Találatok a következő kifejezésre: A szülés jár (308 db)

Novemberben szűlők, hogy érzitek magatok? MOzog a pici a pocakban? Nekem állandóan a szülésen jár az eszem.

Legjobb válasz: sZIA!! éN NOVEMBER 20-RA VAGYOK KIÍRVA.éS TE?éN JÓL VAGYOK,A PICI MOZGÁSÁT MÉG NEM NAGYON ÉRZEM,DE EZ LEHET AZÉRT VAN MERT ELSÕ BABA,MEG VAN EGY KIS FELESLEGEM IS.nEKEM IS SOKAT JÁR A FEJEMBE A SZÜLÉS,DE ELDÖNTÖTTEM HOGY NEM FOGLALKOZOK VELE MÉG,RÁÉR AKKOR.íRJ MAGADRÓL,MEKKORA A POCID,HOGY ÉRZED MAGAD??

sZIA!! éN NOVEMBER 20-RA VAGYOK KIÍRVA.éS TE?éN JÓL VAGYOK, A PICI MOZGÁSÁT MÉG NEM NAGYON ÉRZEM, DE EZ LEHET AZÉRT VAN MERT ELSÕ BABA, MEG VAN EGY KIS FELESLEGEM IS.nEKEM IS SOKAT JÁR A FEJEMBE A SZÜLÉS, DE ELDÖNTÖTTEM HOGY NEM FOGLALKOZOK VELE MÉG, RÁÉR AKKOR.íRJ MAGADRÓL, MEKKORA A POCID, HOGY ÉRZED MAGAD??
Én nov.6-ra vagyok kiírva.Most kezd látszani a pocak, és a mozgást is most kezdem tudatosan érezni.Elsõ baba lesz.
Szia! Én november 12-re vagyok kiírva. Picurom már kb. 2 hete mocorog, de egy hete határozott rúgásokat érzek egyre gyakrabban, de inkább csak estefele, mikor vízszintbe helyezem magam :) A meleget is viszonylag jól bírom, fõleg medence mellett. Hízásom eddig 3, 5 kg. Pocak már látszik idegenek számára is :) Kellemes babavárást és jó hétvégét.
Szia! Mi november 5-re vagyunk kiírva. Az elsõ mozgásokat már hamar megéreztem ahhoz képest, hogy elsõ baba, de ezek még nem rendszeresek. Van hogy naponta többször is érzem, de van hogy napokig semmit, de én ezt annak tudom be, hogy elsõ baba, túlsúllyal kezdtem a várandósságom, és mellsõ fali a lepényem. Én is sokat gondolok a szülésre, megmondom õszintén félek, de remélem ez majd elmúlik. És te mikorra vagy kiírva, neked mozog?
Sziasztok! Én nov.09-re vagyok kiírva, nekem semmi várandós bajom nem volt az elején sem, és most is kitûnõen bírom a meleget (elõtte is imádtam). Viszont én még nem érzem a mozgását. Azt már érzem, hogy néha itt vagy ott nyom, de a mozgást nem érzem. Annyira várom már. Szerintetek fel fogom ismerni, ha õ rugdos?
Sziasztok :) Mi nov. 19-re vagyunk kiírva. Az elmúlt egy hétben szemel láthatóan beindult a pocakom. A mozgásokat érzem-e valóban vagy csak úgy gondolom hogy az, még mindig nem tudtam eldöteni :) (Persze elsõ baba) Kb 2 hete keveset aszom és sokat tevékenykedem. A meleget pedig elég nehezen viselem. Tudjátok már a baba nemét? Nálunk fiúcska lesz :)
Szia! Nov.13-ra vagyok kiírva és egész szépen mocorog már a baba, persze még határozott rúgásokat nem érzek, de majd az is eljön. Sajnos még nem derült ki, hogy kislány vagy fiú lesz-e... Remélem hamarosan, pár hét múlva megyünk 4D-re. Kb. 1hónapja nagyon alacsony lett a vérnyomásom, de ez rendbe jött. Mostanában alig kapok levegõt, biztos a meleg is ezt teszi. Amúgy jól vagyunk! ;)Én is sokat gondolok a szülésre, pláne mióta beszélgettem egy barátnõmmel, aki egészségügyis...
Elsõ válaszoló vagyok!Nekünk fiúnk lesz!!Láttam a kis kukiát is:)
Sziasztok! Én is nov. 5-re vagyok kiírva és már nagyon várom. én Kazincbarcikán szülök, és ti? pocakom már látszik, bár én mindig aggódom, hogy túl kicsi. a csöppségem már három hete "diszkózik" odabenn :) A nemét sajna még nem tudom, talán majd 2 hét múlva. Csilla
igen
Igen, mert menzesz elõtt van egy peteérés, ovuláció és ha pont akkor vagytok együtt.....
Ugyanígy voltam én is, de már kétszer menstruáltam. Ha babát szeretnél, figyeld magadon a jeleket. Nekem terhesség elõtt semmi jele nem volt a peteérésemnek, de szülés óta: fájdogál a hasam, és tojásfehérjés a folyásom ovu elõtt, elég feltûnõ :) Akkor érdemes ovulációs tesztet is csinálnod hogy biztos legyél benne. Na azután kb 2 héttel majd vagy megjön, vagy baba :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.A szülés óta, azaz 1 éve egyáltalán nem jött meg, gondolom a szoptatás miatt, és nem szeretnék most babát, mert van kettõ.A nagyobbik 2 éves a kicsi 1.Ez a két terhesség is nagyon nehéz volt.Fogamzásgátlót szedtem (Azáliát), de nem tudtam vissza fogyni, így abba hagytam, azóta lement kb.8kg

