Találatok a következő kifejezésre: A szülés nem (1900 db)

3 hetem van szülésig 186 cm vagyok terhesség előtt 85 kg voltam most 96kg tartok félek h szülésnél 100 kg leszek és nehezen menne a szülés. Nem sok amit fel szedtem? Mennyi megy le szülésnél?

Legjobb válasz: Nem olyan vész szerintem. Én a lányommal 72kg-al keztem és szülésre 80kg körül voltam. Duráva egy 10-est szedtem fel. Viszont azt is vedd figyelembe, hogy nem biztos, hogy ami rajtad van az mind zsír ebben benne van a babád a magzatvíz a méhed és még a babához valló tartozékok, a mellednek is nõt a súlya és a véred is több. + még vizesedhetsz is. Ne izgulj szerintem nem ezen múlik, hogy könnyebb lesz e majd a szülés.

Nem olyan vész szerintem. Én a lányommal 72kg-al keztem és szülésre 80kg körül voltam. Duráva egy 10-est szedtem fel. Viszont azt is vedd figyelembe, hogy nem biztos, hogy ami rajtad van az mind zsír ebben benne van a babád a magzatvíz a méhed és még a babához valló tartozékok, a mellednek is nõt a súlya és a véred is több. + még vizesedhetsz is. Ne izgulj szerintem nem ezen múlik, hogy könnyebb lesz e majd a szülés.
Elsõ válaszoló vagyok. Minden rendben lesz. :) Én is most várom a második babámat és még idáig nem jött fel semmi, pedig 16 hetes vagyok már. Igaz nagyon figyelek, hogy mit eszek és mozgok is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! remélem minden rendben fog menni már nagyon várom
Én 73 kg-al kezdtem a terhességet, 85 kg-al mentem szülni, mikor hazajöttünk a kórházból és ráálltam a mérlegre 75 voltam. Meg is örültem, hogy hetessel kezdõdik! 10-es simán lement szüléskor. Szoptatás alatt meg még tovább ment le a súlyomból. Most megint babát várok, viszont csak 68 kg-al kezdtem és -2 kg-nál tartok 9 hetesen mert alig bírok enni, mindig hányingerem van.
Annak tûnik ez soknak aki nem veszi figyelembe milyen magas vagy. Én elsõ babámat (178 cm vagyok) 96 kilósan szültem és 78 ról indultam senki nem szólt semmit az égvilágon. Gyorsan megszültem és annyi volt a víz ebbõl hogy hazaéréskor megint 78 kiló voltam! A második babámat máshol szültem 74 kgról indultam 87 kilósan mentem szülni de az ottani dokim már jujjogott meg szörnyûlködött mikor 80 kilót elhagytam hogy sok lesz az meg diétázzak...Õ abból indult ki hogy az átlag anyuka 165 cm mondjuk és ahhoz 80 kiló lehet soknak tûnt. És 3 óra alatt megszültem amúgy. Minden jót neked!!
Nem sok. Én 60 kg-al kezdtem, 76 kg-al mentem szülni. 10 kg maradt rajtam szülés után.
82 kg-al kezdtem, 95-el szültem és 83 kg-al jöttem haza a kórházból. Igaz engem császároztak, de tele voltam energiával, nem hiszem, hogy a súlyom nehezítette volna a sima szülést.
Nem szedtél fel sokat!!!! A nagy része úgyis víz. (Én 182cm vagyok 85-et kezdtem 100kg-al mentem szülni. 90kg-al jöttem haza és egy 4kg-os gyerekkel. Ma 4 hetes a babám és már 86kg vagyok- lement a sok víz.)
attól nem fog nehezen menni, mert meghíztál, 12 kg kapásból lejön szüléskor.
Szerintem ez nem gáz, én 12 kg-ot híztam összesen, az utolsó hetekben már semennyit sem, és nem volt gond. :) Arról nem is beszélve, hogy a szülés elõtti súlyhoz képest hazajövetelkor már kevesebb voltam 2 kgval (ez mondjuk egy fertõzés miatt volt, ami nyilván nem jó, de elég szépen beindította a fogyásomat, és a következõ hónapokban lényegében elolvadtam. :D)

Miért nem szabad nyomkodni a mellet? Beindíthatja a szülést? Nem ajánlott már a terhesség végén sem?

