináltam, kívéve a fürdetést. A dokinak nyolcvanezret adtam. Mellette jártam hozzá 4-6 hetente terhesgondozásra a magánrendelõjébe. A sima szülésrõl nem tudok infóval szolgálni. Sok szerencsét!
Most olvastam végig ezt a sok "választ", aminek fele nem is neked szólt és ez sajnálatos, hiszen te vagy a kérdezõ. Én is ebben a dilemmában voltam a férjemmel mint te. Azt hiszem 80 ezertet fogunk adni az orvosomnak, de nem azért mert sok pénzünk van, hanem azért mert én mindenféle szempontból nagyon meg vagyok vele elégedve és tényleg úgy érzem, hogy a saját "kismamájaként" kezelt végig. Szülésznõt nem fogadtunk, de ha lesz, akkor sem fogok neki adni semmit. A csecsemõs nõvérek, ha kedvesek és segítõkészek lesznek, akkor nekik az anyuval készíttetek ajándékcsomagot. Bombon, csoki, kávé, tea, pezsgõ, stb... Azt is hallottam már, hogy a fogadott orvosnak a maszek rendelésen az egyszeri vizsgálatért fizetett összeg 10 szeresét szokták adni. Én 7ezret szoktam fizetni egy vizsgálatért. Remélem tudtam segíteni, de igazából szerintem nem is az összeg a lényeg, hanem a gesztus. Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!! Üdv.40 hetes kismama
Ezt a kerdest en is feltettem mar ismeroseimnek. Az terjed "szajhagyomany utjan" hogy a dokinak a 10*-set illik adni mint amit a maganrendelesen adsz. Szuleszno kb 15-20 ezer, a novereknek ajandek. Van doki, aki nyiltan megmondja mennyiert vallal/szoktak masok adni. Ja a csaszar miatt a dokinak nem kell tobb de ott az altatoorvos is beszall a "buliba". Amugy ez a halapenz egy nevetseges megnevezes. Ugyan a szules(mütet/ellatas) utan adja az ember igy ugy tunik hogy hálákodok kozben meg meg akarom vasarolni a figyelmet hogy a kovetkezo alkalommal is "VIP" paciens legyek. Mert ugye azt gondoljuk az a biztos ha adunk pedig mennyire utalom a szituaciot. A bizonytalansag hogy elegedett-e az osszeggel plusz az a szerencsetlen helyzet hogyan is adjam oda. Brrr....
Bocsi, véletlenül elküldtem...szóval majdnem nem élte túl a babám. Igaz, egy fillérembe sem került, de egy nyomorult orvossal sem találkoztam a 9 hónap alatt. Fogadhattam privát dokit is, de az annyira drága, hogy biztosan nem tudtuk volna megfizetni.Ott volt igazán olyan eü. rendszer amit ti sem szeretnétek. Igaz a hálapénzt még hírbõl sem ismerték, viszont, ha volt pénzed, akkor összehasonlíthatatlanul job ellátást kaptál. Szóval ezek után "boldogan adtam" a magyarországi orvosomnak annyi pénzt, amit ki tudtam fizetni, cserébe nagyon jó ellátást kaptam. (lehet, hogy pénz nélkül is kaptam volna, de a rossz tapasztalatok után a köv. 2 szülésemet nem bíztam a véletlenre). Én ezért adok hálapénzt!
Mielõtt nagyon eldurvulna a vita, szeretném megkérdezni a "nem pénzeszsákoktól", hogy miért undorodtok annyira a hálapénztõl- a leírtakon kívül persze? Szültetek már és a doki tartotta a markát, vagy valamelyik rokonotok nem kapott rendes ellátást, csak ha pénzt kapott az orvos stb...Ezt most komolyan kérdezem, minden cinizmus nélkül. Az én történetem csak annyi, hogy olyan országban szültem a leg, ahol nincs egyáltalán hálapénz, viszont a terhesgondozás és a szülészet katasztrofális, és majdnem
Egyetértek az elõttem szólóval, tényleg jó lenne, ha a kérdezõ és társai elgondolkodnának azon, mit jelent a hála... Ti tényleg azt hiszitek, hogy pénzen megvehetitek az egészségeteket??? Kíváncsi lennék, vajon mi történne veletek, ha a "kedves" agyonpénzelt dokitok egyszer lebetegedne, vagy elutazna???
Kedves Kérdezõ! Kedves kérdezõ! Én azért kezdem el ide írni, mert segíteni szerettem volna, és soraidból azt olvasom ki, hogy ez sikerült is! Ennek szívbõl örülök. A "nem pénzeszsáknak" pedig üzenem, hogy ez itt nem a vita helye. Itt segíteni "szokás". Te nem segítettél a válaszoddal, csak ítélkeztél sokak felett. Ez a viselkedés téged minõsít. Tina
