Találatok a következő kifejezésre: A szülés szorongás (6 db)

A szülés miatti szorongás mindenkit megkínoz?

Nem gondoltam hogy ennyire eluralkodik rajtam.Lefekszem pihenni és egyszer csak arra riadok hogy ezen agyalok.Pedig én úgy érzem nem félek,de a tudatalattim úgy néz ki er?sebb.Biztassatok meg egy kicsit.Ja és 36 hetes vagyok,az orvos szerint bármikor jöhet.2 ujjnyira nyitva a méhszájam.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem mindenkinél elõfordul, csak van akinél jobban, van akinél kevésbé. Természetes dolog, hogy fél az ember az ismeretlentõl. Bár van olyan anyuka is akinek már a második szülése lesz és ugyan úgy pánikol, mintha nem tudná mi is vár rá. Lehet, hogy az aggaszt inkább, hogy "még" csak 36 hetes vagy és azt mondták bármikor jöhet. Szerintem emiatt se izgulj, mert már szépen ki van fejlõdve ilyen korra a babóca. Próbálj megnyugodni, mert azt Õ is érzi, ha idegeskedsz. Egy kicsit én is félek, de nekem még távolinak tûnik a szülés ideje. Sok szerencsét, könnyû szülést! Üdv, 27 hetes kismamai

Szia. Szerintem mindenkinél elõfordul, csak van akinél jobban, van akinél kevésbé. Természetes dolog, hogy fél az ember az ismeretlentõl. Bár van olyan anyuka is akinek már a második szülése lesz és ugyan úgy pánikol, mintha nem tudná mi is vár rá. Lehet, hogy az aggaszt inkább, hogy "még" csak 36 hetes vagy és azt mondták bármikor jöhet. Szerintem emiatt se izgulj, mert már szépen ki van fejlõdve ilyen korra a babóca. Próbálj megnyugodni, mert azt Õ is érzi, ha idegeskedsz. Egy kicsit én is félek, de nekem még távolinak tûnik a szülés ideje. Sok szerencsét, könnyû szülést! Üdv, 27 hetes kismamai
szia!!én is nagyon féltem a szüléstõl!!nekem is elsõ volt!!de mikor már szülsz, minden ilyen gondolat elszáll mert csak a babádra gondolsz a szép találkozásra!!addig meg piheny sokat, vagy sétálj foglald el magad v.mivel!!! ezek az utolsó hetek oyan gyorssan elrepülnek észre sem veszed!! nekem is 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj 37 hetesen de utánna mikor vizsgáltak a kórházba már zárt volt a külsõ is meg a belsõ méhszáj is!!ráadásul ugy kellett beindítani nálam a szülést mert nem akart kibujni a picikém!!!szóval neaggódj minden jó lesz!!! szépszülést!!grat a babához:)
mindenki fél, még az is aki letagadja. ez természetes, s azért jár folyton azon az agyad, mert lelkileg, pszichések is már készülsz a szülésre. :-) minden rendben lesz, ne aggódj!! 24 hetes kismama
Én nagyon félek pedig nekem a 3.lesz!!

Hamarosan szülni készülő kismamák! Rátok is szokott törni szorongás és rettegés a szülés közeledtével?

Tudom, minden kismama fél azért a szülést?l, de nekem egy hete szinte 2 pánikroham szer?m is volt, mikor jobban belegondoltam egy egy szüléstörténet elolvasása után.Más is retteg ennyire, vagy én vagyok csak ennyire nyúlbéla??

Legjobb válasz: Cáfolnám, hogy minden kismama fél a szüléstõl. Az elsõnél sem volt bennem egy kis félelem sem, csak izgalom, várakozás, szépen is szültem. Most sem érzek semmi félelmet. Azt hittem majd akkor jön rám mikor felvesznek a kórházban a szülõszobára, mert onnan már nincs visszaút, de ott sem tört rám a félelem.

