Találatok a következő kifejezésre: A szülés vérzés mennyire (13 db)

A szülés utáni vérzés mennyire hasonlít az abortusz utáni vérzéshez?

gondolok itt mennyiségre,id?re...sajnos az els? babámat rendellenesség miatt el kellet vetenem...most a másodikkal minden rendben..már a 39. hétben járunk.érdekelne mennyire hasonlít a kett? egymáshoz

Legjobb válasz: mind2 volt. szerintem menstruációhoz hasonlit a szülés utáni,és az abortusz az semmihez sem hasonlitható

mind2 volt. szerintem menstruációhoz hasonlit a szülés utáni, és az abortusz az semmihez sem hasonlitható
Szia! Nekem a 20.héten volt terhességmegszakításom fejlõdési rendellenesség miatt. Meg kellett szülnöm, de utána egybõl ki is kapartak. Úgyhogy nem volt valami vészes a vérzés utána, még annyi se mint mensikor, inkább csak színes folyás. Most 38hetes kismama vagyok. És szerintem normális szüléskor sokkal jobban fogunk vérezni... (ugyebár, ilyenkor nincs kaparás utána...) Gyors és könnyû szülést kívánok:)
Nekem is volt abortuszom mert komoly fájdalomcsillapítót antibiotikumot szedtem a terhesség elején (14hetes korában vetettem el). Akkor kb két hetes vérzésem volt. Öt hete szültem, még mindíg vérzek, de ez már olyan mint a menses. Az elején hígabb volt.

Szules utan felhelyeztek a spiralt, mennyi ideig normalis a pecsetelo verzes, illetve a barnazas?

8 honapja szultem es meg csak most raktak fel. Hormonmentes tettek fel eu okokbol. Ennek mar 3 hete de a barnazgatas es neha verezgetes nem mulik. Sot azota tarsult hozza nyulos nyakos folyas is, ami eleg bo.

Legjobb válasz: Nekem is hormonmentes van, 6 hónappal a második szülés után tetettem fel. 2 hétig pecsételgettem, vérzésnek nem volt mondható, aztán elmúlt, 4 hónapig volt hosszabb (10 napos) a menstruációm, majd visszaállt a normál 7 napra. Azóta semmi bajom nincs vele, 2,5 éve van fent. Egyébként ez a nem ellenõrzik, hogy jó helyen van-e érdekes, nekem kötelezõ volt 1 hónappal a felhelyezés után menni ellenõrzésre, mert addigra áll be a megfelelõ helyére, majd 6 hónapos kontroll és azóta évente egyszer megnézik a rákszûréssel összekötve.

Nekem is hormonmentes van, 6 hónappal a második szülés után tetettem fel. 2 hétig pecsételgettem, vérzésnek nem volt mondható, aztán elmúlt, 4 hónapig volt hosszabb (10 napos) a menstruációm, majd visszaállt a normál 7 napra. Azóta semmi bajom nincs vele, 2, 5 éve van fent. Egyébként ez a nem ellenõrzik, hogy jó helyen van-e érdekes, nekem kötelezõ volt 1 hónappal a felhelyezés után menni ellenõrzésre, mert addigra áll be a megfelelõ helyére, majd 6 hónapos kontroll és azóta évente egyszer megnézik a rákszûréssel összekötve.
A kérdező hozzászólása: Sajnos itt kint Angliaban nagyon sokminden van maskent mint otthon. Pl. nekem 2010-ben volt rakszuresem, mentem minden evben, hogy csinaljanak, de nem csinaltak. Azt mondtak jojjek vissza 2013-ban, mert itt ugy szokas hogy 3 evente. Elobb nem. Igy a spiral ellenorzese sem olyan fontos szamukra. Hat remelem normalis ez a barnazgatas, pecsetelgetes, mert nagyon nem szeretnek valami fertozest osszeszedni. Orulok hogy vegre tudok mivel vedekezni. Koszonom a valaszod.
Nekem mondjuk hormonos van, és több mint egy évig barnázgattam össze vissza, most viszont már nincs egyáltalán. Ennél ez normális. Hogy a hormonmentesnél is igy-e van, próbálj rákeresni a neten.

Mennyi ideig tart a szülés utáni vérzés?

Tudom hogy a lochia 5-6 hétig, de engem maga a vérzés érdekel. Normáli ha még mindig van? 2hete szültem.

Legjobb válasz: Nekem is volt vérzésem a 2.héten (sok, nagyon piros és lökésszerûen jött), sõt volt olyan is, hogy elmúlt majdnem teljesen, majd egy kicsit megerõltettem magam, amitõl újra elkezdtem vérezni elég rendesen.

