Találatok a következő kifejezésre: A szülési egyszeri anyasági (18 db)

Valaki elmagyarázná nekem, mit honnan kell igénybe venni? A GYÁS-t a munkahelyen kell? Mikor? Az egyenlõ a szülési szabadsággal? A gyedet kérelmet mikor kell kérnem a munkáltatótól? Egyszeri anyasági és társai?

Az egyiket Az OEP-nél kell a másikat meg a Kincstárba...

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.

Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.
A kérdező hozzászólása: Oké! Akkor ha Én szülés elõtt megigénylem 28 nappal a gyást meddig kapja az anyuka? Ha megszületett a Napsugaram, akkor automatikusan kapom a kórházból az anyakönyvi kivonatot vagy be kell menni a városházára? Mert olvastam hogy valahol a kórházból kikerülve megkapom. A taj kártyát gondolom nem kapom meg a klinikán. Vagy igen? Még ez nem tiszta a többi már igen. Köszönöm szépen!

Az egyszeri anyasági támogatáshoz kell egy igazolás a nőgyógyásztól, hogy részt vettem a kötelező vizsgálatokon. Ezt mikor lehet elkérni tőle? Szülés után még a kórházban?

Máshoz is kell még ez az igazolás?

Legjobb válasz: Elvileg szülés után a kórházban. Nekem akkor adta oda, a varratszedés után (szülés után 3 nappal). Máshoz nekem nem kellett, csak az anyaságihoz. A Tgyás-hoz is vittem azért magammal, (2 pldányban adta a doki), de ott nem kérték.

Elvileg szülés után a kórházban. Nekem akkor adta oda, a varratszedés után (szülés után 3 nappal). Máshoz nekem nem kellett, csak az anyaságihoz. A Tgyás-hoz is vittem azért magammal, (2 pldányban adta a doki), de ott nem kérték.
Nekem anno a védõnõ hozta a szülés utána elsõ látogatásakor. Az igazolás helyett a kiskönyv is jó, ha hozzájárulsz, hogy másolatot készítsenek róla.
Én már elõbb elkértem, ha megvan a könyvedben a 4 pecsét, kiadják.
Nekem szülés után a kórházban kérdezés nélkül adtak igazolást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Ha nem leszek biztosított a szülés előtt, akkor csak gyest és egyszeri anyaságit kapok?

Azt a szülés után kell intézni vagy már el?tte is lehet?

Legjobb válasz: Én is ebben a cipõben járok, már évek óta nem dolgozom, sehogy sem jött össze. Nekem azt mondták, hogy gyes és családi pótlék havonta és egyszeri anyasági, amit kaphatok. Az idõpontokban a védõnõ segít.

Én is ebben a cipõben járok, már évek óta nem dolgozom, sehogy sem jött össze. Nekem azt mondták, hogy gyes és családi pótlék havonta és egyszeri anyasági, amit kaphatok. Az idõpontokban a védõnõ segít.
Ha minimum 4x jártál terhesgondozáson, koraszülés esetén egyszer, akkor jár: -egyszeri anyasági, a baba születése utáni 6 hónapban lehet igényelni -gyes, szintén baba születése után -családi pótlék, szintén http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=4435 Itt jól összegezve van.
Szia! Ha a szülést megelõzõ 42 napban jár le a biztosítottságod akkor passzív jogon nem csak a gyesre vagy jogosult, egyébként ha nem a 42 napba esik akkor csak a gyesre.
Én a szülés elõtt biztosított voltam 2 évig de mivel a szülés napján nem voltam ezért csak a gyest, családit és az egyszeri anyaságit kapom.Az anyaságit is csak akkor adják ha igazolt 5 pecséted van nõgyógyásztól.A szülés után kell intézni.Nálunk is segít a védõnõ intézni.


Születési anyakönyvi kivonat, Taj-kártya, egyszeri anyasági segély, Tgyás, családi pótlék, mi van még, amit a szülés után el kell intézni?

Segítenétek összeszedni? Valamint azt is, hogy mit, hol kell intézni, mihez kellek én is, vagy esetleg Apa egedül is meg tudja oldani?

Legjobb válasz: Az anyakönyvi kivonatért az önkormányzathoz megy a párod, egyúttal a kicsi lakcímkártyáját is megkapja. A TAJ kártyát, adókártyát kiküldik postán. Egyszeri anyasági segély, családi pótlék MÁK-nál igénylendõ (itt: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/129 minden le van írva, lap alján az igénylõlapokat is le tudod tölteni) Tgyás igénylés rep-tõl, (http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYO.. Apa mindent el tud intézni, csak legyenek nála az irataid (személyi, lakcím, taj, stb)

