Találatok a következő kifejezésre: A szülés közvetlenül mennyi (9 db)

Ikres kismamák, anyukák! Mennyit híztatok a terhességetek alatt? Hány hétre születtek a babák, mekkora súllyal, centivel? Császárral vagy természetes úton? A szüléssel közvetlenül mennyi ment le?

Kiegészítésként érdekelne még az is, hogy ment a szoptatás, volt-e elég tejetek? Mikor mertétek"megvenni az ikerbabakocsit? köszi előre is a sok választ:) 32.hetes ikres kismama

Legjobb válasz: szia,én 37. hétre szültem császárral,nem szoptattam õket,2kg,42cm voltak a csajszikáim. és 20 kg hiztam de leadtam gyorsan. és mi mindent nagyon korán megvettünk mert a terhesség felétõl korházban feküdtem.

szia, én 37. hétre szültem császárral, nem szoptattam õket, 2kg, 42cm voltak a csajszikáim. és 20 kg hiztam de leadtam gyorsan. és mi mindent nagyon korán megvettünk mert a terhesség felétõl korházban feküdtem.
17 kilót híztam, császárral születtek, 36. héten. Szülés után 2 nappal -7 kiló voltam (ettõl kicsit meg is ijedtem...), de akkor még nagyon vizes voltam, és 2 héttel a szülés után voltam ugyanannyi, mint a terhesség elõtt. Gyerekek mérete: 1, 80kg/43 cm, 2 kg/44 cm, 2, 24kg/47 cm. Szoptatás úgy ment, hogy kb. 1 gyereknek elegendõ mennyiség volt (szóval nekem sajnos kevés volt a tejem), folyamatosan fejtem és tápszerrel is pótolni kellett, a gyerekeket váltva szoptattam, azaz kezdeti napi 8 étkezésbõl 2-3 alkalommal került sor 1-1 gyerekre. 1 gyerek szoptatás, utána õ cumisüvegbõl tápszer pótlás, párhuzamosan másik gyerek cumisüvegbõl lefejt tej + tápszer, 3. gyerek utána... kb. így. 4 hónapig tudtam így is csak szoptatni, de ez kínszenvedés volt, elapadt a tejem, utána csak tápszer, viszont nyugisabb lett az életünk és én is tudtam többet pihenni (fejések helyett). Ikrebabakocsit kb. 1 hónappal a születésük elõtt vettem meg, mert nekünk hármasikres kellett és abból elég kevés van.

Közvetlenül a szülés után mennyi ideig hagytak titeket magatokra a babával?

Legjobb válasz: Az örzõben két órát de egyszer kétszer ránk néztek. Közvetlenül a szülés után csak kb. 2 percre

