Találatok a következő kifejezésre: A szülés napokban lehet már (44 db)

Ez már a szülés jele lehet? 38 hetes kismama vagyok, 2 napja érzem hogy néha-néha fájdogál a hasamalja, 1-2 percig és elmulik, mostanában elég nyugtalannak is érzem magam, külsö méhszáj 1 ujjnyira nyitva van!

jelentheti ez már a babó érkezését?

Legjobb válasz: Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei,az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani,hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja,kétszer már olyan is volt mikor azt hittem,hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni,pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi,könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))

Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei, az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani, hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja, kétszer már olyan is volt mikor azt hittem, hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni, pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi, könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont a hasam csak egy picurkát van lejjeb mint ezidáig!
Szia, nekem 32.héttõl nyitva van a külsõ 1 ujjnyira, mostanában kezdtem el szedni a szülést könnyítõ homeos bogyókat, és azoktól szokott fájdogálni a hasam, szerintem készül a méhed a szülésre, de akár még ki is húzhatod a végéig!Üdv: 36 hetes kismama

Pár napja görcsöl a hasam és a derekam (38 hetes vagyok), nyomo érzésem van mint amikor wc-re kell mennem, de nem tudok wc-zni és hasmenésem sincs ez már a szülés elöjele lehet? Mennyi idö még?

A védönö azt mondta még nincs lent a hasam,de a férjem azt mondja szerinte lement.Nem tudom hogy ennek lehet köze a szülés idöpontjához?Mik a tapasztalataitok,más is volt igy mikor lett belöle baba?

Legjobb válasz: 38 hetesen már természetes hogy a közelgõ szülés összes jelét érzed magadon. A baba fokozatosan nyomul, utolsó alakváltozásai következnek be a csontoknak, ízületeknek, lazultak az izmok, minden készen áll a kicsi indulására. Legyél összepakolva, útra készen. Az én pocim se ment le, a szülésem elõtti napon is azt mondták hogy semmi jel, a CTG is síma volt, méhszáj is zárva volt, és hajnali 3 kor megkezdõdtek a fájásaim reggel 7-re meg is szültem spontán a babámat.

38 hetesen már természetes hogy a közelgõ szülés összes jelét érzed magadon. A baba fokozatosan nyomul, utolsó alakváltozásai következnek be a csontoknak, ízületeknek, lazultak az izmok, minden készen áll a kicsi indulására. Legyél összepakolva, útra készen. Az én pocim se ment le, a szülésem elõtti napon is azt mondták hogy semmi jel, a CTG is síma volt, méhszáj is zárva volt, és hajnali 3 kor megkezdõdtek a fájásaim reggel 7-re meg is szültem spontán a babámat.
nem mindig sülyed le látványsan a pocak az enyém is csak kicsit ment le alig észre vehetöen 6 hetes babás

A szülés várható időtartama előtt hány nappal lehet már igényelni a GYÁST? Csak kerek 1 hónap vagy 41 nap?

Legjobb válasz: én 28 napról tudok,de lehet,hogy nem pontosak az infóim.

én 28 napról tudok, de lehet, hogy nem pontosak az infóim.
A Munka törvénykönyve (Mt.) határozza meg, hogy a terhes, illetõleg a szülõ nõt huszonnégy hét (168 naptári nap) szülési szabadság illeti meg, melyet a szülés várható idejét megelõzõ naptól legfeljebb 4 hét (28 naptári nap) idõtartamra vehet igénybe. A 4 hetet nem kötelezõ a szülést megelõzõen kivenni, a szülés napjától is igénybe vehetõ
kerek 30 nap.
28 nap a szülés várható napjától visszafelé számolva.

A szülés előtti napokban lehet már érezni, hogy készülődik valami?

Nem a szülés megindulásának konkrét jeleire gondolok (mint pl. nyákdugó távozása, rendszeres összehúzódások, magzatvíz elfolyása), mert ezekr?l tudok. Arra lennék kíváncsi, hogy valami egyéb testi vagy lelki jelb?l észre lehet-e venni.

Legjobb válasz: Szerintem nem!Én kétszer szültem,de nem volt különösebb elõérzetem.