40 hetes kismama vagyok,nekem mondjuk alapból is folyik,f?leg mikor alszom.Hallottam,hogy abszolút nem szabad piszkálni,de úgy veszem észre,ha kézzel ½rásegítek½,másnapra több az el?tejem.

Legjobb válasz: Nos igazad van,jól tudod,hogy nem szabad piszkálni,mert tényleg beindíthatja a szülést. Szerintem ha csak simogatod,mert mondjuk viszket,akkor nem lehet baj,de eléggé a végén jársz,szóval szerintem nagy baj nem lehet,ha "beindítod" magadnak a szülést.Azért kérdezd meg a védõnõdet,hogy õ mit mond???

Nos igazad van, jól tudod, hogy nem szabad piszkálni, mert tényleg beindíthatja a szülést. Szerintem ha csak simogatod, mert mondjuk viszket, akkor nem lehet baj, de eléggé a végén jársz, szóval szerintem nagy baj nem lehet, ha "beindítod" magadnak a szülést.Azért kérdezd meg a védõnõdet, hogy õ mit mond???
A szülés beindulását a mellbimbók ingerlése esetleg gyorsíthatja, olyankor oxy-t termel a szervezeted, de azért az túlzás hogy attól beindulna a szülés. Nyomkodni azért nem szabad, mert nagyon-nagyon értékes elõtej "megy kárba". Masszírozd és hideg vizes ruhával borogasd ha nagyon feszül. Ja és kenegesd olajjal, mert ahogy megszületik a babád a duplájára nõ (hihetetlen) és könnyen szétrepedhet a bõr! Minden jót
Mért is nyomkodnád??? Nem szabad, a kolosztrum kell a babának. Csak dörzsölgetni max, hogy edzõdjön a szoptatáshoz.(sebesedés elkerülése véget)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ugye nem ezzel kellene foglalkoznom? Attól félek, hogy éjjel indul a szülés. Nem szeretném. Azt hiszem jobban megijednék, mint nappal.

Valahogy bennem van egy negatív érzés az éjszakai szüléssel kapcsolatban. Miattam kell a dokinak bejönnie éjszaka, meg a szülészn?nek is, meg ott mindenkinek...Kellemetlen,nem? Hülye vagyok?

Legjobb válasz: Nem vagy hülye! Én is a páromat kérdeztem hajnali 3-kor,hogy most mi legyen hívjam a szülésznõt?(én csak sz.nõt fogadtam) Miattuk ne aggódj nap mint nap ezt csinálják,fõleg ha már felfogadtad õket akkor ez a dolguk ,ha tejelsz is nekik. Egyébként ha beindul a szülés nem biztos hogy ez lesz a legnagyobb félelmed este van vagy nappal. Nyugi ezek felesleges parák. Jó szülést, ügyes legyél!!!

