Találatok a következő kifejezésre: A szülés napokban mit (155 db)

Hogy indulhat meg a szülés? Mármint mik lehetnek a jelek napokkal előtte?

32. hetes vagyok és folyamatos parába vagyok, mert görcsölök meg ilyenek, amik talán jósló fájások. Ezért érdekelne, lécci irjatok, mert minden apró jel érdekelne, hogy hogy éreztétek magatokat napokkal el?tte, szóval minden. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: én semmit sem éreztem napokkal elötte,mondjuk nekem nehezen indult meg a szülés mert a magzatviz el folyt majd jo egy ora mulva voltak fájásaim de én nem tágultam és császár lett ö volt az elsö baba most várom a másodikat 21 hetes kis mama

én semmit sem éreztem napokkal elötte, mondjuk nekem nehezen indult meg a szülés mert a magzatviz el folyt majd jo egy ora mulva voltak fájásaim de én nem tágultam és császár lett ö volt az elsö baba most várom a másodikat 21 hetes kis mama
szia! Nekem semmi jele nem volt elõtte. Délelõtt még NST-n voltam ahol semmi jele nem volt, hogy szülni fogok. Délután 3-kor még zöldségesbe mentem 4-kor pedig 20 percenként kezdett fájdogálni a hasam rendszeresen olyan menses szerûen. Este 7-kor már 7 percenként, de ez is mensi szerû fájás volt. Kórházba be fél 8-kor ekkor már 5 percesek voltak és egyre jobban kezdett fájni. Este 10-tõl 2 majd 1 percesek ezek már fájtak rendesen. 0.25-kor meg született a lányom. A nyákdugó szülés elõtt 1 órával távozott a magzatburkot pedig repesztették fél órával elõtte. Mindenkinél másként zajlik, de hidd el megfogod tudni különböztetni a jóslót a rendes fájásoktól. Utólag visszagondolva talán annyi jele volt, hogy megebédeltem és utána nem voltam éhes, pedig elõtte 2 óránként ennem kellett.
Nekem semmi jele nem volt. Délelõtt még elmentem ajándékot venni az unokatesómnak, tök jól éreztem magam. Este 7-re mentem NST-re, ahol még semmi jele nem volt annak, hogy szülni fogok. Hajnalban viszont arra ébredtem, hogy fáj a derekam, és 2-3 perces fájásaim vannak. Felhívtam a dokit, mondta, hogy menjünk be a kórházba. Hajnal 4-re értünk be, akkor már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és reggel 6.30-ra megszületett a kisbabám.
Semmi elõjele nem volt. Este még viccelõdtünk a barátnõmmel h 4 napos hosszúhétvége lesz majd az éjjel megszülök. Akkor töltöttem a38. hetet. 4-kor arra kelte h elment a magzatvíz 5-re beértem a korházba 2 ujjnyira voltam nyitva. 6.15-kor megszületett a fiam.
Szia Nálam elõtte 1 héttel elment a nyákdugó, de semmi fájásom nem volt. Rá 1 hétre délután 2 körül elkezdtem vérezgetni, de nem erõsen. Mivel volt 1 vetélésem biztos ami biztos bementünk a kórházba. Fájásom semmi nem volt. Éjfélkor kezdõdtek 5 percenként a bekeményedések. Hajnali fél 2 kor megrepedt a magzatburok elfolyt valamennyi magzatvíz. A bébi 7.05kor született meg a 39 héten. A második babámnál elõzõ este elment a nyákdugó fájás semmi. Másnap reggel mentem NST-re nem mutatot fájásokat, de mivel itt más 40hét 1 napos voltam a doki nem várt és megindította a szülést. 9 kor kaptam infúziót, 11-kor burkot repesztett, 12, 35-kor megvolt a pici. Egyébként teljesen normális a bekeményedések ebben a korban amiben te vagy. Nekem is volt mind a 2 babaámmal.
Az elõzõ válasz irója vagyok. Ha aggódsz kérdezd meg a dokidat, biztos tud megnyugtató választ adni. Vagy legalább tudni fog róla, h esetleg baj van. Én megkérdeztem a dokimat, megultrahangozott, és megnyugtatott, hogy minden rendben van. tök rendes volt.

