Találatok a következő kifejezésre: A szülésnek szaga (12 db)

A szülésnek van "szaga"?

Párom beszélgetett egy kollegával, aki nem akart bemenni a szülésre, de végül nem bánta meg, bár azt mondta, a kitolási szakaszban fura szagok voltak.

Legjobb válasz: Szia! Én két hete szültem de nem éreztem semmit. De szerintem még ha lenne "szaga" akkor se azzal foglalkoztam volna mert csak arra tudtam koncentrálni,hogy végra kibújjon a kisfiam mert nagyon nehéz szülés volt!

Szia! Én két hete szültem de nem éreztem semmit. De szerintem még ha lenne "szaga" akkor se azzal foglalkoztam volna mert csak arra tudtam koncentrálni, hogy végra kibújjon a kisfiam mert nagyon nehéz szülés volt!
Valószínüleg az orvosi dolgoknak voltak furcsa szagai, és nem a szülésnek.A gyerek nem büdös amikor kijön!!!!!!
Szia.e´n már a ve´gén a 38.órában azt se tudtam jó formán hol vagyok, nem me´g hogy szagokra figyeltem volna. A fe´rjem sem mondott semmit.esetleg azt érezhette, amikor esetleg széklet jött, de az nem törvényszerü, vagy a kórházi szagokat.De akkor nem azzal foglalkozik eggyikötök sem, hanem azzal, hogy végre meglássa´tok a babát. 16 hetes kislány anyukája.
Az elsõ fiamnál nem éreztem semmiféle szagot, de a másodiknál tényleg volt valami - megmondani nem tudnám, milyen - szag. (Ettõl függetlenül egészséges kisfú.)
Úgy bírom, amikor az apukák riogatják egymást... Szerintem sincs semmiféle szag, maximum, ha széklet is távozik, estetleg gázok.
Biztosn van szag, hogyha volt már G-pont orgazmusod akkor amikor kispriccel belõled a kéjes folyadék annak is van szaga.De ezek természetes odaillõ dolgok, amik nemhogy zavarnak kellenek is oda.Gondolj bele a szülésnél van vér, van magzatvíz ami édeskés ki tudja mi van még ott, de kétlem, hogy vki ezzel foglalkozna.

Normális dolog az ha a szülés utáni vérzésnek erős szaga van? 10 napja szültem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is erõs szaga volt, aztán kamilláznom kellett és pár nap múlva el is múlott, csak lassan.

Szia! Nekem is erõs szaga volt, aztán kamilláznom kellett és pár nap múlva el is múlott, csak lassan.
Szia! Mivel a méhlepény levált, a helyén egy marha nagy seb van ami gyógyul, de mivel nagyon nem levegõzik ezért van ilyen szaga.Nekem is volt.Ez a gyermekágyi idõszak.
Nekem is olyan volt, ezért gyakran zuhanyoztam, de még igy is mindig éreztem magamon. Sõt, ami frissen jött ki belõlem annak is szaga volt. Most legalább tudom, hogy nem voltam egyedül ezzel a gonddal.
Én ha kellett ha nem cseréltem a betétet, meg próbáltam gyakrabban zuhanyozni, meg próbáltam minnél vékonyabb szellõsebb betétet beszerezni, komolyan a gyerekvállalásban ez a kész csõd, hogy anya szülés utáni betétjét fizetjük:D de így is olyan fura szaga volt.
Sziasztok!Én 5 hete szültem czászárral, és 2 hete tiszta pánikban vagyok , mert már csak enyhe barnás fehéres folyásom van, és iszonyat hülye szaga van!Azt hittem valami fertõzés, a dokim persze szabin van!De akkor ezek szerint másnak is ilyen!Nem is tudnám meghatározni a szagát, monjuk úgy a pocsolya és a vas szaga között valahol:) ))(bocsi a részletezésért).Naponta legalább 10x megmosdok+betétcsere, de nagyon zavar, mert ahogy vécézek akkor is érzem a szagát:S!!!Ez annyira gáz!!!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Nagyon tartok és félek a szüléstől ( 28 hetes vagyok) mert kifejezetten ájulós típus vagyok. Mi lesz ha szülés közben rosszul leszek, elájulok? Nem bírom a kórházat, a kórház szagot, a vért az infúziók, a tűk egyszóval az orvosi eszközök látványát.

