Találatok a következő kifejezésre: A szülési mikor vegyem (12 db)

Az gond, hogy 37 hetes vagyok és kezdek belázasodni? Most 37, 1 volt, de megy felfelé. Nem lehet baja a babának? Mit vegyek be? Nem indítja be a szülést a láz?

Tegnap este 9-t?l görcsölök, igaz most kicsit visszaállt.A torkom is teljesen odavan, nincs semmi er?m. De ami a lényeg a láz?

Legjobb válasz: Nem lesz gond, csillapítsd, ha 38 fölé megy, a szülés ettõl nem fog beindulni, ne félj! Amíg nem megy 38 fölé addig ne vegyél be gyógyszert. Jobbulást!

Nem lesz gond, csillapítsd, ha 38 fölé megy, a szülés ettõl nem fog beindulni, ne félj! Amíg nem megy 38 fölé addig ne vegyél be gyógyszert. Jobbulást!
Szia, Nekem azt mondta a doki, ha láz van, Algopyrint vegyek be, de én még 27 hetes vagyok szóval nem tudom hogy a vége felé sem okoz-e gondot. Én egészen biztos felhívnám a helyedben a nõgyógyászomat. Jobbulást és könnyû szülést :)
37.5-ig normális a hõd, e fölött 38-ig hõemelkedés, ami még nem ártalmas a magzatra. Algopyrint nyugodtan bevehetsz, ha 38 fölé megy a lázad. A szülést nem indítja be a láz, ha csak magától b nem indulna amúgy is. Egyébként a babád már érett, ha meg is születne, nagy valószínûséggel nem lenne vele semmi gond :) Jobbulást! A torkodra jó lehet a Homeogen9 homeós tabletta, mézes tea vagy (tudom, kicsit bizarr) mézben elkevert fokhagyma (természetes antibiotikum). Jobbulást!
Nekem is voltak megfázásos tüneteim, torokfájás, orrfújás, én nem vártam meg a lázat azonnal mentem a gyógyszertárba. Oscillo coccum azt hiszem így írják. Homeopátiás és tényleg hat, másnap semmi bajom nem volt pedig az egész család meg volt fázva és lázas volt.
a 37, 1 nem láz.csökkenteni is csak 37, 6-tól kell nekem úgy mondta a dokim.
37, 6-tól nem kell csökkenteni, az a legrosszabb, amit tehetsz. Azért emelkedik a hõmérséklet, mert a hõvel küzd a szervezeted a kórokozók ellen, ha ebbe a folyamatba mesterségesen beavatkozol, csak a saját védekezõképességedet csökkented. A láz 38 fok, és attól fölfelé, ezt azért kell már csillapítani, mert ha 38 fölé megy, az azt jelenti, hogy nem bírt a szervezet a kórokozóval, így ez már tünet. 37, 6-t ne csillapíts semmiképpen.

Mikor vegyem be a elsõ tablettát a szülés utáni elsõ menstruáció után?

Sajnos a tejem elapadt így 6. hétre megjött a mensim. A doki fel is írta a fogamzásgátlót és azt mondta kezdjem el szedni.

Legjobb válasz: Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.

Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.
A kérdező hozzászólása: Szia! Tudja a doki, és azt mondta hogy normális a hosszabb ideig tartó erõs vérzés ha így jön meg 6. hétre mert elapad a tej. A hormonok miatt van. Voltam most kedden dokinál. Õ azt mondta most kezdjem el de mivel én is így hallottam lehet megvárom a következõt. Az a tuti :)

Mikor vegyem ki a szülési szabit? Január 20-ra vagyok kiírva. úgy terveztem, hogy okt. elején elmegyek táppénzre és dec 20-tól pedig szülési szabira.

itt azt olvastam,hogy csak szülés után kezdjék meg a szülési szabit,addig legyen táppénzen az ember. ez miért jó?? a táppénz az kevesebb,nem? vagy ha csak szülés után megyek szülési szabira akkor tovább jár majd a gyes vagy gyed?

