Találatok a következő kifejezésre: A szülés minek (2162 db)

Mikor indulhat be a szülés? Mikor siessünk? Mit jelenthet amit a doki mondott?

a baba feje lent van, 36+3 hetes terhes vagyok, a méhszáj elkezdett 2 hete nyílni, az orvos szerint laza és nagyon nyomja a baba feje.

Legjobb válasz: Elvileg már érett a baba, ezért ha most beindul a szülés, akkor sincs semmi gond, megnyugodhatsz. Azért szeretik, ha betöltik a babák a 37. hetet, állítólag akkor ügyesebben szopiznak is a babák. Nekem volt, hogy naponta 8-10szer is éreztem a méhösszehúzódásokat a 34-35. hét környékén. Azt hittem elindul a szülés már többször is. Most a 36-37. héten meg teljesen ritkultak, most pedig azon izgulok, hogy nehogy túlhordjam majd a picit. Érdekesen készül fel a méh a szülésre. :o) Nyitott méhszájjal is sokszor túlhordják a babát, az sem jelent semmit. Egyszer csak beindul majd, és érkezik a pici. Könnyû és gyors szülést kívánok! 37 hetes kismama

Elvileg már érett a baba, ezért ha most beindul a szülés, akkor sincs semmi gond, megnyugodhatsz. Azért szeretik, ha betöltik a babák a 37. hetet, állítólag akkor ügyesebben szopiznak is a babák. Nekem volt, hogy naponta 8-10szer is éreztem a méhösszehúzódásokat a 34-35. hét környékén. Azt hittem elindul a szülés már többször is. Most a 36-37. héten meg teljesen ritkultak, most pedig azon izgulok, hogy nehogy túlhordjam majd a picit. Érdekesen készül fel a méh a szülésre. :o) Nyitott méhszájjal is sokszor túlhordják a babát, az sem jelent semmit. Egyszer csak beindul majd, és érkezik a pici. Könnyû és gyors szülést kívánok! 37 hetes kismama
Szia! 37.héttõl már nem koraszülött a baba.Bizti emiatt mondta a 37 hetet.
Én kb a 25. héttöl egyfolytában keményedtem, magnézium mellet is, közben volt kis rózsaszin folyásom, meg már nagyon fájt mindenem a 36. hét után. Koraszüléssel fenyegedtek, mégis túlhordtam 6 nappal. Tehát itt a jelek nem jelentenek sok mindent. Lehet, hogy holnap szülsz, lehet, hogy 1 hónap múlva. De jobb késöbb, érettebb a baba.
Sztem arra gondolt, hogy a 37. hétig ne kövess el minden praktikát (meleg víz, lépcsõzés, homeos bogyók, teák) a szülésért. M.

A nyák dugó lehet? A wc papíromon volt barnás nyák! Görcsölgetek is! Mennyi lehet akkor még vissza a szülésig? Mikor menjek a kórházba? 39+2 hetes kismama

Legjobb válasz: Igen, lehetett a nyákdugó, de az, hogy elment semmit nem jelent. Nekem 2 héttel a szülés elõtt ment el. Figyeld az idõt, hogy mennyi telik el két görcsölés, fájás között. Ha szabályos, akkor érdemes készülõdni. De elõtte még egy meleg zuhany és ha enyhülnek a panaszok, akkor csak jóslók voltak, ha nem, akkor lehet indulni. Egyébként én is nagyon bizonytalan voltam, hogy menjünk vagy ne, de úgy voltam vele, hogy senki nem fog körberajzolni, ha feleslegesen megyünk be, max. haza küldenek, hogy ez még nem a szülés. Ha bizonytalan vagy, inkább induljatok a kórházba, ott CTGre tesznek és azonnal megmondják, mi a helyzet! Könnyû szülést Neked!

