Találatok a következő kifejezésre: A szülési után (3019 db)

5 hónappal vagyok a szülés után és nagyon fáj a hát a térd ízületem. Akinek hasonló panasza volt, mikor múlt el? Mit csinált vele?

Legjobb válasz: Nekem a hátam és a csípõm volt nagyon rossz állapotban szülések után. Csontkovács tette helyre mindkétszer. Az elsõ szülés után kb 3 hónappal rakott rendbe, és akkor azt mondta, hogy az esetek 90%-ban maguktól nem mennek vissza a csontok a helyükre, emiatt sokaknak lesznek késõbb derékproblémái pl. A fájdalom általában elmúlik egy idõ után, de ha nem áll vissza a régi rend, akkor kopások lesznek, az pedig már nem visszafordítható. A második szülésem után alig vártam, hogy elteljen egy kis idõ, és helyrerakosgassa a dolgokat, mert tudtam, hogy egy csapásra elmúlnak a fájdalmak. Úgy gondoltam, megvárom a hathetes kontrollt, de végül elõbb vissza kellett mennem a nõdokihoz. Akkor megemlítettem neki, hogy alig várom a hat hét leteltét, azt hitte a házasélet miatt, de ki kellett ábrándítanom, hogy sokkal inkább a csontkovácsolás miatt. Azt mondta, hogy nagyon helyes, hogy erre is gondolok, szülés után tulajdonképpen mindenkinek szüksége lenne rá, és meg ne várjam a hat hetet, nyugodtan rakassam magam helyre. Így 1 hónappal a második szülésem után elmentem a csontkovácshoz, és ismét azt tapasztaltam, hogy elfújták a gondjaimat. Minimum egy masszázst, de lehetõleg csontkovácsolással ajánlanék neked is! Minden jót!

Nekem a hátam és a csípõm volt nagyon rossz állapotban szülések után. Csontkovács tette helyre mindkétszer. Az elsõ szülés után kb 3 hónappal rakott rendbe, és akkor azt mondta, hogy az esetek 90%-ban maguktól nem mennek vissza a csontok a helyükre, emiatt sokaknak lesznek késõbb derékproblémái pl. A fájdalom általában elmúlik egy idõ után, de ha nem áll vissza a régi rend, akkor kopások lesznek, az pedig már nem visszafordítható. A második szülésem után alig vártam, hogy elteljen egy kis idõ, és helyrerakosgassa a dolgokat, mert tudtam, hogy egy csapásra elmúlnak a fájdalmak. Úgy gondoltam, megvárom a hathetes kontrollt, de végül elõbb vissza kellett mennem a nõdokihoz. Akkor megemlítettem neki, hogy alig várom a hat hét leteltét, azt hitte a házasélet miatt, de ki kellett ábrándítanom, hogy sokkal inkább a csontkovácsolás miatt. Azt mondta, hogy nagyon helyes, hogy erre is gondolok, szülés után tulajdonképpen mindenkinek szüksége lenne rá, és meg ne várjam a hat hetet, nyugodtan rakassam magam helyre. Így 1 hónappal a második szülésem után elmentem a csontkovácshoz, és ismét azt tapasztaltam, hogy elfújták a gondjaimat. Minimum egy masszázst, de lehetõleg csontkovácsolással ajánlanék neked is! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!:-)

Maradt valakinek a cukorbetegség szülés után is? Ezt mikor nézik, közvetlenül a szülés után, vagy a hat hét után?

akinek megmaradt, az a szülés után is ugyanúgy diétázik, vagy lazít rajta, nem úgy mint terhesség alatt?

Legjobb válasz: szia! ezt nem nézik, szülés után már sz.rnak ránk :) neked kell elmenni megnézetni, ha akarod én is cukorbeteg voltam, de azóta még csak egyszer nézettem, nem éhgyomorra. kicsit magas volt, de nem vészes. de egyébként van olyan, hogy szülés után is megmarad.

