Találatok a következő kifejezésre: A szülés napokban lehet (130 db)

Pár napja görcsöl a hasam és a derekam (38 hetes vagyok), nyomo érzésem van mint amikor wc-re kell mennem, de nem tudok wc-zni és hasmenésem sincs ez már a szülés elöjele lehet? Mennyi idö még?

A védönö azt mondta még nincs lent a hasam,de a férjem azt mondja szerinte lement.Nem tudom hogy ennek lehet köze a szülés idöpontjához?Mik a tapasztalataitok,más is volt igy mikor lett belöle baba?

Legjobb válasz: 38 hetesen már természetes hogy a közelgõ szülés összes jelét érzed magadon. A baba fokozatosan nyomul, utolsó alakváltozásai következnek be a csontoknak, ízületeknek, lazultak az izmok, minden készen áll a kicsi indulására. Legyél összepakolva, útra készen. Az én pocim se ment le, a szülésem elõtti napon is azt mondták hogy semmi jel, a CTG is síma volt, méhszáj is zárva volt, és hajnali 3 kor megkezdõdtek a fájásaim reggel 7-re meg is szültem spontán a babámat.

38 hetesen már természetes hogy a közelgõ szülés összes jelét érzed magadon. A baba fokozatosan nyomul, utolsó alakváltozásai következnek be a csontoknak, ízületeknek, lazultak az izmok, minden készen áll a kicsi indulására. Legyél összepakolva, útra készen. Az én pocim se ment le, a szülésem elõtti napon is azt mondták hogy semmi jel, a CTG is síma volt, méhszáj is zárva volt, és hajnali 3 kor megkezdõdtek a fájásaim reggel 7-re meg is szültem spontán a babámat.
nem mindig sülyed le látványsan a pocak az enyém is csak kicsit ment le alig észre vehetöen 6 hetes babás

Ez már a szülés jele lehet? 38 hetes kismama vagyok, 2 napja érzem hogy néha-néha fájdogál a hasamalja, 1-2 percig és elmulik, mostanában elég nyugtalannak is érzem magam, külsö méhszáj 1 ujjnyira nyitva van!

jelentheti ez már a babó érkezését?

Legjobb válasz: Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei,az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani,hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja,kétszer már olyan is volt mikor azt hittem,hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni,pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi,könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))

Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei, az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani, hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja, kétszer már olyan is volt mikor azt hittem, hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni, pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi, könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont a hasam csak egy picurkát van lejjeb mint ezidáig!
Szia, nekem 32.héttõl nyitva van a külsõ 1 ujjnyira, mostanában kezdtem el szedni a szülést könnyítõ homeos bogyókat, és azoktól szokott fájdogálni a hasam, szerintem készül a méhed a szülésre, de akár még ki is húzhatod a végéig!Üdv: 36 hetes kismama

Lehet-e, honnan lehet tudni hogy közeleg a szülés napja?

Legjobb válasz: A napját még nem tudom, de ugye ott a kiírt idõpont, és ha tudod hogy mikor ovuláltál, az is nagy segítség. Aztán ha távozik a nyákdugó, akkor már csak 1-2 nap van hátra max, ez tuti:) Hû de izgi, bárcsak már mi is itt tartanánk!

A napját még nem tudom, de ugye ott a kiírt idõpont, és ha tudod hogy mikor ovuláltál, az is nagy segítség. Aztán ha távozik a nyákdugó, akkor már csak 1-2 nap van hátra max, ez tuti:) Hû de izgi, bárcsak már mi is itt tartanánk!

Szülés megindítást csak a kiírt napon lehet kérni? Mennyire befolyásolja a folyamatot, hogy nem természetesen indult meg?

Nem akarom (nagyon) siettetni a dolgot, de kíváncsi lennék, hogy kinél mikor tették meg. Még húzták a dokik 2 hetet, vagy nektek nem volt olyan set?s?