Kedves nem pénzeszsák! Te még mindíg nem érted a lényeget és ezek után azt gondolom nem is fogod, pedig én is és a kérdezõ is elég világosan fogalmaztunk. Pusztán a háláról van szó és ennyi. Mindenki maga érzi, hogy a háláját milyen módon fejezi ki. Sajnos pénzcentrikus világban élünk, hiszen lassan már a levegõt is pénzért szívhatjuk csak be. Természetesen egészséget nem lehet pénzért vásárolni, de ha valaki megmenti az életét, vagy a gyermeke életét, és úgy érzi, hogy ezt pénzben honorálja, akkor miért ne tehtné meg? Gondolom te még nem kerültél hasonló helyzetbe. Hát kívánom hogy ne is kerülj. De ha valaha esetleg te is pénzben fejezed majd ki a háládat akkor gondolkodj majd el egy kicsit az elõzõ soraidon és addig ne ítélkezz. A TB egy kötelezõ jelleggel kirótt közteher. A hálapénz pedig mint ahogy a nevében is benne van a hálát fejezi ki. Amúgy attól, hogy megszülsz még nincs vége az orvos-beteg kapcsolatnak. Én szülés után is visszajárok az orvosomhoz. Rá már 17 éve számíthatok. Még a tengerparton is felveszi nekem a telefonját nyarlás alatt és ezt kevés orvos teszi meg! Tudnék még számtalan példát említeni de úgysem tudlak és nem is akarlak meggyõzni. Te soha ne adj orvosnak pénzt, de ne is csodálkozz, ha nem úgy foglalkoznak majd veled ahogyan esetleg szeretnéd, hiszen egy hálátlan emberrel senki sem úgy bánik, mint egy hálással. A hálát pedig nem csak pénzben lehet kifejezni. És kedves kérdezõ! Te pedig tégy belátásod és szíved szerint. Az ösztöneink sohasem csalnak, ezért ha te pénzt szeretnél adni az orvosnak tedd azt. Nem az a lényeg, hogy menniyt és mit ad az ember, hanem hogy szívbõl adja azt: Tina
Szomorú, hogy azt hiszed az életedet a pénznek köszönheted...Kár, hogy ezzel közben mások helyzetét nehezíted meg, akik talán nem lesznek olyan szerencsések mint te csakazért mert nem tudtak fizetni... Tényleg így gondolod??? Eszerint mindenki beteg lehet és belehalhat azért mert nincs pénze külön megfizetni egy olyan segítséget, amit egyébként már megfizetett(Tb)??? Tényleg ennyire embertelenek lennének orvosaink???
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kedves "nem pénzeszsák"! Azt gondolom, hogy én nem azért fizetek, hogy jobb ellátást kapjak, márcsak azért sem, mert a végén fizetek, hanem azért, mert hálás vagyok azért amit értem tettek.... Nem rég volt egy méhen kívüli terhességem... majdnem belehaltam... az orvosom "megmentett", megmûtött és neki köszönhetem, hogy lehetnek még gyerekeim és élek, és igen adtam pénzt (40 000 Ft-t és a nõvéreknek ajándékokat) hozzátennm, hogy mindenki borzasztóan kedves, aranyos, hozzáértõ volt végig (egy hét), amíg kórházban voltam! a nõvérák, bár nagyon nagyon kevés fizetést kapnak, egy fillért sem fogadtak el..... Szóval én azt gondolom megér nekem rengeteg pénzt az én egészségem és a majdani babámé is! a kérdést csak azért tettem fel, mert kiváncsi voltam rá, hogy mennyit szoktak mások adni, nehogy keveset adjak, mikor ha tehetném bármennyit adnék....
Utolsó válaszolónak! És?Aki mindenáron fizetni akar, fizesse ki. Sõt, adjon még ugyanennyi jattot is. De sajnos sem egészséget, sem komplikációmentességet nem tudnak garantálni semennyi pénzért sem.
Az utolsó válaszolónak: a magánklinikán egy szülés 500000 ft. Üdv.: Egy pénzeszsák
Én a fogadot orvosnak 30-40 ezret tudok adni plusz ajándékcsomag a nõvéreknek.De igazából meglátom milyenek lesznek!39 hetes vagyok remélem közel van már!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! nagyon szépen köszönöm a valóban hasznos válaszodat! :) Tényleg sajnos a fenntiekben inkább egy vita indult el arról, hogy ki mit gondol a dologról és nem kaptam közelebbit az összegekrõl! számomra az nem kérdés, hogy adok, csak szerettem volna tájékozódni, hogy kb mennyit szokás... Sajnos még csak most estem át egy méhen kívüli terhesség miatti mûtéten, de remélem hamarosan újra összejön a baby és ezuttal szerencsésebbek leszünk és szeretnék már elõre tájékozódni minden fontos dologról és egy ilyen a hálapénz is! Köszi mégegyszer neked és a korábban érdemben válaszolóknak is!

