Találatok a következő kifejezésre: A szülési teljes (131 db)

Kinek h alakult a szülés teljesen zárt méhszájjal?

Egy hetem van még hátra tegnap voltam dokinál és megállapította h még mindig teljesen zárt a hméhszájam.mondta is h jó lenne ha picit már tágulna.Kinek h alakult akinek zárt volt végig.nehéz volt vagy azert reménykedhetem h gyorsan tágulok közben?vagy esetleg van vmi praktika amivel el?segíthetném?köszi a válaszokat.39 h kismama

Legjobb válasz: Nekm is zárt volt a méhszájam, így még ráhúztam egy 3-4 napot és mivel még akkor is zárt volt mesterségesen megindították a szülést, azaz kaptam egy szurit, ami elvileg beindítja a tágulást és a szülést, mivel ez sem használt jött a császármetszés. A másodiknál két nappal a kiírás után már nem is foglalkoztak a szurival egybõl kiírtak császárra. Persze ez nem törvényszerû, van akinél használ a szuri. Sajnos házi praktikáról nem tudok mit mondani. Nem kérdezted meg a dokidat, hogy mi a terve ha mégse tágulsz?

Nekm is zárt volt a méhszájam, így még ráhúztam egy 3-4 napot és mivel még akkor is zárt volt mesterségesen megindították a szülést, azaz kaptam egy szurit, ami elvileg beindítja a tágulást és a szülést, mivel ez sem használt jött a császármetszés. A másodiknál két nappal a kiírás után már nem is foglalkoztak a szurival egybõl kiírtak császárra. Persze ez nem törvényszerû, van akinél használ a szuri. Sajnos házi praktikáról nem tudok mit mondani. Nem kérdezted meg a dokidat, hogy mi a terve ha mégse tágulsz?
A kérdező hozzászólása: uhh bárcsak nekem is ilyen HATALMAS szerencsém lenne:)
Teljesen zárt volt, 2 óra alatt megszültem mégis, pont idõre.
betöltött 41 hetesen is még zárt voltam. éjszakára tettek fel nekem méhszájtágító zselét, és ennek hatására elfolyt a magzatvizem. 9 óra alatt infúzió hatására is csak 1-2 cm tágultam és zöld volt a magzatvíz, meg a baba szívhangja leesett, szóval császároztak.
Teljesen zárt volt, 38 órát kínlódtam...... Ez nem törvényszerü.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.a ciklusom mindig 28-29 napos volt.anyumat sajna nem tom megkérdezni mert már régen meghalt.és senki más sincs akitõl érdeklõdhettem.a doki annyit mondott h ha 25.-ig semmi akkor reggel talizunk megvizsgál aztán gondolom megbeszéljük a többit.
Nekem a terhesség alatt két ujjra, végül négy ujjra nyitva volt, mégis úgy kellett megindítani végül a szülést.
Ezen ráérsz akkor izgulni, ha a 42. héten is teljesen zárt lenne. Addig még sok idõ van! Nyugalom! Mindenki kijött onnan valahogy eddig, a te babád is meg fog születni, ha eljön az ideje!
Nekem olyan szinten volt zárt, hogy 40+4-en délelõtt11-kor, nst után vizsgáltak, és 3000-es volt! Ehhez képest délután kezdõdtek a fájások, este 10.50-kor kint volt a fiam. Pedig délelõtt még meggyõzõdése volt a dokinak, hogy ebbõl indítás lesz:)
Ki fog tágulni, mire itt az idõ. A doktor csak a statisztikát nézi. Lehet, hogy nálad a terhesség pár nappal hosszabb, mint az átlag. A ciklusaid hány naposak? Anyukád mit mesélt, õ nem késõbb szült?
Végig zárt voltam, olyannyira, hogy 40 hetesen nem tudtak amnioscopiát csinálni, csak nagy nehezen, baromira fájt is és véreztem is. A másodiknál már kicsit jobb volt, már bement a csõ... de alapvetõen zárt voltam. A fájásaim szombat este 7-12-ig egy órásak voltak, 0-3-ig 20 percesek, utána 7-8 percesek, reggel 10-re mentem NSTre, és délben vizsgált meg a doki, akkor voltam 1 ujnyira nyitva. Még haza akart küldeni, de mondtam, én m ár sehova nem megyek. Fél 3-kor burkot repesztettek, fél 6-ra meglett a lányom, tehát gyorsan és könnyen megszületetett, pedig rövid idõ alatt tágultam ki. Ne félj, ez még nem feltétlen jelent semmit...