Igen, lehetett a nyákdugó, de az, hogy elment semmit nem jelent. Nekem 2 héttel a szülés elõtt ment el. Figyeld az idõt, hogy mennyi telik el két görcsölés, fájás között. Ha szabályos, akkor érdemes készülõdni. De elõtte még egy meleg zuhany és ha enyhülnek a panaszok, akkor csak jóslók voltak, ha nem, akkor lehet indulni. Egyébként én is nagyon bizonytalan voltam, hogy menjünk vagy ne, de úgy voltam vele, hogy senki nem fog körberajzolni, ha feleslegesen megyünk be, max. haza küldenek, hogy ez még nem a szülés. Ha bizonytalan vagy, inkább induljatok a kórházba, ott CTGre tesznek és azonnal megmondják, mi a helyzet! Könnyû szülést Neked!
Az lehetett, de azért még nem kell bevonulnod :) Majd ha rendszeresek lesznek a fájások vagy folyik a magzatvíz. Az is lehet, hogy csak 2 hét múlva szülsz meg.
A kérdező hozzászólása: Május 2. vagyok kiírva! Remélem, h nem hordom túl! Köszönöm a gyors választ! Várom még a tapasztalatokat!
Nekem szülés elött 2 nappal ment el a nyákdugom.
Nekem 10 nappal a kiírt elõtt ment el, jöttek az 5-6 perces jóslók, és 23 óra múlva már a kezemben tartottam a babót.
Szerintem hamar baba lesz. Nekem szülés elõtt kb 16 órával ment el. Délután elkezdõdött a nyákdugó távozása, kb 17 kor és másnap du. 14-kor lett meg a baba. Én éreztem, hogy elindult, mikor a nyákdugó távozott. Könnyû szülést és boldog babázást!

Mennyire fáj a szülés? Mihez lehet hasonlítani?

Sziasztok! Nekem még nem volt szülésem, és nagyon félek t?le. Szeretnék babát, de magától a terhességt?l is félek úgymond, mert olyan -lehet hülyén hangzik- "alien" érzés fog el mikor belegondolok hogy bennem lenne a baba. Régebben ez többször volt mostanában alig van ez az érzés ha terhességre gondolok. Még agyilag nem készültem volna fel a terhességre? Köszönöm a válaszokat! :) 24/L

Legjobb válasz: szia, ahogy az elottem szolo is irta, nagyon jo erzes amikor mar a karodban van a baba. A terhesseg neha kellemetlensegekkel jar, de ki lehet birni, es a szulest is. En 1 honapja szultem, es mar szinte nem is emlekszem afajdalmakra, amiket ateltem, mert a baba mosolya mindent elfeledtet. Beinditott volt a szulesem, mert mar 10napja kesett a pici, a fajdalmak igy gyorsabban jottek, 8 ora alatt lejart minden. A vajudas nalam szornyu volt az utolso masfel oraban, ekkor a falra masztam volna, kiteptem volna a hajamat is. A tolofajasoknal segitett a dokim, nyomkodta a hasam felso reszet, h konnyebben jojjon ki a baba. Gatmetszes volt, azt alig ereztem, viszont utana a gatvarrast igen. Olyan erzes volt, mintha szakadnal szet, de nagyon erosen kell nyomni, amikor jon a fajdalom. kepzeld el, h szornyu nagy szekrekedesed van, es nyomni kell, kb igy kell nyomni a szuleskor is. miutan kijott a babam feje, utana mar az egesz teste csuszott utana, nekem nagyon nagy megkonnyebbules volt. Nem kertem EDA-t, remeltem, hogy anelkul is meguszom, es igy is lett. Nehezebbnek kepzeltem el, de eleg hamar lejart maga a szules. A vajudasom utolso resze es a gatvarras volt a legfajdalmasabb, de van akinel a tolofajasok nehezebbek. Mindenkinel mas es mas, de megeri gyereket szulni, gyonyoru erzes szulonek lenni, latni, ahogy naprol napra egyre tobbet tud a pici. Remelem valamennyire sikerult kialakitani egy kepet a szulesrol.