Az Apukáknak a baba születése után hány "szabadnap" jár? Kizárólag a szülést követően vehetik ki ezt a pár napot? Mi ilyenkor az eljárás?

36 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Az apát 5 nap munkaidõ kedvezmény illeti meg, melyet a szülést követõen legkésõbb a 2. hónap végéig kérésnek megfelelõ idõpontban kell kiadni. Be kell majd vinni a munkahelyre a gyerek születési anyakönyvi kivonatát. 31 hetes km

5 nap jár!! egy könyvelõ
Szia! Azt hogy kiadják-e nem a munkáltató dönti el. Ez jár, ez olyan mintha arról döntene a munkáltató, hogy nem ad fizetést a munkádért, vagy élelmiszert ad helyette, ezt sem teheti meg! A gyerek születésére járó szabadság idejére távvoléti díj jár, melyet az állam megtérít a munkáltatónak, kormányrendelet alapján le kell jelenteni. 31 hetes km
Hatályos Mt 138/A § 31 hetes km (utolsó voltam)
Az én páromnak 5 nap járt amit szülés után vehetett ki.(egyértelmûen)
Szia. Én úgy tudom hogy 5 nap jár, és szülés után 2 hónapig lehet kivenni. Van olyan munkahely ahol nem adják ki, az én párom sem kapta meg.
Szia! Az apát 5 nap munkaidõ kedvezmény illeti meg, melyet a szülést követõen legkésõbb a 2. hónap végéig kérésnek megfelelõ idõpontban kell kiadni. Be kell majd vinni a munkahelyre a gyerek születési anyakönyvi kivonatát. 31 hetes km
bocs, megnéztem, tényleg nem 2 hét, csak 5 nap:-(de nálunk kivette Férjem még +2 hetet igy Együtt lehettünk a Picinkkel és igy nagyon jóó volt:-)
5 nap jár, a párom akkor veszi aznaptol mikor hazajöhetünk és mondta hogy utána még kér 1 vagy 2 hét szabit. szerencsére normális a fönöke, csak ne jöjjön be nagy melo. jo lenne ha 2-3 hétig együtt tudnánk lenni:)
5 nap jár, és születés után 2 hónapon belül lehet kivenni.
Olyan rohadt szemét világban élünk, h az ami jár egy b.. szemé... fõnök nem adja ki??? Érthetelen. Az ilyen vállalkozókat úgy megbüntetném!
12:26-os vagyok. Az én páromnak tényleg nem adta ki a fõnöke. Hiába mondtam neki én is hogy jár, nem tudott mit tenni. Félti a munkahelyét.
úgy emlékszem, 2 hét! :-)
3 nap jár, de csak a gyerek születése után veheti ki
5 nap jár. Utána pedig évente két nap extra szabadság akármelyik szülõnek. Amíg gyeden, gyesen vagy, érdemes ezt az apukának igénybe venni, ez esetben neked írásban le kell mondanod róla. Az 5 nap szülési szabadság az apukának nagyon jól jön. A férjem akkor bolondult bele a kisfiunkba teljesen, amikor itthon lehetett velünk éjjel-nappal egy hétig. Szuper volt. :-) Megismerték, megszerették egymást. Én pefig megtanítottam õt az alapdolgokra (pelusozás, etetés stb), hogyha velem hirtelen történne valami, akkor se álljon ott, nem tudva, hogy mit hogyan tegyen.

Mi az összefüggés a baba első megmozdulásának a napjával ás a szülés napjával?

Olvastam,h jegyezzem meg mikor éreztem először megmozdulni,mert abból következtetnek a szülésre,de hogyan?

Legjobb válasz: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:F9X0bQ9..

A kérdező hozzászólása: Köszi!2. terhességem, mindjárt meg is nézem az elsõnél, h alakult!


Segitséééég . Szerintetek kozeledik a szulés napja? Nagyon félek, mivel elso baba.

