Találatok a következő kifejezésre: A szülés mennyi (1423 db)

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

Akik epidurálissal szültek már, mennyire fájt ezzel a szülés? Mennyire volt elviselhető, ill. elviselhetetlen?

Csak tudni szeretném, hogy mennyire enyhíti a fájdalmat. Biztos, hogy fogok kérni epidurálist és mivel els? baba, el sem tudom képzelni mire számítsak. Örülnék a tapasztalatoknak, hogy kinek mennyire enyhítette a fájdalmat, és mit érzett vele, milyen er?sség? fájdalmat, stb.

Legjobb válasz: szia, Ne izgulj! Lehet el sem jutsz az epidurálisig... Én az elsõ babánál olyan gyorsan tágultam, hogy azt mondta a szülésznõ, hogy nem érdemes epit adni, mert az csak lelassítaná a folyamatot, így is simán kibírtam..és csak remélni tudom hogy a mostani szülésemet is ilyen simán epi nélkül végig tudom majd csinálni... Sok siket, könnyû szülest kívánok 39 hetes km...

Azért az nem egészen úgy van, hogy fájdalom nélkül szülsz. Legalábbis nálam nem így volt, 5 perces fájásaim voltak délután ötkor és én éjfélkor kértem, persze lehetett volna elõbb is, de bíztam benne, hogy meglesz addig a baba. Aztán éjféltõl 3-ig kaptam, óránként újra egy adagot. Aztán háromkor már éreztem annak ellenére hogy elõtte nemrég adták be, szóval rendes fájás volt, majd megéreztem hogy kakilnom kell és jöttek a tolófájások. Ekkor már nem kaptam újra. Onnan teljesen olyan volt mintha nem is kaptam volna. Van viszonyítási alapom, mert 9-tõl éjfélig egyperces, nagyon erõs fájásim voltak, csak sajnos nem tágultam. De a tolófájások a rendeshez képest sokkal jobbak szerintem, ha én legközelebb szülök, már egybõl kérni fogom amint lehet. Minek szenvedjen az ember ha nem muszáj. Nagy kalappal, és jó egészséget. 3 hónapos kisfiú anyukája
Én is így szültem és nem bántam meg. Nekem már a legelején bevezették a kanürt a gerincembe, utána kb. 2 óráig fájásaim voltak, majd utána kaptam az érzéstelenítõ injekciót. Ezután semmit nem éreztem, pihentem, és a férjemmel beszélgettem. A tolófájásokat sem éreztem, az orvos mondta, hogy mikor kell nyomni. Sõt a gátmetszést sem éreztem, sem a varrást. Nekem is jobb volt, meg a kicsinek is, õ sem szenvedett. Nekem így hihetetlenül jó élményeim vannak a szülésrõl, sõt az altatóorvosom is mondta, hogy õ is így fog szülni. Könnyû szülést kívánok. 8 hós baba anyukája
szia, Ne izgulj! Lehet el sem jutsz az epidurálisig... Én az elsõ babánál olyan gyorsan tágultam, hogy azt mondta a szülésznõ, hogy nem érdemes epit adni, mert az csak lelassítaná a folyamatot, így is simán kibírtam..és csak remélni tudom hogy a mostani szülésemet is ilyen simán epi nélkül végig tudom majd csinálni... Sok siket, könnyû szülest kívánok 39 hetes km...
én féltem a szüléstõl. elsõ baba volt nekem is és nem birom a fájdalmat. talána homeos bogyoknak köszönhetõen nagyon gyorsan kitágultam. igy nem lett szükség fájdalomcsillapitóra.
Hogy egy kórházbeli szobatársamat idézzem: "Egy isten volt, aki kitalálta az EDA-t." Osztom a véleményét. Én eltökéltem, h' nem kérek semmit, de a 16. óra környékén, amikor még mindig csak 2 ujjnyira voltam kitágulva, engedtem a doki szelíd rábeszélésének. Nem bántam meg, pedig annyira féltem a katéter, vagy kanül, vagy branül (nem tudom, h' itt pontosan hogy hívják azt a szerkezetet, amin keresztül adagolják a gyógyszert) bevezetésétõl, h' szép csendben elbõgtem magam. Az összehúzódásokat ugyan lehet érezni rendesen, de valahogy nem zavaró a fájdalom. Ennél jobban nem tudnám leírni az érzést. Ezen kívül elhúzódó vajúdásnál segíti a tágulást, és tudsz pihenni, h' a végére is maradjon erõd. Gyors szülésnél lelassíthatja a folyamatot, de a doki tudni fogja, h' mivel áll szemben. De inkább egy gyors, pár órás szülést kívánok!
É fájdalomcsillapító nélkül szültem.Elsõ baba volt.Olyan gyorsan ment, hogy nem volt idõ rá, mert amikor kértem volna, addigra nem tudtam a fájások miatt mozdulatlanul ülni, és csak lassította volna a dolgot.(2 óra alatt szültem)de nem bántam meg, hogy nem kaptam. Simán kibírtam, és még büszke is vagyok magamra, hogy anélkül végigcsináltam. A másodiknál sem fogok kérni, ha egyszer szülök. 19 hós kisfiú anyukája.
ja azt elfelejtettem, hogy míg kapod szinte semmit sem érzel és így tudsz pihenni egy kicsit. elõzõ
Szia!Epidurális érzéstelenítõvel szültem, én nem akartam de kértem és nem bántam meg, nehezen tágultam és segített.Teljesen el lazít semmit nem érzel nagyon jó fõleg a végén a varrásnál semmit nem érzel.Mikor be adják az érzéstelenítõt utána max legalábbis nekem 45 percenként adagolták mikor már úgy érzed, hogy megy ki belõled szóljál nyugodtan.
És ha nincs fogadott dokim akkor is lehet ezt kérni??mennyibe kerül??
Mindenképpen jó, én 4 órát szenvedtem, kõkemény fájásokkal, amikor 2 ujjnyira lettem, akkor adta be a doki. De akkor már úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. mondta az orvos, hogy elõbb nem adhatta be, mert akkor lelassította volna a szülést. Onnéttól már megváltás volt. Egybõl kitágultam, és éreztem a fájásokat, de már kibírható volt. Mondta is a doki, hogy nem érzéstelenít, hanem fájdalmat csillapít, hogy a tolófájásokat érezzem. Azok már sokkal jobbak voltak.