Mennyire fontos orvost fogadni? Vagy inkább a szülésznő a fontos? Lehet csak szülésznőt fogadni és orvost nem? Azt hogy kell?

24 hetes vagyok eddig nem volt orvosom.. minden rendben zajlik..els? babás vagyok ,igazán nem tudom mit hogyan kell..és mikor mi zajlik le bennem ,,,próbálok sokat olvasni mindenr?l.igazából nem a pénz miatt nem fogadok dokit mert bár nem úszkálok pénzben de ha akarnám lenne rá..most voltam 4 d s UH-n minden rendeben megy..én ugy gondolom elég ha szülésnél aki bent lesz doki adok pénzt és a szülészn?nek is..mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia! én 3hete szültem, se doki, sem szülésznöm nem volt fogadva. császárral szültem,egy nagyon fiatal, lelkiismeretes dokinál. szülés után nagyon rossz lett a vérképem, vénás injekciokat kaptam, a doki minden nap 2-3szor benézett hozzám, hogy vagyok. a szobatársam fogadott dokit, rá sem nézett egyszer sem, csak varratszedéskor, de a pénzt azt elfogadta! Minden jót

Szia! én 3hete szültem, se doki, sem szülésznöm nem volt fogadva. császárral szültem, egy nagyon fiatal, lelkiismeretes dokinál. szülés után nagyon rossz lett a vérképem, vénás injekciokat kaptam, a doki minden nap 2-3szor benézett hozzám, hogy vagyok. a szobatársam fogadott dokit, rá sem nézett egyszer sem, csak varratszedéskor, de a pénzt azt elfogadta! Minden jót
3 hete szültem.Nekem nem volt fogadott orvosom, nem javasolták.Többször is elõfordult már a környezetemben, hogy amikor ott volt az idõ, egyszerûen nem vette fel az orvos a telefont, megszült az anyuka az ügyeletesnél.Elõtte meg pénzelte a fogadottat.Vagy elutazott, vagy "más dolga volt". Ha mindenképp biztosra akarsz menni, akkor ha ott az idõ és bemész a kórházba, az ott levõ épp ügyeletes dokik valamelyikét érdemes helyben megfogadni, ha nagyon akarod.Õ biztosan ott lesz. Én nem fogadtam senkit, minden rendben volt.Remélem, segítettem.
Ez mindenkinek attól függ, mit tapasztalt. Szerintem nézz körbe, milyen a kórház, ahol szülni fogsz, milyen kedvesek és szakmailag felkészültek az orvosok és szülésznõk. Én fogadok orvost, mert engem megnyugtat, eleve hozzá járok, nem szeretném, ha más lenne ott.
Épp ezen gondolkodom én is hetek óta.Mert a doki bácsi, akihez terhesgondozásra járok, már nem vállal szülést.Szülésznõ van, akit megfogadok, de orvoson erõsen gondolkodom.Végül is a doki nincs bent végig, csak a szülésznõ.Úgyhogy szerintem én nem fogadok dokit.A megmaradt sok 10ezer forintot meg ráköltöm a törpémre.