Pár napja eros vizes folyásom jelentkezett,nem sárgás, nem ragados, csak vizes. azt hittem h a magzatviz, de az orvos megvizsgált és azt mondta még zárva vagyok, tehát magzatviz nem lehet. a melleimbol elkezdett csurogni a tej, láthaoan száll lejjebb a hasam és tobbet is gorcsolok.

Legjobb válasz: Én is hasonlóan vagyok, csak a 3-ik babával. Nekem császárom lesz, és én most nagyon félek:((((((

Én is hasonlóan vagyok, csak a 3-ik babával. Nekem császárom lesz, és én most nagyon félek:((((((
èn a 38-ik hétben vagyok és tök együttérzek veled. Már mindent elolvastam amit csak tudtam a szülésröl, szülésfelkészítöre járunk minden héten 2 óra. De pl ma regel elkezdtem enyhén vérezni és foggalmam sem volt mit csináljak. Aztán a dokim behívott ctg-re és nyílik a méhszáj de akár a napokban megszülehtek de akár hetek is eltelhetnek. Volt olyan ismerösöm aki azt nem tudta hogy a magzatvíz kezdett elmenni, mert mindnehol azt mondták az észre vehetö, mert sok, na neki csak éppen hogy folydogált. vagy is annyira eltérö mindenkinél, hogy az embernek foggalma sincs hogy egy egy tünet mi. ne félj, ha nem tudod mi van hívd a dokidat vagy akar a korház szülészetét is ha nem vagy biztos. mond el mi a tünet és ök segítenek. nekünk az elökészítön azt mondták inkább menjünk be falsra, aztán haza üldenek ha még sem.
Kedvesem nem szabad felni, annak a babanak kikell onnan jonnie! Figyelj setalj, setalj....Amikor igy teszel, akkor konnyen fogsz szulni, de gyorsan meg is indul a szules, de setalj, ha mar faradt vagy pihenj, aztan ujra setalj! Itt most a cel, hogy szembebe nezel a babadnak, talalkozni szeretnel Vele nem?
Nem megbántani akartalak de nagyon úgy tünt hogy úúúúúúristen most mi lesz.. -tehát akkor mégegyszer.- amig még bennt van a baba olvass utánna a kérdéseidnek itt de nem kell megijedni. Az anyaság természetes dolog és nem kell félni semmitõl hidd el hogy megszületik és a második héten már profi leszel és nem lesz idõd megijedni a stresszt azért irtam hogy ne idegeskedj mert tényleg megérzi a baba.
Nem akartál gyereket? Nem ijesztgetlek de ennél már csak rosszabb lesz ha igy állsz hozzá. Nem kell félni pánikolni meg egyenesen felesleges. Ha majd megszületik a babád Õ is nagyon nyügös lesz ha érzi rajtad a feszültséget. Olvass utánna hogy mire számithatsz.
A kérdező hozzászólása: Elso válaszolo, nem nagyon értlek. mibol gondolod h nem akartam a picit??? o a mindenem és nem tole vagy az anyaságtol félek, hanem a szuléstol, ami értheto és attol, h minden rendben legyen a picivel. Csak annyit szeretnék tudni, h kozeleg e már a szulés, mert akkor ugy készulok.
Szinte végig feküdtem a szülésem alatt, mert a szülésznõ rátett nst-re, és rajta felejtett, másfél óra múlva rám nézett, a gépen nem látott fájást, mondta, h ne hisztizzek, csendben voltam, csak a könnyei folytak, fél óra múlva újra rátettek, újabb egy órát rajtam volt, addigra már nem láttam a fájdalomtól, megnézte újra a szülésznõ, közölte, h ebbõl egyhamar nem lesz baba, mikor már sírva kértem, h csináljanak valamit, hívják be orvosomat, vagy bármi, akkor megvizsgált, és nem volt méhszáj. Egy ujjnyival mentem be. Szóval nekem nem kellett járkálnom, 4 és fél óra alatt megszültem:) Ne parázz, vannak ilyen elsõ szülések is:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Nem. Ha 2013-ban születik a kistestvér, akkor a tgyás esetében 2012-t nézik. Mivel akkor nem lesz 18 bérezett napod, a tgyás alapja a minimálbér kétszerese lesz (kivéve ha a szerzõdéses béred ennél kevesebb, mert akkor a szerzõdéses bér lesz az alapja).

