Találatok a következő kifejezésre: A szülés két (143 db)

Létezik olyan hogy meg szűnik a táppénz jogosultságom? Mosat még két hónap lenne a szülésig és azt mondta a házi orvosom hogy meg szűnik még egy hónapig kapok táppénzt

Legjobb válasz: Szia! Alapvetõen két dolog miatt szûnhet meg a táppénz: 1.) valamiért fizetést kapsz, vagyis nem vagy keresõképtelen 2.) nem áll fenn a "betegség" +1 megszûnik a munkáltató, bár ekkor átváltozik passzív táppénzzé, aminek van idõbeli határa és az 45 nap. Szerintem a dokid arra gondolt, hogy a szülés elõtt 28 nappal menj el tgyás-ra, de ez azért hülyeség, mert attól még jogosult vagy táppénzre, max. csak nem veszed igénybe. És a tgyás-ra sem kötelezõ a szülés elõtt 28 nappal elmenni, táppénzen lehetsz a szülés napjáig is akár. Én csak ezekre tudok gondolni.

Szia! Alapvetõen két dolog miatt szûnhet meg a táppénz: 1.) valamiért fizetést kapsz, vagyis nem vagy keresõképtelen 2.) nem áll fenn a "betegség" +1 megszûnik a munkáltató, bár ekkor átváltozik passzív táppénzzé, aminek van idõbeli határa és az 45 nap. Szerintem a dokid arra gondolt, hogy a szülés elõtt 28 nappal menj el tgyás-ra, de ez azért hülyeség, mert attól még jogosult vagy táppénzre, max. csak nem veszed igénybe. És a tgyás-ra sem kötelezõ a szülés elõtt 28 nappal elmenni, táppénzen lehetsz a szülés napjáig is akár. Én csak ezekre tudok gondolni.
Szia! Nem tudom mióta vagy táppénzen, de úgy tudom, max. 1 évig jár a táppénz. Lehet, hogy ez jár le neked, bár nem tudom ezt mennyire figyeli egy orvos... Hirtelen ezt találtam, itt elég részletesen leírják: http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=253&alrovat=254&cikkid..
Szia! A táppénzjogosultság akkoris megszûnhet, ha elõtte kevesebbet dolgoztál, mint amennyi idõre táppénzre mentél volna. Ha pl. 180 napot melóztál, 180 nap tp jár... De, ha még 2 hónapod van a szülésig, és csak 1 hónap tp jár neked, utána megkezdheted a tgyást/szülési szabit. De a doki honnan tudja, meddig jár neked a tp? Ezt a munkáltató szokta figyelni, és õ figyelmeztet téged és dokit is.

Az az "elõzõ" 2 év biztosított jogviszony, az a szülést megelõzõ két év, vagy a szülés id. Pontját megelõzõ két év?

szóval 2014 közepére várható a szülés. akkor nekem a 2012 és 2013 as év bejelentett jogviszonyait fogják nézni?

Legjobb válasz: A szülés napjától visszamenõleg számítják a 2 évet, tehát neked 2014 közepétõl fogják,hogy 2012 közepe óta megvan-e a 365 nap.

A szülés napjától visszamenõleg számítják a 2 évet, tehát neked 2014 közepétõl fogják, hogy 2012 közepe óta megvan-e a 365 nap.
Pl. ha 2014. június 15-én szülsz, akkor 2012.jún.15-2014.jún.15. között nézik a 365 napot!

Két hetem van a szülésig normális dolog az hogy semmit nem érzek, nem vizesedek már josló fájásaim sincsennek csak nagyon ritkán jobban érzem magam mint eddig, csak a baba mozog kevesebbet ez normális?

A magzatviz elfolyása el?tt mit lehet érezni?

Legjobb válasz: Szia! A szülés beindulása bármikor megtörténhet, elõzetes jelek nélkül is. A magzatvíz is váratlanul szokott elfolyni, nem kell elõtte semmit sem érezned. Ha a baba kevesebbet mozog, az lehet a szülés közeledtének a jele, de az is lehet, hogy csak a kevesebb hely vagy az idõjárás miatt lassult le. Van, akinek már a szülés elõtt hetekkel több dolog is jelzi, hogy a szülés közeledik, de van akinél semmi erre utaló jel nincsen, és egyszer csak elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások. Úgyhogy semmi okod az aggodalomra, teljesen normális a helyzeted. Annak pedig, hogy nem vizesedsz, csak örülj, ez nem törvényszerû (és egyébként nagyon kellemetlen dolog)! Ha beindul a szülés, azt valószínûleg észre fogod venni! Könnyû szülést kíván egy 3. gyerekét váró kismama