Indították valakinek a 38ik héten a szulést teljesen zárt méhszájjal? ( vaami okbol kifolyolag ) Milyen élmény volt?

Legjobb válasz: Oxitocin infúziót kaptam, nagyon sokára indult be a szülés, hosszú fájdalmas vajúdás után császároztak. Szobatársamnak 4szer adtak oxit (elvileg csak 3at lehetne),majd hüvelybe kapott tablettát attól beindult neki. Maga az indítás semilyen, mint egy sima infúzió, legalábbis nekem nem lettek rögtön fájásaim.

Oxitocin infúziót kaptam, nagyon sokára indult be a szülés, hosszú fájdalmas vajúdás után császároztak. Szobatársamnak 4szer adtak oxit (elvileg csak 3at lehetne), majd hüvelybe kapott tablettát attól beindult neki. Maga az indítás semilyen, mint egy sima infúzió, legalábbis nekem nem lettek rögtön fájásaim.

Tényleg bármikor megindulhat a szülés? Teljesen felpuhult méhszájat állapított meg a dokibácsi C 3111.38. hétben vagyok.

Legjobb válasz: Igen tényleg.Nekem pl végig C3000 volt a méhszájam,még szülés elõtt 8 órával is. Tehát a méhszáj állapota csak jelzi,hogy közeleg az idõ,de van aki ilyen méhszájjal akár heteket is elvan.

Igen tényleg.Nekem pl végig C3000 volt a méhszájam, még szülés elõtt 8 órával is. Tehát a méhszáj állapota csak jelzi, hogy közeleg az idõ, de van aki ilyen méhszájjal akár heteket is elvan.

Ma töltöm a 40. hetet, de a méhszájam még teljesen zárt! Kértem a dokit, hogy indítsa meg a szülést, mert nem akarom túlhordani a babát, de ő azt mondta, hogy nem tud mit tenni! Van valaki hasonló helyzetben?

A környezetemben sok kisgyerek van,akinél a túlhordás miatt már zöld volt a magzatvíz és lefogytak fél kg vagy más problémák voltak!

Legjobb válasz: Én 41+2 naposan szültem. Illetve császároztak. Nekem sem akarta a doki elõbb megindítani, mert teljesen zárt volt a méhszájam és semmi jele nem volt a szülésnek és a baba is jól volt. A lányom végül, a doki szerint teljesen idõben érkezett, valószínû el volt számolva és makk egészséges volt. Nyugi, úgyis innentõl már naponta, vagy kétnaponta vizsgálnak magzatvizet ha lehetséges, és ctg, illetve nst-t csinálnak, ha valami nincs rendben, úgyis közbeavatkoznak. Tudom igedtépõ a várakozás, de a szülés egyik pillantról a másikra is beindulhat. Lehet már ma éjjel megszülsz! Kitartás és ne aggódj!

