Találatok a következő kifejezésre: A szülés minden (675 db)

32 hetesen akik már szültetek, mennyi ideig kellett kórházban lennetek, magától indult meg a szülés? Minden rendben?

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm szült ekkor, azt hiszem addig kellett benntmaradniuk,míg a baba súlya nem érte el a 2,5 kg-t. Egyébként minden rendben volt, egészséges babája született, csak korábban. Magától indult be a szülés, ha még bement volna az elején a kórházba akkor le tudták volna állítani a szülést.

Egyik ismerõsöm szült ekkor, azt hiszem addig kellett benntmaradniuk, míg a baba súlya nem érte el a 2, 5 kg-t. Egyébként minden rendben volt, egészséges babája született, csak korábban. Magától indult be a szülés, ha még bement volna az elején a kórházba akkor le tudták volna állítani a szülést.

Hányszor annyira fájt a szülés mint ahogy azt előtte gondoltad, elképzelted?

Pont annyira mint ahogy gondoltad? Csak fele annyira volt vészes mint gondoltad? Kb. kétszer annyira fájt mint gondoltad? Kb. tízszer annyira fájt mint gondoltad? Sokkal könnyebb volt mint amire számítottál? El?tte elképzelt szülési fájdalom Vs. Megtapasztalt szülési fájdalom

Legjobb válasz: Rettegni a szülési fájdalmaktól ezerszer rosszabb volt, mint szülni. Annyi butaságot olvastam össze "elviselhetetlen kínról", meg hasonlókról, hogy teljesen be voltam tojva. Ehhez képest alig éreztem a fájásokat, és közben is voltak szünetek a fájások között. :) Mire tényleg fájt, addigra el is múlt, és jött a kitolás. Az volt életem legboldogabb napja. Ha csak a szülésen múlna, tíz kölköt is bavállalnék. :)