Szia! A szülés beindulása bármikor megtörténhet, elõzetes jelek nélkül is. A magzatvíz is váratlanul szokott elfolyni, nem kell elõtte semmit sem érezned. Ha a baba kevesebbet mozog, az lehet a szülés közeledtének a jele, de az is lehet, hogy csak a kevesebb hely vagy az idõjárás miatt lassult le. Van, akinek már a szülés elõtt hetekkel több dolog is jelzi, hogy a szülés közeledik, de van akinél semmi erre utaló jel nincsen, és egyszer csak elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások. Úgyhogy semmi okod az aggodalomra, teljesen normális a helyzeted. Annak pedig, hogy nem vizesedsz, csak örülj, ez nem törvényszerû (és egyébként nagyon kellemetlen dolog)! Ha beindul a szülés, azt valószínûleg észre fogod venni! Könnyû szülést kíván egy 3. gyerekét váró kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat!

Akiknek több év (min.5) eltelt két szülés között, hogyan éltétek meg a szülést? Nehezebb mint az első? Hasonló? Könnyebb?

6 éve született a lányom,mondhatom hogy könnyen 5 óra alatt fájdalomcsillapitó nélkül.Most várom a második babámat és ugy félek hogy nehezebb lesz:-)

Legjobb válasz: Szia! Nekem 14és fél év van a két gyerek között a lányomat 20 évesen szültem, tavaly júniusban a kisfiamat,hát nekem a második nehezebb volt ,igaz Õ nagyobb is volt,de ez nem mindenkinél van így.Szerintem ne félj, én is így féltem és annak ellenér, hogy nehezebb volt mégis szivesebben emlékszem vissza mint az elsõ szülésemre,úgyhogy fel a fejjel és ne izgulj.

Szia! Nekem 14és fél év van a két gyerek között a lányomat 20 évesen szültem, tavaly júniusban a kisfiamat, hát nekem a második nehezebb volt , igaz Õ nagyobb is volt, de ez nem mindenkinél van így.Szerintem ne félj, én is így féltem és annak ellenér, hogy nehezebb volt mégis szivesebben emlékszem vissza mint az elsõ szülésemre, úgyhogy fel a fejjel és ne izgulj.
szia! Öcsém és én köztem 7 év van. Ahogy anyukám fogalmazott engem kilõtt és az orvos épp el tudott kapni a sarokban... (fél óra volt cakli pakli)... Az öcsémnek 5 kilósra sikeredett gömbölyödnie, így az 5 óra volt és a végén a doki ráállt anyus hasára... De ez azért volt mert hatalmas volt... A pólya (akkor még volt) az öcsém köldökéig ért :o))))))
Szia! Nekem 11 év van a lányok között:) A nagyobbik lányomnál éjjel fél 12-kor elfolyt a magzatvíz, és 1.45-kor megszületett. Simán, gyorsan:) A kissebbik(10 hónapos)lányomnál indították(túlhordás miatt) a szülést, 14-kor kezdõdtek a fájások és 16.40kor megszületett. Ez egy kicsit fájdalmasabb volt az indítás miatt, de megérte:) Boldog babázást:)

A 36. hétben vagyok, két éve császárral szültem és a nőgyógyász (az egyetlen aki császároz a városban) még egy hétig szabadségon van. Mit tegyek, ha beindul a szülés?

Nálunk (Románia) úgy tudom, els? császár után kötelez? módon császároznak.

Legjobb válasz: Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!

Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!
hát imádkozz.Én szülész vagyok de nem tudok mit mondani erre ami hasznos.reménykedni kell.
A kérdező hozzászólása: Mi történhet szülés közben? Mik ennek a veszélyei?
mam ár egy rutinmûtétnek számít.Persze ha olyan doki csinálja akinek a csuklójában van
A kérdező hozzászólása: Az elsõ pont azért lett császár amiért neked, két nap oxitocin után másfél ujjnyit tágultam, és a méhlepény már teljesen meg volt öregedve. A második meg azért lesz császár, mert az elsõ az volt. Miért, két év után nem veszélyes a természetes szülés?