24 hetes terhes vagyok és Dr. Schwarzinger Zsolthoz szeretnék járni. (Most másnál vagyok) Van valakinek esetleg tapasztalata vele kapcsolatban? Ha felkérném a szülésre mennyit kérne? Van esetleg magánrendelése?

Legjobb válasz: szia, nem ismerem de elolvastalak, s láttam h felkérnéd szülésre h mennyit kérne...na meg ne kérdezd, nem szabad õket!!!!csak azt h elvállal e...s majd te amennyit gondolsz annyit adsz...

szia, nem ismerem de elolvastalak, s láttam h felkérnéd szülésre h mennyit kérne...na meg ne kérdezd, nem szabad õket!!!!csak azt h elvállal e...s majd te amennyit gondolsz annyit adsz...
Szia! Én hozzá járok, de nem Fehérvárra. "Tündéri" orvos, nagyon finoman vizsgál, kommunikatív, nekem szimpatikus ember is. Telkis árlistát tudok mondani, de a kórház honlapján is fent van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, végülis nem fogadtam orvost... mindenki nagyon rendes volt a kórházban. (Picúr most 7 hós)
ha valaki azóta olvasná...hát nekem mûhibát csinált ami miatt majdnem elvéreztem a szülés után 1 héttel. ha hozzá mentek, nézessétek meg vele szülés után a méhlepényt, hogy megvan-e minden darabja, mert nekem bennem hagyta. de a pénzemet, azt elfogadta...

21-hetes kismama vagyok! Fogadott orvosom van. De nm mondott árat a szülésre. Mennyit adjak? Ti mennyit szánnátok rá?

Eddig probléma mentes a terhességem.

Legjobb válasz: nekem is fogadott orvosom van,õ azt mondja,hogy amennyit jónak gondolunk!mi még nem tudjuk,hogy mennyit adunk,mert attól is függ,hogy a szülés milyen lesz,meg a szülésznõnek is illik adni!annyit adjál,amennyit megengedhetsz magadnak! nekünk viszont nem probléma mentes a terhességem.

nekem is fogadott orvosom van, õ azt mondja, hogy amennyit jónak gondolunk!mi még nem tudjuk, hogy mennyit adunk, mert attól is függ, hogy a szülés milyen lesz, meg a szülésznõnek is illik adni!annyit adjál, amennyit megengedhetsz magadnak! nekünk viszont nem probléma mentes a terhességem.
nekem is van magán dokim, de a kórházba járok hozzá. Eddig nem került szóba a "tarifa" de én a "lehetõ legrosszabbal" számolok és 100at félre rakok. Aztán annál csak kevesebb lehet. Meglátom mennyire van "szükség" rá, csúnyán fogalmazva "mennyit érdemel". sajnos ez így megy...
Szia! Gondolom akkor jársz hozzá a magánrendelésére, és fizetsz egy fix összeget minden alkalommal.Azt mondják, azaz íratlan szabály, hogy az ott kifizetett tízszeresét szokás adni a szülésnél.Ez persze nem szentírás, mert nincs mindenkinek erre ennyi félretett pénze, és az annyit ad, amennyit tud. Én rákérdeztem egyik alkalommal a dokimnál, hogy mennyit kell ilyenkor neki adni.Egyáltalán nem volt kellemetlen, és így legalább tisztán láttam én is.Nála ez pont a fele volt, mint a rendelésén kifizetett összeg tízszerese, úgyhogy ez nekem rendben volt így. Szerintem kérdezz rá, hátha kellemes meglepetés ér:) ! Egyébként meg annyit adj, amennyit Te és a baba feltétlenül nélkülözni tudtok, hiszen elsõsorban ez a legfontosabb! Üdv
NEkem fogadott dokim volt. Magánrendelésére jártam havi 60000 ft-ot kért. Szülésnél 30000-t adtunk, mert ennyink volt. Kinek mennyi van. De szerintem nem keveselte, mert ugyanúgy kedves volt velem.
Szia! Nekem is fogadott a dokim, nem magánrendelésre járunk egy viszgálat 3000Ft, a szülésre 50eFt szánunk. Õ Fõorvos. Egyébként a vizsgálati összeg 10 szeresét szokták adni. Üdv: 37 heteske