szia! ezt nem nézik, szülés után már sz.rnak ránk :) neked kell elmenni megnézetni, ha akarod én is cukorbeteg voltam, de azóta még csak egyszer nézettem, nem éhgyomorra. kicsit magas volt, de nem vészes. de egyébként van olyan, hogy szülés után is megmarad.
A 3. válaszoló vagyok. A Margit kórházba jártam, de az utolsó hónapban orvost és kórházat váltottam, pont a cukorbetegség miatt, hogyha bármi gond lenne a babával akkor el tudják azonnal látni. A Baross utcai klinikán szültem így, mert ott van gyermek intenzív. Hál istennek nem volt szükség rá, de a biztosra mentem...Ha még nem szültél esetleg kérdezz rá az orvosodnál, hogy a babát, hogy tudják ellátni ha probléma lenne a cukrával, vagy esetleg át kell szállítani másik kórházba.Nem mindegy mert az is idõ.
elõzõ A vajúdás allat nekem is többször mérte szülésznõ.
Nekem mondaták a kórházabn, hogy csinálatssak szülés után 6 héttel vérképet, mivel terhességi cukorbetegségem vilt, illetve aszülés után vért kaptam, annyira alacsony volt a haematokritem. Azóta voltam vérvételen, a cukrom teljesen jó lett.
második vagyok, Cegléden szültem, de én csak diétáztam, inzulin nem kellett, így elmúlt
Szia! Nekem folyamatosan mérnem kellett a vajúdás alatt, de mivel pont éjszaka volt és az éjjeli hosszantartó inzulin bennem volt így jó volt a cukorszintem. A babámét is fokozottan nézték egészen addig míg haza nem jöttünk és nekem is mérnem kellett még utána két hétig. A diétát tartottam és tartom azóta is mivel ötbõl öt orvos közölte, hogy idõ kérdése és cukros leszek a genetikai hajlam és a családfám miatt. Most 13 hónapos a babám és már két hónapja vannak nagyon magas kiurgó értékeim, ezért hamarosan felveszem a kapcsolatot anyukám volt cukororvosával. Ha te terhességi cukros vagy és van cukormérõd akkor vidd magaddal a szülésre és mérjed közben és utána is. És természetesen a diéta kötelezõ! Minden jót.
Én a balassagyarmatiba szültem, senkit nem érdekelt szülés után a cukor. Se a kórházat, se a háziorvost, se a védõnõt. Annyit se mondtak, hogy nézessem meg. Van itthon mérõm, néha megnéztem, nálam minden rendben.
A kérdező hozzászólása: melyik kórházban szültetek? remélem nekem sem marad meg a cukor...
Nekem a szülés után mérték a kórházban folyamatosan, akkor minden rendben volt. Aztán én jelentkeztem 6 hét után terheléses mérésre. Sajnos nagyon magas volt (19). Már 7 hónapja szültem és nem múlt el azóta sem. Napi 4X szúrom az inzulint, természetesen diétáznom kell. Úgy néz ki, hogy már cukorbeteg maradok :( Remélem neked elmúlik! Minden jót!
nálunk se nézték szülés után, de nagyon alacsony lehetett 19 órás vajúdás és szülés után, és a dokim és a szülésznõm is azzal engedtek fel az osztályra, hogy már belém töltöttek néhány mini islert és linzert, azt mondták egyek mindent, aztán itthon megnézettem a háziorvosommal és rendben volt
utolsó elõtti vagyok a szülés után rõgtön nézték a baba cukrát és mivel 2, 7 volt, kapott cukros vizet (Margit kórházban)

Mi történik közvetlenül a szülés után?

Nem vagyok terhes, meg semmi ilyen, csak nagyon érdekel a szülés és az ezzel kapcsolatos összes dolog.

Legjobb válasz: Én 33 hetes kismama vagyok szóval még van idõm a szülélsig, de én úgy gondolom, hogy már a teherbeesés után megkezdõdik az ismerkedés baba és mama között. Mire a terhesség végére ér az ember szerintem már annyira szoros a kötelék, hogy a szülés után sem lesz fura, hogy ott van egy pici emberke, hanem inkább még nagyobb öröm, hogy végre teljesen egymásra "talált" az új család. De viszont, hogy mik történnek a szülés után nem tudom, de a neten is biztos találsz róla néhány cikket én is ott szoktam "tudakozódni". És hogy mikor engednek haza a kórházból a babával együtt szerintem sokminden befolyásolja. Baba mama állapota egyaránt. Nálunk álltalában 4 nap a normál szülés után és 5-6 a császár után persze csak ha minden rendben van!