Nektek a szülés utáni első egy-két menstruáció nagyon fájt? Úgy értem, jobban, mint a többi?

Nekem nagyon fáj. Ez mostmár mindig így lesz?

Legjobb válasz: elsö lányomnál 3 hónappala szüés után jött meg, az elsö 2 alkalom mint egy szülés annyira fájt, és szülés utánni betét használtam, aztán vissza állt rendenen mint régen. Másodiknál még nem jött meg, de már feszít, szerinbtem megint így lesz.

elsö lányomnál 3 hónappala szüés után jött meg, az elsö 2 alkalom mint egy szülés annyira fájt, és szülés utánni betét használtam, aztán vissza állt rendenen mint régen. Másodiknál még nem jött meg, de már feszít, szerinbtem megint így lesz.
Szia! Nekem 8 hónappal szülés után jött meg elõször és hála az égnek egyáltalán nem, vagy csak kissé fáj azóta, elõtte többször elájultam a fájdalomtól és csak az Apranax segített ami elég erõs gyógyszer.

Igaz, hogy 10 év után a testünk elfelejti a szülést? Akinél 10 vagy több év telik el a két szülése között, első szülő nőnek számít?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat. Aki nem értette a kérdést, sajnálom. Szerintem érthetõ volt, mert kaptam több olyan választ, ami igazolja, hogy meg lehetett érteni. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy más is hallotta- e ezt a teóriát. És igen, hallották. Még mindig nem látom a konkrét összefüggést, de lehet benne valami. Én most várom a második babámat. 13,5 év telt el az elsõ szülésem óta és szeretném tudni, mire számíthatok. Bár szerintem messzemenõ következtetéseket nem lehet levonni. Úgy gondolom, minden szülés más. Akinek még van tapasztalata, szívesen meghallgatnám.

Igaz nekem csak 7 év telt el (most szültem), és inditott volt de 2 óra alatt meglett (igaz kemény volt mivel oxival elég durva mindjárt, de legalább gyors). Elõzõ 2 is ilyen gyors volt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat. Aki nem értette a kérdést, sajnálom. Szerintem érthetõ volt, mert kaptam több olyan választ, ami igazolja, hogy meg lehetett érteni. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy más is hallotta- e ezt a teóriát. És igen, hallották. Még mindig nem látom a konkrét összefüggést, de lehet benne valami. Én most várom a második babámat. 13, 5 év telt el az elsõ szülésem óta és szeretném tudni, mire számíthatok. Bár szerintem messzemenõ következtetéseket nem lehet levonni. Úgy gondolom, minden szülés más. Akinek még van tapasztalata, szívesen meghallgatnám.
A kérdező hozzászólása: Szörnyû, hogy ilyenek megtörténhetnek. Sajnálom!
lepény maradt bennem.5 nap kórház a kicsi nélkül!
Kedeves utolso válaszolo mit szurtak el???nagyon?
2. és 3. szülésem között 15.5 év van.Mikor bekerültem a szülõszobába az orvos nekem is azt mondta, hogy orvosilag elsõ szülésnek számít.Jól meg is ijedtem, mert az elsõ szülésem szörnyû volt!Viszonylag hamar megszületett, kevés fájdalommal, vágás nélkül.Õ lett a legnagyobb babám(4 kiló feletti), vele épültem volna fel a legkönnyebben, jól is voltam 10 napig, sajnos akkor derült ki, hogy elszúrtak valamit.
Nekem 11 év van a két gyermekem között. Az elsõ 24 óra vajúdás után vákummal született, a második 10 óra vajúdás után császárral. Nem éreztem elõnyét annak hogy már szültem. De az élmény szép volt.
Nálunk 9 év van a két gyerek között. Konkrétan mire lennél kíváncsi? Hogy ugyanolyan fájdalmas volt-e a második szülésem is? Válaszom: igen, sõt... Állítom, hogy sokkal rosszabb volt -hiszen öregedtem 9 évet az elsõ szülés óta. Amúgy mindössze 6 órát vajúdtam a másodikkal, az elsõvel 11-et. Viszont az is hozzá tartozik az igaszsághoz, hogy a második szülésnél folyamatosan infúzión voltam. Amúgy akik elõbb szülik a másodikat, azoknak nem olyan fájdalmas? Vagy mire gondoltál? Szívesen válaszolok, kérdezz csak.
Azt mondják ha több év eltelik két szülés között, akkor a második szülés olyan mintha az elsõ lenne. Több vajúdás stb. Elsõ fiammal nagyon sokat szenvedtem, 10 óra alatt született meg, második 9 év után 4 óra alatt. Második szülésem gyorsabb volt, de ugyanolyan fájdalmas, a szülés után viszont sokáig még fájt a hasam, míg az elsõvel nem.
Mit értesz az alatt, hogy elfelejti?
Szia! Én is így hallottam, bár tapasztalatom az nincs, mert 1 lányom van, õ is még kicsi. De azt mondják akinek sok idõ telik el a két szülés között ugyan annyi a vajúdási idõ mint az elsõnél. Pedig a második már könnyebben vagy hamarabb meg van.
Nekem napra 16 év van a gyerekek között.Az elsõ gyerkõcöm 4 óra alatt lett meg, kértem EDA-t, pici gátmetszésem volt, nagyon jó emlék a szülésem(19 éves voltam).A 2. gyerkõcöm össz-vissz 3 óra alatt lett meg, akartam EDA-t, de aztán nem kértem, simán kibírható volt.Gátmetszésre nem volt szükség, és nem is repedtem.Ez 2 éve volt, 35 éves voltam.Remélem a 3. babánál is minden rendben lesz.
igen, így hallottam én is, de 5 évre vonatkozóan.Nekem 11 év van a két gyerkõc között, de császár volt mindkettõ, ezért konkrét tapasztalatom nincs természetes szülésre vonatkozóan.
Mi az, hogy "elfelejti"?