Rettegni a szülési fájdalmaktól ezerszer rosszabb volt, mint szülni. Annyi butaságot olvastam össze "elviselhetetlen kínról", meg hasonlókról, hogy teljesen be voltam tojva. Ehhez képest alig éreztem a fájásokat, és közben is voltak szünetek a fájások között. :) Mire tényleg fájt, addigra el is múlt, és jött a kitolás. Az volt életem legboldogabb napja. Ha csak a szülésen múlna, tíz kölköt is bavállalnék. :)
Én eléggé be voltam tojva, nem alaptalanul. Valahogy így képzeltem el a szülést: Elsõ variáció: Könnyû és gyors szülésem lesz (végig ittam a málna levél teát meg homeopátiáztam, tornásztam, stb szóval erre készültem) bemegyek és 3-4 óra alatt elintézem az egészet, mosolyogva kinyomom magamból a gyereket, pihizünk 4 napig majd haza battyogunk a kórházból és éljük az életünket boldogan. Második variáció: Átlagos szülésem lesz, 10-12 órára gondoltam. Harmadik variáció: Hosszú és nehéz szülésem lesz, 18-24 óra, de ennyit is simán megér az a tökéletes gyerek aki bennem van, maximum kérek EDA-t ha már nem bírom. Egy nap szenvedést kibírok érte... Szóval én így indultam neki a dolognak. Aztán egyre telt az idõ és azt vettem észre, hogy túlhordásom van, nem akar kibújni az én drágám. 7 nappal a kiírt után indították meg (3x + a 40+1. héten próbaindítás amire nem reagáltam) Az elsõ 5 óra viszonylag "könnyû" volt, azt mondtam ha ilyen a szülés akkor kirázom a kisujjamból és jöhet a második is. Na de utána beindultak a dolgok és azt hittem ott halok meg. Nagyon elhúzódott a vajjúdás és végül a 3. napon lett meg a babám. Csütörtök reggel 7-tõl szombat délelõtt 10-ig tartott, de megérte. Ilyen csoda gyereke senkinek nincs csak nekünk. Igaz a mondás, hogy jó munkához idõ kell....
Szia!Én borzasztóan féltem, már 1-2 hónappal a szülés elõtt sirtam, hogy meg fogok halni.Aztán egyik nap elment a nyákdugóm, másnap mentem vizsgálatra ahol bent tartottak már. A vajúdásom kellemes volt, hála a fájdalom csillapitásnak, a kitolás viszont egyszerüen borzalmas volt, másfél órán át kinlódtam, és semmire se haladtunk, azt hittem ott fogok meghalni.Aztán hála a dokimnak, egy pillanat alatt kibúljt a drágám, igaz akkor azt mondtam neki, soha többet nem szülök, most 3 héttel késõbb már máshogy gondolom:-)ne félj elõre, mert teljesen más lesz mint ahogy elképzeled.
Húúú, én tottál be voltam tojva a szüléstõl, felkészültem a kínhalálra. A szülés utáni vizsgálat sokkal jobban fájt, mint a vajúdás vagy a kitolás. Vajúdásnál volt kb. 3 iszonyat fájásom, mikor haza akiartam menni és másnap folytatni. A kitolásra egyáltalán nem emlékszek, még fájdalmat sem éreztem, csak arra koncentráltam, hogy minél jobban nyomjak. Egy mondatban: fele annyira sem fájt, mint mire számítottam.
Félni nem féltem, de nagyon kíváncsi voltam és izgultam. Fele annyira fájt, mint gondoltam.
Nagyon fájt és nekem mégsem volt negatív élmény a szülés, sõt az életem legszebb napja volt, és én nagyon jóérzéssel gondolok vissza rá. Sokkal rosszabb dologra számítottam és rettegtem tõle, nem kellett volna!
Nem szorozgatok semmit semmivel. Én nem képzeltem el sehogyse, csak féltem tõle. Olyan fajta fájdalom, mint a menstruáció, csak sokkal-sokkal erõsebb, és elgyötri az embert, hogy ha nagyon sokáig tart. Borzalmasan fáj, én meg akartam halni szülés közben, de ahogy kicsusszant belõlem, már vállaltam volna a 2-at!
Nem is gondoltam, hogy létezik ekkora fájdalom!!!!!! Pokol! De a végeredmény kárpótolja az embert! Viszont bár több gyereket terveztünk, miután õ megszületett már tudtam, hogy egyke lesz. :)
Megtapasztalt szülési fájdalmam, maga volt a pokol.Nem is lett csak 1 germekem.
bocs egy gyermekem!
Kersz fajdalom csillapitast ha van.
én is nagyon féltem a szüléstõl.nagyon fájt, de sokkal rosszabra számítottam.két fájás között még aludtam is a szülõ ágyon.bár az annak volt köszönhetõ h másfél napja nem aludtam mert már voltak fájásaim elõzõ délután óta.
Szia!Hát félni én is féltem hazudnék ha azt mondanám h nem.Úgy voltam vele h bent maradni úgysem fog.Hátt nekem megfogalmazhatatlanul fájt.Semmihez nem tudom hasonlítani.Eddig azt hittem h én birom a fájdalmat hátt szülés utan más a véleményem.Habár lehet nekem az is rátett h két napja nem aludtam mert már vasárnap görcsölgetett a hasam hétfõn meg pláne és kedden késõ este született meg.olyan fáradt voltam mint még soha életemben.3 érzéstelenítõt kaptam a vérnyomásom az eget verte és folyamatos fájásaim voltam semmi szünet benne.most 3 hónapos a leányzó hátt ne mondjam h én se terveztem kb 2 hónapig neki tesót de most már csökkent 5 évre:) szépül a fájdalom...csak ennyit tudok mondani.
Én nem féltem az elsõ elõtt. Anyukám nagyon gyorsan szült, reméltem, hogy öröklöm. Gyors is volt, 3 óra, de elég negatívan érintett, hogy mennyire fájt. Azért lett második is, de a 9. hónapban már halálfélelmem volt, annyira be voltam csinálva. Ahhoz képest alig fájt, 1, 5 óra volt, szinte nem is vajúdtam. Vágni nem kellett, nem is szakadtam. A 2. egy vicc volt az elsõhöz képest.
Én sem féltem tõle, mert tudtam, ha félek, ha nem :fájni fog:) Ehhez képest fájdalomcsillapító nélkül, 2 tolás közt még a dokival viccelõdve szültem:D Azt hittem sokkal de sokkal rosszabb lesz.
én egyáltalán nem féltem, tudtam, hogy õõrülten fog fájni, de úgy voltam vele, hogy kérek majd fájdalomcsillapítót, ha nem bírom és kész. aztán mikor mondtam, hogy ez mennyivel lesz még durvább, mert kérnék fájd.csillapítót (akkor azt hittem még csak az elején vagyok a fájdalmaknak és ennél legalább 10xdurvábbat vártam), akkor mondták, hogy már nyomni kell, mindjárt kint lesz! nem kaptam fájddalomcsillapítót és eléggé meglepõdtem, hogy máris itt a vége?? :-) és tényleg. hamarosan kint volt a babánk, és akár másnap újra végigcsináltam volna az egészet! pedig átlagos a fájdalomtûrõ képességem. valóban nagyon fáj, de van értelme és jól tolerálható.
Sem elõtte nem volt, sem utána nincs bennem rossz érzés a szüléssel kapcsolatban. Sokkal rosszabbnak gondoltam, abszolút kibírható az egész. 4240 grammos kislányt szültem 2 hete fájdalomcsillapítás nélkül, hüvelyi úton.

Jobban fáj, ha indítják a szülést, mint ha megindul magától?

Legjobb válasz: Mivel minden szülés másmilyen még ugyan annak az anyának is, így senki nem tudja megmondani biztosan. De ha az agy termelte oxitocint az egyben fájdalomcsillapítot is termel, míg a beadott oxitocinnak nincs fájdalom csillapító hatása.

