Találatok a következő kifejezésre: A szülés minek jön (51 db)

Szülés előtt elhagyott a párom-összejött egy másik nővel, pénzügyi gondjaink voltak, meg nem igazán jöttem ki a lányával (8éves), mi neveltük. Megszületett a közös kislányunk, ott volt velem a szüléskor, mindennap jön látogatni. Mit csináljak?

Úgy vettem észre,hogy az új n?vel csak a pénz miatt van együtt-most vesz neki a n? autót,amit én nem tehetek meg.

Legjobb válasz: Lépj tovább! Az az ember nem érdemli meg hogy miatta szenvedj! Gondolj a picire az a legfontosabb hogy csak õ legyen a szemed elõtt. Adj meg neki minden szeretettet. Hidd el tudom mirõl beszélek mikor azt mondom egy anya is tudd annyi szeretetett adni, hogy az apára már nincs is szügség!

Lépj tovább! Az az ember nem érdemli meg hogy miatta szenvedj! Gondolj a picire az a legfontosabb hogy csak õ legyen a szemed elõtt. Adj meg neki minden szeretettet. Hidd el tudom mirõl beszélek mikor azt mondom egy anya is tudd annyi szeretetett adni, hogy az apára már nincs is szügség!
Igazából nem is értem a kérdésed!!! Te egy olyan emberrel szeretnél élni, aki elhagyott téged egy autóért? Jézus az égbe.... Ne haragudj, de egy felelõsségteljes anyuka nem gondolkodhat így. A kapcsolatotok korlátozódjon kizárólag a gyereketek láthatására. Még az is bõven sok.... Nemhogy engedni, hogy újból közeledjen felétek...
Engedd meg neki a láthatást, ha egyébként foglalkozik veled és a picivel. De ha visszaengeded, csak úgy, hogy közben ne mászkáljon félre. Mondta egyáltalán neked, hogy kezdjétek újra? Mert ha nem, akkor meg se próbálj ilyeneket kérdezgetni tõle vagy utalgatni. Együtt van a másikkal, plusz valamennyire mégis szeretné ellátni apai kötelességét. Lássa el, ha segít neked, az jó a gyereknek, de nem biztos, hogy vissza is fog menni. Másrészt ha neki van egy másik gyereke is, akkor neki a másik gyereke is fontos, ha te nem jöttél ki a kislánnyal, valószínûleg õt ez is befolyásolhatta.
Tudom hogy nehéz, de örülj hogy elhagyott. Bár jobb lett volna ha ezt még a gyerek születése elõtt észreveszed. Mármint hogy milyen ember.

Szülésnél volt már olyan, aki gátmetszés nélkül szült? A méhlepény mikor "jön ki"? Szülés után az anyuka milyen ellátást kap? Gyógyszer stb?

Legjobb válasz: Gátmetszés nélkül a gátvédelmes szüléseknél szoktak szülni, de az tovább tart, hogy a szöveteknek legyen elég idejük a tágulásra. A méhlepény, ha nem nyomják ki az emberbõl, 1 órán belül az is "megszületik".

