Találatok a következő kifejezésre: A szülés szedett (15 db)

Vannak itt olyanok, akiknek nem használtak a szüléshez szedett homeos bogyók, teák?

Tapasztalatokról olvasnék szívesen, hogy pl. nem is tágultál jobban, vagy nem lett gyorsabb, stb.

Legjobb válasz: Szerintem az alkati kérdés lehet, van, akinek használ, van, akinek nem. Én szedem, de majd kíváncsi leszek, segít-e. Remélem! ;)

Szerintem az alkati kérdés lehet, van, akinek használ, van, akinek nem. Én szedem, de majd kíváncsi leszek, segít-e. Remélem! ;)
Ittam a teát és szedtem a homeopátiás bogyókat. este 11 kor elment a magzatvízem és éjfél után 18 perccel megszületett a kisfiam. egy varratom volt. igaz egész nap voltak enyhe fájásaim, de nem voltak vészesek (10-15 percenként voltak)!
en szedtem es ittam mindent, megis inditani kellett 17 ora vajudas utan megszuletett
Én is szedtem. 18 óra vajúdás után császároztak. Nekem a tejszaporítók se segítettek.
Szia! Ittam a málnalevél teát és szedtem a homeos bogyókat is. Betöltött 42 hetesen voltam 3111-re kinyílva, és ez csak a mindennapos magzatvízvizsgálat miatt volt így. Császároztak. Nagyon hittem benne, de nekem nem használt.
Ittam a málnalevél teát, szedtem a bogyókat ahogy kell. 41+2 naposan tök merev és zárt méhszájam volt, császároztak.
Szia! Én szedtem és ittam mindent, de nekem sajnos nem használt. 2x indították meg a szülést, 50 órát vajúdtam és végül császároztak.
Én nem szedtem semmi ilyen homeós izéket, mégis gyönyörüen ment minden, gyorsan, könnyen, pedig nagy baba volt és elsö szülés :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kedves utolsó, gratulálok is a gyors szüléshez, de ha elolvasod és értelmezed a kérdést: én éppen a negatív tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a választ!
Szia! Én nem szedtem semmit 12 óra alatt szültem.
Hat en ittam a malnalevelteat a 34.hettöl ezerrel es megsem hasznalt.Pedig hittem is benne nagyon.De ez alkat kerdese is, ez nem azt jelenti, hogy Neked sem fog hasznalni.Szerintem idd es szedjel bogyokat is!Artani nem art, ha meg hasznal akkor neked lesz könnyebb!
Szia kedves kérdezõ! Neharagudj, de nem értem, hogy miért a negatív véleményekre vagy kíváncsi?! Ez nekem olyan, mintha a rossz szülési élményekre, a komplikációkra lennék kíváncsi. Nem akarok bunkó lenne, de nem olyanokat kéne olvasnod, hogy kinek milyen jól bejöttek a bogyók, és hogy milyen könnyû szülése volt stb? Nekem könyvjelzõkben vannak elmentve a pozitív válaszok, beszámolók, és ha már közeleg a szülés ideje azokat fogom olvasgatni. Hiszek a homeos bogyókban, mert ártani nem, csak használni tudnak. Még egyszer elnézést, hogy értetlenkedtem.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, nem baj, hogy nem érted. Azt azért elárulom, hogy nem a rossz szülési élményekre, a komplikációkra vagyok kíváncsi. A kérdés a homeós bogyók hatására vonatkozik. Pontosabban arra, hogy nem feltétlenül hatnak...

Aki szedett a szülés előtt homeós bogyót és használt is! , milyen adagolás vált be? Én már 3 félét találtam, nem tudom melyiket alkalmazzam.

Arnica 30 CH (van ahol 9CH higításban ajánlják): a vérzékenység csökkentésére; a szülés alatt keletkez? szöveti sérülések, haematómák gyorsabb gyógyulása, az ezekb?l ered? fájdalmak enyhítése érdekében.

