Találatok a következő kifejezésre: A szülést 1 (277 db)

Barnás folyásom van 40 hetes 1 napos terhes vagyok! Ez bajt jelent? Vagy csak a szülés közeleg?

Legjobb válasz: Nekem is. Aztán mentünk szülni. Juhéé, ebbõl baba lesz :) Könnyû szülést kívánok :) 40+1+ hetesen már bármi van, közeleg a szülés :)

Hajrá-hajrá!!!!! Szép szülést Nektek!!
Nekem is. Aztán mentünk szülni. Juhéé, ebbõl baba lesz :) Könnyû szülést kívánok :) 40+1+ hetesen már bármi van, közeleg a szülés :)
Szia! Nálam 40+2hetesen kezdõdött így a szülés, tágulási vérzéssel, aztán 8 órával késõbb már a kezemben volt a kisfiam. Kívánok olyan könnyû szülést, mint amilyen az enyém volt, 50 percet töltöttem a szülõszobán! :) 4hetes baba anyukája
Szia! De jó neked!!! :-))))Igaz én nemtudok választ adni a kérdésedre, de nagyon drukkolok neked.Én 38 hetes vagyok és nagyon várom már hogy legalább annyit történjen mint veled.Megírod majd hogy mit mondott az orvos?
Drukkolok neked h még ma a karodban tarthasd a babód! Remélem majd megírod h h alakulsz! könnyû és mihamarabbi szülést! Drukk
nekem a nyákdugó távozása járt barna folyással.
A kérdező hozzászólása: Most jöttem a dokitól annyit mondott hogy nyílik a méhszáj és a ha rendszerezõdnek a fájások akkor menjek vissza még nem rendszeresek de már elég erõsek!
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen ha haza enged még(remélem nem enged) akkor megírom.:-)Remélem neked is lassan beindul.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszi szépen!Írok ha lesz valami.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszi szépen!Remélem tényleg a baba!Ma fél 12kor megyek orvoshoz.Remélem már mondja hogy itt az idõ.
A kérdező hozzászólása: Szia!Remélem hogy én is nem soká mehetek de a fájások nem akarnak rendszerezõdni.
Majd rendszerezõdnek ne aggódj! Ebbõl tényleg szülés lesz, lehet még ma:) Én 3 hete szültem, elég friss még az élmény, nálam is így kezdõdött. Hajnal 3-kor ébredtem egy fájásra, azt hittem csak josló, de mindig követte egy újabb. Volt hogy 25 percre, volt hogy 35 vagy 40 percre. Egész nap elvoltam így, nem voltak olyan erõs fájások. Este 9 fele kezdett erõsödni, 10-kor, már nagyon erõs fájás jött, majd 10 perc múlva mégegy. 11-re értünk be a kórházba, 1-kor burkot repesztettek, 2:25-kor megszületett a kisfiam:) Könnyû szülést kívánok!!!
10:08-as válaszoló vok. Hát szívbõl szurkolok neked hogy fogasd már végre a kezedbe a kiscsöppséget!!!!Jajjj de jóóóóóó neked!!!!!! Irigykedek, de csak jó értelemben!!! Nagyon gyors és könnyû szülést és utána pedig jó egészséget kívánok nektek.És írj majd ha lesz valami. 38 hetes km.
Hajrá:) )Én is szorítok neked, gyors és könnyû szülés legyen:) Pozitív gondolkodás és szugeráld ki a manót:) Bárcsak már én is ott tartanék:DD Ada és Abigél
Na mi újság hogy vagy?Történt már valami?

Ez már a szülés jele lehet? 38 hetes kismama vagyok, 2 napja érzem hogy néha-néha fájdogál a hasamalja, 1-2 percig és elmulik, mostanában elég nyugtalannak is érzem magam, külsö méhszáj 1 ujjnyira nyitva van!

jelentheti ez már a babó érkezését?