Mennyibe kerül az István kórházban a szülés. Mennyi a dokinak (Artner Attila) és mennyi a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Én a Szent Imrében szültem, minden dokinak más a tarifája. Van, amelyik megmondja, van amelyik nem. A doki 70 e kért. a szülésznõ nem mondott árat, 20-30 körül hallottam, és 30-at adtam, mert az nst-kre is hozzá jártam, túlhordtam , és a szülés is hosszú volt (17 óra), így sok macera volt vele. Õ szerintem megérdemelte, a doki már annyira nem.... de hát ez van.

Én a Szent Imrében szültem, minden dokinak más a tarifája. Van, amelyik megmondja, van amelyik nem. A doki 70 e kért. a szülésznõ nem mondott árat, 20-30 körül hallottam, és 30-at adtam, mert az nst-kre is hozzá jártam, túlhordtam , és a szülés is hosszú volt (17 óra), így sok macera volt vele. Õ szerintem megérdemelte, a doki már annyira nem.... de hát ez van.
A fogadott szülésznõ 30 ezer, a dokik tarifája különbözõ(az én dokim 70 ezer ft-ot mondott, a sima, és császáros szülésnek is ennyi a tarifája nála).
2.vagyok.Én az Istvánban szültem.

Akiknek rossz élmény volt a szülés, mennyi idő után szánták rá magukat egy újabbra?

Császárral szültem egy egészséges,gyönyör?,azóta már majdnem 15 hónapos kisfiút,aki nagyon szépen fejl?dik azóta is.

Legjobb válasz: Én is császáros vagyok és elég [email protected] szülésem volt sajnos. Nekem a vajúdás volt iszonyatos. Abban reménykedem, hogy még egyszer nem járhatok így ill. legalább már tudom mire számíthatok és így talán könnyebb lesz. Úgy értem, hogy tudni fogom, hogy nem fogok meghalni és minden rendben, igen ennek ennyire kell fájnia. :p 8 hónapos a babám azt gondolom, hogy 2-3 éves korára fog felmerülni a kistesó kérdése de nem tudom mi lesz a döntés. A szülési borzalmak nem fognak visszatartani. Ennyit megért a kislányom.

Én is császáros vagyok és elég [email protected] szülésem volt sajnos. Nekem a vajúdás volt iszonyatos. Abban reménykedem, hogy még egyszer nem járhatok így ill. legalább már tudom mire számíthatok és így talán könnyebb lesz. Úgy értem, hogy tudni fogom, hogy nem fogok meghalni és minden rendben, igen ennek ennyire kell fájnia. :p 8 hónapos a babám azt gondolom, hogy 2-3 éves korára fog felmerülni a kistesó kérdése de nem tudom mi lesz a döntés. A szülési borzalmak nem fognak visszatartani. Ennyit megért a kislányom.
Szia, én rendesen szültem, fájdalomcsillapító nélkül. 5 év telt el, most vagyok 37 hetes.:) Pedig 5 éve azt mondtam, SOHA többet.:) De mára csak a szp emlék maradt meg. Gondolom hamarosan ismét kezdõdik.....
Nekem 8 év kellett, simán szültem, de nagyon megszenvedtem, és soha nem akartam azt mégegyszer átélni. De mégis belevágtam, mert nagyon szerettem volna megint babázni, és így a végén nem is félek a szüléstõl, már várom, hogy beinduljon, mert minden bajom van már:) 39+2 km
Nekem is császárral lett az elsö, és már aznap mondtam a páromnak, hogy még egyet föltétlen akarok (pedig nem volt egyszerü)

A szülést mennyire lehet összehasonlítani egy nagyon-nagyon erős menstruációs görccsel?

Tudom, hogy az egy másfajta fájdalom, csak az érdekelne, hogy mire számítsak. Els?sorban olyan n?ket kérdeznék, akiknek hasonlóan fájdalmas volt szülés el?tt a m. görcsük.

Legjobb válasz: Nekem azért ennyire nem voltak még menstruációs fájdalmaim mint neked, de én is sokszor megszenvedtem. A szülési fájdalmak nálam nagyon hasonlóak voltak a menstruációs fájdalmaimhoz, de annál intenzívebbek. Mivel nekem is fájt amikor megjött a vérzésem a szülés is elviselhetõbb volt. Az utolsó egy óra gáz a baba kibújása elõtt! Sok sikert és kitartás!

