Találatok a következő kifejezésre: A szülés minden nőnek (8 db)

Oxitocinnal a szülés mindig fájdalmasabb? Tényleg nagyon erős fájásokat csinál, amit egy "sima" vajúdásnál nem érez a nő, mert ott lassabban haladnak a dolgok? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Én csak 1x szültem oxival, ezért nem tudom mennyivel erõsebbek, de nagyon gyorsan történt minden! Még fel se ocsúdtam már 3 perces fájásaim voltak, 3 és fél óra alatt született meg a fiam...

Én csak 1x szültem oxival, ezért nem tudom mennyivel erõsebbek, de nagyon gyorsan történt minden! Még fel se ocsúdtam már 3 perces fájásaim voltak, 3 és fél óra alatt született meg a fiam...
Nekem semmit nem ért az oxi. A végén már iszonyatosan nagy adagban kaptam, mégsem lettek elég erõsek a fájásaim. Császár lett a vége.
Erre sneki nem tud válaszolni, mivel aki oxival szül, az nem tudja milyen lett volna UGYANAZ a szülés oxi nélkül. A fájások a végén mindneképp erõsek, az oxival kimarad a gyenge fájásos szakasz, szerintem. Tehát sima szülésnél a végsõ fájások pont olyanok lennének, mint az oxival, csak nem fárasztod le magad közben 3-5-10 óra enyhbb fájásos idõszakkal. Ha a sima szülés rendben halad, akkor nem adnak oxit, de ha kifáradna anyuka, akkor jobban jár vele.
Erõsebb lesz az oxitól a fájás. De persze függ attól is, hogy ki, hogy reagál rá. Van, akinek erõsödnek a fájások, van aki jól tágul tõle, van hogy mindkettõ, van hogy egyik sem. Oxi nélkül szépen fokozatosan jöttek a fájásaim, ami a szülés végéhez közeledve egyre erõsebb lett. Másik alkalommal egybõl oxit kaptam (indított szülés túlhordás miatt), rögtön 2 perces fájásaim lettek, és nagyon fájt. Sajna ez így ment 8 órán keresztül, de valamiért nem tágultam, így végül császároztak. Dokim azt mondta, hogy aki ilyen jól reagál az oxira, annak jó esetben 3-4 óra alatt meg is születik a baba. Nálam sajna nem jött be. :( Szóval erõsebb a fájás, de gyorsabb is a szülés. Legalábbis nagyátlagban. S az elõzõnek is igaza van: mivel egybefüggõ fájdalom, ezért is erõsebbnek érezni.
a kérdésedre még senki sem válaszolt...sajnos:( Veled együtt várom a kérdésedre válaszolók válaszát. Mert engem is érdekelne.
Nekem az 1. volt oxitocinnal. Nem volt különösen nagy, és nem is volt olyan intenzív, mint a 2. ami magától beindult, és 3 óra alatt meg is született a babám. Az én oxitocinos szülésem tovább tartott és nem éreztem, hogy mikor vannak a tolófájások, el is fáradtam, persze nem tudom, milyen lett volna ha nem kaptam volna, de inkább a természetes folyamatba való beavatkozás része volt nekem rossz. Visszagondolva a 2. szülésemkor olyan inakat is éreztem húzódni amit elõtte egyáltalán nem, nomeg nekem jobban is fájt, igaz rövidebb ideig is tartott. Remélem most a 3. még rövidebb lesz. :-)
Nem csinál nagyon erõs fájásokat, az én esetemben nagy dózisban sem csinált semmilyen fájást. Sõt egyáltalán semmit, burokrepesztés elõtt nem volt nyitva a méhszáj, repesztettek, nyomták belém az oxitocint órákon keresztül és nem tágultam semmit és semmi fájás se volt. Úgyhogy nem mindig fájdalmasabb a szülés oxitocinnal.
Nekem két oxitocinos szülésem volt, ezt tudom leírni. Elsõnél ahogy bekötötték, brutális és egybefüggõ fájásaim lettek, levegõt se kaptam, de szerencsére másfél óra alatt megszületett a fiam. Másodiknál épp emiatt szerettem volna elkerülni az oxitocint, de sajnos nem így alakult, elfolyt a magzatvizem, fájás alig, úgyhogy ismét oxi.Na itt jött a meglepõdés, ugyanis nagyon enyhe 10 perces fájásaim lettek csak, aztán már 3 perces, de még az se volt vészes és már meg is lett a kisfiam.Ez is másfél óra volt mindössze, de itt még csak el sem fáradtam. Összegezve szerintem nem az oxitocintól függ, hogy mennyire fáj, lehet anélkül is így alakult volna, nem tudom.