Legjobb válasz: Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei,az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani,hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja,kétszer már olyan is volt mikor azt hittem,hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni,pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi,könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))

Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei, az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani, hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja, kétszer már olyan is volt mikor azt hittem, hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni, pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi, könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont a hasam csak egy picurkát van lejjeb mint ezidáig!
Szia, nekem 32.héttõl nyitva van a külsõ 1 ujjnyira, mostanában kezdtem el szedni a szülést könnyítõ homeos bogyókat, és azoktól szokott fájdogálni a hasam, szerintem készül a méhed a szülésre, de akár még ki is húzhatod a végéig!Üdv: 36 hetes kismama

A szülést megelőző 1 hónappal szülési szabadságora, tgyás-ra vagy táppénre érdemes menni?

Legjobb válasz: szülési szabadság=tgyás. Táppénzre érdemes menni szülés elõtt és a tgyást szülés napjától érdemes igényelni, mivel így a baba 6 hónapos koráig kapod, és ennek nincs maximum összege. A gyed-nek már lesz, amit utána fogsz kapni. 7 hetes kislány anyukája.

szülési szabadság=tgyás. Táppénzre érdemes menni szülés elõtt és a tgyást szülés napjától érdemes igényelni, mivel így a baba 6 hónapos koráig kapod, és ennek nincs maximum összege. A gyed-nek már lesz, amit utána fogsz kapni. 7 hetes kislány anyukája.
Erre én is szeretném tudni a választ. Mindenesetre A szülés kiírt idõpontja elõtt 1 hónappal, de legkésõbb a szülés napján kell igénybe venni a szülési szabadságot!
Én úgy tudom, attól függ, hogy neked mi éri meg jobban, mennyi volt a fizetésed. Nekem tök mindegy volt, hogy tgyás-t vagy táppénzt kapok, ugyanannyi volt a kettõ. Azért talán érdemez táppénzen lenni, mert a tgyás csak 180 napig jár.

Szülés után, amikor megjött, szabályos lett a mensitek? Nekem most, a lányom 1, 5 éves korában jött meg, 4 hete. Mikorra várhatom megint?

Szülés el?tt 28-29 napos volt a ciklusom.

Legjobb válasz: Szülés után kerek 8 hétre rá megjött,eleinte szabályos volt,mindig 29 napos,aztán kezdett kitolódni mindig 1-2 nappal.Most már 2 évvel a szülés után visszaállt a régi káosz,mikor hogy 28-26-38-30 naposak a ciklusaim.Majd ha megyek szûrésre kell írassak f.gátlót,kicsit rendszerezze a dolgokat.

Szülés után kerek 8 hétre rá megjött, eleinte szabályos volt, mindig 29 napos, aztán kezdett kitolódni mindig 1-2 nappal.Most már 2 évvel a szülés után visszaállt a régi káosz, mikor hogy 28-26-38-30 naposak a ciklusaim.Majd ha megyek szûrésre kell írassak f.gátlót, kicsit rendszerezze a dolgokat.
mázlista vagy kedves kérdezõ nekem is szülés után pontosan 8 héttel jött meg, mind a két alkalommal és kapásból 28 naposra állt be, soha nem maradt ki
16 honapos a lányom elöször juni 6 volt meg azota se!voltam dokinál nálam minden rendben van de még szoptatok

Hogy is van ez? 1 hónap a szülési szabi és plusz 6 hónap a TGYÁS? Vagy a kettő együtt 6 hónap?

Legjobb válasz: A kettõ nem egy kategória:) A szülési szabadság a szüléstõl, vagy legfeljebb a szülés elõtt 28 naptól 168 napig jár. A szülési szabadság idején nem bérjövedelemet, hanem ellátást kapsz, az ellátás neve pedig terhességi gyermekágyi segély. Vagyis a tgyást a szülési szabadság idejére kapod:)

A kettõ nem egy kategória:) A szülési szabadság a szüléstõl, vagy legfeljebb a szülés elõtt 28 naptól 168 napig jár. A szülési szabadság idején nem bérjövedelemet, hanem ellátást kapsz, az ellátás neve pedig terhességi gyermekágyi segély. Vagyis a tgyást a szülési szabadság idejére kapod:)
Tgyás=(szülési szabdság) 168 napig jár, lrgkorábban a szülés várható idõpontja elõtt 1 hónappal lehet megkezdeni

26+1-hetes kismama vagyok. Véleményeket szeretnék ki hogyan élte meg a szülést! Meddig tartott?

