Találatok a következő kifejezésre: A szülés jelentő (49 db)

Szerintetek ez már a szülést jelenti?

35 hetes terhes vagyok reggel ota fáj a derekam és néha belehasogat a hasamaljába, és egy kicsit erösebb a folyásom is. A közérzetem is már napok ota fura. Mindenki véleménye és tapasztalata érdekel.

Legjobb válasz: Ebben az idõszakban sok minden mutathat a szülésre de még van idõ, nem biztos h ez a szülést jelenti, ez ilyenkor elég gyakori lehet.Könnyü szülést neked ha eljõn az idõ!!!

Ebben az idõszakban sok minden mutathat a szülésre de még van idõ, nem biztos h ez a szülést jelenti, ez ilyenkor elég gyakori lehet.Könnyü szülést neked ha eljõn az idõ!!!
még ilyenkor nem szülhetsz. csak tested felkészül a könnyû gyors szülésre van majdnem 5-6 heted
Szerintem ezek csak joslok, ha igazan beindulna a szules tuti nem volna kedved ideulni a gep ele kerdezni:)

34 hetes kismama vagyok nagyon levertnek érzem magam egész terhességek jól viseltem, de kb. egy hete van ilyen érzésem ez a szülést jelenti vagy mit?

Legjobb válasz: Nem, nem jelenti a szülést. Ha teheted pihenj sokat, illetve ülj ki a napra, amikor nem tûz olyan erõsen. De, ha úgy érzed, hogy ez komolyabb annál, mint amit ki lehetne aludni, akkor keress fel egy szakembert, mert létezik terhesség alatti depresszió is.

Nem, nem jelenti a szülést. Ha teheted pihenj sokat, illetve ülj ki a napra, amikor nem tûz olyan erõsen. De, ha úgy érzed, hogy ez komolyabb annál, mint amit ki lehetne aludni, akkor keress fel egy szakembert, mert létezik terhesség alatti depresszió is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ de annyira azért nem komoly csak egész terhesség alatt minden rendben volt most meg furcsa :)
Ha nem olyan gáz, a napsütés tényleg sokat segíthet, hisz hangulatjavító, egyébként meg pihenj, de ha inkább az emberek hiányoznak, akkor meg menj közéjük.
A 3.trimeszter sokmindenkinél okoz levertséget, mert azonkívül h kenyelmetlen minden téren (alvás, mozgás...stb) kimerítõ is nagyon! Ez elsõ olvasatra normális, és ahogy az elõttem szóló írta, ha úgy érzed, h a rosszkedvet ndm tudod kipihenni, kérdezz meg egy dokit v védõnõt! Jó egészséget! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

36 hetes vagyok! Az normális ha ennyi idös terhesen székelési ingerem van? A szülés közeledtét jelenti?

Legjobb válasz: Szülés elõtti idõben a nõk nagy többsége naponta többször ürít székletet. Ez még nem a szülés jele, eltart több hétig is. Az, ha fájásaid vannak, és székelés nélkül érzed az ingereket, az igen, a szülést jelenti, annak is a végét.A kitolásra jellemzõ. Ha ilyet érzel, gyorsan menj kórházba!

Szülés elõtti idõben a nõk nagy többsége naponta többször ürít székletet. Ez még nem a szülés jele, eltart több hétig is. Az, ha fájásaid vannak, és székelés nélkül érzed az ingereket, az igen, a szülést jelenti, annak is a végét.A kitolásra jellemzõ. Ha ilyet érzel, gyorsan menj kórházba!


NST-vizsgálat eredményén az alsó vonal jelzi a fájásokat? Ha az nekem teljesen egyenes volt, az azt jelenti, hogy még semmi fájás és messzebb még a szülés? 37 hetes km

Legjobb válasz: Az azt jelenti, hogy nincs méhtevékenységed. Nem csak fájásokat mutat, hanem mindenfajta méhösszehúzódást is. De ez még nem azt jelenti, hogy messze a szülés, mert az bármikor megindulhat.

Az azt jelenti, hogy nincs méhtevékenységed. Nem csak fájásokat mutat, hanem mindenfajta méhösszehúzódást is. De ez még nem azt jelenti, hogy messze a szülés, mert az bármikor megindulhat.

Szerdán közölte a doki, 31 hetesen, hogy medencefekvésű a baba! Másnak megfordult utána? Ez azt jelenti, hogy faros? és ha esetleg császározni kell, akkor ugyan úgy meg kell várni a szülés beindulását?