Legjobb válasz: 36. héttõl naponta, szüléskor óránként: Cimicifuga racemosa ch 30 1x5 golyó, Caulophyllum ch 30 1x5 szülés után: arnica montana ch 15 1x5 (vérzéscsillapitó) urtica urens (szoptatásra) Nekem ezt az orvosom mondta igy, bevált.

36. héttõl naponta, szüléskor óránként: Cimicifuga racemosa ch 30 1x5 golyó, Caulophyllum ch 30 1x5 szülés után: arnica montana ch 15 1x5 (vérzéscsillapitó) urtica urens (szoptatásra) Nekem ezt az orvosom mondta igy, bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Szedett valaki salbutamolt? Hogy visszatartsák a szülést? Nekem azt kell szednem 31 hetes vagyok

Legjobb válasz: A salbutamolt arra adják??? Le vagyok döbbenve. Én amikor asztmás voltam és rohamom volt akkor kellett befújnom belõle. Az egy hörgõtágító gyógyszer, nem értem mi köze van a szüléshez.

A salbutamolt arra adják??? Le vagyok döbbenve. Én amikor asztmás voltam és rohamom volt akkor kellett befújnom belõle. Az egy hörgõtágító gyógyszer, nem értem mi köze van a szüléshez.
A kérdező hozzászólása: állitolag a méhösszehúzódásokat csökkenti.legalábbis ez van ráirva, de amugy a légzésre is jó.
Az a köze hozzá, hogy a Salbutamolnak simaizom lazító hatása van, így a méhizomzatot is ellazítja, és ritkulnak a keményedések, amik idõ elõtt megnyithatják a méhszájat. Én is ilyet szedek, és még nagyon sokan rajtam kívül, nekem sokat javított a keményedéseken, a magnézium-citrici nem használt semmit. sokan szedtek ilyet terhesség alatt, utánanéztem, a picinek nem lesz baja tõle, ne aggódj. 25 hetes kismami
Szia, én 30 hetesen kerültem kórházba, mert beindult a szülés, szerencsére sikerült leállitani.Most 34 hetes vagyok, én spiropentet kapok, ami szintén hörgõtágitó gyógyszer.Azt mondták a 37-ik hétig kell szedjem, mert szülés elötti napokban már nem szabad.Boldog babavárást.
Elsõ vagyok. Köszönöm én is a válaszokat, így már értem. Csak errõl a hatásáról még nem hallottam, és most én is kismama vagyok, a 26.hétben, ezért figyeltem fel rá. Fõleg hogy 15éven keresztül figyelt a tatyómban asztmás roham esetére... Egészséges kisbabát és problémamentes szülést kívánok nektek.

Mi a tapasztalata annak, aki már szülés előtt szedett homeopátiás készítményeket? Azt gondoltam, hogy segít tágítani a méhszájat már a szülés előtt, lehet, hogy rosszul gondolom. Csak a vajúdás alatt segít tágulni? Akkor miért kell előbb szedni?

a 36.hétt?l szedem a caulophillum Ch9-et 2x5 golyót, a cimicifuga Ch9-et 2x5 golyót, és iszom a málnalevél teát 2csészével naponta. eltelt már 3 hét azóta. a 32.hétt?l C2100-as a méhszájam.

Legjobb válasz: Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Nekem sajnos nem segített... De talán most a másodiknál sikerül tágulnom, bár csak a málnalevélteát iszom.

Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Nekem sajnos nem segített... De talán most a másodiknál sikerül tágulnom, bár csak a málnalevélteát iszom.
Gratulálok a babód megszüléséhez/megszületéséhez! :) :) Mennyire tágultál gyorsan végülis? Szedted a kórházban is, vajúdás közben?
A kérdező hozzászólása: sziasztok! hazaértünk a kórházból!! vasárnap 18-án este született meg a kisfiúnk és szerintem nagyon sokat segítettek a bogyók, mert jól tágultam!!!!
Szia, hogy vagytok? :)
:) ) akkor kisfiammal küldjük a pozitív energiákat a hétvégén! :)
A kérdező hozzászólása: 04-12 11:45-ös válaszoló válasza alapján úgy dönöttem, hogy 3x5golyóra emelem az adagokat... képzeljétek! ma voltam vizsgálaton, nem kell befeküdnöm, rendben vagyok, a szülésznõ szerint a hétvégén lesz vmi és és és és!!!!! c1111 a méhszájam, felpuhult és beékelõdött a baba fejecskéje!!!!! szóval tuti, hogy mégis segítenek a bogyók! :-) a dokim is bíztatott a hétvégével kapcsolatban, de azért õk nem szívesen bocsátkoznak jóslásokba... :-) remélem a hétégén már tényleg a karjaimban tarthaom a kisfiúnkat!!!!
A kérdező hozzászólása: szuper! nagyon szépen köszönöm!!
Szia az elõzõ vagyok és én úgy szedtem, hogy: 37. hét: minden nap 2-szer 5 golyó cimicifuga 38. hét: minden nap 3-szer 5 golyó caulophillum 39. hét: minden nap 4-szer 5 golyó cimicifuga 40. hét: minden nap 5-ször 5 golyó caulophillum Tágulási adataim belsõ méhszájra vonatkoztatva: 38. hét: 1 ujjnyi 39. hét: 2 ujjnyi 40. héten már nem vizsgált, nehogy meginduljon az miatt a szülés (valsz 3 ujjnyi) A betöltött 40. héten, a kiírt napon hajnali 2:30-kor indult meg a vajúdás, és 4 órás otthoni vajúdással 4 ujjnyi belsõ méhszájjal mentem be, és ezeket a fájásokat még nagyon jól lehetett kontrolállni, sõt még az 5 ujjnyinál lévõ kontrakciókat is be tudtam fogadni, csak a legvége volt a kimerítõ (2 óra), amíg helyesen beállt a buksija a szülõútba, mert elõször arccal akart megszületni. Azóta is nagy arc a fiam! :D A szülésznõm szerint ez egy jóó kis koktél volt! De halkan megjegyezném, az egyik ismerõsömnek is ajánlottam és bár nem tudom be tartotta e végülis, de õ nem tágult tõle, pedig 10 nappal túlhordta. A fájásokat már 2 ujjnyinál nem tudta befogadni és EDA-t kért, de 8 óra EDA-val sem tágult, és neki is rosszul ékelõdött be a kisfia, az EDA miatt nem ugrálhatott, hogy kibillentsék a kisfejét, így végül császározták. Bízom benne, neked használni fog, és átélheted a természetes szülés csodáját! :)
A kérdező hozzászólása: mindenképp szedem, meg a szülõszobára is viszek és szopizáshoz is homeopátiás segítséget veszek igénybe. amúgy azért a kérdés, mert elkeseredtem, hogy a dokim szerint teljesen éretlen a méhszájam, és nemsoká lejár a kiírás.... csütörtökön. akkor eldönti be kell-e feküdnöm. viszont a szülésznõm is mondta, hogy szedjem csak a bogyókat, mert azóta rendszeresek a jóslóim, a keményedések és ez segít felpuhítani, még ha nem is kezd nyílni a méhszáj.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló!! hogyan szedted a bogyókat?
Szerintem nekem segített. Bár én nem így szedtem, de tény, hogy a 38. héten 2 ujjnyi voltam már belül és mire beértem a kórházban a kiírás napján már 4 ujjnyi volt a belsõ méhszájam, és ezek a fájások még nem viseltek meg. Az utolsó 2 óra már fájt. De nálam rosszul ékelõdött be a fiam, és 5 ujjnyi méhszájjal 2 órán át rugóztam a labdán. Ez ritka, ha jól ékelõdött volna be, akkor szinte már azonnal kimondtam volna, hogy jöhet következõ, de így kellett 2 hét felejtés...:) :) A következõ szülésre is homeopátiásan is fogok készülni! Használni fog, nyugi! :) ;)
Állítólag a málnalevél tea túlhordást eredményez, itt olvastam valahol, nem tudom mennyi a valóságalapja. Én is szedtem a homeós bogyókat 37 héttõl, meg szüléskor is. Nem tudom hogy ettõl vagy egyébként is így lett volna, de szülés elõtti nap 2 ujjnyira voltam nyitva. A magzatvíz folyt el, onnan számolva 2, 5, a fájásoktól számolva 1, 5 óra alatt kezemben volt a manó. Könnyû szülést neked!!
Én is szedtem és ittam a teát is mégis 12 órát vajúdtam, már majdnem császár lett a vége. Szerencsére az utolsó órákban elkezdtem tágulni, így simán szülhettem. Nekem nem használt.
Én is szedtem a 36. héttõl a kétféle homeós bogyót, én sem tágultam szinte semmit. 9 nap túlhordás után indították a szülést. Amikor bementem reggel, elkezdtük félóránként adagolni a bogyókat, és akkor csinált is fájásokat (amik, mint késõbb kiderült, szinte semmik nem voltak). Oxytocint kaptam, brutál fájásokkal 5 és fél óra alatt lett meg a kicsi fiam. Azt mondta a doki, hogy sokkal hosszabbra számított, végülis lehet, hogy részben a bogyóknak köszönhetõ.
Én is szedtem, és ittam a málnalevél teát is. Nekem nem segített. 10 órás valyúdás után is teljesen zárt volt a méhszájam. Császároztak. Persze azért szedd, rosszat nem teszel vele!
Én is ugyanezeket szedtem, mint Te és vajúdás közben is végig fél óránként. Igaz, hogy burkot repesztettek, mert túlhordtam a fiam, de a burokrepesztéstõl számítva 4 óra múlva meglett a babám és semmi mást nem kaptam. Hogy ennek köszönhetõ-e, vagy sem, nem tudom, de ártani biztos nem árt. Tuti szedni fogom a 2.-nál is. Könnyû szülést és sok boldogságot a babához!
A kérdező hozzászólása: igen, szedtem, kb. egy-másfél óra alatt már a szülõágyon voltam a vajúdóból, mert jött a kitolás!