Legjobb válasz: A szülés megindításról orvos dönt és ez nem feltétlen függ össze azzal, hogy lejárt a terminus vagy nem. Ha minden vizsgálati eredmény rendben van, akkor is erõsen orvos és kórházfüggõ az, hogy mit lépnek. Van ahol a kiírás napján be kell feküdni, van ahol otthon maradhatsz stb.

A szülés megindításról orvos dönt és ez nem feltétlen függ össze azzal, hogy lejárt a terminus vagy nem. Ha minden vizsgálati eredmény rendben van, akkor is erõsen orvos és kórházfüggõ az, hogy mit lépnek. Van ahol a kiírás napján be kell feküdni, van ahol otthon maradhatsz stb.
Nekem az elsõ babámnál, nagyon magas volt avérnyomásom és borzasztóan vizesedte, így toxémia állt fent, ezért július 3-án megindították. Amúgy július 8-9-re voltam kiírva. Most pedig március 7-8-ra vagyok, és szerdán megindítják, ha addig nem indul meg magától.
Nekem a kiírt nap után a 6-ik napon indították meg a szülést. Már a szülés idõpontja elõtt mondta, hogy õ nem vár egy hétnél tovább.
a gyöngyösi kórházban is azt mondták, hogy max 1 hetet várnak a kiírás után, azután megindítják a szülést
Miskolcon szültem, már a 42dik héten jártam.Elvileg a 41dik héten kell itt befeküdni, és várnak amíg el nem indul.Már két napja feküdtem bennt 42hetesen, és még akkor is azt mondták h várnak mert tuti el van számolva és hogy jól érzi a gyerek magát bennt mert minden értéke tökéletes volt mindig.Én meg már tûkön ültem hogy akkor sosem lesz ebbõl baba, de hál istennek a következõ napra bezöldült a magzatvíz és reggel 9kor burokrepesztés majd este 6ra megszületett természetesen és egészségesen a lányom. Egyébként nem lehet kérni ezt a doki dönti el.Ezért voltam én annyira ideges, mert máshol már utána akár 3nappal is megindítják de max 1héttel én meg ráhúztam kettõt és még mindig várni akartak!
A kérdező hozzászólása: De gondolom lehet presszionálni azt a "kérést"? Ha már úgyis fogadott doki (?). Én ha a 41.hétig nem szülök meg, tuti "kérni" fogom.
én febr. 25-re voltam kiírva, és csak holnap döntenek milegyen.... már nagyon kivagyok :-(

Teljesen el vagyok keseredve! Hasonló helyzetű kismamák! 38+4 napos vagyok és a napokban bolhacsípések lettek rajtam, azt sem tudtam mi az soha életemben nem volt még dolgom velük, most meg pár nappal a szülés előtt! Lehet valami baja a picurnak?

Legjobb válasz: Én 38+5 vagyok. Biztosan bolhacsípések? Csak azért kérdezek vissza, mert az én hasamon is vannak apró kis valamik, amikre a védõnõ azt mondta, a terhesség hozta ki. De nálam a lábaimon és a karomon is vannak ilyen pöttyök. Elõtte sem volt szép a bõröm, de most abszolút nem az. Mindenesetre kérdezz rá a védõnõnél, vagy ha nagyon aggaszt, akkor egy bõrgyógyásznál!

