Találatok a következő kifejezésre: A szülést nincs meg a (76 db)

Ilyen lehetséges? Adott egy ikerterhes nő (három, négy), akinél hirtelen megindul a szülés. Nincs kórházban, nyilván császár kellene. De olyan hirtelen jön, hogy az egyik babát kénytelen megszülni a spontán, a többit meg császárral?

Legjobb válasz: Bár laikus vagyok de ilyen nincs hisz ha megindul a szülés és már látszik a baba vagy teszem azt már kiis jött akkor anyukát nem szabad mozdítani!!Ott fog szülni ahol éppen van!

Bár laikus vagyok de ilyen nincs hisz ha megindul a szülés és már látszik a baba vagy teszem azt már kiis jött akkor anyukát nem szabad mozdítani!!Ott fog szülni ahol éppen van!
Ha olyan veszélyeztetett, akkor lehet eleve kórházban van az x.héttõl.
Az elsõ fájástól vagy magzatvíz elfolyástól számolva nem fél óra alatt születik meg egy baba... Aki hármasikreket vár befektetik a 30. héttõl a kórházba. Sõt sokszor komplikációk is vannak, van akit már korábban. Olyan lehet, hogy az elsõt megszüli, aztán a 2-at is, ha fejvégû. Ha nem fejvégû befordítják és megszülheti. Vagy azonnal császár és már az egyiket sem szüli meg hüvelyi úton.
Ha az elsõt megszülte spontán, szerinted mennyi idõ van, hogy a következõ is nekiinduljon? Általában percek vannak csak az ikerbabák között, nincs idõ a kettõ között még hurcolászni a kismamát. Az ikerterhesek mindig több figyelmet kapnak, nem véletlenül, már csak azért is, mert a hármas, négyes ikerterhességnél általában korábban is jönnek a babák. A szülés, még a sokadik is, nem úgy történik, hogy fáj és kipottyan a baba. Van egy folyamata, kinél hosszabb, kinél rövidebb, annyi idõ azért akad, hogy kórházba kerüljön a kismama.
Miért kellene császár? Ikerterhesek is szülnek hüvelyi úton. Azt nem tudom elképzelni, hogy megszületik az egyik baba, megérkezik a mentõ, beteszik a nõt és a kórházban császárral megszüli a többit. Ha egy megszületett, akkor a többi is meg fog. Persze ha komplikáció van, akkor nyilván viszik.
Ha már az egyik kijött nem császároznak. Szó szerint kihúzzák õket, ha nem jönnek, vágni már nincs idõ.
A kérdező hozzászólása: Igen, azon van a hangsúly, hogy az egyiket spontán szüli meg, mert nem érnek be vele idõben.
A kérdező hozzászólása: Oké, de annyit?? Úgy gondoltam, hogy ugye veszélyeztett, az elsõt megszüli, a többinél beviszik és császározzák egybõl? Vagy ilyen nincs? Azért négynél én nem engedném "ki" ott mind a négyet, az azért...hát.
Szia szerintem kérdezz rá nyugodtan de hogyhogy csak kétszer voltál eddig dokinál?
Szia.Nekem nem volt fogadott dokim, mégis havonta kellett ellenörzésre mennem. Szerintem ke´rdezd meg az orvosodat, ha nem fogadott dokid lessz, hanem az ügyeletesnél szülsz, akkor nem kell adnod.ha meg felfogadod, akkor meg megmondja ö, hogy mennyi lessz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget, mindenképpen felkeresem.
Lhetséges de erre sajnos nem igazán tudok felelni neked én még azt is hallottam hogy azért álltalában minden doki azért havonta max hat hetente visszahivja a kismamát szerintem keresd meg és beszélj vele én ezt tudom tanácsolni:) )
A kérdező hozzászólása: Hát én is a magánrendelõjében voltam elõsször, másodszor meg a korházban.Lehet azért nem hiv mert nem kértem fel hogy legyen az orvosom?
Baj az nincs magán dokihoz járok és nálla igy megy hogy két hetente oda rendeli a kismamákat megnézi a méhszájat megkérdezi minden nrendben van e nagyjából ennyi:) )) semmi különös:)
A kérdező hozzászólása: Ha nincs probléma nem kell gyakran járni szerintem.A kötelezõ vizsgálatok ezek, akkor te veled mit csinál a doki?
De jó neked én két hetente megyek a dokihoz havonta meg a védönöhöz:) ))
A kérdező hozzászólása: Védõnõhöz meg uh-ra járok, az orvossal nem találkozok.
Szia! Nekem "fogadott" dokim van, bár erre így konkrétan sosem kértem fel. De szerintem elég egyértelmû, hogy ha hozzá járok, akkor nála akarok szülni. Egyébként az elején havonta, max. 3 hetente rendelt vissza. Csak most a végén kell 2 hetente járni, de ez érthetõ a 37. hétben. Nála nincs ára a szülésnek, adunk amennyit gondolunk....De persze ez doki függõ sztem, mert elég megdöbbentõ dolgokat lehet hallani(pl hogy egy doki elõre leszögezi, hogy nála mennyi egy szülés).

