Találatok a következő kifejezésre: A szülésnél kell (56 db)

39. hetes vagyok. Ebben a melegben milyen ruhát kell a kicsinek bevinni a korházba? A szülésnél kell még az apának olyan védőruha?

Legjobb válasz: D:Én is 39+1 hetes vagyok és Gyõrben fogok szülni,remélem már minél elõbb:)Apának kell a védõruha,én a kicsinek raktak plüss rugit és pamutot is,hosszú meg rövid ujjú badyt,egy vékony sapit meg egy vékony takarót..Majd kombinálom õket,illetve pár db-t kikészítettem itthonra ha esetleg hideg lenne apa behozza.Kocsikabátot vastagabb plédet.Könnyû szülést!!!

D:Én is 39+1 hetes vagyok és Gyõrben fogok szülni, remélem már minél elõbb:) Apának kell a védõruha, én a kicsinek raktak plüss rugit és pamutot is, hosszú meg rövid ujjú badyt, egy vékony sapit meg egy vékony takarót..Majd kombinálom õket, illetve pár db-t kikészítettem itthonra ha esetleg hideg lenne apa behozza.Kocsikabátot vastagabb plédet.Könnyû szülést!!!
Attól függ, hogy hol szülsz. A Szent Imrében a kicsinek adnak ruhát, apukának kell mûtõsruha.
A kérdező hozzászólása: Gyõrben fogok
A kérdező hozzászólása: Köszi!Neked is.

A szülésnél általánosan hány ujjnyira kell kitágulni?

Legjobb válasz: Úgy tudom, 5. De javítsatok ki, ha tévedek.

Úgy tudom, 5. De javítsatok ki, ha tévedek.
5 ujjnyira, azaz kb. 10 cm-re.
5. És mindig, nem csak általánosan. :)
Mondjuk logikus, egyszerre max. 5 ujját tudja bedugni. :) (elsõ voltam)
5..1 ujjnyi 2 centit jelent, tehát így leszel a maximális 5 ujjnyira, azaz 10 cm-e kitágulva.

Mennyit illik vagy kell adni a szülésnél? (Többi lent)

A Bajcsyban fogok szülni, a X. kerületben, de nincs sem fogadott orvosom, sem pedig szülészn?m. Mennyit kell ebben az esetben adni nekik és mikor kell az összeget odaadni?

Legjobb válasz: Orvos vagyok: ne adj senkinek. /Elsõnek: nem keresek sokkal többet, mint egy eladó. Jelenleg szakorvosjelöltként 110 ezer forintot kapok. És mielõtt jön - hálapénzt sem.)

Orvos vagyok: ne adj senkinek. /Elsõnek: nem keresek sokkal többet, mint egy eladó. Jelenleg szakorvosjelöltként 110 ezer forintot kapok. És mielõtt jön - hálapénzt sem.)
Nem kell adni, ha nem akarsz, nem fog senki semmit szólni, hogy adtál-e vagy sem, úgyis a végén szokták adni. A fogadott orvosnak azért adnak, mert nem munkaidõben megy be levezetni a szülést, azaz felkéred rá, hogy ne az ügyeletes, hanem õ vezesse le a szülést, nem lenne kötelessége. Az más tészta, hogy errõl kéne számlát is adni. De ezért is "hálapénz". Viszont, én személy szerint, ha úgy alakult volna és ügyeleten szültem volna, és minden rendben lenne, akkor adtam volna hálapénzt orvosnak és szülésznõnek is, hálából. De tényleg nem fontos adni. Egyébként változó, hogy mennyit szoktak adni ügyeleteseknek. Szülésznõnek átlagosan 10-20 ezret, orvosnak 20-40 ezret. Kedves elsõ hozzászólóval annyiban nem értenék egyet, hogy a hasonlat nem túl szerencsés. Egy orvos és egyeladó munkája között nagyon nagy különbség van. Milyen felelõsség van egy eladón? Életekrõl dönt? Egy orvos életeket ment, a betegei egészségéért és életéért felelõs. Azért nagy különbség van a párizsi és az élet-halál között...
Nekem sem lesz fogadott orvosom, nem fogok adni semennyit senkinek. Amúgy sem tehetnénk meg és az elveim is mást mondanak. Mi az, hogy adni "kell" nekik?? Kapnak õk rendes fizetést. Nekem se ad senki plusz pénzt, ha adok 10deka párizsit a boltban, pedig egy orvos jóval több bért kap, mint egy eladó...
/Nálunk a klinikavezetõ professzor is régi toyotával járkál, pedig több európai szervezet vezetõje. :) A szülészek és a sebészek keresik jellemzõen betegre magukat, a többi szakorvosra nem jellemzõ./
Én a Bajcsy-ban szültem 2 éve fogadott orvos és szülésznõ nélkül. Ügyeleti beosztás alapján az volt a szülészorvos, akihez terhesgondozásra is jártam, így "ismertük" egymást. Rengeteget segített lelkileg és fizikailag, bár hamar meglett a babám, igazi hálapénzként adtunk neki 30e, a szülésznõnek pedig 5e Ft-ot. De nem várták el, nagyon profin végezték a munkájukat.
Mi rögtön a szülés után adtuk, de nem volt tervezett, hogy adni fogunk, csak úgy éreztük, hogy megérdemlik. elõzõ
Én ugyanúgy gondolom, mint a 2-es hozzászóló. Én a dokinak 20-40 között adok majd, persze attól függõen, hogy lelkiismeretes lesz a doki és minden szempontból meg leszek vele elgégedve. Szülésznõnek, ha figyel ránk és segítõkész lesz, 10-20 között. Majd akkor-ott döntjük el, nem zárom le a borítékot ;) Ha nagyon nem leszek megelégedve, nem kapnak semmit. :)