Az örzõben két órát de egyszer kétszer ránk néztek. Közvetlenül a szülés után csak kb. 2 percre
az a gáZ izom a GÁT izom akart lenni :)
Én még nem szültem és még pár évig nem is tervezzük a párommal...de megkérezhetem, hogy mi az hogy varrnak? Itt mindenkit varnak? A gázizmot vágják el...mindenkinél??
Amikor elõször a karomba adták, kb 5 perc, utána õt is rendbehozták, meg engem is, ami volt kb egy olyan 3/4 óra, és utána a megfigyelés végéig, akkor engem letoltak az osztályra, egy óra múlva meg hozák a kisfiamat:)
bp., bajcsy: szülés után hasra tették, aztán mérni, fürdetni vitték, oda apa ment vele, addig engem varrtak, majd 2 órát voltunk 3-asban a szülõszobában, majd átmentünk minden a saját szobába és tul. kép 3 napig szinte ránk sem hederítettek, kivéve vizitkor. jó volt, de nehéz, a férjem nélkül nem is bírtam volna
Végig, a 2 óra megfigyelési idõ alatt.A férjem is ott volt.A szülésznõm 2x benézett hozzánk.
2órát onnantól, hogy varrás stb után magunkra hagytak. de szülés után a fürdetés súlymérés stb is a szülõszobában zajlott- szóval egy pillanatra sem vitték ki onnan. Nagyon jó volt!!
kb 2-2, 5 órát, miután a babát lemosták, felöltöztették. amíg engem stoppoltak, apa babázhatott, majd onnantól, hogy a doki is kiment, olyan 2 órát lehettünk hármasban.
Semennyit elvitték, mert én nagyon szarul voltam, sok vér vesztettem, belázasodtam. Este kicsit odahozattam, de még tartani is alíg bírtam. szülés után 12 órát a szülõszübán voltam megfigyelésen, állandóan jöttel nézték, nem vérzek-e.... Igazán csak másnap délelõttõl voltam életképes, onnantól viszont végig velem volt
Semennyit, de császár volt :( Épp, hogy láthattam, odahozták, hogy megpusziljam.
A kérdező hozzászólása: Persze miután lemérték, felöltöztették, de nem fürdették, csak megtörölgették.
A kérdező hozzászólása: Mi kb. 1 órát töltöttünk el hármasban a szülõszobán.
Szülés után rám rakták pár percre, majd elvitték fürdetni, mérni, addig engem összevarrt a doki, majd utána velem volt egy órát kb. hogy ismerkedjünk, szopizzon. Utána elvitták és legközelebb 2 óra múlva láttam a gyermekágyas osztályon.
Konkrétan semeddig :( Megszületett, megpuszilgattam (szülésznõ fogta), elvitték lefürdetni, megvizsgálni, stb. Aztán legközelebb már csak a szobánkban találkoztunk 4 óra múlva és az éjszakát sem tölthette velem. Pedig a szülés gyorsan, komplikáció mentesen zajlott. Én konkrétan úgy éreztem magam szülés után, mintha misem történt volna, jöttem-mentem, hajlongtam, pakoltam, stb. tatabányai kórház...
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, legtöbb esetben, fõleg elsõ szülésnél szükséges a gátmetszés. Ez egy kb 2 centis vágás, amit utána összevarnak. (Nekem pl. ez a varrás volt a legfájdalmasabb része az egésznek, de gyorsan megvan.)

Mit ettél közvetlenül szülés előtt? Mennyivel? Okozott ez problémát? Hány órakor indult meg a szülésed?

Legjobb válasz: Egyik szülésem napján sem tudtam enni, sõt az elsõ elött 2 nappal nem bírtam inni-enni, sikeresen ki is száradtam a szülés végére.

Egyik szülésem napján sem tudtam enni, sõt az elsõ elött 2 nappal nem bírtam inni-enni, sikeresen ki is száradtam a szülés végére.
Én az elsõ szülésemnél jártam úgy hogy mivel már 8 napja túlhordásban voltam így mindent bevetettem a lépcsõzéstõl a szexen át a fûszeresig. Gyrost ettem jó csípõsen este 8kor....mondván ha ez nem akkor semmi...na hajnali 1kor iszonyú erõs fájdalmakra keltem, azt hittem a csípõs a ludas, ment a hasam, hánytam vagy 2szer aztán világossá vált hogy ezek bizony fájások be a kórházba és 7kor született a fiam. De borzasztó volt mondanom se kell a gyros visszafelé...:((( A második harmadik szülésemnél már direkt csak kímélõket ettem az utolsó napokban tehát mintha mondjuk diétáznék, keksz, abonett, sovány felvágott, joghurt krumpli tehát ilyesmik, de nem is nagyon volt étvágyam mondjuk.
Én este 6 körül ettem szalámis pizzát. Nagyon jól esett. Éjfélkor elkezdett szivárogni a vizem, másnap délre lett meg a lányom. A végén már kaptam infúziót, hogy ne száradjak ki.
Nekem pont egy profitterol fogyasztása közben ment el a magzatvíz este. Semmilyen problémát nem okozott, csak esetleg annyi gáz volt, hogy nem tudtam megenni az egészet, mert hirtelen annyira izgatott lettem... :) Ez este fél kilenckor volt, 2:44-re meg is lett a babám. Könnyû szülés volt.
d.u 4-kor még ebédeltem (kicsit megcsúsztunk), húslevest, barna rizst zöldséggel. 7-kor indultunk a kórházba.
Az elsõ szülésem éppen egy éttermi vacsora közben indult be. Mivel azt hittem, ezek csak jóslók, megettem az összes kaját, jól belaktam. Kb. 9-fél 10 körül vacsiztunk, 10-kor már indultunk is a kórházba, mert addigra tágulásos vérzésem is volt. 2-kor már meg is született a baba. De nem volt gond, mert vajúdás közben minden kijött belõlem... :-)
Hogy elõtte mit ettem azt már nem tudom, de kb 24 órával a szülés elõtt lehetett ez. Ugyanis a vizem éjjel folyt el, és másnap délután született meg a lányom. 1 tábla milkát megettem vajúdás közben, de ennyi. A férjem meg burger kingbe szaladt le reggelizni, mert nem bírta már tovább :)