Nekem azért ennyire nem voltak még menstruációs fájdalmaim mint neked, de én is sokszor megszenvedtem. A szülési fájdalmak nálam nagyon hasonlóak voltak a menstruációs fájdalmaimhoz, de annál intenzívebbek. Mivel nekem is fájt amikor megjött a vérzésem a szülés is elviselhetõbb volt. Az utolsó egy óra gáz a baba kibújása elõtt! Sok sikert és kitartás!
hát igen , lehet hogy neked ezek után könnyebb lesz, vagy legalábbis nem ér majd felkészületlenül a fájdalom :)
Én sem tudok jokat irni. Nekem a vizem elfolyt fájások nem voltak.Kaptam valami kúpot ami viszont meghozta azokat de egybõl 1-2 perces fájásaim voltak.Az eleje annyira nem fájt járkáltam is.De egy kis idõ mulva isszonyat görcseim voltak.(nekem is fájt a mensi elõtte)na ez annál ezerszer jobban fájt:(pici szünettel..és ez eltartott 8 órán keresztül..mindent próbáltam labda kád szék mindent, végül egy karosszékben voltam a tágulás végéig hidegvizes borogatással.Próbáltam kontrolálni magam de egyszer kétszer kijött a hang a torkomon..Már nem tudom felidézni a fájdalmat de annyit tudok hogy borzasztóan fáj és asszem egy gyereknél megállok, pedig elég magas a fájdalomküszöböm.A kitolás már nem volt annyira rázós és nem is tartott annyi ideig, de az sem volt kellemes. Bocsi hogy nem tudtalak megnyugtatni de mindenképp állj hozzá pozitivan és ne parázz rá elõre lehet neked sokkal könyebb lesz. üdv:4hetes anyuka
Hát ez lehet hogy érdekes lesz amit írok..nekem voltak anno menses közben görcseim, és mikor elkezdõdött a vajúdásom, eszembe se jutott, hogy ez szülés lehet. Ugyanis nekem egyáltalán nem hasonlított menses görcsökre, hanem mintha baromira elrontottam volna a gyomrom és mikor az embernek görcsölnek a belei és megy a hasa...Na nekem ilyen volt és köze se volt mensis görcshöz. Mindenki ezt mnondta, hogy olyan lesz, és egyáltalán nem olyan lett...úgyhogy engem spec.meglepetésként ért.Pedig tanultam is róla meg minden...Mondjuk nekem az egész vajúdás-szülés 5 óra volt, lehet hogy ezért nem volt elõtte semmi mensi szerû...
Nekem még kamaszkoromban voltak fájdalmas menszesz görcseim, aztán már elviselhetõek. Viszont a szülés nekem ezerszer jobban fájt(a tágulási szakasz), én sajnos ordítottam. Azért remélem neked elviselhetõbb lesz, mindenkinek más a fájdalom küszöbe. Könnyû, és gyors szülést kívánok neked! 2 gyerekes anyuka
Mindenképp próbálj meg pozitívan hozzáálni. Ettõl nem vagy puhány, ez adottság, ne lehet mit kezdeni vele, ha ilyen vagy. Ez van, el kell fogadni . Nekem a fájások olyanok voltak, mint a mensi, csak intenzívebb, erõsebb fájdalom, de tudod, hogy vége lesz nemsoká, mert csak 30-40 mpig tart:) Tehát ki lehet bírni, és közte tudsz piehenni. A tolófájásnál én nem emlékszem fájdalomre, egyszerûen éreztem , hogy ki akar szakadni belõlem valami és nagoyn kell nyomni. FEszített, de ez másfajta fájdalom volt, és hamar vége lett:-) Pozitívan, és kitartás:-) Szép élmény lesz:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Igen, én is abban bízom, hogy az egy periodikus fájdalom szünetekkel. Talán lesz idõm szusszanni. :)
A kérdező hozzászólása: Végül is azt mondják, ahány szülés, annyi féle érzés. :)
A kérdező hozzászólása: Pozitívan próbálok hozzáállni. :) Igazából -ne nevessetek ki érte- abban bízom, mivel én már nagyon erõs fájdalmakat éltem meg, talán a szülést könnyebben fogom viselni. Az ájulás után ugyanis nem tudom, mi jöhetne még... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Kicsit aggódom, mert nem akarom nagyon elhagyni magam. Nem tudom miért készülök ki az elsõ napon. (lehet, hogy "puhány" vagyok) Remélem, azért nem fogom végighányni az egészt. Fájdalomcsillapítást meg nem tervezek, mert azért szeretném átélni ezt az egészet.
A kérdező hozzászólása: :)

Ha valakinél megindítják a szülést, mennyi időre rá jelentkeznek a fájások?

Van különbség ha megindítják, vagy ha magától indul meg? És most itt pl. a fájásokra gondolok, vagy magára az id?tartamra.

Legjobb válasz: Nekem csak egy indított szülésem volt. Nem volt semmilyen fájásom, csak a hasam keményedett és már eléggé kitágultam. Ahogy megkaptam az oxitocin infúziót egybõl jöttek a fájások rendesen, mondta is a szülésznõ, hogy nagyon jól reagál rá a szervezetem. Igazán akkor lett fájdalmas, mikor a burkot is megrepesztették, de így is az infúzió bekötésétõl számítva 4-5 órán belül meglett a babám úgy, hogy megszorult, ami eléggé lassította a kitolási szakaszt. Én speciel kimondottam örülök, hogy így szültem, mert végig az volt a félelmem, hogyha otthon vagy az utcán jön rám a szülhetnék nem fogom tudni, hogy mit is kell pontosan csinálni, hogy kell a fájásokat számolgatni, mikor kell indulni, stb. Nyilván feltaláltam volna magam, de ez így teljesen jó volt nekem! :) Gyors és könnyû szülést kívánok!

