Találatok a következő kifejezésre: A szülési automatikusan (13 db)

A jelentősebb látásromlásom (-8 dioptria) automatikusan azt jelenti, hogy császáros lesz a szülés?

Tudom, hogy léteznek javallatok a császáros szülés el?re tervezésére is, ha az anyuka állapota ezt megköveteli. Ez vajon az lehet? Hiszen nagy er?lködésnek leszek kitéve...

Legjobb válasz: Szia! Szerintem igen. Nagy erõlködésnek vagy kitéve szülés alatt.

Szia! Szerintem igen. Nagy erõlködésnek vagy kitéve szülés alatt.
szia! Én tapasztalatból írom, hogy NEM! -10es a két szemem. Szerencsés voltam, hajnal 3kor jöttek a fájások, gyorsan tágultam ( homeopátiás golyócska is segített ) és reggel nyolcra megvolt a baba. Úgy volt megbeszélve a nõgyógyászommal, hogy elhúzódó vajúdás esetén császároz meg! Szerencsére erre nem került sor! Elõtte és utána is vizsgáltasd meg a retinádat!

Ha nem adnak automatikusan beöntést a szülés előtt, érdemes-e kérni?

37 hetes kismama vagyok,az István-ban fogok szülni,ott nem borotválnak ill. nem adnak beöntést állítólag,félek,hogy vmi a szül?ágyon "olyan" is ki fog jönni,aminek nem igazán kellene...

Legjobb válasz: az elõzõ válaszolónak, 1hete barátnõmnek nem adtak beöntést.idõben ment. :( kérjél!

Kérjél, ha lehet egészségügyi okoból a babára való tekintettel!Állítólag választható, de nem nagy áldozat.A borotválást otthon is meg lehet oldani(párod segíthetne), a gátvédelemrõl meg nekem az a véleményem, hogy az orvos látja ott mi a helyzet éppen és úgy dönt ahogy jónak látja.Én már szültem és inkább a vágás, minthogy szétrepedjek.
az elõzõ válaszolónak, 1hete barátnõmnek nem adtak beöntést.idõben ment. :( kérjél!
Én a SOTE II-n szültem, ott borotváltak, de beöntést nem adtak, igaz, nem is kértem, pedig szülés elõtt mindenkinek azt hangoztattam, hogy fogok kérni. Tolofájásnál a nyomásnál zavart is, nem mertem rendesen nyomni, mert én is féltem, hogy a gyereken kívül más is távozik. Hiába nyugtatgatott a szülésznõ, nem hatott meg. Aztán kaptam valami lazító injekciót, amitõl annyira elkezdett fájni, hogy mindegy volt, hogy mi jön és mi nem, csak legyen már kint. Ha jól éreztem, csak a gyerek jött, a többi bent maradt. Ja, természetanyánk állítólag úgy talált ki minket, hogy szülés elõtt többször kell wc-re menni és ha jól belegondolok, én is háromszor voltam. :-)
Ilyen valóban történhet a szülõágyon, de ettõl még nem kell beöntést kérned, ha egyébként idegenkedsz tõle. Ha "baleset" történik, velem is történt, a világon senki nem fog vele foglalkozni. Egyetlen villámgyors mozdulattal kicserélik a "bepiszkolódott" lepedõt, vagy ami ott van, és már el is felejtve a dolog.
Minden kismama kap beöntést szülés elött?03.02. kiírt kérdésre olvasd el a válaszokat!
Szia. Ha idõbe mész 100% hogy kapsz. Olyan nincs hogy ne adnának.Sok sikeert 34 hetes kismama
A bababarát kórházakban nem adnak automatikusan (szerencsére) ! választási lehetõséged van, a borotválással kapcsolatban is pontosan ez a helyzet. Nomeg a gátvédelemmel... szerintem ez nagyon jó, mindenki a saját ízlése szerint dönthet. Én nem fogok kérni se beöntést, se borotválást, nagyon feszéjezne és kellemetlennek tartanám azt akkor abban a helyzetben. Különbözõek vagyunk, engem zavarna. Amúgy meg ha még egy kis széklet ki is csusszanna, nem kell magad rosszul érezni. Ez természetes. Minden jót kívánok!!!! :) 38.kismama
Én idõben mentem, 14 órával a fiam születése elõtt és nem adtak. Igaz, nem is kértem-semmi nem történt... De nyugodtan kérj, ha úgy gondolod! Könnyû szülést kívánok!
Akkor az valami perverz doki lehetett. Aki nem adott beöntést
Szia!A sógórnõmnek sem adtak beöntést, és ki is jött neki erölködés közben!A doki csak annyit mondott:Na ez még nem a gyerek!
3x szültem, egyszer sem volt beöntés! Eszembe nem jutott ezen parázni, sok mindent láttak már az orvosok szülésznõk, nem te leszel az elsõ... nem vettem észre semmit sem, a férjem sem. Épp elég testnedv távozik szülés közben, és tényleg azonnal kicserélik, rutinosan ;)
Pontosan ezen parázok én is, és nem igazán nyugtatnak meg azok akik azt mondják, hogy láttak már ilyet a szülés közben az orvosok. Ha idõben beérek a kórházban én fogok kérni.