Én 38+5 vagyok. Biztosan bolhacsípések? Csak azért kérdezek vissza, mert az én hasamon is vannak apró kis valamik, amikre a védõnõ azt mondta, a terhesség hozta ki. De nálam a lábaimon és a karomon is vannak ilyen pöttyök. Elõtte sem volt szép a bõröm, de most abszolút nem az. Mindenesetre kérdezz rá a védõnõnél, vagy ha nagyon aggaszt, akkor egy bõrgyógyásznál!
Szia! Bizti bolha csípés? Mert ha van háziállatotok pl. kutya , macska; ott elõbb kijött volna az ilyen. A bolha általában a "melegebbvérû" testeket szereti, ha nincs jobb , akkor mászik át az emberre. Igen , még terjedhet úgy is, hogy pl "bolhás" ember mellé ülsz valahol , de azok a bolhák fürdéssel könnyen távoznak. (ne értsd félre , nem a fürdésre célozgatok!!) Szerintem menj el házidokihoz , az a biztosabb. Egyébként rajtam is vannak ilyen pontszerû "kiütések" , néhány, de ezek inkább apró pattanások , fõleg a hasimon ; de nem is viszketnek.Lehet hogy ez is a hormonoktól van... 35 hetes kismami
elõzõ vok. ezért szeretek néha ide irkálni! :) ))az elsõ válaszoló most megnyugtatott , hogy nem egyedül van ilyen "kiütésem". Csak én is furcsállottam ezt , mert a hasamon terheség elõtt semmi pötty nem volt. Most valamelyest elégedett vagyok :D bocsi , tudom ez nem fórum! :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos tutti, mert szerintünk bolhákat is találtunk. A neten néztük meg a képüket és hasonló:( Nekem is vannak kiütéseim a pocakomon, de azok teljesen mások, ezek meg viszketnek is:(( Ma hívok szakembert és kiirtatom Õket de nagyon bánt a dolog, most takaríthatok moshatok újra mindent pedig már minden kész volt:(((
Szia! Amióta terhes vagyok, kétszer hoztam haza valahonnan bolhát. Egyszerûen fogalmam sincs honnan?! Elõtte soha, pedig a családban mamáméknál cica van, tesóméknál kutya. Õsszefüggésben lehet a terhességgel???Én már arra gondoltam, hogy megváltozott az illatom, vagy a vérem, vagy valamit éreznek??? Egyébként ezek a cicák, kutyák ápoltak, tiszták, bolhairtó cseppel kezeltek. ugyhogy én már arra is gondoltam, hogy esetleg a fûben szedtem össze(voltunk játszótéren)A párom csak nevet ezen, hogy amióta terhes vagyok kétszer is bolhát hoztam haza. Ja és nagyvárosban élünk, bérházban!!!De tuti, hogy az mert mind a kétszer megtaláltam, és nem több volt, csak mind a kétszer 1.A kérdésedre válaszolva, nem lesz a picinek semmi baja tõle. 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálunk több van, ma jönnek a bolhairtók eléggé megviselt a dolog:( Kínosan rend és takarítás mániás vagyok és így még nehezebb a helyzet. Mi budapesten lakunk kertkapcsolatos társasházban ahol néha macsekok jönnek-mennek. Én is arra gondoltam onnan jött(ek). De én ott is teregetek, szval kíváncsi vagyok mi lesz a mai irtás után!? Meg azért is idegesít a dolog mert a manó ruhái ágya szval mindene kész és nem elzárt szekrényben van, hanem egy gardrób szobában a mi ruháinkkal együtt, szval szerintem moshatom újra az egészet:(((

Több napig tartó, iszonyatosan erős köhögés beindíthatja vége felé a szülést? Vagy lehet vmi rossz hatása a babára?

Elég beteg vagyok, éjjel aludni sem tudtam olyan erős köhögésroham jött rám...hasam eléggé feszül ilyenkor, és kellemetlen.... köszi! 37 ht

Legjobb válasz: nemhiszem,hogy beindítaná!

nemhiszem, hogy beindítaná!
én 3 hétig majd' megfulladtam, igaz, 22-24 hetesen, de a babákat nagyon nem izgatta, hála az égnek:)

Pár napom van szülésig. Nyomásra jön már tej a mellemből, de azon aggódom talán ennyi lesz és kész? Vagy ez a szüléssel rögtön beindul és jó esetben még lehet sok/elegendő?

Legjobb válasz: Ez az elötej semmit nem jelent. Söt nyomással még ha sok tejed van sem tuti hogy jön. ez csak elötej, nekem csöpögött is. de a szülés után egy csepp sem jött és kb 5 nap telt el meddigre 10 milik lejöttek, ennyi, több nem is lett. De egyébként normál esetben úgy van ha valakinek még elöteje sincs akkor is, hogy a szülés után kb 2-3 mili jön le egy egy ciciböl, majd másnap is ennyikörül, vagy kicsit több, aztán 3-5 napon jön a tejbelövelés, aztán elvileg folyamatosan nö a mennyiség a szopás igényével.