szia, ahogy az elottem szolo is irta, nagyon jo erzes amikor mar a karodban van a baba. A terhesseg neha kellemetlensegekkel jar, de ki lehet birni, es a szulest is. En 1 honapja szultem, es mar szinte nem is emlekszem afajdalmakra, amiket ateltem, mert a baba mosolya mindent elfeledtet. Beinditott volt a szulesem, mert mar 10napja kesett a pici, a fajdalmak igy gyorsabban jottek, 8 ora alatt lejart minden. A vajudas nalam szornyu volt az utolso masfel oraban, ekkor a falra masztam volna, kiteptem volna a hajamat is. A tolofajasoknal segitett a dokim, nyomkodta a hasam felso reszet, h konnyebben jojjon ki a baba. Gatmetszes volt, azt alig ereztem, viszont utana a gatvarrast igen. Olyan erzes volt, mintha szakadnal szet, de nagyon erosen kell nyomni, amikor jon a fajdalom. kepzeld el, h szornyu nagy szekrekedesed van, es nyomni kell, kb igy kell nyomni a szuleskor is. miutan kijott a babam feje, utana mar az egesz teste csuszott utana, nekem nagyon nagy megkonnyebbules volt. Nem kertem EDA-t, remeltem, hogy anelkul is meguszom, es igy is lett. Nehezebbnek kepzeltem el, de eleg hamar lejart maga a szules. A vajudasom utolso resze es a gatvarras volt a legfajdalmasabb, de van akinel a tolofajasok nehezebbek. Mindenkinel mas es mas, de megeri gyereket szulni, gyonyoru erzes szulonek lenni, latni, ahogy naprol napra egyre tobbet tud a pici. Remelem valamennyire sikerult kialakitani egy kepet a szulesrol.
Akkor és ott nagyon fáj, kimondhatatlanul.Nekem olyan volt mintha alulról szét akarnának húzni, plussz még görcs meg ki tudja még.Azon imádkoztam hogy ne jöjjön több fájás, mert nem élem túl tuti:-)))Na de jött, és túléltem.Ez az igazán kemény része nekem kb. három óra volt, szerintem azért kibírható, és van egy édes fiam.A neheze utána jön, nem könnyû babát nevelni.Akár holnap újra szülnék, mert akkora csoda, hogy ez elmondhatatlan. Ne félj, a terhesség az is maga a csoda!!!Nekem annyi baj volt a kilenc hónap alatt, hogy alig vártam hogy végre megszüljek, utána meg hónapokig hiányzott.Szóval nem leányálom sem a terhesség sem pedig a szülés, de 100*újraélném szívem szerint. 10 hónapos fiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Ezekszerint nem annyira tragikus dolog a szülés. :) Gratulálok nektek teljes szívembõl :)

Rosszabb a szülésmegindítás, mint, mikor magától indul be a szülés? Mivel indítják meg? Mit adnak be?

Tapasztalatokat mindkét oldalról szívesen fogadok. A dokim beküldött a kórházba, a kiírt napon, és előfordulhat, hogy benn tartanak. Sőt megeshet, hogy meg is indítják a szülést... De nem tudom mire is számítsak...

Legjobb válasz: Nekem még csak indított szülésem volt, de a nõgyógyászom szerint fájdalmasabb az indított szülés. És ha magától beindul, akkor ugye szép lassan erõsödnek és sûrûsödnek a fájások, az oxitocintól ez a folyamat begyorsul és elég korán jönnek már a keményebb fájások.