Azt szeretném, ha a férjem bennt lenne velem a szülésnél, és úgy tudom, hogy el kell végezni valamilyen tanfolyamot. Nyíregyházán hogy működik ez?

De milyet? Mikor kell kezdeni? Hol van ilyen nyiregyen?

Legjobb válasz: Érdeklõdj a védõnõdnél,mert már sok helyen nem kell ez a tanfolyam,csak meg kell venni egy apás csomagot a szülésre,és simán bemehet, de ennek ellenére lehetnek még helyek,ahol kérik.

Érdeklõdj a védõnõdnél, mert már sok helyen nem kell ez a tanfolyam, csak meg kell venni egy apás csomagot a szülésre, és simán bemehet, de ennek ellenére lehetnek még helyek, ahol kérik.
Szia igaz én nem Nyiregyházi vagyok de pont a minap kérdeztem erre rá és azt mondták hogy nem kell semmilyen tanfoélyamot elvégezni mert már egy ember ha a kismama azt szeretné bent lehet a szülésnél papucot enni és innivalot kell vinni az apukának magával remélem azért segitettem:) ))
2 évvel ezelõtt szültem és már akkor sem kellett tanfolyam!a páromnak szóltam hogy szülök(pécsen)és õ ahogy megérkezett, beöltöztették és bejött.semmit nem kellett magával hoznia(gondolok itt papucs, köppeny stb)mindent kapott hogy velem legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én 33 hetes nyíregyházi kismama vagyok. Mi is most végeztük el a tanfolyamot a papás szüléshez. Minden héten kedden van 16.30-tól. Ha bemész a nõgyógyászati tömbbe ott jobbra a kisablaknál adnak egy tel.számot amin tudsz jelentkezni.(sajna már nincs megy így nem tudom leíni Neked) 2 alkalom az egész és 5.000 Ft-ot kell fizetni érte. Végigvezetnek a betegfelvételtõl a szülõszobáig, mint ahogy élesben fog zajlani a dolog. Mindent elmondanak mi vár rád, mire számíthatsz. Második alkalommal pedig a baba ellátásáról, szoptatásról lesz. Nekem úgy gondolom hasznos volt, mert tudom mi fog rám várni és nem elõször leszek egy idegen helyen (szülõszoba) mert már elõtte megmutatták. Én csak ajánlani tudom Neked. Boldog babavárást!!
Törvény deklarálja, h. vajúdó nõ mellett lehet egy általa megjelölt személy!

Fizetnem kell a kórházban a szülésnél?