Én 33 hetes kismama vagyok szóval még van idõm a szülélsig, de én úgy gondolom, hogy már a teherbeesés után megkezdõdik az ismerkedés baba és mama között. Mire a terhesség végére ér az ember szerintem már annyira szoros a kötelék, hogy a szülés után sem lesz fura, hogy ott van egy pici emberke, hanem inkább még nagyobb öröm, hogy végre teljesen egymásra "talált" az új család. De viszont, hogy mik történnek a szülés után nem tudom, de a neten is biztos találsz róla néhány cikket én is ott szoktam "tudakozódni". És hogy mikor engednek haza a kórházból a babával együtt szerintem sokminden befolyásolja. Baba mama állapota egyaránt. Nálunk álltalában 4 nap a normál szülés után és 5-6 a császár után persze csak ha minden rendben van!
Minden kórházban más a szülés utáni protokoll. A legideálisabb esetben, amikor anya-baba is tökéletesen egészségesek: A babát megmérik, megfürdetik, stb. (ellátják), majd egyedül hagyják a friss családot kb. 2 órára s szülõszobában. Akkor anya kicsit kipiheni magát, megpróbálja megszoptatni a babát. Apa is megfogja a babát, fényképek készítése, stb. Igen, már akkor elkezd vérezni, amikor megszületik a baba. A betét csere ideális esetben megy egyedül, ha rosszabbul van, akkor az ápolók segítenek. Amikor eltelik a két óra nálunk úgy volt, hogy a szülésznõ felsegített, elkísért pisilni, felöltöztünk, stb. a baba ment az õrzõbe, megvizsgálja gyerekorvos, én a babás szobába baba nélkül, és az elsõ felkelésig egyedül. Ilyenkor lehet egyet aludni, pihenni, stb. Aztán ha sikerül összeszedni magunkat mehettünk a babáért. Az elsõ felkeléshez csengetni kell, nehogy ájulás, stb. legyen. Akkor még segítenek betétben, stb. de utána egyedül kell elvileg boldogulni + a babát is ellátni. Ki lehet hozni az osztályra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nálunk is az volt mint a 2. válaszolónál. Szülés után elvitték a babát mosdatni, mérni stb, engem összevarrtak (gátmetszés), utána behozták a felöltöztetett babát, odatették mellém (persze a férjemmel fogalmunk sem volt hogy mit kezdjünk vele úgyhogy csak nézegettük :) ), utána elvitték a babát a többi baba közé, nekem a szülésznõ segített zuhanyozni, felvenni a hálóinget, betét+bugyi (nem volt ciki, alig éltem), és betoltak tolószékben az ágyamhoz. Ez volt hajnali 4 körül. 6-kor mehettem a babáért, aludni nem bírtam elõtte de addigra annyira rendbe jöttem hogy el tudtam menni a babáért. Onnantól el is tudtam látni (délelõtt mindent megmutattak a csecsemõs nõvérek, hogyan fogjam meg, szoptatás, pelenkázás). Aki császáros volt, õ is másnap már el bírta látni a babáját. Igen, rögtön véreztem, nem volt vészes. 4 nap után engednek haza mindenkit onnan ahol szültem (kivéve ha pl antibiotikum kell a babának, nagyon besárgul vagy egyéb gond van). Amikor odatették a babát mellém, furcsa volt, nem öntött el az anyai ösztön, inkább örültem hogy vége van a hordóhasnak, túl vagyok a szülésen, és féltem hogy mi lesz ezután, megállom-e a helyemet. Csak akkor kezdtem beleszeretni a gyerekbe miután hazajöttünk, de akkor nagyon :) Úton van a második, már tudom hogy mit jelent az egész procedúra, alig várom hogy megszülessen, már tudok vele mit kezdeni :)
A gyakorlati része ugyanaz volt nálunk is, mint az elõzõ válaszolóknál. Hogy milyen érzés volt? Nagyon vártam hogy megszülessen, én is azt gondoltam, mint az elsõ válaszoló, hogy már ismerem a babát és szeretem. De ahogy rám tették, csak az járt a fejemben, hogy milyen nehéz (3550 g volt, de kicsit el voltam fáradva). A kórházban is sokat nézegettem, meg otthon is, de az elején még nagyon idegennek tûnt. Hiányzott az ismerõs rugdosás belülrõl, pár napig önkéntelenül nagyon sokat nyúlkáltam a hasamhoz, simogattam, aztán rájöttem, hogy üres, nincs bent senki. Aki kint volt, az meg nagyon távolinak tûnt. Nekem kellett 3 hét, mire igazán elkezdett kialakulni a kötõdés. Elõtte is volt valami, pár nap után már el sem tudtam képzelni az életemet nélküle, sírni sosem hagytam volna, ölelgettem, szerettem kézben tartani stb., de utána egyik pillanatról a másikra minõségében teljesen más lett minden. Biztos összefügg azzal is, hogy az elején azért nagyon tudott fájni a szoptatás. Mikor az rendbejött, helyreállt a világrend. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mind a két babát azon magzatmázasan odaadták nekem, kicsit megdajkáltam, aztán elvitték megmérni, felöltöztetni. A nagynál varrtak jó sokat, a kicsinél nem kellett. Közben a férjem visszahozta a babákat, megvizsgált még az orvos, aztán elmentek. A 2 óra megfigyelés alatt többször bejött a szülésznõ megnézni, a hasamat megnyomogatni. A nagynál egy decemberi napfényes reggel volt, beragyogott a nap a szülõszobába. Minket meg nem dobtak ki onnan, mert nem kellett a szoba senkinek, az alapítványiból meg éppen hazament valaki, ahová mentem volna. Egy álom volt. Csend és nyugalom. A nagy nem akart szopizni, õ aludt rengeteget, a kicsi meg nem kaphatott 2 óráig tejet, mert nagyon buborékot, megvizsgálták még1x mikor a szobába indultunk. A nagyot én toltam át a szobánkba, a kicsit is próbáltam, õt nem hagyták. Mielõtt elindultunk volna a szobába akkor is jött a szülésznõ, megnézett mág1x, segített hálóinget venni, meg bugyit. Érdemes a szülõszobai cuccba is tenni egyet mindenbõl. Én mind a két szülés után egy jó kis zuhanyra vágytam. Én rooming-os kórházban szültem, a baba csak a fürdetések alatt nem volt velem. Oda is tudtam volna menni, de általában én is akkor zuhanyoztam, rendbe raktam magam. Szerintem arra, hogy a babádat a mellkasodra rakják, nem lehet felkészülni. Lehet róla elképzelésed. A nagyobbnál tudom, hogy a depici volt az elsõ reakcióm. A kicsinél meg az, hogy jéé, tiszta bátyja :)
Megszületett a baba, utána rögtön még pucéran a hasamra tették. Picit pihentünk, elvágták a zsinórt, megszületett a lepény. Elvitték a picit mosdatni és mérni, míg engem varrtak. Aztán visszahozták a babát és 2 óra megfigyelés alatt együtt lehettünk hárman. Varrás után lemosták az alfelem, mielõtt a szülõszobáról kitoltak, pisilni kellett volna, de mivel ágytálba nem ment, katétert kaptam. Aztán egy összehajtott lepedö a lábam közé, és kerekesszékben áttoltak a gyermekágyra. Ott bemásztam az ágyba, a gyereket pedig otthagyták velem. Fél óra múlva jött megint egy szülésznõ, hogy megnézzen, megkértem hogy vegyük ki a karomból a tût, és menjünk el pisilni. Ekkor vettem bugyit és betétet, a mosdóig lepedõvel a lábam közt csoszogtam el. Fura volt az egész, olyan szürreális, mintha nem is velem történt volna. Fáradt voltam, fájt mindenem, de soha nem voltam még olyan boldog és büszke , mint akkor. Az ösztönök megvoltak, az alap dolgokat meg tudtam, egy áldottjó gyereket kaptam, szóval szuper volt. Annyira jó illata volt, olyan jó volt megfogni. Elsõ éjjel alvás helyett csak a nézegettem. 4 éjszakát voltunk benn.
Nem rég szültem, így friss az élmény. Csodálatos volt ami utána jött. Az az iszonyú fájdalom hirtelen megszûnik, amirõl már azt hiszed, hogy sosem lesz vége és akkor a hasadra rakják azt pici kisembert, aki ettõl rögtön megnyugszik. Fantasztikus érzés volt, egyszerre öntött el a szeretet, hála azok felé, akik segítettek és a felelõsség a pici iránt. Így voltunk kb. 10 percig aztán elvitték fürdetni, megmérni, alig akartam elengedni. Utána odaadták az apukájának engem meg közben összevarrtak és megmostak alul. Aztán felöltöztettük a babát és jött az elsõ szopizás. Mindeközben én csak feküdtem, nem is bírtam volna felállni, de még felülni sem. Egy órát voltunk a szülõszobán, aztán tolószékben vittek le az ágyamhoz. 3 napot voltunk a kórházban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És köszönöm hogy ilyen õszintén meséltetek egy ilyen bensõséges élményrõl :) Jó babázást mindenkinek!