Legjobb válasz: Nekem is azt tanácsolták, hogy csak szülés utánmenjek tgyásra, addig maradjak táppénzen. A táppénz nem sokkal kevesebb mint az szülési szabira kapott pénz, és igy a 24 hetet majd csak szülés után kezdik el számolni. Tehát 1 hónappal tovább kapsz több pénzt. Utána meg a gyes vagy gyed. De én úgy tudom, hogy akinek van munkahelye az gyedet kap a baba két éves koráig. Egy kicsit még én is zöldfülû vagyok ilyen dolgokban, de igyekszem tájékozódni. 16 hetes kismama

Nekem is azt tanácsolták, hogy csak szülés utánmenjek tgyásra, addig maradjak táppénzen. A táppénz nem sokkal kevesebb mint az szülési szabira kapott pénz, és igy a 24 hetet majd csak szülés után kezdik el számolni. Tehát 1 hónappal tovább kapsz több pénzt. Utána meg a gyes vagy gyed. De én úgy tudom, hogy akinek van munkahelye az gyedet kap a baba két éves koráig. Egy kicsit még én is zöldfülû vagyok ilyen dolgokban, de igyekszem tájékozódni. 16 hetes kismama
Szia! A táppénz és a TGYÁS ugyanakkora összeg (elõzõ évi bruttó 70%-a, és ebbõl csak adót vonnak). A GYED lesz kevesebb, mert annak már van felsõ határa, és abból már nyugdíjjárulékot is vonnak. Ezért szokták tanácsolni hogy szülésig legyen a tp, így egy hónappal rövidebb lesz a GYED. Csak sajnos nem minden orvos írhat ki szülésig. Nálunk akit a CSNT tart táppénzen, Õt a kiírt idõpont elõtt 28 nappal már szülési szabira veszik. Én a háziorvoshoz járok, 11 napom van szülésig, és még mindig táppénzen vagyok. Megbeszélés és hozzáállás kérdése! Minden jót!
A TGYÁS a szülési szabadság idejére jár, ami 168 nap. Elõtte táppénzt kapsz, aminek az összege nem sokban különbözik a TGYÁShoz képest. Tehát az elõttem szóló jól írta, a szülés napjától ráérsz majd ezzel, mert akkor tovább kapod majd a pénzt. Így is, úgy is 168 napig jár. Nincs értelme elõbb elmenni szülésire.
Nem minden esetben ugyanakkora a betegácsi és a TGYÁS, mert õ pl pont január 20-án szül. Tehát a betegácsit dec 31-ig a 2007 évi fizuja alapján kapja, de a TGYÁS-t már a 2008 évi alapján fogja, amibe a táppénz nem fog beleszámítani.. amennyire én tudom...

Szülés előtt mindent vegyek meg a picinek? Mik az elengedhetetlen kellékek?

Arra gondolok, hogy a kiságyat, többi bútort és minden apróságot (cumi, ruhák, pelus, babakocsi...)? Mert a férjem nem szeretne venni addig semmit, amig meg nem lesz a baba, mert már volt 2 vetélésem. Arra gondoltunk, hogy addig kiválasztunk mindent és amig mi a kórházban leszünk, addig a család megvesz mindent. Szerintetek jó ötlet?

Legjobb válasz: Hàt ha nektek ugy jo,akkor miért ne? Én nem hagynàm màsra a vàsàrlàst,màrvolt ebbol bajom,mert nem azt hozta ami kellett,stb, de ha neked félelmeid vannak ,akkor vàrj. Elöször is mikor volt vetélésed,nem hinném,hogy 30 hetesen. Szerintem a 35. héttöl màr nyugodtan vehetsz mindent,akkor màr nem lesz gond. De ha mégiscsak kételyeid vannak,akkor bizz meg valakit,aki tuti helyesen cselekszik,és add neki oda a bevàsàrlolistàt szülés utàn. Boldog babavàràst! Sok sikert!