Ha a szülés előtt 28 nappal igénylem a TGYÁS-t, mikor kapok először pénzt?

Legjobb válasz: Kb. 30 nap az átfutási ideje, de ez lehet több is. Amúgy tgyást igényelhetsz akár két hónappal szülés elõtt is, mert úgyis meg kell jelölnöd mikortól kéred, és így mire kapni szeretnéd, el is intézik. Ha szülés után szeretnéd igényelni, akkor persze nem ez a helyzet, de nálad ez simán mûködik, hiszen a szülés várható idõpontja nemigen változik már:)

Kb. 30 nap az átfutási ideje, de ez lehet több is. Amúgy tgyást igényelhetsz akár két hónappal szülés elõtt is, mert úgyis meg kell jelölnöd mikortól kéred, és így mire kapni szeretnéd, el is intézik. Ha szülés után szeretnéd igényelni, akkor persze nem ez a helyzet, de nálad ez simán mûködik, hiszen a szülés várható idõpontja nemigen változik már:)
A kérdező hozzászólása: Ma igénylem meg és mától kérem.
Ja, visszaolvastam, remélem nem voltam félreérthetõ! Szóval legfeljebb 28 nappal szülés várható idõpontja elõtt leszel jogosult rá, de az igénylõt elküldheted hamarabb is:) Még egyszer bocs, ha esetleg félreérthetõ voltam:)
Ha ma igényelted és mától kéred, akkor kb. május eleje közepe, mire megkapod, visszamenõleg is. Reméljük gyorsabbak lesznek, de nem jellemzõ:(
A kérdező hozzászólása: Azt mondták a gyerek születése után 42 nap még a folyósítás... azaz vagy 2 hónap lesz... :(

Az alábbiakon kívül mit vigyek majd a ceglédi kórházba szüléshez? Tapasztalatokat várnék, kinek mire lett volna még nagy szüksége a kórházi napokon?

Iratok,tisztálkodószerek,törölköz?k,papírtörl?,fert?tlenít? kend?(domestos),hajgumi,ásványvíz,extra betét-ebb?l mennyi kell?-,hálóingek,köntös,mama-bugyik 6 db,zokni,melltartó,2 papucs,szoptatáshoz textilpelus,ev?eszköz,pohár,glicerines kúp.

Legjobb válasz: Én ugyan nem Cegléden szültem, hanem Komáromban, de azért válaszolok, hátha tudok segiteni. Extra betétbõl én nagyon sokat feltankoltam, pedig nem kellett volna, a felesleget ott hagytam az osztályon. Nagyon nagyból szükséged lesz kb. 6 db-ra, utána válthatsz eggyel kisebbre, de abból sem kell sok, de az sem baj, ha csak extra nagyot és extra intim betétet viszel be. Nekem az intim betét bõven elég volt már szülés utáni 2. napon. Pénzt mindenképpen akkor add oda, amikor négyszemközt vagytok. A babának pedig vigyél pelenkát, popsitörlõt(mi ezt nem kaptunk), ruhát nálam nem kellett, bár ez korházfüggõ, kesztyüt én is vittem neki, de szerintem felesleges(olyan puhák a kis körmei, hogy nem tudja összekarmolni az arcát velük), és cumisüveget is vigyél neki, amibõl adhatnak ill. adhatsz neki folyadékot, amig nem indul be teljesen a tejed. Én vittem magammal még: wc-ülõkére felhúzható papirt, nem használtam más után a wc-t, több bugyit pakoltam(textilbõl 6, eldobhatóból 10db), és vittem még szõlõcukrot, szülés után nagyon jól esett egy kis energia. Remélem, tudtam segiteni.