Arra lennék kíváncsi,hogy szülés elött mennyi idövel feküdtetek fel a szülö ágyra,és mennyi idö míg kibújik a baba?közike,

Legjobb válasz: Nekem az elsõ szülésem tartott a legtovább,hajnalban elment a magzatvizem,bementünk a kórházba,mivel nem voltak fájásaim,lefektettek,hogy próbáljak meg aludni.Hát ez persze a nagy izgalomtól nem sikerült.Reggel kaptam fájás erõsítõt és délután kettõre lett mega fiam,4 kilóval és 57 centivel.Azóta született még egy kislányom és egy kisfiam,most várom a 4. gyerkõcöt,õ is fiú lesz és hasonlóan nagy,mint a testvérei.A legutóbbi szülésem már "csak" 5 órán át tartott és apás szülés volt.Most is apásan szülünk,mert csodás dolog,hogy bennt van velem a párom is és õ is részese lehet ennek a csodának.A szülés fájdalmas dolog,de amikor a pocaklakó felsír és a hasamra téve,hallva a megszokott szívdobogást,megnyugszik,annál szebb érzés nincs a világon.Fõleg úgy,hogy a papája is jelen van és együtt könnyezünk a manónk felett.Életed egyik legnehezebb és legszebb élménye elõtt állsz,kívánok erõt,egészséget és könnyû szülést neked!

Nekem az elsõ szülésem tartott a legtovább, hajnalban elment a magzatvizem, bementünk a kórházba, mivel nem voltak fájásaim, lefektettek, hogy próbáljak meg aludni.Hát ez persze a nagy izgalomtól nem sikerült.Reggel kaptam fájás erõsítõt és délután kettõre lett mega fiam, 4 kilóval és 57 centivel.Azóta született még egy kislányom és egy kisfiam, most várom a 4. gyerkõcöt, õ is fiú lesz és hasonlóan nagy, mint a testvérei.A legutóbbi szülésem már "csak" 5 órán át tartott és apás szülés volt.Most is apásan szülünk, mert csodás dolog, hogy bennt van velem a párom is és õ is részese lehet ennek a csodának.A szülés fájdalmas dolog, de amikor a pocaklakó felsír és a hasamra téve, hallva a megszokott szívdobogást, megnyugszik, annál szebb érzés nincs a világon.Fõleg úgy, hogy a papája is jelen van és együtt könnyezünk a manónk felett.Életed egyik legnehezebb és legszebb élménye elõtt állsz, kívánok erõt, egészséget és könnyû szülést neked!
Nekem hajnali fél 1-kor pukkant a magzatburok és elkezdett szivárogni a magzatvíz. A kórházban megvizsgált az ügyeletes doki, aki valószínûleg tágított is, mert hirtelen elöntött a víz. Ekkor kezdõdtek igazán a fájások. Voltak nagyon erõsek (görbén olyan 70-80-as erõsségû) meg voltak viselhetõbb fájások. Én kértem eda-t. Vajúdtam a vége felé labdán, akkor már nem sok hatása volt az eda-nak, mert akkor már nem adott a doki újat, mivel közeledtünk a kitoláshoz. A labdát ajánlani tudom, mert ha nem tágulsz, akkor rásegít, illetve leveszi a terhet a medencédrõl. Maga a kitolás olyan 05.40-tõl zajlott és 06.09-kor bújt ki a kislányom. A rossz az volt benne, hogy a dokim belekönyökölt a hasamba, mivel nem nyomtam eléggé erõteljesen, és nem tudott kijjebb jönni a baba. Szóval gyakorlatilag 5, 5 óra alatt szültem meg a lányom, aki ma már 10 hónapos.
Nekem éjjel fél 2kor ment el a magzatvíz. Komolyabb fájásom 10körül volt. Kb 11kor fektettek le a szülõágyra mert oxitocint kaptam. 12:15re született meg a fiam.
az en szulesem egy kicsit huzosabb volt mert 18 oran keresztul vajudtam :) de barmikor gondolkodas nelkul ujra csinalnam !! en penteken bementem a korhazba mert nalam meginditottak a szulest reggel 10 kor es majd szombat reggel fel 6 kor lett meg a lanyom a magzatvizem penteken delutan fel 5 kor folyt el ( nem magatol kipukkasztottak a burkot) es onnantol kezdodott a kemeny fajasok!! de minden egyes kemeny fajas, hoz kozelebb a gyermekedhez, nekem ezt mondta a doki es a szuleszno igy osze szoritottam a szamat es hosiesen kibirtam:) ))) konnyu gyors szulest kivanok neked!