Nekem csak egy indított szülésem volt. Nem volt semmilyen fájásom, csak a hasam keményedett és már eléggé kitágultam. Ahogy megkaptam az oxitocin infúziót egybõl jöttek a fájások rendesen, mondta is a szülésznõ, hogy nagyon jól reagál rá a szervezetem. Igazán akkor lett fájdalmas, mikor a burkot is megrepesztették, de így is az infúzió bekötésétõl számítva 4-5 órán belül meglett a babám úgy, hogy megszorult, ami eléggé lassította a kitolási szakaszt. Én speciel kimondottam örülök, hogy így szültem, mert végig az volt a félelmem, hogyha otthon vagy az utcán jön rám a szülhetnék nem fogom tudni, hogy mit is kell pontosan csinálni, hogy kell a fájásokat számolgatni, mikor kell indulni, stb. Nyilván feltaláltam volna magam, de ez így teljesen jó volt nekem! :) Gyors és könnyû szülést kívánok!
Nekem elfolyt a magzatvizem, de fájásaim nem voltak. Oxytocinnal indították. Fél óra múlva kezdett fájni, de csak kis adagot tudtak adni, lassan csepegtették, mert a baba nem jól reagált ha gyorsítani akarták. 5 óra alatt lett meg.
Reggel 9kor tették fel a tablettát. Délben kezdtek jóslóim lenni, 3 percenként jöttek de csak 10 másodpercig tartottak. 2kor beöntést kaptam, na akkor lettek rendes fájásaim, 3 percenként eltartottak 40-50 másodpercig. Fél 4kor burkot repesztettek, egybõl jöttek is a tolók, 3 percenként. Ez volt a legfájdalmasabb rész, mert fél óráig még nem nyomhattam, el kellett (volna) sóhajtani a fájásokat.
Nekem de.11-kor burok repesztés(semmi fájás)12-kor oxit bekötötték és negyed 1-re 5 perces, fél 1-re 1 perces fájásaim lettek.Este negyed 9-re lett meg a fiam.
Nekem burokrepesztéssel indították. Kb. 20 percen belül 10 perces fájások jöttek, majd 5 perceseknél kaptam oxit. Innen begyorsultak a fájások. A burokrepesztéstõl számított 5 órán belül született meg a fiam. Az oxi után lettek igazán erõs fájásaim, de kibírtam érzéstelenítõ nélkül, pedig nagyon gyáva és nyafogós vagyok.
Egyszer szültem az indított volt.Délelõtt 10:30kor felraktak egy tablettát 16:30 fele kezdõdtek a fájások és 18:10kor már a kezemben volt a pici lányom.Másfél óra volt az egész.Azt hiszem szerencsém volt mert gyorsan megszületett. 3 és fél hónapos a babánk
Engem a nyolcadik napon indítottak, oxytocinnal. Már órák óta be volt kötve az infúzió, meg volt repesztve a burok, de még mindig nem éreztem semmit, pedig a vizsgálatok szerint jól tágultam. Aztán beraktak vízbe, és ott kezdtem el "fájni". Nagyon hamar veszett erõs fájásaim lettek, de mire igazán rossz lett volna, már jött a kitolás. Reggel 9-tõl délután fél 5-ig szültem, de igazából csak az utolsó másfél óra volt nehéz, de azt sem nevezném elviselhetetlennek.
Második vagyok. A sima szüléseim gyorsabbak voltak. Az elsõnél otthon du. 5-kor fájások nélkül megrepedt a burok, este 8-ra meglett a baba. A második fájásokkal indult este 9-kor, éjfélkor szültem. A harmadik szintén fájásokkal indult este 11 körül, hajnali 2-re lett meg a baba.
Nekem 2 indított szülésem volt, és sokkal jobban megviselt, mint amikor magától indult. Nem biztos, hogy ez törvényszerû, nálam valószínûleg az volt a baj, hogy mindkettõ a 38. héten történt. Az elsõnél ballonnal tágítottak éjszaka, ezt nem is éreztem. 4 centis lett a méhszáj, de nagyon vastag volt. Reggel burkot repesztettek, aztán jött az oxitocin. Rögtön csinált összehúzódásokat, de egyáltalán nem fájtak. Jól meg kellett emelni az adagot, hogy egyáltalán tényleg beinduljon a szülés. 8-kor kezdték az oxit, délután 1-ig vígan voltam, onnantól ellenben kemény volt a dolog. Du. 1/2 3-kor lett meg a baba, másfél óra alatt. A másodiknál ugyanúgy ballon volt, de annyira magasan volt a baba feje, hogy nem lehetett burkot repeszteni. Reggel 8-kor oxit kaptam, de délután 4-ig nem csinált vészes fájásokat. 1/2 5-kor sikerült a burokrepesztés, és 10 perccel 5 elõtt lett meg a pici. Gyakorlatilag 20 perc alatt teljesen kitágultam 4 centirõl. Hát az azért durva volt.
