Találatok a következő kifejezésre: A szülést nincs meg (76 db)

Ilyen lehetséges? Adott egy ikerterhes nő (három, négy), akinél hirtelen megindul a szülés. Nincs kórházban, nyilván császár kellene. De olyan hirtelen jön, hogy az egyik babát kénytelen megszülni a spontán, a többit meg császárral?

Legjobb válasz: Bár laikus vagyok de ilyen nincs hisz ha megindul a szülés és már látszik a baba vagy teszem azt már kiis jött akkor anyukát nem szabad mozdítani!!Ott fog szülni ahol éppen van!

Bár laikus vagyok de ilyen nincs hisz ha megindul a szülés és már látszik a baba vagy teszem azt már kiis jött akkor anyukát nem szabad mozdítani!!Ott fog szülni ahol éppen van!
Ha olyan veszélyeztetett, akkor lehet eleve kórházban van az x.héttõl.
Az elsõ fájástól vagy magzatvíz elfolyástól számolva nem fél óra alatt születik meg egy baba... Aki hármasikreket vár befektetik a 30. héttõl a kórházba. Sõt sokszor komplikációk is vannak, van akit már korábban. Olyan lehet, hogy az elsõt megszüli, aztán a 2-at is, ha fejvégû. Ha nem fejvégû befordítják és megszülheti. Vagy azonnal császár és már az egyiket sem szüli meg hüvelyi úton.
Ha az elsõt megszülte spontán, szerinted mennyi idõ van, hogy a következõ is nekiinduljon? Általában percek vannak csak az ikerbabák között, nincs idõ a kettõ között még hurcolászni a kismamát. Az ikerterhesek mindig több figyelmet kapnak, nem véletlenül, már csak azért is, mert a hármas, négyes ikerterhességnél általában korábban is jönnek a babák. A szülés, még a sokadik is, nem úgy történik, hogy fáj és kipottyan a baba. Van egy folyamata, kinél hosszabb, kinél rövidebb, annyi idõ azért akad, hogy kórházba kerüljön a kismama.
Miért kellene császár? Ikerterhesek is szülnek hüvelyi úton. Azt nem tudom elképzelni, hogy megszületik az egyik baba, megérkezik a mentõ, beteszik a nõt és a kórházban császárral megszüli a többit. Ha egy megszületett, akkor a többi is meg fog. Persze ha komplikáció van, akkor nyilván viszik.
Ha már az egyik kijött nem császároznak. Szó szerint kihúzzák õket, ha nem jönnek, vágni már nincs idõ.
A kérdező hozzászólása: Igen, azon van a hangsúly, hogy az egyiket spontán szüli meg, mert nem érnek be vele idõben.
A kérdező hozzászólása: Oké, de annyit?? Úgy gondoltam, hogy ugye veszélyeztett, az elsõt megszüli, a többinél beviszik és császározzák egybõl? Vagy ilyen nincs? Azért négynél én nem engedném "ki" ott mind a négyet, az azért...hát.

Lányom 2 éves és még szopizik. Bár a szülés óta még csak 5 hónapja tért vissza a mensesem de normlisan megjön azóta. Jó lenne tesó de nem jön:- (Létezik, hogy a menses ellenére nincsen peteérésem?

Létezik,hogy hiába van menstruációm de még sincsen peteérésem???Vagy lehet,hogy amig szoptatok nem leszek terhes????Nagyon könnyen teherbe estem a kislnyommal szinte els?re,most is erre számitottam de tévedtem.Volt valaki hasonló cip?ben???Köszönök minden választ.

