Találatok a következő kifejezésre: A szülési egyszeri (65 db)

39 hetesen zárt méhszájjal azt mondta a doki, h egyenlőre nem szülünk szerinte. A szülésznő meg h bármikor elkezdődhet. Beindult vkinek így a szülés egyszer csak?

Nincsenek jóslók,a babám jó nagy.Ha zárt méhszájjal indulnak a fájások,kés?bb megy el a nyákdugó+a magzatvíz?

Legjobb válasz: Hát még szerintem sem készülõdik kifele az a kis lúrkó:) Bár ezt igazán csak õ tudja...minden elõzmény nélkül is beindulhat a dolog!Volt olyan ismerõsöm akinek már a 38. héten elment a nyákdugó, nyitva volt és mégis 41 hétre szült! Nekem elõtte lévõ napokban már 1.5 ujjnyira nyitva volt teljesen...pont 40 hétre szültem a kiírt napon. Elõtte mikor voltunk ctg-n már mondta a szülésznõ hogy olyan fájásokat mutat a gép h van aki ilyennel szül:)) és hogy tuti hogy 2 nap max és meg lesz a Baba..Igaza is lett:) Neked mutat már fájásokat rendesen ?

Hát még szerintem sem készülõdik kifele az a kis lúrkó:) Bár ezt igazán csak õ tudja...minden elõzmény nélkül is beindulhat a dolog!Volt olyan ismerõsöm akinek már a 38. héten elment a nyákdugó, nyitva volt és mégis 41 hétre szült! Nekem elõtte lévõ napokban már 1.5 ujjnyira nyitva volt teljesen...pont 40 hétre szültem a kiírt napon. Elõtte mikor voltunk ctg-n már mondta a szülésznõ hogy olyan fájásokat mutat a gép h van aki ilyennel szül:) ) és hogy tuti hogy 2 nap max és meg lesz a Baba..Igaza is lett:) Neked mutat már fájásokat rendesen ?
Szia! Jóslóm nekem sem volt. A szülésznõ a vizsgálat és a ctg alapján azt mondta a 38. hét végén, hogy még legalább 2 hét van a szülésig, ez volt délután 2-kor. Délután ötkör, pedig telefonáltam neki, hogy a 2 hétbõl 3 óra lett, mert folyik a magzatvíz és fájásaim vannak... :) Hajnali 1:10-kor megszületett a kisfiam (3800gr 53cm). Tehát szerintem a tapasztalataik és a vizsgálati eredmények alapján megsaccolni lehet a szülés idejét, de pontosan megmondani nem.
Amiert zart a mehszaj attol meg beindulhat a szules. En is igy jartam:) Csak engem csaszaroltak teljesen mas okokbol. Josloim nekem sem voltak. Elment a nyakdugo, aztan jottek a fajasok, stb.
Senki nem tudja megmondani neked mikor szülsz:) nekem nem volt egy jósló fájásom sem, teljesen zárt voltam kedden mikor vizsgálaton voltam, a doki mondta nem lesz baba egyenlõre, pedig másnapra voltam kiírva! Na másnap reggel jöttek a fájások, délelôtt elment a nyákdugó, délben bementünk a kórházba 2 ujjnyira nyitva voltam, este 9- re meglett a lányom! Szóval lehet még ma megszülsz, de lehet még 3 hét!
Ahogy elõttem írták, akár 8 óra múlva is megszülhetsz. Én is így voltam, délben vizsgálat, nst, 3000-es méhszáj, semmi fájás, gyerek fent. Este hétkor vissza, háromujjnyi, buksi beékelõdve, és 5 perc múlva a magzatvíz is elment. Két óra múlva már a kezemben sírt a gyerek:)

Már egyszer szültem 10 éve, de most olyan fáradt vagyok hogy ugy érzem esetleg nem lesz erőm a szüléshez. Egész nap feküdnék ha lehetne, fáj a hátam, a csípőm. Mivan hanem lesz elég erőm? Attól is félek hogy éjjel kezdődik el a szülés.