Nekem még csak indított szülésem volt, de a nõgyógyászom szerint fájdalmasabb az indított szülés. És ha magától beindul, akkor ugye szép lassan erõsödnek és sûrûsödnek a fájások, az oxitocintól ez a folyamat begyorsul és elég korán jönnek már a keményebb fájások.
Én írtam azt, hogy ha minden ok, akkor én legközelebb nem hagyom, hogy beleavatkozzanak a szülésembe. Nekem UH alapján mondták meg a terhesség korát, mivel már 4hónapja nem menstruáltam egyáltalán, és elõtte is rendszertelen volt, így abból nem tudtak számolni. Nekem semmi jele nem volt annak, hogy indulna kifelé a babám, se jósló, se hasmenés, teljesen zárt voltam, mégcsak a méhnyakam sem rövidült. Mint már írtam, 40+6naposan indították be a szülést, és amikor a szülésznõ meglátta a kisfiamat, az volt az elsõ mondata, hogy ezt a babát biztos nem hordtam túl, annyira magzatmázas volt még a kincsem. Itt nálunk (Eger) sajnos ezt csinálják, indítják boldog-boldogtalannak, de már bánom nagyon, hogy akkor nem álltam a sarkamra. Tartottam attól, hogy ha saját felelõsségemre hazajövök, mi lesz, amikor megyünk szülni (ugye azt látják az adataimnál). De legközelebb nem lesz ilyen, az biztos.
5-ös vagyok, nem azt javasoltam a kérdezõnek, hogy ne engedje meg az indítást, csak kérje meg az orvost, várjon még, ha minden rendben van, és lehet. Hogy mire várjon? Én az elsõ két gyermekemet túlhordtam, mindkettõ a 42. héten született, spontán, abban a kórházban vártak eddig. De utána költöztünk, és a 3. gyermekem már egy másik kórházban született, ahol elõre megmondták, hogy nem fognak addig várni, mert náluk az a szabály, hogy a 40. hét után indítanak. Minden esetben a baba érdeke az elsõ, de csak a kórházi szabály miatt szülni... Ez majdnem olyan , mintha azt mondaná az orvos a kismamának, hogy a jövõ héten nyaralni megy, hát indítsák meg elõtte a szülést, mert utána nem ér rá. Ha van ok az indításra, akkor oké, biztos még mindig jobb, mint a császár. Van, akinek könnyebb volt mint nekem, 12 óra lassú tágulás, van akinek nehezebb, és bizony az indítás sem mindig sikerül elsõre, van akinek többször is próbálják. Bízni kell abban, hogy az orvos megfelelõen mérlegeli a lehetõségeket, és jól dönt. De az én esetemben itt csak annyi volt, hogy abban a kórházban az a szabály, nem várnak és kész. Pedig az elõzményeket tekintve a másik két gyerekem a 42. héten simán elindult, és nem is sokat kellett küszködnöm, 2-3 óra alatt megvoltak. Egy orvos egyszer azt mondta, genetikai adottság, az én méhemnek pl. lehet pont 42 hét kell a felkészülésre, másnak meg 38. Tehát nem igaz, hogy ha betöltötte valaki a 40.-et, akkor nincs mire várni, mert valamiért nem indul meg. Azért nem indul meg, mert még nincs itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Õszintén szólva azért is tettem fel a kérdést, mert már betöltöm a 40. hetet az orvos számításai szerint, és én nem tudom ki hogy van vele, de ha egyszer letelt a 40 hét, akkor mi értelme van még benn tartani 2 hetet? Nincs helye a babának, alig tud mozogni, a méhlepény is zsugorodik, és oké, hogy rendben vannak a leletek, de ha tágulok, csak nem indul be valami miatt, bármennyire is fájdalmasabb, lehetséges, hogy beleegyeznék az indításba. Persze ez is helyzetfüggõ, és tényleg olyannak tûnik, mintha bedobnának a mély vízbe, hogy ússzak ki, de van értelme még 2 hétig benn lennie???
@7 de honnan tudják, hogy túlhordtad? Már csak abból kiindulva, mikor itt is van egy rakás kismama, akik rohadtul jobban tudják mikor estek teherbe, de a standard alapján az orvos akkor sem attól számol.
Azért nem kellene a kérdezõnek olyan javaslatokat adni, hogy ne engedje az indítást. Sokszor tökéletes eredmények mellett is lehet probléma. Nekem is indították, fájt is nagyon, arra van az EDA, de ma sem csinálnám másképp. A kislányom nyakán rajta volt a köldökzsinór, azért nem tudott lejjebb jönni. Ha már túlhordásról beszélünk, a magzat mindenképpen készen áll a születésre, csak valami miatt nem indul el a folyamat, ez lehet azért is, mert valami oknál fogva nem küldi a baba az üzenetet az agynak, ami elindítja az oxitocin termelését. Most akkor meddig maradjon bent ilyenkor? Míg bele nem kakil a vízbe?
Szia! Másfél hete szültem, indítottak mert szépen nyíltam (38+5). Bekötötték az oxit, rá 10 percre már 5 perces fájásaim lettek, majd kb egy óra múlva már 2 percesek lettek. Összesen 3 óra alatt meglett a babánk, nagyon fájt, ez tény. Én örülök hogy meggindították, így gyorsabb volt. Úgy tudom hogy van aki 12 órát is vajúd, nekem csak 2 és felet kellett, majd nyomhattam is. Jó volt így.
Nekem volt mind a kettõben részem. Az elsõ simán született, elfolyt a magzatvíz, és szépen folyamatossan tágultam. A másodikat indítani kellett magas vérnyomás miatt. Oxitocint kötöttek be, nagyon gyorsan tágultam, sokkal jobban fájt, mint az elsõ szülésnél (és egész végén). Aztán, mivel a baba nem fordult be és magasan is volt, elakadt, úgyhogy sürgõsségi császár lett belõle. Én azt gondolom, hogy rosszabb, ha indítják, de van, amikor elkerülhetetlen. (Még annyit jegyeznék meg, hogy a sikeres szülés elõtt 2-szer próbálkoztak indítani, de csak 3-szorra jött össze.)
Nekem még csak indított szülésem volt toxémia miatt, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen lett volna, ha természetesen, magától indul be. A szülés gyors volt, az oxitocin bekötésétõl számítva 4 órán belül megszületett a babám, de szinte végig brutális!!! fájásaim voltak. Remélem, a második szülésem kellemesebb élmény lesz, indítás nélkül.
A kérdező hozzászólása: Persze mindkét oldalt megértem. De még az is lehet, hogy nem kell indítani, mert már fájásokat mérek :)

Próbálkoztál szülés beinditó praktikakkal? Beinditotta a szülésedet? Mivel próbálkoztál, illetve hány hetes voltál?