Nem vagy hülye! Én is a páromat kérdeztem hajnali 3-kor, hogy most mi legyen hívjam a szülésznõt?(én csak sz.nõt fogadtam) Miattuk ne aggódj nap mint nap ezt csinálják, fõleg ha már felfogadtad õket akkor ez a dolguk , ha tejelsz is nekik. Egyébként ha beindul a szülés nem biztos hogy ez lesz a legnagyobb félelmed este van vagy nappal. Nyugi ezek felesleges parák. Jó szülést, ügyes legyél!!!
Szia!Ne foglalkozz azzal, hogy kinek mikor kell bejönni!Ha éjjel akar jönni a baba, akkor el kell fogadni!Ne legyenek ezzel kapcsolatban fenntartásaid!A dokik ehhez már hozzá vannak szokva!Két gyerekem éjjel született, 1 hajnalban, 1 meg délben.A doki egyiknél se csinált problémát!Boldog, nyugodt babavárást és könnyû szülést kivánok!
tényleg ne emészd ezen magadat! Azt hiszem, még nem vagy közel hozzá, ha még ezen gondolkozol:-)) én legalábbis magamból indulok ki. itthon feküdtem és szenvedtem két napot, mert 10 perces fájásaim voltak. nem akartak sûrûsödni, és én megfogadtam, hogy nem fogok kórházba vonulni, csak ha már közel járok:-) aztán két nap után úgy kitikkadtam, hogy beszélni és ellenkezni sem bírtam. mentünk a kórházban, nem érdekelt, hogy éjfél van, ahogy az sem, hogy kit keltek fel. ez a dolguk, ezért kapják a fizetést, és ha már ilyen szar az egészségügy, hát a hálapénzt is! aztán kiderült, hogy nem fogok én itt összevissza szülni mert rosszul fekszik. szóval én egy hétig is várhattam volna a 10 perceseimmel:-) császároztunk, ráadásul nem is saját orvosommal, hanem aki kéznél volt:-) Ne aggódj, ha itt az idõd, nem fog aggasztani, hogy melyik orvost honnan ugrasztod ki:-)
A kérdező hozzászólása: De, közel vagyok...40 hetes vagyok...de már régóta gondolkoztam ezen, viszont csak most vált roppant valóságossá. Amúgy köszönöm a hasznos válaszaitokat, aranyosak vagytok!
NEkem hajnali 1kor jöttek egybõl 3 percesek. Szerinted??? Elhiszed nekem, hogy mennyire nem érdekelt, hogy éjjel van? A dokit nem te hívod, hanem a szülészetrõl teleonálnak. Azért annyira ne sajnáld, havi tisztán 1 milla körül keres "szegény", ezért te sem bánnád, ha kivenék a szemedbõl az álmot. Tehát nyugodj csak meg, és szüljél éjszaka! Elõnyök: kisebb a forgalom a kórházba menet. Valószínû aludtál elõtte, gondold csak el, ha este indul meg jó fáradt leszel. Kevesebben vannak a szülõszobán. Én örülök, hogy így alakult, 4kor bújt ki a fiam és a reggeli korházi kávémat már úgy ittam, hogy a karjaimban volt!!!
A szülésznõnek és az orvosodnak is azért adod a hálapénzt, mert bármikor a rendelkezésedre állnak. Õk ezt tudják, megszokták és egyáltalán nem rossz érzés Nekik hajnalban bemenni a kórházba, 50-80 ezer ft-ért és hogy a kezeik között születhessen meg egy kis csoda. Ez a életük. Én kifejezetten örültem, hogy éjjel indult meg a szülés, hiszen Bp-en napközben szinte képtelenség a csúcsforgalomban bejut a kórházig, mentõvel pedig nem szerettem volna menni, csakis a férjemmel. Éjjel bent voltunk 25 perc alatt és ahogy beléptünk a kórház kapuján, rá 45 percre már a kezemben volt a kisfiunk. Pedig az elsõ fájástól számolva szinte azonnal indultunk otthonról. Most várom a 3. babámat és õszintén remélem, hogy megint éjjel indul meg és lesz esélyem a kórházban megszülni a babám és nem az autóban.

Most szül a szifóm. Már láttam 4 db kishalat. Meddig tarthat a szülés? Nem szeretném hogy megegye a kishalakat. Még látszik a terhességi foltja. Ez szülés után teljesen el fog tünni? Honnan tudom hogy már vége a szülésnek?

Legjobb válasz: Hozzáteszem hogy ez jelenleg nem jelent gondot mert elég nagy a rokonság és szinte minden családtag tart halakat már nagyon hosszú évek óta. A párom öccse,a nagynénje a nagybátyja és az unoka tesója is. Plussz Miskolcon van jópár állatkereskedés ahol beveszik õket. igaz kb 80- 100/db áron de ez szerintem nem is rossz. Annyi pÉnz összejön azért hogy az eledelük megvan belõlle. Csak én vagyok még kicsit kezdõ akvarista. Szóval nem kiábránító számomra amit itt irtál. :)

A kérdező hozzászólása: Hozzáteszem hogy ez jelenleg nem jelent gondot mert elég nagy a rokonság és szinte minden családtag tart halakat már nagyon hosszú évek óta. A párom öccse, a nagynénje a nagybátyja és az unoka tesója is. Plussz Miskolcon van jópár állatkereskedés ahol beveszik õket. igaz kb 80- 100/db áron de ez szerintem nem is rossz. Annyi pÉnz összejön azért hogy az eledelük megvan belõlle. Csak én vagyok még kicsit kezdõ akvarista. Szóval nem kiábránító számomra amit itt irtál. :)

Ha indítják a szülést nem magától indúlnak meg a fájások, az sokkal rosszabb?

Holnapra vagyok kiírva,sose volt ennyi energiám mint az elmúlt pár napban.Semmi jele,h szülni kéne.