Én ugyan nem Cegléden szültem, hanem Komáromban, de azért válaszolok, hátha tudok segiteni. Extra betétbõl én nagyon sokat feltankoltam, pedig nem kellett volna, a felesleget ott hagytam az osztályon. Nagyon nagyból szükséged lesz kb. 6 db-ra, utána válthatsz eggyel kisebbre, de abból sem kell sok, de az sem baj, ha csak extra nagyot és extra intim betétet viszel be. Nekem az intim betét bõven elég volt már szülés utáni 2. napon. Pénzt mindenképpen akkor add oda, amikor négyszemközt vagytok. A babának pedig vigyél pelenkát, popsitörlõt(mi ezt nem kaptunk), ruhát nálam nem kellett, bár ez korházfüggõ, kesztyüt én is vittem neki, de szerintem felesleges(olyan puhák a kis körmei, hogy nem tudja összekarmolni az arcát velük), és cumisüveget is vigyél neki, amibõl adhatnak ill. adhatsz neki folyadékot, amig nem indul be teljesen a tejed. Én vittem magammal még: wc-ülõkére felhúzható papirt, nem használtam más után a wc-t, több bugyit pakoltam(textilbõl 6, eldobhatóból 10db), és vittem még szõlõcukrot, szülés után nagyon jól esett egy kis energia. Remélem, tudtam segiteni.
Ja, és ami még nekem nagyon hasznos volt, az a mellszívó. Elõzõ voltam.
remélem még nem késtem el a válasszal...egy jótanács:ha császároznak mindenféleképp vigyél rögzítõbugyit vagy hasfogót!maga a rögzítõbugyi a betét rögzítésére van de tartja a hasadat és nekem rengeteget segített a mozgásban...ha nem kéred ki a picit akkor nem kell pelus stb, viszont én kiskesztyût vinnék mert nem adnak.én 7hója szültem ott.
Jesszusom, igy elromlott az egeszsegugyi szolgaltatas M.O.-on? Meg evoeszkozt is kell vinni? Nalunk mindent adnak. pelust, ruhat bebinek, beteteket, kajat, es haromszor naponta takaritjak a kortermeket/furdoket. Etlapon lehet ennivalot valasztani, piszkos pelust, gyerek ruhakat, torulkozoket csak egy kosarba kell dobni, elviszik, kimossak, es visszahozzak. Es ez mind a nyilvanyos korhazakban, semmibe sem kerul. Na persze, Kinaban, meg agynemut is kell vinni, a hozzatartozoknak kell segiteni furdetni, stb. Noverek csak gyogyszert adnak ki.
Én Cegléden szültem tavaly májusban. Én vittem még papír Wc ülõkét-nem tudom, mi a neve pontosan. Wc papírt is vigyél. Betétbõl jó, ha feltankolsz. Szülés után kapsz egyet, utána magadnak kell gondoskodnod róla. Én annyit vittem, amennyivel már nyugodt voltam, hogy biztos elég lesz. A baba ruhájára nem lesz gondod, csak azt a ruhát kell vinni, amiben hazaviszed majd. Kis kesztyût is adnak rá, ha karmolgatja az arcát. Ha kikéred a babát, akkor pelust vigyél neki. Tavaly úgy volt, hogy napi öt pelust biztosítanak (nem tudom ez változott-e), de én biztos, ami biztos vittem egy csomag pelust. Én a pénzt akkor adtam át, amikor elmentünk a kórházból. Varratszedéskor akartam, de akkor nem voltunk egyedül, így az induláskor kerestem meg. De én nem a saját dokimnál szültem, mert pont szabira ment, és átadott egy másiknak. Ha a sajátomnál szülök, akkor a 6 hetes kontrollon adtam volna át. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Szia! Én 7 éve szültem Cegléden! De soha többet már akkor megfogadtam! Én akkor fültisztitó pálcikát is hozattam be a köldök ápoláshoz mert ami ott volt az nem volt jó semmire!A babát szinte kérdezés nélkül odaadják már nem igazán van az hogy ben thagyod én csak akkor vittem be amikor zuhanyozni mentem!Ott csak orditatták!Pelust is vigyél mert csak 5 darabot adnak és kb 7-8 is bekakált!Nekem rossz tapasztalatom van Cegléddel, elõször is farosan megszüleszteték velem a bébit fél évig alig birtam ülni:) A másik hogy õsszeraktak a korteremben egy "Nem akarok megbántani senkit" Enyhén barna nörû hülgyikével! Hazajövetel után 2 napra meg mozgott a hajam! Képzelheted?? A következõ lányomat Szolnokon szültem 4 éve! És egész már volt! A Kisfiunkat is itt fogom a hetekben! 35h Kismami.
A korhazakban aktivan buzditanak hogy ne rakd le a gyereket, torodj vele mar ott is. Otthon se tudod majd csak ugy lerakni.