Ha még tanulo vagyok és nincs bejelentett munkahelyem, akkor fizetnek utánam tb-t? Igy kapok valami kedvezményt, vagy kaphatok valamiféle segélyt szülés után, meg a kezeléseken?

Legjobb válasz: Igen kaphatsz. A családi pótlék és a gyes alanyi jogon járnak. A családi 12200 ft a gyes kb 25000 ft. Szülés után egyszeri segélyt is kapsz , ha 4 szer legalább terhesgondozáson részt veszel.

Igen kaphatsz. A családi pótlék és a gyes alanyi jogon járnak. A családi 12200 ft a gyes kb 25000 ft. Szülés után egyszeri segélyt is kapsz , ha 4 szer legalább terhesgondozáson részt veszel.
A terhesség alatti összes kötelezõ vizsgálat a kismamaáknak INGYEN JÁR!
Szia! Nagyon jó hírem van, ha felsõoktatási intézmény hallgatója vagy: IGEN, kapsz TGYÁS-t a 180 napra és GYED-et is a baba 3 éves koráig. A TGYÁS elfogadható összeg, a GYED elég sovány. Ajánlom, hogy a pontos összeget nézd meg az oep.hu oldalon az "ellátások" címszó alatt. Ami az ellátást illeti, természetesen jár neked az ingyenes orvosi ellátás.
A kérdező hozzászólása: technikumra járok, ami az érettségi utáni 2-3 év.de ez egy középsuliban van.akkor is jár?
gyed-et biztos, hoyg nem fogsz kapni, mert az nem jár alanyi jogon, munkahelyhez, fizetéshez kötött. gyes-t viszont kaphatsz, de az édes kevés (kb. 25 ezer havonta). kapsz caládi pótlékot is, és a szülés után EGYSZERI
anyasági támogatást, ami 65 ezer
az utolsó 2 választ én küldtem, csak 2 részletben. bocs.
Szia! Utánanéztem a TGYÁS-odnak. Ezt akkor is kaphatod, ha nem felsõfokú iskolába jársz! És jól emlékeztem, az alapja a minimálbér kétszere, ami 2008-ban 138.000, -/hó tehát ennek a durván 52%-át kaphatod készhez, ha megigényled 180 napon keresztül. Ez pedig azért mégiscsak több, mint a GYES. És persze ezok a juttatások is járnak, amikrõl a többiek írtak (egyszerü szülési segély, családi pótlék, GYES a babád 3 éves koráig) Szerintem járj utána a dolognak! A védõnõ sokat segíthet. Gondtalan babavárást kívánok
E szerint a felállás szerint gyest fogsz kapni.
Nem teljesíted a feltételeket, így nincs mit számolni. -egyszeri anyasági támogatást fogsz kapni, feltéve, hogy eljársz terhesgondozásra (64125, -), -a GYES alanyi jogon jár, fix összege van (nettó: 25650, -/hó); -plusz kapsz majd családi pótlékot (12200, -/hó) Ennyi.
Két követelménynek sem felelsz meg így csak gyes, családi ami 25+13 ezer.
Az mindegy, hogy 4 vagy 8 órás a munkaviszonyod! Valóban, csak gyes fog járni és családi pótlék Ha esetleg szüléskor mégis lenne munkaviszonyod, akkor méltányossági gyeddel lehet próbálkozni, de mindenképp kell hozzá munkaviszony!

Angliában ha megvan a 26 ledolgozott hetem, de nincs meg a 15 hét a szülés és a 26. hét munkaviszony között, akkor jár szülés után valami egyszeri támogatás?

Jár utána egyáltalán valamilyen pénz ha nincs meg a 15 hetem a szülés és a betöltött 26. munkahét között?

Legjobb válasz: Ezért nem szeretik az angolok a külföldi "munkavállalókat"...

Ezért nem szeretik az angolok a külföldi "munkavállalókat"...

Ha a méhszáj egy ujjnyira van nyilva, fájásom nincs még, a babó már a doki szerint készen van, csak nincs teljesen beékelődve, semmi jele a közeledő szülésnek, mennyi az esélye, hogy már mégis ma beinduljon?

