Találatok a következő kifejezésre: A szülés közvetlenül (49 db)

Ikres kismamák, anyukák! Mennyit híztatok a terhességetek alatt? Hány hétre születtek a babák, mekkora súllyal, centivel? Császárral vagy természetes úton? A szüléssel közvetlenül mennyi ment le?

Kiegészítésként érdekelne még az is, hogy ment a szoptatás, volt-e elég tejetek? Mikor mertétek"megvenni az ikerbabakocsit? köszi előre is a sok választ:) 32.hetes ikres kismama

Legjobb válasz: szia,én 37. hétre szültem császárral,nem szoptattam õket,2kg,42cm voltak a csajszikáim. és 20 kg hiztam de leadtam gyorsan. és mi mindent nagyon korán megvettünk mert a terhesség felétõl korházban feküdtem.

szia, én 37. hétre szültem császárral, nem szoptattam õket, 2kg, 42cm voltak a csajszikáim. és 20 kg hiztam de leadtam gyorsan. és mi mindent nagyon korán megvettünk mert a terhesség felétõl korházban feküdtem.
17 kilót híztam, császárral születtek, 36. héten. Szülés után 2 nappal -7 kiló voltam (ettõl kicsit meg is ijedtem...), de akkor még nagyon vizes voltam, és 2 héttel a szülés után voltam ugyanannyi, mint a terhesség elõtt. Gyerekek mérete: 1, 80kg/43 cm, 2 kg/44 cm, 2, 24kg/47 cm. Szoptatás úgy ment, hogy kb. 1 gyereknek elegendõ mennyiség volt (szóval nekem sajnos kevés volt a tejem), folyamatosan fejtem és tápszerrel is pótolni kellett, a gyerekeket váltva szoptattam, azaz kezdeti napi 8 étkezésbõl 2-3 alkalommal került sor 1-1 gyerekre. 1 gyerek szoptatás, utána õ cumisüvegbõl tápszer pótlás, párhuzamosan másik gyerek cumisüvegbõl lefejt tej + tápszer, 3. gyerek utána... kb. így. 4 hónapig tudtam így is csak szoptatni, de ez kínszenvedés volt, elapadt a tejem, utána csak tápszer, viszont nyugisabb lett az életünk és én is tudtam többet pihenni (fejések helyett). Ikrebabakocsit kb. 1 hónappal a születésük elõtt vettem meg, mert nekünk hármasikres kellett és abból elég kevés van.

Aki vizesedett a terhessege alatt, hany kg-mal lett konnyebb kozvetlenul a szules utan?

Eddig 17 kg-ot szedtem fel, rengetegnek tunik, de szinte nem is latszik rajtam, csak a pocim nagy. Remelem a nagyresze viz. 34 hkm.

Legjobb válasz: Közvetlenül szülés után nem mértem, de szülés után 1 héttel 9-10 kg-val voltam könnyebb mint amennyivel szülni mentem. Összesen kb. ennyit is híztam (az utolsó 2 hétben jött fel nekem 4 kg ami valószínûleg mind víz volt), szóval ami feljött az mind le is ment.