remélem válaszolok a kérdésre is: 1.fiam 40+2napra született simán fájásokkal indult, és vacummal segítették a végén, mert nem akartam tágulni.éjfélre értem be 5percesekkel, és szépen fokozatosan erõsödtek a fájások, fõleg a hajnali 3kori burokrepesztés után.onnantól elég erõsek és sûrûek lettek, és 6kor már tolók voltak.(elsõ gyerek, 0 tapasztalat, iszonyatosnak éreztem), majd jött a doki a vacummal, és 6:42re meglett a baba. most júniusban a 2.fiam úgy döntött nem akar kibújni, és 41+2hetesen oxitocinnal indították.olyan laza 10perces fájásoknál kötötték be az infúziót, 9:35kor.fél óra múlva emeltek a cseppszámon, mert nem erõsödtek, sûrûsödtek a fájások.Na akkor egybõl 3percesek lettek, a mérõ szerint "csak" 20as erõsségû, de én ezeket sokkal erõsebbnek éreztem mint a 40-, meg ami nekem volt max 60as erõsségûeket.De mivel már tudtam a légzéstechnikát, és abal oldalamon feküdtem(elsõnél végig hanyatt)jobban el tudtam viselni.Nem emlékszem pontosan de olyan fél 12/12óra elõtt/körül repesztettek burkot, és onnantól, hiába csak 20at mutatott a gép, nagyon erõs lett a fájás.vagyis nem maga a fájás, hanem az ahogy jöttek a tolók, és sokkal intenzívebben éreztem, ahogy jön lefele/kifele a baba.Bár akkor azt mondtam, ha még egyszer szülök, császárt kérek, a végén módosítottam, a 3.babám is így szeretném megszülni.Végül is nem egész 4 óra alatt, 13:20ra meglett a kicsi szóval nem fájdalmasabb annyival, csak gyorsabb, és egybefüggõbb, ezért érezni erõsebbnek-szerintem
nem rögtön kötnek be oxit. nekem 4 cm-es volt a méhszájam, amikor megindították a szülést (megrepesztették a burkot) Addig jóslóim sem voltak. Burokrepesztés után kezdõddtek a fájásaim, 10, 5 majd 3 percesek. 4 óra elteltével, mivel nem tágultam semmit sem, bekötötték az oxit. A fájásam erõssége maradt, továbbra is 3 perceseek voltak. És kb 20 perc múlva 5 ujjnyira kitágultam. Tehát nekem a fájást egy picit sem erõsítette fel, viszont a tágulást nagyon jól segítette.
Szia! Az elsõt oxi nélkül szültem, nagyon hosszú szülés volt, vajúdással együtt 14óra. Semmit nem kaptam, ez volt 12évvel ezelõtt. Aztán a kislányomat túlhordtam, 41+2hetesen indították, elõször burokrepesztéssel, majd oxitocinnal, mert a repesztés nekem nem csinált fájásokat kb 3órán át vártunk vele. Az oxitól kb 10perc után már éreztem a fájásokat, elõször csak mensi szerü fájdalom volt, de kb fél óra alatt már elég kemény fájásaim lettek, a falat tudtam volna kaparni. Ahogy haladt az idõ, egyre jobban fájt, leírhatatlanúl...Nekem 6óra alatt lett meg a második baba így oxival, sokkal dúrvábbak voltak a fájások, mint az elsõvel, pedig vele többet is vajúdtam. Jobban fáj, de hamarabb vége!
Az utolsó válaszolóval értek egyet, hogy ezt nem lehet megmondani. Én mindkét gyermekemet oxitocinos rásegítéssel szültem, és mégis más volt mind a kettõ. A lányomnál nem csinált hatalmas fájásokat, a fiamnál meg akkorák voltak, hogy levegõt is alig kaptam tõle. Minden szülés más, sajnos nem lehet semmit elõre megmondani. Pedig milyen jó is lenne! :-)
nekem semmit nem ért, elõtte sem haladt a dolog semerre és utána sem. És császár lett, mert a baba már súlyos oxigénhiányban leledzett. Fájást sem csinált, semmit.
Én oxitocinnal szültem mert elfolyt a magzatvíz viszont nem volt fájásom. Ahogy beadták az infuziót rögtön 2 perces majd egybefüggõ nagyon erõs fájásaim lettek. 3 óra mulva a kezemben volt a kisfiam. Fájdalomcsillapító nélkül szültem. Az oxitocin tényleg nagyon durva fájásokat okoz de kibirtam.
Úgy tûnik én sem a kérdésre fogok válaszolni... Nálam sem csinált semmit. Ugyanúgy jártam, mint a 10:11-es, akárcsak én írtam volna.