Hogy tudnam magam ravenni h dolgozzak is? Nekem a baban es a szulesen jar az agyam egyfolytaban!

27 hetes varandos vagyok, es a 34. hetig dolgoznom kell. Persze ha semmi baj sem lesz. Totalisan motivacio nelkul ulok itt. Levettek rolam munkakat,tehat nem szakadok meg, de semmi kedvem itt uldogelni. Nem beszelve arrol h faj a hatam-labam mindenem mar,egyebkent egeszsegileg birom. Hogy tudnam magam ravenni h kihuzzam meg ezt a kis idot? A baban jar az agyam, a terhessegen, szulesen es kozben a neten logok :-))

Legjobb válasz: Hát 27 hetesen már jókora az ember hasa.Iratasd magad táppénzre,ha sikerül,aztán kedvedre nézegetheted a hasad,meg netezhetsz is.De azért egy kis mozgás se árt,hogy fitt maradjál!Boldog babavárást!

Hát 27 hetesen már jókora az ember hasa.Iratasd magad táppénzre, ha sikerül, aztán kedvedre nézegetheted a hasad, meg netezhetsz is.De azért egy kis mozgás se árt, hogy fitt maradjál!Boldog babavárást!
Meg tudlak érteni, pedig én még csak holnap töltöm a 17. hetet. Én is "dolgozom", de közben én is ráérek netezni. Iszonyú, mert én is úgy terveztem, hogy ameddig bírom dolgozom, de ha itt vagyok bent, azt kívánom bár otthon lehetnék Maszatkámmal, elgondolkodva... Úgy látszik semmi sem jó. Mert otthon sem tudnám elképzelni a napjaimat! Gondolj arra, hogy már csak 7 hét van hátra, meg még utána egy kicsi és már láthatod is a Babádat! :-)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat :) ) Igen, valoszinu ha otthon lennek, akkor meg az nem lenne jo. Semmise jo. Ki tudnek bekulni felnapos munkaidovel ;-), csak sajna erre nincs lehetosegunk! Kitartas minden kismamanak, aki melozik a legvegsokig! Nha, setalok egyet a salatabarig, addig sem ulok itt, hihi!

34+5 hetes vagyok de a babám az uh alapján a koránál 2x idősebbnek felel meg. Ugye azért ezek a frontos napok nem indítják még be a szülést? Járt így valaki?

Legjobb válasz: Én a 37. héten szültem a fiam papírforma szerint.Bár 20 hetes uh-án megjegyezték szóba,hogy jóval idõsebb.Mikór kibújt 4200g-al máz nélkül és óriási körmökkel akkor mondták hogy már 40 is voltam.Ne aggódj nem fog elöbb születni csak ha itt az ideje.:) 24 hós anyuka 20 hetes km

Én a 37. héten szültem a fiam papírforma szerint.Bár 20 hetes uh-án megjegyezték szóba, hogy jóval idõsebb.Mikór kibújt 4200g-al máz nélkül és óriási körmökkel akkor mondták hogy már 40 is voltam.Ne aggódj nem fog elöbb születni csak ha itt az ideje.:) 24 hós anyuka 20 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi remélem igazad lesz:) Boldog babázást és babavárást neked:)
Szia! Nekem a 31.héten 3 héttel nagyobbnak mérte a doki a kisfiamat. A pocim meg elég pici volt:) Ezután mindig nagyobbnak mérte az uh, és nem jött elõbb sem a baba. A 20.héttõl koraszüléssel voltam fenyegetve, és hát a 41.héten indították a szülést. 59 centi és 3750 lett a bébi. Biztos a te babád is szép nagy lesz, fõleg ha ti sem vagytok alacsony termetûek:)

Ha most otthon vagyok másfél éves kisfiammal, és most fogok szülni egy hónap múlva, akkor jár a szülési szabadság? Mit és hol kell kitölteni? Jól járok így?