Legjobb válasz: 39 hetesen szerettem volna megszülni. Rengeteget lépcsõztem és forró fürdõztem, házaséletet éltünk, és a forró fürdõben házas életet éltünk. Egyik sem indította be a szülést. 12 alkalommal voltam magzatvíz vizsgálaton, egyik sem indította el. 42 hetesen császárral vették ki a megszületni nem akaró kisfiamat.

39 hetesen szerettem volna megszülni. Rengeteget lépcsõztem és forró fürdõztem, házaséletet éltünk, és a forró fürdõben házas életet éltünk. Egyik sem indította be a szülést. 12 alkalommal voltam magzatvíz vizsgálaton, egyik sem indította el. 42 hetesen császárral vették ki a megszületni nem akaró kisfiamat.
én próbálkoztam, betöltöttem a negyvenedik hetet és a doki be akart fektetni, de nem akartam a kórházban várakozni a szülésre, mivel itthon volt a két éves kislányom, rengeteget sétáltam - napi 2-3 km-t és úgy érzem ez segített, ittam bábakoktélt is, ez különösebben nem vált be, de lehet rásegített kicsit.
Én már a szülés elõtt bent feküdtem a kórházba, szóval a házasélet nálunk nem tudott megvalósulni, ezért próbálkoztam a folytonos lépcsõzéssel, de csak annyit értem el, hogy jól bedagadtak a lábaim. Viszont a kismamák, akikkel egy szobában feküdtem, néhányan szedtek ilyen homeopátiás bogyókat, amik segítik a szülésre való felkészülést és aki szedte vagy csak ott kezdte el szedni a kórházban, azoknak mind vagy beindult a szülés vagy mikor beindult, akkor segített tágulni. Én is elugrasztottam a csupa szülõ kismama láttán a férjemet a patikába ilyen csodabogyóért, azt mondta, majd másnap behozza, de még aznap éjjel megszületett a kisfiúnk.:) Szóval nálam még bevétel nélkül is hasznos volt a homeopátiás bogyó.:) Amúgy a 38. héten szültem.
Megvolt a hegymászás, házas élet, csípõs kaja, nagytakarítás, front, és semmi eredmény.... feladtam és vártam .41.héten elment a magzatvíz....
Szia :) En most december 9 en szultem a 40 heten..mindent kiprobaltam de tenyleg :) - szexeltunk a parommal - forro furdot vettem - ittam tonicot - ettem csiposet fuszereset - lepcsoztem - probaltam a ricinus olajat - babakoktelt - lepcsoztem - nagytakaritottam - ingereltem a mellbimbomat - gugoltam Aztan vegul szules elotti napon elment a nyakdugo masnap rendszertelen fajasokkal mentem be a korhazba kiderult h bo ket ujjnyira nyitva vagyok mar pedig nem is fajt nagyon...egybol szuloszoba ket ora alatt meg lett a fiam 4380 g 57 cm gyors de fajdalmas szules volt... Hogy segitett e valamelyik praktika nem tudom...de elotte nap takaritottam egy nagyot es ket nappal elotte vizsgalatkor a doki is kicsit eroteljesebb volt...talan az hozta meg a picurt... Mondanam h turelem majd jon ha jonni akar de nem mondom mert tudom h milyen turelmetlen az ember ilyenkor...azt mondom probalkozz neked hatha segit valamelyik praktika :) Soksikert konnyu szulest
Jah es bocsi kihagytam a homeos bogyikat es a malnalevel teat...a homis bogyikat erdemes szerdni szerintem jok :) konnyebben megy a tagulas...malnalevel teanak nagyon rossssz ize van.. :/
Nekem a fahéj zabálás vált be.

Ez csak babona? Tapasztalatok? Beindulhat a szülés? Mire kell vigyázni?

30 hetes vagyok,és ez a nagy meleg engem is megvisel,ráadásul frontérzékeny is vagyok,fáj a fejem állandóan,ha számomra nem kedvez? az id?járás.Azzal riogatnak,hogy be ne induljon a szülés hamarabb.Ki se mozdulok csak ameddig nagyon muszáj,inkább bent pihenek a h?vös lakásban.