Van kulonbseg. Nekem az elso magatol indult: elfolyt a magzatviz fajas nelkul, zart mehszajjal, kb 3 ora varakozas utan spontan jottek a fajasok, de egybol 3 percenkent es hosszuak, erosek, majd 2 percesek, meg hosszabbak, meg erosebbek, az utolso egy oraban ugy ereztem, hogy szinte folyamatosan faj. Mondjuk megerte, mert osszesen 3 orat vajudtam, majd azt vettem eszre, hogy egyre kevesbe faj, inkabb nyomni kell, szoval folyamatosan ment at tolofajasba. Ez igy szuper volt. Masodik szules inditott volt, mert 1333-asra tagult a mehszajam fajas nelkul, de nem akart megsem megindulni a szules, a dokim pedig attol felt, hogyha otthon indul meg ilyen ertekrol, akkor egy ora alatt megszulok es nem erunk be a korhazba, de befektetni sem akart. Ugyhogy vartunk a 40. het elejeig, mivel nem indult magatol, igy o inditotta. Eleve azzal kezdtek, hogy kaptam beontest, aminek nagyon nem orultem, mert aznap egesz delelott ment a hasam, szoval nem jott ki semmi, viszont a viz folyamatosan csikarta a hasamat, fel orat ultem a budin eredmenytelen belmozgassal. De ez mar arra jo volt, hogy kicsit a mehem is elkezdett fajdogalni. Utana a doki burkot repesztett, majd addig masszirozgatta ki a vizet, hogy mar fajast is csinalt. Utana kaptam oxytocint magas cseppszamban, ennek koszonhetoen durva, eros, de rendszertelen fajasaim lettek. Nem volt meg az, mint az elso szulesnel, hogy 2 perc, vagy 3 perces, hanem volt, hogy percenkent jott, volt, hogy 3 percig semmi, ossze-vissza volt az egesz. Osszesen 2 ora telt el a burokrepesztestol, amikor az egyik durva eros fajas vegen egybol ugy ereztem, hogy nyomni kell. Semmilyen atmenet nem volt, csak egy nagyon-nagyon eros tolofajas, meg szolni sem tudtam semmit, visszatartani sem. Szerencsere bent volt epp a szuleszno, kiabalt, hogy ne toljak, de az oxytocin annyira eros tolofajast csinalt, hogy nem tudtam nem tolni. Kiabalt a szuleszno a tobbieknek, de ennek a fajasnak a vegere mar kint volt a gyerek feje, nem tudtam visszatartani. Piszkos, mocskos nagy makom volt, mert eleve gatvedelmet akartam, de a hirtelen tolas miatt esely sem lett volna masra, szo szerint kirobbant a gyerek. Hala Istennek a gatat nem repesztette, csak a mehszajam szakadt meg 3 helyen a hirtelen tolas miatt. (Hozzateszem, hogy ez ellen nem tudtak volna mit tenni akkor sem, ha van gatmetszes, mert ugye a mehszajat akkor sem metszettek volna, ezt csak akkor lehetett volna elkerulni, ha nem kapok annyi oxytocint es nem lesz ilyen eros a tolofajas). A ferjem teljesen bepanikolt mellettem, pedig az elso szulesnel is bent volt es ott nagyon higgadt maradt vegig, itt viszont megijedt. Ami meg kulonbozott: valamilyen csodas oknal fogva iszonyu rossz erhalozattal rendelkezem, anyukam is, es neki is mind a negy szulesnel volt gondja a placenta levalasaval, nekem is. Az elso szulesemnel is rosszul valt le a placenta, de akkor csak ket darabba szakadt. Az inditottnal viszont ossze-vissza szakadt le, rengeteg pici darab maradt bent, igy ahogy megszuletett a babank egybol kaparasra volt szukseg, nem volt ido varni semmire, arra sem, hogy erzestelenitot kossenek be, mert felt a doki, hogy sok vert fogok vesziteni. Szoval ezek utan meg egy ropke 40 perces erzestelenito nelkuli mehkaparasban es mehszajvarrasban (utobbi nem fajt, az elobbi horrorfilmbe valo volt) is reszt vehettem. Nem mondott senki semmit, de nekem van egy olyan erzesem, hogy az oxytocin nalam tulzott mehtevekenyseget csinalt (ha van ilyen), azert borult fel a vajudas, azert lett ilyen a kitolas es azert szakadt darabokba a placentam is. Lehet, hogy tevedek, de koszonom: en nem szeretnek meg egy inditott szulesben reszt venni, ha nincs ra feltetlenul szukseg. Mondjuk a baratnom azt mondta, hogy a kitolasi szakasz elott mar vissza szoktak venni az oxytocint, tehat kevesebbet adnak, hogy gyenguljon a folyamat. Nalam ez elmaradt, mert minden olyan gyorsan zajlott, lehet, hogy ez is gond volt.