Aki 10-15kg-ot hízott a terhessége alatt, mennyi ment le abból közvetlenül a szülés után, és mennyi idő után nyerte vissza a régi alakját?

Legjobb válasz: Mindig dundi voltam, 60 kilóval kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni (de nagyon vizes voltam, még tokám is volt), 68 voltam hazajövetelkor. Aztán szoptatás alatt igen gyorsan 74 lettem, ebbõl 1 év múlva 60, majd mikor a gyerek elindult 16 hósan és végre elhagytuk a szopit, pár hónap alatt 52-re fogytam, ami pont az ideális a 155 centimhez és ezt egy éve tartom is. Hiába, a napi 2x3 óra játszótérnél nincs nagyobb csodaszer - és még csupa izom is vagyok :)

Mindig dundi voltam, 60 kilóval kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni (de nagyon vizes voltam, még tokám is volt), 68 voltam hazajövetelkor. Aztán szoptatás alatt igen gyorsan 74 lettem, ebbõl 1 év múlva 60, majd mikor a gyerek elindult 16 hósan és végre elhagytuk a szopit, pár hónap alatt 52-re fogytam, ami pont az ideális a 155 centimhez és ezt egy éve tartom is. Hiába, a napi 2x3 óra játszótérnél nincs nagyobb csodaszer - és még csupa izom is vagyok :)
Én 11 kg-ot híztam.2 éves a lányom de még 6kg van rajtam sajnos.
17 kg híztam, szülésnél lement 13 kg.2 hónappal késõbb lement még 5kg.Remélem most is így lesz 14, 5-15kg híztam eddig ma töltöttem be 37. hetet.
16 kg-ot hiztam. Szüléskor jó ha 5 kg lement, maradt hát 11 kg. Nem fogyóztam rögtön, sõt szoptatni sem tudtam, 2 éves volt a fiam amikor már rosszul voltam magamtól és belevágtam az életmódváltásba.Most 10 kg-al kevesebb vagyok mint amikor teherbe estem.
18-at híztam, de 4 kilós volt a babám, és nagyon bevizesedtem, szülés után 1 héttel már csak 6 kg feleslegem volt
Én 53 kg -ról indultam és 85 kg-ig mértem magam. Még hátra volt pár hét. Szülés után 6-7 kg több nem (de lehet hogy még annyi se) Szerencsém volt mert tudtam szoptatni. Pár hónap alatt lement. Ha volt 10-15 percem csináltam gyors felülést , fekvõtámaszt és lábemelést. Ennyi. Szerintem alkattól is függ. Az is igaz, hogy sok idõm nem volt evésre. Lekötött a baba aztán a második és a harmadik. Most kereken 60 kg vagyok 170 magas.
Én 11.5 kg-t híztam(170 cm vagyok, 62.4 kg-al kezdtem), és szülés után 1 hónappal már semmi nem volt rajtam.Most megint babát várok, a 22. hét végén járok, és még nem egész 2 kilót híztam.
Én 50kg-mal kezdtem, kb.65-66-tal mentem szülni, kb.58 voltam a szülés utáni héten, most 3 hónapos a babám és 53 vagyok. Még kb. 3 kg. Hasonlóan volt az elsõ gyerekemnél is. Mire 6-7 hónapos volt, már visszanyertem a súlyom. De tornázgatok is, hogy az alakom is visszanyerjem. És nem árt a tejemnek.