Legjobb válasz: Nekem végig medencevégû a babám, tehát faros. Ez nem azt jelenti hogy nem fordul meg, de én végig még az utolsó pillanatig is reménykedem, pedig már 39+4 hetes vagyok. Sajnos nekem már nem igazán van esélyem, de neked igen!Egyébként meg kell várnom míg elindul a szülés, ha elfolyt a víz, vagy rendszeres fájásaim vannak , akkor kell bemennünk a kórházba, és mûtét. Viszont ha kislányod van, akkor megpróbálják valószínûleg a természetes szülést, de nekem fiam van. Ne aggódj, biztos megfordul.:-) Boldog babavárást!

Nekem végig medencevégû a babám, tehát faros. Ez nem azt jelenti hogy nem fordul meg, de én végig még az utolsó pillanatig is reménykedem, pedig már 39+4 hetes vagyok. Sajnos nekem már nem igazán van esélyem, de neked igen!Egyébként meg kell várnom míg elindul a szülés, ha elfolyt a víz, vagy rendszeres fájásaim vannak , akkor kell bemennünk a kórházba, és mûtét. Viszont ha kislányod van, akkor megpróbálják valószínûleg a természetes szülést, de nekem fiam van. Ne aggódj, biztos megfordul.:-) Boldog babavárást!
Sziasztok! 33 hetes vagyok korossan sok magzatvizem van, és a babám ezt ki is használja, mert minden vizsgálaton másképpen fekszik.Az orvosom is azt mondta, hogy ez igy is fog menni a szülésig.Az utolso válaszolotól kérdezném, hogy miért más a fiu mint a kislány?Ugyanis nekem is fiam lesz.Minden jót nektek!
Szia! Hát elég messze van még a vége.Még sokszor átfordulhat.Nekem a 36-dik hétig forgott.Csak azután állt be.Tehát ezen ne is rágodj, még megfordulhat! Boldog babavárást!
Szia! Privát e-mail? Beállítottam az alapbeállításokban, és így már tudunk írni egymásnak :-)
Kistarcsán szültem és most is ott fogok.Az orvosod mondta hogy mostmár biztos hogy császáral szülsz?
Szia!Gyõrben szülök. Te hol szültél?
Szia 09:08-as!Én vagyok az elötted író.Köszi a választ, eddig még sosem halottam errõl a fiú-lány dologról.Ne aggodj, hogy még semmi jele nincs hogy a kisfiad jönni akar, nekem se volt amikor a kislányomat szültem.40+3 napra érkezet és csak akkor voltak elõjelek hogy egybõl 3perces fájások jöttek.Hol fogsz szülni?
12:05-ös vagyok!:-) Azért más a fiú meg a lány, mert egyrészt a lányok általában kisebb súllyal születnek, másrész a fiúknak megsérülhet a nemi szerve ahogy bújik kifelé. Ezért a mai idõkben már inkább a legtöbb orvos a császár mellett van abban az esetben ha faros kisfiú. Holnap után töltöm a 40.hetet, már szörnyen türelmetlen vagyok, hogy semmi jele hogy meg szeretne már születni.Ti hogy vagytok?
Sajnos az orvosok sem tudják megmondani, mert voltam genetikai rendelésen, ahol néztek magzati szivultrahangot meg mindenfajta szürésen, TORCH vizsgálaton, azt is megnézték, hogy a baba tud-e rendessen nyelni, de hál istenek mindent rendben találtak.Szoval azt mondják, hogy ha sok a magzatvized akkor lehetséges hogy a babával valami nincs rendben.Igy viszont hogy minden tesztem negativ lett fogalmuk sincs.A koros pedig az, hogy az átlagnál sokkal több a magzatvizem ami sajnos, de remélem nem igy lesz, korai burokrepedéshez vezethet.
Kedves 14:38-as! Mir jelent az, hogy korosan sok magzatviz?Az mitöl van?
Persze, hogy meg kell várni a szülés megindulását. De még megfordulhat. Beszéld meg vele, hogy forduljon meg. Azt nem értem, hogy ilyen jellegû kérdéseket miért itt tesztek fel, miért nem a nõgyógyászt kérdezitek. Ne haragudj nem bántásként mondom, inkább arra lennék kiváncsi, hogy ennyire nem szánnak a nõgyógyászok idõt a paciensekre, hogy minden kérdést fel lehessen tenni? De a sok pénzt elkérik!
Én benne vagyok!

Ha nincs semmilyen folyásom, barnázásom, meg semmi hasonlók, akkor az azt jelenti hogy még messze van a szülés? Vagy ez nem jelent semmit?