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

Minden nőnek elkezd kihullani a haja a szülés után?

Baba szoptatás idején, minden anyukának kihullik a haja vagy csak felének vagy csak negyedének?

Legjobb válasz: Szia! A fiamnál egy szál hajam nem hullott ki terhesség alatt,9 hónap alatt olyan vastag fonatom volt.... Aztán szülés utáni 6-9 hónap alatt mind kihullott,ami addig nem.. :( Le is vágattam a derékig érõ hosszú hajam,még így két év távlatából is bánom (alig nõt meg,vállig érõre,szerintem már soha nem lesz hosszú hajam) Most 16 hetes vagyok a tesóval,és csomóban hullik a hajam. :( Lehet kihullik a 9 hónap alatt..... :( Minden jót. 16 h km + 2 éves anyukája

Szia! A fiamnál egy szál hajam nem hullott ki terhesség alatt, 9 hónap alatt olyan vastag fonatom volt.... Aztán szülés utáni 6-9 hónap alatt mind kihullott, ami addig nem.. :( Le is vágattam a derékig érõ hosszú hajam, még így két év távlatából is bánom (alig nõt meg, vállig érõre, szerintem már soha nem lesz hosszú hajam) Most 16 hetes vagyok a tesóval, és csomóban hullik a hajam. :( Lehet kihullik a 9 hónap alatt..... :( Minden jót. 16 h km + 2 éves anyukája
Nekem hullott kb 3 hónapig. Az ismerõseimnek mind hullott. Viszont terhesen egy szál hajam nem hullott ki, és még mosni is alig kellett, mert soha nem zsírosodott be.
Nekem sem az elsõ se a második szülés után sem hullott.
Szia! Nekem a várandósság alatt elkezdett hullani a hajam. A dokim vas tablettát írt fel (vérképem is mutatta, hogy nagyon alacsony a vasam) és elkezdtem a Sunfleur hajszeszt és sampont használni. 2 hét alatt megállt a hajhullás. Szülés után a 4. hónapban megint kezdett látványosan hullani hajam. Megint elkezdtem a vasat szedni és mindennap a már bevált hajszesszel kezeltem a hajam és egy hét alatt megállt. Én nagyon tudom ezeket ajánlani. 8 hós kisfiú anyukája

Ha 1 nő már szült, akkor milyen vele a szex? Nagyon kitágul szülés után? Már nem lesz vele olyan jó a szex, mint szülés előtt? Lötyögni fog benne a pénisz?

Legjobb válasz: A harmadik babámat várom,és hidd el ha "lötyögött" volna bennem a párom nem gyártunk az elsõ után még kettõt. :D Na de komolyan általában szülésnél vágnak is,hogy könnyebben kiférjen a baba,és ezt utána össze is varrják,úgyhogy nem marad tág.

A harmadik babámat várom, és hidd el ha "lötyögött" volna bennem a párom nem gyártunk az elsõ után még kettõt. :D Na de komolyan általában szülésnél vágnak is, hogy könnyebben kiférjen a baba, és ezt utána össze is varrják, úgyhogy nem marad tág.
valakit szûkebbre varrnak mint azelõtt volt :) mellesleg a hüvely legfontosabb biológiai tulajdonsága a gyors tágulás és összehúzódás.... a hüvely nagyon gyorsan vissza tudja nyerni eredeti állapotát... pl nekem hiába nincs még gyerekem, észre vettem, hogyha sokáig nem vagyok együtt a párommal, pl egy hétig, még jobban összeszûkülök, mint általában, és az elsõ együttléten majdnemhogy szûzkislánynak érzem magam... szóval a válasz a kérdésedre az, hogy semmivel sem különbözik egy gyermekes és egy gyermektelen nõ hüvelye...(feltéve, h nem közvetlen a szülés után 2 nappal akarod kipróbálni XD )
Màr bocs, de te hulye vagy :D:D ' lotyogni fog benne a pénisz", pfff.. Ugyanolyan jo lesz vele a szex, mint elotte, ha nem jobb! Igy lett a huvely kitalàlva, szulés utàn nemsokkal visszatér eredeti méretére, sot, jobb helyeken intim tornàt is felirnak a dokik, ami marhajol edzi a huvelyizmokat. Szoval no para...hidd el, észre sem venni, hogy a no szult..
Szülés után 2 nappal egyéb gondjai is vannak egy anyukának. :D
azt csak viccbõl írtam, de sztem látszik is :)