Legjobb válasz: Ha még megvan a munkaviszonyod, akkor igen, jár, a szülés várható idõpontja elõtt legfeljebb 28 nappal kezdheted meg. Az OEP honlapján van nyomtatvány "Igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre" a neve. Kitöltöd, és leadod a munkahelyedre. Igazából teljesen mindegy, mikor kezded a tgyást, mivel a gyeded (hacsak nem emeltek közben fizetést) ugyanannyi lesz a tesóval is, vagyis a döntés, hogy mikor legyen több pénzed csak annyi, hogy szülés elõtt, vagy szülés után.

Ha még megvan a munkaviszonyod, akkor igen, jár, a szülés várható idõpontja elõtt legfeljebb 28 nappal kezdheted meg. Az OEP honlapján van nyomtatvány "Igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre" a neve. Kitöltöd, és leadod a munkahelyedre. Igazából teljesen mindegy, mikor kezded a tgyást, mivel a gyeded (hacsak nem emeltek közben fizetést) ugyanannyi lesz a tesóval is, vagyis a döntés, hogy mikor legyen több pénzed csak annyi, hogy szülés elõtt, vagy szülés után.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, igyekszem értelmesen kitölteni!

TGYAS abban az esetben is jár, ha decemberben lejár a munkaszerzõdésem, de az utolsó nap elmegyek a szülés végéig táppénzre, ami julius elejére várható? És ebben az esetben még milyen ellátások (gyed, gyes. ) járnak?

Legjobb válasz: Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.

Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.
Ez milyen szemet megoldas... Foleg mivel manapsag meg nehez is megcsipni egy hatarozatlan ideju szerzodest... Igy szuljon gyereket vki... Szomoru
A kérdező hozzászólása: És ha meghosszabbítják decemberben q szerzõdésemet határozatlan idõre, s február közepén mennék szülési táppénzre?
nem mehetsz el táppénzre ha lejár a szerzõdésed és nem hosszabítanak.
Persze, ha decemberben meghosszabbítják a szerzõdésed és esetleg határozatlan is lesz, akkor védettséget élvezel és nem rúghatnak ki sem, akkor teljesen mindegy, mikor mész el táppénzre. Lényeg, hogy táppénzen addig lehetsz, amíg él a munkaviszonyod!

8 hónapja munkanélküli vagyok, most teherbe estem, aminek nagyon örülök, de veszélyeztetett terhességem miatt nem dolgozhatok most már akkor sem ha lenne hol, mi lesz ezután? Jár-e valamilyen juttatás a szülésig, s a szülés után? Gyes? Gyed?

Legjobb válasz: A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.

A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.
A szülés után gyesre leszel jogosult. A terhesség ideje alatt sajnos semmire. Esetleg menj be az önkormányzathoz, hátha kaphatsz szociális segélyt. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget és a jókívánságokat!
A kérdező hozzászólása: Ez azt is jelenti, hogy ha a terhesség alatt kórházi kezelésre szorulok mindenért fizetnem kell?Dacára annak, hogy 20évet dolgoztam eddig?

Ha valaki csak egy évet dolgozott szülés ellőtt, akkor 5. hónapig jár a tgyás +1. év gyed is jár? A munkaviszony él a szülés pillanatában is.

Legjobb válasz: Igen, ahogy írod, a tgyás 168 napja után még egy évig (365 napig) jár a gyed.

Igen, ahogy írod, a tgyás 168 napja után még egy évig (365 napig) jár a gyed.
hm? egy év munkaviszony kell az elmúlt 2 évben :) én úgy tudom, hogy akkor jár a gyed is 2 éves koráig :)
Nem. Gyed annyi ideig jár, ahány biztositott napod volt a szülés elötti 2 évben. Nekem 408 nap, tehát annyi gyed fog járni, plusz a tgyás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
168 nap tgyás + 365 nap gyed jár (ha 365 napig dolgoztál). Kb másfél éves korában kapod majd a gyest.
Egy évet dolgoztam a baba elõtt, pont akkor járt le a szerzõdés amikor született, így kaptam TGYÁS-t fél éves koráig, majd másfél éves koráig a GYED-et, most pedig GYES két éves kor betöltésétõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!