Én 41+2 naposan szültem. Illetve császároztak. Nekem sem akarta a doki elõbb megindítani, mert teljesen zárt volt a méhszájam és semmi jele nem volt a szülésnek és a baba is jól volt. A lányom végül, a doki szerint teljesen idõben érkezett, valószínû el volt számolva és makk egészséges volt. Nyugi, úgyis innentõl már naponta, vagy kétnaponta vizsgálnak magzatvizet ha lehetséges, és ctg, illetve nst-t csinálnak, ha valami nincs rendben, úgyis közbeavatkoznak. Tudom igedtépõ a várakozás, de a szülés egyik pillantról a másikra is beindulhat. Lehet már ma éjjel megszülsz! Kitartás és ne aggódj!
Van pár dolog, ami azért segíthet beindítani a szülést. Az egyik a szex, már ha nem vagy eltiltva tõle. A másik a lépcsõzés fel-le, ha bírja a lábad. De azért egyikat se vidd túlzásba. Könnyû szülést!
Én pont a kiírt napon szültem. Reggel a magzatvízvizsgálatot alig tudta elvégezni a doki, olyan zárt voltam, éjfél elõtt 10 perccel kevesebb mint 3 óra alatt kibújt a picikém:) Én azt hallottam, minél tovább zárt a méhszáj, annál gyorsabban fog tágulni, ha eljön az idõ! Kitartás, hamarosan találkozol a drágáddal, és könnyû szülést neked!

Kíváncsi lennék hogy teljesen nyitott méhszájjal (egy ujjnyi) + málnalevéltea fogyasztásával kinek mikor indult be a szülés?

Legjobb válasz: én az utolsó 2-3 hétben is 3 újjnyi voltam,a teljesen nyitott,szülésre kész méhszáj az 5 ujjnyi,úgy tudom...

én az utolsó 2-3 hétben is 3 újjnyi voltam, a teljesen nyitott, szülésre kész méhszáj az 5 ujjnyi, úgy tudom...
Szió! Mondjuk a teljesen nyitott 1 ujjnyit nem értem, de én 36ik héttõl ittam a teát, ehhez képest 41ik hét végn szültem-indított szülés volt-és 12 órát vajúdtam, azt hittem már sosem szülök meg. A tea egyébként nem indítja be a szülést, hanem ha beindul, akkor tulajdonítanak neki olyan jelentõséget, h segíti a tágulást. De mivel én pont azért vajúdtam ennyit, mert nem tágultam, ezért azt a közhelyet kell használnom, h egyéntõl függ, kire milyen hatással van a málnalevél tea. Azért idd nyugodtan, mert ártani nem árthat, max nem éred el a kívánt hatást. Könnyû szülést kívánok Neked!:-) Üdv! 3 hetes baba anyukája.
A kérdező hozzászólása: 20:37-es: Az egy ujjnyira teljesen nyitott méhszáj azt jelenti, hogy C2111 -et mértek a legutóbb. Amibõl a 2-es a méhnyak, az utolsó három meg a külsõ, belsõ és középsõ méhszáj nyitottságának mértéke. Ha az utolsó három érték 1-es arra szokták azt mondani hogy teljesen nyitott.
Azt mondják a málnalevél tea késlelteti a szülés indulását. Elsõ gyerekemmel ittam 41 hétre szültem, pedig akkor is nyitva voltam elõtte már 2 héttel is. Másodikkal a homeos bogyókat szedtem, 39. héten szültem. Második babával 1 ujjnyi voltam a 28. héttõl. Utána pihengettem a 36. hétig, aztán viszont semmit:) Szülés elõtt 2 nappal 2 ujjnyira voltam nyitva. Mondjuk a doki akkor "jól megvizsgált", másnap elment a nyákdugó, utána szültem.:)
A kérdező hozzászólása: A mai naptól nem iszok málnalevélteát, mert én is utánanéztem és azt olvastam sok helyen, a málnalevéltea annyira ellazítja a méhizomzatot, hogy pont ezzel gátolja a méhösszehúzódásokat és ezért késhet a szülés. Egyébként pedig úgy láttam, hogy 50-50 százalékban segít... ami százalék arra is utalhat hogy azon nõk egyébként is könnyen - gyorsan szültek volna..

Akinél az utolsó hetekben már teljesen kinyílik a méhszáj, annak jóval rövidebb és kevésbé fájdalmas a szülés?

Gondolom ilyen esetben vajúdási idõszak nincs is....