A szules utan minden egyes nonek hatalmasak a mellei? Es meddig maradnak olyanok? Ha mondjuk tapszeres a baba es nem szoptat.

Legjobb válasz: Tudtommal nem mindenkinek, de a legszerencsésebbeknek terhesség elõtt is az:) És olyan (szintén szerencsés) is van akinek a terhességtõl lesz hatalmas és utána nagyjából olyan is marad. F25

Tudtommal nem mindenkinek, de a legszerencsésebbeknek terhesség elõtt is az:) És olyan (szintén szerencsés) is van akinek a terhességtõl lesz hatalmas és utána nagyjából olyan is marad. F25
Nagyon pici melleim voltak terhesség elõtt (is). Terhesség alatt semmit nem nõttek, szoptatás alatt pedig minimálisat. (Értsd: régen kicsit nagy volt rám még az A-s melltartó is, most ha "tele" vannak a melleim, akkor pont jó) Egyébként 9 hónapja szoptatok és bõven van tejem, szóval ezzel sincs összefüggésben. :) Ami az alakját illeti egyébként, akármilyen nagyképûen hangzik azt kell mondjam, amikor teli vannak baromi jól néznek ki :D ... de gondolom ezzel a legtöbb nõ így van :) Hogy szoptatás után mi lesz az meg kiderül.... :/
Nekem kicsik voltak, terhesseg es szoptatas alatt nagyok, majd leeresztettek mint a lufi.Most olyanok, mint terhesseg elott, azzal a kulonbseggel, hogy a hirtelen meret valtozas nehany csikot hagyott maga utan, de szerencsere azok is elhalvanyultak.
Én pl rettegek, nekem kicsik viszonylag és ez tetszik. Anyámnak viszont hatalmasak lettek, és ha ez genetika... brr. :D
ismerös fotoiz nézegettem facebookon..a nönek kis mellei voltak szülés, szoptatás elött..mostmeg komolyan mondom hatalmasak a mellei..log neki, és kb. akkora mint a feje. tisztára félek töle, hogy nekem is még nagyobb lesz..és itt, ahol lakunk a legnagyobb melltarto 90 d....
nekem kicsik a melleim. mikor szoptattam és tele volt tejjel akkor nagyok voltak. de pl. én egy mellbõl szoptattam így ki kellett tömni a másik cicimet ha mentünk sétálni mert 3 szám különbség volt köztük :S aztán mikor már nem szopizott ugyan olyanok lettek elõtte
Nekem a szülés elõtt kicsi melleim voltak. Mások szerint is nagyon formás, sportos cicik. A terhesség alatt nagyon megduzzadtak: majd ahogy megjött a tejem, csak nõtt és nõtt. Hosszú hónapokig 2-3 számmal nagyobb melltartót hordtam. MOst, hogy a fiam egyre kevesebbet szopik, kezd visszatérni az eredeti méretem, csak sajnos a tartása nem a régi. De remélem, idõvel no meg sporttal az is visszatér. Egyébként szerintem a terhesség alatt majdnem mindenkinek nõ valamennyit, aztán ha szoptatsz, akkor még durvább lehet.
A kérdező hozzászólása: es van olyan szerinetetek akinek a terhesseg elott kicsi volt es a szules utan is kicsi marad?
....nekem inkább ne legyen nagyobb, mert én azon szerencsétlenek közé tartozom, hogy alapbol nagy. (kár, hogy nem kivánságmüsor ez)
Atlagos meretu melleim voltak baba elott, terhesen egy centit nem nottek. A szules utani egy honapban viszont iszonyat nagy melleim lettek, feszes, kerek (tele tejjel:D), szerettem turkobe nezni. Aztan abbahagytam a szoptatast, es leereszttek a melleim, sajnos szo szerint. A terhesseg elotti melltartoim esnek le rolam, es kicsit meg is ereszkedtek a melleim.:(