A TGYS-t a szülés előtt 1 hónappal lehet igényelni (ha jól tudom). Ki az aki igényelte, milyen papírokat kellett beadni, és mennyi idővel előtte?

Egyáltalán megéri-e szülés előtt megkezdeni a TGYS-t? Én december 8-ra vagyok kiírva.

Legjobb válasz: szülés elõtt 28 nappal lehet kérni, egy orvosi papír kell hozzá a háziorvostól is akár, hogy terhességi állományba vesz. 6 hónapig jár, akármikor igényeled (tehát nem a szüléstõl számítva), de csak a szülés után folyósítják. a mennyivel elõtte kérdésre sajnos nem tudok mit mondani, én még a szabimat töltöm :) (és nincs is már egy hónapom a szülésig)

szülés elõtt 28 nappal lehet kérni, egy orvosi papír kell hozzá a háziorvostól is akár, hogy terhességi állományba vesz. 6 hónapig jár, akármikor igényeled (tehát nem a szüléstõl számítva), de csak a szülés után folyósítják. a mennyivel elõtte kérdésre sajnos nem tudok mit mondani, én még a szabimat töltöm :) (és nincs is már egy hónapom a szülésig)
A tgyas kivant megkezdesenek napjan, vagyis a kiirt datum elotti 28. napon kell kelnie az orvosi igazolasnak (haziorvostol). Ehhez meg van ket kitoltendo igenylesi nyomtatvany, ezt elore meg tudod kerni kitoktesre a munkaltatod szemelyugyesetol. A kitoltott nyomtatvanyokat az orvosi igazolassal egyutt a fent irt napon leadod a munkaltatodnal. Kovetkezo fizunapon mar fizetik is (mindezt ugy irtam, ha a munkaltato kifizeto hely).
Ja, es a baba szuletese utan az o papirjait is be kell kuldeni potlolag (masolatokat).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
A kiírt idõpont elõtt 28nappal el lehet indítani az igénylést, de csak akkor kezdik utalni, miután bemutattad a babó anyakönyvi kivonatát!

Mi volt ez? Tapasztalat? Tegnap kb.2 órán keresztűl 2 percenként keményedtem. Este már csak 1-1*. Lehet a szülés előjele?

38+3 hetes aggódó kismami

Legjobb válasz: jósló fájások ezek, hamarosan beindulhat a szülés is, figyeld magad kórházba csak akkor kell bemenned, ha a magzatvíz elfolyik, vagy sûrûsödnek a fájások, kb 5 perceként 1 perces

