Találatok a következő kifejezésre: A szülési után járó pénzt kitől (1 db)

A szülési szabadság után járó pénzt kitől kapjuk? A munkáltatótól, vagy a tb-től?

Legjobb válasz: Gyedet a kincstárnál kell igényelni a thgys lejárta elött 15 nappal

Gyedet a kincstárnál kell igényelni a thgys lejárta elött 15 nappal
és a tgyást kitõl kapjuk?a munkáltatótól vagy a tb-tõl? bocs, hogy belekérdeztem a kérdésedbe!
A tgyás és a szülési szabadság ugyan az:) és a tbnél kell igényelni, legalább is én mindent magamnak intézek és pont most adtam le mult héten a papírjaimat a tbhez-aztán, hogy onnan hová küldik tovább, passz..de eddig a tb fizette, meg a gyedet is a gyest az államkincstár fizeti majd.38hetes kismama
jah és még valami..elõzõ író vagyok.Én megkérdeztem az igénylés benyújtását követõen 30nap mulva kell, hogy utalják a pénzt.Minden esetben.Ha nem kapja meg valaki az a munkáltató hibája.Nekem azt mondták sokszor le sem adaja a munkáltató.Azt javasolták ha tudom inkább intézzek mindent magamnak -jogodban áll, mert úgy biztos , hogy idõben le lesz adva minden.Tehát ha állományba is vagy , nyugodtan kérd ki a munkáltatódtól a foglalkoztatói igazolást meg a pótlapot és mondd meg beviszed te.Kell még egy orvosi papír ami olyasmi mint a táppénzes papír-ehhez csak a kiskönyve kell a dokinak a kiírt idõpont miatt, meg ha megszületik a baba kell a kórházi igazolás, meg egy nyilatkozat amben te igényeled meg a segélyt.Azt hiszem más nem kell...de az a tuti ha felhívod a tb-t és megkérdezed.38hetes kismama
kedves 38hetes kismama! írtam neked prívát! 2.válaszoló (kérdezõ) kérlek nézdd meg.köszönet: 36hetes kismama
A családi pótlékot, és az anyaságit, ami egyszeri, a helyi illetékes államkincstárnál kell intézni, a tgyást pedig a munkáltatónál, de lehet közvetlenül az oepnél is, viszont a munkáltatónál majd úgyis alá kell íratni, le kell pecsételtetni a szül. anyakönyvi kivonatát a picurnak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülés utáni szexuális kedv nektek mikor tért vissza? Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?

7 hónapja szültem,és még mindig nem vágyom a szexre.
Sőt utálom,ha tehetném soha többé nem szexelnék.
Kényszerből megteszem hetente-kéthetente 1x,de a férjem már nagyon rosszul tolerálja.Már ott tartottam,hogy azt mondtam neki szexeljen mással,csak engem hagyjon végre békén.
Annyira bosszant ez,hisz a terhességem előtt imádtam a szexet,naponta csináltuk...
Van még valaki aki átment ezen?Mikor lesz jobb? :'(

9

Van olyan, aki dúlával szült? Milyen élmény volt? Miben tudott segíteni?

Én úgy érzem a férjem pont elég lenne, viszont ő nem tudja milyen szülni ezért lehet, hogy jó, ha van egy dúla is, aki segít. Vagy teljesen fölösleges?

Akiknek a szülésén már volt dúla azoknak a véleménye érdekelne.

5

Szolnokiak 2 nőgyógyász között vacillálok Tóth Zoli és Dinya ki mit tud milyen orvosok mennyire figyelnek oda pácienseire stb illetve ki mennyibe kerül?

3

Szolnokiak kinek mi a véleménye Dr. Georgevis-ről nőgyógyászról mennyibe kerül van e magánrendelése pontos és precíz-e stb?

1

Van olyan kismama itt aki Gyulán szült és Suhajda DR. Szülesztette meg?

Meg szeretném kérdezni hogy milyen a DR.úr és hogy ő is csinál gátmetszést?

0

Ti bevállalnátok? Tanácsokat kérnék!

38 éves elvált nő vagyok. A mostani férjem 41 éves, szintén elvált. Mindkettőnknek van 2-2 gyermeke, az előző házaságból. Szeretnénk egy közös gyereket, de nem tudom merjem-e. 6-an élünk egy kétemeletes házban, a pici lenne a 7. A legnagyobb lányom 13 éves, ő már tudna segíteni elég sokat. A másik lányom 7 éves. A férjem két lánya 10 és 8 évesek. Félek, hogy kevés időm lenne a gyerekekre, vagy nem lenne energiám velük is foglalkozni. Ti mit tennétek?

7

Holnap zselét helyeznek fel szülés megindítás céljából, cg értékem:1222, akinek nyitott volt a méhszája beindította a szülést?

40+6 hetes kismama vagyok, holnap zselét helyeznek fel szülés megindítás céljából, cg:1222. Akinek ilyen értékkel volt tapasztalata (hányszor, hány órán belül tették fel a zselét, használt-e, hány óra alatt született meg a gyermeke), írja le legyen szíves!

Tudom, hogy mindenki más, másképp reagál a szervezete mindenre. Azért kíváncsi vagyok, ki milyen tapasztalatot ír fentiekre.

6

Hólyag érzéketlenség?

Nem tudtam hová tegyem fel a kérdést...remélem tud valaki bíztatót. 3 hete volt császárom. Már jól érzem magam. De...terhesen szinte percenként rohangáltam pisilni :) ez természetes. De most akkor amikor eszembe jut.....de amikor elmegyek rengeteget pisilek,mert tele a hólyagom. Viszont nem érzem,hogy tele lenne. Mi van,ha elfelejtek egyszer? Elmúlt az inkontinenciám is, jól tart a hólyagom...de nem érzem,hogy tele van! Ez rendbe jön? Volt valakinek ilyen császár után ? Menjek dokihoz vele?

3

Akit ugy inditottak mennyi idövel rá lett meg a baba?

Ugy értelmezem a kérdést pl elöször nst ment aztán be kötöték az oxit és rá hány ora?

19

Ajánlanátok olcsó, de jó orvost a debreceni klinikán?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!