Hàt ha nektek ugy jo, akkor miért ne? Én nem hagynàm màsra a vàsàrlàst, màrvolt ebbol bajom, mert nem azt hozta ami kellett, stb, de ha neked félelmeid vannak , akkor vàrj. Elöször is mikor volt vetélésed, nem hinném, hogy 30 hetesen. Szerintem a 35. héttöl màr nyugodtan vehetsz mindent, akkor màr nem lesz gond. De ha mégiscsak kételyeid vannak, akkor bizz meg valakit, aki tuti helyesen cselekszik, és add neki oda a bevàsàrlolistàt szülés utàn. Boldog babavàràst! Sok sikert!
Szia! Mi sem vettünk meg semmit, de szétnéztünk, hogy hol mik az olcsóbban. Felirtuk egy papirra, hol vásároljuk majd meg a dolgokat. Megszületett a lányom és apuka ügyesen egyedül elment bevásárolni, amig mi a kórházban voltunk. Mire hazaértünk gyönyörûen berendezte a babaszobát. Üdv. 9 hónapos lányka anyuja
Hàt akkor miért ne? Màr most neki làthatsz nézelödni, cimet, nevet, àrat összeirni, és a végén neked nincs semmi dolgod. Boldog babavàràst!
Mi akkor vettünk meg mindent, amikortól már koraszülöttként is nagyobbak lettek volna a túlélési esélyek. De én nem bírtam volna ki végig, mondjuk ha az utolsó hónapban nem vasalhattam, szagolgathattam és rendezgethettem volna a kis ruháit. Ablakpucolás meg minden. Mondjuk én egyedül rendeztem be a szobát, két héttel a szülés elõtt álltam neki függönyt varrni. Én az a típus vagyok, aki semmit nem bízna másra, és ez nem jó :-(. Egyszerre nagyon nagy kiadás lesz, meg minden tiszteletem, aki ezt megcsinálja néhány nap alatt. De a férfiak ilyenkor csodákra képesek. :-) Ha meg tudjátok így valósítani, akkor minden tiszteletem, én drukkolok :-).
Gondolj arra, hogy a babát haza is kell hozni a kórházból. Ahhoz is kellenek ruhácskák (nemárt kiöblíteni), pelus, hordozó... Szerintem nem semmi teljesítmény lenne a férjedtõl, ha mindent elintézne 1 hét alatt. Rengeteg féle dologra szüksége van a kisbabának a ruhácskákon kívül is. Mondjuk, ha nem festetek ki és nem kell összeszerelni egy szekrényt sem, akkor talán belefér. Én is félek, hogy történhet baj. Dehát az 2 éves korában is történhet sajnos. 35. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Biztosan olyan személyre biznám a vásárlást, akiben 100%-osan megbizok és tudom hogy azt fogja megvenni amit kell.
Szerintem vegyél csak meg mindent, gondolj arra, hogy mondjuk a jövõ héttõl már akkor is megmaradna, ha megszületne nagy valószínûséggel, akkor már nagy baj nem lehet. Ne félj, ezzel a babával már nem lesz semmi baj! 62-es rufiból és badyból nem vegyél sokat, mert úgyis fognak hozni egy csomót babalátogatóba.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendesek vagytok, köszönöm szépen a biztatást! Hát én is nagyon remélem, hogy ezalatt az idõ alatt nem lesz semmi baj.

A szülési szabadságot mikor vegyem ki, junius 20ra vagyok kiirva? Ezt hogy kell intézni és ugyan annyi lesz összegbe mintha táppénzen lennék?

Legjobb válasz: igen. a fizetésed 70 százaléka. szerintem érdemesebb a szülés napjától igénybe venni! jobban jársz, mert késõbb kezded meg a gyed-et, ami maximálva van.

igen. a fizetésed 70 százaléka. szerintem érdemesebb a szülés napjától igénybe venni! jobban jársz, mert késõbb kezded meg a gyed-et, ami maximálva van.
Függ attól, hogy elõtte táppénzen voltál-e. Úgy tudom, hogy szülés elõtt pár héttel már lehet igényelni. Nekem a munkahely utalta a táppénzt (mert kifizetõhely egyébként a megyei egészségbiztosítási pénztártól kell igényelni) amikor szülés elõtt bementem azt mondták, hogy mivel táppénzen vagyok elég hogyha szülés után veszem ki. Nekem a munkahely intézte és annyi mint a táppénz amit elõtte kaptál.
Ha táppénzen vagy, akkor csak a szülés napjától érdemes kivenni, de ha dolgozol végig, akkor a szülés kiírt idõpontja elõtti 28.naptól lehet kivenni, az nem baj, ha nem szülsz napra pontosan. A munkahelyed intézi, ott kell a munkaügyesnek bejelentened.Más néven TGYÁS-nak is hívják, 168 napig jár, és a szülés idõpontját megelõzõ évi jövedelmed alapján számolnak ki egy napi átlagkeresetet, és annak(bruttónak) a 70%-át kapod. 168 nap után folyósítják majd a gyedet.
Szia! Én június 24-re vagyik kiírva és táppénzen vagyok azt ajánlották, hogy szülés után vegyem ki.