Olyan rosszul alszom hogy örülök ha pihenni tudok,és ha éjjel kellene el kezdenem készül?dni.hát nem is tudom!Ne itéljetek el,de iszonyú fáradt vagyok!Össze tudom szedni majd magam?

Legjobb válasz: Baràtnömnek két nagyfia van,és 38 évesen ujra szült,ö is azt mondja néa fàrszto,de belefér. Hidd el,jo érzés lesz ujra feleleveniteni a régi idöket,amikor a babàdat làtod felnöni.Biztos van közeledben anyos,anyuka,aki ha nem is rendszeresen de heti egyszer besegit. A szülés elötti hetek egyébként is fàrasztoak,de belefogsz ujra ràzodni.Ne aggodj,minden rendben lesz

Baràtnömnek két nagyfia van, és 38 évesen ujra szült, ö is azt mondja néa fàrszto, de belefér. Hidd el, jo érzés lesz ujra feleleveniteni a régi idöket, amikor a babàdat làtod felnöni.Biztos van közeledben anyos, anyuka, aki ha nem is rendszeresen de heti egyszer besegit. A szülés elötti hetek egyébként is fàrasztoak, de belefogsz ujra ràzodni.Ne aggodj, minden rendben lesz
Szia! Ne aggódj! A végén már én is így voltam. Legszívesebben aludtam volna egész nap, de legalábbis feküdtem volna. A szülésre viszont visszatért minden erõm, és negyedik tolásra meglett a kislányom! Minden rendben lesz! Jó egészséget mindkettõtöknek!
Szia!Ne izgulj én is igy vagyok ezzel, én 11éve szültem de nem emlékszem, hogy ilyen nehéz let volna.Semmihez nincs kedv csak fetrengeni mert feküdni sem tudok már normálisan.Holnapra vagyok kiirva de semmi jel.Pedig a frontban biztam.

Ha a méhszáj kinyilik, akkor egyszer csak beindul a szülés, vagy miböl veszem majd észre hogy kinyilt? Ez okozhat kárt a babámban?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül indul be a szülés. Nekem az elõzõ terhességemnél a 30. héten kinyílt. Nekem úgy jelentkezett, hogy görcsölgetett a hasam, akkor felkerestem az orvosom, mikor megvizsgált, õ mondta, hogy nyitva van. Onnantól kezdve szigorú fekvés. A 37. héten szültem. A veszéyl annyi, hogy fertõzést sokkal könnyebben kapsz, ami miatt megrepedhet a burok és beindul a szülés és ha idejében nem veszik észre, akkor esetleg tovább tágul. Én kaptam hüvelykúpot is a fertõzés megelõzõsére, amit a szülésig folyamatosan kellett használnom. Biztos van olyan is, akit ezzel befektetnek kórházba, én megígértem (és be is tartottam) a szigorú fekvést (felkelni csak wc-re és fürdeni, enni).

Nem feltétlenül indul be a szülés. Nekem az elõzõ terhességemnél a 30. héten kinyílt. Nekem úgy jelentkezett, hogy görcsölgetett a hasam, akkor felkerestem az orvosom, mikor megvizsgált, õ mondta, hogy nyitva van. Onnantól kezdve szigorú fekvés. A 37. héten szültem. A veszéyl annyi, hogy fertõzést sokkal könnyebben kapsz, ami miatt megrepedhet a burok és beindul a szülés és ha idejében nem veszik észre, akkor esetleg tovább tágul. Én kaptam hüvelykúpot is a fertõzés megelõzõsére, amit a szülésig folyamatosan kellett használnom. Biztos van olyan is, akit ezzel befektetnek kórházba, én megígértem (és be is tartottam) a szigorú fekvést (felkelni csak wc-re és fürdeni, enni).
semmibõl nem veszed észre h nyílik.azt csak az orvos tudja megállapítani.van akinek a 20.héttõl nyitva van és túlhordja a babát... 37hkm
Nem veszed észre. A doki szokta észrevenni jó esetben. Nekem belülrõl nyílt ki, három szakember közül csak egy látta. Emiatt koraszülésem is volt, de mivel számítottunk rá, megtettük a szükséges óvintézkedéseket, hogy a baba egészségesen jöjjön a világra. Nekem már a 24. héten kinyílt részlegesen. 34. hétre szültem, a doki örült, hogy eddig húztam. A magzatvíz váratlanul elfolyt, de a fájások nem indultak be. Végül mesterségesen indították meg a szülést. Szóval ilyen is van.


