Találatok a következő kifejezésre: A szüléskor házassági anyakönyvi kivonat (9 db)

Igaz, hogy szüléskor kell a házassági anyakönyvi kivonat, ami nem lehet régebbi 1 hónapnál?

Most érvényesítsem?? Pézbe kerül?? Mi értelme van?? 2,5 éves házasok vagyunk. 19 hetes kisamama (id?ben fel kell készülni :)

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ezt nem nézték. Mi is 2 éve voltunk házasok .Sõt meg sem nézték,csak megkérdezték ,hogy abban a városban kötöttünk e házasságot ahol élünk.

Én egy hónapot is hallottam, de még nem jártam utána... De kell, az tuti:-) (különben nem írják az apa nevére a gyereket)
Szia! Nálunk ezt nem nézték. Mi is 2 éve voltunk házasok .Sõt meg sem nézték, csak megkérdezték , hogy abban a városban kötöttünk e házasságot ahol élünk.
Ma kérdeztem a védõnõt és õ mondta hogy 3hónapnál nem régebbi másolatot kell kérni. Õ sem érti miért de kell. Ez tény. Kivéve ha apasági nyilatkozat kell.
Szia. Èn u´gy tudom, hogy nem lehet 3 hónapnál idösebb.
Szia! Mi 13, 5 éve vagyunk házasok, nem jó a régi kivonat. 300 napnál nem régebbi akvi kiv. kell. Illetékmentesen kiadják, csak indoklásba baba születését kell megadni. Most intéztem, tuti:)
300 napnál nem lehet régebbi.Ezt pedig anyakönyvvezetõ mondta, tehát lehet tudja.Hozzájuk kell menni egy házassági anyakönyvi kivonatért is.
300 napnál nem régebbi házasságianyakönyvi kevonat kell
Ha bemutatod az eredeti példányt, az nem jó? Nem értem, miért kellene újra érvényesíteni?
A kérdező hozzászólása: Én sem értem, de a védõnõktõl kaptam egy listát amin fel van sorolva, és öbbek közt ez is, de egyszerüen nem hiszem el... azért kérdeztem, hátha valaki biztosrta tudja.. :)
Nálunk is most mondta a védõnõ.és 90 napnál nem lehet régebbi.Teljesen kiakadtam, nem értem miért van erre szükség.Lehet, hogy a pénzrõl szól az egész!?
Mivel én is szülés elõtt állok, utánanéztem ennek a dolognak. Házassági anyakönyvi kivonat tényleg kell, de arról (hivatalosan) szó nincs, hogy ez nem lehet x idõnél régebbi. Ezt a kórházak találják ki? http://www.magyarorszag.hu/segitseg/okmanyiroda/ugyintezesiu..
Szia! A védõnõm szerint: ha abban a városban szülsz ahol házasságot kötöttél nem kell hitelesített másolatot kérned.Elég egy sima fénymásolat az eredetirõl. A baba anyakönyvezésekor úgy is utána néznek a házasság érvényességének. Kismama a 40.hétben

Tényleg nem kell már 300 napnál frissebb házassági anyakönyvi kivonat a szüléskor?

Tegnap mondta a véd?n?m, hogy már régebbi házassági anyakönyvi kivonat is jó a kórházba. Semmi ilyesmi változásról nem hallottam és az interneten sem találtam ilyen infót.

Legjobb válasz: Már nem kell, hogy mikortól érvényes, nem tudom pontosan, de néhány napja olvastam valahol. Azért nem kell, ui. az anyakönyvvezetõ dolga utánanézni, hogy a bemutatott papírok vonatkozásában érvényes-e még a házasság. tehát nem a szülõ dolga utánajárni, hanem a hivatalnak.

Már nem kell, hogy mikortól érvényes, nem tudom pontosan, de néhány napja olvastam valahol. Azért nem kell, ui. az anyakönyvvezetõ dolga utánanézni, hogy a bemutatott papírok vonatkozásában érvényes-e még a házasság. tehát nem a szülõ dolga utánajárni, hanem a hivatalnak.
én 2006ban házasodtam, és 2008-ban és 2010ben mikor a fiaim születtek vittem friss házassági anyakönyvi kivonatot, hogy ne legyen gond az anyakönyvezéssel. ahol házasodtatok hivatalban ha bemész, ingyen odaadják. ha abban a városban szülsz, ahol házasodtatok- azaz ugyanaz a hivatal fogja anyakönyvezni a babát, aki a házassági anyakönyveteket is kiállította, akkor ez nem kell, mert õk hivatalon belül elintézik. (én máshol szültem, azért kellett)
Szerintem ez kórházfüggõ. Érdeklõdj utána annál a kórháznál ahol szülni fogsz. Én 3 hónapja szültem a Péterfyben, ott az eredetit kérték (ami már 4 éves...).
A kérdező hozzászólása: Úgy tudtam, ez nem kórházfüggõ, hanem törvény szabályozza. Amúgy Bp. 14. kerületben házasodtunk 2006-ban, Bp. 11. kerületben születtet az elsõ lányunk 2008-ban. Ekkor még a 300 napnál nem régebbi kellett oda. Most megint Bp. 11. kerültben fog születni a második lányunk. Mindenesetre kértem levélben friss kivonatot. Telefonon azt mondták a 14. kerületi Okmányirodában, hogy ingyen van, pár nap alatt ki is küldik. Azért köszönöm a válaszokat. :)

Tényleg kell friss házassági anyakönyvi kivonat (másolat) a szüléshez?