Van az egészségpénztári kártyámon 26. 000 Ft, amit szeretnék a születendő babára levásárolni. Miket vegyek rajta, ti milyen dolgoknak, eszközöknek vettétek a legnagyobb hasznát szülés után?

Mik azok a dolgok, amiket mindenképpen érdemes beszereznem? Csak méretben kisebb dolgokat szeretnék venni, tehát gépeket - légzésfigyel?, csecsem?mérleg, ilyesmit - nem, inkább olyant, mint mellszívó, textilpelenka, bármi. Értelmetlen dolgokra, amiket nem ajánlotok, nem szeretnék költeni. Sok-sok ötletet kérek :)

Legjobb válasz: Lázmérõ orrszivo melltartobetét hirtelen ennyi ami nagyon kell és hasznos

Lázmérõ orrszivo melltartobetét hirtelen ennyi ami nagyon kell és hasznos
A mellszívó és a textilpelenka(min. 15 db) valóban hasznos, érdemes beszerezni. Ezen kívül sterilizáló folyadék, etetõkanál, tejtartó pohár, vízhõmérõ, mûanyag lepedõ, porszívós orrszívó, a kórházba eldobható pelenkázólap, szoptatós melltartó, tejelválasztást segítõ teák és homeopátiás szerek, cumi -- a férjem ilyenekért szaladgált, amikor hazahoztuk a babánkat a kórházból :)
Érdemes még popsikrémet (pl. Sudocrem, Bepanthen), napkrémet (fontos, ha nyári baba lesz) venni, ezek általában drágák, de a gyógyszertárakban elfogadják az utalványt OGYI-s termékek vásárlására. A gyógyszertárban tudsz egyszerre több mindent beszerezni (lázmérõ, orrszívó-porszívó, pelenkázó alátét...)
Nekünk a legkisebb pelenka kellett(2-5 kg-ig)azt így vettük, soudocream, lázmérõ, porszívós orrszívó, nekem vitamin a szoptatás alatt, tena betét a szülés után, sterilizáló folyadék v.tabletta, melltartóbetét.De majd úgyis menet közben fog kiderülni, hogy mi kell még.
Én kétszer voltam nagybevásárláson egészségkártyával. Elõszõr a gyógyszertárban: Sudocream, fürdetõkrém (doki felírja, de én szerettem volna, hogy legyen otthon), hintõpor, alkohol, steril 10*10-es lapok köldökápoláshoz, steril vatta, fecskendõ, pipetta, pelenka, popsitörlõ. És vettem homeos bogyókat a szülésre illeteve tejserkentésre. 2. bevásárlás gyógyászati kellékesnél volt: orrszívós porszívó, lázmérõ, eldobható bugyi nekem a kórházba, gumilepedõ a kiságyba, haskötõ, egyszerû mellszívó.
A kérdező hozzászólása: Eddig köszi mindenkinek, jegyzetelek :)
Szia! Nézd meg ezt az oldalt, http://www.benzor.hu Nagyon jó, igényes webáruház. Egészségpénztárban elszámolható dolgaik vannak. Nyíregyházán mindent kiszállítanak INGYEN. A szülészeten is mindenhol kint van az elérhetõségük. Üdv.

Szülés utan egyedül leszek kint (Anglia) a párommal. Nem számithatok segitségre! Nagyon félek! Honnan fogom tudni mit kell csinálnom? Mit adja a picire este, sétáláshoz? Vagy miket vegyek neki (ruhát, tisztálkodási szereket).

Olyan esetlennek érzem magam!Olvasgatok is,kérdezösködöm!De olyan zavaros minden!nincs kismama ismerösöm kint meg pláne nem lesz magyar!Jo anyuka szeretnék lenni!!!Már Nagyon várom a picurt!Senki nincs a környezetembe akinek kisbabája van vagy volt a közelmultban.Igy nem kérhetek tanácsot,segitséget.

Legjobb válasz: szia! en is itt szultem 7 hete Angliaban. Ne aggodj, az elso heten szinte minden nap elmegy hozzatok a vedono, es mindent megmutat, elmagyaraz, atnezi a babad, h minden rendben van-e. Ket het utan a vedonok szerepet atveszi a health visitor, ok is nagyon segitokeszek.