Ha magánrendelésre járok egy orvoshoz akkor automatikusan ő jön be a szülésre vagy külön kell erre megkérni? Én nem ragaszkodom hozzá, hogy ő legyen ott, de nem tudom, ő hogyan gondolja. Vagy csak egyszerűen ne szóljak neki, amikor elkezdődik?

Legjobb válasz: Végül is azt is megteheted, hogy nem szólsz, hogy õ az orvosod, amikor bemész szülni, hanem megszülsz az ügyeletes dokinál, csak aztán a 6 hetes kontrollra már ne hozzá menj szerintem. 8 hetes kislány anyukája.

Végül is azt is megteheted, hogy nem szólsz, hogy õ az orvosod, amikor bemész szülni, hanem megszülsz az ügyeletes dokinál, csak aztán a 6 hetes kontrollra már ne hozzá menj szerintem. 8 hetes kislány anyukája.
Hát ez elég kellemetlen helyzet. Általában akkor járunk magánorvoshoz, ha azt szeretnénk, hogy õ vezesse le a szülést. Egyébként meg szokták kérdezni, ki az orvosod és a nõvér vagy szülésznõ telefonál neki, hogy jöjjön be. Ebben az esetben nem tudom mi lenne a jó. Kellemetlen, de még szülés elõtt tisztázd le vele szerintem.
A kérdező hozzászólása: Azért jártam magánra mert most jöttem haza külföldrõl és még nem volt rendben a TB-m, de mivel csak a 31. héttõl járok hozzá nekem nem megnyugtató, hogy õ ott van. Ennyi erõvel bárki lehet ott a szülésnél, mert nem vagyunk olyan viszonyban. Õ meg szerintem azt hiszi, hogy tele vagyok pénzzel.
Szia! Igen a magán vagy fogadott orvosodat értesíteni kell ha szülni mész és abba a kórházba ahol rendel oda kell menned. Csak nehogy úgy járj mint én mikor én szültem a fogadott dokim épp síelni volt. A második (jelen) terhességemnél nem fogadtam orvost lényegében az elsõnél is az ügyeletes orvos látott el. 29hetes kismama


Pécsett 2013-ban szült kismamák: a szülés után automatikusan megkaptátok a baba adókártyáját, vagy igényelni kellett? Mennyi idő múlva érkezett meg a kártya?

A NAV honlapja szerint nem kell külön megigényelni, de az anyakönyvvezetőtől kapott tájékoztatóban az áll, hogy igénylés nélkül nem lesz kiküldve...

