Találatok a következő kifejezésre: A szülés közvetlenül mennyi időre (3 db)

Közvetlenül a szülés után mennyi ideig hagytak titeket magatokra a babával?

Legjobb válasz: Az örzõben két órát de egyszer kétszer ránk néztek. Közvetlenül a szülés után csak kb. 2 percre

Az örzõben két órát de egyszer kétszer ránk néztek. Közvetlenül a szülés után csak kb. 2 percre
az a gáZ izom a GÁT izom akart lenni :)
Én még nem szültem és még pár évig nem is tervezzük a párommal...de megkérezhetem, hogy mi az hogy varrnak? Itt mindenkit varnak? A gázizmot vágják el...mindenkinél??
Amikor elõször a karomba adták, kb 5 perc, utána õt is rendbehozták, meg engem is, ami volt kb egy olyan 3/4 óra, és utána a megfigyelés végéig, akkor engem letoltak az osztályra, egy óra múlva meg hozák a kisfiamat:)
bp., bajcsy: szülés után hasra tették, aztán mérni, fürdetni vitték, oda apa ment vele, addig engem varrtak, majd 2 órát voltunk 3-asban a szülõszobában, majd átmentünk minden a saját szobába és tul. kép 3 napig szinte ránk sem hederítettek, kivéve vizitkor. jó volt, de nehéz, a férjem nélkül nem is bírtam volna
Végig, a 2 óra megfigyelési idõ alatt.A férjem is ott volt.A szülésznõm 2x benézett hozzánk.
2órát onnantól, hogy varrás stb után magunkra hagytak. de szülés után a fürdetés súlymérés stb is a szülõszobában zajlott- szóval egy pillanatra sem vitték ki onnan. Nagyon jó volt!!
kb 2-2, 5 órát, miután a babát lemosták, felöltöztették. amíg engem stoppoltak, apa babázhatott, majd onnantól, hogy a doki is kiment, olyan 2 órát lehettünk hármasban.
Semennyit elvitték, mert én nagyon szarul voltam, sok vér vesztettem, belázasodtam. Este kicsit odahozattam, de még tartani is alíg bírtam. szülés után 12 órát a szülõszübán voltam megfigyelésen, állandóan jöttel nézték, nem vérzek-e.... Igazán csak másnap délelõttõl voltam életképes, onnantól viszont végig velem volt
Semennyit, de császár volt :( Épp, hogy láthattam, odahozták, hogy megpusziljam.
A kérdező hozzászólása: Persze miután lemérték, felöltöztették, de nem fürdették, csak megtörölgették.
A kérdező hozzászólása: Mi kb. 1 órát töltöttünk el hármasban a szülõszobán.
Szülés után rám rakták pár percre, majd elvitték fürdetni, mérni, addig engem összevarrt a doki, majd utána velem volt egy órát kb. hogy ismerkedjünk, szopizzon. Utána elvitták és legközelebb 2 óra múlva láttam a gyermekágyas osztályon.
Konkrétan semeddig :( Megszületett, megpuszilgattam (szülésznõ fogta), elvitték lefürdetni, megvizsgálni, stb. Aztán legközelebb már csak a szobánkban találkoztunk 4 óra múlva és az éjszakát sem tölthette velem. Pedig a szülés gyorsan, komplikáció mentesen zajlott. Én konkrétan úgy éreztem magam szülés után, mintha misem történt volna, jöttem-mentem, hajlongtam, pakoltam, stb. tatabányai kórház...
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, legtöbb esetben, fõleg elsõ szülésnél szükséges a gátmetszés. Ez egy kb 2 centis vágás, amit utána összevarnak. (Nekem pl. ez a varrás volt a legfájdalmasabb része az egésznek, de gyorsan megvan.)

A szülés után közvetlenül mennyi időre adják ide a Babát, és mikor viszik először szoptatni?

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott azonnal odaadták egy-két percre, utána elvitték egy órára, õt a csecsemõosztályon figyelték meg 1 órán keresztül, engem meg a szülõszobán. Utána felvittek és hozták is a babát, akkor tettem mellre elõször és szépen szopizott is. De van, ahol rögtön mellre tudod tenni, igazából mindegy.