A kérdező hozzászólása: London
szia! en is itt szultem 7 hete Angliaban. Ne aggodj, az elso heten szinte minden nap elmegy hozzatok a vedono, es mindent megmutat, elmagyaraz, atnezi a babad, h minden rendben van-e. Ket het utan a vedonok szerepet atveszi a health visitor, ok is nagyon segitokeszek.
szia, Már 1x feltetted itt, ugyanezt a kérdést... Annyi jó praktikus választ írtunk...hidd el ennél többet nem nagyon tudunk érted tenni. A pároddal, és az ottani védõnõvel biztosan jól megfogjátok oldani a kérdést, bízz az anyai ösztönödben. És olvasgass itt a neten sokat.
A kérdező hozzászólása: Mi Colindale-ben NW9. Köszönöm a válaszokat!Ha gondoljátok irhattok privátban!
en Hampshire megyeben.
Anglian belul merre laktok?
Szia, 3 hónapja szultem szintén Angliában. Hozzánk is eljott a védono, de nem minden nap, a health visitor meg kb 2hetente jott eddig, de már nem. Én is egyedul voltam a párommal, nem tudtam semmit a babáról. Mi vettunk kórházcsomagot - hospital bag, abban volt kisruci is amiben hazahoztuk, a kórházban meg kérdezhetsz majd sokat. Gratulálok a szuletendo babához és ne félj, ugyes leszel:)
Szegénykém!! Nagyon sajnállak, de hidd el tudni fogod mit kell tenned ha már a pici megszületik! Tisztálkodási szereket ne vegyél a manóna, mert azt gyerekorvos irja fel és gyogyszertárit kell használni. De olyan sokmindent lehetne irni, hogy kevés lenne a hely. Most csak kettõtökre összpontosíts és ha megszületik a törpe akkor kérdezz! Menni fog, mert erõs vagy! Kiartás!
Szia! Ugyan nem tudom, melyik varosban laksz, de ez a link segithet: Angliai magyar kismamak foruma: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=2988852&sid=1.. Irj nekik, ismerkejd, nagyon jo kapcsolatok szoktak itt kialakulni, akikkel kesobb is osszejarhatsz majd, es tanacsokkal lathatjatok el egymast!
Szia, Londoni vagyok, 25 hetes.... :D Irj nyugodtan ha gondolod. (Nem lakom sztem. tul messze toled, es szinten elso baba :)

Milyen fürdőruhát, tanakinit vegyek? 42-44es méretet hordok de a hasamon van egy kis uszogumi a szülés után? Mit javasoltok? Linketket is várok.

Legjobb válasz: Én maradtam egy mély dekoltázsú szexi egyberuhánál. Cici van, de pocak is. Majd jövõre jöhet a bikini. Ha bízol a netes vásárlásban e-bayen nagyon sok szuper van jó áron. Szerintem jobban tart mint egy tankini, ami ha nem jó fazon felcsúszik a pocin és folyton húzgálhatod. Mindenképp olyat válassz, ami külön merevítõs a mellrésznél, és derékban szûkített.

