Találatok a következő kifejezésre: A szülési a 168 napba (4 db)

A szülés utáni 168 nap leteltekor kellett kérelemfélét írnotok a főnökötöknek arról, hogy úgymond tegye lehetővé, h 2 vagy 3 évig otthon lehessetek a babával?

Nekem kell, csak nem tudom, hogyan fogalmazzam meg a kérelmem. :( Segítene, akinek kellett már ilyet csinálnia? Köszönöm!

Legjobb válasz: kellett, de elég csak egy pár mondatban pl: ALulírott XY, fizetés nélküli szabadságot kérek XY nevü, 2008.aug 1-én született gyermekem gondozása miatt, a gyermek 3 éves koráig, vagy lehet dátummal is 20110801-ig.... (vagy ameddig akarod, max a gyerek 3 éves koráig) vagy valami hasonló szöveggel.... ez a munkáltatódnál kell legyen, ennek fejében küldi be a munkáltatód az OEP fele a Gyed iránti kérelmedet....

lehet hogy azért mondták a 2 évet, mert a gyed a gyerek 2 éves koráig jár. utána van a gyes, és akkor lehet hogy õk ezt külön könyvelik... kérdezd meg. Olyan nincs hogy csak 2 évre engednek el, vagy elengednek és akkor 3 év, vagy nem engednek egyáltalán, de egy bejelentett munkahelyen kötelességük elengedni, ezt törvény szabályozza.
A kérdező hozzászólása: Zita! Köszi szépen!
kellett, de elég csak egy pár mondatban pl: ALulírott XY, fizetés nélküli szabadságot kérek XY nevü, 2008.aug 1-én született gyermekem gondozása miatt, a gyermek 3 éves koráig, vagy lehet dátummal is 20110801-ig.... (vagy ameddig akarod, max a gyerek 3 éves koráig) vagy valami hasonló szöveggel.... ez a munkáltatódnál kell legyen, ennek fejében küldi be a munkáltatód az OEP fele a Gyed iránti kérelmedet....
nekem sem kellett irni, de ahogy a fenti válaszoló irta ugy jó lesz. semmi extra nem kell bele. de a munkáltatónak majd nyilatkoznia kell hogy elenged téged 2 vagy 3 év fizetetlen szabadságra. Nekem ez kellett ahhoz hogy kapjak GYEDet. de errõl már a munkáltatód gondoskodik. Gondolom ehhez kell a kérelem.
Én nem írtam kérelmet és már kaptam GYED-et, mert a TGYÁS dec. 8.-án járt le. Ki kellet töltenem a GYED igényléséhez a papírt, meg a magánnyugdíjpénztári belépési papírom kellett és kész. Én még ilyenrõl nem is hallottam.
Az OEP-nél van erre vonatkozó formanyomtatvány, amin a munkáltató igazolja, hogy engedélyezi neked a baba 2 éves koráig a fizu nélküli szabadságot, úgy tudom anélkül nem is kaphatsz gyedet. Lehet, hogy félreértettem a kérdést, és ezt a mukáltatód írta elõ? Az tényleg botrányos lenne!
és igen, a gyes már csak 20 ezer ft körül van...
nem kellett írnom, és fogalmam sincs, hogy hogy fogalmazd meg, de le kell írnom, hogy TELJESEN FELHÁBORODTAM!!!! ÁÁÁÁÁÁ hát mit gondolnak?????!!!!!
1. vagyok: vhogy így: alulírott xy. az alábbi kéréssel fordulok Önhoz: kisfiam 168 nappal ezelõtt, 2008. x.hó.y.-án született, kérem, hogy szíveskedjen hozzájárulni ahhoz, hogy 3 éves koráig otthon nevelhessem. Köszönettel: neved dátum. MÉG MINDIG KI VAGYOK AKADVA!!!:)
A kérdező hozzászólása: Ja, még annyit, h nekem eszembe sem jutott, h felháborító lenne, mert sajna nálunk ez így a "természetes". :((( A harmadik évben tényleg olyan kevés pénzt kapunk? Ezért nem merek itthon maradni, csak kettõt. Az lenne a gyes?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, h ilyen gyorsan reagáltatok! Ahogy nehézkesen elmagyarázta a gazdaságis, abban az szerepelt, h 2 évig. Na, ezek kifundálták, h csak két évre "engednek". Marha jó. :(
1. vagyok. én kiköltöztem külföldre, 6 hónapig kaptam gyest, amibe beleszámított a terhességem alatti táppénz is... azóta gyedet kapok már, ami 150 euro. családival együtt. és semmi többet... kiábrándító ez az egész, pedig as fiam csak 8, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Igen, adtak a munkahelyemen formanyomtatványt, jó négy oldalas, csak most ott van, ahol a kislányom alszik, nem tudom megnézni. És külön kell megírni ezt a kérelmet. A két év tényleg csak a gyed miatt kerülhetett szóba...
Szió! Én gimnáziumban tanítok és nekem is két évre kellett kérvényt írni, de ez csak formaság, hiszen alapból engedélyezik a dolgot. Bürokrácia. Ha még egy évre maradni akarsz, akkor újra kell írni kérvényt, mivel a Gyes már nem a munkáltatón keresztül érkezik. Én ezt írtam: Tisztelt Igazgató úr! Alulírott ... (anyja neve: ..., személyi igazolvány száma: ...) azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjen engedélyezni 2008. október 11 - tõl fizetetlen szabadságomat. 2008. április 27-én Debrecenben megszületett ... nevû lányom után gyermeknevelési jogcímen kérem szabadságolásomat. Kérelmem kedvezõ irányú elbírálását elõre is köszönöm. Tisztelettel: ... Zita
A kérdező hozzászólása: Ja, én meg általánosban tanítok. :) )