Legjobb válasz: utolsó válaszolónak: A gyereket nem mi kötjük magunkhoz a szoptatással. Csupán hagyjuk, hogy önmagát válassza le akkor, amikor Neki jól esik, a saját ütemében és nem erõszakkal. Az én fiam 25 hónapos egész pontosan. Két éves korában még naponta 3x szopizott, most már csak 1x, este. De már vannak olyan napok, mikor már nem kér. A másik gyerekem 13 hónapos korában választotta el saját magát. Van aki hamarabb megérett rá, van aki késõbb. De általában 3 éves korig abbahagyják maguktól. A lényeg, hogy se a mama, se a baba ne érezze rosszul magát a szopi miatt/közben. Második v.

utolsó válaszolónak: A gyereket nem mi kötjük magunkhoz a szoptatással. Csupán hagyjuk, hogy önmagát válassza le akkor, amikor Neki jól esik, a saját ütemében és nem erõszakkal. Az én fiam 25 hónapos egész pontosan. Két éves korában még naponta 3x szopizott, most már csak 1x, este. De már vannak olyan napok, mikor már nem kér. A másik gyerekem 13 hónapos korában választotta el saját magát. Van aki hamarabb megérett rá, van aki késõbb. De általában 3 éves korig abbahagyják maguktól. A lényeg, hogy se a mama, se a baba ne érezze rosszul magát a szopi miatt/közben. Második v.
A kérdező hozzászólása: Elöször is köszönöm szépen a válaszokat:-) Az utolsó válaszolóhoz szólnék.valóban itt lenne az ideje az elválasztásnak, hiszen egy 2 éves gyermeknek ez már korántsem a táplálkozásról szól csak a testközelségrõl.Az a problémám, hogy nem tudom mit tehetnék, hogy elválasszam mert annyira kell neki még a cicizés mint egy falat kenyér.Olyannyira van ez igy, hogy éjszaka is felébred szopni.Ha nem adom neki keservessen sir érte.Úgyhogy részben egyet kell, hogy értsünk az elválasztás szükségességérõl csak a módjában van problémám.Köszönöm a válaszodat:-)
Utolsó vagyok! Gondolom ez a lelki kötõdésrõl szól már inkább, és lehet, hogy akkor ez így jó. Tényleg nem tudom, ti látjátok.
Szia, Én mikor picike voltam 1, 5éves koromig szopizhattam, utána a hugom miatt nem tehettem, beköltözött anyu pocijába:) ennek 21éve. Teherbe lehet esni szoptatás alatt, kolléganõm még nem menstruált a szülés után újra, szoptatott, 4hós baba mellett csak a gyakori hányinger miatt ment dokihoz, aki gratulált, Terhes! Ami a menses ellenére nincs peteérést illeti, sajnos lehet. De ezt kérdezd meg egy dokitól, lehet csak lassabb egy picit a szervezeted a lányzó után, és még nem akar újra terhes lenni. Kitartást. (5hó nem a világ, és ott a lányod, a tesó majd jön:) ) Boldog babázást 17hetes kismama
Az én fiam is két éves, még Õ is szopizik. Õsszel várandós lettem védekezés mellett a kistesóval. Nem számítottunk rá, de az elsõ meglepi után, nagyon örültünk. Sajnos elveszítettük a 9. héten. A nõgyógyász, gyerekorvos, védõnõ mind a szoptatásra vezeti vissza az elvesztését. Persze nem zárható ki a genetikai rendellenesség sem. A lényeg, hogy teherbe lehet esni szoptatás alatt is, van peteérés is. De én biztosan megvárnám a szopi végét és így egy vetélési lehetõséget kizárnék. mert az igaz, hogy sokan simán kihordják a terhességet szoptatás mellett és és manapság mindenhol azt hallani, hogy nem gond a kettõ együtt. De mi van ha pont az én szervezetem érzékenyebb és nem képes egyszerre ellátni ezt a két feladatot? Mind a kettõ állapot igénybe veszi a szervezetet.
Hát, én csak azon lepõdtem meg, hogy még szoptatod a kétéves lányodat. Szerintem ez már nem igazán jó ilyenkor. A te szervezeted is lemerül és õ pedig lassan ovis lesz és illenék önállóbb életet élnie. Ne kösd magadhoz ennyire. Szerintem nõgyógyászt kellene inkább felkeresned ez ügyben. Ha van menzeszed, még nem biztos, hogy van peteérésed. Szoptatás alatt is teherbe lehet esni simán, ilyen értelemben az nem gond.
Utolsó vagyok. Lehet egyébként, hogy a szoptatást illetõen tévedek. Nem vagyok szakértõ, csak ez volt az elsõ benyomásom. Nekem már egy kétéves kislány nagynak tûnik, de te vagy az édesanyja, te tudod a legjobban, mi a jó neki.
17 hetes kismama vagyok, a kislányom most 18 hónapos és kb. 3 hete szokott le a cicizésrõl teljesen magától. Tehát nem akadálya a szoptatás a teherbeesésnek. Én mindenképpen megvárnám a helyedben, hogy a gyerkõc magától elhagyja a cicizést (én is így tettem), hiszen ahogy látom ez nálatok is inkább már lelki kötõdés, nem pedig táplálkozás, vagyis ez neki még nagyon fontos, lehet, hogy neked már néha teher, de nézd az õ szemszögét. Egyébként csak óvatosan a leválasztással, ha ennyire kötõdik még a cicihez, mert hallottam olyat, h. elvette az anyuka a cicit a gyerektõl, aki ennek hatására olyan lelki traumán ment keresztül, hogy dadogni kezdett. Tehát csak okosan. A kistesó nekünk is többedszeri próbálkozásra jött össze, így a szopi mellett, de ne add fel, ha a szervezeted készen áll, jönni fog a kistesó. Sok sikert hozzá!