A szülés előtt szedett Caulophyllum homeopátriás bogyó tényleg segít a méhszáj tágulásánál?

Legjobb válasz: A 37. (vagy 38.) héttõl lehet málnalevél-teát inni, én erre esküszöm. Én is beszereztem a kis-golyókat (nem emlékszem a nevére, de valószínûleg ugyanez volt) aztán olyan gyorsan megszültem, (hat és fél óra alatt az elsõ babámat), hogy eszembe se jutott, hogy táskámban van. Én a teát csak ajánlani tudom! Szép szülést kívánok!

A 37. (vagy 38.) héttõl lehet málnalevél-teát inni, én erre esküszöm. Én is beszereztem a kis-golyókat (nem emlékszem a nevére, de valószínûleg ugyanez volt) aztán olyan gyorsan megszültem, (hat és fél óra alatt az elsõ babámat), hogy eszembe se jutott, hogy táskámban van. Én a teát csak ajánlani tudom! Szép szülést kívánok!
Nem akarlak elkeseríteni, de én szedtem ezt is, meg egy másikat is. 5 héten át málnalevél teát ittam. Gyors szülésre számítottam. 12, 5 órát vajúdtam. 7 óra alatt tágultam egy ujjnyit!!! Végül EDA-t adtak, így tudták felgyorsítani. De szedjed nyugodtan, hátha neked beválik!

Aki a terhessége alatt az ödémájára Natrium sulfuricumot szedett, az a szülés után is szedte?

Nagyon vizesedek már a 25. hétt?l, de amióta szedem a homeopátiás szert, az ödémám csökkent - de még így is jelent?s mennyiség? folyadék van rajtam. 39 hetes vagyok.