Legjobb válasz: a front csak azoknak indítja be a szülést, akiknek elõbb utóbb úgyis beindulna. Nekem a 32. héttõl el volt öregedve a lepény, 34. héttõl minden nap voltak jósló fájások...38. héttõl kaptam oxytocin terhelést minden héten, rengeteg front volt, már minden hasonló korú kismami megszült, csak én nem 41 hetesen császároztak. Mi is azt hittük, majd a frontok...aztán a kórházban mondták, hogy ettõl nem kell megijedni korábban sem, mert nem indítja be a szülést, csak ha már egyébként is idõ van.

a front csak azoknak indítja be a szülést, akiknek elõbb utóbb úgyis beindulna. Nekem a 32. héttõl el volt öregedve a lepény, 34. héttõl minden nap voltak jósló fájások...38. héttõl kaptam oxytocin terhelést minden héten, rengeteg front volt, már minden hasonló korú kismami megszült, csak én nem 41 hetesen császároztak. Mi is azt hittük, majd a frontok...aztán a kórházban mondták, hogy ettõl nem kell megijedni korábban sem, mert nem indítja be a szülést, csak ha már egyébként is idõ van.
A frontok valóban beindíthaják a szülést, de ne aggódj, nem beindítják, csak beindíHATják, és nem ennyire korán. Inkább azoknál akiknél mondjuk 1-2 hét van hátra és más mondjuk nyitva a méhszáj kicsit vagy ilyesmi.... Majd ha már a vége felé jársz, örülni fogsz a frontoknak és várni fogod õket :) Pl. most hogy múlt héten volt egy kis hidegfront, megkérdeztem az orvosom, hogy sok baba született-e aznap éjjel amikor jött az esõzés, és mondta hogy hajjaj, nagyon sok :) Én most 38. hetet kezdtem és én is figyelem így a végén már az idõjárást neten hogy mikor várható fronthatás :) Jó babavárást és ne aggódj, még korán van a szülés beindulásához :) 37 hetes kismama

Mi indíthatja be a szülést? Miket kerüljek, hogy ne induljon be a szülés?

Legjobb válasz: Mennyi idõs kismama vagy? Szerintem nagyon alkati is, mi indíthatja be. Én pl. bármivel próbálkoztam, csak nem akart kibújni. Aztán egy nap feladtam, és lefeküdtem pihenni. 1 óra múlva beindult... :)

Mennyi idõs kismama vagy? Szerintem nagyon alkati is, mi indíthatja be. Én pl. bármivel próbálkoztam, csak nem akart kibújni. Aztán egy nap feladtam, és lefeküdtem pihenni. 1 óra múlva beindult... :)
Én úgy tudom hogy a forró ülõfürdõ az ami a leghamarabb beindítja. De lehet más sokkal többet tud errõl írni, de lehet hogy már mások is kérdezték itt, úgyhogy lehet hogy ha rákeresel akkor több választ is találsz. 38 hetes kismama
Elsõ vagyok. Bocs, csak épp a kérdésre nem válaszoltam. Szex, meleg ülõfürdõ, sokaknál a nagytakarítás...Ja, errefelé az a hír járja, hogy a Mc'-is kaja. :) De szerintem is volt már itt ilyen kérdés.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes vagyok.néztem hasonló kérdéseket, de csak a fürdést írták.nem akarom, hogy még beinduljon, de pl. a 3.-on lakom sokat lépcsõzök és érdekel, hogy ez is lehet ok a szülés beindulásánál?
Ha minden rendben van veletek, a normál, mindennap végzett munka, mozgás csak úgy magától nem fogja beindítani :) ) Igazán a baba indítja be, azaz a belõle felszabaduló hormonok. Attól, hogy megfürdesz vagy lépcsõzöl, még nem lesz semmi baj. Én még az utolsó napon is ugyanúgy elvégeztem a napi teendõimet, sõt nagy-takarítottam is, elõzõleg végig a kertben dolgoztam, mégse indult be hamarabb a szülés. A sógornõm naponta megmászott 4 emeletet többször is, mégis a doki indította be a szülést a 40.héten... Szóval ha minden rendben van, nem fog hamarabb beindulni, nem kell mindenbõl kikímélni magad, hisz ha elhagyod magad, a szülés is nehezebb lesz:)
18.30-as. Én is a harmadikon lakom, a babámat nem izgatta, pedig sokat cipekedtem.:) A végén, amikor pihenni feküdtem le, horrorfilmet néztem, esetleg az hatott... ? :D Élvezd ki a hátralévõ idõt, utána pedig a babázást!:) Minden jót!
Nekem mindkét szülésemnél a magzatvízvizsgálat volt a szülésindító. 38.héten a vizsgálat után 24 órán belül megszültem.
18:24-es vagyok. Én is a harmadikon lakom, de eddig azon kívül hogy eléggé elfáradok mire feljövök (nincs lift és nem is használnám) semmi hátrányát nem látom. 38 hetes kismama vagyok

Hallotam valami homeos bogyokról ami segít a szülésben. Mi a neve? Málnalevél teát iszok az mellé lehet még szedni?