Közvetlenül szülés után nem mértem, de szülés után 1 héttel 9-10 kg-val voltam könnyebb mint amennyivel szülni mentem. Összesen kb. ennyit is híztam (az utolsó 2 hétben jött fel nekem 4 kg ami valószínûleg mind víz volt), szóval ami feljött az mind le is ment.
Elõzõ vagyok, még annyi: közvetlenül a szülés utáni 2-3 napban én még fokozottan vizesedtem, a szülés alatt kapott infúziót is mind tartotta még a szervezetem, 4. napon indult meg kifelé a sok víz, addig olyan volt a lábam mint egy elefánté. Úgyhogy ne ijedj meg, hogy ha szülés utáni napon még vizes vagy, kell kis idõ amíg beindulnak a dolgok.
Összesen 17-18kgt szedtem fel, és mire hazamentem a szülés után pont 10 kg-vel voltam kevesebb! Utána nem mozdult a súlyom, de 6 hónappal késõbb 3 hét alatt lement 8, 5 kg
18 kg plusszal mentem szülni, nagyon vizes voltam. 1, 5 héttel a szülés után 1 kg sem volt rajtam.
177 cm vagyok, 78 kg val lettem terhes az elsõ babámmal, 18 kg plusszal mentem szülni de annyira vizes voltam hogy a szám feldagadt a kezem, a lábam a duplája volt de szó szerint, térdig. Szülés utáni 2. naptól napi 15 ször mentem pisilni kb. Otthon (5 nap után) lemértem magam (ugyanazon a mérlegen ahol terhesen méretkeztem) és 75 kg voltam, nem hittem a szememnek...ebbõl 3400 gramm volt a fiam, tehát nem egy óriás.
nagyon vizesedtem, 23 kilot hiztam. 3400 gramm volt a babam, szules utan 3 nappal, itthon alltam merlegre, -3 kg csak :( Pedig akkorra mar a viz is lement.
Ezt olvasva kezdem azt hinni hogy még van remény, sokat hiztam , rengeteget és még kétésfél hónap van a szulésig, de remélem rajtam is a nagy része víz és le fog menni...
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.
A kérdező hozzászólása: szülés utánt akartam írni.
Hát, olyan, mint egy üres bevásárlószatyor, gyûrött, üres, löttyedt. Én is 25 voltam, mikor szültem, szintén pici pocival, semmi nem látszik már a hasamon, ugyanolyan, mint terhesség elõtt, se csík, se semmi, de tényleg. Nekem pár hónap alatt ment vissza, nem sportoltam semmit.
Nekem nagyon kellemetlen meglepetes volt, ami a szülés után várt, pedig sosem voltam vékony, de megis...most a másodiknál tuti a terhesnacijaimat és pólóimat viszem be a kórhazba, mert az elsõnél naivan azt hittem simán rám jönnek majd a terhesség elõtti cuccaim...fú de kellemetlen volt:-D naiv én..csodat ne várj azért rögtön, de drukkolok, hogy ne is járj úgy, mint én! Gyors szülést és sok tejcsit! 11 hkm
25 évesen szültem az elsõt, kórházból már úgy jöttem ki, mint aki nem is szült. De nekem a 8.hónapig nagyon pici volt a babám/hasam, csak az utolsó pár hétben hajrázott egy nagyot. Végig hasfogót hordtam, lehet ez is számított.
Nekem nagyon gyorsan lement mert keveset híztam (8 kilót), szintén vékony voltam nulla hassal a terhesség elõtt. Szülés után 5 nappal a régi gatyáimban jártam, de a szûkebb pólóim csak 2-3 hét múlva jöttek rám újból. Megereszkedett a hasam, de nagyon szépek és fokozatosan visszament.
Barátnõm kifejezetten vékony derekú magas, izmos csaj. Neki szülés után pár héttel visszahúzodott a hasa. Viszont a bõre szétrepedt és megnyúlt. A fia azóta már óvodába jár és a barátnõm a sok edzés árán sem tudta teljesen "helyrehozni" a hasát.
Puha lesz, latymatag és idõ mire visszahúzódik.
Nekem 1 hét után a hasam ugyanolyan volt mint elõtte. A csípõmön látszódott inkább, de a terhesség elõtti farmeremben jöttem haza.
szülés után elég csúnya álltalában mindenkinek, ....én szépet még nem láttam, de nem is lehet elvárni... olyan mint egy leeresztett labda, nagyobb és löttyedt... de ez hamar helyre jön nyug!!! akkor úgy sem ez fog érdekelni :)
Szülés után közvetlenül még nagy lesz. A régi nadrágaid ha nem híztál sokat akkor kb a 4-6ik héten mennek majd rád, (elöfurdulhat elöbb). Nekem pl a második terhesség után a hasam nagy maradt, pedig kevesebbet híztam mint az elsövel. De kb 6 hós volt a lányom amikor már éreztem, hogy csak a háj maradt, a has vissza húzodott.
25 évesen született elsõ babám, koraszülött volt, és 2 hétig kórházban voltunk, 17 kg volt rajtam annak nagy része víz volt és ezért mikor hazajöttem a rendes normális nacimban jöttem haza.

Közvetlenül a szülés után mennyi ideig hagytak titeket magatokra a babával?