Novemberben otthagytam a munkahelyemet, mivel elköltöztünk Budapestrõl. Barátomnak jól fizetõ állása van, nekem viszont nehezebb a dolgom. 2 és fél évig dolgoztam elõzõ munkahelyemen, de itt vidéken lényegesen nehezebb munkát találnom. Itt is él az a funkció, hogy akit ismernek azt veszik fel, minden idegen nekem itt. Amióta itt lakok rengetegszer leadtam az önéletrajzomat, de csak 2-szer hívtak interjúra, ugyanahhoz a céghez. Másodiknál közöltem velük, hogy állapotos vagyok, tudva, hogy most esélytelen, hátha a baba 1 éves kora után felvesznek. Nagyon örülünk a várandóságnak, még ha picit korán is jött. Nem rég viszont kiderült, hogy piros ikszes a tb-m, nem vagyunk anyagian a toppon és rendkívül tapasztalatlanok vagyunk. Édesanyám világéletében dolgozott, így még tanácsot sem tud adni nekünk. Utólag fizetem, akkor nem kell horribilis összegeket fizetni szülésnél? Vagy, ha nem tudjuk addigra utólag kifizetni, akkor sem kell? Természetesen mindenféleképpen kifizetjük a hátralékot. Még a régi lakcímemre vagyok bejelentve, ami nem sokára változik, ezért nem kaptam csekket. Szeptembertõl, baba mellett meg sulit kezdek (hát ha eljutok valaha az Egyetemig), talán utána eltudok jobban helyezkedni. Ha megvan a baba, akkor fizetnem kell továbbra is? Olvastam, hogy a munkaügyi fizeti egy évig, ha rászorulunk, de még nem akarom ezt eljátszani, lehet késõbb nagyobb szükség lesz rá. Bemegyünk majd a NAV-hoz, de elõtte szívesen elfogadnék tanácsokat. Azt vettem észre, hogy amikor ilyen ügyeket szeretnék intézni, az ottani dolgozók teljesen kinéznek, bunkóznak mintha börtönviselt lennék. 20/l

Legjobb válasz: Menj be a NAV-hoz, ott kitöltesz egy papírt, kapsz csekket és befizeted, idén havonta 6.810 Ft-ot kell fizetni.

Menj be a NAV-hoz, ott kitöltesz egy papírt, kapsz csekket és befizeted, idén havonta 6.810 Ft-ot kell fizetni.
Ha rendezve van a TB-d, akkor semennyit nem kell fizetned a szülésért. Amúgy ez úgy van, ha valakinek megszûnik bármilyen biztosítási jogviszonya, akár munkahelye, akár nappali tagozatos iskolája, akkor még a megszûnés után x napig van türelmi idõ, amikor is még jár az ingyenes ellátás. Ez munkaviszony megszûnése után 45 napig van. És onnantól fogva köteles az illetõ maga után fizetni a TB-t. Vagy ha olyan az anyagi körülmény, akkor kérhet szociális alapú TB rászorultságot, amikor is nem kell fizetni a TB-t, hanem a lakóhelyileg illetékes önkormányzat fizeti helyette. De ha bemész a NAV-hoz, õk meg tudják mondani, hogy mennyi az elmaradásod, annak kifizetését kérheted részletekbe és az aktuális díjakat pedig onnantól fogva kell fizetned és akkor rendben leszel, lesz ellátásod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így már kezdem érteni a dolgot. :)

Ha a szülésnél csak szülésznőt választok dokit nem, akkor ki dönti el, hogy kell-e gátmetszés, azt ki csinálja, utána ki varrja össze?

Legjobb válasz: A szülésznõ dönt róla, hogy kell-e, a doki csinálja, és õ is varrja össze.

A szülésznõ dönt róla, hogy kell-e, a doki csinálja, és õ is varrja össze.
Attól, hogy nincs fogadott orvosod, a szülésnél köteles az ügyeletes orvos jelen lenni. Õ dönt a gátmetszésrõl, õ végzi el és varrja össze. És õ gyõzõdik meg róla, hogy a placenta egésze megszületett-e.
A gátmetszésrõl az orvosod fog dönteni, függetlenül attól, hogy ügyeletes-e vagy sem vagy hogy fogadott-e a szülésznõd vagy sem. Õ is vágja és varrja össze. Lehet, hogy ezerbõl egyszer a szülésznõ dönt, ahogy itt is írták, de abszolút nem ez a jellemzõ.
Nálunk a szülésznõ döntött róla. a doki is hallgatott rá, folyamatosan figyelte, és utána döntött a gátmetszés mellett. Szólt a dokinak, az meg vágott:) De a barátnõm szülésénél is a szülésznõ döntött, sõt más ismerõsöm is mesélte.
Nálunk összeszokott csapatként a szülésznõ elkezdte a gátvédelmet, mert még olyan stádiumnál jártunk, hogy vagy vagy, és ha valamelyik úgy gondolja kell a gátmetszés, akkor a doki vág, majd õ varr. A gátra a szülésznõ figyel, és tesz javaslatot, hogyan tovább.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Ha van fogadott dokid és valamiért nem lesz jelen egyáltalán a szülésnél akkor gondolom honorálni sem kell? Járt más így, hogy nem volt ott a dokija?