Szerintem nem!Én kétszer szültem, de nem volt különösebb elõérzetem.
Szia! Nem tudom, hogy bebeszéltem e magamnak, de én tudtam, hogy idõben fog jönni. Egy nappal a szülés elõtt kerültem be a kórházba vérzés miatt, amirõl kiderült vizsgálat során sérült meg a hüvely és nem szültem. Ez elõtt azonban én a terhesség alatt végig azt éreztem, hogy a kiírt idõre fogok szülni és be is jött, pedig csak körülbelülre tudtuk kiszámolni. szeptember 15-re voltam kiírva és 15-én este megindult a vajudás. Reggel szültem meg 8.20-kor.
Én 1 nappal szültem hamarabb, mint ahogy ki voltam írva. Féltem a túlhordástól, ezért elõzõ nap sokat cipekedtem, lépcsõztem stb. Már hajnalban éreztem is valamit. Aztán napközben csk néha fájt picit a hasam, du.-án kijött a nyékdugó. Este kb. 7 körül már görnyedtem, de nem vettek fel a szülõszobára, csak az osztályra. Este 10 körül bementem "vajúdni", reggel 5:40-re lett meg. Jó hosszú volt, de életem legszebb élménye. A végeredmény pedig csodálatos!:)
szia, Én túlhordtam a kiscsajszitb1 héttel, úgyhogy már nagyon vártam az "idulást". De konkrétan nem éreztem, hogy melyik nap indulunk. Úgy volt, hogy szombatom megindítják, de én éreztem, hogy addig már nem fogjuk kibírni és kedden szültem. Sok sikert, kitartás. Jön amikor jönni akar a kis magzatka. :) )

Pár napom van szülésig. Nyomásra jön már tej a mellemből, de azon aggódom talán ennyi lesz és kész? Vagy ez a szüléssel rögtön beindul és jó esetben még lehet sok/elegendő?

Legjobb válasz: Ez az elötej semmit nem jelent. Söt nyomással még ha sok tejed van sem tuti hogy jön. ez csak elötej, nekem csöpögött is. de a szülés után egy csepp sem jött és kb 5 nap telt el meddigre 10 milik lejöttek, ennyi, több nem is lett. De egyébként normál esetben úgy van ha valakinek még elöteje sincs akkor is, hogy a szülés után kb 2-3 mili jön le egy egy ciciböl, majd másnap is ennyikörül, vagy kicsit több, aztán 3-5 napon jön a tejbelövelés, aztán elvileg folyamatosan nö a mennyiség a szopás igényével.

Ez az elötej semmit nem jelent. Söt nyomással még ha sok tejed van sem tuti hogy jön. ez csak elötej, nekem csöpögött is. de a szülés után egy csepp sem jött és kb 5 nap telt el meddigre 10 milik lejöttek, ennyi, több nem is lett. De egyébként normál esetben úgy van ha valakinek még elöteje sincs akkor is, hogy a szülés után kb 2-3 mili jön le egy egy ciciböl, majd másnap is ennyikörül, vagy kicsit több, aztán 3-5 napon jön a tejbelövelés, aztán elvileg folyamatosan nö a mennyiség a szopás igényével.
Szülés elõtt ne várjál ennél többet, ez normális. Szülés után , hormonális hatásra indul be igazán, ha simán szülsz, 1-2 nap, ha császárral, akkor 4-5 nap és minden oké lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A szülõs tanfolyamon azt mondták eleinte nagyon kevés is amit a baba eszik, de mégis még azt megkérdezném ha már ilyen segítõkészek vagytok, hogy akkor amíg beindul a tej addig lesz neki elég tápláléka a kis mennyiségbõl is? Nem arról van szó, hogy elõre parázok, csak ennek úgy érzem nem olvastam még utána eléggé és tényleg már akármikor megszülethet és jó tudni az ilyeneket.
Nekem semmi sem folyt szulesig a mellembol. Vajudas alatt vettem eszre hogy nyomasra narancssarga kolosztrum folyik belole. A tej csak a 3. napon lovellt be , de akkor nagyon, ugy hogy delelott lefejtem es estig tiszta csomo volt a mellem es fajt nagyon de nagyon. Egesz ejszaka es masnap azt fejtem mig kijott mind es mar nem fajt, ugyhogy nyugi, lesz tejed!!!tedd cicire a babad mar a korhazban minel hamarabb meg akkor is ha csak par csepphez jut hozza, az nagyon fontos neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindent elolvastam a cikket is, nagyon hasznosak voltak a hozzászólások! Tehát nem kell aggódni ezen, majd alakul, csak ügyeskedni kell. :-) Már nagyon várom!