Mivel minden szülés másmilyen még ugyan annak az anyának is, így senki nem tudja megmondani biztosan. De ha az agy termelte oxitocint az egyben fájdalomcsillapítot is termel, míg a beadott oxitocinnak nincs fájdalom csillapító hatása.
Nekem inditották, mivel túlhordtam manót. Nagyon gyorsan jöttek a fájások. 10perces 1órán keresztül volt, jött az 5 perces, és nagyon hamar az õsszefüggõ. De megérte mert itt alszik a karomban a végeredmény:)
NEM! Én programszültem, burokrepesztés után csak 4 órával katam az oxit. Utána már minden ment, mint a karikacsapás :) (15 perc alatt eltûnt a méhszájam). Nekem legsûrûbben 3 percesei voltak, (kb 3 órán át), majd utána már tolók voltak. Egyáltalán nem volt vészes. Komolyan, meg is lepõdtem, hogy ettõl kellett félni? :)
Ha magától megindul és csak késõbb kell az oxi akkor persze hogy azt érzed hogy nem rosszabb. Én négyszer szültem ebbõl 3 inditott oxis volt a kezdetektõl és én mondom hogy brutál kemény, ellenben a természetes szüléssel ami sokkal jobb volt, csak az erõs fájásoknák kaptam egy kis segitséget hozzá. Az oxival igaz hogy gyors volt 2-nél 2 óra alatt, de az perces kemény fájásokkal, semmi laca faca, hidd el sokkal keményebb!!

Fáj annyira a szülés mint amikor tágito van benned (abortusznál)? Vagy kb ugyan olyan?

nekem nagyon fátj bögtem a fájdalomtol a tágito annyira nyomott...

Legjobb válasz: Nem volt abortuszom, de mûtéteim igen. A szülés sokkal jobban fáj testileg, de lelkileg aligha!!!

Nem volt abortuszom, de mûtéteim igen. A szülés sokkal jobban fáj testileg, de lelkileg aligha!!!
Nekem is volt üres petezsák miatt abortuszom.A lamináriát mikor felrakták üvöltöttem, utána pedig mintha csak menstruációs görcseim lettek volna.A szülés vajúdás része ennél jobban fájt, de mikor jöttek a tolók nekem az már megváltás volt.Valahogy nem fájt annyira a fájás és tudtam, hogy mindjárt vége.
Nekem a tágitó ezerszer jobban fájt mint a szülés. Amikor feltették a tágitót mentem a nõvérekhez h pisilni kell és segitsenek elmenni. Nem mehettem. A szülés az nekem nem fájt annyira mondjuk nekem alacsony a fádalom küszöböm...
nekem nem abortuszom volt hanem elhalt terhességem és az üres petezsákot vették ki...nekem is tettek tágítót és eléggé fájt a hasam egy picit hozzá értem és már fáj..de a szülés annál jobban fáj:) szerintem...még nem szültem.
hát szerintem attól sokkal jobban fáj...
Nekem volt mindkettõben részem. Elhalt terhesség miatti abortusz a 10. héten. Nem fájt annyira, sõt... lelkileg nagyon-nagyon!!! Testileg nem igazán "hatott meg". A szülés.. na az kegyetlen volt.. :) Pedig rövid ideig vajúdtam (kb. 3 órát)... de a vége.. Na az semmihez sem hasonlítható. :)
Sokkal jobban fáj a szülésnél, de nem hiába.. az eredménye egy gyermek. :)
Nekem a laminária nem fájt, bár nagyon sok ismerõsöm azt mesélte, h sírva fakadt tõle. A szülést meg sem közelíti fájdalomban, a szülés sokkal-sokkal jobban fáj, bár én rosszabbra számítottam.

Előfordulhat, hogy valakinek kevésbé fáj a szülés, mint a menstruáció?

Legjobb válasz: Szia! Ha kérsz EDA-t, akkor elképzelhetõ. Nem tudom, mennyire görcsölsz menzeszkor, én semennyire. Így a vajúdáskor eléggé fájt, mire kitágultam 2 ujjnyira, és kaphattam az érzéstelenítõt. De utána simán el tudom képzelni, mert nekem onnantól már nem fájt sem a szülés, sem a varrás, semmi. Minden jót Neked!