Mi lesz a folytatás, ha jövő hét csütörtökig (kiírt nap) nem indul meg a szülés? Első baba császár volt 2 éve?

Legjobb válasz: Ha nincs semmi probléma a babával és veled sem, akkor kiírt után minden nap be fognak hívni vizsgálatra. Egyik nap Nst, másik nap magzatvíz vétel, így felváltva egy héten át. Általában egy-másfél hét túlhordást megvárnak, és utána megindítják a szülést.

Ha nincs semmi probléma a babával és veled sem, akkor kiírt után minden nap be fognak hívni vizsgálatra. Egyik nap Nst, másik nap magzatvíz vétel, így felváltva egy héten át. Általában egy-másfél hét túlhordást megvárnak, és utána megindítják a szülést.
Én is ugyanígy voltam és azt mondták, hogy max. 7 napot engednek ráhúzni a császár miatt.(akinek nem volt császára, annak 14 napot mondtak) De 4 nap múlva beindult magától.

Mivel terelitek el a figyelmeteket az utolsó napokban? Már nem nagyon tudok másra gondolni, mint a szülésre, babára.

Ráadásul tegnap még pár szülés videót is megnéztem... Így már biztos vagyok, hogy sem császárt, sem sima szülést nem szeretnék... :S Hiába van itt a nagyobb gyerek, a házimunka, akkor is állandóan csak arr bírok gondolni, mikor jön már ki.. :)

Legjobb válasz: Én még össze-vissza mászkáltam, vásárolgattam, nézelõdtem az utolsó napokban. Bár sokat gondoltam arra, hogy mikor jön már a baba (és persze még túl is hordtam), de mivel egyfolytában "csavarogtam", vagy otthon pakolásztam, ezért eltelt az idõ és nem kattogott az agyam állandóan a szülésen. Szülésvideót meg még pénzért sem néztem volna az utolsó napokban. :)