Legjobb válasz: Szia! Itt a babádról van szó,és ilyen esetben egy anya erõn felül tud teljesíteni. Én nem bírom a fájdalmat,mégis úgy viseltem a 13 óra vajúdást,mintha csak egy kis fejfájás lenne.Az barátnõm is ugyanilyen ájulós mint te. Képes elájulni ha megvágja az ujját. Aztán a szülés alatt olyan kis ügyi volt,hogy azóta is meg van magán lepõdve. :)

Szia! Itt a babádról van szó, és ilyen esetben egy anya erõn felül tud teljesíteni. Én nem bírom a fájdalmat, mégis úgy viseltem a 13 óra vajúdást, mintha csak egy kis fejfájás lenne.Az barátnõm is ugyanilyen ájulós mint te. Képes elájulni ha megvágja az ujját. Aztán a szülés alatt olyan kis ügyi volt, hogy azóta is meg van magán lepõdve. :)
hidd el, ott nem fogsz elájulni, ebben biztos vagyok, pedig nem ismerlek. Amúgy meg félni sem érdemes az ájulástól, ott lesznek az orvosok, szülésznõ is, nem menekülhetsz :) , pikk-pakk felébresztenek, bajotok a babával nem lehet belõle. (De rendkívül súlyos, pszichiátriai ekzelés alat álló pánikbetegek pánikrohama sem jön elõ szülés közben, mert a nõi szervezetben lezajló folyamatok, hormonok nem engedik.)
szia! Tûvel engem is ki lehetne kergetni a világból, legrosszabb része a szülésnek az infuzió bekötése volt, de nem néztem oda, utána meg arra a karomra, miután kibujt a baba, utána azonnal kértem h vegyék ki, rendes volt a doki és kiszedte...amúgy a kórházi szagtól nekem is leesik a vérnyomásom és beájulok, de ez nem történt meg a szülõszobán. ne félj, nem lesz semmi ilyen gond, teljesen másfele fogsz figyelni, az agy szerintem kikapcsol, vagy nem is tudom, mert ilyen fura euforikus érzésem volt ott.
Elöször az adrenalin aztán meg az endorfin(boldogsághormon) fog észnél tartani.:) Az én orvosom mindig azt mondja "bármi is lesz a baba bent nem maradhat", a szakemberek vigyázni fognak rátok, de addig ne félj, mert a babád is nyugtalankodik addig.Most mát hamar elmegy az a 10-12 hét, élvezd ki hogy terhes vagy. Boldog babavárást!
pszichiátriai kezelés alatt, csak összekuszálódtak a betûk :) jó szülést kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Én is el szoktam ájulni ha elvágom az ujjamat, meg lettem már rosszul állatorvosnál is, amikor a kutyámnak kötötte be az infóziót. :D Tiszta nevetséges, de sajnos ilyen vagyok.

A szülés utáni vérzésnek lehet szaga?

Egy hete szültem és egy napja er?s szagúnak érzem a vérzésem, kívülr?l a sebem gyönyör?, ha nem volna ott egy ki cérna észre sem lehet venni, hogy szültem. Mit?l lehet mégis szagos a dolog. Van két bels?, egy öltéses varratom a küls? meg 1,5 cm. Mikor menjek orvoshoz, ha nem múlik a szag?

Legjobb válasz: En biztosan megkerdeznem az orvost, de nagy baj nem lehet, hiszen tisztul a szervezeted.

En biztosan megkerdeznem az orvost, de nagy baj nem lehet, hiszen tisztul a szervezeted.
az a szag nem véletlenül vas? nem szedsz vasat? lehet, hogy attól van kicsit intenzívebb szaga. ha viszont amolyan bomlásos szag, hát az szerintem nem túl jó, de azt se hiszem, hogy nagy bajt jelentene. ha nem érzel irritációt, ami fertõzésre utal, akkor szerintem nyugodtan várd meg a 6 hetes kontrollt. addigra meg el is múlik a vérzésed :)
Mennyire bûzõs, csak mert a sima menstruációnak is van egy érdekes "szaga".
Nekem a kórházban volt bûzös. Én nem éreztem csak a szülésznõ. szólt az orvosnak aki megvizsgált és kiderült, hogy bent maradt egy kis burok darab ami visszatartott egy csomó vért. Amint leszálltam a vizsgálóasztalról ömlött belõlem a vér. Szerintem menj vissza és nézesd meg nehogy baj legyen belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Nagyon izzad a honomalja, és nem tudok egy normális felsöt sem felvenni, mert egyböl látszik. Szégyellem, hiába kenem magam, ömlik rola a viz, mit tegyek? Szülés után elmulik? Nincs szaga, de irto cikis:( 29 hetes vagyok.

Mindig is izzadékony voltam,de ennyire soha . Pedig tényleg már minden olcso meg flancos drága szert kiprobáltam,mégis izzadok.

Legjobb válasz: Igen,szülés után helyre fog jönni ez is.