Az anyakönyvi kivonatért az önkormányzathoz megy a párod, egyúttal a kicsi lakcímkártyáját is megkapja. A TAJ kártyát, adókártyát kiküldik postán. Egyszeri anyasági segély, családi pótlék MÁK-nál igénylendõ (itt: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/129 minden le van írva, lap alján az igénylõlapokat is le tudod tölteni) Tgyás igénylés rep-tõl, (http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYO.. Apa mindent el tud intézni, csak legyenek nála az irataid (személyi, lakcím, taj, stb)
Lemaradt, hogy a tgyás igénylést a munkahelyhez kell benyújtani, õk küldik tovább.
A kérdező hozzászólása: Annak a városnak az önkormányzatához, ahol szülök, ugye? Mert valószínûleg nem ott szülök, ahol élünk.
Elvileg a kórház a te lakcímed szerinti (mivel az lesz a baba lakcíme szerinti is:D) önkormányzatnak küld értesítést, így oda kell érte menni.
A kérdező hozzászólása: Oké! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Én Budapesten nem abban a kerületben szültem ahol lakom, így a lakcímkártyáját és az anyakönyvi kivonatát nem a mi kerületünkben kellett intézni hanem abban ahol született...
Mi a kórházban megkaptuk az anyakönyvi kivonatot, és a lakcím kártyát. Eztuán ataj kártya a fontos, azt postán igényeltem meg. Hamar megkaptuk. ha ez megvan, akkor feladtam ajánlva a papírokat: Máknak a családi, egyszero anyasági Tgyás az oeptõl. Szerintem felelsleges Apának rohangálni, mi csak a postáig mentünk. Minden nagyon hamar megvolt. Addig is a saját irataidból másolj egy csomót. Mindenbõl.(szemig, lakcim, taj, adó) azt majd csatolni kell a nyomtatványokhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A Thgy-t és az egyszeri anyasági támogatást szülés után mennyi időre kapjuk meg?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy hallottam elhúzódhat akár 1,5 hónapig is a Tgyás folyósítása, az anyasági segély hamarabb megérkezik. Magam is az elmúlt héten igényeltem õket, de nem is remélem augusztusnál hamarabb az érkezését.

Szia! Én úgy hallottam elhúzódhat akár 1, 5 hónapig is a Tgyás folyósítása, az anyasági segély hamarabb megérkezik. Magam is az elmúlt héten igényeltem õket, de nem is remélem augusztusnál hamarabb az érkezését.

Be tudnátok nekem linkelni, hogy milyen formanyomtatványokat kell letöltenem szülés utánra, vagyis hogy honnan? TB kártya igénylés a picinek, adószám iigénylés, egyszeri anyasági segély, családi pótlék?

ha kihagytam valamit,akkor írjátok meg mi az!

Legjobb válasz: https://eugyfel.allamkincstar.gov.hu/ ez a gyes anyasági támogatás. TB kártyát automatice küldeni fogják (kórházba vigyél iratokat, ezt ott intézik, és postázzák majd neked), adószámot is küldik csak úgy, születési anyakönyvet még a kórházban kapsz, azzal együtt tudod intézni az államkincstáros dolgokat.

https://eugyfel.allamkincstar.gov.hu/ ez a gyes anyasági támogatás. TB kártyát automatice küldeni fogják (kórházba vigyél iratokat, ezt ott intézik, és postázzák majd neked), adószámot is küldik csak úgy, születési anyakönyvet még a kórházban kapsz, azzal együtt tudod intézni az államkincstáros dolgokat.
Tgyás: http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/C5006F9E577F1B46E040A8.. http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/33EC613B029F5E6AE040A8.. Anyasági: http://www.allamkincstar.gov.hu/ape/letoltesek/6284 csp: http://www.allamkincstar.gov.hu/ape/letoltesek/6285 Az adóazonosító: 12T34 a http://nav.gov.hu/ oldalról le lehet tölteni. TB - általában a kórház intézi, ahol szültél, semmit nem kell pluszban tenned.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!!

Ha a teherbeesés, szülés előtt közvetlenül nem volt bejelentett munkám, akkor csak az alanyi jogon járó ellátásokat kapom majd (családi pótlék, GYES, GYET, egyszeri anyasági) vagy azokat sem?

A f?iskola után volt egy évig bejelentett munkám, de ki kellett költöznünk egy id?re külföldre (a férjem munkája miatt) most megyünk vissza Magyarországra. Gondolom az az egy év nem számít a GYED szempontjából, ugye?

Legjobb válasz: Családi pótlék jár,1x-i anyasági jár,és utána majd csak a GYES-t igényelheted,a baba fél éves korától.Nem tudom mikor szülsz,de lehet addigra már ez is változni fog,mert vmit megint kitaláltak.Mintha a GYES folyósításán is változtatni akarnának,de ebben nem vagyok biztos.