Én még össze-vissza mászkáltam, vásárolgattam, nézelõdtem az utolsó napokban. Bár sokat gondoltam arra, hogy mikor jön már a baba (és persze még túl is hordtam), de mivel egyfolytában "csavarogtam", vagy otthon pakolásztam, ezért eltelt az idõ és nem kattogott az agyam állandóan a szülésen. Szülésvideót meg még pénzért sem néztem volna az utolsó napokban. :)
Sziasztok! 39+6 hetes vagyok. Holnapra vagyok kiírva! Igazából hetek óta ugyan az a rituálé! Ébredés, reggeli, tv, net, aztán rendet rakok, ebédet fõzök, teszem a dolgom. Délután pihenek...ismét net, tv, stb. Elmegyek szüleimhez, ha dolga van a férjemnek elkísérem...bevásárolunk. A szomszédasszony a barátnõm, vele szoktunk csevegni. A szoba és a cuccok már rég kész vannak. Én szeretek neten pókerezni, végülis elütöm az idõt. Egy héten egyszer védõnõ, vagy ctg., vagy valahova menni kell, mivel más városba kell járni, az egy fél napos progi legalább. Úgyhogy nincs bajom az idõeltöltéssel, de attól függetlenül már türelmetlenül várom, h megérkezzen a kislányunk! Videókat egyáltalán nem nézek! Majd megszülünk valahogy! :) Kitartást mindenkinek!
Pakolok, pakolok, pakolok amennyit bírok. Aztán olyan fáradt vagyok, hogy órákat alszok:S Második baba lesz, lányom kezelhetetlenné vált, mert nem tudok lemenni vele játszózni, itthon dekkolunk, õ is velem alszik, és éjfélig fönn van. Várom már a végét, de tudom, hogy nagyon ideges leszek a kórházban, hogy még jobban el lesz rontva mire hazajövünk. A látogatóktól ráz a hideg. Gatyába akarom rázni magunkat és nem káoszban élni még hetekig:S Szüléstõl tartok picit, rosszabb ha az ember tudja mire számíthat:S De ami most van állapot, az lassan tarthatatlan, szóval túl akarok lenni rajta!
:) Sziasztok! Én is kész vagyok már teljesen, minden értelemben.. :) Holnapra vagyok kiírva, és a várakozás, vágyakozás a szüléstõl való félelemmel keveredik... Nem nézek semmilyen videót, nem jártam tanfolyamra..úgyis ahányan vagyunk, annyi féle képpen szülünk majd... feleslegesen nem paráztatom magamat... Engem a hasmenés õrjít meg, ami érthetetlen mert eddig nem volt... de le tudom magamat kötni bármivel... én is képes vagyok ugyanazt többször kivasalni... :D Bea
miért kell elterelni? én örültem, hogy a babámon jár az eszem. addig vasalgattam a ruháit, takarítottam a szobáját.
Na épp most olvastam egy kérdést, amiben válaszul belinkeltek egy szülés videót! Rákattoltam, de rögtön ki is nyomtam!!!! Na! Ilyeneket -legalábbis nekem- nem szabad nézni! Én jönnék-mennék, vásárolnék egyfolytában, de a kocsi nem nálam van, hanem a páromnál, mivel dolgozik, gyalog meg már nem sokáig jutok fent a városban. Hamar elfáradok, és keményedik a hasam. Így többnyire itthon netezek, rendet rakok (csak komótosan) és pihenek. Az a rossz, hogy mivel már minden kész van, nincs mit csinálni, csak várok-várok és várok. Tegnap pl. újra kivasaltam a baba ágynemûjét, a pelenkáit, meg egy-két holmit. Szoktam menni még a nagyszülõkhöz, rokonokhoz, ahol gyerek van, ott elterelõdik a figyelmem és pihenni is tudok jobban, mint itthon :)
Jajj bocsi, most látom, hogy napokról kérdeztél... Azért remélem nem baj, hogy az utolsó hetekrõl írtam :)
Nem nagyon tudok mit kezdeni magammal :S A net uncsi, a tv-n csak 2 csatornánk van... Ruhák kimosva, bõrönd összekészítve, minden kész van már. Néha olvasgatni szoktam, de az meg nem mindig kényelmes. Néha kicsit takarítgatok még, de már a nagytakarítás is megvolt. Elmenni meg nem szeretek egyedül, mert nagyon zötykölõdik a bkv :S Majdcsak valahogy eltelik ez a pár hét :)
Én se tudok magammal mit kezdeni, napok óta tengek-lengek, aztán nekiállok takarítani, pakolni, de sehogy sem jó...
Szülés videókat én is néztem, de azt hittem, hogy rosszul leszek :DDD Párom 'gratulált' is az egész napos elfoglalásomhoz .. nem nagyon tetszett neki, hogy ilyeneket nézek. Én sorozatot nézek és olvasgatok a szüléssel és az utáni teendõkkel kapcsolatban, mivel elsõ babánk lesz. Ma pl. elmentem még venni 1-2 dolgot a gyerekszobába és a kórházba, még átnézem a kórházbamenõs táskámat, hogy minden megvan-e. Ezen kívül kutyát szoktam sétáltatni, de az is néha már-már 'kényelmetlen'. (alig bírok menni, meleg van, hamar elfáradok, bármikor rám jöhet a szülés).
A kérdező hozzászólása: Hát mi meg a 4.en lakunk, uh meggondolom, mikor megyek le.Egy nap max 3szor, mert nincs lift. Csak pont ez az, hogy nem érdekel már sem a tv, sem a net, mindig csak azon kattog az agyam, hogy mikor, hogyan... Hasmenés: na igen, elhagytam már a magnéziumot, gondoltam utána megint küzdünk, de nem így lett, inkább azzal küzdök, hogy idõben odaérjek :) A babaszoba kész, bõrönd cuccok egy helyen, bepakolása halogatva... :) Na de plusszba vasalni? Na azt nem, így is mindig melegem van :)

