Találatok a következő kifejezésre: A szülésnél hátrányom (5 db)

Az gond, ha még soha nem volt keményedésem és jóslóm? Jelenthet a szülésnél hátrányt?

Igazából azt sem tudom, hogy ezek milyen érzések, de nem tudom, hogy probléma e, hogy nálam ez még nem fordult el?.

Legjobb válasz: az elsõ gyereknél nekem sem volt egy darab sem, aztán idõre, 3 óra alatt született meg. Neked is hasonló szép élményt kívánok! Nem gond, hogy nincsenek jóslóid.

az elsõ gyereknél nekem sem volt egy darab sem, aztán idõre, 3 óra alatt született meg. Neked is hasonló szép élményt kívánok! Nem gond, hogy nincsenek jóslóid.
Majd lesznek ne törõdj, két-három hét s megjönnek. Boldog babavárást, könnyû szülést.
nem kötelezõ a jósló fájás, nekem sem volt, sima szülés lett 3, 5óra
Nekem a szülés elõtti éjszakáig egy jósló sem volt. Akkor meg értetlenül lestem, hogy mi ez:) De mivel simán el tudtam tõle aludni, nem foglalkoztam vele. AZtán másnap délután 4 órakor jött az elsõ fájás (szerintem), de nem volt gáz, este fél hétig. Akkor már 5 percesek voltak, be is mentünk, és negyed 10-re kint volt a baba:)

A szülésnél nagy hátrányom származik belőle, hogy nem járok fölkészítő tanfolyamokra, meg tornára sem?

Legjobb válasz: nem,biztos olvasol sokmindent,amit ott tudni kell, abban akkor ott is tudnak segíteni.Én sem járok tornára,eleget mozgok itthon, nem is tudnék még arra is eljárni.

nem, biztos olvasol sokmindent, amit ott tudni kell, abban akkor ott is tudnak segíteni.Én sem járok tornára, eleget mozgok itthon, nem is tudnék még arra is eljárni.
Én nem jártam, és így is meglett a baba, azt mondta az orvos, ügyesebben nyomtam, mint akik tornára jártak :)
A tested tanfi nélkül is tudja, h mit tegyen.
Biztosan hasznos lenne de én se jártam, mégis megszültem a babát gond nélkül.Hidd el ott(szülõszobán)ott mondenki azon lesz hogy megkönnyítse a dolgodat.Mindent elmagyaráznak és segítenk.
Még ha nem is olvasol semmit, minden rendben lesz. Egy barátnõm sokat "készült", aztán még a szülés utáni percekben is azt várta, mikor hal bele a lehetséges komplikációkba. Mások azt mondják ott, akkor úgysem jut az ember eszébe, mit is mondtak, hogyan lélegezzen, lazítson stb. Ott a szülésznõ, az orvos és szerencsés esetben az apuka, és amit kell, azt úgyis mondják.

Ha az anyuka izmos mert mondjuk rendszeresen tornázik hasra, derékra, combra akkor ez az izom előnyére válik a szülésnél vagy inkább hátrány számára?

Érdekelne, hogy a testtömeg és az izom szempontjából kiknek könnyebb szülni egy nagy darab 100-120 kilós anyukának vagy egy 50-60 kilósnak? Illetve ha az anyán van egy kis izom, ott lent, azon a részen az előnyösebb a szüléshez, mintha mondjuk csupa háj golyó lenne? Sok mendemondát, mindent hallottam már, olyat is, hogy a sportoló és atléta nőknek nehezebb a szülni valamiért, meg azoknak a nőknek is akik 40-50 kilósok mert picik és törékenyek.

Legjobb válasz: Mindennap tornázok és a terhességemet is végig tornáztam. 60kgval mentem szülni, 16órát vajúdtam mert nehezen tágultam. Én azt hallottam, hogy azért nehezebb, mert aki sportol, annak kötöttebb az izomzata. De szerintem sok függ a kötõszövetektõl és a genetikától is, hogy ki mennyire tágulékony. Annyi elõnyöm volt, hogy nem estem szét szülés után. Oké, persze lóg még egy picit a hasam, de a popsi, comb egyben maradt :)