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy "teljesen"-nek számít-e, én úgy mentem szülésindításra, hogy semmi fájásom nem volt, de már 4 ujjnyira nyitva voltam. Burkot repesztettek, onnan számítva 2 óra, az elsõ fájás jelentkezésétõl pedig 1 és negyed óra múlva kint volt a babám. Szóval ez extra gyors szülés volt, de nagyon fájt...

Nem tudom, hogy "teljesen"-nek számít-e, én úgy mentem szülésindításra, hogy semmi fájásom nem volt, de már 4 ujjnyira nyitva voltam. Burkot repesztettek, onnan számítva 2 óra, az elsõ fájás jelentkezésétõl pedig 1 és negyed óra múlva kint volt a babám. Szóval ez extra gyors szülés volt, de nagyon fájt...
Nekem teljesen (mindegyik méhszáj: külsõ közép belsõ) nyitva volt. Kb 4 óra alatt szültem, nem fájt vészesen, rosszabbra számítottam.
Nálam a második gyerekkel volt igy. 37. héttõl 2, 5 ujjnyira voltam nyitva, de hazaengedtek vele, mert ismer a dokim. 39. héten szültem, elsõ fájás után 3/4 óra alatt értünk be a kórházba, ott megvizsgáltak és mondták, hogy 4 ujjnyi, jöhet a baba. Onnantól asszem még egy óra volt, mire a kezemben volt a lányom.
Általánosítani nem tudok, de én az elsõ babámnál 3, a másodiknál 2 ujjnyira voltam nyitva, mikor szülni mentem, és mind a két baba 2 óra alatt megszületett. Azért ez inkább attól függ, hogy a vajúdás alatt könnyen és gyorsan tágulsz-e.
Elõzõ vagyok, most láttam, hogy te teljes tágulást kérdezel. Erre lehet, hogy butaságot írok, de szerintem olyan nincs, hogy valaki teljesen fájdalommentesen táguljon "hirtelen" 5 ujjnyira. Fokozatosan lehet, de az utolsó napokban a doki jobban figyel, többször vizsgál, szerintem max. 4 ujjnyinál már inkább befektetnek. De mondom, nem értek hozzá, csak tippelem.
Masodik gyerekkel voltam igy, sokkal gyorsabban szuletett, de nagyon fajt, sokkal jobban, mint az elso, a fajasaim is surubbek es hosszabbak voltak. Kaptam edat is, de meg ugy is nagyon fajt. Viszont tenyleg nagyon hamar kibujt 4 ora volt osszesen :)
En egy ujjnyira voltam nyitva az utolso hetekben.12, 5 ora alatt lett meg a kisfiam.fajt nagyon de tenyleg megeri.es en is rosszabbra szamitottam.ma 5napos a dràgàm.:-) Viszont amire nem keszultem fel az a szules utani dolgok.szoptatay, tejbelovelles miatti fajdalom stb...ezt nem hittem volna h ennyire fajdalmas.
Szia! Én 1333 értékkel mentem be, mert elfolyt a magzatvizem és több, mint 10 órát vajúdtam, oxival, kézzel tágítással, a végén császár lett. Örültem volna, ha úgy van, ahogy a kérdésben írod!

Mára vagyok kiirva a cx 2111 . teljesen nyitott a méhszáj. én ugy tudom szülésre 5 ujnyira kell kitágulni. De minek? Ha már a méhszáj teljesen nyitott. A méhnyak 2 ujnyi. Nem értem hogy van ez?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy a baba ki tudjon bújni a méhnyaknak teljesen el kell vékonyodnia, tulajdonképpen el kell tûnnie. Ez alapvetõen három ujjnyi vastag, neked már megrövidült, két ujjnyi, de még mindig nem vékonyodott el. És az egy dolog, hogy neked mindhárom méhszáj már egy ujjnyira tágult, de ez annyit jelent, hogy a méhszájakon egy ujjnyi rés van, az még messzirõl sem elég ahhoz, hogy a baba azon kiférjen. Elõször tehát a méhszáj vastagságának (méhnyaknak) kell csökkenie, majd kb tíz centire kell nyíljanak a méhszájak. De nézd meg ezen az oldalon a rajzot és megérted: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/szules_elemei/page0004.html