Legjobb válasz: Az örzõben két órát de egyszer kétszer ránk néztek. Közvetlenül a szülés után csak kb. 2 percre

Az örzõben két órát de egyszer kétszer ránk néztek. Közvetlenül a szülés után csak kb. 2 percre
az a gáZ izom a GÁT izom akart lenni :)
Én még nem szültem és még pár évig nem is tervezzük a párommal...de megkérezhetem, hogy mi az hogy varrnak? Itt mindenkit varnak? A gázizmot vágják el...mindenkinél??
Amikor elõször a karomba adták, kb 5 perc, utána õt is rendbehozták, meg engem is, ami volt kb egy olyan 3/4 óra, és utána a megfigyelés végéig, akkor engem letoltak az osztályra, egy óra múlva meg hozák a kisfiamat:)
bp., bajcsy: szülés után hasra tették, aztán mérni, fürdetni vitték, oda apa ment vele, addig engem varrtak, majd 2 órát voltunk 3-asban a szülõszobában, majd átmentünk minden a saját szobába és tul. kép 3 napig szinte ránk sem hederítettek, kivéve vizitkor. jó volt, de nehéz, a férjem nélkül nem is bírtam volna
Végig, a 2 óra megfigyelési idõ alatt.A férjem is ott volt.A szülésznõm 2x benézett hozzánk.
2órát onnantól, hogy varrás stb után magunkra hagytak. de szülés után a fürdetés súlymérés stb is a szülõszobában zajlott- szóval egy pillanatra sem vitték ki onnan. Nagyon jó volt!!
kb 2-2, 5 órát, miután a babát lemosták, felöltöztették. amíg engem stoppoltak, apa babázhatott, majd onnantól, hogy a doki is kiment, olyan 2 órát lehettünk hármasban.
Semennyit elvitték, mert én nagyon szarul voltam, sok vér vesztettem, belázasodtam. Este kicsit odahozattam, de még tartani is alíg bírtam. szülés után 12 órát a szülõszübán voltam megfigyelésen, állandóan jöttel nézték, nem vérzek-e.... Igazán csak másnap délelõttõl voltam életképes, onnantól viszont végig velem volt
Semennyit, de császár volt :( Épp, hogy láthattam, odahozták, hogy megpusziljam.
A kérdező hozzászólása: Persze miután lemérték, felöltöztették, de nem fürdették, csak megtörölgették.
A kérdező hozzászólása: Mi kb. 1 órát töltöttünk el hármasban a szülõszobán.
Szülés után rám rakták pár percre, majd elvitték fürdetni, mérni, addig engem összevarrt a doki, majd utána velem volt egy órát kb. hogy ismerkedjünk, szopizzon. Utána elvitták és legközelebb 2 óra múlva láttam a gyermekágyas osztályon.
Konkrétan semeddig :( Megszületett, megpuszilgattam (szülésznõ fogta), elvitték lefürdetni, megvizsgálni, stb. Aztán legközelebb már csak a szobánkban találkoztunk 4 óra múlva és az éjszakát sem tölthette velem. Pedig a szülés gyorsan, komplikáció mentesen zajlott. Én konkrétan úgy éreztem magam szülés után, mintha misem történt volna, jöttem-mentem, hajlongtam, pakoltam, stb. tatabányai kórház...
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, legtöbb esetben, fõleg elsõ szülésnél szükséges a gátmetszés. Ez egy kb 2 centis vágás, amit utána összevarnak. (Nekem pl. ez a varrás volt a legfájdalmasabb része az egésznek, de gyorsan megvan.)

A fogadott szülésznőnek mikor "kell" odaadni a neki szánt pénzt? Közvetlenül a szülés után vagy később?

Legjobb válasz: Nálunk a férjem adta, közvetlenül a szülés után. Ha biztosan tudod, hogy meglátogat az osztályon is majd téged, akkor ott is odaadhatod, tudja, hogy nem fogsz elszaladni, de neki is megnyugtatóbb, ha megkapta...

Nálunk a férjem adta, közvetlenül a szülés után. Ha biztosan tudod, hogy meglátogat az osztályon is majd téged, akkor ott is odaadhatod, tudja, hogy nem fogsz elszaladni, de neki is megnyugtatóbb, ha megkapta...
Én hajnalban szültem és reggel bejött 8 kor megnézni minket és akkor adtam neki. mikor jöttünk haza akkor is elköszöntünk és még egy fényképet is hozott be a férjem a kisfiamról és akkor még odaadtuk neki. Nagyon örült neki! Szerintem szülés után
én akkor adtam amikor mentünk haza, szülész dokinak meg a varratszedés után.
Mivel nekem nem volt alkalmam odaadni a dokimnak a pénzt, míg a kórházban voltam (mindig volt ott még valaki), így az elsõ kontrollon adtam oda neki
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mit ettél közvetlenül szülés előtt? Mennyivel? Okozott ez problémát? Hány órakor indult meg a szülésed?