A szülési szabadságnál a 168 napba a hétvégék is beleszámítanak vagy csak a hétköznap? Hogy kell számolni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a 168 nap az összefüggõ nap, tehát a hétvége is beleszámít. Különben azt mondaná a rendelet, hogy 168 munkanap.

Én úgy tudom, hogy a 168 nap az összefüggõ nap, tehát a hétvége is beleszámít. Különben azt mondaná a rendelet, hogy 168 munkanap.
Sztem meg munkanapról van szó.
minden naptári nap, hétvége, ünnepnap minden
168 naptári napról van szó, amibe mindennap beletartozik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat én is úgy gondoltam, hogy naptári napra számolják. Ez megerõsítés, neki is állok kiszámolni.

2008. októberére vagyok kiírva. Ha jól tudom szülés után jár 168 napig a tgyás, így gyedet majd csak 2009-ben kapok először. Akkor a gyedet a 2008-as évem után számolják? De ha táppénzen vagyok nem lesz meg 2008-ban a 180 napom. HOgy van ez?

Legjobb válasz: Hogyha a táppénz miatt nincs meg a ledolgozott 180 napod 2008 ban akkor a 2007es évet nézik.Nálam is detto ez van, már utána jártam.Ez 100%, hogy így van.

Hogyha a táppénz miatt nincs meg a ledolgozott 180 napod 2008 ban akkor a 2007es évet nézik.Nálam is detto ez van, már utána jártam.Ez 100%, hogy így van.
Ha 2008-ban szülsz, akkor a 2007-es év számít, és ez a tuti! A 180 nap ledolgozott munkaviszonynak nem kell folyamatosnak lennie, csak legyen meg, és akkor jár a TGYÁS és a GYED. A lényeg, hogy a 2007-es fizudból fognak számolni, mert így szól a szabály, hogy a szülést megelõzõ év fizetése számít. Ha életedben dolgoztál már összesen 180 napot (bejelentve!), akkor nem kell aggódnod, nyugodtan maradj táppénzen!
Nem a szülés idejétõl számolják, hanem a jogosultságtól. Tehát, ha 2009ben leszel jogosult GYEDre, akkor azt a 2008-as évbõl fogják számolni.


A szülési szabadságra teljes fizetés jár? Vagy csak x százalék? 168 nap, ugye?

Legjobb válasz: 70% ez biztos! Annyi hogy kiírás elõtt egy hónappal már kiveheted! :) tehát beadhatod az igényt a helyi TB-hez! Sok sikert!

70% ez biztos! Annyi hogy kiírás elõtt egy hónappal már kiveheted! :) tehát beadhatod az igényt a helyi TB-hez! Sok sikert!
Szia Egyetértek az elõttem szólóval, viszont szerintem jobban jársz, ha szülésig táppénzen maradsz ( az is 70%). Így kicsit még ki tudod tolni a GYES idejét. :-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!