Szia! Ha kérsz EDA-t, akkor elképzelhetõ. Nem tudom, mennyire görcsölsz menzeszkor, én semennyire. Így a vajúdáskor eléggé fájt, mire kitágultam 2 ujjnyira, és kaphattam az érzéstelenítõt. De utána simán el tudom képzelni, mert nekem onnantól már nem fájt sem a szülés, sem a varrás, semmi. Minden jót Neked!
Szerintem érzéstelenítés nélkül kizárt. Nekem kb 3szor annyira fájt, nem volt vészes, de azért erõsebb volt.
Nem kizárt... Én még el is ájultam az elsõ napokon menseskor, olyan fájdalmaim voltak, hánytam, fetrengtem, nem segített egy gyógyszer sem. Még szabadnapokat is "pazaroltam el" az elsõ menses napokra a munkahelyemen, mert dolgozni sem tudtam... AZt hittem, mikor szülök el fogok patkolni, mert mindenki azt mondta, hogy az sokkal, de sokkal jobban fáj. Na, ehez képest, NEM HAZUDOK! semmit sem görcsölt a hasam, csak keményedett, és a derekam húzódott, de isteni élmény volt, hogy nem fájt. A szülésznõk ki voltak akadva. Szóval én nagyon-nagyon szerencsés vagyok, és szülés óta már a mensest sem érzem. :) Egyébként ismét 26 hetes vagyok. :) Remélem nem jön vissza a második szüléssel a fájdalom. :D
Nekem is nagyon fájdalmas a menses kislány korom óta. Sokszor az iskolából haza kellett jönnöm, mert hánytam, alig volt erõmnagyon görcsölt a hasam. Évekig gyógyszert szedtem, akkor elmúlt a fájdalom, de mikor abbahagytam, újrakezdõdött. Azt mondják szülés után elmúlik. Hát én nem tartozom a szerencsések közé. Én is arra gondoltam, hogy ha az ennyire fáj, milyen lesz majd a szülés, mert hát ugye azt hallja az ember, hogy az nagyon fáj. Nem mondom, hogy nem fájt, de nem volt sokkal rosszabb. Mikor 2-odszor terhes lettem, azt mondta a védõnõ, hogy meglátom a 2.szülés után biztosan elmúlik a fájdalom. 7, 5 hónapos a kislányom, eddig 2szer betegedtem meg, mindkét alkalommal ugyanúgy fájt.
Hát persze. Nekem az elsõ szülésem gyakorlatilag fájdalommentes volt, míg elõtte a vérzéskor a falat kapartam. A másodiknál aztán megfordult a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak mert annyira szoktam görcsölni, hogy szó szerint fetrengek és gyógyszer nem használ. Bár biztos lehet ezt még fokozni..
Nagyon irigylem azt, amikor nagy ritkán hallok szüléstörténetet ahol a kismamának nem, vagy csak alig fájt a szülés. Én ezt nem tudom elképzelni milyen lehet, mert nekem keresztbe álltak a szemeim a fájdalomtól. És nekem a menzigörcsök is rémesek voltak, amíg nem kezdtem szedni fogamzásgátlót. De vannak ilyen szerencsések is.

Milyen lesz a görcs ha beindul a szülés? Mint mikor megjön? Már ha el nem folyik a magzatviz.

Mert tegnap téves riasztás volt és a szülészeten éjszakáztam apro fájások miatt,és pici vérzés miatt.39 hetes vagyok,nagy fájás lesz egyböl amit érezni fogok,olyan tényleg hogy leülök? Mert apro fájások meg görcsök vannak(joslofájások) de ezek szerint ez nem elég.

Legjobb válasz: Szia! Igazából ezekbõl a jóslófájásokból lesznek az igazi fájások, amikor rendszeresen meghatározott idõközönként jönnek és egyre erõsödnek. Nekem a magzatvíz folyt el, de egyáltalán nem voltak fájásaim, majd szépen folyamatosan elõször csak kicsit, majd egyre erõseben olyan volt, mint ha menstruációs görcs lett volna csak jóval erõsebb és ez fokozódott egészen a tolófájásig. Sajna nem tudom neked jobban leírni, mert igazából semmihez sem fogható a fájás, de nekem szerencsém volt a kislányom másfél óra alatt megszületett. Könnyû szülés kívánok neked! (4 hetes kislány anyukája)

Szia! Igazából ezekbõl a jóslófájásokból lesznek az igazi fájások, amikor rendszeresen meghatározott idõközönként jönnek és egyre erõsödnek. Nekem a magzatvíz folyt el, de egyáltalán nem voltak fájásaim, majd szépen folyamatosan elõször csak kicsit, majd egyre erõseben olyan volt, mint ha menstruációs görcs lett volna csak jóval erõsebb és ez fokozódott egészen a tolófájásig. Sajna nem tudom neked jobban leírni, mert igazából semmihez sem fogható a fájás, de nekem szerencsém volt a kislányom másfél óra alatt megszületett. Könnyû szülés kívánok neked! (4 hetes kislány anyukája)
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZT, KICSIT IRIGYELLEK A KÖNNYEBB SZÜLÉS MIATT, REMÉLEM ÉN IS HAMAR LEZAVAROM MAJ, GRATULA A BABÁHOZ, MÁR ÉN IS HAMAROSAN BABÁZHATOK:)
Én is ilyen jóslófájások miatt kerültem be, aztán kb. egy nappal késöbb kezdödött a szülés. A jóslófájások alatt inkább a derekam fájt, aztán átterjedt pocaktájra. Fokozatosan erõsödnek a fájások, nagy fájások "amikor nem leülsz hanem fekszem már a szülõágyon", azonban a rövid kitolási szakaszban lesznek. Nekem elsõ babával az egész 7 órát tartott, de úgy igazából talán az utolsó óra volt rossz. Aztán meg már az sem számított amikor a lányom kibujt és rögtön felsírt, majd a mellemre került! :)

33hetes terhes vagyok oriás pocakkal, többen kérdezték hogy ikreket várok e? Utolso Uh-n a méretek szerint 2nappal későbbre mondták a szülést mint eddig akkor azt jelentheti hogy mégsem oriási a babám nem? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nekem mindig 2 héttel(!) mérik nagyobbnak.A 2 nap az szinte semmi.Ha 1-2-3 héttel nagyobb akkor lenne nagy baba.nekem a 32 hetes uh-n mértek 2160grammot, a 36 hetesen pedig 3210et.Szóval valószínû, hogy 4 kiló körüli lesz a fiam.Amúgy a babák a 32.hétig szinte egyforma ütemben fejlõdnek, utána már kijön a genetika.A szülést pedig nálunk 2 nap miatt nem szokták elõrehozni.Mármint az idõpontot.Üdv:37hetes+4napos kismama

