Találatok a következő kifejezésre: A szülést nincs meg a 180 (2 db)

A szülést megelőzően nincs meg a 180 napom, csak 170! Ilyenkor is jár a gyed, vagy nem?

Legjobb válasz: Nem jár. A 180 napnak meg kell lenni!! Ha tudsz, még változztass ezen és legyen meg a 180 napod. Sõt , ha az nincs meg,és nem vagy munkaviszonyban, akkor nem jár a tgyás sem, csak a gyes alanyi jogon.

Nem jár. A 180 napnak meg kell lenni!! Ha tudsz, még változztass ezen és legyen meg a 180 napod. Sõt , ha az nincs meg, és nem vagy munkaviszonyban, akkor nem jár a tgyás sem, csak a gyes alanyi jogon.
Igen, sajnos ez így van, nem jár a gyed. Nekem 3(!) nap hiányzott, nem vették figyelembe. Csak az egyszeri anyasági és az alanyi jogon járó gyest kaptam :-(
Idén annyit változtattak rajta, hogy a szülést megelõzõ 2 évben kell meglennie összesen a 180 nap biztosítási ídõnek! Így sincs meg?
A kérdező hozzászólása: De úgy megvan simán a 180 nap még jóval több is!

Tényleg igaz, h ha a szülés előtt megyek táppénzre, és az új munkahelyemen nincs meg a 180 nap, akkor csak minimálbér után kapok táppénzt?

Januárig munkanélkülin voltam, onnan folyatatólagosan munkaviszonyt létesítettem. Most táppénzen vagyok. Azt hallottam, ha az új munkahelyemen nincs meg a 180 nap, akkor nem a bejelentett bér után, hanem minimálbér után fogok pénzt kapni. A munkanélküli el?tt folyamatos munkaviszonyom volt 3 évig. Tud nekem segíteni ebben vki, Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: Az a válasz szempontjából lényegtelen. Ha a szülést megelõzõ 2 évben nincs összesen 180 ledolgozott munkanapod akkor nem jár gyed. Nem az új munkahelyen eltöltött idõ számít, hanem a ledolgozott napok.

Az a válasz szempontjából lényegtelen. Ha a szülést megelõzõ 2 évben nincs összesen 180 ledolgozott munkanapod akkor nem jár gyed. Nem az új munkahelyen eltöltött idõ számít, hanem a ledolgozott napok.
Ha nincs meg a 180 nap akkor nemhogy a minimálbér után, de semmi után nem kapsz pénzt. Ha nincs meg a ledolgozott 180 munkanap akkor nem jár gyed csak gyes.
A kérdező hozzászólása: Szülés elõtti táppénzre vonatkozik a kérdés. Bocsi, ha nem voltam egyértelmû.
Az a ledolgozott 180 nap a gyedhez, soha nem ledolgozott, hanem jövedelmes nap volt és már vagy 2 éve 365. Az attól függ, hogy mennyi volt a munkanélkülis idõszakod. Ha 30 napnál rövidebb, akkor a tavalyi teljes év jövedelmébõl számolnak napi díjat. Ha 30 napnál több volt a megszakítás, akkor a januártól kezdõdõ idõszak az irányadó idõszak. Itt viszont akkor nincs 180 nap, ekkor a minimálbér után jár a táppénz.
Nem lényegtelen. Ugyanis a kérdezõ írta, hogy elõtte 3 évig volt munkaviszonya, ergo álláskeresési járadékon v. segélyen volt, nem csak regisztrált munkanélküli volt. És mivel az álláskeresési járadék és segély idõtartama biztosítotti jogviszonynak számít, így megvan a tgyáshoz/gyedhez szükséges 365 napja. És felejtsd már el légy szíves ezt a 180 ledolgozott munkanapot, mert mint írtam: 1. nem 180 hanem 365 2. nem ledolgozott munkanap, hanem biztosítási jogviszonyban töltött nap.
biztosítási jogviszonyban töltött nap és régen nem 180 már. Ha nincs elõzõ évrõl bérezett napod, akkor a minimálbér után fogod kapni. A minimálbér 60%-a. vagy 50. Ha THGY és a GYED viszont már a béred alapján fog menni.
Tudtommal a munkanélküli is munkaviszonynak és biztosított idõnek számít.Nekem múlt héten mondta a bérszámfejtõm, hogy az elõzõ év átlagbérének 70 %-a a gyed!
A kérdező hozzászólása: Össze ne vesszetek!:) Köszönöm, sajna én is így hallottam!
Két külön dologról beszélgettek! A táppénzt minbér után fogja kapni a kérdezõ, de a tgyást, gyedet az alapján a jövedelem figyelembevételével, ami alapján megállapították a munkanélkülit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!