Egy tök h*lye kérdés: terhes a nő, a legvégét tapossa. Elkezd nyomni, mint a bolond. Mi történik? Beindul a szülés? Elfolyik a magzatvíz? Tágul a méhszáj?

ne haragudjatok az idióta kérdésért,de annyira el vagyok keseredve,hogy nem igyekszik kifelé a lurkó,hogy már ilyen idiótaságok is eszembe jutnak...

Legjobb válasz: esetleg egy jó kis aranyér lehet belõle :)

esetleg egy jó kis aranyér lehet belõle :)
semmi. ne izgulj, ki fog jönni a gyerek, bár tudom, hogy fõleg ha szeret bent lenni, akkor nehéz...nekem az elsõ 40+8 napra jött...és ne aggódj, nem tudsz úgy nyomni, mint akkor....ha ez így mûködne, minden nõ magának tudna szülést indítani...
hat Fintor Zsofia, remelem a sok erolkodestol megjon az eszed is
Nem. Összepréseled a méhed, a baba ettõl belekakil a magzatvízbe és megbetegszik. Hidd el, ezt nem akarod. Szülés közben is csak akkor szabad nyomni, mikor fájás van! Ha nagyon túlhordanád, meg fogják indítani, hidd el. Ha teljesen zárt még a méhszájad, akkor szeretkezzetek a pároddal, nekem ezt tanácsolta a doki. Egyébként a végén végzett magzatvíz vizsgálatok nekem meghozták a gyümölcsüket :) Kitartás!
Nos, nekem egyszer mesélte egy lány ( OLYAN származású...), hogy a kórházban hallotta ahogy egy másik nõ sikítozik, erre õ is úgy megijedt, hogy tiszta erõbõl elkezdett nyomni, el is ájult, de beindult a szülés. Nem normális emberek vannak. Kedves kérdezõ, tudom, hogy nem azért írtad ki, mert te is ezt tennéd, csak gondoltam elmesélem. Kitartást!:)
szerintem mindenórásként csak úgy ad hoc nyomni egyrészt (ahogy te is mondtad) oltári nagy hülyeség, másrészt baromi fájdalmas is lehet az anyának.
Szerintem errõl semmi nem történik. Túl vagy már a kiírt idõponton? Mert ha még nem, az is lehet, hogy csak "pontos" lesz a baba :)
Nem lesz semmi, max baja a babának.A szülést egy hormon inditja be.
fiu-lány? mekkora, hogy sikerült? Nyomtál ahogy csak tudtál? :) HOgy indult a szülés?
Szerintem bízd a természetre a kisbabád születését, majd az idõ megoldja. Jönni fog mikor jönnie kell
A kérdező hozzászólása: még te is egyben, Móni? pedig 30-áig sincs már sok idõ! :) de legalább nem vagyok egyedül! ;)
Aranyos kérdés. :) Nem fog beindulni, mert a méhszáj fityiszt fog neked mutatni, márpedig amíg az nem nyílik ki tíz centire, addig a gyerek se fog kijönni. Még az orgazmus sem okoz bajt, pedig az rendesen átmozgatja a méhet. Én próbálkoztam málnalevél teával, szexel (a spermium szülés indító hormont tartalmaz), sétával, doki is segített kicsit és semmi. Indítás lett a vége. Amúgy most aludd ki magad, nemsokára emlékezni sem fogsz rá milyen az. Szép szülést kívánok!
Írta valaki, hogy ne rágódj rajta! Ezzel értek egyet én is. A fiamnála 37. héttõl számítani lehetett rá, hogy elindul, minden doki ezt mondta. Hozzá teszem bent kellett feküdnöm. Gyõzködtem, beszéltem hozzá, kipróbáltam egy csomó tanácsot és semmi. Aztán mivel igazából ok nem volt a bent fekvésre (csak ha már beküldtek akkor szülésig nem akartak hazaengedni) így haza könyörögtem magam. Az utolsó hétvégémen azért nem engedtek ki, mert " tuti meg fog indulni a szülés, mert kettõs front, meg telihold"... Ezt mondták a dokik pénteken. Csodálkoztak, hogy hétfõn is ugyanott voltam ahol hagytak :) Aztán aznap haza engedtek, örültem, akkor nem foglalkoztam azzal, hogy mikor fog kijönni, erre másnap megszületett a fiam...