jósló fájások ezek, hamarosan beindulhat a szülés is, figyeld magad kórházba csak akkor kell bemenned, ha a magzatvíz elfolyik, vagy sûrûsödnek a fájások, kb 5 perceként 1 perces
Szia!Tuti hogy jóslók voltak, és ne aggódj, ez eltarthat egy 1 hétig is hogy csak jóslók vannak, de a szülés még nem biztos hogy be is indul.Én 8 hete szültem, és másfél hétig mindennap azt hittük hogy szülök, mert jöttek a jóslók ezerrel.:) Aztán egyszer csak arra ébredtem éjjel, hogy 6 percesek a fájások (a többit átaludhattam) És aztán mentünk a kórházba hogy megszülethessen ez a kis csoda, aki itt szuszog a mellemen.Könnyû, boldog szülést neked!És ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolót kérdezném: Milyenek voltak a 6 perces fájásaid? Görcsök is voltak? Mert nekem "sima" kõkemény keményedések voltak ezek de görcs, hátfájás..stb.. nem társúlt hozzá! Köszi a válaszokat!
Második válaszoló vagyok:Bocs, hogy csak most reagálok, de egész nap sírt a babám, mert fájt a pocija. :( Eleinte nekem se voltak ezek konkrét fájások, inkább csak 6 percenként bekeményedett a pocim, és feszítõ érzés volt.De a derekam meg a hátam nem fájt, és abban se voltam biztos hogy most bemenjek-e a kórházba, mert ez már a szülés, vagy csak jósló.Mert én úgy képzeltem hogy majd nagyon erõs fájások lesznek, és akkor nem tudom eltéveszteni, hogy ez szülés.Aztán késõbb már elkezdett a derekam is görcsölgetni, és utána bementünk a kórházba reggel 7-kor, és 11:15-re meglett a kis csajszikám. :) Jajj, de izgis dolgok várnak rád!Ha megszültél írjál majd hogy milyen volt, drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: De aranyos vagy:) Köszönöm!!! Tehát akkor önmagában a keményedés még nem szülés?Vagyis valamivel párosúlnia kell ahhoz h tudjam: most kell indúlni?! Akkor ha keményedek és derékfájdalom, görcs vagy bármi hasonló erõs érzés társúl hozzá, akkor már indúlhatok? Annyira félek h nem fogom idõben észrevenni.Vagy legalábbis késõn tudatosúl, h na, mostmár itt az idõ. Nem akarok feleslegesen bemenni a kórházba, mert egy: 50 km-re van tõlünk, kettõ: nem akarok felesleges "riadalmat" kelteni:) ) Most tuti zizinek nézel, de teljesen kivagyok:) ) Gondolom ezen mindenki átesik.. Jobbulást a picúrnak, remélem mire ezt olvasod már elmúlt a pocifájás:) )

Mik azok a tünetek, melyek már a szülést jelzik? Kb 1 órára van a kórház, és nem kapkodva szeretnék odaérni.

Legjobb válasz: szia tõlünk 60 km-re volt a kórház(mind a két lányom ott született) az elsõvel 4 perces fájáokkal indultunk útnak a másodiknál pedig 2 percesek voltak, a másodiknál nem így akartunk elindulni de olyan hirtelen 2 percesek lettek hogy alig tértünk magunkhoz, és ami a legszebb az egészeben hogy az 1 órás utat 35 perc alatt tettük meg és 30 percet voltam a szülõszobán és már kint is volt a kis villám bébink. egy jó tanács minél kevesebbet legyél a kórházban a szülés kezdetekor, tehát amennyire lehet huzzátok el, hidd el oda fogtok érni. szép szülést és sok boldogságot egy ismát babát váró nagyon boldog anyuka