Ki milyen homeopátiás szereket szedett a szülés megkönnyítésére, mennyit és mikor? A málnalevél teát 36 hetes koromtól iszom. Napi 1*2, 5 dl, egy csészébe egy evőkanál tea. Más hogy itta/issza? 38+5 hetes km

Legjobb válasz: Én a 36. héttõl ittam napi 2 csészével. Fél liter vizet felforraltam és 2,5 evõkanál teát raktam bele. Amikor elkezdõdtek a fájások, még itthon ittam pluszban 2 pohárral, biztos, ami biztos. Nekem használt!

Én a 36. héttõl ittam napi 2 csészével. Fél liter vizet felforraltam és 2, 5 evõkanál teát raktam bele. Amikor elkezdõdtek a fájások, még itthon ittam pluszban 2 pohárral, biztos, ami biztos. Nekem használt!
Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem.
Caulophillum ch5-öt szedtem, a vajúdás kezdetétõl félóránként 1x5 golyót. Arnica chnemtommennyit, napi 2x5 golyót a szülést követõen kb egy hétig.
Nekem nem használt a hoeopátia.Hosszú és nehéz szülésem volt.Legközelebb semmit nem fogok szedni inni, hátha könnyebb lessz.
A második válaszolóhoz hasonlóan és is azokat szedtem a második szülés elõtt. És tényleg nagyon jó volt. Egyáltalán nem voltak olyan erõsek a fájások, könnyebben tágultam, és a szülés sem fájt annyira. Ja és hihetelen gyors volt az egész. Reggel 8-kor elment a magzatvíz. Fél 10-re bent voltam a kórházban. Fél 11-re felkerültem a szülõágyra (elõkészítések után) 10 óra 55-re megszületett a baba. Ebbõl 55 perc volt a vajúdás. Mindenkinek ajánlom ezeket a szereket!

Szedett valaki homeopátiás bogyókat a szülés megkönnyítésére? Tapasztalatokat írjatok légyszi! Azt olvastam már a 36. héttől lehet szedni.

Legjobb válasz: Lehet szedni a 36 héttõl. Én szedtem annó a cimicifugát meg még egyet, de azt már nem tudom mi volt a neve. Ittam a málnalevélteát, ehhez képest 41+2 naposan császároztak, még az indítással sem próbálkozott a doki, hanem egybõl a kés alá fektetett, azt mondta ennyire merev és zárt méhszáját meg nem látott ennyire elõrehaladott terhességnél. De nagyon sok kismamát ismerek aki csupa jót tapasztalat! De szerintem ez is csak adottság kérdése.

Lehet szedni a 36 héttõl. Én szedtem annó a cimicifugát meg még egyet, de azt már nem tudom mi volt a neve. Ittam a málnalevélteát, ehhez képest 41+2 naposan császároztak, még az indítással sem próbálkozott a doki, hanem egybõl a kés alá fektetett, azt mondta ennyire merev és zárt méhszáját meg nem látott ennyire elõrehaladott terhességnél. De nagyon sok kismamát ismerek aki csupa jót tapasztalat! De szerintem ez is csak adottság kérdése.
Én szedtem, de csak amikor elkezdõdött a szülés.Elõször csak nagyon enyhén éreztem fájásokat 40+5 naposan akkor elkezdtem bevenni, másnap lett meg a baba. Amikor már csak pár órára voltam, hogy kibújjon és egyre erõsebbek lettek a fájások egyszerûen elfelejtettem bevenni:D De szépen tágultam, szerintem segít.

Van itt olyan anyuka, aki Urtica Urens bogyót szedett közvetlenül a szülés után?

A véd?n?m ajánlotta a megfelel? tejelválasztás miatt.