Hogyan készüljek a szülésre? Mennyire fáj? Ti kérnétek epidurális érzéstelenítést, vagy mit ajánlotok a fájdalmak enyhítésére?

Lehet kicsit kezd?nek t?nik a kérdésem, de az is vagyok:)

Legjobb válasz: Túl lehet élni érzéstelenítés nélkül is. Tõlem meg sem kérdezték, hogy kérek-e. Leírni nem lehet a fájdalmat, mert olyat, csak egyszer és csak ott élsz át az életben. Nálam így volt. Fájt, de ahogy kibújt a fiam, minden fájdalom elmúlt. Bár meglehet, hogy mindenkinél máshogy zajlik, máshogy éli meg. Könnyû szülést!

Túl lehet élni érzéstelenítés nélkül is. Tõlem meg sem kérdezték, hogy kérek-e. Leírni nem lehet a fájdalmat, mert olyat, csak egyszer és csak ott élsz át az életben. Nálam így volt. Fájt, de ahogy kibújt a fiam, minden fájdalom elmúlt. Bár meglehet, hogy mindenkinél máshogy zajlik, máshogy éli meg. Könnyû szülést!
Szia! A szülésre nem tudsz felkészülni sehogy sem, de ne aggódj ügyes leszel és sodródsz az eseményekkel majd. :) Epidurális érzéstelenítést én kérnék a helyedben, hidd el sokkal könnyebb, semmi értelme mártírkodni. Tavaly az elsõ babámat augusztusban érzéstelenítés nélkül szültem, vagyis bekötötte az ügyeletes doki, de nem hatott, elég sokat vajúdtam elõtte és hát nem volt kellemes, teljesen elvette a varázsát a dolognak a fájdalom és szinte semmi erõm sem maradt a kitolásra, úgy "segítették" ki belõlem hárman. :S Gondolhatod.... Idén szeptemberben született a kisfiam, epidurált kértem és volt saját dokim is, hát el kell, hogy áruljam, hogy ég és föld a különbség. :) Mondjuk már 2 ujjnyira ki voltam tágulva, mikor bementem és úgy indította a doki.1 óra 50 perc alatt meg is született. :) Szóval szerintem feltétlen kérjed, mert SOKKAL könnyebb.
Akkor jól emlékeztem, 90 valahány százalékra:) Nem tudtam, hogy még máig használnak morfiumot, de lehet. Nem minõsül érzéstelenítõnek, csak csillapítja a fájdalmat, hatása 10-20 percig tart.
Lehet szépíteni. a szülés annyira fáj, mint amilyen fájdalomról nem is tudsz, hogy létezik. De ált. túléli mindenki. Én a másodikat várom, és örülnék, ha kapén EDÁ-t. errõl még nem beszéltem a dokimmal.
Elõre egyik szülés folyamatát sem lehet megjósolni. Ha nem lesz komplikáció, akkor legjobb a természetes szülés. Én cukorbetegen szültem, tehát sokkal nagyobb volt az odafigyelés. Mindkét karomban infúzió volt, az egyikbe a glukóz ment, a másikba a szülést gyorsító. Középen meg keresztül voltam csatolva, ami mutatta a baba szívhangját. Nem volt leányálom, mert kapaszkodni sem tudtam. De természetes úton kibírható fájdalommal világra hoztam lányomat 3, 5 kg-al immár 26 éve. Õ a legnagyobb boldogság az életemben.És szülésed közben az orvosod látja kell e külsõ segítség. Például amikor én szültem mellettem egy 18 éves lány szült, negyed óra alatt meglett a babája egy hang nélkül. Azért mondom ez mindenkinél változó.
Most lehet hogy én leszek a kakuktojás, de nem számít! Én sosem fogom megérteni azokat akik ragaszkodnak az erzéstelenítéshez.Én Vácon szültem és még csak meg sem kérdezték hogy kérek e és nem is foglalkoztam vele! Ezt ki kell bírni, nekem nagyon alacsony a fáljdalom küszöböm de nem haltam bele!Fáj és kész kell is. 23éves 1, 5 éves kislány anyuka!
Kedves utolso annyiban javitanalak ki, hogy angliaban 99%-ban hasznalnak fajdalomcsillapitast.itt szultem es elmondtak, a szulesfelkesziton, hogy nagyon ritka, hogy valaki ne kerjen a korhazi szulesek soran. Masreszrol morfiumot a mai napig hasznalnak angliaban. Baratnom 4 honapja morfiummal es eda-val szult.
Igen, nagyon régen is próbálták már csillapítani, sajnos elõször alkohollal, volt, aki morfiummal, emiatt sok gond is volt. Volt errõl egy dokumentum film, hogy a történelem során mindig is próbálták valamivel csillapítani a fájdalmat. És a film végén ott volt egy szám, már nem emlékszem, a nõk olyan 90% százaléka kér érzéstelenítést a szülés folyamán Angliában.
Szia. Ha ugy erzed, hogy szukseged van ra akkor kerj batran!! En nem kaptam, mert a ferjem nem engedte, de a kovetkezonel(persze ha lesz) 1000000%, hogy kerek. 42 ora vajudas utan meg egy mosolyt sem tudtam adni a lanyomnak. Meg annyit sem mondtam, hogy szeretlek....nem volt erom hozza!! Nem szegyen kerni!!Azoka akik meg emiatt leneznek valakit lehet nem akkora fajdalmat eltek at, vagy mashogy eltek meg..... 50 evvel ezelott a nagymamam azt sem tudta, hogy a szules fajdalommal jar!!Azert ezt ne hasonlitsuk a mai dolgokhoz.Masreszt akkor is csillapitottak ahogy tudtak!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Sokat kérdezõsködtem efelõl, de én is arra jutottam, hogy inkább kérem és egyetértek az elõttem szólókkal, ha megvan a lehetõségem rá miért ne tenném? Ettõl még ugyanúgy az lesz életünk legszebb napja.