Legjobb válasz: Egyik szülésem napján sem tudtam enni, sõt az elsõ elött 2 nappal nem bírtam inni-enni, sikeresen ki is száradtam a szülés végére.

Egyik szülésem napján sem tudtam enni, sõt az elsõ elött 2 nappal nem bírtam inni-enni, sikeresen ki is száradtam a szülés végére.
Én az elsõ szülésemnél jártam úgy hogy mivel már 8 napja túlhordásban voltam így mindent bevetettem a lépcsõzéstõl a szexen át a fûszeresig. Gyrost ettem jó csípõsen este 8kor....mondván ha ez nem akkor semmi...na hajnali 1kor iszonyú erõs fájdalmakra keltem, azt hittem a csípõs a ludas, ment a hasam, hánytam vagy 2szer aztán világossá vált hogy ezek bizony fájások be a kórházba és 7kor született a fiam. De borzasztó volt mondanom se kell a gyros visszafelé...:((( A második harmadik szülésemnél már direkt csak kímélõket ettem az utolsó napokban tehát mintha mondjuk diétáznék, keksz, abonett, sovány felvágott, joghurt krumpli tehát ilyesmik, de nem is nagyon volt étvágyam mondjuk.
Én este 6 körül ettem szalámis pizzát. Nagyon jól esett. Éjfélkor elkezdett szivárogni a vizem, másnap délre lett meg a lányom. A végén már kaptam infúziót, hogy ne száradjak ki.
Nekem pont egy profitterol fogyasztása közben ment el a magzatvíz este. Semmilyen problémát nem okozott, csak esetleg annyi gáz volt, hogy nem tudtam megenni az egészet, mert hirtelen annyira izgatott lettem... :) Ez este fél kilenckor volt, 2:44-re meg is lett a babám. Könnyû szülés volt.
d.u 4-kor még ebédeltem (kicsit megcsúsztunk), húslevest, barna rizst zöldséggel. 7-kor indultunk a kórházba.
Az elsõ szülésem éppen egy éttermi vacsora közben indult be. Mivel azt hittem, ezek csak jóslók, megettem az összes kaját, jól belaktam. Kb. 9-fél 10 körül vacsiztunk, 10-kor már indultunk is a kórházba, mert addigra tágulásos vérzésem is volt. 2-kor már meg is született a baba. De nem volt gond, mert vajúdás közben minden kijött belõlem... :-)
Hogy elõtte mit ettem azt már nem tudom, de kb 24 órával a szülés elõtt lehetett ez. Ugyanis a vizem éjjel folyt el, és másnap délután született meg a lányom. 1 tábla milkát megettem vajúdás közben, de ennyi. A férjem meg burger kingbe szaladt le reggelizni, mert nem bírta már tovább :)

Maradt valakinek a cukorbetegség szülés után is? Ezt mikor nézik, közvetlenül a szülés után, vagy a hat hét után?

akinek megmaradt, az a szülés után is ugyanúgy diétázik, vagy lazít rajta, nem úgy mint terhesség alatt?

Legjobb válasz: szia! ezt nem nézik, szülés után már sz.rnak ránk :) neked kell elmenni megnézetni, ha akarod én is cukorbeteg voltam, de azóta még csak egyszer nézettem, nem éhgyomorra. kicsit magas volt, de nem vészes. de egyébként van olyan, hogy szülés után is megmarad.