Nekem mindig 2 héttel(!) mérik nagyobbnak.A 2 nap az szinte semmi.Ha 1-2-3 héttel nagyobb akkor lenne nagy baba.nekem a 32 hetes uh-n mértek 2160grammot, a 36 hetesen pedig 3210et.Szóval valószínû, hogy 4 kiló körüli lesz a fiam.Amúgy a babák a 32.hétig szinte egyforma ütemben fejlõdnek, utána már kijön a genetika.A szülést pedig nálunk 2 nap miatt nem szokták elõrehozni.Mármint az idõpontot.Üdv:37hetes+4napos kismama
A kérdező hozzászólása: lehet nem volltam érthetõ, bocs, tehát az a helyzet hogy mindenki azzal ilyesztget hogy oriasi babám lesz és nem fogom tudni megszülni, na de 2hete voltam Uh-n és a méretek alapján ugye amit a gép kiir 2nappal "kissebb" volt a babám mint eddig, tudom hogy a két nap az semmi, ezzel csak arra akartam célozni hogy ha hatalmas baba lenne akkor a méretei nagyobbak lennének mint kellene nem?
Nekem is óriás pocakom volt, mindenki gratulált az ikrekhez (?), 40+3-ra született (mondjuk az utolsó 1 hétben már olyan voltam, mint egy víziló, menni sem bírtam.)3100 gramm, és 54 centi.4 óra alatt meglett.Ráadásul hízni sem híztam olyan sokat (13 kg.) és mégis nagy volt a pocakom.Ne aggódj, egyébként, ha nagy a babád, az sem azt jelenti, hogy nem fogod tudni megszülni.Unokatesóm 3 hete szült simán, fél óra alatt egy 4100 grammos 57 centis babát.Igaz széles csípõje volt...
Nekem egyáltalán nem volt nagy pocakom, mint másnak 7 hónaposan akkora voltam a 42. héten. 4100 gr. volt a fiam, hatalmas fejjel :) 172 cm vagyok és elég vékony testalkatú, bár a csípõm nem annyira kicsi. Sztem a has mérete nem mutatja hogy mekkora lesz...
Hatalmas pocakom volt és egy viszonylag pici baba volt benne. 3kg, 50cm, 33cm buksi. A mostani terhességemnél is mondta a doki, hogy jó nagy hasam van, meg a baba sem lesz kicsi, de én már csak akkor hiszem el, ha látom!

Van olyan aki könnyebbnek élte meg a szülést, mint amilyen volt?

Leírhatod, hogyan zajlott...38hetes vagyok,már várom és kíváncsi vagyok, mert fogalmam sincs mire számítsak!

Legjobb válasz: Igen, én! Már ott a szülõágyon azt mondtam, hogy jöhet a második :) Én nem jártam tanfolyamokra, de elmentem a szülõszobalátogatásra, és fejben többféle lehetõséget lejátszottam magamban. Azt mondogattam magamnak, hogy a gyerek a legfontosabb, nem szabad pánikolnom, vagy feladnom, ha fáj is, mert segítenem kell a babának megszületni. Úgy voltam vele akármennyire is akarok természetes úton szülni, ha azt mondják császár nem vitatkozom, ha így kell lennie legyen, de végül természetes úton jött a lányom. A szülésznõ nagyon sokat segített azzal, hogy bíztatott. Amikor már nagyon látta rajtam, hogy nehezen bírom, mindig mondta, hogy sóhajtsam el a fájdalmat. Sokat segített! 5 óra 25 perc alatt szültem végül meg a 39. héten. Bízz magadban, a testedben! Mi nõk kiváltságosok vagyunk, mert képesek vagyunk gyereket szülni. A tested tudja a dolgát nyugi! Gyönyörû szülést kívánok neked is! Leírhatatlan boldogság és megkönnyebbülés amikor megszületik a babád!