A jászberényi Kórházban ki a legjobb szülésznő? Egyáltalán császáros szüléshez kell a szülésznő? (33 hetes kmama)

Legjobb válasz: császároshoz? minek? oda mûtõ kell, aneszteziológiával! Ha tudod, mert programozott vagy nehogy keresgélj szülésznõt! Én egyébként sem fogadok, az elsõnél is tökéletesen megfelelt az ügyeletes.

császároshoz? minek? oda mûtõ kell, aneszteziológiával! Ha tudod, mert programozott vagy nehogy keresgélj szülésznõt! Én egyébként sem fogadok, az elsõnél is tökéletesen megfelelt az ügyeletes.
Szerintem sem kell szülésznõ császárhoz.Azt hogy ki a legjobb?Szerintem a fõszülésznõ ..Gabika , de a többi szülésznõ is rendeben van kedvesek tudják a dolgukat.Mindegy hogy kinél szül az ember.Én saját tapasztalatból mondom 1 hónapja szültem.

Mikor kell szülésznőt fogadni, vagy kell egyáltalán, ha van fogadott orvosom? És a bába az ugyanaz mint a szülésznő? Néha teljesen tudatlannak érzem magam ebben a témában, mindenki mást mond.

Legjobb válasz: Ugyanezekkel a kérdésekkel kûzdök én is! Nekem magándokim van, de fogadok szülésznõt is. A szülésznõ állítólag veled van végig, a doki meg csak a szülést vezeti le.

Ugyanezekkel a kérdésekkel kûzdök én is! Nekem magándokim van, de fogadok szülésznõt is. A szülésznõ állítólag veled van végig, a doki meg csak a szülést vezeti le.
Én orvost fogadtam, az elsõ perctõl hozzá jártam, mert nagyon jó szakember és biztonságban akartam tudni magam.Most a szülés után azt mondom, felesleges volt, mert a szülésznõ(bába)csinált mindent.Utólag én már tudom, csak szülésznõt kellett volna fogadnom.Bár a szülésem és a terhességem is komplikáció mentes volt!
régen bábának hívták, hogy szülésznõnek. valóban úgy van ahogy elõttem írták, hogy az orvos kb. csak az utolsó fél órában van ott, amikor már tényleg indul a szülés, a szülésznõ viszont végig a vajúdás alatt. segít, kérdezhetsz tõle végig stb.
és ha fogadni akarsz, akkor érdemes már a 20. héttõl szerintem rákérdezni, mert sok helyen már be vannak korlátozva és csak bizonyos számú szülést vállalhatnak csak egy hónapban.
Nálunk nem lehet szülésznõt fogadni, csak ha van fogadott orvosod! Én a 29. héten kértem fel a szülésznõt.

Én Szlovákiából vagyok, de Budapesten a Szent István kórházban szeretnék szülni. Szülésznőt kell választanom, de hogyan csináljam, csak menjek be a kórházba hogy 'hello' szülésznőt keresek?

Legjobb válasz: Nálunk úgy mõködik, hogy bemegy a kismama terhesgondozásra az SZTK-ban ott vannak alapjáraton szülésznõk, elbeszélget velük, és ha valaki szimpatikus, akkor megkérdezi tõle, hogy elvállalná-e. Ha pedig nem talál megfelelõt, akkor a szülésfelkészítõn ott szokott lenni az összes szülésznõ, ott is tud ismerkedni, és választani.

Nálunk úgy mõködik, hogy bemegy a kismama terhesgondozásra az SZTK-ban ott vannak alapjáraton szülésznõk, elbeszélget velük, és ha valaki szimpatikus, akkor megkérdezi tõle, hogy elvállalná-e. Ha pedig nem talál megfelelõt, akkor a szülésfelkészítõn ott szokott lenni az összes szülésznõ, ott is tud ismerkedni, és választani.
Szia.Én 5 hónapja szültem az Istvánban, és volt fogadott szülésznõm.Maximálisan elégedett vagyok vele, mondhatni imádom.Ez úgy szokott mûködni, h a dokidat megkérdezheted, õ javasol-e vkit.Nekem a fogadott dokim megmondta, h kit hívjak fel, mert mindig együtt szoktak dolgozni és már abból is értik egymást, ha csak a másikra néznek.Az én szülésznõm Hajdú Barbi volt.Türelmes, aranyos, gondos, és ügyes.Nekem még gátmetszést se kellett csinálni, annyira jól védte a gátat.Sztem amikor az elsõ NST-re mész a kórházba-én a 36.héttõl jártam oda-(és a dokid mást nem javasol)keresd meg és mondd el neki mit szeretnél.
Szia Orvososd van már? Vagy mellé keresel szülésznõt? Ha orvost keresel én tdok tippet adni : Ne Németh Miklóst! (sajnos negatív a tapasztalat) Amúgy ott nálatok Szlovákiában valóban olcsóbban hozzá lehet jutni a babacuccokhoz? Bocs hogy visszakérdezek, de ideje kerese valakit onnan. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak irom, hogy szerintem igen nálunk olcsóbbak a baba holmik, de az attól is függ, hogy mit szeretnél vásárolni.. Orvosom már van, csak szülésznõt keresek!