szia! ezt nem nézik, szülés után már sz.rnak ránk :) neked kell elmenni megnézetni, ha akarod én is cukorbeteg voltam, de azóta még csak egyszer nézettem, nem éhgyomorra. kicsit magas volt, de nem vészes. de egyébként van olyan, hogy szülés után is megmarad.
A 3. válaszoló vagyok. A Margit kórházba jártam, de az utolsó hónapban orvost és kórházat váltottam, pont a cukorbetegség miatt, hogyha bármi gond lenne a babával akkor el tudják azonnal látni. A Baross utcai klinikán szültem így, mert ott van gyermek intenzív. Hál istennek nem volt szükség rá, de a biztosra mentem...Ha még nem szültél esetleg kérdezz rá az orvosodnál, hogy a babát, hogy tudják ellátni ha probléma lenne a cukrával, vagy esetleg át kell szállítani másik kórházba.Nem mindegy mert az is idõ.
elõzõ A vajúdás allat nekem is többször mérte szülésznõ.
Nekem mondaták a kórházabn, hogy csinálatssak szülés után 6 héttel vérképet, mivel terhességi cukorbetegségem vilt, illetve aszülés után vért kaptam, annyira alacsony volt a haematokritem. Azóta voltam vérvételen, a cukrom teljesen jó lett.
második vagyok, Cegléden szültem, de én csak diétáztam, inzulin nem kellett, így elmúlt
Szia! Nekem folyamatosan mérnem kellett a vajúdás alatt, de mivel pont éjszaka volt és az éjjeli hosszantartó inzulin bennem volt így jó volt a cukorszintem. A babámét is fokozottan nézték egészen addig míg haza nem jöttünk és nekem is mérnem kellett még utána két hétig. A diétát tartottam és tartom azóta is mivel ötbõl öt orvos közölte, hogy idõ kérdése és cukros leszek a genetikai hajlam és a családfám miatt. Most 13 hónapos a babám és már két hónapja vannak nagyon magas kiurgó értékeim, ezért hamarosan felveszem a kapcsolatot anyukám volt cukororvosával. Ha te terhességi cukros vagy és van cukormérõd akkor vidd magaddal a szülésre és mérjed közben és utána is. És természetesen a diéta kötelezõ! Minden jót.
Én a balassagyarmatiba szültem, senkit nem érdekelt szülés után a cukor. Se a kórházat, se a háziorvost, se a védõnõt. Annyit se mondtak, hogy nézessem meg. Van itthon mérõm, néha megnéztem, nálam minden rendben.
A kérdező hozzászólása: melyik kórházban szültetek? remélem nekem sem marad meg a cukor...
Nekem a szülés után mérték a kórházban folyamatosan, akkor minden rendben volt. Aztán én jelentkeztem 6 hét után terheléses mérésre. Sajnos nagyon magas volt (19). Már 7 hónapja szültem és nem múlt el azóta sem. Napi 4X szúrom az inzulint, természetesen diétáznom kell. Úgy néz ki, hogy már cukorbeteg maradok :( Remélem neked elmúlik! Minden jót!
nálunk se nézték szülés után, de nagyon alacsony lehetett 19 órás vajúdás és szülés után, és a dokim és a szülésznõm is azzal engedtek fel az osztályra, hogy már belém töltöttek néhány mini islert és linzert, azt mondták egyek mindent, aztán itthon megnézettem a háziorvosommal és rendben volt
utolsó elõtti vagyok a szülés után rõgtön nézték a baba cukrát és mivel 2, 7 volt, kapott cukros vizet (Margit kórházban)

Mi történik közvetlenül a szülés után?

Nem vagyok terhes, meg semmi ilyen, csak nagyon érdekel a szülés és az ezzel kapcsolatos összes dolog.

Legjobb válasz: Én 33 hetes kismama vagyok szóval még van idõm a szülélsig, de én úgy gondolom, hogy már a teherbeesés után megkezdõdik az ismerkedés baba és mama között. Mire a terhesség végére ér az ember szerintem már annyira szoros a kötelék, hogy a szülés után sem lesz fura, hogy ott van egy pici emberke, hanem inkább még nagyobb öröm, hogy végre teljesen egymásra "talált" az új család. De viszont, hogy mik történnek a szülés után nem tudom, de a neten is biztos találsz róla néhány cikket én is ott szoktam "tudakozódni". És hogy mikor engednek haza a kórházból a babával együtt szerintem sokminden befolyásolja. Baba mama állapota egyaránt. Nálunk álltalában 4 nap a normál szülés után és 5-6 a császár után persze csak ha minden rendben van!

