Találatok a következő kifejezésre: A szülés időpontját az (13 db)

A málnalevél tea ivása előrébb is hozhatja a szülés időpontját, vagy csak segít tágulni, ha elérkezett az idő?

Ma kezdem el inni, napi 2 csészével, 3 dl víz+1 teáskanál málnalevél. 36+3 hkm.

Legjobb válasz: Én úgy tudom csak segíti ellazulni a méhszájat és így hat. Én olyat hallottam róla épp, hogy túlhordást okozhat, nem tudom nekem ezért e de az elsõ babámmal ittam és 42.hétre lett meg, mondjuk gyors szülés volt, mindennel együtt 5 óra. A másodiknál már nem ittam, õ 39.hétre jött, az is gyors szülés volt. Most a harmadikat várom, vele se fogom inni szerintem.

Én úgy tudom csak segíti ellazulni a méhszájat és így hat. Én olyat hallottam róla épp, hogy túlhordást okozhat, nem tudom nekem ezért e de az elsõ babámmal ittam és 42.hétre lett meg, mondjuk gyors szülés volt, mindennel együtt 5 óra. A másodiknál már nem ittam, õ 39.hétre jött, az is gyors szülés volt. Most a harmadikat várom, vele se fogom inni szerintem.
Ne ijesztegess, hogy túlhordást okozhat...én ilyenrõl nem hallottam, és lelkesen iszom is! Sõt nekem egy barátnõm váltig állítja, hogy õ azért szült a 39. héten mert itta... Amikrõl én hallottam: lazít, méregtelenít, segíti a tágulást.
Az elsõ vagyok, nem akarok senkit ijesztgetni:) Én is csak utólag hallottam ezt egy kismamás fórumon (miután már túl voltam az elsõ szülésemen).
Igen, a málnalevéltea eredményezheti, hogy késöbb indul meg a szülés! Pont ezért nem is arra van, hanem, hogy könnyítse a tágulást.
Én szorgalmasan ittam napi 2csészével. És a kiírt idõpont után 2nappal bementem a dokimhoz vizsgálatra és kérdezte h hoztam e cuccot, mert irány a szülõszoba (2ujjnyira tágultam fájás nélkül!). Burkot repesztett és 3óra múlva már a karomban volt az elsõ kislányom. Nevetgéltem fájások között a doki kórházi storryjain. :)

Az befolyásolja a szülés idöpontját ha a méhlepény nem érett attol lehet szülni? Vagy éretnek kell lenni annak is?

Legjobb válasz: Nem mérvadó hogy III. fokban II. fokban érett-e a lepény. Van olyan akinek már a 37. héten vagy korábban III. fokú van akinek túlhordással is csak II. fokú. Ez nem határozza meg a szülés várható idõtartamát csak annyiban mérvadó hogy minél inkább el van meszesedve annál kevésbé kapja a baba a táplálékot tehát nem hízik a pocakban többet.

Nem mérvadó hogy III. fokban II. fokban érett-e a lepény. Van olyan akinek már a 37. héten vagy korábban III. fokú van akinek túlhordással is csak II. fokú. Ez nem határozza meg a szülés várható idõtartamát csak annyiban mérvadó hogy minél inkább el van meszesedve annál kevésbé kapja a baba a táplálékot tehát nem hízik a pocakban többet.
Szia! Nem befolyásoló tényezõ csak akkor ha nagyon érett. Akkor csökken az oxigén-kapacitása.
Nem befolyásolja. Pont ma beszéltem errõl a védõnõvel, õ azt mondta pont a kiírt napon szült és még akkor is 0 fokban volt érett a lepénye. Én 38/3 hetes vagyok, és idáig nekem is 0 fokban volt érett, holnap megyek UH-ra kíváncsi vagyok mit mutat a gép.
39.hét+3napra szültem a babámat, teljesen normális méhlepénnyel.
Nekem is 36 hetesen 0-ás volt, 38+5-re szültem 1-es lepénnyel.
nekem is ilyen volt ekkor, 40+3 ra szültem 1-essel. és nem diétáztam, mert nem kellett
Szerintem igenis lehet 0-ás a lepény.Odafigyeléssel, diétával lehet rá vigyázni.Csak szerintem egy-két irigy tehén, aki mindent összezabál, annak furcsa ez a dolog...Kitartást, gratulálok a babához!!
0? minimum I esnek vagy II kellene lennie ezekbe a hetekbe Nagyjából a 25. hétig tökéletes (azaz ún. 0 állapotú a lepény
Az anyám egy úrinõ volt, és ellentétben néhány itt jelenlévõvel, én legalább tudom, ki volt az apám...
A kérdező hozzászólása: de 0-ás a lepényem! teljesen tökéletes! tegnap voltam uh-n. mondta is a hölgy h ezt köszönhetem a kemény diétának amit tartok a cukor miatt!!
az mit jelent , hogy 0 állapotú ? Mert nekem a 35. hét után 3. érettségi fokú volt, és mondták, hogy kezd elöregedni a lepény, és egyre kevesebb a magzatvíz. a 40. héten szültem.
Nem sokat számít. Egyrészt nem lehet tudni, mennyi idõ alatt érik meg, másrészt I-es lepénnyel is lehet szülni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ!:)
Nekem is nullás volt eddig! 37.heten lett egyes:-) Doki szerint az egészséges életmódomnak köszönhetõ :-)

Miért az utolsó menstruáció első napjától számolják ki a szülés időpontját? Ha teherbe esel akkor csak kb 14 nap múlva. Vagy nem?