Mit tegyek, ha a szülés után kiderül, hogy nem teljesen egészséges a kisbaba?

Legjobb válasz: a kerdezo ugy tette fel a kerdest hogy a szules utan derul ki,nem elotte nem maskor.ha meg terhesseg ideje alatt derul ki en elvetetnem mert anyagilag erzelmileg nagyon megterhelo es az o elete sem lenne a legszebb,mig mas gyerekek szaladgalnak fiatalon pasiznak csajoznak ot mindenki sajnava nezne,ha szules utan derulne ki nem dobnam el magamtol mert ha 9 honapig bennem elt az en verem es barmilyen legyen is akkor is az anyja vagy,nem az o hibaja ha beteg.ha szules utan derulne ki tehat vallalnam a felelossegte erte es szeretetben felnevelnem mintha nem is lenne beteg.ha viszont meg idoben lenne pl a muvi ab idejere esne akkor megkimelnem ot is es magamat is egy nagyon nehez elettol.

a kerdezo ugy tette fel a kerdest hogy a szules utan derul ki, nem elotte nem maskor.ha meg terhesseg ideje alatt derul ki en elvetetnem mert anyagilag erzelmileg nagyon megterhelo es az o elete sem lenne a legszebb, mig mas gyerekek szaladgalnak fiatalon pasiznak csajoznak ot mindenki sajnava nezne, ha szules utan derulne ki nem dobnam el magamtol mert ha 9 honapig bennem elt az en verem es barmilyen legyen is akkor is az anyja vagy, nem az o hibaja ha beteg.ha szules utan derulne ki tehat vallalnam a felelossegte erte es szeretetben felnevelnem mintha nem is lenne beteg.ha viszont meg idoben lenne pl a muvi ab idejere esne akkor megkimelnem ot is es magamat is egy nagyon nehez elettol.
az elöttem lévö hozzá szolonak, tegyük fel dawn koros gyereket vánál akkor is válalnád?és mi lesz ha te nem leszel ki fogja gondját viselni?nem hiába vannak afp szürések...nyitot gerincel is válalnád, mikor tudnád lehet hogy meghal születés után?szerintem azért letünk, leszünk szülök hogy helyesen döntsünk, persze a te gyereked de ha megkérdeznéd mit szeretne, élni nyomorékül vagy nem, szerinted mit választana?tudom mien nehéz ilyen gyerekkel és felnötekkel foglalkozom, sok azt se tudja hogy a világon van...mindenki maga dönt, de nem tudom ha nem érdekelnek az eredmények akkor minek mész el a szûrésre?8hónapos fiucska anyukája
Az elsõ válaszadónak üzenem, hogy ne legyen ennyire szigorú! A kérdezõ lehet nem terhes, terhes, vagy éppen nem egészséges a kisbabája. Egyszerûen félhet is, hogy mi lenne ha baj lenne. Lehet olyan fiatal, hogy nem méri fel még az anyaság erejét. Én a kérdezõnek csak annyit mondanék, részletezze kérdését, miért kérdi.
Ezt most te sem kérdezed komolyan, ugye??? Mit gondolsz, ha beteg, falhoz kell csapni, vagy intézetbe adni?Nem, te vagy az anyja, és neked nevelned kell akkor is, ha beteg.Van egy nyitottgerinces kislány nem messze tõlünk, és teljesértékû életet él, csak tolószékben.Oviba jár stb.Igen, kicsit nehezebb lesz onnét mint addig volt... De nem dobhatod el magadtól csak mert beteg!
Bennem ez fel sem merül. Sõt, így 13 hetes terhesen az afp vizsgálat sem érdekel, mert akármi is van odabennt, az az én gyerekem és szeretem, bármi is legyen vele. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz lenne, megterhelõ, de attól õ az enyém és nem adnám semmiért. De persze ezt mindenki maga dönti el, biztos van orvos, segészszolgálat, aki segít, és tanácsot ad. Ha úgy érzi jobbnak, örökbe adhatja. Én úgy is szeretném, hisz az enyém, és attól még lehet "teljes" élete, hogy beteg.
Szerintem ezt mindenki maga dönti el-akár így, akár úgy dönt egy anyuka mindenképpen el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani. Mert mindkét döntéshez erõ kell-mindkét döntés egy életen át fog kísérni. Aki azt mondja ilyenre nem is gondol-szerintem nem mond igazat- mindenkinek megfordul a fejében, hogy mi lesz ha... Nekem vam már egy 8 éves fiam - amikor vele terhes voltam nem volt kérdés, ha beteg ha egészséges megtartom (igaz, nem mertült fel a betegség-szerencsére) Most ismét babát várok-az orvosom rámijesztett, nem fejlõdik rendesen (várom az afp eredményét-ami még téves is lehet, hiszen mindenki tudja, abszolút nem megbízható). Nekem "sûrûn" eszembe jut, mi van ha betegen születik. Már nem merem olyan kategórikusan kijelenteni -mint a fiam nál- hogy felnevelem. Beszéltünk errõl párommal is mi van ha beteg a babánk, szerinte ilyenre még csak ne is gondoljak...nincs baj, persze én sem temetek élve-és "tudom" tényleg nincs baj. De azt is tudom-ha így adódna-, nem lennék képes rá (szerinte igen, mert erõs vagyok), nem lennék képes a családomat, a fiamat feláldozni. Legalábbis most így érzek. De ki tudja, ha a kezemben tartanék egy beteg babát-mert attól még az enyém...
A kérdező hozzászólása: Amikor a kérdést feltettem, még nem is sejtettem, hogy a genetikai vizsgálat eredménye szívfejlõdési rendellenességet +down szindrómát igazol. dec. 13.án mûtöttek. Ha megszültem volna, talán 1 napig vagy csak 1 pecig élt volna.

Szülés kezdetekor meddig lehet és a szülés után mennyi idő után javasolt a szex?

Legjobb válasz: Szülés kezdetekor? Nem inkább a terhesség? :D Amúgy amíg kényelmes a nõnek, de az utolsó pár hétben már nem igazán kéne. Szülés után minimum 6 hét, de inkább 2-2,5 hónap.