Azt hallottam, kell, de hülyeségnek tartom, hiszem a nevemben is benne van hogy férjnél vagyok, és a terhességi könyvemben is szerepel az Apa neve.

Legjobb válasz: Azért kell, mert a neved ellenére is elválhattatok idõ közben...Igen, kell, de kórháza válogatja, hogy milyen régit fogadnak el. Nálunk 3 hónapnál frissebb kellett volna, de az anyakönyvvezetõ írt egy igazolást, hogy a házasság létezik. Azt is elfogadták. kérdezz rá a kórházban, hogy ott mit kérnek!

Azért kell, mert a neved ellenére is elválhattatok idõ közben...Igen, kell, de kórháza válogatja, hogy milyen régit fogadnak el. Nálunk 3 hónapnál frissebb kellett volna, de az anyakönyvvezetõ írt egy igazolást, hogy a házasság létezik. Azt is elfogadták. kérdezz rá a kórházban, hogy ott mit kérnek!
Igen, létezik, mert te a felsorolt okoktól még lehetsz elvált és akkor nem írják apa nevére, csak ha van apasági nyilatkozat. Elvileg eltörölték, hogy kell 30 napnál nem régebbi kivonat, a biztos az, ha kórházat kérdezed, ahol szülni fogsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Igen kell.300 napnál nem lehet régebbi.Legalább is itt Szekszárdon így van.Most csináltattam. 39 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Közben a férjem megkérdezte a szegedi klinikán (ott fogok szülni), és azt mondták, elég bevinni a régit, és majd lefénymásolják. Tehát kell a papír, de nem kérnek újat.


A SOTE 2-re elég, ha a házassági anyakönyvi kivonat eredetijét viszem be, vagy le kell kérni szülés előtt 30 nappal?

Azért kérdezem, mert hallottam, van olyan kórház, ahol nem veszik olyan szigorúan.

Legjobb válasz: Szia! 1.5hete szültem az Istvánban, vittem a kikért papírt,akkor mondták, hogy országosan megszünt ez a kikérõsdi június elsejével. Tehát jó az eredeti!. Könnyû szülést!:)

Szia! 1.5hete szültem az Istvánban, vittem a kikért papírt, akkor mondták, hogy országosan megszünt ez a kikérõsdi június elsejével. Tehát jó az eredeti!. Könnyû szülést!:)
Szia! Én kérdezni szeretnék tõled, ha nem gond, mert én is a SOTE 2-n fogok szülni. Tényleg elég az eredeti házassági anyakönyvi kivonat? A védõnõ szerint kérjek hiteles másolatot. Tõled mit kértek? Elõre is köszi, ha írsz!
A kérdező hozzászólása: HÚÚÚÚ, nagyon jó hír, köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Sima fénymásolatot mutattam be, mikor hazajöttünk, akkor volt egy adategyeztetés a betegfelvételen a kicsi Taj kártyája, stb. miatt.
Jó, köszi. Tehát akkor tuti nem lesz gond, ha nem csináltatok hiteles másolatot. Sok boldogságot nektek! :)
A kérdező hozzászólása: nem, köszönjük! ;)

A szüléskor a házassági anyakönyvi kivonat max. milyen régi lehet?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ ezen a héten mondta, hogy 30 azaz harminc napnál nem lehet régebbi, tehát még a szülés elõtt kell kérni az önkormányzaton egy hiteles másolatot.

Nekem a védõnõ ezen a héten mondta, hogy 30 azaz harminc napnál nem lehet régebbi, tehát még a szülés elõtt kell kérni az önkormányzaton egy hiteles másolatot.
Én is úgy tudtam, hogy 300, aztán szülés elõtt 1-2 héttel mondta a dokim asszisztense, hogy 30 nap. Mondanom sem kell, hogy vidéken házasodtun, úgyhogy nem kértem újat. Senki nem szólt érte.
300 napnál nem lehet régebbi.
Én pénteken délelõtt mentem szülni. Elfolyt magzatvízzel vitt be a mentõ. A szülésznõtõl kezdve a nõvérekig mindenkitõl kérdeztem, kinek kell az anyakönyvi kivonatot odaadnom? Senki se válaszolt rá semmit. Hétfõ délben tudtam meg, kinek adjam. Az irodában a hölgy azt felelte: már nem kell, már anyakönyvezték a gyereket. Így az anyakönyvi másolat megmaradt emlékbe. Egyébkét ma sem értem, miért kell 1 hónapnál fiatalabb kivonat???

Kell vinni a szüléshez 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat másolatot?