Legjobb válasz: Ezek nem szülésre utaló jelek. Inkább a nyákdugó távozása, vagy a fájások sûrûsége utal szülésre, ill. a méh állapota.

Ezek nem szülésre utaló jelek. Inkább a nyákdugó távozása, vagy a fájások sûrûsége utal szülésre, ill. a méh állapota.
Hát tényleg nem jelent semmit, mert ha amit leírtál-a nyákdugó távozott-akkor is lehet h napok, de lehet h hetek vannak hátra a szülésig.Nekem sem volt smmi tünetem 39+4 naposan, nst smmit sem mutatott, mégis másnap hajnalban elfolyt a magzatvizem:) Aznap meg is született a Pindurkám.Ezt nem lehet tudni elõre, mikor indul meg a szülés...Igazábol sztem ha a magzatvíz elfolyik, vagy rendszeres fályások vannak, akkor az a biztos jele h hamarosan Baba lesz.Te mennyi idõs terhes vagy? Üdv:15 hetes anyuka
Nekem sem volt semmi bajom, de a babám már a 37. héten beilleszkedett, a pocakom leszállt, ami miatt az aranyerem kijött. Folyamatosan azt hallgattam a szülésznõtõl, hogy bármikor szülhetek. De hiába vártam, hiába figyelgettem a jeleket a nap 24 órájában, nem volt változás, nem történt velem semmi. Anyukám mondta is, hogy olyan villámgyorsan fog az egész megindulni, hogy majd jól meglepõdünk és hogy feleslegesen töröm magam azon, hogy vajon mikor szülök, ezt nem lehet megmondani. Igaza volt. Egyik éjszaka legszebb álmomból ébredtem arra, hogy keményedik a pocakom, felkászálódtam az ágyból és abban a pillanatban elfolyt a magzatvizem. Ezt követett egy nagyon gyors vajúdás és napkeltekor már a kezemben volt a fiam. Szóval tényleg bármikor eljöhet a pillanat, nem kell, hogy elõtte beharagozza a tested!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek.Amúgy 40.héten járok

36 hetes terhes vagyok és fájásaim vannak nyálkás váladék is folyt ez a szülés beindulását jelenti?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. A fájások lehetnek jóslófájások, a nyálkás váladék lehet a nyákdugó, de ez szülés elõtt akár napokkal vagy 1-2 héttel is távozhat. Figyelj arra, hogy rendszerezõdnek-e, illetve sûrûsödnek-e a fájások. Ha igen, akkor be lehet menni a kórházba, mert elõfordulhat, hogy megindult a szülés. De ha nem sûrûsödnek, akkor csak jósló fájásokról van szó.

Nem feltétlenül. A fájások lehetnek jóslófájások, a nyálkás váladék lehet a nyákdugó, de ez szülés elõtt akár napokkal vagy 1-2 héttel is távozhat. Figyelj arra, hogy rendszerezõdnek-e, illetve sûrûsödnek-e a fájások. Ha igen, akkor be lehet menni a kórházba, mert elõfordulhat, hogy megindult a szülés. De ha nem sûrûsödnek, akkor csak jósló fájásokról van szó.

Az nem gond ha 36 hetesen még nincs leszállva a has? Ez azt jelenti hogy odébb van még a szülés?

Legjobb válasz: Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)

Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)
csak pár nappal a szülés elõtt szokott leszállni, de nem túl feltûnõ, nekem pl egyiknél se látszódott ilyen változás, persze biztos van olyan is, h feltûnõ
Én elfolyt vízzel mentem be szülni ugy hogy a hasam a "nyakamnál" kezdödõtt. :) Még a szülésznõ csodáálkozott is
3-as vagyok: a kiírt napon szültem
39 hetes vagyok és kb 1-1, 5 hete vettem észre hogy egy ici-picit lejjebb ment, de tényleg ilyen max 1-2 cm (a mellem alatt látom, hogy a hasam kissé eltávolodott). de ettõl ugyanúgy ég a nyomrom és nyom mindenem :)

36. hét vége fele járok, jelentenek ezek a tünetek valamit a szüléssel kapcsolatban?

Tegnap óta sokszor fáj a hasam alja, keményedik a pocak de 2-3 percig marad ugy. S?r?bben járok ki pisilni is. De a mozgás az meg van a babánál. Pocak is lentebb van.