A szülésznönek is kell adni pénzt (szoktak? )? Nem fogadott szülésznö aki épp ott van! Pécsen fogok szülni az édesanyák uti klinikán, ott mi a szokás? Toth tamás menyit kér a szülésér?

Nem tudom hogy készüljek anyagilag,és jo ha a FÉRJEM ADJA ODA A PÉNZT A DOKIMAK?

Legjobb válasz: A szülésznõnek akkor szoktak,ha fogadott.

A szülésznõnek akkor szoktak, ha fogadott.
Nehéz kérdés a hálapénz mindig szerintem. Kötelezõen nyilván nem kell adnod neki. Viszont az esetek nagy részében (kivételek persze mindenhol vannak) viszont ha problémamentesen zajlik a szülés a dokit az ember nem túl sokat látja, gyakran még akkor sem, ha fogadott. A szülésznõt viszont annál inkább.Õ az aki az elejétõl a végéig jobb esetben "végigkiséri" a szülést, a kismama és a baba útját. Szóval szokás-nem szokás (nem odavalósi vagyok), haa meg vagyok vele elégedve én adnék. Mondjuk nem feltétlen pénzt, lehet az egy ajándékcsomag vagy valami apróság is. Persze tudom, hogy a munkáját végzi és azért kapja a fizetését, de annyira fontos dolog az ember lányának az életében a szülés, hogy a segítségét én valamilyen módon meghálálnám. De nyilván ez csak az én véleményem.
nem tudom aktuális-e még a kérdés, azért válaszolok, ha nem bánod. Én 2006 júliusában szültem nála, végig magánon jártam hozzá (ami akkor 4000 ft/alkalom volt), POSE-tól indult szülés, ami végül császárral ért véget. 20000 ft-ot adtam neki, amikor a varratokat szedte ki, mert úgy éreztem, hogy a magánrendeléssel a szülés egy részét is kifizetem, ezen kívül kapott még egy kb 10e ft értétû ajándékot (azt személyesebbnek éreztem a pénznél) és látszólag örült neki. A napokban fog születni a második babám, ha tehetném, most is õt választanám, nagyon elégedett voltam vele, a vajúdás alatt is szinte végig velünk volt (ez még a régi, függönyös szülõszoba), én inkább a szülésznõt nem láttam sokat (szerencsére, mert nem volt épp szimpi). Könnyû szülést kívánok!(ha még nem vagy túl rajta)
Ezek az egyetemek indítanak képzést: Semmelweis (Bp.), Szeged, Pécs, Debrecen. A pécsi szak Szombathelyre van kihelyezve.
Ha Bács-Kiskun megyébe laktok, akkor Én Szegedet ajánlanám. Én is SZTE-s vagyok, igaz teljesen már szakon és karon, mint amit ti kerestek, de közlekedés szempontjából is jó, mert igaz nem írtad melyik város, de budapest- Cegléd - Kecskemét- SZeged (több megálló van, csak párat írtam) vonalon óránként indul a vonat
Írta Baján laknak. Ahhoz pedig Szeged van legközelebb. De ha jót akarsz és esetleg nem vennék fel menjen el okj ápolóra mentsvárként.
Jah bocsi, az valahogy kimaradt
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget még annyit kérdeznék hogy tanulmányi eredményként milyen átlaggal vesznek oda fel?
Egy kicsit bonyolultabb pontrendszer alapján zajlik a felvételi. Itt vannak a részletei: http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekozt.. A tavalyi ponthatárok: SE 373, DE 251, PTE 232, SZTE na. Számolgassatok!
azért egy 3, 5 ös átlaggal nem futnék neki.
Szia! Szegedre vagy Pestre küldd a lányod! Szeged közelebb van egy kicsivel hozzánk (én is bajai vagyok), elismert az egyetem, szép a város. (nekem Pest túl füstös, túl nagy... de ez az én véleményem, lehet nektek Pest a szimpibb) Pontosan melyik suliba jár most, milyen tanuló? Ha elsõre nem jut be ne keseredjen, a Jelkybe jelentkezhet egészségügyire, onnan pedig vihet pluszpontokat, késõbb használható ismereteket szerezhet.
Szia. Én is ezt a szakot választottam, csak Gyõrben. Holnap megyek pont alkalmassági vizsgára. Jól utánaérdeklõdtem már mindennek a szakkal és a munkával kapcsolatban. Ha bármi érdekel, írj nyugodtan :)