Ahol én szültem, ott azonnal odaadták egy-két percre, utána elvitték egy órára, õt a csecsemõosztályon figyelték meg 1 órán keresztül, engem meg a szülõszobán. Utána felvittek és hozták is a babát, akkor tettem mellre elõször és szépen szopizott is. De van, ahol rögtön mellre tudod tenni, igazából mindegy.
Szülés után ha nincs gond egybõl a melledre teszik kb 2percre utána megfürdetik (ha a párod akarja õ is megfürdetheti)utána jönnek a vizsgálatok kb 20perc és azután kapod meg még ott a szülõszobán és megszoptathatod.Velem 2órát ott volt a baba.
Szia! ez függ a baba és a te állapotodtól is. Ha minden rendben van, akkor már meg is szoptathatod ott a szülõszobán! Nekem nem engedték, elvitték megfürdetni, visszahozták egy 10 percre utána megint elvitték, de mivel délutánra lett meg a baba, 16:40-re, 19ig a szülõszobán kellett lennem, utána meg már nem hozták vissza, hogy elsõ éjszaka tudjak pihenni.Másnap hajnali 4-kor viszont már hozták és nem is adtam oda többet! :)
Ez igazából kórház függõ. Valahol rögtön mellre teheted, úgy magzatmázasan, van ahol megmérik, letisztítják, ilyesmi. De valaki itt írta elõttem, hogy igazából mindegy, pedig nem. Elvileg az lenne a jó, ha ahogy kibújt rögtön rátennék a pocakra, és õ magától(!) kúszik fel a cicihez, ez a reflex hamar el is múlik, és rögtön szopizná az elõtejet. Csak ezt sajnos kevés helyen engedik meg. Az én kislányom felmászott, és csodálatos volt, ahogy ráfeküdt a cicimre, és abbahagyta a sírát, megnyugodott.
Bizony, nagyon kórház-függõ! Érdeklõdj ott, ahol szülni fogsz, hogy ott mi az általános gyakorlat. Azt viszont tudnod kell, hogy ahol nem szokás, ott is jogod van kérni, hogy a szülés utáni fél órában szoptathass, illetve, hogy kihozd szoptatni, amikor Te akarod. A babának az a legjobb, ha születése után minél hamarabb mellre kerülhet és utána akkor kaphat cicit, amikor õ szeretné. Sajnos sok kórházban még nem ez az általános gyakorlat, de ezekben a kórházakban csak akkor fog változni valami, ha minél több kismama áll elõ ilyen igényekkel! Érdeklõdj és ha kell, keress bababarát kórházat (meg persze, ha van rá lehetõséged).
A bababarát kórházakban általában rögtön rádteszik ha minden rendben van vele, majd megmérik, megmossák, felöltöztetik és szoptathatod is.Velem végig ott volt a lányom amég nem ment le a méhösszehúzó infúzió.(2óra)Akkor vették el mikor visszavittek a szobába, de nem sokára vissza is kaptam és többé nem kellett elengednem.Kórházfüggõ, érdeklõdj!

Aki 10-15kg-ot hízott a terhessége alatt, mennyi ment le abból közvetlenül a szülés után, és mennyi idő után nyerte vissza a régi alakját?

Legjobb válasz: Mindig dundi voltam, 60 kilóval kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni (de nagyon vizes voltam, még tokám is volt), 68 voltam hazajövetelkor. Aztán szoptatás alatt igen gyorsan 74 lettem, ebbõl 1 év múlva 60, majd mikor a gyerek elindult 16 hósan és végre elhagytuk a szopit, pár hónap alatt 52-re fogytam, ami pont az ideális a 155 centimhez és ezt egy éve tartom is. Hiába, a napi 2x3 óra játszótérnél nincs nagyobb csodaszer - és még csupa izom is vagyok :)

Mindig dundi voltam, 60 kilóval kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni (de nagyon vizes voltam, még tokám is volt), 68 voltam hazajövetelkor. Aztán szoptatás alatt igen gyorsan 74 lettem, ebbõl 1 év múlva 60, majd mikor a gyerek elindult 16 hósan és végre elhagytuk a szopit, pár hónap alatt 52-re fogytam, ami pont az ideális a 155 centimhez és ezt egy éve tartom is. Hiába, a napi 2x3 óra játszótérnél nincs nagyobb csodaszer - és még csupa izom is vagyok :)
Én 11 kg-ot híztam.2 éves a lányom de még 6kg van rajtam sajnos.
17 kg híztam, szülésnél lement 13 kg.2 hónappal késõbb lement még 5kg.Remélem most is így lesz 14, 5-15kg híztam eddig ma töltöttem be 37. hetet.
16 kg-ot hiztam. Szüléskor jó ha 5 kg lement, maradt hát 11 kg. Nem fogyóztam rögtön, sõt szoptatni sem tudtam, 2 éves volt a fiam amikor már rosszul voltam magamtól és belevágtam az életmódváltásba.Most 10 kg-al kevesebb vagyok mint amikor teherbe estem.
18-at híztam, de 4 kilós volt a babám, és nagyon bevizesedtem, szülés után 1 héttel már csak 6 kg feleslegem volt
Én 53 kg -ról indultam és 85 kg-ig mértem magam. Még hátra volt pár hét. Szülés után 6-7 kg több nem (de lehet hogy még annyi se) Szerencsém volt mert tudtam szoptatni. Pár hónap alatt lement. Ha volt 10-15 percem csináltam gyors felülést , fekvõtámaszt és lábemelést. Ennyi. Szerintem alkattól is függ. Az is igaz, hogy sok idõm nem volt evésre. Lekötött a baba aztán a második és a harmadik. Most kereken 60 kg vagyok 170 magas.
Én 11.5 kg-t híztam(170 cm vagyok, 62.4 kg-al kezdtem), és szülés után 1 hónappal már semmi nem volt rajtam.Most megint babát várok, a 22. hét végén járok, és még nem egész 2 kilót híztam.
Én 50kg-mal kezdtem, kb.65-66-tal mentem szülni, kb.58 voltam a szülés utáni héten, most 3 hónapos a babám és 53 vagyok. Még kb. 3 kg. Hasonlóan volt az elsõ gyerekemnél is. Mire 6-7 hónapos volt, már visszanyertem a súlyom. De tornázgatok is, hogy az alakom is visszanyerjem. És nem árt a tejemnek.
én 56kgval lettem terhes és 80al szültem. olyan 8hós volt a kisfiam mikor már 51kg-ra fogytam vissza.minuszba is mentem pár kgval.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!