Legjobb válasz: amúgy a legjobb tejszaporító maga a baba, tedd 2 óránként mellre majd a kórházban, még akkor is ha nem indult még be a tejed, mert minél több inger éri a melled, annál jobban termelõdik a tej. elõször a babádat tedd mellre minél gyakrabban, aztán a baba után még rádolgozhatsz a dologra pár perces mellszívózással. szerintem érdemes mellszívót bevinni a kórházba, mert ha beindul a tejed ezzel nagy eséllyel el tudod kerülni a mellgyulladást. egyébként a szoptatás a legjobb megoldás mindenre: ha kevés a tejed, tedd mellre gyakrabban, ha sárga lesz a babád, tedd mellre gyakran, ha begyullad a melled szoptass minél gyakrabban... a legjobb mellszívó maga a baba :) 1. voltam

amúgy a legjobb tejszaporító maga a baba, tedd 2 óránként mellre majd a kórházban, még akkor is ha nem indult még be a tejed, mert minél több inger éri a melled, annál jobban termelõdik a tej. elõször a babádat tedd mellre minél gyakrabban, aztán a baba után még rádolgozhatsz a dologra pár perces mellszívózással. szerintem érdemes mellszívót bevinni a kórházba, mert ha beindul a tejed ezzel nagy eséllyel el tudod kerülni a mellgyulladást. egyébként a szoptatás a legjobb megoldás mindenre: ha kevés a tejed, tedd mellre gyakrabban, ha sárga lesz a babád, tedd mellre gyakran, ha begyullad a melled szoptass minél gyakrabban... a legjobb mellszívó maga a baba :) 1. voltam
szerintem ez sok. én a szülés után egybõl elkezdtem szedni, napi 3x5 golyót 3 max. 5 napon át. fontos, hogy tovább ne szedd, mert akkor ellenkezõ hatást is kiválthat. ha késõbb úgy érzed kevés a tejed, bármikor szedheted, napi 2x5 golyót ekkor is max 5-7 napig. aztán abba kell hagyni. ami segít még a sok folyadék, nem csak víz, hanem levesek, szénhidrátbevitel.
A homeopátiás készítményeknél nem a dózis számít, hanem a gyakoriság... Szóval: vehetsz te 3 golyócskát is, akkor is ugyanaz a hatása. A legjobb hatást akkor érheted el, ha 5 golyócskát oldasz 1 dl vízben és azt kortyolgatod óránként. Ezt ajánlanám neked az elsõ napra... Aztán a második naptól kezdve mehet az esténkénti 5 szem. a szedését 10-14 napig ajánlják, aztán következzen legalább egy hetes szünet. Könnyû szülést, egészséges babát és sok tejcit kívánok!
A kérdező hozzászólása: Erre felkaptam a fejemet: ami segít még a sok folyadék, nem csak víz, hanem levesek, szénhidrátbevitel. Ez utóbbival is gondom van, ugyanis szigorú cukordiétán vagyok, napi 160 g ch a maximális megengedett és a szoptatás alatt is folytatnom kell. Nem befolyásolja vajon a cukromat ez a gyógyszer? Bocsi, ha ennyit kérdezõsködöm, de érdekelnek a vélemények.
A kérdező hozzászólása: Esetleg vannak itt olyanok, akik szintén ezzel küzködnek: nálatok a diéta nem befolyásolta a tejtermelést? Védõnõ szerint hanyagolnom kell majd a Ch-diétát, mert nem lesz tejem, a diabetológusom szerint viszont nem.
A kérdező hozzászólása: 17:58, köszi a bõ választ, sok hasznosat megosztottál; igazából azért sem valószínû, hogy fogom szedni a bogyókat, mert 3-féle pirulát szedek alapból, amit a szoptatáskor is kell:1.pajzsmirigy tabletta ( rendszeresen kell), 2.Femibion terhesvitamin , 3.vastabletta. Huhhh.... :P Amúgy a diabetológusra hallgatok mindenképpen, ez számomra is egyértelmû, ugyanis ingadozó a cukrom ( eredetileg terhességi cukornak indult a 34.hétben ), majdnem inzulinos lettem a tavaly télen, mikor 11, 1-es volt, azóta szigorú diéta és mivel szülõi ágon van diabéteszes a családban, ezért az orvos mindenképp diétát javasol, mert akár meg is maradhat a szülés után is. Köszi a válaszokat.