Mik a szülés elötti egyszeri juttatások?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Én szülés elõttirõl nem hallottam még. Az anyasági szülés után jár, kell hozzá a baba eredeti születési anyakönyvi kivonata is. Születés után jár még a babakötvény (START - számla), arról sem szabad megfeledkezni, mert az sem jár csak akkor, ha igényled.

Én szülés elõttirõl nem hallottam még. Az anyasági szülés után jár, kell hozzá a baba eredeti születési anyakönyvi kivonata is. Születés után jár még a babakötvény (START - számla), arról sem szabad megfeledkezni, mert az sem jár csak akkor, ha igényled.
Az utolsóval ne foglalkozz, az 3 gyerek esetén jár csak, azért nem írtuk neked eddig. Nálad nem 3 gyerekrõl van szó... Kicsit félrelõtt a hozzászóló...
A terhesség 91 napjától a magzat után adókedvezmény jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeket!!! Hasznos volt mindenkié!
A babakötvényrõl bõvebb infot itt tudsz gyûjteni: http://www.babakotveny.info/ Itt tudsz olyat is, hogy összehasonlítod az egyes bankok ajánlatait. Egyébként ha nem akarsz befizetni plusz pénzeket, akkor az államnál hagyva kamatozik a legjobban. A bankok nevetségesen alacsony kamatot adnak az alaptõkére, õk az évközi befizetések után adnak magasabb kamatot.
Utolsó vagyok...jah és 18 éves koráig nem nyúlhat hozzá senki...utána is csak a gyerek, a szülõ fizethet rá de nem veheti ki!A gyerek pedig nem költheti akármire a kivett összeget...lakás, tandíj, autó, házasság, család tervezés!De ez így is megéri!Ha a lakás vagy autó 40%-a is az összegyûjtött összeg, már megéri!Persze ez szegényebbeknek kedvez!A módosabb fajtának nincs rá szüksége :PPP
Egy évben max. 120 ezret tudsz befizetni!Ha a szülõ is tesz rá pénzt akkor tényleg még + az állam is tesz hozzá...az alap pedig egyszeri 42.500 Ft!A kamat pedig valami 6, 5% de ez nem biztos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a Te válaszod is! Jól hangzik a start számla legalább nem úgy indul a gyerekem az életbe mint Én! Mennyi oda a max befizetés? 40 az "alap tõke" az államtól ha jól értem? Ez tök jó hallottam már de lövésem nem volt róla hogy mi ez!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget. Így már képben vagyok
A kérdező hozzászólása: Biztos? Nekem az anyaságira azt mondták hogy ha van 4 pecsétem mehetek érte! (védõnõ úgy mondta hogy ha korán vagy halva szülés is van csak 4 pecsét legyen) Fajin nõ na mindegy. Hova kell majd érte mennem? Mi az a start számla? Link, vagy röviden valaki letudná írni nekem?
A kérdező hozzászólása: Oké! Köszi ismét!

Valaki elmagyarázná nekem, mit honnan kell igénybe venni? A GYÁS-t a munkahelyen kell? Mikor? Az egyenlõ a szülési szabadsággal? A gyedet kérelmet mikor kell kérnem a munkáltatótól? Egyszeri anyasági és társai?

Az egyiket Az OEP-nél kell a másikat meg a Kincstárba...