39 hetesen még semmi jele nincs a szülésnek. Se nyákdugó, se fájdalom, semmi. Miért?

1 hét múlvára vagyok kiírva, de még semmi jele a szülésnek. Viszont már nagyon lent van a hasam... És sokat keményedik a pocim. Ett?l még lehet könny? szülésem? Köszi!

Legjobb válasz: Szerintem ezt a szülés dolgot, képtelenség elõre megjósolni. Én mégcsak 35 hetes vagyok, nekem is beilleszkedett már a baba feje, teljesen lent van, joslóim is egyre sûrûbben vannak, sõt a nyákdugóm másfél hete távozott. Senki nem jósolt 2 hétnél többet, ehhez képest elég jól bírom:) Az elsõ szülésem, kiírt nap elõtt 3 nappal volt. Délelõtt mentem nst-re, semmi fájást nem mutatott. Hazamentünk, majd az nst után 2 órával, egybõl 5 perces fájásaim lettek, indultunk is vissza:) Az meg hogy a szülés könnyû vagy nehéz lesz, az nem attól függ, hogy mikor szülsz. Már nincs sok hátra, ne izgulj, hamarosan láthatod a babádat! Könnyû szülést!

Szerintem ezt a szülés dolgot, képtelenség elõre megjósolni. Én mégcsak 35 hetes vagyok, nekem is beilleszkedett már a baba feje, teljesen lent van, joslóim is egyre sûrûbben vannak, sõt a nyákdugóm másfél hete távozott. Senki nem jósolt 2 hétnél többet, ehhez képest elég jól bírom:) Az elsõ szülésem, kiírt nap elõtt 3 nappal volt. Délelõtt mentem nst-re, semmi fájást nem mutatott. Hazamentünk, majd az nst után 2 órával, egybõl 5 perces fájásaim lettek, indultunk is vissza:) Az meg hogy a szülés könnyû vagy nehéz lesz, az nem attól függ, hogy mikor szülsz. Már nincs sok hátra, ne izgulj, hamarosan láthatod a babádat! Könnyû szülést!
Nekem sem volt semmi jele a szülésnek, csak keményedtem, de az már 25 hetesen is volt. Kiirt idö után 2 nappal befektettek, 4 napig semmi, majd váratlanul jöttek a fájások és pár óra múlva szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megnyugtattál :) Neked is könnyû szülést kívánok! :)
Már miért ne lehetne? Én sosem voltam jobban, mint abban a 8 napban amit túlhordtam... Már az egész család izgult, hogy mi van, én jól megvoltam egyben a babámmal:-) Este kezdõdtek a fájások, de másnap délben a kórházban még zárt volt a méhszájam, és fél 6-re meglett a lányom, gyorsan, könnyen.) Nyugi, jön, ha jönnie kell:-))
nyugi! aza baba ki fog jönni! én a kí irás elött 3 nappal szültem(stressz hatására, apukám balestet szenvedtett, de szerintem túl vittem volna), elötte csak keménykedett a hasam, semmi fájás nem volt...