szia tõlünk 60 km-re volt a kórház(mind a két lányom ott született) az elsõvel 4 perces fájáokkal indultunk útnak a másodiknál pedig 2 percesek voltak, a másodiknál nem így akartunk elindulni de olyan hirtelen 2 percesek lettek hogy alig tértünk magunkhoz, és ami a legszebb az egészeben hogy az 1 órás utat 35 perc alatt tettük meg és 30 percet voltam a szülõszobán és már kint is volt a kis villám bébink. egy jó tanács minél kevesebbet legyél a kórházban a szülés kezdetekor, tehát amennyire lehet huzzátok el, hidd el oda fogtok érni. szép szülést és sok boldogságot egy ismát babát váró nagyon boldog anyuka
azt szokták mondani, hogy ez a szülés elõjelei. Lehet hogy hamarabb jön a pici.
Ne aggódj mindenre lesz idõd, egy szülés többféle képpen indulhat el, ha fájásokkal indul észreveszed mert még ilyen fájdalmat nem éreztél (nem úgy értem hogy nagyon fog fájni), és beáll rendszeresbe pl 20 percenként, de akár indulhat egybõl 10 percesekkel is. Az már szülés. Akkor pl elfolyhat a vized, az szintén szülés kezdés. Sok mindenre figyelj oda, ha benne vagy az idõben, és olyan érzel ami még terhesség alatt nem volt, az biztos hogy az lesz. Én anno mindig itt kérdeztem, "hogy de mégis honnan fogom tudni?" erre mindig azt írták "tudni fogod" nahát ettõl a választól falra másztam!!!! De tényleg tudtam, hogy ez már az! És te is fogod! :) bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, jövõhéten szülnék papír szerint... De tegnap óta furán érzem magam, tegnap egész nap ettem, mindent mindennel, rengeteg folyadékot ittam, aktívan dolgoztam, ma meg semmi étvágy, sõt... hasmenés, hányinger, rossz közérzet, erõs szúró fájdalmak a hólyagomnál (de az gondolom csak a babuci nyomása) tompa folyamatos derédfájás, ilyesmi... és a párom pont ma utazott el külföldre 2 napra, és parázom, hogy ne most történjen valami :-)
Biztos, hogy tudni fogod, amikor szülnöd kell. Gondolom elsõ babád, bõven lesz idõd bemenni a kórházba, kapkodás nélkül, emiatt ne izgulj. Csak a filmekben van taxiban szülés meg ilyenek, illetve a többgyerekes anyukáknál, általában :) Én mikor tudtam, hogy indul a szülés, még lezuhanyoztam, leszõröztem magamat, összepakoltam, áthívtam a barátnõmet, hogy vigyen be a kórházba, kávét fõztem neki meg a férjemnek, megreggeliztek, és utána indulunk, 40 percre van a kórház. És még így is órák múlva szültem csak meg. Kapkodásról szó sem volt. Mondjuk nekem fájásokkal kezdõdött a szülésem, más lett volna, ha elmegy a magzatvíz, mert akkor egybõl indultunk volna a kórházba, de kapkodni akkor sem kell. Minden jót, könnyû szülést!
Szia! Én is a jövõ hétre vagyok kiírva (van egy 16-ai és egy 19-ei idõpontom, nem tudom melyikhez fognak viszonyulni). Én is érzek szúró fájdalmakat a hólyagomnál (szinte fáj ahogy pisilek), én is többször voltam ma nagy WC-én, nekem sincs étvágyam, ha eszem valamit, hányingerem lesz tõle (ha gyümölcs akkor nem): akkor ez már az lehet? 39+2 heteske

Ki vagyok akadva, mert a dokim nagyon durván vizsgált meg az utóbbi 2 alkalommal. 1 hetem van hátra a szülésig és úgy tudom, hogy ilyenkor nem szokták így "megturkálni" a kismamákat!? Meg hát ez amúgy sem normális szerintem!?

Szerdán amikor megvizsgált,azt hittem,hogy ki is akarja szedni a babámat ott nyomban.Nem volt semmi panaszom egyébként,a vizsgálat el?tt voltam UH-on és CTG-n is,ahol minden rendben volt.Utána mentem be hozzá és piszkosul fájt amit csinált.Én nem láttam,de a Párom is ott volt és mondta,hogy az egész kezével felnyúlt.Kb 1-2 percig matatott,amit?l rendesen keresztbe álltak a szemeim,majd megjegyezte,hogy szombaton menjünk vissza(mert akkor megint ügyeletes lesz!!!),mivel 1 ujjnyira ki vagyok már tágulva.Mondom,addig semmi panaszom nem volt,de aznap estig úgy véreztem és görcsöltem,mint amikor anno menstruáltam.Én úgy érzem és szinte biztos vagyok benne,hogy direkt kezdett el tágítani,mert lehet,hogy nem akarja,hogy esetleg a szabadnapján kelljen miattam bejönnie?!?!...és akkor még 1.5 hetem volt a szülésig!Fel vagyok háborodva,hogy miért kell ezt csinálni,f?leg úgy,hogy minden rendben a babával és még nem akar megszületni.Nem kevés pénzt kért amúgy sem a szülés levezetéséért,úgyhogy azt hiszem elvárhatnám t?le,hogy esetleg a szabad napján is szánjon rám 1-2 órát!Szóval tegnap reggel visszamentünk hozzá a Párommal a kórházba és teljesen meg volt lep?dve,hogy nem indult még be a szülés.A CTG is azt mutatta,hogy minden rendben és csak akkor volt méh mozgásom,amikor a babám is mocorgott.Szóltam neki,hogy ha lehet,akkor most óvatosabban vizsgáljon meg mint a múltkor,erre az volt a válasz,hogy hát neki muszály jól megvizsgálnia.Persze megint nagyon fájt amit csinált.Mondta,hogy már 1.5 ujjnyira vagyok kitágulva és megkérdezte,hogy nem