Mindennap tornázok és a terhességemet is végig tornáztam. 60kgval mentem szülni, 16órát vajúdtam mert nehezen tágultam. Én azt hallottam, hogy azért nehezebb, mert aki sportol, annak kötöttebb az izomzata. De szerintem sok függ a kötõszövetektõl és a genetikától is, hogy ki mennyire tágulékony. Annyi elõnyöm volt, hogy nem estem szét szülés után. Oké, persze lóg még egy picit a hasam, de a popsi, comb egyben maradt :)
Én nem tornáztam túl sokat, csak bicikliztem, hasizomra egyáltalán semmit 9 hónapig, és elõtte se nagyon:S És van ott háj is:( Villámgyors és könnyû volt a szülés, a szülésznõ azt mondta, hogy nálam bevált a kevés hasizom edzés, mert nem kötöttek az izmaim, de annyira nem puhány (valószínû a biciklizéstõl) hogy a haspréshez ne lett volna elég erõs. Így érdemes a középutat választani - mozogni, de nem túlzásba vinni. Viszont a szülés milyensége nem csak ettõl függ.
Semmi összefüggés nincs, az szül könnyen, akinek rugalmas az altese, az ízületei. A sportolókra azt mondják nehezen szülnek, fõleg ha kemény sportot ûznek, mert õk nehezebben tágulnak csípõben.
Az általános jó kondíció nem hátrány szülésnél:) ! Nem sétagalopp, az állóképesség jól jön. Arról nem is beszélve, hogy egy sportolónak sokszor nagyobb, jobb a testtudata, jobban felismeri a jelzéseit, jobban tud koncentrálni.
Az én szülésznõm annak idején elmondta, hogy milyen a jó szülõalkat. Széles csípõ és a lehetõ legkevesebb hízás terhesség alatt (nyilván ebben benne van az is, hogy elõtte sincs elhízva az anyuka). A középutas verzióval én is egyetértek (kicsit mozogni, de nem kell túl sok izom, inkább állóképesség), amit még kiemelnék, az a rekeszizom. Nem feltétlen az, hogy izmos legyen, hanem hogy tudd tudatosan használni, tudd, hogy melyik izom az, és hogy hogyan lehet mozgósítani. Az énekesek hangképzésénél tanítanak egy nagyon jó levegõvétel technikát, aminek a rekeszizom az alapja, mint támasz, na az például nagyon jól jön! Összefoglalva szerintem széles csípõ, vékony, fitt kismama alkat, jó átlagos állóképesség és a rekeszizom.


Ha május vége óta nincs munkaviszonyom, akkor magam után kell fizetnem tb-t vag a babavárás miatt jár az ellátás? Lehet ebből hátrányom szülésnél?

Legjobb válasz: Igen, fizetned kell a TB-t, sajnos "csak" a babavárás miatt nem jár. (Ezt minél elõbb próbáld meg elintézni!) Semmiféle hátrányod nem lesz a szülésnél, viszont nem leszel jogosult TGYÁS-ra és GYED-re.

Igen, fizetned kell a TB-t, sajnos "csak" a babavárás miatt nem jár. (Ezt minél elõbb próbáld meg elintézni!) Semmiféle hátrányod nem lesz a szülésnél, viszont nem leszel jogosult TGYÁS-ra és GYED-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Van e hatrany a beinditott szülésnél?

Legjobb válasz: Egyáltalán nincs a babára nézve. Ha hátrány, akkor inkább az, hogy erõsebbek a fájások, viszont hamarabb megszülsz!

Egyáltalán nincs a babára nézve. Ha hátrány, akkor inkább az, hogy erõsebbek a fájások, viszont hamarabb megszülsz!
szia!! számomra nem volt hátránya!!nekem még olyan nagyfájdalmaim se voltak mint amennyire mondják!!egyénenként változó az igaz, de nekem is indítani kellett mert nem akart a baócám ki jönni !!már bõven eltellt a kiírt idõis meg a magzat vizet se tudták megnézzni mert zárt volt a méhszáj!!én még infúziót se kaptam csak méhszájérlelõ tabletátt amitõl szépen elkezdõttek a fájásaim!!és szépen megszültem egy 6 óra alatt!! grat a babához!!!
Szia. Pszichológusok mondják, hogy hátránya a babára nézve van, nem tesz jót neki, ha "sürgtve" van, ez kihathat a késõbbi életére. Én megmondom õszintén, nem engedtem, szépen elindul a dolog magától is a 41. héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat, de én mar majdnem 42 héten vagyok es semmi a méhszaj 1 cm nyitva van a magzat viz kristaly tiszta minden ok csak a baba nem akar kijönni ugy szerdan elindit a doki... de sejtem hogy ma még bemegyunk a Kutvölgyibe :-)
Szép szülést!
Jobb a babának, ha övé a döntés. Egész életére kihat.
Szexeljetek sokatm, a bejutott sperma kémiai anyagokat tartalmaz ami beindíthatja a szülést.Persze nem törvényszerû, de ebben a korban már /41. hét/ jót tesz a méhösszehúzódás amit okoz.Legalább mielõtt elindul a kis drága ezen a nehéz folyamaton kap anyuátol ajcsiba egy édes boldog kis orgazmust is.Mert ugye amitõl a mama boldog attól a baba is :o)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!