Legjobb válasz: Ez sztem jól összefoglalja. Én is szedtem, és a teát ittam mellé. 4 óra alatt lett meg az elsõ baba. http://www.kismamablog.hu/szules/szules-homeopatia

Ez sztem jól összefoglalja. Én is szedtem, és a teát ittam mellé. 4 óra alatt lett meg az elsõ baba. http://www.kismamablog.hu/szules/szules-homeopatia
Pár fontosság a szülésre: 32. héttõl Ezt a 34-36.héttõl is el lehet kezdeni, de akkor már naponta kell csinálni! Gátmasszázs-olaj: 50 ml Orbáncfûolaj (1800-2200Ft - szerintem a kisvárkerületi Natúrpatikában a legolcsóbb) ennél olcsóbb és ugyanilyen jó az orbáncvirágolaj is, de annak annyira erõs piros színe van, hogy megfogja a ruhákat) Az esti fürdés után 3-5 percen át kell masszírozni a hüvelybemenet és a gát környékét (tegyél magad alá egy olyan törülközõt, amit nem sajnálsz összekenni). Ha egy órára gondolsz, akkor a 10 és 2 óra közötti U alakú szakaszt kell masszírozni. A DM boltban a WELEDA márkájú gátmasszírozó olaj is nagyon jó. 36. héttõl Elkezdjük a homeopátiás szereket szopogatni, melyek a méhszáj tágulását segítik elõ. A homeopátiás szerekrõl tudni kell, hogy elektromos készülékek és mobiltelefonok közelében elveszítik az információtartalmukat, azaz tönkremennek, ezért ezektõl legalább 1m távolságban kell õket tárolni. Kézzel nem szabad a globulikat megfogni! Kávéivás és fogmosás a szopogatás körüli idõben ne történjen (legalább fél óra különbség legyen közte!) Caulophyllum C30 ezt úgy kell szedni, hogy a 36. héten heti 1X5 golyó (hét 4. napja) 37. héten heti 2x5 golyó (a hét 2. és 5. napja) 38. héten heti 3x5 golyó (a hét 2. 4. 6. napja) 39. héten heti 4x5 golyó (a hét 1. 3. 5. 7. napja) 40. héten heti 5x5 golyó (a hét 1. 3. 4. 5. 7. napja) 41.héttõl pedig naponta 5 golyó Persze a napokat megváltoztathatod, ez csak ajánlat, a lényeg, hogy a heti adagot elosztva bevegyed. Cimicifuga C30 szülõszobára! Mikor megindulnak a fájások, a vajúdás és rendszeres fájások vannak, és nem hat a Caulophyllum, akkor ezt kell szedni, negyed óránként 5 golyót. Málnalevéltea Naponta 1-2 x 1 vagy 2 csészével meginni ez segít felpuhítani a méhszájat. (fél –1 litert) Ízlés szerint lehet ízesíteni. Szülés után pedig az Arnica Montana CH30-at kell szedni 2-4 napig, napi 2x5 golyót. Ez segíti a sebgyógyulást. (császár és sima szülés után is jó.) Ezt az útmutatót a szülésre kaptam a szülésznõtõl. A szülõszobán a vajúdásnál nekem elég volt a Caulophyllum is, sõt nagyon is hatott! elsõ babám így 3óra alatt lett meg! Könnyû szülést kivánok!

Kecskeméten hol lehet venni olyan homeopátiás bogyót, ami könnyítené a szülést? Mit kell erről a bogyóról tudni?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hol lehet kapni, mert nem ismerem Kecskemétet, de használd, nekem segített! Nagyon könnyen szültem (1. baba, 3 óra 20 perc a burokrepesztéstõl). Én cimicifuga 5ch-t és caulophyllum 5ch-t szedtem a betöltött 37. héttõl hetente váltogatva (napi 1x5), a szülés alatt pedig fél óránként váltogatva 5-5 golyócskát. Egyébként nagyobb patikákban lehet kapni. Könnyû szülést kívánok!