Legjobb válasz: ez engem is nagyon érdekelne. Te megfogadtad már, milyen idõs terhes vagy? Csak a végén kell fizetni, vagy közben is?

ez engem is nagyon érdekelne. Te megfogadtad már, milyen idõs terhes vagy? Csak a végén kell fizetni, vagy közben is?
A kérdező hozzászólása: A rendeléseken igen adtam, de nem mondott árat a szülésre. Köszönöm a válaszokat.
Szia! Én a fogadott dokimnak minden alkalommal fizetek, mikor vizsgálatra megyek hozzá. Viszont a szülésen nem lesz ott (feltéve, hogy a kiírt idõben szülök), mert akkor lesz szabin, és ezt már az elején tisztáztuk. Így az ügyeletes dokinál fogok szülni, ha elégedett leszek jattolok, ha nem, nem kap semmit. Az, hogy a fogadott dokid veled tart-e szülõszobára, rajtad múlik, hogy felhívod-e telefonon; mivel kicsi az esély, hogy pont õ az ügyeletes, mire lemegy a vajúdós szakaszod.
A kérdező hozzászólása: Én most vagyok a 40.hétben, igen van dokim és magán rendelésre járok hozzá, de most jutott eszembe, hogy mi van ha nem is lesz ott a szülésnél?
Hát igen, az úgy elég gáz. de szerintem, ha más szüleszt meg, akkor õ nem nagyon várhatja el
amikor megfogadtad, adtál neki pénzt? és terhesség közben kellett fizetned magánrendeléseken? én még csak most fogok orvoshoz menni
Szia, ha nincs ott a szülésnél értelemszerûen nem jár neki semmi! Unokatesóm így járt, külföldön volt a doki, és ügyeletesnél kellett szüljön, így az ügyeletes dokinak adott valamennyit, de töredékét mint amit a fogadott doki kapott volna (nem 40.000Ft - csak 10.000 Ft)De egyébként a dokiknak is érdekük hogy lehetõleg ott legyenek! Üdv: 28 hetes kismama
Ha nincs jelen a szülésnél a dokid, természetesen nem kell neki pénzt adni. Adtál neki mindíg a magánrendeléseken nem? Ha az ügyeletesnél szülsz, akkor neki adhatsz, de csak ha megvoltál elégedve vele.
Nekem is ez a gondom!Az én fogadott dokim terhességem utolsó idõszakában szabin lesz 3 hétig! Tehát ha nem tudom kivárni míg visszajön, én se nála fogok szülni!

A szülésnél miket kell bevinni a kórházba?

Legjobb válasz: Amit semmiképp se hagyj otthon: kiskönyv,személyi iratok,taj kártya,és az utolsó lelet mindenbõl,amit nem a kiskönyvben vezetnek(vérkép stb.) A többi már pótolható!Kórháza válogatja,hogy melyiknek mi kell,így amikor mész az utolsó UHra,vagy valamelyik CTG/NTSkor ugorj fel a szülészetre és kérdezd meg,hogy mi kell nekik,mert van ahol kérnek pelit,van ahol nem stb..meg hogy mit vihetsz be szülõszobára. Amúgy a korházi cuccba,ami mindenhova kellhet:hálóing,vagy nagy bõ póló,papucsok,egy fürdéshez egy jövésmenéshez,tisztálkodócuccok,kéztörlõ és fürdõlepedõ(lehetõleg sötét),tányér,evõeszközök,pohár szalvéta,konyharuha sem árt.No meg valami,ami leköt abban a néhány napban,könyv ilyesmi.Aztán betétet,már van ahol adnak,van ahova te viszed,a gátseb ápolása hasonlóan megy..ezt mind érdemes megkérdezni ott.