Legjobb válasz: SZia! Én is kaptam oxitocint és burokrepesztés is volt, de nem kell félni mert sok helyen olvasom itt is hogy az mennyire fájdalmas, én meg sem éreztem. Az oxitocin meg tényleg nem poénból van kitalálva:) Megindítja amit meg kell :) Könnyû szülést kívánok

SZia! Én is kaptam oxitocint és burokrepesztés is volt, de nem kell félni mert sok helyen olvasom itt is hogy az mennyire fájdalmas, én meg sem éreztem. Az oxitocin meg tényleg nem poénból van kitalálva:) Megindítja amit meg kell :) Könnyû szülést kívánok
Szia! Nekem is burkot repesztettek... Én úgy tudom, hogy az lehet hogy tényleg fájdalmasabb, de viszont sokkal rövidebb ideig tart a szülés.Nekem legalábbis igy volt... :)
Nekem indították. Semmi elõjelem nem volt, se fájások, se jóslók. A méhszájam bõ 2 ujjnyira volt nyitva. Megkaptam az oxitocint, amire egybõl reagált a szervezetem, elkezdõdtek a fájások, ez 11-12 körül volt. 13 körül burkot repesztettek, szépen tágultam. Olyan erõs menzis görcsökhöz tudnám hasonlítani, amik egyre erõsödtek, végül már a térdemig hatolt a fájdalom. Nem tudom milyen másképp, mert elsõ baba. Ami nagyon-nagyon fájdalmas volt, az kb. 2 óra volt, 16:35-kor megszületett a babám. Fájdalomcsillapításként gázt kértem. Mikor már azt mondtam nem bírom tovább és adjanak valamit még, akkor már mondták, hogy kifutottam az idõbõl, már nem sok van hátra. :) Nyugi, nem lesz semmi baj! Könnyû és gyors szülést kívánok!
Szia! Nekem is úgy volt, hogy indítják, szépen összepakolatam, hogy másnap reggel megyünk, éjfélig aludtam mint a bunda, akkor felébredtem, és oltári fájdalmat éreztem.3-kor bementünk, 8-ig nem történt semmi, fájásaim voltak, de nem veszélyesek, és akkor burkot repesztettek. Nekem ezután se erõsödtek a fájások, bekötötték az oxitocint. No, miután ez megtörtént akkor megtudtam mik azok az igazi fájások, de ez nem tartott tovább 1, 5 óránál, és megszületett a babánk! Szóval nekem indították, de tényleg nem volt vészes! Kérdezték kérek-e fájdalomcsillapítót, de mikor pici fájások voltak, akkor még nem kértem, amikor meg jöttek a nagy fájások akkor eszembe se jutott, hogy kérjek, de Te kérj nyugodtan! Könnyû szülést kívánok! Ja, és én napra pontosan a kiírt idõpontban szültem!

Ha a szülés nem fájással hanem a magzatvíz elfolyással indul, akkor a fájások mennyi idő múlva jelentkeznek?

Legjobb válasz: magzatvíz elfolyás után,nem sokkal lesz szülési fájás. kb:1-3 percel asszem