"Bedagadt" két napja az orrom és a szám. Jelezheti a szülés közeledtét? Ki tapasztalt még ilyet?

Legjobb válasz: Én még szülés elött állok, de nekem sokan mondták hogy ha "eltorzul" az arc az bizony jelzi a szülést. 36 hetes km

Én még szülés elött állok, de nekem sokan mondták hogy ha "eltorzul" az arc az bizony jelzi a szülést. 36 hetes km
Nekem szülés elõtt három héttel mondták, hogy olyan a fejem, mint aki mindjárt szül (amit írtál). Szerintük akkor már nem sok volt hátra. Hát 3 hét lett...
szülés elõtt 2 héttel lettem "kalácsképû"nekem akkor nem tûnt fel annyira, csa a férjem, mondta, hogy erõsen torzulok.mielõtt elindultunk a kórházba, csináltunk eg utolsó pocakos képet, nmrég megnéztem, hát gyerekeket lehette volna ijesztegetni velem....kitartás, már nincs sok
nekem is mondták szülés után, h látszott rajtam, h szülni fogok!állítólag "kifordult"a szám és fel volt dagadva az arcom, semmit nem vettem észre belöle!mikor ezt titulálta az illetõ, h kicsit furin nézek ki rá 5napra elfolyt a vizem, de maga a szülés nem indult be így császi lett!

1hónapja szültem, sajnos tejem nem sok egy alkalommal 20-30ml-ket szív két ciciből. 5napja elmúlt a szülés utáni vérzés, viszont tegnaptól visszatért, és erősebb is mint volt. Lehet hogy ez már a menszesz?

Lehetséges,hogy ilyen hamar megjön?

Legjobb válasz: Szia Nekem a szülési vérzés 6 hétig tartott majd 3 nap szünet és utána rendesen következett a ciklus pedig csak szoptattam. Szerintem ez már a menszi lesz.

Szia Nekem a szülési vérzés 6 hétig tartott majd 3 nap szünet és utána rendesen következett a ciklus pedig csak szoptattam. Szerintem ez már a menszi lesz.
Kap a babád tápszert is? Elvileg ha nem csak szoptatsz, megjohet hamar, hallottam már olyat, hogy 1 hónap után.
A kérdező hozzászólása: Persze. Még utána 120tápszert behúz.
Én szoptatok, de 6 hét után megjött.

Két napja folyamatos székelési ingerem van- de tényleg folyamatos. Lehet, hogy ez már a szülés előjele?

Legjobb válasz: Hányadik hétben vagy? Állítólag lehet valami hasmenés szülés elõtt, nekem egyik babámnál sem volt... :o)

Hányadik hétben vagy? Állítólag lehet valami hasmenés szülés elõtt, nekem egyik babámnál sem volt... :o)
A kérdező hozzászólása: Holnap töltöm a 38-at, tehát holnapután már a 39-ben leszek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!