én 56kgval lettem terhes és 80al szültem. olyan 8hós volt a kisfiam mikor már 51kg-ra fogytam vissza.minuszba is mentem pár kgval.
Nálunk egybõl mikor hazamentünk a kórházból.
Igen, igénybe vehetõ rögtön, vagy a szülést követõ két hónapon belül, a munkavállaló által kért idõpontban.tehát a munkáltató nem szólhat bele.
Fèrjem is ùgy vette ki az 5napot, amikor hazajöttünk, fõnöke gàlànsan felajànlotta, hogy legyen egy hèt... Meg ahogy mi azt elkèpzeltük! Minden nap beràngattàk, mert megàllt az èlet a cègnèl. Pàr òra volt, na de akkor is.. Szerintem az ùj Munka Törvènykönyvet kellene àtböngèszni, google-bòl elèrhetõ. Persze relatìve friss, inkàbb ùgy mondom, hogy az aktuàlist!
A szülést követõen bármikor ki lehet venni. Nálunk úgy volt, hogy azt mondták a férjem fõnökei, hogy a könyvelõ azt mondta, hogy 2 nap jár. Hiába mondtuk, hogy nem, azt mondták, hogy 3 napig maradhat itthon (ebbõl 2 napon behívták délelõtt), más különben ki van rúgva... :S
Nekem már csak 1 hetem van hátra szülésig. A párom már jelezte a munkahelyén, hogy ha hazajöttünk a korházból, akkor õ igénybe is venné az 5 nap szabadságot.Nekünk azt mondták rendben van. Nem szóltak bele, nem problémáztak rajta.
Munkahelye válogatja. Párom nem kapta meg pedig jó lett volna. De ha normális a cég normálisan van szabadnapok amiket fizetik is és normálisan be van jelentve akkor szerintem megoldható.
Akkor veszi ki a párod (két hónapon belül), amikor neki tetszik. Ha problémás a munkahely, akkor hangfelvételt kell készíteni a kikérésrõl, és ha nagyon kekezkednek, akkor be kell õket fenyíteni egy munkaügyi bírósági perrel. Amúgy a munkáltatónak nem kerül semmibe, mert a MÁK fizeti.
Igen, úgy van, ahogy a 3-as és a 7-es írta. Nem szólhat bele a munkáltató!!!
Látom le lettem pontozva, csak nem értem miért. Törvényileg nem szólhat bele a munkáltató, az tuti. Csak ha úgy adódik, többet nem is kell menni az apukának dolgozni...

A szülés után közvetlenül mennyi időre adják ide a Babát, és mikor viszik először szoptatni?

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott azonnal odaadták egy-két percre, utána elvitték egy órára, õt a csecsemõosztályon figyelték meg 1 órán keresztül, engem meg a szülõszobán. Utána felvittek és hozták is a babát, akkor tettem mellre elõször és szépen szopizott is. De van, ahol rögtön mellre tudod tenni, igazából mindegy.