Ez az elötej semmit nem jelent. Söt nyomással még ha sok tejed van sem tuti hogy jön. ez csak elötej, nekem csöpögött is. de a szülés után egy csepp sem jött és kb 5 nap telt el meddigre 10 milik lejöttek, ennyi, több nem is lett. De egyébként normál esetben úgy van ha valakinek még elöteje sincs akkor is, hogy a szülés után kb 2-3 mili jön le egy egy ciciböl, majd másnap is ennyikörül, vagy kicsit több, aztán 3-5 napon jön a tejbelövelés, aztán elvileg folyamatosan nö a mennyiség a szopás igényével.
Szülés elõtt ne várjál ennél többet, ez normális. Szülés után , hormonális hatásra indul be igazán, ha simán szülsz, 1-2 nap, ha császárral, akkor 4-5 nap és minden oké lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A szülõs tanfolyamon azt mondták eleinte nagyon kevés is amit a baba eszik, de mégis még azt megkérdezném ha már ilyen segítõkészek vagytok, hogy akkor amíg beindul a tej addig lesz neki elég tápláléka a kis mennyiségbõl is? Nem arról van szó, hogy elõre parázok, csak ennek úgy érzem nem olvastam még utána eléggé és tényleg már akármikor megszülethet és jó tudni az ilyeneket.
Nekem semmi sem folyt szulesig a mellembol. Vajudas alatt vettem eszre hogy nyomasra narancssarga kolosztrum folyik belole. A tej csak a 3. napon lovellt be , de akkor nagyon, ugy hogy delelott lefejtem es estig tiszta csomo volt a mellem es fajt nagyon de nagyon. Egesz ejszaka es masnap azt fejtem mig kijott mind es mar nem fajt, ugyhogy nyugi, lesz tejed!!!tedd cicire a babad mar a korhazban minel hamarabb meg akkor is ha csak par csepphez jut hozza, az nagyon fontos neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindent elolvastam a cikket is, nagyon hasznosak voltak a hozzászólások! Tehát nem kell aggódni ezen, majd alakul, csak ügyeskedni kell. :-) Már nagyon várom!

Menstruációs gondom van! A szülést követő első menzesz milyen hosszú volt nektek? Aug.20-án szültem. Sajna csak 4 hétig szopizott. Most 3 hós és a múlt héten jött meg. Azóta viszont megvan, azaz 9 napja. Ez normális lehet?

Orvoshoz fogok mindenképpen menni, de meg szerettelek volna kérdezni titeket, hogy mi a tapasztalat.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ilyenkor bármi elõfordulhat. Én nem szoptattam, meg is jött szülés után 5 héttel, majd még egyszer megjött rendesen, majd 1 hónapig kimaradt, majd a következõ hónapban 1 napig volt meg, azóta 2x úgy 2 napig van meg. Gyógyszert szedek szülés óta.Szóval, majd az orvos megmondja mi van, de gondolom nemsokára helyreáll a dolog.

Szia! Szerintem ilyenkor bármi elõfordulhat. Én nem szoptattam, meg is jött szülés után 5 héttel, majd még egyszer megjött rendesen, majd 1 hónapig kimaradt, majd a következõ hónapban 1 napig volt meg, azóta 2x úgy 2 napig van meg. Gyógyszert szedek szülés óta.Szóval, majd az orvos megmondja mi van, de gondolom nemsokára helyreáll a dolog.
Én augusztus 19.-én szültem. (császáros szülés)Nekem ebben a hónapban jött meg a mensi 11.-én és 17.-én múlt el. Nekem azt mondták, hogy az elsõ mensinél még a méh tisztul és ez hosszabb ideig is tarthat. Azért kérdezd meg az orvosod.
Nekem a szülés utáni elsõ napig tartott (tombolt) a szokásos 5 helyett. A másodikat már megúsztam 5 nappal. Már én is dokihoz akartam menni, de elmúlt szerencsére. Ha megnyugtat, menj dokihoz. Te látod, hogy mennyire erõs, mert ugye az is számít.
Nekem az elsõ menzim 7 hétre jött meg.Nagyon erõs volt.A második 24 napra az is elég húzos volt.azóta helyre állt, 32 napra jön meg pontosan.Elötte 28 nap.voltak a ciklusaim.Legelösször mikor olyan sok volt, akkor kaptam méhösszehúzó cseppeket.