magzatvíz elfolyás után, nem sokkal lesz szülési fájás. kb:1-3 percel asszem
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek
nekem pentek ejjel 2 kor repet meg a magzatburok voltak rendszertelen fajasaim de vegul is hetfon 12kor lett meg a kicsi fiam nagyon nagyon megszendvetem erte de megerte
Nekem utána egybõl jöttek a fájások. Szerencsére pont NST-n voltam. Rá 3 és fél órára megszületett a kisfiam. 1 hetes kisfiú anyukája
nekem 72 ora telt el.penteken hajnalban elfolyt de csak reggel 10. korul hivtuk a szulesznot mert nem fajt semmim.Vartunk nem vizsgaltak meg a fertozes veszely miatt.24 ora mulva ctg es vervetel ami jo volt.72 ora mulva inditottak volna de lassan elkezdodtek a fajasok.megint ctg es vervetel Akkor vizsgaltak csak meg amikor mar 2percesek voltak.Minden vizsgalat fertozest okozat.Itt ahol lakunk varnak keszitenek uh es ctg vervetelt.Ha varnak a nok 97% 72 oran belul inditas nelkul megszul nem kell akkor az oxy es kevesebb a csaszar is.
Szia! Nekem éjfélkor kezdett folyni a magzatvizem, csak olyan menstruáció szerû enyhe fájások voltak. Bementünk a kórházba és ott megvizsgáltak, az nagyon fájt! Rendes fájásaim nem voltak, majd mikor átöltöztem kaptam méhszájtágító tablettát. Na arra viszont elkezdõdtek a fájások. Rendszertelenek voltak. Mivel nem tágultam csak egy ujjnyit pár óra alatt, így oxitocin-t kaptam. Na akkor még több fájásaim lettek, erõsebbek és sûrûbbek. Szinte folyamatos fájásaim voltak. Na aztán arra se akartam rendesen tágulni így kézzel is tágítottak! Amikor fájásaim voltak! Legszívesebben lerúgtam volna a fejét annak aki ép csinálta! Annyira fájt.... Látták rajtam nagyon kivagyok már, így 3 ujjnyinál mondták, hogy nyomhatok. Na akkor nyomtam és nagyon hamar megszületett az én édes kicsi életem! 14 órát vajúdtam kb.
Kedves Utolsó! Szabad tudni mi történt, hogy végül a mûtõben kötöttél ki? :-(
Én nem vettem észre a magzatvíz elfolyását, valószínúleg este 8-9 körül zuhanyzásnál folyt el.Hajnal 1-kor keltem 5 perces fájásokra, 5-re teljesen kitágultam és 9-kor császároztak :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azt hittem ez egységes, de így értem mért kell a magzatvízelfolyás után 1 órával bennt lenni a kórházban.
Nekem reggel 9-kor folyt el a magzatvizem, 9.50-kor kaptam méhszájérlelõ zselét, majd du. 3 körül kezdõdtek a fájások 5 percesekkel, du. 7 körül vittek be a szülõszobába 2 perces fájásokkal, este 22.13-kor született meg a fiam.
Éjfélkor szivárgott a vizem, NST után a doki kipréselte a többit is. De nem lettek fájások, hajnali 5 körül kaptam az oxitocint.
Nálunk hajnal 1-kor folyt el a magzatvíz, de még reggel 7-kor sem voltak fájásaim...jött is az oxy :-(( aztán 10-kor kezdõdtek a fájások és délután fél3-ra meglett a bébi :-))
Nekem reggel 7-kor kezdett szivárogni a magzatvíz. Olyan dél fele kezdõdtek a gyenge fájások, az erõsebbek 3 körül, és 7-re meglett a bébi.:)
Mindkét gyerekemnél vízelfolyással indult a szülés, kb. 20 perc kellett, és megjöttek a 3 perces fájások. :)
Változó.Van akinél rögtön, valakinél 1-2 óra múlva, van akinek oxitocin kell.Nekem 3 óra múlva lettek fájásaim, de nem tágultam semmit, így császárom lett.
nekem az elsõnél reggel 5-kor kezdett folyni a víz, fájások este 6 körül kezdõdtek, éjfélre lett baba, a másodiknál éjfélkor folyt a víz, másnap dél körül kezdõdtek a fájások, 2-re lett baba

35-36 hetesen, ha elkezd nyílni a méhszáj és fájások vannak, akkor már nem tartják vissza a szülést? Nem lehet nagy baja a babának ebben a korban?

Legjobb válasz: Szia Nem számít koraszülésnek a betöltött 36. héttõl. Engema 36. héten császároztak és semmi baja nem lett a picinek most már 6 hós . Nyugi Könnyû szülést

Szia Nem számít koraszülésnek a betöltött 36. héttõl. Engema 36. héten császároztak és semmi baja nem lett a picinek most már 6 hós . Nyugi Könnyû szülést

Ha a szülést nem a fogadott orvos vezeti le, mert épp pl. pont elutazott, akkor mennyit illik neki adni, és mennyit annak, aki ténylegesen levezette a szülést?