Ahol én szültem, ott azonnal odaadták egy-két percre, utána elvitték egy órára, õt a csecsemõosztályon figyelték meg 1 órán keresztül, engem meg a szülõszobán. Utána felvittek és hozták is a babát, akkor tettem mellre elõször és szépen szopizott is. De van, ahol rögtön mellre tudod tenni, igazából mindegy.
Szülés után ha nincs gond egybõl a melledre teszik kb 2percre utána megfürdetik (ha a párod akarja õ is megfürdetheti)utána jönnek a vizsgálatok kb 20perc és azután kapod meg még ott a szülõszobán és megszoptathatod.Velem 2órát ott volt a baba.
Szia! ez függ a baba és a te állapotodtól is. Ha minden rendben van, akkor már meg is szoptathatod ott a szülõszobán! Nekem nem engedték, elvitték megfürdetni, visszahozták egy 10 percre utána megint elvitték, de mivel délutánra lett meg a baba, 16:40-re, 19ig a szülõszobán kellett lennem, utána meg már nem hozták vissza, hogy elsõ éjszaka tudjak pihenni.Másnap hajnali 4-kor viszont már hozták és nem is adtam oda többet! :)
Ez igazából kórház függõ. Valahol rögtön mellre teheted, úgy magzatmázasan, van ahol megmérik, letisztítják, ilyesmi. De valaki itt írta elõttem, hogy igazából mindegy, pedig nem. Elvileg az lenne a jó, ha ahogy kibújt rögtön rátennék a pocakra, és õ magától(!) kúszik fel a cicihez, ez a reflex hamar el is múlik, és rögtön szopizná az elõtejet. Csak ezt sajnos kevés helyen engedik meg. Az én kislányom felmászott, és csodálatos volt, ahogy ráfeküdt a cicimre, és abbahagyta a sírát, megnyugodott.
Bizony, nagyon kórház-függõ! Érdeklõdj ott, ahol szülni fogsz, hogy ott mi az általános gyakorlat. Azt viszont tudnod kell, hogy ahol nem szokás, ott is jogod van kérni, hogy a szülés utáni fél órában szoptathass, illetve, hogy kihozd szoptatni, amikor Te akarod. A babának az a legjobb, ha születése után minél hamarabb mellre kerülhet és utána akkor kaphat cicit, amikor õ szeretné. Sajnos sok kórházban még nem ez az általános gyakorlat, de ezekben a kórházakban csak akkor fog változni valami, ha minél több kismama áll elõ ilyen igényekkel! Érdeklõdj és ha kell, keress bababarát kórházat (meg persze, ha van rá lehetõséged).
A bababarát kórházakban általában rögtön rádteszik ha minden rendben van vele, majd megmérik, megmossák, felöltöztetik és szoptathatod is.Velem végig ott volt a lányom amég nem ment le a méhösszehúzó infúzió.(2óra)Akkor vették el mikor visszavittek a szobába, de nem sokára vissza is kaptam és többé nem kellett elengednem.Kórházfüggõ, érdeklõdj!

Mennyire gyakori a csecsemőkori agyvérzés? Láttatok már ilyen statisztikát? 100 gyerekből hányat érint szülés közben vagy közvetlenül szülés után?

Legjobb válasz: Konkrét statisztikát nem találtam, de ennyit igen: http://www.origo.hu/lifenetwork/lifemagazin/20100208-az-agyv.. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=8623..

Szülés előtt közvetlenül megborulhat a hormonháztartásom és okozhatja az, hogy teljesen "kirügyezett" az arcom? Ezen kívül 2 hete folyamatosan ürül a nyákom kisebb nagyobb mennyiségben. Mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges, ilyenkor folyamatosan dolgoznak a hormonok. Nekem inkább az elsõ trimeszterben voltak ilyen "rügyezõs" problémáim, habár az is lehet, hogy csak a napsütéses nyár miatt. Nekem az elsõ babánál a nyákdugó egyszerre távozott, utána valamivel több mint egy hét telt el a szülésig. 37 hetes

Igen, lehetséges, ilyenkor folyamatosan dolgoznak a hormonok. Nekem inkább az elsõ trimeszterben voltak ilyen "rügyezõs" problémáim, habár az is lehet, hogy csak a napsütéses nyár miatt. Nekem az elsõ babánál a nyákdugó egyszerre távozott, utána valamivel több mint egy hét telt el a szülésig. 37 hetes

Félidős terhesen mennyi volt a súlygyarapodásod? Mennyi plusz kilóval mentél szülni? Mennyi maradt közvetlenül szülés után?

Elég negy súllyal kezdtem a terhességet (97 kg) Az els? 5-8 hétben felszaladt 2 kg, de aztán megállt a súlygyarapodás, és most, közel félid?s terhesen (19 hét) tartom a 99 kg-ot. Meg is dicsért érte a véd?n?. Nálatok félid?sen mennyi volt a súlytöbblet? Mikor kezdett el jelent?sen n?ni a súlyotok? összességében hogy áltatok a végére?

