Találatok a következő kifejezésre: A szülési után járó pénzt (6 db)

Megszűnik a szülés után járó pénz?

Azt halottam hogy állítólag megsz?nik az a 60 akárhányezer forint ami jár a pici születése után!Halott err?l valaki valamit vagy csak duma?

Legjobb válasz: duma, nem szûnik meg.

duma, nem szûnik meg.
semmi ilyet nem hallottam
még csak az kéne...
Bármit egy tollvonással megszûntethetnek ahogy a mostani kormányt ismerem, de én nem hallottam semmi ilyenrõl. Nem is lenne logikus lépés, amikor pont azt szeretnék, hogy minél több gyerek szülessen. Nem azért a 64e Ft-ért szül az ember, de nagyon jól jön a kezdéskor, amikor már úgyis kiköltekezett az ember.

A szülési szabadság után járó pénzt kitől kapjuk? A munkáltatótól, vagy a tb-től?

Legjobb válasz: Gyedet a kincstárnál kell igényelni a thgys lejárta elött 15 nappal

Gyedet a kincstárnál kell igényelni a thgys lejárta elött 15 nappal
és a tgyást kitõl kapjuk?a munkáltatótól vagy a tb-tõl? bocs, hogy belekérdeztem a kérdésedbe!
A tgyás és a szülési szabadság ugyan az:) és a tbnél kell igényelni, legalább is én mindent magamnak intézek és pont most adtam le mult héten a papírjaimat a tbhez-aztán, hogy onnan hová küldik tovább, passz..de eddig a tb fizette, meg a gyedet is a gyest az államkincstár fizeti majd.38hetes kismama
jah és még valami..elõzõ író vagyok.Én megkérdeztem az igénylés benyújtását követõen 30nap mulva kell, hogy utalják a pénzt.Minden esetben.Ha nem kapja meg valaki az a munkáltató hibája.Nekem azt mondták sokszor le sem adaja a munkáltató.Azt javasolták ha tudom inkább intézzek mindent magamnak -jogodban áll, mert úgy biztos , hogy idõben le lesz adva minden.Tehát ha állományba is vagy , nyugodtan kérd ki a munkáltatódtól a foglalkoztatói igazolást meg a pótlapot és mondd meg beviszed te.Kell még egy orvosi papír ami olyasmi mint a táppénzes papír-ehhez csak a kiskönyve kell a dokinak a kiírt idõpont miatt, meg ha megszületik a baba kell a kórházi igazolás, meg egy nyilatkozat amben te igényeled meg a segélyt.Azt hiszem más nem kell...de az a tuti ha felhívod a tb-t és megkérdezed.38hetes kismama
kedves 38hetes kismama! írtam neked prívát! 2.válaszoló (kérdezõ) kérlek nézdd meg.köszönet: 36hetes kismama
A családi pótlékot, és az anyaságit, ami egyszeri, a helyi illetékes államkincstárnál kell intézni, a tgyást pedig a munkáltatónál, de lehet közvetlenül az oepnél is, viszont a munkáltatónál majd úgyis alá kell íratni, le kell pecsételtetni a szül. anyakönyvi kivonatát a picurnak.

Mennyi pénz jár szülés után, ugy hogy nem munkaviszonybol megyek szülni, ? és duplán jár a gyerekek után a pénz ha iker babákrol van szo, és az mennyi pénz?

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki

Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ!


Ha magam után fizetem a TB-t, akkor jár valami pénz szülés után? Esetleg létezik valami biztositó akinél be lehet fizetni a terhesség alatt, ahhoz, h majd szülés után kapjak valami pénzt?

Legjobb válasz: A Dimenzió Egészségpénztárnak volt ilyen csomagja, hogyha oda fizetgetsz be, és szülés után a szociális helyzeted olyan, akkor akár 45 ezer forintot is kaphatsz havonta. Nem böngésztem neked végig, ne haragudj, és már nagyon rég volt, amikor ezt nézegettem, de megadom a honlap címét. Még a T-Online-nál dolgoztam, ott volt ez ilyen munkáltatói juttatás, biztos, hogy jó, mert annak idején szinte mindenki belépett, csak én nem, mert felmondani készültem. http://www.dimenziocsoport.hu/ Ha magad után fizeted a TB-t, csak emiatt az állam biztos nem fog neked semmit adni.

A Dimenzió Egészségpénztárnak volt ilyen csomagja, hogyha oda fizetgetsz be, és szülés után a szociális helyzeted olyan, akkor akár 45 ezer forintot is kaphatsz havonta. Nem böngésztem neked végig, ne haragudj, és már nagyon rég volt, amikor ezt nézegettem, de megadom a honlap címét. Még a T-Online-nál dolgoztam, ott volt ez ilyen munkáltatói juttatás, biztos, hogy jó, mert annak idején szinte mindenki belépett, csak én nem, mert felmondani készültem. http://www.dimenziocsoport.hu/ Ha magad után fizeted a TB-t, csak emiatt az állam biztos nem fog neked semmit adni.
Ha magad után fizeted a TB-t, akkor az egyszeri anyasági (4 terhesgondozás után), a családi és a gyes jár. Más sajna nem. Ugyanebben a cipõben járok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vaálaszokat.

Milyen pénz jár alanyi jogon szülés után a babámnak?

25 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: Munkanélkülire sem tudsz elmenni? Mert akkor kapnál szülés után gyedet. (feltéve, hogy elég hosszú volt hozzá a munkaviszonyod) Ha nem jár a munkanélküli sem, akkor kapsz egyzseri anyasági támogatást (ehhez igazolni kell, hogy jártál terhesgondozásra), ez, ha jó lemlékszem 50 valahányezer forint. Ezután gyest fogsz kapni a babád 3 éves koráig, ami huszonvalahányezer forint. Emllett viszont elmehetsz dolgozni, ha már bölcsibe vagy máshova tudod adni a gyermekedet.

Munkanélkülire sem tudsz elmenni? Mert akkor kapnál szülés után gyedet. (feltéve, hogy elég hosszú volt hozzá a munkaviszonyod) Ha nem jár a munkanélküli sem, akkor kapsz egyzseri anyasági támogatást (ehhez igazolni kell, hogy jártál terhesgondozásra), ez, ha jó lemlékszem 50 valahányezer forint. Ezután gyest fogsz kapni a babád 3 éves koráig, ami huszonvalahányezer forint. Emllett viszont elmehetsz dolgozni, ha már bölcsibe vagy máshova tudod adni a gyermekedet.
Úgy van, ahogy az elsõ hozzászóló írta, mert nálunk is ez a szitu.
Én 8 hetes vagyok és felmondani készült a munkáltatóm. ú Nincs meg a 180 egyfolytában ledolgozott napom, így csak a 4 hónap után 4 hónap táppénz járna. A munkanélküli segélyhez 200 munkanap kell, ezért arra én sem vagyok jogosult. Nekem azt mondta a tb, hogy sajna, akkor pénz nélkül maradok. Be lehet adni egy kérvényt, de azt vagy elbírálják vagy nem, és idén még van méltányossági kérelem, de hogy jövõre lesz-e, azt õk sem tudják. Tehát lutri. A munkaügyi kp azt mondta, hogy az önkormányzatnál van valami segély, de egy fõre jutó jövedelem és sok más alapján ítélkik meg, pl ha van kocsitok-mint nekünk is-akkor el is felejthetjük a segélyt. Én hosszas kutatás után arra jutottam hogy csak a baba megszületése után jár juttatás. Sajna, ez magyarország! Szaporodjunk!!?:-(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!