Igen, én! Már ott a szülõágyon azt mondtam, hogy jöhet a második :) Én nem jártam tanfolyamokra, de elmentem a szülõszobalátogatásra, és fejben többféle lehetõséget lejátszottam magamban. Azt mondogattam magamnak, hogy a gyerek a legfontosabb, nem szabad pánikolnom, vagy feladnom, ha fáj is, mert segítenem kell a babának megszületni. Úgy voltam vele akármennyire is akarok természetes úton szülni, ha azt mondják császár nem vitatkozom, ha így kell lennie legyen, de végül természetes úton jött a lányom. A szülésznõ nagyon sokat segített azzal, hogy bíztatott. Amikor már nagyon látta rajtam, hogy nehezen bírom, mindig mondta, hogy sóhajtsam el a fájdalmat. Sokat segített! 5 óra 25 perc alatt szültem végül meg a 39. héten. Bízz magadban, a testedben! Mi nõk kiváltságosok vagyunk, mert képesek vagyunk gyereket szülni. A tested tudja a dolgát nyugi! Gyönyörû szülést kívánok neked is! Leírhatatlan boldogság és megkönnyebbülés amikor megszületik a babád!
Összességében jól viseltem, csak nem igazán tudtam, mi történik velem. A 34. héten beindult a szülés, akkor 1 hétig tanakodtak a dokik, hogy akkor most megszüljek-e vagy sem. A 36. héten hazaengedtek, vagyis kikönyörögtem. Még aznap visszakerültem, magas lett a vérnyomásom és összeszedtem a kórházban egy kis hüvelygombát. Ezek miatt nem engedtek haza. Egész éjjel nem aludtam, vajudtam, reggel szóltam vizitkor, addigra 6 ujjnyira nyitva voltam. A dokim 9kor rámondta, hogy szülünk és a fiam 12.05re megvolt. Az a bizonytalanság volt kibírhatatlan, maga a szülés nem. Mint az elsõ válaszoló, én is azt mondtam a szülõágyon, hogy jöhet a következõ. Egy hangos szó nélkül megszültem. A férjem annyit mondott, le a kalappal. Én nem éreztem, de még a mai napig azt emlegeti, hogy lilára szoringattam a kezét. :) Könnyû, problémamentes szülést kívánok Neked! 20hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy megosztottátok az élményeiteket.Próbálok pozitívan hozzáállni, talán úgy könnyebb lesz. Minden jót Nektek!!:) )
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babákhoz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Ki hogyan? Hányadik héten Szült? Honnan tudtad hogy ez már a szülés? Minden apróság érdekel! Milyen volt a szülés? Mekkora volt a babátok cm kg?

Én 39 hetes kismama vagyok és nagyon izgulok hogy milyen lesz a szülés.Első baba és nem tudom honnan fogom tudni hogy mikor kell menni a kórházba. Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: a 39. héten szombaton hajnali 2 körül távozott a nyákdugó, onnantól kezdve rendszertelen fájásaim voltak egész nap, de megfordult a fejemben, hogy esetleg nemsokára szülök, így hajat mostam és eltávolítottam a szõreimet.:D a fájások estére rendszeressé váltak. elõször 10 percesek, majd 7-8, utána 5 percesek. vasárnap hajnali 2 körül felhívtam a szülésznõmet, aki mondta, hogy próbáljak meg aludni. hát nem nagyon jött össze, de a párom ébren maradt velem és masszírozta a keresztcsontomat, ami nagyon jól esett. reggel ismét telefonáltam a szülésznõmnek, még mindig 5 perc körüliek voltak a fájások, így azt mondta, reggelizzek még, meg menjek el zuhanyozni. mivel a zuhanyzástól sem maradtak abba, végül megbeszéltük, hogy bemegyünk a kórházba, annak ellenére, hogy a fájásaim csak fél percig tartottak. az NST szerint csak '6 perces renyhe' jóslóim voltak, de azért megvizsgált az ügyeletes orvos, és meglepetten mondta, hogy bõ két ujjnyira nyitva van a méhszájam. úgyhogy a szülésznõm adott beöntést (ha nem kértem volna, nem adott volna) és aztán nemsokára bementünk az alternatív szülõszobába, jött a párom is, és beültem a kádba, majd négykézláb álltam benne, és a párom meleg vízzel locsolta a derekam. nem tudom, mennyi idõ telt el, észre sem vettem, mikor megérkezett az orvosom, és 15:32-kor megszületett a kislányunk. kikaptam a vízbõl és magamhoz öleltem, nem sírt, csak nyöszörgött kicsit, majd lefeküdtünk az ágyra és azonnal a cicimhez küzdötte magát és szopizott. :) a köldökzsinórt csak akkor vágta el a párom, amikor már nem pulzált, és nem vitték el méricskélni a babánkat, hanem békésen feküdtünk ott egy ideig, megettünk egy tábla csokit. :D aztán átmentünk egy "klasszikus" szülõszobába, hogy az orvosom kitisztítsa a méhem, szerencsére varrni semmit nem kellett. ekkor jött egy csecsemõs nõvér, aki megmérte és felöltöztette a kislányunkat, 53 cm és 3440 gramm volt. csodálatos volt, hasonlóan szépet kívánok neked is! nekem egyébként azt mondta az orvosom, hogy akkor kell indulni, ha két órán keresztül már rendszeresek a fájások, vagy ha elfolyik a magzatvíz.