Ahhoz, hogy a baba ki tudjon bújni a méhnyaknak teljesen el kell vékonyodnia, tulajdonképpen el kell tûnnie. Ez alapvetõen három ujjnyi vastag, neked már megrövidült, két ujjnyi, de még mindig nem vékonyodott el. És az egy dolog, hogy neked mindhárom méhszáj már egy ujjnyira tágult, de ez annyit jelent, hogy a méhszájakon egy ujjnyi rés van, az még messzirõl sem elég ahhoz, hogy a baba azon kiférjen. Elõször tehát a méhszáj vastagságának (méhnyaknak) kell csökkenie, majd kb tíz centire kell nyíljanak a méhszájak. De nézd meg ezen az oldalon a rajzot és megérted: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/szules_elemei/page0004.html
Nekem is annyit írt tegnap a doki a papíromra. Azt jelenti, hogy megrövidült, már csak két ujjnyi a méhnyak, aminek teljesen el kell tünnie hogy meg tudd szülni a picit. És csak egy ujjnyira vagy nyitva, ami kb 1-2 cm-t jelent, a baba feje meg kb 10 cm lesz. Így kell az az 5 ujjnyi tágulás, hogy a buksiját "ki tudja dugni". Szóval a méhszájad tényleg nyitott, csak még enyhén szólva nem eléggé és a méhnyakad meg teljesen el fog vékonyodni, ha úgy tetszik, el fog tûnni. Nézz esetleg valahol róla képet, nagyon jók vannak neten is könyvekben is, hogy mirõl van szó. Sok boldogságot! 37 hetes kismama Egyébként ez a tágulás és nyílás fájdalommentesen is fojtatódhat, úgyhogy lehet hogy észre sem veszed. Egy darabig!!!

Szóval nem a sperma, hanem maga a nő orgazmusa indíthatja be a szülést? Akkor teljesen mindegy, hogy szex vagy maszti?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy melyiket választod, mert ha nincs még itt a szülés ideje akkor nem fog történni semmi.

Teljesen mindegy melyiket választod, mert ha nincs még itt a szülés ideje akkor nem fog történni semmi.
az ondóba van valami ami beindíthatja, de persze az orgazmus (méh összehúzódás is ) !! szóval mindkettõ segíthet....
ezek hülyeségek! egyik se indítja be a szülést, ne aggódj :) . ha bem hiszed, akkor olvasd végig ezen az oldalon a 3.cikket: http://www.velvet.hu/szex/2013/04/30/terheszex/?rnd=677 .
elôzô vagyok, csak nem lett ok a link: http://m.velvet.hu/szex/2013/04/30/terheszex/?rnd=677
Akkor ugye masztitól nem lehet teherbe esni?

Ma vagyok 40+2 hetes. Méhszáj még teljesen zárt. Mire számíthatok? Meddig hagynak így? Beindítják a szülést, vagy esetleg császár?

Legjobb válasz: A fiammal 40+4 délben voltam nst-n meg vizsgálaton: teljesen zárt, megtartott (3000) méhszáj, nulla fájás. Délután 4-kor kezdõdtek a fájások, 7-kor bementünk a kórházba, ahol elment a magzatvíz, és bõ 3 ujjnyira ki voltam tágulva. Vagyis ez nem jelent semmit, ettõl akár még ma megszülhetsz. Nem kell a méhszájnak napokig nyílnia:) Könnyû, gyors szülést neked!

