Találatok a következő kifejezésre: A szülés vérzés milyen (7 db)

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

A szülés utáni vérzés milyen vérzés?

Olvastam hogy átlagosan 6 hétig véreznek a n?k, lehet több, kevesebb, nem is ez a lényeg, inkább arra lennék kiváncsi hogy ez milyen vérzés. Szakad bel?lem, vagy egy lájtosabb menstruációhoz hasonlít. Sok vér jön ilyenkor az emberb?l? Bocsánat ha valaki ezt ilyen el?adásomba "undorítónak" tartja hogy így rákérdezek, de tényleg érdekelne. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Általában az elsõ 1-2 héten erõsebb menseshez hasonlít.Napról napra kevesebb és világosabb színû. Kb a 3. hét végére már inkább folyáshoz hasonlít. A 4-6. hét körül ismét menses féle lehet.

Szia! Általában az elsõ 1-2 héten erõsebb menseshez hasonlít.Napról napra kevesebb és világosabb színû. Kb a 3. hét végére már inkább folyáshoz hasonlít. A 4-6. hét körül ismét menses féle lehet.
Még én is a szülés elõtt vagyok, de ha mindenhol azt hallom, hogy a sima betétekkel semmire nem megyek, hanem legalább Tenát vigyek be a kórházba, akkor tuti, hogy sokkal durvább mint egy átlagos menstruáció!Legalábbis az elején.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.
szia! :) szülés után közvetlenül (mivel tulajdonképpen nyílt seb van a méhedben, placenta helye) erõs vérzésed lesz, és igen vigyél Tena betétet+ Tena hálós bugyit (nekem ez vált be az elsõ napokban), minden felállásnál vagy testhelyzetváltásnál löketszerûen jön belõled a vér. ez változik majd pár nap alatt, a mennyisége kevesebb lesz, a löketszerûség megmarad. aztán elhalványodik és folyásszerû lesz a dolog. többszöri langyos tusolást tudok javasolni, ez emeli a komfortérzeted. nekem nem volt gátsebem (gátvédelemmel szültem), de akinek van, annak a gyakori tusolás a seb gyógyulását és fokozott tisztántartását is segíti. remélem sikerült segíteni :) 2 hetes baba mamája :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, igen segítettél.
Szia! Én 1 hónapja szültem! Én is megvettem a tenna betétet meg egy csomó másfajtát erös vérzésre. Mind ott áll a szekrényben!!!! Ne vegyéll!!!! Böven elég a normál betét, amit amugyis használsz.1-2 napig van erösebb vérzés de az sem olyan erös mint ahogy mondják!!! 1.5 hétig használltam betétet , azóta elég a tisztaságibetét!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy ezt leírtad, most kicsit megnyugodtam.
A vérzés mennyisége mindenkinél más, inkább készülj fel a normálnál nagyobb méretû betétekkel. Nálam például elfogyott a tenna lady, még itthon is azt használtam egy hétig, a következõ héten pedig éjszakai betétet.Szerintem nem hasonlít a menstruációs vérzésre, de ez is egyén függõ.
Szia! Tényleg egyéni, nem árt felkészülni. A Tena Lady Extra azért jó, mert nem fülledsz be tõle. Amúgy én kereken egy hónapja szültem, természetes módon, és két és fél hétig szabályosan dõlt belõlem a vér, most meg már "csak" folyik...már állatira unom, de ez van. A sógornõmnek meg másfél hét alatt teljesen megszünt. Szóval majd meglátod!

Milyen a Gestomix fogamzásgátlóról a véleményetek, tapasztalatotok? 11 hónappal vagyok a szülés után, nem szoptatok, a menzesz rendbetétele érdekében írta az orvos! Közti vérzés jellemző mellette?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ hónapban volt közti vérzésem. Nem volt erõs, de szinte végig volt. Azóta egyáltalán nem fordult elõ. Egyéb mellékhatást nem tapasztaltam. Szilvi

Nekem az elsõ hónapban volt közti vérzésem. Nem volt erõs, de szinte végig volt. Azóta egyáltalán nem fordult elõ. Egyéb mellékhatást nem tapasztaltam. Szilvi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Esetleg még valaki? Tapasztalatok? Köszönöm!
Szia! nekem is ezt írta fel az orvos, de én már nem szedem. Nekem is volt mellette hóközi vérzésem. Ráadásúl míg szedztem nagyon ingerült voltam és a szexhez sem volt kedvem. Mióta abbahagytam minden megjavult. Nagyon összezavarta a hormonokat, én mégegyszer biztos nem szedném. de hátha neked jobb tapasztalatod lesz vele.

A szülés utáni vérzésekre milyen betét a jó?

Tena, Always, egyéb? Tapasztaszatalatokat várok.

Legjobb válasz: Eslõ pár napban egy hétben tena extrát javasok, azt is duplán (elcsúsztatva egymáson) utána már az always is jó. Legalábbis nekem ez vált be. Vigyél magaddal papírtölrõt (pl. Szilvia) és azzal töröld zuhanyzás után magadat, eldobható és nem viszel át ferõzést a törölközõrõl még véletlenül se. Ja és a törölközõ se lesz véres. Szép szülést!