39 hetesen nekem se volt még semmi jele a szülésnek, még a hasam sem szállt le és nem is keményedtem. Aztán 39+3.hétre mégis megszültem :) Egyszer csak jöttek a fájások! Nagyon könnyû volt, 2 óra alatt! Neked is ilyet kívánok!
Szia!!! Ne aggódj, én is ugyan így voltam.Biztos voltam benne hogy túlhordom, mert semmi jele sem volt a szülésnek.Pedig már tûkön ültem annyira vártam. Aztán egyszer csak jöttek a fájások és 1, 5 óra múlva már ott feküdtem a szülõszobán.Pont aznap töltöttem a 39. hetet.Talán az éjszaka érkezett hidegfront váltotta ki nálam, vagy egyszerûen csak már ki akart jönni a baba. Neked is majd elindul hirtelen, csak úgy. Benn biztos nem fog maradni, csak türelem.Már bármikor jöhet.
Ha megnyugtat akkor elmondom, hogy én kedden voltam nst-n semmi fájással és csütörtökön megszületett a kisfiam. A fájások egyik pillanatról a másikra megjelentek és én a 39. héten szültem meg. 1 hós baba anyukája

34+4 naposan még nincs előtejem, ez jelentheti azt, hogy kevés tejem lesz a szülés után?

Legjobb válasz: Szia. Nekem egyáltalán nem volt elõtejem a terhesség alatt és én is azon paráztam végig hogy biztos nem lesz tejem. Aztán szülés után megindult a kolosztrum pár nappal késõbb meg már az igazi tejci:) Szerencsére nincs összefüggés ne aggódj ezen. Kívánok neked szép terhességet és könnyû szülést!

Szia. Nekem egyáltalán nem volt elõtejem a terhesség alatt és én is azon paráztam végig hogy biztos nem lesz tejem. Aztán szülés után megindult a kolosztrum pár nappal késõbb meg már az igazi tejci:) Szerencsére nincs összefüggés ne aggódj ezen. Kívánok neked szép terhességet és könnyû szülést!
Nekem sem volt elõtejem, a terhesség alatt. Pénteken szültem és hétfõ éjjel - már itthon - beindult a tej. A kórházból tápszerrel küldtek haza minket. Agyon paráztattak a hülye nõvérek, aztán itthon a nyugiban szépen simán beindult, nem volt semmi gáz. Nem tudtam literszám fejni, de annyi mennyiség amennyire a babámnak szüksége volt mindig megvolt. Ne izgulj lesz tej!
Szia! Eggyáltalán nem függ össze a két dolog.Mármint hogy terhesség alatt van-e elõtejed vagy nincs hogy késõbb lesz-e.Nekem az elsõ terhességemnél már nagyon korán elkezdett csöpögni.Aztán jósokáig tudtam szoptatni.A második terhességemnél semmi sem volt és 2 éves koráig szoptattam.Most ismét terhes vagyok és most sincs elõtejem de nem vagyok elkeseredve, mert tudom hogy fogok tudni szoptatni. 32 hetes kismami

Az nem gond ha 36 hetesen még nincs leszállva a has? Ez azt jelenti hogy odébb van még a szülés?