A fiammal 40+4 délben voltam nst-n meg vizsgálaton: teljesen zárt, megtartott (3000) méhszáj, nulla fájás. Délután 4-kor kezdõdtek a fájások, 7-kor bementünk a kórházba, ahol elment a magzatvíz, és bõ 3 ujjnyira ki voltam tágulva. Vagyis ez nem jelent semmit, ettõl akár még ma megszülhetsz. Nem kell a méhszájnak napokig nyílnia:) Könnyû, gyors szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 28-án megszületett a fiam. :) 27-én este 9kor totál zárt méhszáj, 6 órája tartó 5 perces fájások mellett. Éjjel 2kor már 2 ujjnyira nyitva. Nem volt vészes szülés, de most azt gondolom hogy soha többet. :D
Ha már fájdogál az már jó. Lehet, hogy be is indul közbe.Egyszercsak elfolyik a magzatvíz és már indulhattok is. Minden jót és könnyû szülést!Majd írj, hogy mi lett veled? 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Ma mintha változás történne, fájdogál a hasam és a derekam, de nem a megszokott módon és ha minden igaz akkor reggel óta folyamatosan találkozok a nyákdugóval. Pénteken be kell feküdnöm a kórházba, de van egy érzésem hogy addig nem húzzuk :)
Nem fognak ok nélkül császározni. Lehet, hogy beindul magától, de ha nem akkor beindítják, ha az indítás ellenére sem lesz semmi akkor lesz császár.
Ha elsõ baba általában várnak 1-2 hetet.Nekem a negyediknél indították el 4 nappal késõbb, mert nagyon nagy volt.
Dec. 30-ra voltam kiírva, 2-án be kellett feküdnöm, 3-án megindították prepidin zselével(reggel 9-kor). 16:48-kor pedig megszületett a kisfiam. :) Mielõtt megindították, nekem is teljesen zárt volt a méhszáj. Sõt, mikor dél körül elkezdõdtek a fájások még akkor is csak 1 ujjnyi volt. Elfolyt a magzatvíz negyed 3kor és úgy kerültem fel a szülészetre. Aztán gyorsan meglett. :) Ha nincs baj, nem hinném, hogy császároznak.
40+4. aznapi vizsgálat, semmi elõjel, zárt méhszáj, semmi jósló, semmi keményedés, viszont jóóóól megvizsgált a doki (megbeszéltük, nem ért váratlanul). Így aztán 40+6. icipicit megnyílt méhszáj, de még mindig semmi elõjel, megbeszéltük, hogy másnap reggel indítja oxival és burokrep-sel. Délben voltam nála, hazajöttem, pár óra múlva már jöttek is a fájások váratlanul, mentem be a kórházba, nagyon gyors szülés :)
Nem hagynak így, valójában bármikor beindulha magától.Ha mégse, akkor a 41-ik héten beindítják, császározni csak akkor fognak ha az egészségetek róvására menne a szûlés.Könnyû szûlést:)
A méhszáj percek alatt képes kinyílni. Én 40+4 napra szültem, elõtte semmi tünetem nem volt, jártam keltem mindent csináltam. Este elment a nyákdugóm, görcsölgettem (fogalmam nem volt hogy lassan szülök) hajnalban erõsödtek a fájások, 6kor bementünk elõkészítettek, 9kor burkot repesztett a doki és 10.45-kor kint volt a kisfiam. Császározni nem fognak, hacsak a magzatvízvizsgálat során nem lesz mekóniumos a magzatvíz, akkor ki szokták venni egybõl a babát. Nem tudom, hol szülsz, nálunk (Szolnok) 2 hét túlhordást engednek, utána beindítják a szülést. Lépcsõzz, szeretkezz sokat :) Könnyû szülést!
gratu :)

Ha a méhszájam zárt teljesen, II. fokban érett a lepény és a baba BDP-je 9.4 cm + NST-n minden rendben volt, akkor valószínű, hogy még nem mostanában fog megindulni a szülés?

Egyébként jöv? hét péntekre vagyunk kiírva, de már egyre türelmetlenebbül várom a picúrt....

Legjobb válasz: Szia! Nekem teljesen zárt méhszájjal, és III. lepénnyel akarták megindítani. A III már a vége. Végül megindult magától aznap, és simán kijött :o) Szép szülést! :o)

Szia! Nekem teljesen zárt méhszájjal, és III. lepénnyel akarták megindítani. A III már a vége. Végül megindult magától aznap, és simán kijött :o) Szép szülést! :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!