Legjobb válasz: 77 kilósan kezdtem a terhességemet, 27 hetesen 3 kiló plusz volt rajtam a végére kereken 10. A kórházból 77,5 kilósan jöttem haza. Most lesz 1 éves a kisfiam és 74 kiló vagyok.

77 kilósan kezdtem a terhességemet, 27 hetesen 3 kiló plusz volt rajtam a végére kereken 10. A kórházból 77, 5 kilósan jöttem haza. Most lesz 1 éves a kisfiam és 74 kiló vagyok.
Szia. Én is súlytöbblettel vagyok. Nekem a fél ideig semmi nem jött fel.Most vagyok a 30.hétbe és + 4kg.. Az elõzõ terhességem is ilyen volt a végére +9kg lett... Üdv
18 hetes vagyok, eddig plusz 2 kg. 54-el kezdtem (170cm). Mindenki riogat, hogy a vékony alkatú nõkre észrevétlenül felcsúszik 20-25 kg is. Kíváncsi leszek. Azért jó lenne elkerülni....
félidõsen még egyáltalán nem volt, azt hiszem 24. héten volt plusz 1 kg. 13 lett a legvégére, aminek nagy részét a 26 és 36. hét között szedtem fel. 10 ment le egybõl, még egy az elsõ hónap végére és kettõ még várat magára. 3 hónapja szültem
Szia! Én + 10 kg-al kezdtem a terhességemet. Félidõsen -2 kg-nál jártam. Szülni +4 kg-al mentem. Szülés után 1- kg. Mire hazaértem -5 kg. Mindez a kiindulási súlyomhoz képest, pedig ettem rendesen és nem is keveset :O
Úgy nagyobb gyarapodás nem nagyon volt, alattomosan kúsztak fel a kilók. :) 60 kilóval kezdtem. 20. hét 63, 5 kg 24. hét 66 kg 28. hét 69, 5 kg 31. hét 70, 5 kg 33. hét 72, 5 kg 36. hét 73 kg 38. hét 74 kg 40. hét 76 kg A szülés utáni napon 70 kiló voltam, 4 nap után jöttünk haza, akkor már csak 68 kiló. Aztán kb. még 4 hét alatt lement még 3 kiló, azóta megállt. Szóval most 65 kiló vagyok, és ez már ledolgozásra vár. :) 3 és fél hónapos kislány anyukája
szia! 60 kg-ról indultam elsõ gyereknél félidõben kb +2kg és a 7-9 ik hónapig +27 Kg!!!! elég durva volt. szülés után -10 kg szóval 79kg voltam majd egy jó év kellett hozzá - pedig szoptattam rendesen és mozogtam is hogy még -9 kg legyen ! 70-71 kg nál megálltam és sehogy sem tudtam lejebb adni - pedig hónapokig nehéz fizikai munkát végeztem. De most hogy terhes lettem a második babával és folyton hányok meg megy a hasam rögtön lejebb adtam pár kilót!
Szia. Az elsõ babánál félidõben +9, a végén pedig összesen 12 kg. Most 24 hetesen +4 kilónál tartok, de 8 kilóval súlyosabban kezdtem. Szerintem sokat számít, hogy az ember az átlagsúlyához képest mennyivel kezd, és persze, hogy mennyire figyel az étkezéseire. :)
20. hétnél plussz 4 kiló, a végére 24... Utána lendült meg... Most a 20.nál is már vagy 6 volt, most a 37-en tartok 22nél.
18 hetes vagyok és +3kg(164cm), a védõnõm már szólt is, hogy figyeljek jobban oda mit eszem:( Én odafigyelek, mondtam is, csak nálam az a baj ha nem mozgok intenzíven felkúsznak lassan a kilók, nekem nem elég a kismama torna meg a séta mozgásnak:(Pedig most csak ezt szabad és ezt is teszem.Aztán majd meglátjuk mi lesz a vége?.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!