Legjobb válasz: Igaz én Kiskunhalason szültem, de azért válaszolok ha nem baj. 2011-ben is igénylés nélkül küldték a nagyobbik lányomnak viszonylag rövid idõn belül. 2013 márciusában is szültem, de még mindig nem küldték meg a kicsi adókártyáját,mert állítólag anyag vagy milyen hiány van.

Igaz én Kiskunhalason szültem, de azért válaszolok ha nem baj. 2011-ben is igénylés nélkül küldték a nagyobbik lányomnak viszonylag rövid idõn belül. 2013 márciusában is szültem, de még mindig nem küldték meg a kicsi adókártyáját, mert állítólag anyag vagy milyen hiány van.
Én 2011-ben szültem és mire megérkezett az adókártya a babám majdnem betöltötte az 1 évet! Anyaghiány van emiatt nem küldik.

4. szülés után automatikusan adnak méhösszehúzót? Hagynak egy kis esélyt a természetnek?

A 3. gyereknél sem kaptam, de minden szopizáskor csillagokat láttam, úgy görcsölt a méhem. Kicsit félek, hogy most rutinszer?en adni fognak, és sokkal rosszabb lesz.

Legjobb válasz: Én kaptam automatikusan az elsõ és a második szülés után is. Nem volt annyira rossz, vagyis éreztem, hogy szurkál és fáj, de ki lehetett bírni.

Én kaptam automatikusan az elsõ és a második szülés után is. Nem volt annyira rossz, vagyis éreztem, hogy szurkál és fáj, de ki lehetett bírni.
Én az elsõnél kaptam (problémás szülés volt) majd a falat kapartam tõle.. Illetve a harmadiknál pedig rutinszerûen mondván hogy többedik terhesség, na most nem fájt szinte csak alig! Szoptatásnál persze igen az elsõ pár napban de az mindegyik gyerekemnél jellemzõ volt.
Az elsõnél kaptam, hamarabb is helyre jöttem, nem voltak görcseim szopikor sem. A másodiknál nem adtak, de az elsõ pár napban minden szoptatás érdekes volt...és tovább is tartott mire regenerálódtam. A harmadiknál rákérdezek, hogy lehetne e... A többedik szülésnél mindig jobban lehet érzeni az utófájásokat. könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyerkõcös, 39hkm
En nem kaptam egyaltalan. A mehem sem fajt szoptataskor. Pedig olvastam itt rolla elotte es fel voltam keszulve ra de soha nem fajt. Ugyhogy mondhatnam, hogy nekem termeszetesen huzodott ossze. Igaz en kulfoldon szultem lehet itt nem adnak.

Ha szülés előtt 1 hónappal házasodunk össze akkor már automatikusan az Apa nevére kerül a gyermek vagy van itt is várakozási idő mint az apasági nyilatkozatnál?

Legjobb válasz: A házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni szüléskor, és ha te is fölvetted a nevét, akkor automatikusan megkapja baba is. Ha megtartod a lányneved, akkor az anyakönyvvezetõnek kell bediktálni, mi lesz a kicsi vezetékneve.

A házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni szüléskor, és ha te is fölvetted a nevét, akkor automatikusan megkapja baba is. Ha megtartod a lányneved, akkor az anyakönyvvezetõnek kell bediktálni, mi lesz a kicsi vezetékneve.
Szóval legjobb tudomásom szerint nincs várakozási idõ. Sok boldogságot Nektek!
Nincs várakozási idõ. A házasság megkötése elõtt még nyilatkozni kell, hogy milyen nevet kapnak a gyerekek. A házassági anyakönyvi kivonatot kell magaddal vinni és automatikusan a nevére kerül. Egyébkén ha nem tõle lenne és házas lennél akkor is a férj nevére veszik a gyereket nem a vér szerinti apáéra.
Mi pontosan a szülés elõtt egy hónappal házasodtunk, automatikusan a férjem nevét kapta a kislányom.
A magyar törvények egyszerûek: a kicsi automatikusan az aktuális férj nevét kapja, akár tõle van a baba, akár nem, akár együttélnek, akár nem, akármikor házasodtak össze, még akkor is, ha közben megindult egy válóper. Amíg a házasság érvényben van, a házasságban született gyermekek automatikusan a férj gyermekei lesznek hivatalosan, a törvény szerint, és a férj családnevét kapják. Ha közben különél a házaspár, és a gyerek mástól van, akkor is a férj nevét kapja, és apasági pert kell indítani.
Nálunk automatikusan nézték.
Na, akkor a valodi menete a dolgoknak: Alapesetben nem végeznek vercsoport meghatározást, mivel semmi szükség ra, ha nincs vészhelyzet. Kicsit drága lenne minden újszülött vercsoportját meghatározni, viszont par másodperc, igy azonnal megoldható, ha szükség van ra. Abban az esetben, ha az anya RH- , akkor RH ellenanyag ra szûrik a kicsit - ha pozitív, akkor az anya antiD injekciót kap. A "sima" vercsoportok ehhez sem kell meghatározni, de van, ahol szoktak. Ha te szeretnél vercsoport meghatározást, kerdezo, akkor azt majd a gyerek háziorvosatol lehet kérni. Értelme viszont nincs, hiszen bemondasra nem fognak neki teszemazt B+ Vert adni, minden alkalommal tesztelni kell. Az egyetlen, amire jo lehet, ha nem tudod hogy ki az apa es ebbõl akarod kideríteni.....
Nem nezik. Kiveve ha az anyuka nullas vercsoportu mert akkor az osszeferhetetlenseg miatt leellenorzik a kicsit. Nalunk legalabbis igy csinaljak. Senki masnak nem neztek meg a vercsoportjat a babak kozul csak akinek nullas volt az anyuka. H mashoo is igy van-e azt passzolom.
Elsõ válaszoló hatalmas ostobaságokat ír. A vércsoport nagyon fontos dolog, hiszen ha vért kell kapnia valami miatt esetleg, akkor fontos, hogy megfelelõ vért kapjon. Nem kell érte fizetni.
Nem fogják automatikusan megmondani. Ha nincs semmi egészségügyi indoka, akkor meg sem csinálják. A lányom huszon éve született, akkoriban még megcsinálták. Igazából nincs semmi gyakorlati haszna nincs, azon kívül, hogy tudod mi a vércsoportja. Késõbb ha szükség lesz rá, akkor is újra meg kell csinálni ha az embernek papírja van a vércsoportjáról. Maga a vércsoport nyilván nem, de az ellenanyagok változhatnak életünk során. Pénzért nyilván megcsinálják, az más kérdés, hogy van-e értelme ezért szúrkálni egy babát. Az árat nem tudom, de gondolom több ezres nagyság rendbe kerül.
Kedves 9-es! Nem vagyok orvos, de korábban egészségügyit végeztem, és ez nem egészen így van, ahogy leírtad. A "0"-ás vércsoportnál, tehát számodra jelent problémát az, ha "B" vagy "A", vagy "AB" vércsoportú a baba, hiszen a 0-ásban nincs semmi ellenanyag. Ilyenkor a terhesség alatt elõfordulhat, hogy az anya szervezet ellenanyagot, az ún. E antigént termeli, amely a vérbõl kimutatható. Én is nullás vagyok, férjem pedig A-s, de nekem nem is néztek ilyesmit. Ez valóban okozhat szülés után súlyosabb sárgaságot, mint az élettani sárgaság, de ez sokkal kevésbé veszélyes, mint az RH összeférhetetlenség.
Nálunk be van írva a kiskönyvbe, hogy vércsoport (köldökzsinórvérbõl, tájékoztató jellegû) 0+. De gondolom ezt is csak azért nézték, mert vettek le õssejtet a köldökzsinórból. (Nem nekünk, kísérleti célra) Ha vérre van szükség, mindig néznek elõtte vércsoportot.
Nekünk bele irták a kiskönyvébe kéres nélkül.mi felénk megcsinálják minden babának.
Sajnos hasonló tapasztalatom van, mint a 9-es válaszolónak. Én 0+, kisfiamz B- vércsoportú. Nálunk is ez okozta a súlyos sárgaságot és ezért tudom a vércsoportját.
14-es Hát persze, ezért volt a lányom hosszú napokat intenzív osztályon, mert kevésbé veszélyes... Ne szólj bele olyanba, amirõl halvány fogalmad sincs! Nem kívánom azokat a napokat mikor nem tudtam, hogy agykárosodott lesz-e a gyerekem, vagy sem, annyira rosszul volt, még csak szoptatni se engedték kivenni. De persze aki "okos" és sosem élt át ilyesmit, az mindig mindent jobban tud...
elõzõ vagyok, nem volt semmi egészségügyi indoka hogy nézzék, alapból megnézték.
a+os vagyok, a fiam is az lett szerencsére. nálunk ráírták a zárójelentésére a vércsoportját. (szfvár)
Rosszul tudja mindenki, aki úgy tudja, hogy minden kisbabának alapból nézik a vércsoportját, aki megszületik. A fiamnak se néztek. Nem volt rá szükség. És amikor szültem, akkor többen is szültek a családból és senkinek a babájának nem nézték a vércsoportját! Ha nem indokolja semmi, akár az anya vércsoportja, akár a baba állapota, valamilyen probléma, akkor nem nézik! A nõvérem lányának se nézték, a fiának viszont mikor megszületett, volt egy kisebb mûtétje egybõl és neki nézték.
RH-, 0-ás vércsoportom van. Akkor ez telitalálat, bakker... Az Rh részrõl tudtam, a nullásról nem. És tûfóbiám is van. Na, napi jó hír :)
Abban az esetben nézik, ha az anya rh-. Én az vagyok, szülés után nézték is a kislányom vércsoportját, mert ha rh+ lett volna, AntiD injekciót kellett volna adniuk.
#5ös válasz a helyes
RH- vagyok es kaptam en is antiD injekciot es a lanyomnak megneztek a vercsoportjat. Es ugy van ahogy az elottem iro leirta.
Nem tudom 18- as most miert vagy ilyen bunko vele hiszen semmi rosszat nem akart azzal amit irt es tok kulturaltan mondta el amit akart. Reszedrol eleg csunya megnyilvanulas volt.