Legjobb válasz: Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)

Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)
csak pár nappal a szülés elõtt szokott leszállni, de nem túl feltûnõ, nekem pl egyiknél se látszódott ilyen változás, persze biztos van olyan is, h feltûnõ
Én elfolyt vízzel mentem be szülni ugy hogy a hasam a "nyakamnál" kezdödõtt. :) Még a szülésznõ csodáálkozott is
3-as vagyok: a kiírt napon szültem
39 hetes vagyok és kb 1-1, 5 hete vettem észre hogy egy ici-picit lejjebb ment, de tényleg ilyen max 1-2 cm (a mellem alatt látom, hogy a hasam kissé eltávolodott). de ettõl ugyanúgy ég a nyomrom és nyom mindenem :)

Ha a szülés szabadságomat a szülés előtt 3 héttel ki szeretném venni, akkor milyen papírokat kell vinnem a munkahelyemre? 1. gyereknél ezt szülés után intéztem, de ugye azok a papírok még nincsenek meg.

Legjobb válasz: Kell az igénylés, ugyanúgy, és kell az igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, ami alapján a háziorvos kiállítja a papírt, amit a REP kér. Kellenek az irataid másolatban.

Kell az igénylés, ugyanúgy, és kell az igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, ami alapján a háziorvos kiállítja a papírt, amit a REP kér. Kellenek az irataid másolatban.

Ha nincs semmilyen folyásom, barnázásom, meg semmi hasonlók, akkor az azt jelenti hogy még messze van a szülés? Vagy ez nem jelent semmit?

Legjobb válasz: Ezek nem szülésre utaló jelek. Inkább a nyákdugó távozása, vagy a fájások sûrûsége utal szülésre, ill. a méh állapota.

Ezek nem szülésre utaló jelek. Inkább a nyákdugó távozása, vagy a fájások sûrûsége utal szülésre, ill. a méh állapota.
Hát tényleg nem jelent semmit, mert ha amit leírtál-a nyákdugó távozott-akkor is lehet h napok, de lehet h hetek vannak hátra a szülésig.Nekem sem volt smmi tünetem 39+4 naposan, nst smmit sem mutatott, mégis másnap hajnalban elfolyt a magzatvizem:) Aznap meg is született a Pindurkám.Ezt nem lehet tudni elõre, mikor indul meg a szülés...Igazábol sztem ha a magzatvíz elfolyik, vagy rendszeres fályások vannak, akkor az a biztos jele h hamarosan Baba lesz.Te mennyi idõs terhes vagy? Üdv:15 hetes anyuka
Nekem sem volt semmi bajom, de a babám már a 37. héten beilleszkedett, a pocakom leszállt, ami miatt az aranyerem kijött. Folyamatosan azt hallgattam a szülésznõtõl, hogy bármikor szülhetek. De hiába vártam, hiába figyelgettem a jeleket a nap 24 órájában, nem volt változás, nem történt velem semmi. Anyukám mondta is, hogy olyan villámgyorsan fog az egész megindulni, hogy majd jól meglepõdünk és hogy feleslegesen töröm magam azon, hogy vajon mikor szülök, ezt nem lehet megmondani. Igaza volt. Egyik éjszaka legszebb álmomból ébredtem arra, hogy keményedik a pocakom, felkászálódtam az ágyból és abban a pillanatban elfolyt a magzatvizem. Ezt követett egy nagyon gyors vajúdás és napkeltekor már a kezemben volt a fiam. Szóval tényleg bármikor eljöhet a pillanat, nem kell, hogy elõtte beharagozza a tested!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek.Amúgy 40.héten járok

Az normális, h öt hónappal a szülés (császár volt) még mindig nincs házaséletünk? Miattam, mert nem kívánom és egyébként sem működik. Első gyerek után a 6hét letelte után újra ment minden, pedig akkor is szoptattam.