Miket készítsek össze magamnak és a kisfiamnak a szülés utáni néhány napra?

Els? babás anyuka vagyok, és végképp nincs tapasztalatom. Annyit tudok, hogy a babának is vinni kell mindent, mert semmit nem adnak.

Legjobb válasz: Szia!ahol én feküdtem,a gyereknek kellett vinni pelust,popsitörlõt,popsikrémet,de ruhát csak akkor,mikor hoztuk haza,mert bent pólyát adtak rá.kellett még neki vinni textilpelust,kis takarót,a köldökkezeléshez alkoho(de nálunk az adták)mgadnak minden olyat,amit amúgy is vinnél kórházba,+melltartóbetét,mellszívó,tena vastag betét a szülés utáni napokra,a patikában kapsz tena eldobható bugyit,sok-sok fehérnemû,és hálóing(olyat,amit le tudsz gombolni a szoptatásnál,hogy ne kelljen kibújni belõle)szoptatós tea(én sokt ittam,attól ndult be a tejem,meg az állandó mellszívástól)mielõtt bemégy a kórházba,a gyerekorvostól kérd el a baba recepteit,hogy mire ijöttök,minden kéznél legyen.most hirtelen nem jut más az eszembe.jó szülést,és jó egészséget! egy 8 hónapos anyukája

Szia!ahol én feküdtem, a gyereknek kellett vinni pelust, popsitörlõt, popsikrémet, de ruhát csak akkor, mikor hoztuk haza, mert bent pólyát adtak rá.kellett még neki vinni textilpelust, kis takarót, a köldökkezeléshez alkoho(de nálunk az adták)mgadnak minden olyat, amit amúgy is vinnél kórházba, +melltartóbetét, mellszívó, tena vastag betét a szülés utáni napokra, a patikában kapsz tena eldobható bugyit, sok-sok fehérnemû, és hálóing(olyat, amit le tudsz gombolni a szoptatásnál, hogy ne kelljen kibújni belõle)szoptatós tea(én sokt ittam, attól ndult be a tejem, meg az állandó mellszívástól)mielõtt bemégy a kórházba, a gyerekorvostól kérd el a baba recepteit, hogy mire ijöttök, minden kéznél legyen.most hirtelen nem jut más az eszembe.jó szülést, és jó egészséget! egy 8 hónapos anyukája
babának: ahány nap -ált. 5 napig tartanak bennt- annyi db. body és annyi db rugdalozó éjjelre lehet hálózsákot is két sapka 3-4 db textilpelus - büfiztetéshez- 2 db textilpelus a feje alá az ágyba ha akarod kis textilkesztyü hogy ne karmolja össze magát v. téged. egy pléd egy zacskó törlökendõ napi 5-6 pelenka -2-5 kg-os hajkefe popsikenõcs meg más ilyen nem kell Neked: kényelmes bugyi éjszakai v. inkontinencia betét 20 db pizsama v. hálóing köntös innivaló minden nap kb. két liter legyen nálad csoki meg nápolyi kispárna - nem szokott lenni -
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy írtatok!
2. v. nagyon szivesen. az a lényeg hogy nem kell mindent bevinni mert mellszivót ha kellhet utólag is megvehet apa-anyukád stb. annyit tehetsz hogy egy papirra felirod hogy milyen legyen és õ megveszi. szóval minden pótolható és bármit be tudnak vinni neked. csokit nápolyit azért irtam mert elég sok helyen késön 9 körül van reggeli addig is enni kell valamit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!