Gátmetszés nélkül a gátvédelmes szüléseknél szoktak szülni, de az tovább tart, hogy a szöveteknek legyen elég idejük a tágulásra. A méhlepény, ha nem nyomják ki az emberbõl, 1 órán belül az is "megszületik".
Én elsõ babát gátmetszés nélkül szültem és nem szakadtam, nem kellett varrni. Már másnap törökülésben szoptattam és a szülõágyról is szinte úgy pattantam le, mintha misem történt volna. Bár én kértem gátmetszést, a doki meg a szülésznõ úgy látták, hogy nincs rá szükség, mert nem volt óriási a babám (3080gramm, 50 cm)és nagyon fegyelmezetten viselkedtem szülés közben. csak akkor nyomtam, amikor mondták, és úgy ahogy mondták. Azt mondta a dokim, hogy nagyon ritka az ilyen szülés, nem is merik bevállalni, csak nagyon kevés esetben...
:) Ez a minta korhàz, nem Magyar orszàgon van, hanem Svàjcban. Hozzàtenném a szobàban mindenkinek az àgya fölött sajàt tv van, tehàt ha éjjel szoptatsz, vagy nappal egyedül vagy, olyan programot nézel amilyet akarsz. Söt.3 menüböl vàlogathatsz mindennap. Ja, azt elfelejtettem irni, hogy havonta a betegbiztositàs 100 euro....Ami kötelezö.Azért annyiért..Ja és a babàt az dvarra kiviheted , van babakocsi a korhàznak:)
Szia! Gátmetszés nélkül is lehet szülni: Az elsõ lányom 4550 grammal született, gátmetszés, -repedés nélkül. A második lányom 4300 grammal szintén gátsérülés nélkül. Nem volt különösebb gátvédelem, sem masszírozás, semmi ilyesmi, nem szedtem homeopátiás csodaszereket sem. Szülés után nem sokkal megszületett a méhlepény is, aztán 2 órán keresztül még a szülõágyon feküdtem, megfigyeltek. A baba persze velem/velünk volt :)
21:03-as ahogy elmeselted a veled tortenteket amit nagyon sajnalok, olyan volt olvasni mintha egy igazi remfilm lett volna.Borzaszto...

Miután kijött a baba már egyböl elmujik a fájás a hasadban? Milyen érzés mikor a baba feje jön ki? Miket varrnak szülés után ami annyira fáj?

Legjobb válasz: A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.

A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.
Nálam sem múlt el a fájás, igaz én annyira kimerültem a szülésben, hogy nem nagyon figyeltem ezt a fajta fájást. A tolófájásokhoz képest az már semmi. Mikor a feje jön ki az tényleg feszítõ érzés, soha nem éreztem ilyet azelõtt. Nekem fájt, kellemetlen volt, de nem akarlak ijesztgetni, minden szülés más. Azért ki lehet bírni. Szülés utánra is megmaradnak az alhasi fájdalmak, fõleg mikor szopizik a babád, mert a szoptatás elõsegíti a méhösszehúzódásokat, az még eltarthat pár napig, de nem vészes.
Minden fájás megszûnt, amint kibújt a kisfiam :) Nekem nagyon elhúzódott a kitolási szak..másfél óra...úgyhogy sajna nem éreztem, mikor kijött, csak már azt láttam, ahogy magasba tartják :) . Gátmetszést varrják, attól függ, hogy repedsz, mennyire..akár fájhat is, nekem pici metszésem volt, akkor egyáltalán nem fájt...aztán éjszaka., .húúú meg utána még pár napig.
szia én múlthét pénteken szültem meg a kislányomat, szülés után még sokáig fájt a hasam! Viszont hála istennek nem kellett vágni és nem is repedtem, pedig 3800g és 55cm lett a kislányom!Az elsõ babámnál viszont sokat vágtak pedig csak 2900g volt a fiam!!aztán kb:2 hétig még ülni is alig tudtam! helyzetfüggõ, hogy vágnak e vagy sem mindenesetre akkor már nem arra figyelsz, hanem arra, hogy kibújjon a babóka! Könnyû szülést! 6napos kislány anyukája

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Ha a nyákdugó akár szülés előtt 2 héttel is távozhat, mikor kell menni a kórházba? Honnan tudom, hogy itt a szülés ideje? Vagy ha nem 2 héttel előtte történik, akkor jönnek is a fájások?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)

Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)
Nekem vasárnap ment el a nyákdugó, és kedden szültem. A fájások nem feltétlenül akkor kezdõdnek. Akkor menj ha fáj! 5 percenkként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha a magzatvized folyik, azonnal menni kell! Ha fájásaid vannak, tudni fogod, mikor fáj annyira, hogy menj, hidd el!