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.

Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.
A kérdező hozzászólása: Oké! Akkor ha Én szülés elõtt megigénylem 28 nappal a gyást meddig kapja az anyuka? Ha megszületett a Napsugaram, akkor automatikusan kapom a kórházból az anyakönyvi kivonatot vagy be kell menni a városházára? Mert olvastam hogy valahol a kórházból kikerülve megkapom. A taj kártyát gondolom nem kapom meg a klinikán. Vagy igen? Még ez nem tiszta a többi már igen. Köszönöm szépen!

A dokim 27. -étől kiír szülési szabadságra. A terhességi gyermekágyi segélyt is igényelhetem? Vagy a kettőt egyszerre nem?

Legjobb válasz: A tgyást szokták szülési szabadságnak hivni. 4 héttel a szülés elõtt veheted ki, és 24 hétig jár.

A tgyást szokták szülési szabadságnak hivni. 4 héttel a szülés elõtt veheted ki, és 24 hétig jár.
Nem vagy köteles elfogadni azt hogy kiírt.Én pl. csak szülés napjától igényeltem, mert addig táppénzen voltam, mert csak úgy kaptam a caffetériát.Ezen kívûl a szülési szabi jobb pénz, mint a gyed, mert a gyednél már vonnak nyugdíjelõleget is.szülés után 168 napig jár.kb fél év.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.

Nagyon sokat vannak jóslófájásaim, és napról napra erősebbek.A hasamaljában egyszerre görcs, és szúrások vannak. A derekam nagyon fáj, és most annyirra vizesedem, hogy még az arcom is bedagad. Közel lehet a szülés?

Június 10 re vagyok kiirva.Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: Azt még kihagytam,hogy szinte egész nap kemény a hasam,és mikkor jönnek a görcsök mindig nagyvécére kell mennem.Gondolom hogy a szülés elõjelei,mert van egy kisfiam de azzal úgy indítottak szülést,és nem voltak elõtte tüneteim.

A kérdező hozzászólása: Azt még kihagytam, hogy szinte egész nap kemény a hasam, és mikkor jönnek a görcsök mindig nagyvécére kell mennem.Gondolom hogy a szülés elõjelei, mert van egy kisfiam de azzal úgy indítottak szülést, és nem voltak elõtte tüneteim.
Szia! Nekem ugyanígy kezdõdött, mindkét babinál!! Utána 7, illetve 5, 5 óra múlva kibújtak. Szép szülést! :o)
A kérdező hozzászólása: Nekem ez már több napja van, csak nem rendszeressen jönnek a fájások, ez 4-5 napja megy így.Nagyon jó volna hétvégén szülni.Olyan tudatlan vagyok, mert az elsõnél még jóslófájásom sem volt.Köszönöm a válaszokat!!!
3 nap joslófájás után szültem mosolyogva a 2. babám. Szép szülést neked!

Jelenleg nyelvtanfolyamra járok és nem szeretném abbahagyni a szülés után sem. Egy héten egyszer kell menni. Kb. mennyi idő után tudok majd bekapcsolódni újra a szülés után?

Legjobb válasz: Ha van,aki vigyázzon a kicsire addig,akkor egybõl szülés után visszamehetsz.Én nappalis fõiskolás vagyok,és vizsgaidõszak közepén fogok szülni,és ha nem sikerül baba elõtt mindenbõl levizsgázni,akkor valószínûleg a kórházból is fogok vizsgázni menni.(Szemben van a sulival.)

