Találatok a következő kifejezésre: A szülési teljes fizetés (3 db)

Az apának 5 nap szülési szabadsága van, amire úgy tudom távolléti díj jár. Az a fizetésnek hány %-a? Annyi jár, mint pl. betegállományban, vagy a teljes fizetés?

Legjobb válasz: Szia! A teljes fizetés jár arra az öt napra. Két hónapon belül lehet kivenni, és a munkáltató nem szabhatja meg, hogy mikor! :)

Szia! A teljes fizetés jár arra az öt napra. Két hónapon belül lehet kivenni, és a munkáltató nem szabhatja meg, hogy mikor! :)
Szia, Teljes összeg, és nem a munkáltatót terheli, õk visszamenõleg megkapják az államtól, van erre egy formanyomtatvány, amit a könyvelõ tölt ki és küld be az Államkincstárnak.

A szülési szabadságra teljes fizetés jár? Vagy csak x százalék? 168 nap, ugye?

Legjobb válasz: 70% ez biztos! Annyi hogy kiírás elõtt egy hónappal már kiveheted! :) tehát beadhatod az igényt a helyi TB-hez! Sok sikert!

70% ez biztos! Annyi hogy kiírás elõtt egy hónappal már kiveheted! :) tehát beadhatod az igényt a helyi TB-hez! Sok sikert!
Szia Egyetértek az elõttem szólóval, viszont szerintem jobban jársz, ha szülésig táppénzen maradsz ( az is 70%). Így kicsit még ki tudod tolni a GYES idejét. :-))

Ha most 11 hetes terhességtől a szülésig táppénzen vagyok, akkor a GYED-em a teljes fizetési átlag 70%-a lesz, vagy a 70%nak a 70%-a?

Azt tudom, hogy a szülést megel?z? év átlagát veszik, csak azt nem, hogy a brutto, vagy a nettót.

Legjobb válasz: Én amikor a táppénzen gondolkodtam utánaérdeklõdtem, ott azt mondták, hogy a táppénz nem számít bele az átlagba, csak a betegszabadság, ami az elsõ 15 munkanap, és az összege több mint a táppénznek.

Én amikor a táppénzen gondolkodtam utánaérdeklõdtem, ott azt mondták, hogy a táppénz nem számít bele az átlagba, csak a betegszabadság, ami az elsõ 15 munkanap, és az összege több mint a táppénznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a választ! Ez azt jelenti, hogy a rendes fizetésem után fogják megállapítani a GYED-et (mintha azt kaptam volna végig)?
Igen. Én az elsõ gyerekkel az 5. héttõl, most a másodikkal a 9. héttõl végig táppénzen voltam. A Tgyás-t, és a GYED-et is a fizetésem alapján számolták.
Szia! A tényleges fizetés alapján van számolva. A táppénz kiesõ idõnek számít, tehát ezzel nem számolnak, csak a betegszabadsággal, amit a munkáltató fizet, ez a táppénz elsõ 15 napja és a bruttó kereset 80%-a. Mindig a bruttóból számolnak, a tgyás (terhességi gyermekágyi segély) a bruttó átlagkereset 70%-a és csak szja-t vonnak belõle és 168 napig jár. Utána jön a gyed (a gyermek 2 éves koráig) ennek összege maximálva van (olyan 85.000 Ft körül, bruttó), ebbõl nyugdíjjárulékot és szja-t vonnak. Aztán a gyerek 3 éves koráig van a gyes, ami nagyon kevés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!