35 hetes vagyok. Még mindig farfekvéses a picim. Ha szülésig nem fordul meg, akkor automatikusan császároznak? Vagy hogy zajlik ez?

Legjobb válasz: nekem mind a kettö faros volt,és simmán szültem meg öket,ugyanugy zajlik mint a fejvégü szülés,de a dokid mit mondot császár lesz?

nekem mind a kettö faros volt, és simmán szültem meg öket, ugyanugy zajlik mint a fejvégü szülés, de a dokid mit mondot császár lesz?
Ezt kérdezd meg az orvosodtól, mert van olyan doki aki azt mondja meg lehet így is szülni. Az én dokimnál ez automatikusan császárt jelent föleg hogyha elsõ terhességrõl van szó.
Dokitól is függ! Én az elsõ gyerekemnél, mintha éreztem volna, hogy gond lesz, megkértem a dokit, ha bármi komplikáció adódna, ne gondolkodjon, ... vágjon! Inkább, minthogy valami baja legyen a kicsinek! Így is lett! Nem tágultam rendesen és a feje sem volt lehajtva. Nagyon megszenvedtük volna és még ki tudja mi lett volna ha erõlteti a term szülést.... Tudom, sokan félnek a császártól. Szerintem nem kellene! Most várjuk a kistesót. Remélem Õ is császáros lesz.
Ne félj a császártól! Én még ugyan nem szültem, de nem tudom elképzelni, hogy akkora szenvedés lenne, amit nem vállalnék be a gyerekemért. Ha kiderülne, hogy farfekvéses, én mindenképp császárt szeretnék. Ugyan rám nézve így nagyobb a kockázat, de a babának biztonságosabb. Nem tudom milyen élet lehet az, ha tudom, nem tettem meg mindent a gyerekemért, és ezért tönkrement az élete. De ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem a császártól félek, hanem attól ha így kell megszülnöm nehogy baja legyen, beszoruljon vagy ilyesmi. Akkor inkább a császárt választanám, nehogy baja legyen.
16.21-es vagyok! Azt javaslom ezt elõre beszéld meg Te is a dokiddal! Mindenképp nyugodtabb leszel. Csak ügyesen! Irigyellek, hogy már már nemsokára megszületik a babád! Én még nagyon az elején vagyok... Jó éjt!