Szülésem után 6 hétig folyamatosan véreztem elmúlt egy két napra utána megint megjött a dokim akkor megvizsgált azt mondta normális most megint megjött de már 9-ik napja vérzek mitől lehet? El kezdtem a gyógyszert megint lehet attól?

Legjobb válasz: Milyen gyógyszert? Fogamzásgátlót? Annak éppen hogy el kellenne mulasztani a vérzést a kihagyásos napokig. Szerintem nem tisztult ki a méhed rendesen a szülés óta! Menj vissza a nõgyógyászodhoz mert ez nem normális! Ha megint azt mondja hogy minden rendben, keress fel egy másikat is!És feltétlen szedj Maltofer Fol tablettát mert ebbõl vérszegénység is lehet.

Milyen gyógyszert? Fogamzásgátlót? Annak éppen hogy el kellenne mulasztani a vérzést a kihagyásos napokig. Szerintem nem tisztult ki a méhed rendesen a szülés óta! Menj vissza a nõgyógyászodhoz mert ez nem normális! Ha megint azt mondja hogy minden rendben, keress fel egy másikat is!És feltétlen szedj Maltofer Fol tablettát mert ebbõl vérszegénység is lehet.
Igen, lehet a fog. gátló hatása is. Amikor én elkezdtem szedni, nekem is 1-2 hét után megjött(azaz nem normálisan, csak vérezgettem), egyébként az Azalia betegtájékoztatóján rajta is van, hogy vérzést okozhat...Azt hiszem a Cerezettenél is így van..legalábbis már több ilyen kérdés volt az oldalon. Egyébként tényleg normális, ha szülés után a 6 hét vérzés után ismét vérezgetsz..valószínûleg olyankor többet mozogsz, megerõlteted magad..addig, míg nem nagyon erõs a vérzés és nem élénk piros vér ürül, nincs gond.
Én is végig véreztem a 6 hetet, majd felhívtam a dokim, õ erre azt mondta azonnal menjek be!Nem normális ez!Keres másik dokit szerintem is.
Az én dokim szerint normális, akár nyolc hétig is, és az is nagyon gyakori, hogy abba marad a vérzés, aztán néhány nap (akár egy hét) kihagyás után "újra kezdi", de az még nem a menstruáció, hanem azzal lesz "végleg vége" a tisztulásnak. Ez egyénenként lehet gyenge vérzés, vagy menstruáció szerû erõs vérzés is, ami egy hétig tart. Hogy egy fogamzásgátló hogyan kavar ebbe bele, azt nem tudom...

Szoptatok még, de 14 hónappal a szülés után most jött meg a mensim. De csak 2 napig tartott. Első nap barnáztam a 2. nap piros volt, de nagyon kevés ma semmi. Ez most mi lehet?

Bocánat, de nem tudtam hova írjam ezt a kérdésemet, így ide írtam.

Legjobb válasz: Nekem 8 hónappal szülés után ilyen volt, aztán 40 napra rá normálisan megjött. Ha eleve kizárt hogy terhes legyél, akkor még ez teljesen normális, valósznû, hogy a szoptatás miatt van, és szépen be fog állni. Ha van esély a terhességre, akkor tesztelj.

Nekem 8 hónappal szülés után ilyen volt, aztán 40 napra rá normálisan megjött. Ha eleve kizárt hogy terhes legyél, akkor még ez teljesen normális, valósznû, hogy a szoptatás miatt van, és szépen be fog állni. Ha van esély a terhességre, akkor tesztelj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!