Legjobb válasz: A szüléstõl ne félj!!! Csak magadnak ártasz vele meg a babádnak. Elég szemét dolog amit az orvosod csinál. Ha nem ilyen közel lennél a szüléshez, azt tanácsolnám, keress másik orvost. Mondjuk én két gyereket szültem (most 7 és 10 évesek) és én nem fogadtam orvost. Hiszen az a gyerek akkor is ki fog jönni ha nem fizetek neki. Különben mint a te eseted is mutatja nem biztos hogy a fogadott orvostól jobb ellátást kapsz mint az ügyeletestõl. Tanácsom, ne idegeskedj!!!! A szülés alatt se, inkább próbálj meg lazítani amikor csak tudsz, és segíteni a babucikádnak. Sok nyugalmat, türelemet kívánok. És csodálatos szülést.

A szüléstõl ne félj!!! Csak magadnak ártasz vele meg a babádnak. Elég szemét dolog amit az orvosod csinál. Ha nem ilyen közel lennél a szüléshez, azt tanácsolnám, keress másik orvost. Mondjuk én két gyereket szültem (most 7 és 10 évesek) és én nem fogadtam orvost. Hiszen az a gyerek akkor is ki fog jönni ha nem fizetek neki. Különben mint a te eseted is mutatja nem biztos hogy a fogadott orvostól jobb ellátást kapsz mint az ügyeletestõl. Tanácsom, ne idegeskedj!!!! A szülés alatt se, inkább próbálj meg lazítani amikor csak tudsz, és segíteni a babucikádnak. Sok nyugalmat, türelemet kívánok. És csodálatos szülést.
nekem is mondhatni hasonló volt mint neked.nekem még 2 hét volt a kiírt idõpontig.de a 39.héten megvizsgált de úgy hogy azt hittem ott halok meg a vizsgálóasztalon annyira fájt ahogy megvizsgálta kezével.utána egész uton hazafele és otthon is nagyon fájt a hasam és mikor elmentem wc-re elment a nyákdugóm is.
Fel vagyok háborodva!! Nekem sose csinált ilyet a dokim. Hogy lehet ilyen szemét dolgot csinálni, hogy ilyen méhszájtágítással beindítani a szülést??? Hülyeség hogy neki rendesen meg kell vizsgálnia! Én a helyedben csak a CTG vizsgálatot engedném és csak akkor feküdnék az asztalára ha már beindult a szülés. Amúgy vigasztaljon a tudat, hogy akár mikor indul be, õ már érett a kinti életre.
Hát cajok, ilyenkor örülök, hogy nekem senki sem akarja sürgetni a kis manót.Amúgy is, édesanyám annó adott egy jó tanácsot:"Nõ nõgyógyászhoz ne menjek."Lassan kezdem megérteni, hogy miért.Én még emberbarát és fájdalommentesen vizsgáló nõvel nem találkoztam. A szüléstõl meg ne félj!Nem harap, és az a gyerek úgyis ki fog bújni, ha ki akar.Még mindig mondhatod, hogy ne õ vezesse le a szülést!Igenis közölheted amikor mentek szülni, hogy nem akarsz a választott dokidnál szülni.Csak ki kell állnod magadért.Amúgy az a fájdalmas rész az az, amikor megnézi, hogy mennyire vagy kitágulva.Ez viszont vele jár, nem hiszem, hogy sürgetni szeretné.Ugyanis még akár túl is hordhatod a kicsit.Addig meg lesz még egy-két munkanapja....Hm?De ha nem bízol benne, akkor meg mi a fenéért õ a nõgyógyászod.Ha választasz dokit vagy bízz meg benn vakon, vagy ne válassz!