Van, akit "csak" azért császároznak 2. babával, mert az 1. az volt? Tehát nem volt más ok a császárra, hanem csak az 1. műtét miatt automatikusan a 2. szülés is műtét lett?

Legjobb válasz: Én egyszer szültem császárral,most dolgozunk a tesón. Azt mondta az orvosom,hogy õ csak azért,mert az elsõ baba császármetszéssel jött világra,nem fog rögtön a mûtõbe tolni legközelebb. Azt is hozzátette,õ mindent meg fog tenni,hogy szülés közben és ne utána kaparjam a falat. Úgy legyen! 23 hónapos nagyfiú anyukája

Én egyszer szültem császárral, most dolgozunk a tesón. Azt mondta az orvosom, hogy õ csak azért, mert az elsõ baba császármetszéssel jött világra, nem fog rögtön a mûtõbe tolni legközelebb. Azt is hozzátette, õ mindent meg fog tenni, hogy szülés közben és ne utána kaparjam a falat. Úgy legyen! 23 hónapos nagyfiú anyukája
Ha nagyon kicsi idõkülönbséggel szülöd a második gyermeket, akkor automatikusan császároznak, ha az elsõt úgy szülted. Kb. két évnek el kell telnie, mire császár után teljesen regenerálódik minden belül és simán szülhetsz utána, ha nincs semmi más ok ellene, én így tudom.
Szerintem kórháza is válogatja. Nálunk (nagy kórház, kb. 10 szülésszel) egyetlenrõl hallottam, hogy vállalta, kb. 4 év különbség volt a két szülés között. De mondták a csajnak (aki nagyon ragaszkodott hozzá), hogy semelyik másik orvos nem vállalta volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint van esélyem a császár elkerülésére. A minap valaki azzal riogatott, hogy úgysem fogják hagyni, hogy megpróbáljam és megijedtem. Picivel több mint 2 év lesz a korkülönbség egyébként.
Az én dokim azt mondta, hogy min. 10hónapos legyen a baba amikor megint terhes leszek és 60% rá az esély, hogy megint császárra lesz szükség. Szóval az enyém egyáltalán nem automatikusan császározna.
Szia, nekem is volt ilyen ismerõsöm aki beszólt hogy de gáz, te már csak császárral szülhetsz...én meg csak pislogtam, aztán vagy 3 olyan anyukával beszéltem, akinek a 2.ik simán lett meg császár után, és nem császároznak olyan könnyen meg csak azért mert az elsõ az volt, de min.2 év kell elteljen, meg nézik a heget hogy kibírja-e. Mifelénk is mindent megtesznek a term.szülésért, csak okkal tolnak a mûtõbe!
21.27-es vagyok. Hát nálunk nem kell sok ok a mûtõhöz. Mindenesetre úgy tudom ugyan valamivel magasabb a császárok száma, mint az országos átlag, de nem sokkal. Mondjuk szerintem mindenhol egyre kevesebbet mernek kockáztatni, félnek a perektõl.
Testvéremnél 15 hónap van a gyerekek között és a második simán meglett, azt mondta fel sem merült a császár, igaz ez külföldön történt. nálam 16 hónap lesz és mondta az orvososm h sima szülésnek fog indulni, ha egyéb dolog nem lesz(pl faros, vagy vmi ilyesmi indok).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!