Legjobb válasz: Biztos lenéznek majd azok, akik képesek voltak nagyon hamar visszaállni, és nem volt gondjuk a szexszel, de bevallom nekem olyan 9-10 hónap kellett mire újra kívántam. S igen, volt tõle lelkiismeret-furdalásom, sajnáltam a férjemet, de ki nem állhattam a szexet. Ha belekezdtünk fájt, olyannak éreztem magam minden alkalommal mint egy szûzlány. Ami nem segített: mikor itt azt olvastam, hogy szülés után 4 hétre már szexistennõ voltam, és a férjed el fog hagyni, ha nem csinálsz valamit... (hozzáteszem nem hagyott el) Ami segített: kettesben töltött idõ, beszélgetés a problémáról, hosszabb elõjáték, és a síkosító! Egy áldás a síkosító, hidd el. :) Adj magadnak idõt, és párodnak mondd el az érzéseidet, hogy õ is megértse, hogy ez nem arról szól, hogy nem szereted vagy hogy nem kívánod. Van akinél a visszaállás hosszabb ideig tart. Rossz benne lenni, de lesz ez jobb is. Ja, és esetleg nézesd meg magad dokival. Lehet van valamilyen lappangó fertõzésed, ami lelombozza a vágyat! Ez úgy is elõfordulhat, hogy nincs panaszod! Ezért érdemes dokival megnézetned magad.

Biztos lenéznek majd azok, akik képesek voltak nagyon hamar visszaállni, és nem volt gondjuk a szexszel, de bevallom nekem olyan 9-10 hónap kellett mire újra kívántam. S igen, volt tõle lelkiismeret-furdalásom, sajnáltam a férjemet, de ki nem állhattam a szexet. Ha belekezdtünk fájt, olyannak éreztem magam minden alkalommal mint egy szûzlány. Ami nem segített: mikor itt azt olvastam, hogy szülés után 4 hétre már szexistennõ voltam, és a férjed el fog hagyni, ha nem csinálsz valamit... (hozzáteszem nem hagyott el) Ami segített: kettesben töltött idõ, beszélgetés a problémáról, hosszabb elõjáték, és a síkosító! Egy áldás a síkosító, hidd el. :) Adj magadnak idõt, és párodnak mondd el az érzéseidet, hogy õ is megértse, hogy ez nem arról szól, hogy nem szereted vagy hogy nem kívánod. Van akinél a visszaállás hosszabb ideig tart. Rossz benne lenni, de lesz ez jobb is. Ja, és esetleg nézesd meg magad dokival. Lehet van valamilyen lappangó fertõzésed, ami lelombozza a vágyat! Ez úgy is elõfordulhat, hogy nincs panaszod! Ezért érdemes dokival megnézetned magad.
Sajnos a férfiak megoldják máshol ezt a problémát!Attól még elmennek máshová ha bedugjuk a homokba a fejünket....Nézz utána mi növelhetné a libidódat

Tényleg igaz, h ha a szülés előtt megyek táppénzre, és az új munkahelyemen nincs meg a 180 nap, akkor csak minimálbér után kapok táppénzt?

Januárig munkanélkülin voltam, onnan folyatatólagosan munkaviszonyt létesítettem. Most táppénzen vagyok. Azt hallottam, ha az új munkahelyemen nincs meg a 180 nap, akkor nem a bejelentett bér után, hanem minimálbér után fogok pénzt kapni. A munkanélküli el?tt folyamatos munkaviszonyom volt 3 évig. Tud nekem segíteni ebben vki, Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: Az a válasz szempontjából lényegtelen. Ha a szülést megelõzõ 2 évben nincs összesen 180 ledolgozott munkanapod akkor nem jár gyed. Nem az új munkahelyen eltöltött idõ számít, hanem a ledolgozott napok.