Szulés után mikor jon meg a menstruáció?

Sziasztok.tudom hogy ez mindenkinek máshogy van.5 hónapja szultem csak 2 hónapig szoptattam,de még nem jott meg,tehát már 3 hónapja..terhes nem vagyok..Ez normális?

Legjobb válasz: Én is 2 hónapig szoptattam, és 4 hónappal szülés után jött meg elõször.

Én is 2 hónapig szoptattam, és 4 hónappal szülés után jött meg elõször.
Azt szokták mondani, hogy a szoptatás abbahagyása után 3 hónappal kell megjönnie. Én nem tudom, hogy így van e valójában, ezért azt javaslom, hogy bár lehet hogy csak lassabban áll vissza a hormonháztartásod az eredetire, de azért hogy megnyugodj, nézesd meg Magad dokival.
A kérdező hozzászólása: Koszonom
8honapig szoptattam , es utanna meg plussz ket honap .szoval szules utan 10honappal menstrualtam eloszor...

Hogy védekeztek szülés után közvetlen? Fogamzásgátlót nem szedhetek vérnyomásom miatt, a spirál meg ugye az első rendes menszesz kor teszik fel? Szülés után mikor jön meg az első mensi? Mikor aggodjak?

a Megszakításos módszer mennyire biztonságos? 8 hete szültem, és megszakítással voltunk együtt a férjemmel, mert már nem bírtunk egymással, a terhesség i teszt kimutatná ha valami baleset becsúszott volna? NEm szoptatok, tejem nincs már.

Legjobb válasz: mi mindíg is megszakitásossal. csak akkor lettem terhes amikor terveztük a lányunkat :) elsõre sikerült. 14 hónapos azóta is így védekezünk. sikerrel eddig... LEKOPOGOM

mi mindíg is megszakitásossal. csak akkor lettem terhes amikor terveztük a lányunkat :) elsõre sikerült. 14 hónapos azóta is így védekezünk. sikerrel eddig... LEKOPOGOM
Az óvszer volt a legkézenfekvõbb megoldás. Nekem az elsõ menstruációm 2, 5 hónappal szülés után jött meg. De nem szoptattam, csak 1 hónapig. Ja, és a dokim külön hangsúlyozta a 6 hetes kontrollon, hogy a megszakítás nem védekezés. Elég csupán egyetlen kis fickó, és már ott is a baba. Szóval szerintem használjatok óvszert, amíg nem menstruálsz!
A kérdező hozzászólása: mennyi idõre menstruáltál elsõre kedves válaszolo szülés után? mert már 7-8 hete szültem kb 2 hete mult el a tisztulásos, és nem szopizik már csak tápszeres.
Gumival. A mensim az elsõnél 6 hónappal szülés után jött meg, a másodiknál 8 hónapra rá, de én szoptattam.
A megszakításos módszer szerencse alapján mûködik, nem biztonságos. Az elõváladékban is lehet életképes spermium, így attól is teherbe eshetsz. De szülés után ennyit már illene tudnod. Ha nem akarsz gyereket, felejtsd el a megszakításos védekezést. Használjatok gumit. Hogy mikor jön meg a menszesz az változó. Ha most voltatok együtt akkor kb 3-4 hét múlva csinálj tesztet, ha az negatív megnyugodhatsz.
Mi kézzel-lábbal védekezünk. :) Én szülés után 9 hétig véreztem, gyógyszerrel állították el, utána 3-4 hétre jött meg.
kedves kérdezõ! a spirált már nem csak akkor rakják fel amikor menstruálsz. Én 4 éve szültem, nekem felrakták a 6 hetes kontrollon (vagyis majdnem 7 hetes voltam, és már nem volt vérzésem egyáltalán). A fiam 5 hónapig szoptattam. Kérdezd meg az orvosod.
Nekem is a 6 hetes kontrollon tették fel a Mirena hormonos spirált.
nekem meg Silverlily-t ha jól emlékszem

Mikor jön meg a menszim szülés után?

tudom, aki szoptat, annak kés?bb. 6 hétig volt tejcsim, de utóbb már 10-20 ml. és 16-án lesz 3 hónapja, hogy szültem.... normális?