Nekem is volt vérzésem a 2.héten (sok, nagyon piros és lökésszerûen jött), sõt volt olyan is, hogy elmúlt majdnem teljesen, majd egy kicsit megerõltettem magam, amitõl újra elkezdtem vérezni elég rendesen.
Nekem 5 hétig nagyon erõs vérzésem volt, kb. annyi, mint menzeszkor az erõsebb napokon. A védõnõ azt mondta, hogy amíg nem bûzös nincs baj.
A kérdező hozzászólása: Nekem is így van. Éjszaka már nem volt semmi reggel óta meg ömlik belõlem. Fõleg szoptatás után.
Változó, elsõ szülésemnél 5-6 hétig tartott, másodiknál csak 3-4 hétig.

Hüvelyi szülés után mennyi ideig tart az első rendes menstruáció? Tehát nem a gyermekágyi vérzésre gondolok mert az más!

Nyolc hete szültem. Sajnos a tejem elapadt de a mensim mégsem jött meg, csak miután a dokim felírta a Proverát. Meg is jött rendesen, most már hét napja. És nem hogy enyhülne, hanem egyre intenzívebb. Hány napig tart ez még? El?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Javaslom beszélj az orvosoddal. Szerintem ha erõsödik a vérzés az nem normális. persze lehet elhúzódó a mensi. Nekem Cerazett mellett jött meg és az én átlag 5-6 napomhoz képest volt 8 napos. De a végén márcsak pecsételõ.

Javaslom beszélj az orvosoddal. Szerintem ha erõsödik a vérzés az nem normális. persze lehet elhúzódó a mensi. Nekem Cerazett mellett jött meg és az én átlag 5-6 napomhoz képest volt 8 napos. De a végén márcsak pecsételõ.
ameddig aktivan szoptatsz, addig nem jön meg a mestruáziód... az eltarthat több mint 6 hónapig :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, amúgy írtam a megjegyzésben, hogy elapadt a tejem, tehát sajnos nem szoptatok. Azért még várok véleményeket.
8 hétig normális. Én mindkettõnél 6 hétig véreztem.
8 hetig
8 hétig
Lányomnál 8 hét, fiamnál 5 hét.
4-5 hétig. Aztán pedig megjött a menzeszem.:(
10 hétig.
Kb 5-6 hétig, de a vége felé már csak tisztasági betétet használtam.
4 hétig.
Nekem kb. 3 hétig, de intenzíven kb. 8-10 napig. Én már a 7. napon nagyon aggódtam és kérdeztem is a dokit - mert még ekkor kórházban voltunk :( de azt mondta normális. Akár 5-6 hétig is eltarthat. Úgyhogy ne aggódj: ha nem nagyon darabos és nincsenek fájdalmaid szép lassan meg fog szûnni
A 6 hetes kontrollon még véreztem, aztán szép lassan elmúlt.

Szülés után mennyi ideig normális a vérzés?

Napok óta csak éppen de még vérzek, hétf?n lesz 2 hetes a kicsi

Legjobb válasz: 6 hét a gyermekágyi folyás , ami a végén már csak barnázgatás .De nekem mindháromszor eltartott tényleg 6 hétig!

6 hét a gyermekágyi folyás , ami a végén már csak barnázgatás .De nekem mindháromszor eltartott tényleg 6 hétig!
Én 4 hétig véreztem és ez normálisnak tekinthetõ. Amíg a szaga nem változik, tehát nem lesz "bûzös", addig nincs baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok..

Akinek tágulási vérzéssel indult a szülése, mennyivel később jöttek a fájások? Vagy hogy volt?

Szombat éjjel óta vérezgetek. Azt mondták csak tágulási, nem kell vele foglalkozni. De sehol egy normális fájás. 1-2 jósló van, keményedéssel, de semmi komoly.

Legjobb válasz: hát, akkor ez is elég változó... nekem a vérezgetés elejétõl kb. 4 óra után meg lett a kisfiam. Furcsa, engem benn tartottak, eszükbe sem jutott, h hazamenjek és ctg-n is figyelték a babámat

hát, akkor ez is elég változó... nekem a vérezgetés elejétõl kb. 4 óra után meg lett a kisfiam. Furcsa, engem benn tartottak, eszükbe sem jutott, h hazamenjek és ctg-n is figyelték a babámat
Nekem vasárnap kb. délután 1-kor kezdõdött a tágulási vérzés, 4-kor jöttek a fájások, 7-re bementünk (5 percesekkel) akkor bõ 3 ujjnyi volt a méhszáj. Két és fél óra múlva meglett a baba. A barátnõmnek 1 héttel szülés elõtt kezdõdött a vérezgetés, azt mondták csak tágul menjen haza. Csak 6 nappal késõbb jött a kicsi:)
szia, nekem egy csütörtöki nap kezdõdött a tágulási vérzés, ügyeletrõl hazaküldtek. szombat hajnalban már 5 perces fájásaim voltak, délután meglett a baba. szerintem nagyon hamar látni fogod a picurodat! könnyû szülést! írj majd, mikor lett meg! :)
Vérzés este kezdõdött otthon, éjjel fájások és hajnali 3-kor már megvolt a kislányunk

Mennyi idővel szülés után jelentkezik újra a havi vérzés?