Szülésre való felkészülése szedett valaki homeopátiás bogyót mi a vélemény használ?

Melyiket szedte és mikor kell elkezdeni?

Legjobb válasz: A szülésre fejben kell felkészülni.

A szülésre fejben kell felkészülni.
Én szedtem a méh felkészítésére cimicifuga 5ch-t és caulophyllum 5 ch-t, a betöltött 36. héttõl napi 5-5 szemet. Nem tudom, enékül milyen lett volna, de mikro végre beindult a szülés kb. 2 óra alatt tágultam a nulláról odáig, hogy eltûnt a méhszáj és nyomhattam. Kitolás kb. 20 perc volt. Sebgyógyulásra, vérzésre szedtem arnica és staphysagria golyókat (arnica-ból kitolás kezdetén 1x5 golyót a 30 ch erõsségûbõl, aztán napi 4x5 golyót a 15 ch erõsségûbõl, a staphysagriából szintén 15 ch erõségbõl napi 4x5 golyót, ezeket kb. addig amíg tartott a gyermekágyi vérzés, úgy 3 hétig. A gátmetszés sebe nagyon gyorsan és szépen gyógyult, 4 hét után már nem is látszott a helye sem. Szóval vagy baromi szerencsés vagyok, hogy ilyen jól ment minden, vagy a golyók is rásegítettek (nekünk egyébként sok bajra bejöttek a homeopátiás szerek). Ja, és van szer ami lelkileg készít fel, ha nagyon izgulsz akkor gelsemium 30 ch golyóból heti 10 szemet kell szedni (ezt már elkezdheted korábban is mint 36 hét, ez nem hat a méhre), ha meg nagyon sírós, aggódós vagy akkor pulsatilla 30 ch-ból szintén heti 10 golyót. Ha mindkettõ jellemzõ rád mindkettõt szedheted.
Én 35hétöl málnalevél teát itam én erre esküszüm mindegyik szülésem 2-2, 5ora alatt meg volt a fiaim 4050g 59cm 4200g 60cm voltak a lányom 3740g 56cm a két kicsinál nem volt se vágás se varrat
Ugyan azt szedtem, mint a második, plusz málnalevél teát ittam. Nekem nem segített semmi, csak az oxitocin. :(
2-es vagyok, én is ittam a málnalevél teát is, csak azért nem írtam, mert a kérdezõ a homeopátiás szerekre kérdezett rá. Utolsó 4 hétben ittam, reggel-este 1 adagot (2 gramm teafû 2 dl vízbe, 20 percig fedõ alatt állni hagyni). Azt azért tudni kell, hogy a homeopátiás bogyók akkor segítenek, ha megindul a szülés. Magát a szülést nem lehet velük megindítani, ha a baba még nem akar kijönni, de már nem maradhat bent, akkor a szülésindítást nem fogja senki megúszni a bogyók miatt. A szülés megindulása egy élettani folyamat, igazából pontosan a dokik sem tudják, mi az a "jel", amire a szervezetben magától megindul a folyamat. Ezt a folyamatot a bogyók nem tudják megindítani, hanem abban segítenek, hogy a szülés megindulását követõen jobban menjenek a dolgok (a méh izomzatára, tónusára hatnak, hogy jól menjen a fájás-ellazulás, tágulás és ezáltal gyorsabban, könnyebben menjen a szülés). Az indításban nekem is csak az oxi segített (muszáj volt már indítani, mert cukros voltam és kezdõdõ toxémiám is volt), az sem elsõre, de amikor beindult a dolog, akkor nagyon gyorsan és könnyen lezajlott.
Én nem szedtem semmit. Barátnõm mindenfélét. Nekem könnyebb szülésem volt neki. Szerintem is fejben dõl el az egész.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!