Lehet h kevés az idõ a szülésig, de azt javaslom, ne szólj a "dokidnak", azaz ne legyen a választott orvosod. Inkább az ügyeletesnél szüljél. Ja és ha van rá lehetõséged, keress 1 rendes szülésznõt... Sok sikert:) 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Egyébként azért választottam ezt a DR.nõt, mert egy éve elköltöztem másik városba és a kolléganõm ajánlotta Õt, amikor kiderült, hogy babát várok.A kolléganõm meg volt Vele elégedve(bár szülni nem szült nála, csak vizsgálatokra járt hozzá), de az egyik barátnõje ennél a dokinál szült és Õ meg volt elégedve.Az utóbbi két hétig nekem sem volt problémám Vele.Nyilván már kerestem volna másik dokit, ha már az elején sem bíztam volna meg benne és ha korábban is csinált volna ilyen "érdekes" dolgokat.Mert azért nekem sem mindegy!Ilyenkor amúgy is olyan kiszolgáltatott az ember... Valami miatt nem akarja, hogy akkor szüljek, amikorra ki vagyok írva.Lehet, hogy nem lesz itthon(bár nem mondta), vagy akkorra éppen több kismamája is "szülés gyanús". Nem tudom... Az viszont biztos, hogy a következõ babámnál nem fogok orvost fogadni, fõleg nem nõt.Ha megindul a szülés, úgy is ott lesz az a doki aki éppen ügyeletes és akkor majd annyi pénzt adunk neki amennyit mi gondolunk, megérdemel és megengedhetünk magunknak.Most is az jelenti nekem a legnagyobb biztonságot, hogy a Párom ott lesz Velem, mert papás szülésünk lesz és tudom majd szorítani a kezét:) . A DR.nõnek pedig lehet, hogy nem adunk majd annyit amennyit elõre kért.Majd meglátjuk, hogy hogyan fog "viselkedni".
Én is nõnél szültem, nem az a gond... Én tuti sosem mennék többet hozzá, nemhogy egy forintot is adjak naki. Én még akkor is dokit váltottam volna, akár a 39. héten is, ha bemond egy összeget. Hála nem tette, így rám volt bízva. Csoda, hogy a férjed nem ütötte le...
Nem hiszem, hogy lehetne így általánosítani (mármint hogy minden nõi nõgyõgyász durva), annak idején az én választott orvosom is nõ volt és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A helyedben viszont én inkább az ügyeletes orvosnál szülnék, de ezt nem kellene elõre bejelenteni, mert mi van, ha épp õ az ügyeletes és Te addigra már közölted vele, hogy nem õt akarod? Ha mész szülni és nem õ van bent, szólj, hogy nem akarod, hogy szóljanak neki. Márcsak azért is, mert ha ilyenkor fájt, ahogy megvizsgált (nekem sosem fájt a szülés elõtti vizsgálat), akkor mi lesz szülés közben, amikor alapból érzékenyebben reagálsz a durvaságra? Én a helyedben nem szülnék nála, a baba kibújik nélküle is. Könnyû, gyors szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: MINDENKINEK KÖSZÖNÖM a bátorítást és a válaszokat!!! Nagyon jól esett mindenkitõl! KÉPZELJÉTEK! 03.02-én megszületett a kislányunk, 3950 g és 56 cm-vel!Tegnap jöttünk haza a kórházból! Végül is a Dokimnál szültem és meg kell mondani, a szülést nagyon profin vezette le.Úgyhogy arra nem panaszkodhatom. 4 és fél órát vajúdtam, ami nem volt leányálom, de megérte, mert gyönyörû a Picikénk!Mégegyszer köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató válaszokat!Boldog babázást és baba várást kívánok Nektek! Üdv.:Egy nagyon boldog Anyuka :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!