Cáfolnám, hogy minden kismama fél a szüléstõl. Az elsõnél sem volt bennem egy kis félelem sem, csak izgalom, várakozás, szépen is szültem. Most sem érzek semmi félelmet. Azt hittem majd akkor jön rám mikor felvesznek a kórházban a szülõszobára, mert onnan már nincs visszaút, de ott sem tört rám a félelem.
Ma vagyunk pont 37 hetesek:-)Hááát, én bizony félek, és nem csak a szüléstõl, hanem az azt követõ idõszaktól is.Nem nagyon tudok már aludni így a vége felé, agyalok ezerrel, nagyon fel kell kötni a gatyánkat a párommal, hogy helyt tudjunk állni majd.Nincsenek nagymamák, nagypapák, nagynénik, magunknak kell mindent megoldani.Szüléstörténeteket csak itt olvasgatok, majd kiderül hamarosan, hogy nálunk hogyan fog zajlani...
elõzõ vagyok. a "szépen is szültem"-et dacára annak írtam, hogy azért 18 órát vajúdtam, szóval nem volt egy sétagalopp azért, de olyan nagyon vészes sem.
Én az elsõvel rettegtem a szüléstõl az utolsó 2 hónapban, a legvégén viszont már vártam nagyon, hogy túl legyek rajta. Amikor kezdõdtek a fájások, hihetetlen nyugalom szállt meg, magam is csodálkoztam utólag. Valahogy minden annyira flottul ment, elmúlt a félelem is. Most a 2.-kal vagyok 31 hetes terhes, és van bennem egy kis drukk, de remélem, mikor beindul a szülés, minden OK lesz megint.
Elsõ terhességemnél nekem is ez volt. Annyira féltem a szüléstõl, hogy itt sem olvastam el semmiféle szüléstörténetet, se a Kismama magazinban, se sehol. Ha valaki elkezdte mesélni, hogy neki milyen szülése volt, leállítottam, hogy hagyjon ezzel békén, majd ha megszültem, elmesélheti, addig nem. A terheskönyvekben a szülés részt úgy ahogy volt, átugrottam. Nekem a 9.hónap után egybõl a gyermekágy és a szoptatás jött :) :) Ehhez képest gyönyörû szülésem volt, nagyon gyors és rövid és tényleg nagyon klassz volt minden!!! Most a második babámat várom, elvileg 2 héten belül szülök, és most már egyáltalán nem félek, nagyon is várom a szülést!!! Nem mondom, hogy ne félj és ne rettegj, de egy kicsit lazulj el, ne görcsölj rá. Az utolsó 1-2 hétben már annyi bajod lesz a nagy pocakodtól, hogy alig fogod várni a szülést :) addig meg kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: akkor ügyi legyél nagyon kedves utolsó, a többieknek pedig köszi:)
Köszi a biztatást, igyekszem:-)
1.baba?
teljesen természetes ez a szorongás szülés elõtt. nekem is voltak. de amíg egészséges a szorongás addig nincs baj. egyébként hiába mondja bárki, hogy ne aggódj, mondani könnyû. sztem most pihengess még nagyokat, mert , amikor itt lesz a pici nemigen lesz rá idõd. ha megszületett a pici más miatt fogod magad rágni. biztos jól csinálom? .....blabla.... boldog babavárást, és könnyû szülést
a leheto legcsodalatosabb dolog tortenik veled, bizz a testedben, latod milyen jol csinalta eddig is, vette az akadalyokat es eddig eljutottal, legyel erre buszke, igy fog hozzaalni a tested a kovetkezo par hethez is es a szuleshez is, kitartassal, termeszetesseggel, buzgalommal, egeszseges izgatottsaggal, tartsd ezeket szem elott es hasznald fel a szorongasaidat es negativ erzelmeidet arra, hogy atlenditsenek a magabiztossagba - felni is nagyon nagy energia, egy csomoszor foglalkozol vele, stb...hat hasznald arra ezeket a rossz gondolatokat, hogy a beloluk nyert energiabol higgy abban, hogy ha eddig okesan ment, ezutan is ugy fog, a tested nem fog magara hagyni, es a babad kozre fog mukodni, ketten megoldjatok, o is segit neked, te is neki, nagyszeru lesz es boldog!!!
34 hetes km vagyok, nem tudom milyen a viszonyod a nogyogyaszoddal, de neki mindenfelekeppen mondd el, nincs mit szegyellni, szerintem o az egyeduli aki meg tud nyugtatni, hiszen ott majd o lessz veled es o segiti majd a vilagra a picit, ha megbizol benne, akkor mar nincs baj es szerintem ez a leg fontosabb.en is nagyon feltem, volt, hogy sirva aludtam el, a parom azt mondta hulyesegeket beszelek, ezert ugy dontottem, hogy inkabb a dokimmal beszelek, o nagyon megerto volt es hidd el nem ciki ha beszelsz vele, hiszen azert van, hogy segitsen, csak bizz benne.ha nincs meg a tel.szama kerd el, hogy megnyugodj, en is ezt tettem, sok sikert es kitartast kivanok:)
A kérdező hozzászólása: Igen és vártuk, és nagyon rendes a párom, ezért is szégyellem elmondani
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat, mindig izgulós voltam az is baj lehet, és ezt is szeretném jól csinálni, csak sajnos erre nem lehet úgy felkészülni, mint egy vizsgára.