Igen, szülés után helyre fog jönni ez is.
Ezek a hormonok sajnos, hátha mindent próbáltál, igazából nem mondom, hogy a gyszertárban kérdezz rá, de azt tudom el fog múlni szülés után.Esetleg simán hintõport próbáltad?Ne haragudj nincs más ötletem.Kitartás.
Lehet venni hónaljbetétet ami kényelmes és jól szívja az izzadságot és nem is látszik, nem feltûnõ. Amugy a hormonok miatt van, rólam is pár hete állandóan ömlik a víz. 32 hetes kismama
Szia. Én kettõt ajánlanék, lehet, hogy már kipróbáltad, az egyik a Clinique dezodorja, a másik (sztem jobb) a Vichy-é, mind a kettõ drága, de az extrém izzadásra van.
A kérdező hozzászólása: vichy van most is, de nem segit, viszont a honalj betétre rákérdezek, és megprobálom, nagyon köszi a válaszokat.
Szia! Én két gyógyszertári terméket tudnék neked mondani az egyik az Exodor, a másik a Solutio antisudor ecsetelõ, sajnos azt nem tudom, hogy terhesség alatt lehet-e használni õket, de ha gondolod kérdezz rá a gyógyszertárban. Üdv. 33. hetes kismama
Sajna szerintem ez meg fog maradni.De szülés után elmúlik.Én azelõtt abszolút nem voltam izzadós, de mióta terhes vagyok, nagyon izzadós lettem.Már rengeteg dolgot kipróbáltam én is, nekem semmi nem segített:(ha épp nem a hónaljam, akkor a hátamon folyik a víz.Ez a hormonok miatt van:(ÉS nekem azt mondták hogy az exodort nem igazán lehet használni terhesen.Azelõtt én is azt használtam, tényleg nagyon jó, de most nem merem

Szules utan 1 honappal vok, vki erzett hasonlot, fura szag arad alulrol es a csiklomnal mintha osszeszoritananak? Belenyilal

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy lett egy hüvelyi fertõzésed. Érdemes lenne felkeresni egy orvost!

Elképzelhetõ, hogy lett egy hüvelyi fertõzésed. Érdemes lenne felkeresni egy orvost!
A szag az semmi jót nem jelent. Valószínû, vmilyen fertõzésrõl van szó, nézesd meg dokival!
ha jól emlékszem, nekem 5-6 hétig tuti tisztult alul, büdös trutyi jött ki, testvéremnek szintén, teljesen normális.
Nekem is kellemetlen szagú volt a szülés utáni vérzés, egészen 6-8 hétig. Addig tisztul, szerintem is normális. A csiklómnál is volt ilyen szorító, nyilalló érzés. Ez idõvel csökkent, enyhül, habár néha még mindig van, pl. ha túl sokat állok. (4 hónappal vagyok szülés után) 2 hét múlva úgyis mész a 6 hetes kontrollra, akkor kérdezz rá.

Nem bírom elviselni a szagom szülés óta, ti mit gondoltok, mi lehet az oka?

Már a terhesség alatt is fokozottan izzadtam, és más volt a testszagom, de azt normálisnak fogtam fel. Most viszont mindjárt egy éves a babám, és nekem még mindig elviselhetetlen a saját szagom, ez nem is az enyém, folyton pumaszagúnak érzem magam, ahogy izzadok kicsit, és semmilyen dezodor sem tusfürdő, szappan nem változtat ezen. Savanyúnak érzem a szagom, mint az öregasszonyoké. És olyan ruhákban is izzadok időnként, mint egy ló, és büdös vagyok bennük, amiket évek óta hordok és sosem volt ilyen gondom velük. Ez valami hormonprobléma lehet, vagy mi? A környezetemnek egyébként nem tűnik fel, azt mondják, ők nem érzik, én képzelődök.

Legjobb válasz: Szia! Nálam is ez van. Én tehénszagúnak érzem magam. Még szoptatok. 7hónapos. Te szoptatsz még? Àllítólag az elválasztás után elmúlik.