Legjobb válasz: Szia! Én szoptatok,mégis megjött szülés után 4 hónappal... :/

Szia! Én szoptatok, mégis megjött szülés után 4 hónappal... :/
Én csak 2-3 hétig tudtam szoptatni, és kb. 2 és fél hónapos volt a kisfiam, amikor megjött.
Még szoptatok, fiam fél éves és szerencsére még nem jött meg.
Szia! Ez teljesen szervezetfüggõ! Én 7 hónapig szoptattam. A szülés után 6 hétig véreztem majd 3 nap szünet és megjött rendesen. Az elsõ 3 hónapban össze -vissza volt, de utána beállt rendesen.
Nekem szülés után 6-7 hónappal jött meg a mensim elõször, de 2 évig szoptattam.
nekem akkor jött meg elõször, amikor a kisfiam 4 hós volt, õ is már nagyon keveset szopoizott akkor kb. 1 percet, aztán kapta a tápit. de ez teljesen egyénfüggõ. szerintem lassan neked is meg fog jönni.
Nekem megjött a szülés után 7 héttel. A dokim azt mondta, hogy a nõk 80%-nak nem jön meg, amíg szoptat.
Nekem épp négy hónapos volt a lányom mikor megjött, most 9, 5 és azóta olyan, mint az esti mese, hol volt hol nem. már helyre állhatna.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek. akkor nem aggódok, majd jön.... ráér még, nem hiányzik... :)

A nyákdugó eltávozása milyen idősen jön el? Én 34 hetes és 5 napos vagyok. Ma olyan sárgás barnás nyákos valami távozott, elég sok. Lehet már ilyen idősen ilyen? Tulajdonképen kinek mikor ment el és mennyivel a szülés előtt megy el?

Én nagyon megijedtem. Meg el?tte is volt már olyan er?s fehér folyásom és ez majdnem mindennapos dolog nálam.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak sima folyás volt,nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi,de ahhoz tudom hasonlítani,csak nem annyira szilárd,de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után,hajnali 2kor,éreztem mensis görcsöket,de nem tudtam hogy azok már fájások,mert nem fájt nagyon,csak mikor a dokival beszéltem,és mondta hogy mérjem az idõt,na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások,reggel 8kor mentem be a korházba,majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés,tapétatépés,stb :) Na hát pont nem volt ilyen,azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást,és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)

Szia! Szerintem csak sima folyás volt, nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi, de ahhoz tudom hasonlítani, csak nem annyira szilárd, de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után, hajnali 2kor, éreztem mensis görcsöket, de nem tudtam hogy azok már fájások, mert nem fájt nagyon, csak mikor a dokival beszéltem, és mondta hogy mérjem az idõt, na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások, reggel 8kor mentem be a korházba, majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés, tapétatépés, stb :) Na hát pont nem volt ilyen, azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást, és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)
Nekem szülés elõtt kb. fél nappal ment el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. valószínû túl reagálom a dolgokat csak az elsõ babám várom. Nagyon aggódó típus vagyok.Végül is még van idõm csak annyi mindent hallani. Amúgy meg köszönöm a válaszokat. Szép napot kívánok nektek.

Hamarabb lezajlik a szülés, ha először elfolyik a magzatvíz, és utána jönnek a fájások, mint mikor fájásokkal kezdődik, és csak órákkal később folyik el valakinek a magzatvize?

Legjobb válasz: Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt. Amikor fájásokkal kezdõdik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.

Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt. Amikor fájásokkal kezdõdik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.
Nekem elõször fájások voltak, aztán a szülõszobán vizsgálat közben folt el a magzatvíz (burokrepesztés), aztán viszont iszonyú erõsek lettek a fájások, 4 óra múlva megszületett a lányom :)
4 gyerkõcnek adtam életet. Az elsõ és az utolsó is 2 órán belül le volt tudva. Az elsõnél az elején folyt el a magzatvíz a 4-nél burkot repesztettek. A 2-3. szülés 4 órán belül megvolt, a 2- nál burkot repesztettek mert teljesen tág voltam, a 3-nál valamikor fürdéskor folyhatott el a víz, mert nem találkoztam vele vajúdás alatt. Ami viszont igaz, hogy ha elfolyik a magzatvíz, fel szoktak gyorsulni az események. Sokszor olvasni, hogy megrepesztették a magzatburkot és ezután roham tempóban jöttek a fájások, vagy erõsödtek...
Nekem az elsõ kettõnél elfolyt a magzatvizem az egyik 8 óra alatt lett meg a második 2 óra alatt ugyebár beindították a szülést, a harmadik gyerekemnél megindult a szülés na az fájdalom volt, a férjemnek a kezét majdnem eltörtem. Picurom 1 óra 20 perc alatt megvolt. Én azt tapasztaltam hogy ha beindítják nem fáj úgy mintha magától megindul.
nekem 5 perces fájásokkal indult az egész, 24 órát vajúdtam az egy szem gyermekemnél, a méhszájam nagyon lassan nyílt, a burok meg nem repedt meg, végül repesztettek aztán pikk-pakk meglett a baba
1 vagyok hát rövidebb valószínûleg bár elsõ szülésnél kérdés mi számít rövidnek. Elvileg tankönyv szerint az elsõ szülés átlagosan 9-12 óra , a második (többedik) 6-8 óra. Nekem az elsõ is fájásokkal indult, a második is, az elsõ 8 óra volt tömény fájásokkal és fogalmam se volt ugye hogy hol a vége, a második pedig 3 óra volt amibõl 1 óra fájt nagyon a többit ki lehetett bírni. De belegondoltam hogy ugyanezeket az intenzív fájdalmakat 10-15 óráig el kellett volna viselnem hát az nagyon gáz szóval az nagyon kimerítõ lehet hiszen az szinte egy egész nap hosszúságú, idegölõ lehet hogy mikor lesz már vége.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint, ha fájásokkal indul a szülés, az elviselhetõbb, mintha a magzatvíz lefolyásával kezdõdik?
Nekem is fájásokkal indult a szülésem. 5 óra alatt megszültem, elsõ baba volt!
Nekem a dokim azt mondta, hogy jobban szeretik, ha fájásokkal indul a szülés. Nekem mind a 3 fájásokkal indult. Az elsõ kettõ 2, 5-2, 5 óra volt, a 3. minössze 40 perc.
Nekem elõször elfolyt a magzatvíz. 14 óra alatt lett meg a baba. Az elsõ fájás kb az elfolyás után 3 órával volt. Nem tágultam, telenyomtak oxitocinnal. Nagyon durva volt. Az orvos azt mondta, hogy ez van, ha a magzatvíz folyik el elõbb.
nekem elõször magzatvíz volt...fájás semmi. Császár lett a vége.
Nekem elfolyt a magzatvíz de 2oxitocin és 8óra vajúdás után császároztak téraránytalanság miatt...ugyhogy sztem nem volt éppen gyors.
Szerintem ez személyfüggõ! Nekem pl. otthon folyt el a m.víz (ez volt olyan fél 6-6 óra körül este) és másnap hajnalban 4 óra után született meg a lányom! Pl függ attól is, hogy milyen gyorsan tágulsz. Én nem tágultam gyorsan.
Nekem elõször a magzatvizem folyt el, utána jöttek a fájások, 24 óra alatt lett meg a baba. Lassan tágultam, ki kellett várni. Oxitocint a legvégén kaptam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!