Bikinit, majd a változó kor után ráérsz rejteni magad.
Én maradtam egy mély dekoltázsú szexi egyberuhánál. Cici van, de pocak is. Majd jövõre jöhet a bikini. Ha bízol a netes vásárlásban e-bayen nagyon sok szuper van jó áron. Szerintem jobban tart mint egy tankini, ami ha nem jó fazon felcsúszik a pocin és folyton húzgálhatod. Mindenképp olyat válassz, ami külön merevítõs a mellrésznél, és derékban szûkített.
Én nem szégyellem hogy van pocak:) igen is felveszem a bikinit, nemrég szültem!azvessen rám az elsõ követ akinek rögtön lapos lett a hasa szülés után:
tankini vagy strandkendõ. de ha a babucival vagy a strandon inkább a babut nézik, meg féltékenykednek rád a pici miatt, minthogy a pocival foglalkozzanak? irány a strand!
Én maradtam a bikininél, van még hasam jócskán de kit izgat, most voltunk strandon hirtetelen ötlettõl vezérelve - idõm sem lett volna és megállapítottam mindenki dagadt de nem törõdik senki senkivel. Esteleg egy strandkendõt terítek magamra slussz passz.
tankini
Nézd meg a quelle honlapját, én ott szoktam rendelni (kizárólag a fürdõruhát, tankinit, a többi dologban nem bízom rendelés alapján, de ezek mind bejöttek eddig). Nagy a választék árban és egyébként is, és ott az alkatod szerint is többfélét találsz.
Én maradtam a régi fürdõrucimnál, normális, magasfelvágású kétrészes bikini. Nekem is van hasam és úszógumim és zavar is, de nem érdekel mások véleménye, most a pici a fontos és hogy Õ jól érezze magát, majd késõbb jöhetek én! 11 hós kisfiú anyukája.
Én vettem egy egybe részes adidas fürdõruhát.Ki nem állhatom az egybe részest de sajnos olyan szinten repedt szét a hasamon a bõr, a köldök magasságán felülig, körbe teljesen, gyakorlatilag egy fél centi ép bõröm sincsen, hogy nem merek felvenni.eddig bárki látott rokonok akinek megmutattam csak fújoztak.Minek tegyem ki magam ennek a strandon..?Veszek egy rövid gatyát hozzá, mert a combom is olyan és ennyi lesz.Egy kis tesó után meg a plasztika, mert én így nem fogok élni.Hû bikini pártú vagyok..a has meg az úszógumi nem érdekelne, csak ezek a csíkok zavarnak de nagyon!1éves baba mamája
én mondjuk nagyon hiú vagyok a kinézetemre. mindössze egy kiló maradt rajtam, de az valahogy ilyen csipõ tájékon. ettõl úgy tûnök magamnak, mintha "szétfolynék". pedig S-es méretet hordok. de a férjem mindig azt mondja, hogy higgyem már el, hogy tökéletes ahogy kinézek. Béküljek ki magammal, és azt az idõt, amit a fél kilóm takargatására fordítok, fordítsam pihenésre:-) szóval neked is csak ezt tudom mondani! Ne foglalkozz vele, olyat vegyél fel, amiben jól érzed magad. legyen kényelmes, ha a stradon húzza vonja rajtad a gyerkõc, akkor se essen le rólad:-) szóval ne foglalkozz azzal a kis úszógumival szerintem! hidd el , egy csomó anyuka van , aki így is irigykedve fog nézni rád, mert rajta sokkal több maradt:-)
Nem igazán értem az utolsó hozzászóló beírását, aki magával sincsen kibékülve, mert fél kiló van rajta..atyaég, fél kiló ha itt járnék..arra biztat, hogy legyél kibékülve magaddal mikor õ nyíltan kimondja nincsen megelégedve magával, ezt nem értem ezt a kettõsséget..tény, hogy olyanban legyél mai neked is tettszikés jól érzed magadat!

Szülés utánnra érdemes venni nagyobb méretü nadrágot (ha most nem jön rám a rég), mennyi idö mire lemegy anyi hogy rámjöjön a régi nacim? 15 kilot hiztam, ez kb. mikora menyit csökken? Ha vegyek akkor hány db. , 1 vagy 2?

Tudom hogy nehéz kérdés mert mindenki más,de érdekelne hogy ti hogy csináltátok?Mi a jo megoldás,nem akarok fölöslegesen vásárolni mert ha hamar lemegya plussz kilok 1 része akkor már jo a régi is.Csak az a kérdés ez mennyi idö,nálatok ez hogy volt?Mennyi nagyobb ruhákat vegyek??

Legjobb válasz: szia. amíg nem húzódik vissza a pocak, addig én nem fogok venni, felveszem a pocakbetétes nacit.