Legjobb válasz: Ez változó, néhány óra alatt is változhatnak a dolgok. Nekem egy hete van egy ujjnyira a méhszáj, a baba is be van ékelõdve, öt éjszakán keresztül kínoztak a jóslófájások, de két napja azok is elmúltak. És az én lányom csak nem akaródzik kijönni...

Ez változó, néhány óra alatt is változhatnak a dolgok. Nekem egy hete van egy ujjnyira a méhszáj, a baba is be van ékelõdve, öt éjszakán keresztül kínoztak a jóslófájások, de két napja azok is elmúltak. És az én lányom csak nem akaródzik kijönni...
Erre szerintem nincs válasz, kijön ha itt az ideje.-) De nem hiszem, hogy ma megszülnél:-)
Nem írtad, hány hetes vagy :) Szeretkezzetek egyet, hátha...
A kérdező hozzászólása: 40 hetes, 1 nap múlva kéne érkezzen

Lányom 2 éves és még szopizik. Bár a szülés óta még csak 5 hónapja tért vissza a mensesem de normlisan megjön azóta. Jó lenne tesó de nem jön:- (Létezik, hogy a menses ellenére nincsen peteérésem?

Létezik,hogy hiába van menstruációm de még sincsen peteérésem???Vagy lehet,hogy amig szoptatok nem leszek terhes????Nagyon könnyen teherbe estem a kislnyommal szinte els?re,most is erre számitottam de tévedtem.Volt valaki hasonló cip?ben???Köszönök minden választ.

Legjobb válasz: utolsó válaszolónak: A gyereket nem mi kötjük magunkhoz a szoptatással. Csupán hagyjuk, hogy önmagát válassza le akkor, amikor Neki jól esik, a saját ütemében és nem erõszakkal. Az én fiam 25 hónapos egész pontosan. Két éves korában még naponta 3x szopizott, most már csak 1x, este. De már vannak olyan napok, mikor már nem kér. A másik gyerekem 13 hónapos korában választotta el saját magát. Van aki hamarabb megérett rá, van aki késõbb. De általában 3 éves korig abbahagyják maguktól. A lényeg, hogy se a mama, se a baba ne érezze rosszul magát a szopi miatt/közben. Második v.