Ma voltam az önkormányzatnál és teljesen nem értette a n?, hogy mit akarok, pedig több helyen is azt olvastam, hogy kell ilyen papír, hogy az eredeti házassági a. kivonat nem jó.

Legjobb válasz: Mi Debrecenben esküdtünk és itt is szültem, itt semmilyen papír nem kellett.

Mi Debrecenben esküdtünk és itt is szültem, itt semmilyen papír nem kellett.
Budapesten az Uzsokiban kérnek 300 napnál nem régebbit. Az önkormányzatnál ingyen kiadták. Mondtam, hogy baba anyakönyvezéséhez kell.
Budapesten a Bajcsyban kérték a 300 napnál nem régebbit.
Január 1. óta nem számít mikori a lényeg hogy legyen nálad! Mi 3 éve esküdtünk és direkt megkérdeztem több helyen és ezt válaszolták!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia! Én decemberben szültem ott. Több mint egy éve voltunk házasok, és nem kértek másikat.
Elméletileg, a törvény 300 napnál nem régebbit ír elõ.
Elsõ vagyok. Én rákérdeztem elõre az orvosomnál. Õ mondta, hogy nem kell új. Kórháza is válogatja.
Szia! Nekem szólt a védõnõ, hogy 1 hónapnál nem régebbi kell. Macera volt, de ki kellett kérnem emiatt az anyakönyvvezetõtõl.

Hány napos házassági anyakönyvi kivonat kell a kórháznak a szüléskor? Hol lehet hivatalos helyen ennek utánanézni?

Eddig ezeket láttam: 30 nap, 300 nap, 3 hónap. A dokim szerint 3 hónap, de szerintem fogalma sincs róla. A 300 is logikus lenne, hiszen kb. akkor kezd?dött a terhesség (280 nap). Nekem fél éves van, úgyhogy ennek örülnék a legjobban...

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem régebbi. De kórháza válogatja. Mert ahol én szülök, oda jó az eredeti is... Mi 3,5 éve vagyunk házasok. A kórházban érdeklõdj utána, és utána az illetékes Polgármesteri Hivatalban intézkedhetsz:)

Szia! Én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem régebbi. De kórháza válogatja. Mert ahol én szülök, oda jó az eredeti is... Mi 3, 5 éve vagyunk házasok. A kórházban érdeklõdj utána, és utána az illetékes Polgármesteri Hivatalban intézkedhetsz:)
Hali! 300 napnál nem régebbi. Ez biztos!
Szia! 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.Ez tuti, mert kaptam egy listát a kórházból, hogy mi kell a pici anyakönyvezéséhez és azon volt rajta. Egyébként a polgálmesteri hivatalban lehet kérni, ahol megkötöttétek a házasságot.
Szia! 1 évnél nem régebbi ez 100%. Nálunk sajnos 10 nappal fogjuk túl lépni az egy évet így újat kell kérnem. (07.07-én lesz az elsõ házzassági évfordulónk és 07.17-ére vagyok kiírva, ezért újat kell kérnem.) Üdv: 20 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem a többiek nem lesznek ugyanennyire biztosak a másik kettõben! :-))
A kérdező hozzászólása: Ez az 1 év ez új... Újabb tippek? :-)) Ha majd odáig jutok, azért megkérdezem a klinikán, ahol szülni fogok. Õk már csak tudják, nem?
A kérdező hozzászólása: Na, nem tudtam megnyugodni, úgyhogy rákerestem. Íme: 6/2003. (III. 7.) BM rendelet az anyakönyvekrõl, a házasságkötési eljárásról és a névviselésrõl ... 15. § (1) A születés bejelentésére szolgáló nyomtatványt a szülõk személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokiratok (különösen a szülõk 300 napnál nem régebben kiállított házassági anyakönyvi kivonata) alapján kell kitölteni.
Én is a 300 napra szavazok, egy mostani kiadványban olvastam a napokba. De valóban, kórháza is válogatja, érdemes ott megkérdezni még idõben!!
A helyi önkormányzatnál alá kell irnia az apának hogy övé a gyerek. ennyi
Mikor váltál el? Mert a válás és a gyermek születése között el kell telni 300 napnak, ha azt akarjátok hogy a tényleges apa nevére kerüljön a gyermek. Nálunk nem volt meg a 300 nap ezért mi összeházasodtunk a jelenlegi párommal, ebben az esetben nem segített az apasági nyilatkozat. Ha nektek megvan a szükséges idõ, akkor egyszerüen az önkormányzatnál el tudjátok intézni.
plusz még kell szakorvostól igazolás, hogy mikor fogant a baba, és a várható szülés dátuma.
Én is most intézem a papírokat. Nekem kell a népességnyilvántartóból egy igazolás, hogy nem vagyok férjnél, a nõgyógyásztól egy papír a fogantatás idõpontjáról, terhes könyv és ezekkel kell mennem (no meg a párommal) a gyámhivatalhoz, mert õk állítják ki az apasági nyilatkozatot. + 2. válaszolónak igaza van a válás idõpontját tekintve.
A kérdező hozzászólása: 7 éve váltam el és" 1 percig "sem viseltem tovább az asszony nevemet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!