Az a válasz szempontjából lényegtelen. Ha a szülést megelõzõ 2 évben nincs összesen 180 ledolgozott munkanapod akkor nem jár gyed. Nem az új munkahelyen eltöltött idõ számít, hanem a ledolgozott napok.
Ha nincs meg a 180 nap akkor nemhogy a minimálbér után, de semmi után nem kapsz pénzt. Ha nincs meg a ledolgozott 180 munkanap akkor nem jár gyed csak gyes.
A kérdező hozzászólása: Szülés elõtti táppénzre vonatkozik a kérdés. Bocsi, ha nem voltam egyértelmû.
Az a ledolgozott 180 nap a gyedhez, soha nem ledolgozott, hanem jövedelmes nap volt és már vagy 2 éve 365. Az attól függ, hogy mennyi volt a munkanélkülis idõszakod. Ha 30 napnál rövidebb, akkor a tavalyi teljes év jövedelmébõl számolnak napi díjat. Ha 30 napnál több volt a megszakítás, akkor a januártól kezdõdõ idõszak az irányadó idõszak. Itt viszont akkor nincs 180 nap, ekkor a minimálbér után jár a táppénz.
Nem lényegtelen. Ugyanis a kérdezõ írta, hogy elõtte 3 évig volt munkaviszonya, ergo álláskeresési járadékon v. segélyen volt, nem csak regisztrált munkanélküli volt. És mivel az álláskeresési járadék és segély idõtartama biztosítotti jogviszonynak számít, így megvan a tgyáshoz/gyedhez szükséges 365 napja. És felejtsd már el légy szíves ezt a 180 ledolgozott munkanapot, mert mint írtam: 1. nem 180 hanem 365 2. nem ledolgozott munkanap, hanem biztosítási jogviszonyban töltött nap.
biztosítási jogviszonyban töltött nap és régen nem 180 már. Ha nincs elõzõ évrõl bérezett napod, akkor a minimálbér után fogod kapni. A minimálbér 60%-a. vagy 50. Ha THGY és a GYED viszont már a béred alapján fog menni.
Tudtommal a munkanélküli is munkaviszonynak és biztosított idõnek számít.Nekem múlt héten mondta a bérszámfejtõm, hogy az elõzõ év átlagbérének 70 %-a a gyed!
A kérdező hozzászólása: Össze ne vesszetek!:) Köszönöm, sajna én is így hallottam!
Két külön dologról beszélgettek! A táppénzt minbér után fogja kapni a kérdezõ, de a tgyást, gyedet az alapján a jövedelem figyelembevételével, ami alapján megállapították a munkanélkülit.

31 hetes terhes vagyok, és kb.2 napja folyamatosan fáj a hasam alja és a petefészkem környéke. Nem görcsöl csak fáj. Ennek ugye még nincs köze a szüléshez? Kicsit korai volna.

Legjobb válasz: Csak azért válaszolok mert látom senki nem ír. Szóval szerintem nincs köze a szüléshez inkább arra gondolnék,h. talán felfázhattál kicsit. Állítólag a jóslófájások menstruációs fájásra vagy görcsre hasonlítanak, nekem asszem már volt is és az pont így kb. 31-31 hetesen de elmúlt és nem is volt vészes. Jó lenne dokival vagy védõnõvel beszélni ha nagyom kellemetlen és megijeszt. Üdv: 35 hetes kismama

Csak azért válaszolok mert látom senki nem ír. Szóval szerintem nincs köze a szüléshez inkább arra gondolnék, h. talán felfázhattál kicsit. Állítólag a jóslófájások menstruációs fájásra vagy görcsre hasonlítanak, nekem asszem már volt is és az pont így kb. 31-31 hetesen de elmúlt és nem is volt vészes. Jó lenne dokival vagy védõnõvel beszélni ha nagyom kellemetlen és megijeszt. Üdv: 35 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!