Már egy hete elment a nyákdugó, napok óta jóslóim vannak, ma egész nap leakar szakadni a derekam, fájások is vannak, de valahogy egybefüggően. Tegnap többször is voltam wc-n, lehet ebből hamarosan szülés?

39 hetes km.

Legjobb válasz: Nem nézted, hogy milyen idõközönként érzed erõsebben a fájásokat? Esetleg nem erõsödnek? Ha igen, akár már szép lassan elkezdhetsz készülõdni :)) Nem mindenkinél magzatvíz elfolyással indul a szülés! Nekem az elsõnél nem volt semmi más, csak a derekam akart leszakadni hajnali 4 órától. Este 10.10.kor megszületett a fiam :D Könnyû szülést, boldog babázást és nagyon sok tejcsit kívánok Nektek! 4 gyerekes anyuka

Nem nézted, hogy milyen idõközönként érzed erõsebben a fájásokat? Esetleg nem erõsödnek? Ha igen, akár már szép lassan elkezdhetsz készülõdni :) ) Nem mindenkinél magzatvíz elfolyással indul a szülés! Nekem az elsõnél nem volt semmi más, csak a derekam akart leszakadni hajnali 4 órától. Este 10.10.kor megszületett a fiam :D Könnyû szülést, boldog babázást és nagyon sok tejcsit kívánok Nektek! 4 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Próbálom méregetni, de valahogy olyan egybefüggõ az egész:) Én attól félek, hogy nem lesznek erõsebbek, de beindul a szülés, akkor honnan fogom tudni, hogy már menni kell?
Hidd el, erõsödni fog, ha tényleg már a szülés indult be! :DD Ne aggódj! Milyen messze van tõletek a kórház? Esetleg hívd fel õket, hogy mit tegyél, ha közel van, akár be is mehetsz, hogy nézzenek rád...
Szia! Nekem szerdán egész délután fájásaim voltak, estére 3 percesek.Aztán bementem a kórházba, ahol majdnemhogy bent akartak fogni.A fájások végül elmúltak, majd tegnaptól újra vannak, de néha egybefolynak, néha csak éppen hogy valami, néha órákig semmi.Most itthon vagyok és még mindig egyben.Hidd el ha tényleg itt az idõ rendszeresek lesznek a fájások.Szerintem bemenni kár a kórházba addig, de ha az megnyugtat hívd fel a dokid ha van.

Szülésem után 6 hétig folyamatosan véreztem elmúlt egy két napra utána megint megjött a dokim akkor megvizsgált azt mondta normális most megint megjött de már 9-ik napja vérzek mitől lehet? El kezdtem a gyógyszert megint lehet attól?

Legjobb válasz: Milyen gyógyszert? Fogamzásgátlót? Annak éppen hogy el kellenne mulasztani a vérzést a kihagyásos napokig. Szerintem nem tisztult ki a méhed rendesen a szülés óta! Menj vissza a nõgyógyászodhoz mert ez nem normális! Ha megint azt mondja hogy minden rendben, keress fel egy másikat is!És feltétlen szedj Maltofer Fol tablettát mert ebbõl vérszegénység is lehet.