Szia! Nálam is ez van. Én tehénszagúnak érzem magam. Még szoptatok. 7hónapos. Te szoptatsz még? Àllítólag az elválasztás után elmúlik.
a választ nem tudom, de én is így vagyok vele.Azaz tudom, mitõl vagyok büdös, attól, hogy jobban izzadok, mint azelõtt és büdöset.Rosszul vagyok magamtól, hiába zuhanyzom naponta többször, használok deot vagy nem használok teljesen mindegy, büdös vagyok.jó lenne valami megoldás. De így a válaszok alapján ez másnál is elõfordul, lehet, hogy a megváltozott hormonháztartás miatt van?!
fürdésen gondolkodtál e?
A kérdező hozzászólása: Pedig van annak is, lehet, nem mindenkinél. Mikor meséltem a védõnõnek, hogy szenvedek tõle, akkor mondta, hogy igen, ez ilyen, õ is elõre fél, mi lesz, mert a férjének nagyon érzékeny a szaglása.
Nekem nem volt bajom a lochia szagával, szerintem nem is éreztem, legalábbis nem emlékszem rá!
Lochia szaga? Ilyenre nem emlékszem. Amúgy úgy általában semmire nem készítik fel az embert.
A kérdező hozzászólása: Azért érdekes, hogy senkit nem készítenek fel ilyen problémákra, sem a lochia szagára, sem arra, hogy a testszag is intenzívebb lesz? Errõl soha nem hallottam senkit beszélni, szakembert sem.
A kérdező hozzászólása: Hát egyrészt megnyugtat, ha más is így van vele... Még szoptatok, de már csak alváshoz. És én is a hormonháztartásra tippelek. Már gondoltam hormonvizsgálatra is, de akkor valószínûleg csak akkor indokolt, ha már nem szoptatok egy ideje, és úgy sem múlik el. Köszönöm a válaszokat, mármint a normálisakat, akkor még várok, mielõtt orvoshoz rohanok ezzel, de remélem, hamar el fog múlni, mert már teljesen bevette magát az orromba, mindenhol ezt érzem. :(
Az erõsebb hormontermelés az oka. Evolúciós. Hogy a baba megismerjen ;) Sajnso én is ezzel szenvedek, az elsõ babámnál is ez volt, de pár hónap alatt elmúlt. Mindig kérdezgetem mindenkitõl, h büdös vagyok-e, de nem érzik, csak én...
Egyrészt valószínûleg tényleg jobban izzadsz, másrészt az is biztos, hogy ez a szag leginkább téged zavar. Valószínûleg nem érezhetõ sokkal jobban, csak te érzed így. Még érzékenyebb a szaglásod. Naturlandnak van valami izzadás elleni kenceficéje, száraz bõrre kell felkenni. El fog múlni, teljesen szokványos jelenség.
Nem tudom mi lehet ez, én is ezzel szenvedek, direkt fertõtlenítõs szappannal mosakszom, alapos törlés után azonnal deóért nyúlok, hogy kvázi ideje se legyen megizzadni, és mégis, szörnyû, néha semmit se csinálok, és úgy is. A ruhák-törölközõ is minden tiszta amikor felveszem, naponta cserélem a ruhámat, mosom... És igen a környezetem nekem se érzi. Napi 3-4fürdésre meg kinek van ideje, meg értelme se sok:( 2, 5éves a kicsim
Milyen vicces emberek tudnak válaszolni.
Én is szenvedek ettõl- bár én nem szoptattam de más másfél éves a fiam és még mindig nagyon erõsen izzadok. TErhesség elõtt nem voltam ilyen izzadós. Kipróbáltam én is nagyon sokféle deot, spary-t- amellett, hogy természetesen fürdök is! :) Egyedül a Vichy golyós deója az, amit ha használok nem érzem azt a bizonyos testszagot magamon.

Szülés után, furcsa szagot érzek az orromba, meg keserü ízt ahogy csorog le a torkomon. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Nem tudom, de engem is érdekelne. Én még kismama vagyok, most ezzel szenvedek. Keserû szájíz és az orromban is érzek valamit. Nagyon szar.

Nem tudom, de engem is érdekelne. Én még kismama vagyok, most ezzel szenvedek. Keserû szájíz és az orromban is érzek valamit. Nagyon szar.
NEm kaptál gyógyszert? Nekem a kefalgintól van ilyen, amit a migrénemre szedek...
A kérdező hozzászólása: Nem kaptam semmit, én az arcüregre gyanakszom, majd talán holnap eljutok a gégészetre.
Valószínûleg a hirtelen hormon váltás miatt és a nagy fájdalom elszenvedése is hozzátett hogy megváltozott egy rövid idõre az érzékelésetek- ízlelés, szaglás, fájdalom érzékelés, néha még a hallás érzékenysége is. A szülésnél férfihormonok keletkeznek ezek indítják be a szülést majd a tej termelés beindulásával a nõi hormonok kezdenek termelõdni- ez okozhat érzékelési problémákat. De szép fokozatosan elmúlik. Minél hamarabb helyre áll a nõi-hormon termelés annál gyorsabban el fog múlni, de az után is kissé mások lesztek, mint amilyen eredetileg voltatok, mert most a gyermekkel kapcsolatos illatok, érzékelések és hangok lesznek erõsebben érzékelhetõek és ez természetes, ösztönös.

Szülés után 6 héttel megjött a menstruációm, és édeskés szaga van, ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Igen normális.Gondolj csak bele ha bûzös erõs szagú lenne az azt jelentené,hogy valami"megromlott"benned.

Szia! Igen normális.Gondolj csak bele ha bûzös erõs szagú lenne az azt jelentené, hogy valami"megromlott"benned.
A vérnek édeskés szaga van, tehát normális.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!