Ha szülésznőt szeretnék választani, akkor elég csak a szülésznővel beszélnem, vagy kell a dokinak is jelezni ezt a dolgot, illetve azt, hogy kit választottam?

Legjobb válasz: Szia!Én ugyan nem választottam, az ügyeletesnél szültem, de elég szerintem a szülésznõvel beszélni, végülis a dokidnak mindegy ki van ott.Elõször úgyis a szülésznõ lesz veled, a dokit késõbb hívják ha épp nincs bent.

Szia!Én ugyan nem választottam, az ügyeletesnél szültem, de elég szerintem a szülésznõvel beszélni, végülis a dokidnak mindegy ki van ott.Elõször úgyis a szülésznõ lesz veled, a dokit késõbb hívják ha épp nincs bent.

Mennyit kell adni a szülésznőnek Esztergomban?

Esztergomban fogok szülni, választott orvosom van, de szülészn?t nem választottam, mindegyik kedves, ugyhogy mindegy, ki lesz bent. Az orvosnak hazamenetelkor kell odaadni a boritékot? A szülészn?nek mennyit illik adni? Mégis többet lesz velem, mint az orvosom.

Legjobb válasz: Annyit kell amennyire meg vagy elégedve Nézz utánna az archivumban volt már sok ilyen kérdés- csak mert nem tudom konkrétan- de ! sok helyen nem is pénzt adnak hanem ajándékot.

Annyit kell amennyire meg vagy elégedve Nézz utánna az archivumban volt már sok ilyen kérdés- csak mert nem tudom konkrétan- de ! sok helyen nem is pénzt adnak hanem ajándékot.
Ja, egy azon évben, 5 hét különbséggel.
Nem kell, lehet, ha meg vagy vele elégedve...de ha simán szülsz a szülésznõ sokkal többet lesz veled, õ vezeti le a szülést is, szóval én adnék neki azért 30-40et ha ügyes volt és jófej...ha a dokinak ennyi ár akkor neki nehogy már ajándékkosárral köszönd meg:)
A kérdező hozzászólása: Úgy látszik az orvostól függ. Én Fedina Laurához jártam, nála 120 ezer volt 3 évvel ezelõtt. Egy másik fórumban ez volt a kérdésem, hogy hol mennyit kérnek az orvosok, de most az érdekel, hogy szülésznõnek mennyit adjak, vagy milyen ajándékot
BOCSI, hogy válaszoltam!
Én is a Szt.Istvánban szültem(az a barátnõm nem, akit feljebb említettem)de egy másik igen, ráadásul õ idén, én 2 éve)és most is 70000 ft volt a doki tarifája(császáros volt õ is).A szülésznõé 30000 ft.
A kérdező hozzászólása: Én 3 éve, amikor még pesti dokihoz jártam, akkor 120 ezret kértek a Sz. Istvánban, most 150 a tarifa. Saját tapasztalat. Megkérem mindenkit, hogy csak a kérdésre válaszoljanak :)
Ez nem igaz teljesen.A barátnõm, és én is budapestiek vagyunk, más-más kórházban szültünk(természetesen más-más dokinál), õ császárral, és simán, a tarifa ugyanaz volt:70000 ft.
A kérdező hozzászólása: Ajándék nekem is eszembe jutott, de mi lehet az? Ajándékkosár? Azt tudom, mennyit kell adni Pesten, erre vonatkozólag találtam infót, de Esztergomban más tarifák vannak. Pesten az orvosok 100-150 ezret kérnek, itt 60-100 ezret.
Esztergomi vagyok, 2 éve, amikor a fiam született adtunk 10000 HUF-ot a szülésznõnek, mert hihetetlenül sokat adott a jelenléte, tudása, stílusa... A lányom 6 hete született és 4 szülésznõ volt bent. Mindegyik aranyos volt, ezért nem tudtam, mennyit és kinek adjak. Így nem adtam. Virág és kávé hazajövetelkor. Ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!