Azt nem tudom, hol lehet kapni, mert nem ismerem Kecskemétet, de használd, nekem segített! Nagyon könnyen szültem (1. baba, 3 óra 20 perc a burokrepesztéstõl). Én cimicifuga 5ch-t és caulophyllum 5ch-t szedtem a betöltött 37. héttõl hetente váltogatva (napi 1x5), a szülés alatt pedig fél óránként váltogatva 5-5 golyócskát. Egyébként nagyobb patikákban lehet kapni. Könnyû szülést kívánok!

Okt.13-ra voltam kiírva. Holnap reggel kell mennem a kórházba és beindítják a szülést. Miben lesz más, mintha spontán születne? Lesz belőle valamilyen plusz fájdalmam nekem vagy a babámnak?

Legjobb válasz: Szia! Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem miután beindították, rögtön 2-3 perces fájásaim lettek, majd 8 óra múlva megrepesztették a burkot, következtek az 1 perces fájások és 2 óra múlva megszületett a kislányom. Nem tudom milyen, ha spontán indul be a szülés, de ettöl biztosan jobb. Neked azért szép szülést kívánok, és könnyût mindenképp! Ne izgulj! Üdv: egy 5 hós gyönyörû kislány anyukája

Szia! Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem miután beindították, rögtön 2-3 perces fájásaim lettek, majd 8 óra múlva megrepesztették a burkot, következtek az 1 perces fájások és 2 óra múlva megszületett a kislányom. Nem tudom milyen, ha spontán indul be a szülés, de ettöl biztosan jobb. Neked azért szép szülést kívánok, és könnyût mindenképp! Ne izgulj! Üdv: egy 5 hós gyönyörû kislány anyukája
Gratulálok , jó egészséget nektek! Szerencsés vagy, hogy spontán beindult, én is végig abban reménykedtem...Mégegyszer, gratulálok! Elsõ válaszoló.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! 20-án megszületett a kisfiam. Mintha tudta volna, hogy aznap indítják, úgy döntött jön õ magától is! Reggeltõl voltak fájásaim, 13 órakor burkot repesztettek. Na, innen nagyon kemény meló volt. Fájásgyengeség miatt kaptam oxytocin infúziót. Mondjuk én a fájásgyengeséget valahogy nem éreztem, mert nagyon fájt. :-) Végül 20 óra 10 perckor 3700 grammal és 53 centivel megszületett a kisfiam. Lassan 3 hetes lesz és mondhatom igaz, hogy amint kibújt, minden fájdalom megszépül.
Nekem volt egy spontán szülésem és volt egy indított. A spontán volt az elsõ ami nagyon fájdalmas volt, szemvettem de 3 óra alatt kint volt a baba. A második volt indítva 9 órakkor kaptam az oxitocint utána burokrepesztés és egyenletes fájásaim voltak és hamar tágultam is. Idõben egy kicsit hosszabb volt mint az elsõ 3 óra 40 perc, de sokkal könyebb szülés volt. Amikor a második nyomásra kint volt a leányka megkérdeztem a szülésznõt hogy már kint van? Én azt mondom hogy nekem egy álom szülésem volt.
Szia! Nekem inditott szülésem volt, állitólag ilyenkor gyorsabban jönnek a fájások egymás után, nem tudom mi igaz belõle nekem 9-óra alatt megszületett a kislányom. Könnyû és gyors szülést! Üdv.: Egy 12-hetes baba anyukája
szia!!!Ha meg lesz a babád írd meg élményedet!!!Hogy más kismama tudja hogy mit csinálnak ilyenkor.Sok sikert!!!!És ki tartást!!!
Nem tudom biztosra, de azt hallottam, hogy lehet hogy fájdalmasabb, viszont gyorsabban megszületik a kicsi, mintha természetesen indult volna be a szülés.
Nem hiszem, hogy másabb lenne. Gondolom adnak egy szúrit, és jönnek a fájások, aztán, minden ugyan olyan, mintha rendesen töténne. Nyugi!!Kitartás
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást! Az elsõ válaszolótól kérdezem, hogy oxitocin infúziót kapott? Vagy méhszájtágító zselével indult a "buli"? Gratulálok a kislányodhoz..
A kérdező hozzászólása: O.k., majd jelentkezem! ;-)
Szia! Gratulálok! Sok boldogságot kivánok nektek. (a 4. válaszoló voltam)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!