Legjobb válasz: aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára

aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára
aki nincs ott, õneki nem jár semmi!!! aki meg ott volt, kapja meg a felét, vagy amennyit gondoltok, de azt is csak akkor, ha meg voltatok vele elégedve
Nem volt ott szóval nem dolgozott meg érte. Ennyi. Viszont mikor én szültem akkor volt ott egy csaj, aki ugyan ebbe a cipõbe járt. Nem volt ott az orvosa mert nyaralt és mikor visszajött volt pofája bejönni a szobába a csajhoz és elkérte a pénzt. Na ez aztán a pofátlanság. Én annak adnék, aki ott volt velem és segített a szülésnél. (persze csak ha elégedett lennék)
3: ilyen pofátlan orvosok is vannak?! Na tõlem kellett volna kérje a "neki járó" pénzt, aztán kapott volna... nem sül le a pofájáról a bõr?! Megfizetteti a mit? A semmit?! Jézusom. Remélem, a szobatársnõd nem adott neki.
A fogadott dokim az elsõ szülésemhez nem tudott jönni. Akkor az ügyeletesnek adtunk pénzt. A másodiknál esélye sem volt odaérni a dokinak. Az ügyeletes sem kapott. A szülést igazából a szülésznõ vezette le, a doki csak varrt. Másrészt nem is láttam már a dokit szülés után a kórházban.
21:40 vagyok Nézett nagyot mikor bejött az orvos és elkérte a pénzt, de szó nélkül kifizette neki. Pedig elõtte nap mikor megszült odaadta annak az orvosnak is ugyan azt az összeget aki ott volt. Szóval kapott 2 orvos egy jó kis summát, pedig az egyiknek ló... se járt volna. Vannak még ilyen "jó" orvosok is sajnos
11:34: elég rosszul tette. Én megkérdeztem volna doktor"úr"tól, hogy mire gondolja hogy járna neki? Ha esetleg megmagyarázná, mit segített szülés alatt amit ki kellene fizetnem?! És számlát ha adna róla...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Egy kiadós nagytakarítás beindíthatja a szülést? Nem megerőltetően, csak folyamatosan mozgásban? ! :-)

10napom van a kiírtig, de már annyira fáj mindenem, hogy sokkal jobban örülnék neki, ha beindulna, és kibújna a kis pocaklakó...

Legjobb válasz: hm. lehetségesnek tartom. én szobaton ablakot pucoltam és hajnalban jöttek a fájások. reggel nyolckor elment a víz (1 ujjnyi voltam) 10.40-kor megvolt a baba (a 36+5-napon. 2370 gr és 49 cm volt, úgyhogy a tesónál már nagyon fiugyeltem hogy semmi megerõltetõt ne csináljak a koraszülés elkerülése végett. aztán meg majdnem túlhordtam a tesót,na akkor meg már minden marhaságba belefogtam hogy elkerüljem az indított szülést....)

hm. lehetségesnek tartom. én szobaton ablakot pucoltam és hajnalban jöttek a fájások. reggel nyolckor elment a víz (1 ujjnyi voltam) 10.40-kor megvolt a baba (a 36+5-napon. 2370 gr és 49 cm volt, úgyhogy a tesónál már nagyon fiugyeltem hogy semmi megerõltetõt ne csináljak a koraszülés elkerülése végett. aztán meg majdnem túlhordtam a tesót, na akkor meg már minden marhaságba belefogtam hogy elkerüljem az indított szülést....)
Elhiszem, hogy rossz lehet, de ne haragudj a gyerek az elsõ.nem véletlenül kell addig bent maradnia a pocakban, amíg lehet.
nem :(
Bármilyen praktika beindíthatja szülést, ha a gyerek felkészült ár, hogy kibújjon:) Ha még nem áll készen, akkor a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem indul meg:) Tapasztalat:)
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi lányok, sejtettem, hogy valami hasonlókat fogtok írni. Igazából 2 költözésen és egy full tatarozáson vagyok túl a terhességem alatt, és azt hittem ilyenkorra már régen meg lesz a kicsi annyi ugri-bugritól... igazatok lehet, ettõl nem fog jobban sietni :) miért is kérdeztem butaságot...
Nalam hala Istennek nem inditotta be. 37 hetes voltunk, amikor koltoztunk. Egy 120 nm-es hazba. Gondolhatod, hogy ott mennyit takaritottam es mennyit pakoltam, mire minden a helyere kerult es minden tiszta lett. Raadasul nem mertem aprankent csinalni, mert feltem, hogy a baba hamarabb megerkezik, mint ahogy mi befejezzuk a koltozest. Strapa ide, vagy oda, a fiam kivarta az idejet.
Én is pont így gondolom, mint te. Simán kibújhatna mondjuk a 38. héten.. Most a 35.-en vagyok, de néha már sok.. egész nap mozog szinte megállás nélkül, minden mozdulata fájdalmat okoz. Hatalmas a hasam, le akar szakadni. Járni alig bírok a szeméremcsontom miatt. Aludni szintén nem tudok, mert minimum óránként pisilek. A fekvés, semmittevés nekem nem megy, úgyhogy így is túlpörgetem magam. Eddig kádban fürödni sem mertem, most pedig már áttértem arra. A fél terhességem házfelújítással telt. Parkettát bontottam, csempét vertem, pakoltam, pörögtem szóval mindent megcsináltam (kivéve a nehéz bútorok emelgetése). Pont tegnap pucoltam ablakot, ma pedig a fürdõszoba kövét sikáltam.. De tuti, érzem, hogy még a 40. héten is egyben leszek..
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: együtt érzek, mondjuk én a gerincfájdalmaim miatt (tavaly volt egy becsípõdésem és kissé kiújult) is ki vagyok már, meg kb 2 hete leszállt a pocakom és eszméletlenül húzza. de sajnos a takarítás nem jött be. ma megpróbálom a fürdõzés utáni szexet, nem tudom hogy fog menni, mert mióta terhes vagyok nem szexeltünk mert fájt, remélem már nem fog :) megírom ha bevált, ígérem! :D kitartás!