Minden baba tudja mikor kell kijönnie. Annyira pontatlan, hogy mikor fogant, azt egyedül a baba tudja idézõjelben. :) Megszületik ne aggódj, lehet, már a hétvégén babázhatsz :)
megszültél, mi lett veled?
A kérdező hozzászólása: ma hajnalban :)
éééés? mi volt? gratula!
wow. gratulálok!
:) Hajrá Zsófi! :) Senki nem fogja tudni megmondani Neked hogy milyen más bizarr kérdésedre gondolt! :) Kitartás Nekünk! :) (Moni voltam) :)
A kérdező hozzászólása: most már tudni akarom mi volt még ezen kívül bizarr! áruljátok el nekem is!
A kérdező hozzászólása: egy árva szóval nem mondtam, hogy kipróbáltam, vagy kipróbálnám. szimplán csak felvetõdött. idézném: "...már ilyen idiótaságok is eszembe jutnak..." úgy látom problémád van az értõ olvasással!
A kérdező hozzászólása: még 3 nap... jó lenne, ha pontos lenne. egyébként sztem azért visel meg ennyire a várakozás, mert biztos voltam végig, hogy sokkal korábban jön. csak koppantam, a kisasszony jól érzi magát odabent :) pedig nekem már egy hajszálnyit sem komfortos... :S
élvezd ki a hátralévõ napokat...sétálj, menj moziba, ülj be forró csokizni...sokáig úgysem tudod megtenni. kösd le magad:D
Bent nem marad az biztos :) Persze ilyenkor türelmetlen az ember, de a kerek 40 hét csak becslés, ettõl pár nap eltérés lehet fölfele, lefele is.
A kérdező hozzászólása: jajj, tudom én, hogy egyszer mindegyikük kijön, meg hogy lehet pár nap eltérés... de ma is ülök nst-n, nyitva volt a vizsgáló ajtaja, egy olyan lányt vizsgáltak, aki 15-ére volt kiírva! 15-ére! és még ma is azt mondta a dokija, mikor kérdezte, hogy mikor lesz ebbõl baba, hogy a héten biztos. de még csak hétfõ van!!!! remélem engem nem hagy a dokim 2 hétig túlhordani! BABÁZNIAKAROOOOK! :D
Ne ezen gondolkozzál, persze tudom hogy könnyû mondani. Próbálj meg sokat beszélgetni a babával, nekem bejött. Egész délután és este "gyõzködtem", és hajnal 1/4-ed 2-kor elkezdett folyni a magzatvíz. A kórházba az egyik szobatársamnak a lépcsõzést mondták. Persze nincs tuti recept sajnos. Kitartást és -majd- jó babázást kívánok!
Ne haragudj, de te egyre hülyébb kérdéseket írsz ki ahogy közeledsz a szülés felé! :)
A kérdező hozzászólása: egyre hülyébbnek és kétségbeesettebbnek is érzem magam! :) egyébként sztem ez az elsõ hülye kérdésem... mire gondolsz pontosan?
addig örülj míg odabent van! mert pár évig most nem fogsz jól aludni és pihenni, de cserébe ott lesz a csodaszép kislányod!
nemakartam bántó lenni, ezért nem jegyeztem meg, de maximálisan egyetértek. a fintor zsófiás kérdések egyre bizarabbak :)
A kérdező hozzászólása: ez lett volna az 5.nap, h. túlhordom, de éjfélkor hívtuk a mentõt, 4:05-kor pedig megszületett Flóra baba 3300grammal és 53cm-el. nagyon megdícsértek, h. milyen ügyesen szültem, de a varrásba legszívesebben bele haltam volna. az kegyetlen volt. már mindegy, a lényeg, h. egészséges. no meg legyen mihamarabb tejem!

A szülés után minden nőnek lesz valamennyi teje? Ez mitől függ, hogy mennyi teje van egy anyának?