Hat hónappal ezel?tt szültem, de még nem nem tért vissza a vérzés. Tejem van még.

Legjobb válasz: Amikor már nem csak szoptatsz.Napi 1-2 szonál már általában visszaáll a rend.De olyan is van,akinél már a gyerekágy végén jelentkezik a mensi,pedig csak szoptat. Mindenesetre fogamzásgátlásra nagyon nem biztonságos,lett már pár ismerõsöm az elsõ pé-kor terhes. Amíg van rendesen tejed addig a doki sem foglalkozik vele.Ha abbahagyod a szoptatást,és 2 hónapon belül nem jön meg,akkor írnak rá valamit.Az elsõ gyerekem után nekem is kellett.De ez ritka. Minden jót,üdv

Amikor már nem csak szoptatsz.Napi 1-2 szonál már általában visszaáll a rend.De olyan is van, akinél már a gyerekágy végén jelentkezik a mensi, pedig csak szoptat. Mindenesetre fogamzásgátlásra nagyon nem biztonságos, lett már pár ismerõsöm az elsõ pé-kor terhes. Amíg van rendesen tejed addig a doki sem foglalkozik vele.Ha abbahagyod a szoptatást, és 2 hónapon belül nem jön meg, akkor írnak rá valamit.Az elsõ gyerekem után nekem is kellett.De ez ritka. Minden jót, üdv
Nekem sajnos pontosan 6 héttel szülés után, el is apadt a tejem, pedig elõtte rengeteg volt. Örülj neki, hogy még nem jött meg. Az átlagos az, hogy 9 hónappal a szülés után, hisz ennyi idõ kell a szervezetednek, hogy teljesen regenerálódjon.
Szia!Én 6, 5 hónapja szültem és még nekem sem jött meg.Én is szoptatok, szerintem ez még nem baj, hogy nemjött meg, legalábbis remélem nem lesz bajom belõle.

Szülés után, azoptató anyukáknál mennyi ideig tarthat a vérzés? Csak, hogy tudjam mire számítsak.

Legjobb válasz: Ez változó. Van akinek 1-2 hét, van akinél akár 5-6hét is, persze ez nem mind intenzív vérzés, hanem ebben benne van a barnázás is illetve ha 1-1 napot kimarad a gyermekágyi vérzés.

Ez változó. Van akinek 1-2 hét, van akinél akár 5-6hét is, persze ez nem mind intenzív vérzés, hanem ebben benne van a barnázás is illetve ha 1-1 napot kimarad a gyermekágyi vérzés.
Szia! Nekem 8 hétig tartott :-(
már 3. hete nyomom. Az elsõvel 6 hétig tartott
A 6 hetes kontrollra épp teljesen kitisztultam, de a vége 2 hét, már nagyon gyenge volt.
Én a 7. héten mentem el a 6 hetes kontrollra, mert addigra teljesen elmúlt minden.
5 hétig tartott.
Szintén 3. hete vérzek. Remélem, hamar elmúlik.
Nekem majdnem 8 hétig tartott, volt hogy szinte elmúlt, aztán teljes erõvel visszajött. Ez attól volt, hogy nem pihentem eleget.

Szülés után rögtön kezdődik a vérzés, vagy menstruáció? Mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: A szülés közben már általában elkezdenek vérezni, és utána még folyamatos lehet, van akinek erõsebb, van, akinek gyengébb, 5-6 hétig is eltarthat. Az is változó,hogy ki mikor kezd menstruálni utána. Én másfél évig nem mensiztem, amíg szoptattam :-)

A szülés közben már általában elkezdenek vérezni, és utána még folyamatos lehet, van akinek erõsebb, van, akinek gyengébb, 5-6 hétig is eltarthat. Az is változó, hogy ki mikor kezd menstruálni utána. Én másfél évig nem mensiztem, amíg szoptattam :-)
EGyénenként változó. A tisztulás általában 3-6 hétig tart. A mensi normál esetben addig nem jelentkezik, amíg szoptat az anya, de van ettõl eltérõ eset is, hogy már szülés után 3 hónappal megjön. Jobb ilyenkor szedni a szoptatós fogamzásgátlót, nehogy megint teherbe ess olyan hamar
A szülés után tulajdonképpen nem elkezdik a vérzés, hanem folytatódik, hiszen már a szülés alatt folyik belõled mindenféle. Ez nálam kb. 1 hónapi g tartott, ez változó.
Itt elöttem ajánlották a szoptatós tabit, én viszont azt ajánlom, inkább védekezzetek máshogy, mert az apasztja a tejcit. A barátnõmnek úgy elapasztotta, hogy vissza már nem tudta csinálni. De a tisztulás valóban 3-6 hét. Az igazi mensi nekem 3 hónapra a szülés után jelentkezett (csak szoptatás mellett) ez változó!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!