Én 33 hetes kismama vagyok szóval még van idõm a szülélsig, de én úgy gondolom, hogy már a teherbeesés után megkezdõdik az ismerkedés baba és mama között. Mire a terhesség végére ér az ember szerintem már annyira szoros a kötelék, hogy a szülés után sem lesz fura, hogy ott van egy pici emberke, hanem inkább még nagyobb öröm, hogy végre teljesen egymásra "talált" az új család. De viszont, hogy mik történnek a szülés után nem tudom, de a neten is biztos találsz róla néhány cikket én is ott szoktam "tudakozódni". És hogy mikor engednek haza a kórházból a babával együtt szerintem sokminden befolyásolja. Baba mama állapota egyaránt. Nálunk álltalában 4 nap a normál szülés után és 5-6 a császár után persze csak ha minden rendben van!
Minden kórházban más a szülés utáni protokoll. A legideálisabb esetben, amikor anya-baba is tökéletesen egészségesek: A babát megmérik, megfürdetik, stb. (ellátják), majd egyedül hagyják a friss családot kb. 2 órára s szülõszobában. Akkor anya kicsit kipiheni magát, megpróbálja megszoptatni a babát. Apa is megfogja a babát, fényképek készítése, stb. Igen, már akkor elkezd vérezni, amikor megszületik a baba. A betét csere ideális esetben megy egyedül, ha rosszabbul van, akkor az ápolók segítenek. Amikor eltelik a két óra nálunk úgy volt, hogy a szülésznõ felsegített, elkísért pisilni, felöltöztünk, stb. a baba ment az õrzõbe, megvizsgálja gyerekorvos, én a babás szobába baba nélkül, és az elsõ felkelésig egyedül. Ilyenkor lehet egyet aludni, pihenni, stb. Aztán ha sikerül összeszedni magunkat mehettünk a babáért. Az elsõ felkeléshez csengetni kell, nehogy ájulás, stb. legyen. Akkor még segítenek betétben, stb. de utána egyedül kell elvileg boldogulni + a babát is ellátni. Ki lehet hozni az osztályra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nálunk is az volt mint a 2. válaszolónál. Szülés után elvitték a babát mosdatni, mérni stb, engem összevarrtak (gátmetszés), utána behozták a felöltöztetett babát, odatették mellém (persze a férjemmel fogalmunk sem volt hogy mit kezdjünk vele úgyhogy csak nézegettük :) ), utána elvitték a babát a többi baba közé, nekem a szülésznõ segített zuhanyozni, felvenni a hálóinget, betét+bugyi (nem volt ciki, alig éltem), és betoltak tolószékben az ágyamhoz. Ez volt hajnali 4 körül. 6-kor mehettem a babáért, aludni nem bírtam elõtte de addigra annyira rendbe jöttem hogy el tudtam menni a babáért. Onnantól el is tudtam látni (délelõtt mindent megmutattak a csecsemõs nõvérek, hogyan fogjam meg, szoptatás, pelenkázás). Aki császáros volt, õ is másnap már el bírta látni a babáját. Igen, rögtön véreztem, nem volt vészes. 4 nap után engednek haza mindenkit onnan ahol szültem (kivéve ha pl antibiotikum kell a babának, nagyon besárgul vagy egyéb gond van). Amikor odatették a babát mellém, furcsa volt, nem öntött el az anyai ösztön, inkább örültem hogy vége van a hordóhasnak, túl vagyok a szülésen, és féltem hogy mi lesz ezután, megállom-e a helyemet. Csak akkor kezdtem beleszeretni a gyerekbe miután hazajöttünk, de akkor nagyon :) Úton van a második, már tudom hogy mit jelent az egész procedúra, alig várom hogy megszülessen, már tudok vele mit kezdeni :)
A gyakorlati része ugyanaz volt nálunk is, mint az elõzõ válaszolóknál. Hogy milyen érzés volt? Nagyon vártam hogy megszülessen, én is azt gondoltam, mint az elsõ válaszoló, hogy már ismerem a babát és szeretem. De ahogy rám tették, csak az járt a fejemben, hogy milyen nehéz (3550 g volt, de kicsit el voltam fáradva). A kórházban is sokat nézegettem, meg otthon is, de az elején még nagyon idegennek tûnt. Hiányzott az ismerõs rugdosás belülrõl, pár napig önkéntelenül nagyon sokat nyúlkáltam a hasamhoz, simogattam, aztán rájöttem, hogy üres, nincs bent senki. Aki kint volt, az meg nagyon távolinak tûnt. Nekem kellett 3 hét, mire igazán elkezdett kialakulni a kötõdés. Elõtte is volt valami, pár nap után már el sem tudtam képzelni az életemet nélküle, sírni sosem hagytam volna, ölelgettem, szerettem kézben tartani stb., de utána egyik pillanatról a másikra minõségében teljesen más lett minden. Biztos összefügg azzal is, hogy az elején azért nagyon tudott fájni a szoptatás. Mikor az rendbejött, helyreállt a világrend. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mind a két babát azon magzatmázasan odaadták nekem, kicsit megdajkáltam, aztán elvitték megmérni, felöltöztetni. A nagynál varrtak jó sokat, a kicsinél nem kellett. Közben a férjem visszahozta a babákat, megvizsgált még az orvos, aztán elmentek. A 2 óra megfigyelés alatt többször bejött a szülésznõ megnézni, a hasamat megnyomogatni. A nagynál egy decemberi napfényes reggel volt, beragyogott a nap a szülõszobába. Minket meg nem dobtak ki onnan, mert nem kellett a szoba senkinek, az alapítványiból meg éppen hazament valaki, ahová mentem volna. Egy álom volt. Csend és nyugalom. A nagy nem akart szopizni, õ aludt rengeteget, a kicsi meg nem kaphatott 2 óráig tejet, mert nagyon buborékot, megvizsgálták még1x mikor a szobába indultunk. A nagyot én toltam át a szobánkba, a kicsit is próbáltam, õt nem hagyták. Mielõtt elindultunk volna a szobába akkor is jött a szülésznõ, megnézett mág1x, segített hálóinget venni, meg bugyit. Érdemes a szülõszobai cuccba is tenni egyet mindenbõl. Én mind a két szülés után egy jó kis zuhanyra vágytam. Én rooming-os kórházban szültem, a baba csak a fürdetések alatt nem volt velem. Oda is tudtam volna menni, de általában én is akkor zuhanyoztam, rendbe raktam magam. Szerintem arra, hogy a babádat a mellkasodra rakják, nem lehet felkészülni. Lehet róla elképzelésed. A nagyobbnál tudom, hogy a depici volt az elsõ reakcióm. A kicsinél meg az, hogy jéé, tiszta bátyja :)
Megszületett a baba, utána rögtön még pucéran a hasamra tették. Picit pihentünk, elvágták a zsinórt, megszületett a lepény. Elvitték a picit mosdatni és mérni, míg engem varrtak. Aztán visszahozták a babát és 2 óra megfigyelés alatt együtt lehettünk hárman. Varrás után lemosták az alfelem, mielõtt a szülõszobáról kitoltak, pisilni kellett volna, de mivel ágytálba nem ment, katétert kaptam. Aztán egy összehajtott lepedö a lábam közé, és kerekesszékben áttoltak a gyermekágyra. Ott bemásztam az ágyba, a gyereket pedig otthagyták velem. Fél óra múlva jött megint egy szülésznõ, hogy megnézzen, megkértem hogy vegyük ki a karomból a tût, és menjünk el pisilni. Ekkor vettem bugyit és betétet, a mosdóig lepedõvel a lábam közt csoszogtam el. Fura volt az egész, olyan szürreális, mintha nem is velem történt volna. Fáradt voltam, fájt mindenem, de soha nem voltam még olyan boldog és büszke , mint akkor. Az ösztönök megvoltak, az alap dolgokat meg tudtam, egy áldottjó gyereket kaptam, szóval szuper volt. Annyira jó illata volt, olyan jó volt megfogni. Elsõ éjjel alvás helyett csak a nézegettem. 4 éjszakát voltunk benn.
Nem rég szültem, így friss az élmény. Csodálatos volt ami utána jött. Az az iszonyú fájdalom hirtelen megszûnik, amirõl már azt hiszed, hogy sosem lesz vége és akkor a hasadra rakják azt pici kisembert, aki ettõl rögtön megnyugszik. Fantasztikus érzés volt, egyszerre öntött el a szeretet, hála azok felé, akik segítettek és a felelõsség a pici iránt. Így voltunk kb. 10 percig aztán elvitték fürdetni, megmérni, alig akartam elengedni. Utána odaadták az apukájának engem meg közben összevarrtak és megmostak alul. Aztán felöltöztettük a babát és jött az elsõ szopizás. Mindeközben én csak feküdtem, nem is bírtam volna felállni, de még felülni sem. Egy órát voltunk a szülõszobán, aztán tolószékben vittek le az ágyamhoz. 3 napot voltunk a kórházban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És köszönöm hogy ilyen õszintén meséltetek egy ilyen bensõséges élményrõl :) Jó babázást mindenkinek!