Szülés kezdetekor? Nem inkább a terhesség? :D Amúgy amíg kényelmes a nõnek, de az utolsó pár hétben már nem igazán kéne. Szülés után minimum 6 hét, de inkább 2-2, 5 hónap.
Szülés után ajánlott megvárni a 6 hetet azt hiszem.
Ahogy jól esik. Mi a szülés hetében is még vidáman, utána megvolt a 6 hét, de nem, mert szabály, hanem "úgy" nem kívánta, de azért volt ötlete.
A kérdező hozzászólása: illetve nem ebben a pillanatban, hanem még reggel :)
A kérdező hozzászólása: Most derült ki hogy terhes vagyok és hát érdekelt :)
Bocsi, nem rosszindulatból írtam, csak hát kicsit viccesen hangzott :D
szülésig? jaj még az utolsó napokban is lehet, van hogy javasolják, ha túlhordás van 6 hét az egy dolog, attól függ mik vannak belül ( nem ecsetelném, mert ha jól fogom elõtte vagy ), azok látszólag gyógyultak, nem akarlak elkeseríteni, de érezni fogod N
6 hét azt tényleg meg kell várni.
A kérdező hozzászólása: jaj istenem elírtam na... annyira bírom hogy mindenki egybõl a hibát veszi észre -.-
Ha az orvos nem tiltja akkor a terhesség végégig lehet házaséletet élni, szülés után pedig a 6hetes kontrollon ha mindent rendben talált a doki , utána lehet!

Aki vizesedett a terhessege alatt, hany kg-mal lett konnyebb kozvetlenul a szules utan?

Eddig 17 kg-ot szedtem fel, rengetegnek tunik, de szinte nem is latszik rajtam, csak a pocim nagy. Remelem a nagyresze viz. 34 hkm.

Legjobb válasz: Közvetlenül szülés után nem mértem, de szülés után 1 héttel 9-10 kg-val voltam könnyebb mint amennyivel szülni mentem. Összesen kb. ennyit is híztam (az utolsó 2 hétben jött fel nekem 4 kg ami valószínûleg mind víz volt), szóval ami feljött az mind le is ment.

Közvetlenül szülés után nem mértem, de szülés után 1 héttel 9-10 kg-val voltam könnyebb mint amennyivel szülni mentem. Összesen kb. ennyit is híztam (az utolsó 2 hétben jött fel nekem 4 kg ami valószínûleg mind víz volt), szóval ami feljött az mind le is ment.
Elõzõ vagyok, még annyi: közvetlenül a szülés utáni 2-3 napban én még fokozottan vizesedtem, a szülés alatt kapott infúziót is mind tartotta még a szervezetem, 4. napon indult meg kifelé a sok víz, addig olyan volt a lábam mint egy elefánté. Úgyhogy ne ijedj meg, hogy ha szülés utáni napon még vizes vagy, kell kis idõ amíg beindulnak a dolgok.
Összesen 17-18kgt szedtem fel, és mire hazamentem a szülés után pont 10 kg-vel voltam kevesebb! Utána nem mozdult a súlyom, de 6 hónappal késõbb 3 hét alatt lement 8, 5 kg
18 kg plusszal mentem szülni, nagyon vizes voltam. 1, 5 héttel a szülés után 1 kg sem volt rajtam.
177 cm vagyok, 78 kg val lettem terhes az elsõ babámmal, 18 kg plusszal mentem szülni de annyira vizes voltam hogy a szám feldagadt a kezem, a lábam a duplája volt de szó szerint, térdig. Szülés utáni 2. naptól napi 15 ször mentem pisilni kb. Otthon (5 nap után) lemértem magam (ugyanazon a mérlegen ahol terhesen méretkeztem) és 75 kg voltam, nem hittem a szememnek...ebbõl 3400 gramm volt a fiam, tehát nem egy óriás.
nagyon vizesedtem, 23 kilot hiztam. 3400 gramm volt a babam, szules utan 3 nappal, itthon alltam merlegre, -3 kg csak :( Pedig akkorra mar a viz is lement.
Ezt olvasva kezdem azt hinni hogy még van remény, sokat hiztam , rengeteget és még kétésfél hónap van a szulésig, de remélem rajtam is a nagy része víz és le fog menni...
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Első babámat várom és un. terhes gyöngyök jöttek ki rajtam. Olyanok mint a pattanás csak 5x akkorák. Azt mondják a szülés után elmúlik. Tényleg elmúlik szülés után?

Legjobb válasz: Nekem is voltak az elsö terheségemnél,és nagyon viszketek is, de ne aggodj szülés után tényleg elmulnak. Kitartás és minden jót!

Nekem is voltak az elsö terheségemnél, és nagyon viszketek is, de ne aggodj szülés után tényleg elmulnak. Kitartás és minden jót!

Létezik olyan, hogy a szülés után kb.2 cm-rel lejjebb került a húgycsõnyílásom? Ez okozhatja, hogy a szülés óta vizeletinkontinenciával küzdök?

Egyszerûen nem akarom elhinni, hogy ilyen van, de van, mert a saját szememmel látom és a férjem is megerõsített benne. Ezt hogy lehet elmondani egy orvosnak? Komplett idiótának fog tartani? Van valaki, aki esetleg így járt?