Kismamik! Akiknek 1-1, 5hónap van a szülésig nem izgultok a H1N1 influenza miatt?

Egyre többen betegednek meg a járvány miatt Magyarországon is.Apás szülést tervezünk (aug.19-re vagyok kiírva) és félek,hogy addigra karantén lesz.Mert nem lehet tudni milyen tempóban ér el bennünket a járvány.

Legjobb válasz: Én november végén szülök, ezért én méginkább félek a karantén miatt, mert a járványt akkorra ígérik. De ez vonatkozik a sima influenzára is. :( Az mindegy, hogy ki beteg és ki nem, ha karantént rendelnek el (márpedig anno amikor a nagyobbik született majdnem beleestünk) akkor esélytelen lesz az apás szülés. :( És megmondom õszítén így terhesen félek is egy kicsit a járványtól, és féltem a babát is. Mindenesetre remélem, hogy nagyobb a dolog füstje mint a lángja. ;)

Én november végén szülök, ezért én méginkább félek a karantén miatt, mert a járványt akkorra ígérik. De ez vonatkozik a sima influenzára is. :( Az mindegy, hogy ki beteg és ki nem, ha karantént rendelnek el (márpedig anno amikor a nagyobbik született majdnem beleestünk) akkor esélytelen lesz az apás szülés. :( És megmondom õszítén így terhesen félek is egy kicsit a járványtól, és féltem a babát is. Mindenesetre remélem, hogy nagyobb a dolog füstje mint a lángja. ;)
Szia! Én is aug 19-re vagyok kiírva, és épp a héten beszéltem errõl a párommal! Tartok tõle persze, bár mi nemtervezünk apás szülést, de azért azt fontosnak tartom, hogy a párom is a kórházban legyen! Reménykedjünk hogy nemlesz semmi baj addig, és utána sem!
Én szeptember közepére vagyok kiírva, eddig nem is gondoltam erre a járványveszélyre, de most rám hoztátok a frászt... Nem is tudom, ki lenne jobban kiborulva, én, vagy a férjem, ha nem lehetne ott a szülésnél! Már attól is elég szomorú a párom, hogy megszüntették a kórházunkban a babalátogató szobát, az elsõ lányunkat minden nap tudta dédelgetni fél órácskát, most meg csak ablakon keresztül nézheti meg a kicsit. Eddig azzal vigasztaltam, hogy legalább a szülés után kézben tarthatja majd. :( Azért remélem, nem lesz annyira gáz a helyzet, hogy karantént kelljen elrendelni, bár a sok nyaralás, utazás miatt biztos nagyon sokan összeszedik és hazahurcolják még a vírust.
Én nem a H1n1-tõl, hanem inkább a rota vírustól tartok, nálunk ugyanis a kórházban 6 hónapja szenvednek vele(noha nincs a médiában).Idõszakosan mindig elõjön a vírus, és az újszülötteket nem gyõzik visszavinni a kórházba!Remélem meg fogjuk úszni!Október elején fogok szülni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!