Eslõ pár napban egy hétben tena extrát javasok, azt is duplán (elcsúsztatva egymáson) utána már az always is jó. Legalábbis nekem ez vált be. Vigyél magaddal papírtölrõt (pl. Szilvia) és azzal töröld zuhanyzás után magadat, eldobható és nem viszel át ferõzést a törölközõrõl még véletlenül se. Ja és a törölközõ se lesz véres. Szép szülést!
A Tenna szerintem is kell én 1 napig használtam, utána normál Always nappal, éjjel Tenna, kb 1 hét után elég volt a vékonyka. Az eldobhatü bugyi szerintem pénzkidobás. 5 db kb 1200 Ft. Mûanyag..:-SS Tescoba vagy kínaiba pamut bugyi 100 FT. Azt is eldobhatod, ha annyira akarod:-D
Én az elsõ 4 napban Tennát használtam, kellett is, aztán az éjszakai sima betétet, majd itthon egy hét után a sima szárnyas normált, szerintem legyen nálad ez is az is, aztán majd meglátod, mindenki más, lehet, hogy te nem fogsz annyira vérezni.
Én egy hétig használtam TENA betétet, utána vékonyabb betéteket, éjszaka is. A szárnyasbetét tényleg nem jó, mert nagyon kényelmetlen a gátvarratok miatt, tapasztalat.
Nekem is a Tena volt jó, kb négy napig, de én normált vettem, aztán pár napig always éjszakait, majd normált. A hálós bugyi tényleg nagyon jó, én örültem, hogy megvettem. Két darabot vettem, mert ha kimosod pillanatok alatt megszárad. Nekünk mondták a nõvérek, hogy ne használjunk szárnyast, mert beleragadhat a gát varratokba. Gyors szülést!
Nekem nem jött be a Tena, mert nincs szárnya és mindig kifolyt kétoldalt a vér. Always éjszakai vált be, bár én nem véreztem nagyon intenzíven.
Az eldobható mûanyag szerintem is hülyeség, viszont amit a második válaszoló írt szerintem is érdemes beszerezni. Az egy hálós rugalmas, de nem mûanyag kisnadrág szerûség, mosható. Hatalmas könnyebség volt nekem is.
Nekem 4 napig kellett a nagyon nagy betét, aztán újabb 4-5 napig éjszakai betét, aztán meg már csak kicsi betét.
Nekem a szülés utáni 2-3 napban tena, majd további 2-3 napig always éjszakai, majd sima. Ami nekem nagyon jó volt, és ajánlani tudom, az a hálós bugyi, kisnadrág. Gyógyészati segédeszközöket forgalmazó boltban vettem, és hihetetlenül könnyebbség volt azt érezni, hogy "tart". Anélkül olyan érzésem volt, hogy minden csupa vér és maszat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Milyen betétet érdemes venni a szülés utáni vérzéshez?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a Tena lady bevált.

Szia! Nekem a Tena lady bevált.
mindenképp vastagot, kényelmes lesz . puha legyen, ha lehet pamutszerû, sima felületû, hogy ne ragadj bele...az always-es tökre megfelel.
tena lady, nekem is jó volt. sok sikert
Tena Lady Super
tena lady nekem bevállt
Vastag szárnyas betét, és aszülés utáni 1-2 napra +vattapapír is kelhet, mert akkor nagyon erõs a vérzés és a betét kevés lehet.
Megmondom neked õszintén, hogy én vattát vettem. Nekem azt mondták a kórházba, hogy sokkal kényelmesebb és légáteresztõbb, mint a betét, és nem kezdi ki ott alul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!
szia én mind a két szülésem után always éjaszakait vettem és jó volt nem volt vastag és ezért kényelmes volt de én elõtte is alwayst használtam
Szerintem tuti, hogy ez nem függ össze!
Én szerintem sem befolyásolja.
Szia.Szerintem igen!Nekem a randes menszeszem 3-4nap és elég gyenge.Elég a mini tampon.Mikor megszültem 8 napig volt vérzésem és ugyanúgy gyenge.
A kérdező hozzászólása: - vettetek...
Én inkontinenciát vettem, de nem tenát. Megbántam. Kellett volna a super tena...
Én nagyon véreztem, kellett a Tena...sõt még azt a kisnadrágot is megvettem hozzá, eldobhatós típus, volt, hogy az is véres lett...Szerintem vegyél egyet, nehogy szükséged legyen rá, és ne legyen....
Tena Lady-t használtam én is a kórházban, és nagyon is kellett, borzasztóan véreztem, nem is tudom mi lett volna egy éjszakai betéttel, ahogy sokan csinálják! Szerintem inkább vegyél Tenát, és inkább fölösleges legyen, mint átázni egyfolytában és állandóan "ugráltatni" a nõvérkéket, hogy húzzák már át az ágyadat :( Egyszer így is átáztam...
1 csomag Tenát vettem, de alig használtam el belõle. Pár nap után elég volt az éjszakai betét.
éjszakai betétet, nem tenát hanem valamelyik drogéria sajátmárkásat. 1 csomaggal elég volt, utána már normált használtam.
DM-es Jessa éjszakai betétet, teljesen jó volt.
Jesse betétet használtam, nekem az is elég volt.Vastag és hosszú az is.
Szintén Tena. 1 csomag bõven elég volt.
Én is nagy csomag Tena Ladyt vettem, a legnagyobb fajtából. Szerintem mindenkiénél más a vérzés mennyisége, nálam pl nagyon erõs volt, és még a 7. hét elején is véreztem, de van olyan ismerõsöm, aki csak 2-3 hétig tisztult, és sima éjszakai betét is elég volt neki.
Tena.
1 nagy csomag Tena Lady-t. Az elsõ szülésem után 2 csomaggal is elfogyott, a másodiknál bõven elég volt 1 csomag.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, akkor inkább tenát veszek és is, mert ugye inkább nagyobb legyen, mint kisebb!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!