Legjobb válasz: mar a terhesseg alatt elkezd termelodni az u.n. colostrum ami elotej szeru sargas folyadek.ezt a megemelkedett prolaktin hormon okoz.teje lesz mindenkinek,meg a csaszarral szuloknek is,ha azonnal rateszed a babat akkor ahogy o szivja az stimolalja a mirigyeket es termel folyton ujabb adagot.igyekezz minel tobbszor szoptatni es nagyon sok folyadekot inni,asv viz szensavmentes ami csak beled fer,es meglatod lesz tejcid.

mar a terhesseg alatt elkezd termelodni az u.n. colostrum ami elotej szeru sargas folyadek.ezt a megemelkedett prolaktin hormon okoz.teje lesz mindenkinek, meg a csaszarral szuloknek is, ha azonnal rateszed a babat akkor ahogy o szivja az stimolalja a mirigyeket es termel folyton ujabb adagot.igyekezz minel tobbszor szoptatni es nagyon sok folyadekot inni, asv viz szensavmentes ami csak beled fer, es meglatod lesz tejcid.
Ez állítólag a fejben dõl el. Azt szokták mondani, ha egy nõ nyugodt, és szülés után a babát akkor is mellre rakják, amikor még nincs tej, a tejtermelõdés biztosan beindul. A stressz nagyon rossz hatással van rá. Én nem tudok róla, hogy létezik még olyan ok, ami gátolja a tejtermelõdést.
Nagyon kell akarni, de igazán, legbelül! Ja és peresze ez nem a fogyókúra ideje, rendszeresen, tápláló ételeket kell fogyasztani.

Amióta állapotos lettem alig kell borotválni a lábam és a hónomalját. A hajam viszont sokkal gyorsabban nő, de kevésbé zsírosodik, mint régen. Az arcbőröm pedig száraz lett előtte pedig zsírós volt. Ez normális? Igy is marad szülés után is?

Legjobb válasz: Szia! Nekem épp ellentkezõleg alakult, nekem nagyon zsíros lett a hajam (naponta kell mosni), zsíros a bõröm, és pattanásos lett (elõtte sosem volt), de a szõrnövekedésem nekem ugyan olyan. 17 hetes kismama

Szia! Nekem épp ellentkezõleg alakult, nekem nagyon zsíros lett a hajam (naponta kell mosni), zsíros a bõröm, és pattanásos lett (elõtte sosem volt), de a szõrnövekedésem nekem ugyan olyan. 17 hetes kismama
Nekem a borom patis lett, de elmult a 12. het korul. A szornovekedes viszont nagyon beindult, erre duhos voltam, mert le van lezerezve a labam, es a vagyonokat ero csupaszsagon elkezdett noni az a sok szor :D De erdekes modom aztan kikopott megint, igaz, nem olyan szep, mint volt. A hajam viszont suru, fenyes, es alig kell mosnom :) Szules utan szerintem ezek elmulnak.
Szia! Azt én is észrevettem, hogy a hajam sokkal kevésbé hullik és nem is zsírosodik annyira, én is ritkábban mosok hajat. A lábamon, hónaljamon sajna nem tapasztaltam ritkulást... Az arcom nekem is elég zsíros volt és most tényleg kicsit szárazabb lett. Biztos a hormonok miatt! 26 hetes kismami
Nekem is zsirosodik a hajam es a borom, a szorom is mintha jobban none...es sajnos nem a fejemen!hat ha ez igy maradna szules utan, eleg rosszul jarnek.
A kérdező hozzászólása: Én nem bánnám, ha így maradna:)
A zsíros hajra tudom ajánlani kamillás öblögetést, vagy tojásfehérje pakolást.Lehet bele tenni citromlevet, ez szárítja a hajat.A hormon változások miatt vannak ezek a változások.Sajna szülés után inkább hajhullás szokott jelentkezni, nem mindenkinél a fogak romlása is jobban beindul.Ez a szoptatás miatt lehet.Üdv 27.hetes fodrász kismama
25 hetes vagyok, nekem sajna nõ a szõr rendesen:-( A hajam szép, de hullik, és sok lett a pattanásom. Hát nem vagyunk egyformák, de szülés után változik, az tuti.
23hetes kismama vagyok.Amiota babat várok a szörzetem mindenhol ritkább és gyengébb.A hajam viszont selymesebb lett, elötte olyen volt mint a seprü, most nagyon tetszik:D Az arcböröm viszont nagyon száraz, nem gyözöm kenegetni.Orvosom szerint a hormonok miatt van ez, de szülés után minden visszaállBoldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!