Közvetlenül a szülés előtt is lehet eda-t kérni vagy előre meg kell beszélni a szolnoki kórházban?

Legjobb válasz: minek egyáltalán edat kérni én már két szülésen vagyok túl és látod itt vagyok nem kell félned ennyire a szüléstõl pár órát lesz csak rossz és utána már nem azt meg ki lehet bírni jobban tennéd ha nem ezen törnéda fejed mert akkor ha ennyire izgulsz sokkal tovább fog tartani a vajudási idõszakod ez megfigyelésen alapszik addig amíg el nem jön az idõ próbálj meg megnyugodni ha kérdésed van szívesen válaszolok rá.

minek egyáltalán edat kérni én már két szülésen vagyok túl és látod itt vagyok nem kell félned ennyire a szüléstõl pár órát lesz csak rossz és utána már nem azt meg ki lehet bírni jobban tennéd ha nem ezen törnéda fejed mert akkor ha ennyire izgulsz sokkal tovább fog tartani a vajudási idõszakod ez megfigyelésen alapszik addig amíg el nem jön az idõ próbálj meg megnyugodni ha kérdésed van szívesen válaszolok rá.
Szia!Csakk akkor adják mikor már nem tudod elviselni a fájdalmat, de véleményem szerint ne kérj ki lehet bírni.én két szülésen vagyok túl az elsõnél 13 órát vajúdtam ebbõl 7óra 3perces fájások voltak(nagyon fájt)nem kértem, de nem is adtak volna mert a kórház ahol szültem szeretik a természetes szülést.Lelkileg fel kell készülnöd mert ahogy írta az elsõ válaszadó el fog húzodni a szülés és nehezebb lesz.Sok sikert!
Szia! A szolnoki kórházban nem lehet egyáltalán eda-t kérni, én utánakérdeztem az orvostól amikor magánrendelésen jártam. Az ugyanis csak a császárosoknak van, merthogy 1 aneszteziológus van és nincs rá lehetõség!!! Ebbe jobb ha belenyugodsz. Én is úgy terveztem, hogy majd kérek, de nem lehet. Mikorra vagy kiírva?

Közvetlenül a szülés előtt, vagy mondjuk úgy, közvetlenül a tolófájások előtt milyen gyakoriak a fájások?

Nekem valaki azt mondta, hogy 10 perc alatt 3 fájás a leggyakoribb, aztán már a tolófájások jönnek. Igaz ez?

Legjobb válasz: Tíz perc alatt három fájás?????? Nem egy perc alatt három??? Négyszer szültem. A tolófájások elõtt olyan gyorsan jönnek a fájások, hogy szinte nincs is szünet köztük. Olyankor már teljesen egybemosódik az egész. De nem ijesztgetni akarlak. Bár ez is biztos egyénenként változó, csak én nehezen tudom elképzelni, hogy három perces fájások után tolófájások jöjjenek.

Tíz perc alatt három fájás?????? Nem egy perc alatt három??? Négyszer szültem. A tolófájások elõtt olyan gyorsan jönnek a fájások, hogy szinte nincs is szünet köztük. Olyankor már teljesen egybemosódik az egész. De nem ijesztgetni akarlak. Bár ez is biztos egyénenként változó, csak én nehezen tudom elképzelni, hogy három perces fájások után tolófájások jöjjenek.
Én csak :-)) 3x szültem, de az elõzõ válaszolónak van igaza! Akkor már csak egy nagy fájás az egész! Szinte egyfolytában szünet nélkül! De nem vagyunk egyformák!
háromperces fájásaim nekem a tolók elõtt kb 4 órával voltak :D közvetlenül a tolók elõtt nekem kb egy óra hosszáig egybefolyó folyamatos fájásaim voltak, nem is nagyon volt szünet köztük
Hát akkor ezt meg is beszéltük.:-D
Szia! Az elõttem szólókhoz csatlakoom én is. 4 gyermeket szültem én is, természetes úton, fájdalomcsillapítás egyiknél sem kaptam/kértem. Viszont a tolófájások elõtti fájások tényleg egy egybefüggõ láncot alkotva jöttek, 2 perces fájások között kb.20 mp. szünettel.Épp egy szusszanatnyi idõ, és jön a másik. Mégis csodálatos érzés, nemhiába 3x is újráztam. Nyugodj meg, hamar elfelejti az ember lánya, ha már a kezében van a babó! Könnyû szülést neked, és ne félj! Üdv.
Erre elõször egy szó jutott eszembe : NAGYON :) de viccet félretéve, szerintem egy nagy egybefüggõ fájás olyankor már az ember lánya. De szerencsére ez rövid ideig tart és mikor már lehet nyomni, az már ahhoz képest megkönnyebbülés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!