Legjobb válasz: Mennyi ideje szültél? Nekem a második szülés után úgy megváltozott a húgycsõ helyzete, hogy ha rendesen ültem a wc-n, akkor kipisiltem a karima fölött elõre. :( Meg kellett szoknom, hogy (éjjel fél álomban is) elõre dõlve pisilek, mert akkor találok csak bele rendesen. A harmadik szülésem után ez visszarendezõdött. Én akkor hülyére faggattam az orvost, de annyit mondott, hogy "van ilyen", és amúgy minden rendben, együtt kell vele élni. (Fél évembe telt, mire már félálomban sem ment mellé...) Az inkontinencia egy darabig okés lehet, amint tudsz, kezdd el az intim tornát, és akkor újra megerõsödnek az izmok odalent.

Mennyi ideje szültél? Nekem a második szülés után úgy megváltozott a húgycsõ helyzete, hogy ha rendesen ültem a wc-n, akkor kipisiltem a karima fölött elõre. :( Meg kellett szoknom, hogy (éjjel fél álomban is) elõre dõlve pisilek, mert akkor találok csak bele rendesen. A harmadik szülésem után ez visszarendezõdött. Én akkor hülyére faggattam az orvost, de annyit mondott, hogy "van ilyen", és amúgy minden rendben, együtt kell vele élni. (Fél évembe telt, mire már félálomban sem ment mellé...) Az inkontinencia egy darabig okés lehet, amint tudsz, kezdd el az intim tornát, és akkor újra megerõsödnek az izmok odalent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Úgy megnyugtatott, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki így járt. Persze sajnálom, ami veled történt, de azt hittem, hogy egyedül én vagyok ilyen fura. 6 hete szültem, a héten megyek kontrollra. Intimtornázok, már a terhességem elõtt is csináltam és a terhességem alatt is végig, illetve a szülés utáni 2. napon neki álltam, szakképzett gyógytornász segítségével, mégis itt vagyok ezzel a gonddal.
Hú, szerintem akkor legyél türelemmel, ez még változni fog! A 6 hét nagyon kevés idõ. És az inkontinenciánál sem mindegy, hogy mennyire, köhögésre/tüsszentésre pisi nekem hosszú ideig elõfordult, ha épp tele volt a hólyag, de aztán szépen elmúlt, pedig most a harmadik szülés után nem tornáztam semmit. És gratulálok a picihez!
Van. 43 hónapig tartott, mire rendbe jöttem, a dokim szerint a babám lába sértette meg a húgyhólyagom kifelé jövet. Urológián kiröhögtek. Intimtornáztam, az segített.
mármint 4 hónapig :) ))

Szülés után rajtad maradt kilókat hogy tüntetted el? És hány hónappal a szülés után?

Legjobb válasz: Én még jelenleg is tüntetem. :D 5 hónapja szültem és sajnos csak az elsõ pár hétben tudtam szoptatni, így hamar el tudtam kezdeni egy kis edzést. Én szülés elõtt versenyszerûen sportoltam, így most azt folytatom hobbi szinten. Egy héten egyszer-kétszer lemegyek kajakozni. Itthon pedig felülést, hasprést csinálok. Meg hát sokkal kevesebbet eszem, de csak mert ennyit kívánok. Sajnos még messze vagyok az "álomalaktól", de igyekszem. Sok sikert! :)