Itt mindenkinek szuperkönnyû, gyors szülése volt? :-O
a 39. héten szombaton hajnali 2 körül távozott a nyákdugó, onnantól kezdve rendszertelen fájásaim voltak egész nap, de megfordult a fejemben, hogy esetleg nemsokára szülök, így hajat mostam és eltávolítottam a szõreimet.:D a fájások estére rendszeressé váltak. elõször 10 percesek, majd 7-8, utána 5 percesek. vasárnap hajnali 2 körül felhívtam a szülésznõmet, aki mondta, hogy próbáljak meg aludni. hát nem nagyon jött össze, de a párom ébren maradt velem és masszírozta a keresztcsontomat, ami nagyon jól esett. reggel ismét telefonáltam a szülésznõmnek, még mindig 5 perc körüliek voltak a fájások, így azt mondta, reggelizzek még, meg menjek el zuhanyozni. mivel a zuhanyzástól sem maradtak abba, végül megbeszéltük, hogy bemegyünk a kórházba, annak ellenére, hogy a fájásaim csak fél percig tartottak. az NST szerint csak '6 perces renyhe' jóslóim voltak, de azért megvizsgált az ügyeletes orvos, és meglepetten mondta, hogy bõ két ujjnyira nyitva van a méhszájam. úgyhogy a szülésznõm adott beöntést (ha nem kértem volna, nem adott volna) és aztán nemsokára bementünk az alternatív szülõszobába, jött a párom is, és beültem a kádba, majd négykézláb álltam benne, és a párom meleg vízzel locsolta a derekam. nem tudom, mennyi idõ telt el, észre sem vettem, mikor megérkezett az orvosom, és 15:32-kor megszületett a kislányunk. kikaptam a vízbõl és magamhoz öleltem, nem sírt, csak nyöszörgött kicsit, majd lefeküdtünk az ágyra és azonnal a cicimhez küzdötte magát és szopizott. :) a köldökzsinórt csak akkor vágta el a párom, amikor már nem pulzált, és nem vitték el méricskélni a babánkat, hanem békésen feküdtünk ott egy ideig, megettünk egy tábla csokit. :D aztán átmentünk egy "klasszikus" szülõszobába, hogy az orvosom kitisztítsa a méhem, szerencsére varrni semmit nem kellett. ekkor jött egy csecsemõs nõvér, aki megmérte és felöltöztette a kislányunkat, 53 cm és 3440 gramm volt. csodálatos volt, hasonlóan szépet kívánok neked is! nekem egyébként azt mondta az orvosom, hogy akkor kell indulni, ha két órán keresztül már rendszeresek a fájások, vagy ha elfolyik a magzatvíz.
Ja és burokrepesztésem volt, mert nem folyt el a magzatvizem
17es vagyok. 20 orat *vajudtam, bocsanat az elirasert :)
Ja, és elég nagy babám lett, 3570 és 58 centi. De simán ment mindent, rendkívül jó élmény volt számomra!!! Remélem neked is hasonlókban lesz részed! Csak nyugodtan!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a jó kívánságokat:)
Kedves kérdezõ! Ha majd túl leszel rajta, szívesen olvasnám a Te szüléstörténetedet is! :) Sok sikert és jó egészséget!
39+ 5 hétre szültem. Elfolyt a magzatvíz és bementünk a kórházba. 14 óra múlva lett baba. Oxi, meg EDA, meg mindenféle lazító injekció, kézzel tágítás. Gondolhatod... Nagyon durva volt. Tudtam, h fáj, de ennyire... :) 3890 g és 56 cm volt a baba. :)
A kérdező hozzászólása: 2013.07.26 án megszületett a kislányom 2930gramm 52 cm rel. reggel be mentem nstre és vizsgálatra.A vizeletben fehérjét találtak és a vérnyomásom is kicsit magas volt.Azt montaák megindítják a szülést másnap bent kell maradnom.másnap reggel 6 kor levittek a szülõszobára.Borotválás, beöntés és fel a szölõágyra 7ora 30 perckor bekötötték az oxit és jöttek a fájások délben megkapta az epidurálist és este 17óra 30 perckor meszületett a kislányom
Szia a 14-es válaszoló vagyok, gratulálok és jó egészséget Nektek!
Szia. 19-es vagyok! Gratulálok nektek, nagyon sok boldogságot a picihez! Jól vagytok? Minden rendben volt? Császároztak? Látod, tudtad mikor kell menni, megoldódott magától a félelmed. Jó babázást!
40+5nel indult be a szules. mar tulhordas miatt a korhazban voltam. parom jott latogatni, amikor a beszelgetes kozben jott egy fajas. nem is figyeltem ra, mert mar napok ota josloztam. 5 perc mulva jott a kovetkezo, majd 7 perc mulva a masik. ekkor mar egyertelmu volt h nem joslo, olyan fajdalmat meg soha nem ereztem. 20 ora vajdasutan 40+6ra megszultem. 3 es fel kg lett a pici es 53 cm. A szules brutal volt, folyamatosan azt mondogattam h soha tobbet... Volt burokrepesztes, oxi. Tolofajasom nem volt, igy akkor nyomtam amikor a szuleszno mondta. De azt hittem szetszakadok annyira feszitett. Ennek mar masfel eve, gyonyoru emlekkent maradt meg bennem, akarmilyen nehez szules volt. Barmikor ujra csinalnam. Persze akkor es ott nem ezt mondtam :)