Nagyon fog fájni, de egyben tényleg életed legcsodásabb élménye lesz. Szerintem készülj úgy hogy kérni fogod, és majd ott az adott helyzeben meglátod. Ha szükségét fogod érezni akkor kéred, ha nem akkor nem. Inkább legyenek rá felkészülve és ne kelljen, minthogy te gondolod meg magad közben, de akkor már nem lesz rá lehetõséged hogy megkapd. Csodás szülést kívánok!
50 éve foghúzáshoz, fogmûtéthez sem adtak érzéstelenítõt... Akkor most sem éljünk vele? Sõt, régen abortuszt is úgy csinálták, hogy végig magadnál voltál... Meg még sok minden nem volt régen. Nem értem azokat a kismamákat, akik nem kértek EDA-t és lenézik azokat, akik kérnek vagy szeretnének. Miért?? Miért ne lehetne élni vele, ha van? Ugyanúgy érzel mindent, csak kevésbé fájdalmasabb vagy egyáltalán nem az.
Mindenkinél másképp zajlik, nekem nagyon-nagyon fájt. Határán voltam, hogy kérjem az epidurált (addig kéjgázt szívtam, de nem ért semmmit), viszont már nem volt erõm és idõm 1 perces fájásokkal végigolvasni és aláírni a papírt. Utána meg már olyan gyorsan zajlott minden, hogy nem lett volna idõ sem rá. 12 órát vajúdtam, gyorsítót kaptam, és a mai eszemmel már örülök, hogy éreztem, hogy világra hoztam a lányomat. Minden fájdalom ellenére. Akkor ott nagyon nehéz, de utólag már büszke voltam magamra, hogy kibírtam. Az utolsó egy óra nekem brutális volt, az egy perces fájásokkal... de gyönyörû élmény maradt, megérte, az összes fájdalom ellenére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én sem ragaszkodom az epidurálishoz, de nem is vetem el a lehetõségét. Beszéltem már errõl az orvosommal, kis idõn belül el kéne majd döntenem, hogy igénylem- e. Szerintem semmi kivetni, vagy megvetni való nincs abban, ha egy kismama él ezzel a lehetõséggel, nekem van egy barátnõm, akinek már 2 babája van. Az elsõnél nem kért érzéstelenítést, a másiknál pedig igen. Azt mondta, hogy ég és föld különbség volt a két szülés között, és attól függetlenül, hogy mindkettõnél élete legboldogabb perceit élte át, szerinte az epidurál nagyon sokat segített a második gyerkõcnél.
Mi lenne ha 50évvel ezelõtt lenne?Mit csinálnátok???
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy ha úgy döntesz, akkor ezt elõre meg kell beszélni a dokiddal, mert kell hozzá altatóorvos, aki be tudja adni. Meg elmondják pontosan, hogy mikor lehet, hogy smint, szal mindenképp lérdezz rá, mert nem úgy megy, hogy hopp én most akkor kérek... Minden jót!
Én kértem eda-t, de tulajdonképp a végére azt már nem adják, mert akkor nem éreznéd, hogy mikor kell nyomnod. Arra azért jó volt, hogy a "nagy menet" elõtt kaptam 1-2 óra pihenõt, össze tudtam szedni az erõmet, mert elég hosszan vajúdtam, és már elfáradtam. A végétõl ne félj, fáj, de pl. Én nem is nagyon voltam magamnál, csak a légzésre figyeltem, így olyan volt mintha transzban lettem volna, nem is igen éreztem semmit. Amikor meg nyomod ki a babát, már szinte megkönnyebbülés, és hát elmondani nem lehet, hogy milyen fantasztikus érzés, mikor meghallod, látod, azonnal elmúlik minden fájdalmad. :-) Ne félj, semmi értelme, inkább készítsd magad pozitívan fel, mert ha görcsölsz, akkor még jobban tud fájni. 2 hós kiscsaj anyuja
Én meg azt nem értem, hogy ez miért nem alap egy szülésnél, a fájdalomcsillapítás. A fogorvos is ad a gyökérkezeléshez, nem kell kínlódnod ott a székben. Persze, 50 éve nem volt, de szerencsére van, és ha lehet, élni fogok ezzel a lehetõséggel.

Nagyon lelassult a babám, alig mozog valamit, ez befolyásolja a szülést, mennyi lehet még a szülésig?

Legjobb válasz: Szia! Hány hetes vagy? Mit jelent, hogy lelassult. A lepényed jó?

Szia! Hány hetes vagy? Mit jelent, hogy lelassult. A lepényed jó?
A kérdező hozzászólása: 36leszek szerdán a lepény jo teljesen azt mondtak, negyed annyit mozog mint eddig, nézték de minden rendben van eddig,

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!