utolsó válaszolónak: A gyereket nem mi kötjük magunkhoz a szoptatással. Csupán hagyjuk, hogy önmagát válassza le akkor, amikor Neki jól esik, a saját ütemében és nem erõszakkal. Az én fiam 25 hónapos egész pontosan. Két éves korában még naponta 3x szopizott, most már csak 1x, este. De már vannak olyan napok, mikor már nem kér. A másik gyerekem 13 hónapos korában választotta el saját magát. Van aki hamarabb megérett rá, van aki késõbb. De általában 3 éves korig abbahagyják maguktól. A lényeg, hogy se a mama, se a baba ne érezze rosszul magát a szopi miatt/közben. Második v.
A kérdező hozzászólása: Elöször is köszönöm szépen a válaszokat:-) Az utolsó válaszolóhoz szólnék.valóban itt lenne az ideje az elválasztásnak, hiszen egy 2 éves gyermeknek ez már korántsem a táplálkozásról szól csak a testközelségrõl.Az a problémám, hogy nem tudom mit tehetnék, hogy elválasszam mert annyira kell neki még a cicizés mint egy falat kenyér.Olyannyira van ez igy, hogy éjszaka is felébred szopni.Ha nem adom neki keservessen sir érte.Úgyhogy részben egyet kell, hogy értsünk az elválasztás szükségességérõl csak a módjában van problémám.Köszönöm a válaszodat:-)
Utolsó vagyok! Gondolom ez a lelki kötõdésrõl szól már inkább, és lehet, hogy akkor ez így jó. Tényleg nem tudom, ti látjátok.
Szia, Én mikor picike voltam 1, 5éves koromig szopizhattam, utána a hugom miatt nem tehettem, beköltözött anyu pocijába:) ennek 21éve. Teherbe lehet esni szoptatás alatt, kolléganõm még nem menstruált a szülés után újra, szoptatott, 4hós baba mellett csak a gyakori hányinger miatt ment dokihoz, aki gratulált, Terhes! Ami a menses ellenére nincs peteérést illeti, sajnos lehet. De ezt kérdezd meg egy dokitól, lehet csak lassabb egy picit a szervezeted a lányzó után, és még nem akar újra terhes lenni. Kitartást. (5hó nem a világ, és ott a lányod, a tesó majd jön:) ) Boldog babázást 17hetes kismama
Az én fiam is két éves, még Õ is szopizik. Õsszel várandós lettem védekezés mellett a kistesóval. Nem számítottunk rá, de az elsõ meglepi után, nagyon örültünk. Sajnos elveszítettük a 9. héten. A nõgyógyász, gyerekorvos, védõnõ mind a szoptatásra vezeti vissza az elvesztését. Persze nem zárható ki a genetikai rendellenesség sem. A lényeg, hogy teherbe lehet esni szoptatás alatt is, van peteérés is. De én biztosan megvárnám a szopi végét és így egy vetélési lehetõséget kizárnék. mert az igaz, hogy sokan simán kihordják a terhességet szoptatás mellett és és manapság mindenhol azt hallani, hogy nem gond a kettõ együtt. De mi van ha pont az én szervezetem érzékenyebb és nem képes egyszerre ellátni ezt a két feladatot? Mind a kettõ állapot igénybe veszi a szervezetet.
Hát, én csak azon lepõdtem meg, hogy még szoptatod a kétéves lányodat. Szerintem ez már nem igazán jó ilyenkor. A te szervezeted is lemerül és õ pedig lassan ovis lesz és illenék önállóbb életet élnie. Ne kösd magadhoz ennyire. Szerintem nõgyógyászt kellene inkább felkeresned ez ügyben. Ha van menzeszed, még nem biztos, hogy van peteérésed. Szoptatás alatt is teherbe lehet esni simán, ilyen értelemben az nem gond.
Utolsó vagyok. Lehet egyébként, hogy a szoptatást illetõen tévedek. Nem vagyok szakértõ, csak ez volt az elsõ benyomásom. Nekem már egy kétéves kislány nagynak tûnik, de te vagy az édesanyja, te tudod a legjobban, mi a jó neki.
17 hetes kismama vagyok, a kislányom most 18 hónapos és kb. 3 hete szokott le a cicizésrõl teljesen magától. Tehát nem akadálya a szoptatás a teherbeesésnek. Én mindenképpen megvárnám a helyedben, hogy a gyerkõc magától elhagyja a cicizést (én is így tettem), hiszen ahogy látom ez nálatok is inkább már lelki kötõdés, nem pedig táplálkozás, vagyis ez neki még nagyon fontos, lehet, hogy neked már néha teher, de nézd az õ szemszögét. Egyébként csak óvatosan a leválasztással, ha ennyire kötõdik még a cicihez, mert hallottam olyat, h. elvette az anyuka a cicit a gyerektõl, aki ennek hatására olyan lelki traumán ment keresztül, hogy dadogni kezdett. Tehát csak okosan. A kistesó nekünk is többedszeri próbálkozásra jött össze, így a szopi mellett, de ne add fel, ha a szervezeted készen áll, jönni fog a kistesó. Sok sikert hozzá!

Mi van, ha nincs meg a babám zárójelentése és esetleg szükség lenne rá? Elég, ami az egészségügyi kiskönyvébe van írva a szülési körülményekről, illetve az én záróm?

Legjobb válasz: Szia! Soha nem lehet tudni, mikor lessz rá szükséged! A korházban, ahol született a babád biztos adnak egy másolatot a záróról!

Szia! Soha nem lehet tudni, mikor lessz rá szükséged! A korházban, ahol született a babád biztos adnak egy másolatot a záróról!
A védõnõnek, vagy a dokinak is kellett adnod egyet, tõlük is kérhetsz másolatot.

Ha nincs meg a 2 év munkaviszonyom, csak 22 hónap ( a szülésig) akkor is 2 évig jár a gyed?

Megvan a munkaviszonyom, csak 2012. júliustól dolgozok, és 2014. májusra vagyok kiírva, akkor lesz 23. hónapja hogy munkaviszonyom van. A munkaviszonyom meg is marad, csak nem tudom így meddig járhat a gyed, 2 éves korig vagy csak 22 hónapos koráig?!

Legjobb válasz: A gyed nem 2 évig jár, hanem a gyerek 2 éves koráig maximum a tgyás lejárta után. A gyerek 2 éves koráig akkor kapod, ha megvan 562 biztosított napod. De neked járni fog a gyerek 2 éves koráig már.

A gyed nem 2 évig jár, hanem a gyerek 2 éves koráig maximum a tgyás lejárta után. A gyerek 2 éves koráig akkor kapod, ha megvan 562 biztosított napod. De neked járni fog a gyerek 2 éves koráig már.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!