Legjobb válasz: Ilyesmi a vége, az utolsó hónap, sok pisi, fájdogálás, jóslók...ha úgy érzed, ülj be jó meleg vízbe és ha nem múlnak el a fájások, akkor az már a szülés jele lehet, meg hát ha van több olyan, hogy 10percenként fáj fél-egy percet, és ezek nagyjából ciklikusak, és aztán 7-8 percenkéntiek lesznek, akkor az már lehet a szülés jele...de ez is megtévesztõ lehet, mert ezek el is múlhatnak, viszont ha már jó pár órája folyamatosan vannak és csökkenõ ütemben lesznek a fájások egyre sûrûbbek, akkor az az lesz...de sztem amiket leírtál, még közel nem azok így látatlanban. 3gyerekes mami

Ilyesmi a vége, az utolsó hónap, sok pisi, fájdogálás, jóslók...ha úgy érzed, ülj be jó meleg vízbe és ha nem múlnak el a fájások, akkor az már a szülés jele lehet, meg hát ha van több olyan, hogy 10percenként fáj fél-egy percet, és ezek nagyjából ciklikusak, és aztán 7-8 percenkéntiek lesznek, akkor az már lehet a szülés jele...de ez is megtévesztõ lehet, mert ezek el is múlhatnak, viszont ha már jó pár órája folyamatosan vannak és csökkenõ ütemben lesznek a fájások egyre sûrûbbek, akkor az az lesz...de sztem amiket leírtál, még közel nem azok így látatlanban. 3gyerekes mami
Ezek jóslók.Ilyenkor már azért sûrûsödik a pisilhetnék, mert a baba beágyazódott a medencébe és nyomja a hólyagot.A pocak is leszáll a várandóság végére.A baba mozog rendesen.Ez teljesen normális ilyenkor már.Nemsokára eljön a szülés ideje.Hamar eltelik a visszamaradó idõ.ez a pár hét alatt ezeket már tapasztalni fogod.Egyre jobban fogysz vizesedni.szülés elõtt pár nappal nekem már nem is apadt le a vizesedés a lábamról.
Nagyon eltérõek vagyunk, ezekre a tünetekre senki nem tudja megmondani, mikor jön a baba. Jóslófájások, keményedések teljesen természetesek, plusz vedd hozzá, hogy hidegfront van (sok baba megszületett elõbb). Nekem két hete mondta az orvos, hogy bármikor találkozhatunk, de a baba maradni akar. (Mára vagyok kiírva). Türelem (nagyon nehéz, tudom) Minden jót :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Ki birnám én valahogy, csak közbe kiütéseim is lettek amik viszketnek, és nagyon rossz :(

36 hetesen nem bírok menni annyira nyílalik a hasam és a hüvelyem, a combcsontom is fáj. Ez jelenti a szülés közeledtét?

Pedig muszáj mennem nst re.Meg hetente belgyógyra is.

Legjobb válasz: Nem, nem jelent szülést. Nyomja az idegeket, meg a combtõ izmokba sugárzik a fájdalom. Egyik gyerekemmel többször összecsuklott a lábam. 35-38/39-ig ment ez. Próbálj valakit megkérni, hogy vigyen el. Kellemetlen nagyon, de ettõl nem fogsz elõbb szülni. Illetve, annyi a jó hír benne, hogy lassan tágítgat a baba, nekem az a szülésem volt a leggördülékenyebb és gyorsabb, szóval próbálj erre gondolni amikor nehéz, hogy nyílik az aranykapu...

Nem, nem jelent szülést. Nyomja az idegeket, meg a combtõ izmokba sugárzik a fájdalom. Egyik gyerekemmel többször összecsuklott a lábam. 35-38/39-ig ment ez. Próbálj valakit megkérni, hogy vigyen el. Kellemetlen nagyon, de ettõl nem fogsz elõbb szülni. Illetve, annyi a jó hír benne, hogy lassan tágítgat a baba, nekem az a szülésem volt a leggördülékenyebb és gyorsabb, szóval próbálj erre gondolni amikor nehéz, hogy nyílik az aranykapu...
Sajnos vagy nem sajnos nem jelenti. Nekem már ilyen érzésem van hetek óta és csak 33 hetes vagyok.
Nekem is a lábamba nyilall sokszor, mikor viszem az oviba a kislányt, vagy boltba megyek, elég kellemetlen... :S Dehát muszáj kibírni, már nincs sok vissza, gondolj erre! :-) 36 hkm
Óh, nekem egy hónapja ez van, 3 hete nyákdugóm sincs, és még egyben vagyunk... :) ) 39 hetes km
Hát nekem is ez a bajom, meg már minden más, és még én sem szültem meg. Jövõhét keddre vagyok kiírva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!