Amit semmiképp se hagyj otthon: kiskönyv, személyi iratok, taj kártya, és az utolsó lelet mindenbõl, amit nem a kiskönyvben vezetnek(vérkép stb.) A többi már pótolható!Kórháza válogatja, hogy melyiknek mi kell, így amikor mész az utolsó UHra, vagy valamelyik CTG/NTSkor ugorj fel a szülészetre és kérdezd meg, hogy mi kell nekik, mert van ahol kérnek pelit, van ahol nem stb..meg hogy mit vihetsz be szülõszobára. Amúgy a korházi cuccba, ami mindenhova kellhet:hálóing, vagy nagy bõ póló, papucsok, egy fürdéshez egy jövésmenéshez, tisztálkodócuccok, kéztörlõ és fürdõlepedõ(lehetõleg sötét), tányér, evõeszközök, pohár szalvéta, konyharuha sem árt.No meg valami, ami leköt abban a néhány napban, könyv ilyesmi.Aztán betétet, már van ahol adnak, van ahova te viszed, a gátseb ápolása hasonlóan megy..ezt mind érdemes megkérdezni ott.
Szia. A két legfontosabb az a vércsoport megállapításról kapott leleted és a hepatitiszrõl kapott leleted. Ez mindenképpen legyen nálad, mert különben automatikusan beoltják a babát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Szegedi vagyok.2006-ban szültem. De azóta nem vagyok tisztában azzal, hogyha nem választok orvost a szülésnél akkor a 3-d-s vizsgálatoknál, hogy lássam minden renben van-e kell -e fizetni és ha kell mennyit? Bármilyik orvos megcsinálná?

Legjobb válasz: 3D-s ultrahangra gondolsz? A klinikán nem csinálnak, de a bérkert magán klinikán Pl Sikovanyecz csinál 15 rugóéer kb 20 percnyi DVD filmet, CD-n képeket és nyomtatott képeket is + ad leletet. Az én dokim sem csinált, mi is külön erre az egy alkalomra elmentünk Sikovanyeczhoz. Ja és a család is mehet mozizni.

3D-s ultrahangra gondolsz? A klinikán nem csinálnak, de a bérkert magán klinikán Pl Sikovanyecz csinál 15 rugóéer kb 20 percnyi DVD filmet, CD-n képeket és nyomtatott képeket is + ad leletet. Az én dokim sem csinált, mi is külön erre az egy alkalomra elmentünk Sikovanyeczhoz. Ja és a család is mehet mozizni.
A 3D-s ultrahangokat nem minden orvos csinálja meg, mert Nem minden orvosnak van ilyen gépe.Nézz utána, hogy a közeletekben hol van ilyesmi és érdemes megkérdezni már telefonon az árat, mert ez mindenhol változó, de egy vizsgálat ami kb fél óra szokott lenni 10-15.000Ft között van. 26hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!!!!!!

Külön kell szólni a magándokinak, ha a szülésnél is akarom, hogy ott legyen?

Természetesnek veszik, ha magán úton járok hozzá, vagy nem? Ha szólok mikor érdemes, hányadik héten?

Legjobb válasz: Igen, amikor akarsz, akkor szólsz Neki. Nem tartja természetesnek mivel külön tarifás ügy.

Igen, amikor akarsz, akkor szólsz Neki. Nem tartja természetesnek mivel külön tarifás ügy.
Én felértem a dokit, biztos, ami biztos. Elég hamar szóltam neki (16. hét körül), hogy tutira biztos legyen, hogy akkor ne legyen szabin, vagy nem utazzon el. Így õ is tudott elõre tervezni, és én is nyugodtabb voltam.
Utolsó! Én ugyanígy csináltam. Én is a 16 héten kérdeztem meg, hogy számithatok-e rá. Ha nemet mond akkor más orvoshoz jártam volna szerintem.
*felkértem Elírtam, így vicces lett, hogy felértem. :) Igen, én is máshoz jártam volna, ha nemet mond, vagy szól, hogy akkor elõre láthatólag nem fog ráérni. Szerintem is jobb minél hamarabb tisztázni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!