szia. amíg nem húzódik vissza a pocak, addig én nem fogok venni, felveszem a pocakbetétes nacit.
Szia! Én 4 hónapja szültem, 16 kg-ot híztam, most 6 kg plussz van még rajtam. Terhességem elött xs-es ruhákat hordtam, hát mit mondjak, esély nincs rá, hogy rám jöjjenek. Szerintem ráérsz venni szülés után, ha kell, addig meg jók lesznek a kismama nacik is.
Szia! Nekem 4 hónap után még mindig nem ment vissza a hasam, persze kisebb, de közel sincs még a szülés elöttihez (sajnos). Minden alkattól függ, várd meg míg megszülsz, majd utána vásárolsz, ha kell, ha szerencsés vagy, akkor nem kell majd. Második voltam.
Szia! Nekem szülés után kb. 4-5 hónappal ment vissza a hasam, meg a felesleg akkor kezdett eltünni, igy én szülés után 1 hónappal vettem 2 nadrágot, ami jó volt rám, utána szépen lassan rámjöttek a régiek. Meglátod, hogy milyen mértékben fogysz, de szülés után egybõl ne vegyél még nagyobb nadrágot szerintem, legfeljebb ha pár hét elteltével sem lesz látványos a plussz kiló eltünése, akkor érdemes.
Én 5, 5 hónapja szültem és még mindig 1 számmal nagyobb nadrág kell (38 helyett 40-es). A hasam hamar visszahúzódott (kb. 2-3 hét), viszont a csípõm még mindig szélesebb, mint a terhesség elõtt volt.
Hát én haza semmiben, mert itthon szültem, de azt tudom mondani, hogy néhány nap alatt látványosan lejjebb ment a hasam. A régi nadrágjaimat viszont csak kb. másfél héttel szülés után tudtam felvenni. Viszont szerintem kár ennyi idõre másikat venni. Ha szerencsés alkat vagy, te is gyorsan visszaállsz az eredeti méretedre. Addig meg én melegítõnacit, aerobicnacit hordtam, azok azonnal feljöttek. De mondom, nálam másfél hét volt az egész. Szerintem ne vegyél új nadrágokat, aztán ha azt látod, hogy mégsem megy olyan gyorsan a pocak visszahúzódása, még mindig ráérsz vásárolni.
A kérdező hozzászólása: jo de az mennyi idö kb., lehet hülyeségnek hangzik a kérdésem de szerintem a terhesnacim leesne rolam még a korházbol hazafelé is mert elég nagy a dereka.
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem tudom mikorra megy vissza a has szuülés utánn???Mire jövök haza a korházbol van észrevehetö változás és ez kiloban mit jelent?Irjon olyan akinek van tapasztalata, muiben mentetek haza??
szülés utánra jó lesz még pár napig a pocis nacid is, egyszerre nem megy vissza, nekem utána ugy nézett ki, mint amikor kb. 20 hetesen, rá két hétre ment vissza..a csipõcsontod viszont lassabban fog visszahuzodni, nekem még 1 számmal nagyobb naci kell mint elõtte 8 hete szültem

Gyed után, ha kiveszem a bennlévő szabikat és utána megyek gyesre, mivel terhes vagyok, így elfogadják a MÁK-nál vagy legyek inkább gyesen valameddig és utána szabikat vegyem ki és utána szülés előtt 28 nappal a TGYÁST?

én az útóbbit szeretném ,csak a munkahelyemen az ügyintéző azt mondta hogy előbb vegyem ki a szabikat utána legyek gyesen ne kelljen annyit járni ,igényelni meg lemondani.Úgyis le kell mondani ha megyek TGyásra vagy nem?

Legjobb válasz: Ugyanígy vagyok. Én most a szabadságom töltöm, és utána táppénzre megyek. De mindenképp jelezd, hogy terhes vagy, mert szabadság alatt kirúghatnak.

Ugyanígy vagyok. Én most a szabadságom töltöm, és utána táppénzre megyek. De mindenképp jelezd, hogy terhes vagy, mert szabadság alatt kirúghatnak.
Hülyeség gyesre menni. Úgy csináld, ahogy az elsõ kettõ írja. Vedd ki a szabikat, majd táppénz a szülésig vagy míg meg nem kezded a tgyást. Amúgy sem érdemes gyesre menni, mert tényleg bonyolultabb igényelni a gyest majd lemondani, mint elmenni táppénzre. Ráadásul a táppénz több pénz is, mint a gyes.
mikorra vagy kiírva? Én inkább kivenném a szabikat és elmennék táppénzre az mégiscsak több mint a gyes..
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Teljesen jó, ha így csinálod!!
A kérdező hozzászólása: DEC 20 RA VAGYOK KIÍRVA.
A kérdező hozzászólása: én úgy gondoltam, hogy miután betölti a 2 évet akkor veszem ki a szabikat utána 2 hó táppénz és szülés elõtt 28 nappal TGYÁS.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Ha rendes a doki, akkor kiír szerintem, rengetegen vannak így táppénzen, hogy a nagyobb gyerek 2-3 éves és terhesek. Ha mégse ír ki, akkor én bent hagynám a szabikat és gyesre mennék, majd ha a 2. babám is betölti a 2. akkor venném ki a szabikat.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapig lennék táppénzen.
A kérdező hozzászólása: köszi , és vajon dokim fog papírt adni róla , mivel közben 2 évesemmel itthon vagyok .Aug 10 lesz 2 éves.
én is így csinálnám kérdezõ de ilyenkor ugyanannyi lesz a TGYA-s meg a GYED is??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!