Milyen gyógyszert? Fogamzásgátlót? Annak éppen hogy el kellenne mulasztani a vérzést a kihagyásos napokig. Szerintem nem tisztult ki a méhed rendesen a szülés óta! Menj vissza a nõgyógyászodhoz mert ez nem normális! Ha megint azt mondja hogy minden rendben, keress fel egy másikat is!És feltétlen szedj Maltofer Fol tablettát mert ebbõl vérszegénység is lehet.
Igen, lehet a fog. gátló hatása is. Amikor én elkezdtem szedni, nekem is 1-2 hét után megjött(azaz nem normálisan, csak vérezgettem), egyébként az Azalia betegtájékoztatóján rajta is van, hogy vérzést okozhat...Azt hiszem a Cerezettenél is így van..legalábbis már több ilyen kérdés volt az oldalon. Egyébként tényleg normális, ha szülés után a 6 hét vérzés után ismét vérezgetsz..valószínûleg olyankor többet mozogsz, megerõlteted magad..addig, míg nem nagyon erõs a vérzés és nem élénk piros vér ürül, nincs gond.
Én is végig véreztem a 6 hetet, majd felhívtam a dokim, õ erre azt mondta azonnal menjek be!Nem normális ez!Keres másik dokit szerintem is.
Az én dokim szerint normális, akár nyolc hétig is, és az is nagyon gyakori, hogy abba marad a vérzés, aztán néhány nap (akár egy hét) kihagyás után "újra kezdi", de az még nem a menstruáció, hanem azzal lesz "végleg vége" a tisztulásnak. Ez egyénenként lehet gyenge vérzés, vagy menstruáció szerû erõs vérzés is, ami egy hétig tart. Hogy egy fogamzásgátló hogyan kavar ebbe bele, azt nem tudom...

Honnan lehet tudni, hogy már csak napok vannak a szülésig? Vannak utaló jelek? Ha igen, mik azok?

Nekem nagyon fájnak a cicijeim, a derekam majd leszakad, a hasamalját mintha felvágták volna, és a forgóim is majd szétszakadnak. Feldagadt a szám is, meg már lement a hasam is, de a menstruációs számítás alapján még csak 36 hetes vagyok. Nem sok id?nk van hátra?

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts

szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts
Nekem délelõtt még semmi jele nem volt/ NST negatív volt/ este 8-kor már a szülõszobán voltam és éjfél után megvolt a lányom.
azt kifelejtettem, hogy a kiírt napon kezdõdött és 25 percet késett csak a baba:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mitől lehet hányingerem már második napja? Bajt jelenthet? Kinél voltak ilyen tünetek? Jelezhetik a szülés közeledtét? 38-39hkm

Bírok enni,de nem nagyon esik jól...sőt ...nagyon fáradt vagyok és mélabús...

Legjobb válasz: Elõfordulhat, ilyenkor már a baba nyomhatja a gyomrot és ezért lehet hányingered, émelygésed. A fáradtság pedig szintén, gondolom már nagyon várod, hogy megszülessen a babád :) a szervezet ilyenkor már kissé fárad. Jelezhetik akár a szülés közeledtét, de nem feltétlen. Próbálj sokat pihenni és könnyebb ételeket enni, vagy csak azt, amit kívánsz. Boldog babavárást... még a maradék idõre :)

Elõfordulhat, ilyenkor már a baba nyomhatja a gyomrot és ezért lehet hányingered, émelygésed. A fáradtság pedig szintén, gondolom már nagyon várod, hogy megszülessen a babád :) a szervezet ilyenkor már kissé fárad. Jelezhetik akár a szülés közeledtét, de nem feltétlen. Próbálj sokat pihenni és könnyebb ételeket enni, vagy csak azt, amit kívánsz. Boldog babavárást... még a maradék idõre :)
Mindkét tünet jelezheti, igen. A hányinger oka egyértelmû. A fáradékonyságot, álmosságot épp arra "találta" ki a természet a szülés elõtti napokban, hogy akinek magától nem jut eszébe, vagy nincs rá szüksége, az is kénytelen legyen egy kicsit lazítani, lustálkodni, így is rákészülni a nagy eseményre.:-)

Két napja folyamatos székelési ingerem van- de tényleg folyamatos. Lehet, hogy ez már a szülés előjele?

Legjobb válasz: Hányadik hétben vagy? Állítólag lehet valami hasmenés szülés elõtt, nekem egyik babámnál sem volt... :o)

Hányadik hétben vagy? Állítólag lehet valami hasmenés szülés elõtt, nekem egyik babámnál sem volt... :o)
A kérdező hozzászólása: Holnap töltöm a 38-at, tehát holnapután már a 39-ben leszek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!