40. hétre, kiírt nap elötti este elfolyt a magzatvizem, go be a kórházba. 12 órát vajúdtam, 1 óra volt a kitolás. Kaptam OXI- t. Fájdalomcsillapító nélkül szültem. 1 óra volt a kitolási szakasz... a fájásokhoz képest az felüdülés volt, nagyon tetszett az a fajta fájdalom :) ) Tudtam, hogy pár perc és a kezembe lesz a kisfiam, lehet azért tetszett annyira :D 3450 gramm és 54 cm vel született. Én végig azon izgultam, hogy a magzatvizem menjen el, mert akkor nem megyünk be téves riasztással :D
Nekem egy darab jósló fájásom sem volt és mégis hamar tágultam, többnyire elviselhetõ fájásokkal. Szóval ebben sem lehet általánosítani.:) 3as voltam
1. baba, kislány, a 39. héten itthon elfolyt a magzatvíz, bementünk a kórházba meg is lett másfél óra alatt, 50 cm és 3250 g volt. 2. baba, kislány 40. héten jöttek a fájások, megint bementünk a kórházba és 40 perc alatt meg is lett, 50 cm és 3630 g volt. 1 nappal túlhordtam. Egyik szülésnél se kaptam fájdalomcsillapítót, csak oxit, de hogy azt minek, nem tudom, mert a fájások rendszeresek voltak és iszonyat gyorsan is tágultam. Mindkettõvel harmadfokú gátrepedésem volt, az elsõ után nagyon lassan és nehezen gyógyult, a második szülés után 1 héttel azt se mondta volna meg senki hogy szültem olyan hamar felépültem. A másodikkal rengeteg jósló fájásom volt, és azt mondta a szülésznõm hogy örüljek neki, mert akkor hamarabb fogok tágulni és hamar meglesz a baba, csak lestem hogy már kész is vagyunk a szüléssel. A sok jósló után mégis tudtam hogy na ezek már azok a fájások amikkel indulni kell befelé. 2 év van a két csaj között :)
7-es vagyok, a három fiús:-) Az elsõ fiam 9, 5 óra alatt lett meg, a második 24 óra alatt. A harmadik szerintem csak az indítás miatt 3 órán belül kint volt.
Elõzõ vagyok. Azt még elfelejtettem írni, hogy végig feküdnöm kellett, mert CTG- n voltam. A 16 órás vajúdásból 14 et egy hatágyas vajúdóban voltam. Csak a kitolásra kerültem át az egyágyas szülõszobába..
Nekem nem... 39. Héten jàrtam. Napközben már rendszertelen fájasaim voltak. Hajnali 1 kor éreztem egy pukkanást, ès elkezdett folyni a magzatvíz. Irány a kórház. Szinte semmit nem tágultam, így reggel 8 kor belötötték az oxyt. Iszonyat erõs szinte egybefüggõ fájásokat csinált. Kértem EDA-t , de nem adtak. Azt mondta a doki, nem kell, mindjárt szülök- ez volt reggel 9 kor. Délután fél 5 kor született meg a fiam. Másfél óra kitolás, egy doki szó szerint kinyomta belõlem a fiamat felülrõl, annyira nem volt erõm. Repedtem, vágtak. Másfél órát stoppoltak a végén. 3540g, 58 cm lett a kisfiam9/10 Apgarral. A mai napig bánt, és bûntudatom van, hogy nem szépnek éltem meg a szülésemet...
3 fiam van. 1:3650g-52cm- 39+6napra született simán, magától indult 2:3800g-52cm- 40+1napra született simán, magától indult 3:3600g-53cm- 40+5napra született simán, de nem indult ezért indították burokrepivel. Fogod érezni a fájásokat ahogy sûrûsödnek és egyre erõsebbek lesznek. Nekem az elsõnél megrepedt a burok és szivárgott a magzatvíz. Nyugi!!! Könnyû és gyors szülést kívánok!!
40+3-ra, nem gondoltam, hogy szülés lesz belõle, ugyanis semmi jele nem volt. Aktuális volt egy vizsgálat reggel, majd délutánra ismét visszahívtak. Akkor már nem engedtek haza. 3 ujjnyival mentem be, fájás nélkül szülõszobára. A gép szerint voltak csak, de nem is voltak igazán rendszeresek. Kb 1 óra múlva rendezõdtek. Aztán burkot is repesztettek. Mindennel együtt nem volt 3 óra, hogy a baba megszületett. 3 kg 50 centis kisfiú, a vágást nem úsztam meg, de nem is éreztem. A varrás nem volt kellemes. Fájdalomcsillapítóra nem volt idõ, és oxy-t sem kaptam, egyedül egy méhszájlazítót adtak a tágulási szakasz végén. Összességében igencsak pozitív élmény volt.
37.héten ez kisebb takarítást csináltam, nem megerõltetõt, már nem is bírtam volna úgy, nyár volt és meleg. Este elmentem tusolni és összeestem a fájdalomtól, azonnal rohantunk a kórházba, ahol bent kellett maradnom. Faros volt a babám. Császárral született volna mindenképp, így 38.hét végén született, 3500g és 50 cm volt, 10/10 apgar értékkel. Ha elkezdesz görcsölni, akkor menj tusolj le, nem forróval, csak meleggel, ha azzal erõsödik, akkor indulhat a szülés. 15 perces fájásokkal már érdemes menni (akkor indultunk), vagyis elindulni. Probléma mentes, könnyû szülést kívánok, és persze jó egészséget! Minden rendben lesz, ne aggódj! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a jó kívánságokat!Természetes úton szültem meg a babámat
Szia! akkor baktériumokra pozitivként fognak kezelni, és szülés altt kapsz majd antibiotikumot

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!