Ha van, aki vigyázzon a kicsire addig, akkor egybõl szülés után visszamehetsz.Én nappalis fõiskolás vagyok, és vizsgaidõszak közepén fogok szülni, és ha nem sikerül baba elõtt mindenbõl levizsgázni, akkor valószínûleg a kórházból is fogok vizsgázni menni.(Szemben van a sulival.)
Egybõl szülés után nem fogsz tudni visszamenni. Én 3 hónapja szültem, estis suliba járok, ahová kéthetente kell bejárni, és kb. a fiam két és fél hónapos kora óta járok be. Eleite nehéz lesz, hiszen az elején mindenki nagyon el van havazva, na meg a szoptatás, stb. Ha tudsz fejni, akkor persze jó, de én nagyon nem tudok, de úgy döntöttem, kéthetente egy üveg tápszer nem lehet akkora tragédia, hiszen a fiam érdeke is, hogy az anyjának meglegyen végre az érettségije, és majd normálisabb munkám lehessen, ha visszamegyek dolgozni.

A szülést követően hány napra rá kapják meg általában az anyák az anyasági támogatást? (az egyszerire gondolok) És ennek mennyi az összege pontosan?

Május 20-ra vagyok kiírva, és az érdekelne hogy már abban a hónapban megfogom kapni az anyasági támogatást/segélyt, vagy hogy mennyi időbe tellik ez az egész procedúra, illetve milyen szerveket kell felkeresni?! Köszönöm előre is 36 hetes kismama

Legjobb válasz: Szülés után az orvos igazolásával kell igényelni a MÁK-nál. Ha jól emlékszem 30 napon belül utalják.

Szülés után az orvos igazolásával kell igényelni a MÁK-nál. Ha jól emlékszem 30 napon belül utalják.
Szerintem már csak júniusban fogod megkapni, mivel kell hozzá a baba anyakönyvi kivonata is stb..Meg mire beküldöd, vagy beviszed, onnantól minimum két hét mire utalnak.
Összege: 64.125 Ft elsõ voltam
Az összeg stimmel, hát attól függ, hogy mikor szülsz meg.Kell hozzá a baba Tj száma, amit kb.születés után 1, 5-2 hétre postáznak, tehát ha a te esetedet nézzük, akkor a májusból már ezzel valószínû ki is mentünk.Utána le kell tölteni az igénylõlapot, és be kell küldeni a kért iratok fénymásolataival együtt.Innen már kb 1 hét és megkapod.Én egy pénteki napon adtam ajánlva elsõbbséggel postára, és következõ hét csüt.-ön vagy pénteken kaptam meg, hozta a postás.Lehet, ha bankszámlára kéred, akkor nincs egy hét az átfutás, azt nem tudom.
Én is májusra voltam kiírva csak 2010-be és 26-ra.Kisfiam 27-én született.31-én jöttünk haza.Párom másnap 1-én meghatalmazásommal bement anyósommal együtt és elintézték.Debrecenben itt úgy zajlott, hogy a TB-hez bementek adtak egy papírt, hogy mi lesz a kicsi taj száma, evvel meg ugye már mindent lehetett intézni.Be is adták a gyes, családi és az anyasági igénylõ papírt.Az anyasági 10-én jött és bankszámlára. Az elsõ családi+gyes június végén jött.Meg is lepõdtünk, mert amikor szoktak utalni, megint kaptuk.Utána rákérdeztünk, nehogy vissza kelljen fizetni és mondták, hogy ha a hónap utolsó napján születik a baba, akkor is teljes havi jár.Remélem tudtam segíteni.De kérdezz nyugodtan!!E.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm igen hasznos volt minden információ.
márc.26-án szültem, köv.héten jöttek meg a baba papírjai, ápr.6-án adtuk be az igénylést, ápr.13-án kaptam meg az anyaságit. A többit leírták elõttem. Könnyû szülést neked:)

Angliában ha megvan a 26 ledolgozott hetem, de nincs meg a 15 hét a szülés és a 26. hét munkaviszony között, akkor jár szülés után valami egyszeri támogatás?

Jár utána egyáltalán valamilyen pénz ha nincs meg a 15 hetem a szülés és a betöltött 26. munkahét között?

Legjobb válasz: Ezért nem szeretik az angolok a külföldi "munkavállalókat"...

Ezért nem szeretik az angolok a külföldi "munkavállalókat"...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!