Családi pótlék jár, 1x-i anyasági jár, és utána majd csak a GYES-t igényelheted, a baba fél éves korától.Nem tudom mikor szülsz, de lehet addigra már ez is változni fog, mert vmit megint kitaláltak.Mintha a GYES folyósításán is változtatni akarnának, de ebben nem vagyok biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Decemberre várjuk a babát.Még az lenne a kérdésem, hogy ha most visszamegyünk és elkezdem fizetni a tb-t, akkor azzal nem lesz gond, ugye?Visszamenõleg nem kell fizetni ahhoz, hogy az alapellátás meglegyen?
De az nem igaz, hogy a baba fél éves korától jár a GYES. Ilyen soha nem is volt. Szóval igen, csak az alanyi jogon járó dolgokra leszel jogosult, mert GYED-hez élõ munkaviszony kéne. Rendszeres támogatásként családi pótlék és GYES, egyszeri támogatásként anyasági segély. A GYES pedig rögtön jár természetesen, nem fél év után. Csak hát persze meg kell igényelni, van némi átfutási ideje, de jönni fog az. GYET rád nem vonatkozik szerintem, bár nem tudom, csak gondolom, hogy az elsõ gyereked lesz most neked. GYET annak jár, akinek 3 vagy annál több gyereke van és a gyerekei X óránál kevesebbet töltenek intézményben, szóval aki leginkább otthon van velük, ez a legkisebb gyerek 6 éves koráig jár.

A szülést követően hány napra rá kapják meg általában az anyák az anyasági támogatást? (az egyszerire gondolok) És ennek mennyi az összege pontosan?

Május 20-ra vagyok kiírva, és az érdekelne hogy már abban a hónapban megfogom kapni az anyasági támogatást/segélyt, vagy hogy mennyi időbe tellik ez az egész procedúra, illetve milyen szerveket kell felkeresni?! Köszönöm előre is 36 hetes kismama

Legjobb válasz: Szülés után az orvos igazolásával kell igényelni a MÁK-nál. Ha jól emlékszem 30 napon belül utalják.

Szülés után az orvos igazolásával kell igényelni a MÁK-nál. Ha jól emlékszem 30 napon belül utalják.
Szerintem már csak júniusban fogod megkapni, mivel kell hozzá a baba anyakönyvi kivonata is stb..Meg mire beküldöd, vagy beviszed, onnantól minimum két hét mire utalnak.
Összege: 64.125 Ft elsõ voltam
Az összeg stimmel, hát attól függ, hogy mikor szülsz meg.Kell hozzá a baba Tj száma, amit kb.születés után 1, 5-2 hétre postáznak, tehát ha a te esetedet nézzük, akkor a májusból már ezzel valószínû ki is mentünk.Utána le kell tölteni az igénylõlapot, és be kell küldeni a kért iratok fénymásolataival együtt.Innen már kb 1 hét és megkapod.Én egy pénteki napon adtam ajánlva elsõbbséggel postára, és következõ hét csüt.-ön vagy pénteken kaptam meg, hozta a postás.Lehet, ha bankszámlára kéred, akkor nincs egy hét az átfutás, azt nem tudom.
Én is májusra voltam kiírva csak 2010-be és 26-ra.Kisfiam 27-én született.31-én jöttünk haza.Párom másnap 1-én meghatalmazásommal bement anyósommal együtt és elintézték.Debrecenben itt úgy zajlott, hogy a TB-hez bementek adtak egy papírt, hogy mi lesz a kicsi taj száma, evvel meg ugye már mindent lehetett intézni.Be is adták a gyes, családi és az anyasági igénylõ papírt.Az anyasági 10-én jött és bankszámlára. Az elsõ családi+gyes június végén jött.Meg is lepõdtünk, mert amikor szoktak utalni, megint kaptuk.Utána rákérdeztünk, nehogy vissza kelljen fizetni és mondták, hogy ha a hónap utolsó napján születik a baba, akkor is teljes havi jár.Remélem tudtam segíteni.De kérdezz nyugodtan!!E.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm igen hasznos volt minden információ.
márc.26-án szültem, köv.héten jöttek meg a baba papírjai, ápr.6-án adtuk be az igénylést, ápr.13-án kaptam meg az anyaságit. A többit leírták elõttem. Könnyû szülést neked:)

Az egyszeri anyasági támogatást és a gyes-t szülés előtt vagy után kell igényelni?

És hol?

Legjobb válasz: Szülés után! A területileg illetékes MÁK-nál. A honlapjukon megtalálod a nyomtarványokat hozzá, és a kitöltési útmutatót hozzá. 3 hónapos kisfiú anyukája

Szülés után! A területileg illetékes MÁK-nál. A honlapjukon megtalálod a nyomtarványokat hozzá, és a kitöltési útmutatót hozzá. 3 hónapos kisfiú anyukája
És igen, kérheted átutalással, úgy elöbb megkapod.
A kérdező hozzászólása: Ja és ezeket lehet kérni átutalással?
A kérdező hozzászólása: mind a kettõt?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
minden támogatást csak szülés után tudsz igényelni, mert kell a baba taj-száma. a nyomtatványoket érdemes elõre beszerezni.
Szia! Az anyasági támogatást szülés után. Ha nem voltál biztosított, lehet hogy csak szülés után, de ha az voltál, akkor a szülési szabit(TGYÁS) már megkezdheted 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt, a munkáltatóhoz kell vinni egy orvosi igazolást, hogy mkor fogsz szülni, és õk intézik. 168 napig jár, utána a GYED. 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: biztosított voltam, csak tavaly annyira szemét módom jelentettek be, hogy még jobban megéri gyes-t egényelni. 4órára voltam 35ezer forinta:((((((
Igen
Igen, az adóbevallásban sem kell feltüntetni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!