Volt aki annyira szorongott szülés előtt, hogy kapott vmilyen szorongás oldó gyógyszert? Nekem most felírták a legkisebb mg Xanax-ot, csak félek bevenni, viszont a stressz, az állandó nem alvás is árthat a babának.

Tapasztalatok? Kérem azt ne írjátok, hogy ne szorongjak vagy féljek stb.. és egyéb közhelyeket, több oka van a dolognak, nemcsak a szülés. El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Ha enniyre komplex okok okozzák a szorongásodat, én a helyedben, mielõtt bevenném a gyógyszert, konzultálnék egy másik dokival is. Ha megerõsíti az elsõ orvost, akkor habozás nélkül bevenném. Nekem más betegségem volt a terhesség alatt és nem adtak rá gyógyszert. Senki sem akarta vállalni a következményekert a mellékhatások miatt. Tudod, ma azt mondom, hogy bár csak adtak volna!!!

Ha enniyre komplex okok okozzák a szorongásodat, én a helyedben, mielõtt bevenném a gyógyszert, konzultálnék egy másik dokival is. Ha megerõsíti az elsõ orvost, akkor habozás nélkül bevenném. Nekem más betegségem volt a terhesség alatt és nem adtak rá gyógyszert. Senki sem akarta vállalni a következményekert a mellékhatások miatt. Tudod, ma azt mondom, hogy bár csak adtak volna!!!
Nekem szart sem ért a Xanax, csak annyit, hogy tiszta depi lettem tõle. Abszolut levert és nyügi voltam nem lehetett hozzám szólni. Én nem féltem, véreztem többször, azért kaptam. Én nem javaslom, abszolut csak rosszat tett, abba is hagytam. Inkább menj pszichológushoz, és kezeltesd a gondjaidat ott, a tabik nem oldanak meg semmit, csak ártanak a babának!! Ha van kedved, írj privit, ha tudok segítek, vagy legalább "meghallgatlak":-)
Ne felest igyál, hanem fehér bort vagy vöröset, max. másfél decit, de nagyon módjával. Tokaji bort nekem kifejezetten felírták anno, ha keményedett a hasam. Most itt durmol a 37 hós lányom és 37 hetes terhes vagyok úgy, hogy iszonyat sok gondom volt és van is, nem kell gyógyszer, de heti 2-3 kis pohár aszú lecsúszik. És az Ég Világon nincs semmi bajunk, a vérképem tökéletes, az aszú meg inkább gyógyszer mint alkohol...a rokonság nagy része 90 év körüli, 4-5 gyerekes makk egészséges emberek, aszúval gyógyítják magukat. Próbáld ki.

A szorongást szülés után hogyan lehet kezelni, ha szoptatok?

Legjobb válasz: Sedatif PC homeopátis bogyó, citromfû tea és pozitív gondolkodás. Bízz magadban!!!!

Sedatif PC homeopátis bogyó, citromfû tea és pozitív gondolkodás. Bízz magadban!!!!
Nehéz volt! Apa segített! El fog múlni ne aggódj! Önbizalom!!!
Kitartás!!! És fel a fejjel! Én sokat sírtam, aztán elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!Bízom benne, hogy elmúlik hamar és nem mélyülök bele ebbe az állapotba, de azért a teát kipróbálom, a homeós szer nem jött be korábban.

Szules utan kinek meddig tartott a depresszio illetve a szorongas?

Miota megszuletett a kisfiam tobb mint 5honapja szorongasom van halalfelelmem melkas szoritas el mentem orvoshoz betegseget nem talaltak. gyogyszert szedek ra. de nem vagyok meg teljesen jol meddig tarthat elmulik teljesen valamikor ezek a rossz erzesek??? nektek meddig tartott?? ketsegbe vagyok mar teljesen esve.

Legjobb válasz: Nekem kb.fél évig tartott,de én nem mentem orvoshoz.Utána elmúlt.Mondjuk nem volt ilyen durva,csak folytos sírtam és ezerrel pörgött az agyam,hogy mit kellene aznap megcsinálni.

Nekem kb.fél évig tartott, de én nem mentem orvoshoz.Utána elmúlt.Mondjuk nem volt ilyen durva, csak folytos sírtam és ezerrel pörgött az agyam, hogy mit kellene aznap megcsinálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!