Én még jelenleg is tüntetem. :D 5 hónapja szültem és sajnos csak az elsõ pár hétben tudtam szoptatni, így hamar el tudtam kezdeni egy kis edzést. Én szülés elõtt versenyszerûen sportoltam, így most azt folytatom hobbi szinten. Egy héten egyszer-kétszer lemegyek kajakozni. Itthon pedig felülést, hasprést csinálok. Meg hát sokkal kevesebbet eszem, de csak mert ennyit kívánok. Sajnos még messze vagyok az "álomalaktól", de igyekszem. Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elkezdtem egy szénhidrát csökkentett diát. Vagyis kiváltottam a fehér lisztet, cukrot zabliszttel, rizsliszttel, stb. Illetve nem eszek 6 után, és tornázok, hetente többször. Ezt 1, 5 hónapja csinálom és lement 5 kg. :-)) Remélem kibírom, és végre formában leszek! Ti, hogy vagytok?
bocsi, valami kimaradt, miután abba hagytam a szoptatást és rendesen megjött a havi vérzésem mentek maguktól lefelé a kilók.
Második terhességet plusz kilókkal kezdtem az elsõhoz képest.Az elsõ terhességet 52-53kg kezdtem és 17 híztam , a második terhességet 58 kgtól 17 kg híztam, most 1, 5 éves a fiam és 67/160cm vagyok semmi nem megy le.Tornázni nincs kedvem, elégé zavar a sok háj, de ezek szerint nem eléggé:) Az elsõnél amikor abba hagytam a szoptatást és kilók...ÉSSSS még valami érdekes , az elsõ szülés után meg a 2ik után is miután a kórházból hazajöttem 3 kg híztam.Szóval 2011 ben aug született és télen voltam 71 kg is.
ti hogy álltok azóta csajok?
A kérdező hozzászólása: Meg fogjuk csinálni. Én is hasonlóképen tudok fogyni. No szénhidrát, no cukor.... Tehát az a legjobb ha nem eszek semmit. A pörgés nálunk is meg van, nem bírok megülni a fenekemen :-) No, de sebaj, majd megoldódik.
utsó vagyok. Fel a fejjel, lesz ez még így se:-DDDD viccet félre téve, annyit gürizek egész nap, sétálunk órákat sokszor terepen, mégis semmi...... sose voltam modell alkat és mikor sikerült fogynom csak kõ kemény koplalással. Most se lesz ez másképp de abból nem engedek, hogy szoptathassak. Múltkor itt volt barátnõm, és ki volt akadva mennyit pörgök 1 du, pedig csak a szokásos fõzés takarítás, ellátni a gyereket stb, és õ se értette, hogy akkor mért nem megy le... ráadásul nekem kötény hasam is maradt ami még jobban zavar minden féle plussz kilónál, mert tudom, azt nem lehet majd lefogyni:-((((
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Üdv a klubban. Már ketten vagyunk. Rólam se "olvadnak" a kilók. Pedig ugyan úgy étkezek mint elõtte. Sajnos mivel az éjszakák még elég rázósak, holott már 7 hónapos, a tornához alig van erõm. :-( De most kezdenem kell valamit, mert nagyon rosszul érzem a magam a bõrömben. :-(
nos akkor én vagyok a kakukk tojás. 22 kg-ot híztam. 1 hét után jöttünk haza a babámmal, akkor lement 12, és azóta egy megveszekedett deka sem, pedig 7 hós a fiam, és még mindig szoptatok. Nem zabálok, de ha nem eszem nincs tejcsi.... 6 hós koráig kizárólag anyatejes volt, már eszik is. 1 éves koráig szeretném ha szopna tehát csak utána veselkedek neki komolyabb fogyókúrának. Sejtettem, hogy én az a peches kivétel leszek akit a szoptatás nem fogyaszt... tehát ilyen is van:-)
Nem tudom ez befolyásolja e de én sajnos császárral szültem 4 hónapja.13 kg-t szedtem fel a terhesség alatt és róla szülés után lehullottak a kilók.A kórházban még volt rajtam 5 kg, 1 hetes itthonlét után már annyi voltam, mint amennyivel kezdtem a terhességet.Mióta sétálgatunk azóta lement rólam még 3 kg azóta stagnál. Csak szerencsés vagyok?
Mozgasnak meg jo a babakocsis seta gyorsabb tempoban, de ha szerencses vagy es eltudsz jutni edzeni heti 1-2*, megjobb.
Szerintem is probald ki a modszeret! En mar terhesseg elott norbiztam, mivel kulfoldon elek, a termekeit nem tudom megvenni, csak az idopontokat tartom be. 165/52 vagyok es tele energiaval. Szerintem vagj bele, a kodok fent vannak a neten es tenyleg nem kell ehezni! Nekem is lecsussan neha 1-1 pizza, csoki, de abszolut nincs lelkiismeretfurdalasom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor éljen a Norbi! Kipróbálom! :-)
En 18 kilot hiztam, szules utan 6 hettel mind lement. A norbi modszeret ajanlom, nekem bejott. Szoptatni is tudtam sokaig.
21 kg plusz jött fel terhesség alatt :( Szülés után 6 hónapig tudtam szoptatni, de már az elején áttértem az Update étrendre, semmi cukor, semmi liszt. 5 hónappal szülés után már a régi voltam.
Én 26 kg híztam a szülés alatt. Most 4 hónapos a fiam, már csak 6 kg van rajtam pluszban. Igazából nem csináltam semmit, az elején még sokat szoptattam, és olvadtak a kilók. Sajnos már csak reggel és este tudok szoptatni, azóta megállt a fogyásom. Viszont fogyókúrázni még nem tudok, mert akkor már ennyi tejem se lenne, arra viszont figyelek, hogy visszafelé ne jöjjön a plusz kg, a többit meg majd leadom, én ennek is örülök.
Három hete szültem, 14 kilót szedtem fel, még három kiló van rajtam, fogalmam sincs mitõl fogyok, eszek rendesen, iszok is sok folyadékot a kilók mégis folynak lefelé, nem mintha baj lenne csak fura mert az elsõ gyerek után két évbe telt az eredeti súlyomat újra elérni.
az én kicsim 19 hónapos .még mindig szopik, járok aerobikra hetente kétszer.pár hónapja neki kezdtem és nem ettem cukrosat, liszteset, és lement 12 kg még van sajnos 10 kg feleslegem:(
Gratulálok!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!