Legjobb válasz: Mert az a biztos idõpont. A nõgyógyász nem látnok, hogy tudja, hogy az adott hónapban az akárhány együttlétbõl melyiken fogant meg a baba. A kötelezõ ultrahangok során úgyis megmérik a magzatot, és akkor a méret alapján kiszámolják, hogy hány hetesnek és hány naposnak felel meg.

Mert az a biztos idõpont. A nõgyógyász nem látnok, hogy tudja, hogy az adott hónapban az akárhány együttlétbõl melyiken fogant meg a baba. A kötelezõ ultrahangok során úgyis megmérik a magzatot, és akkor a méret alapján kiszámolják, hogy hány hetesnek és hány naposnak felel meg.
Mert az az idõpont a biztos. (Már aki tudja, hogy mikor jött meg neki utoljára...)
De igen. Csak mivel a fogantatás idõpontja mindig bizonytalan (nem mindenkinek szabályos a ciklusa), ezért így a legkézenfekvõbb. Amúgy ha nagyon nem stimmel, akkor az ultrahangon mért méretek alapján módosítják a szülés várható idõpontját.

Hogy számolják a szülés időpontját? A kismama vagy a baba idejéhez? Márc.20-án volt az utolsó mensim.

Nekem változó a ciklusom hossza. Mikorra írhat ki a doki szerintetek? 2 hét múlva megyek vissza akkorra lesz szívhang.

Legjobb válasz: Ha változó a ciklusod hossza, akkor uh szerint fogják megállapítani. Márc 20-hoz képest dec 25-én szülsz. Legkésõbb a 12.heti uh-n pontosítják a dátumot, mert eddig az idõpontig általában egyformán fejlõdnek a babák. Nekem 35 napos ciklusaim vannak, így uh szerint számolják a terhességemet, ami stimmel is, mert én pontosan tudom, mikor fogant (ovutesztet használtam + hõmérõztem).

Ha változó a ciklusod hossza, akkor uh szerint fogják megállapítani. Márc 20-hoz képest dec 25-én szülsz. Legkésõbb a 12.heti uh-n pontosítják a dátumot, mert eddig az idõpontig általában egyformán fejlõdnek a babák. Nekem 35 napos ciklusaim vannak, így uh szerint számolják a terhességemet, ami stimmel is, mert én pontosan tudom, mikor fogant (ovutesztet használtam + hõmérõztem).
Alapból az utolsó mensid napjától fogják számolni, akkor is, ha rendszertelen a ciklusod, aztán ha az ultrahang alapján a baba kora több héttel tér el ettõl, csak akkor módosítják a kiírt napot. De aztán lehet, hogy dokija válogatja, biztos van, aki mindig az aktuális ultrahang értékei alapján állandóan módosítgatja a kiírt napot, és van olyan, aki tényleg csak akkor, ha legalább két hét eltérés van a mért és a számított kor közt.
A kiskönyvbe majd beírják az utolsó mensi alapján a kiírt napodat, de a 12. heti UH-on majd hozzáírnak plussz napot, vagy elvesznek belõle, mert akkor pontosan meg lehet állapítani, hogy milyen idõs a baba, mikor fogant. De az utolsó 1 hónapban úgysem ez lesz majd a legnagyobb gondod, nyugi. :) 36 hetes km
Szia Kérdezõ!Én úgy tippelem, hogy Szilveszteri babád lesz.Nekem is változó volt a ciklusom.Úgy magyarázták el nekem, hogy a menzeszem elsõ napjához hozzá kell adni 7 napot és abból a számból el venni 3 hónapot és így meg kapod a napot amikor szülsz elvileg.35hetes km Boldog baba várást kívánok mindenkinek!
december 27-re. 40 hét az utolsó menstruációtol. Nekem se rendszeres, mégis 28 napos ciklussal számolták. Adj hozzá 7et, vonj ki 3 hónapot, és adj hozzá egy évet. :)

A szülés várható időpontját az általános (28 nap) ciklushoz mérik?

Miután abbahagytam a fogamzásgátlót,a ciklusaim kb.35 naposak voltak 28 helyett. Ápr.4-re vagyok kiírva, de ez az id?pontot a 28 napos ciklus alapján állapítják meg? Ha hosszabb volt, akkor az kitolja a szülés várható id?pontját?

Legjobb válasz: Szia! A szülés idõpontjának a kiszámításának semmi köze a ciklusod hosszához. Ezt úgy számítják ki,hogy az utolsó mensi elsõ napjához hozzáadunk 7 napot,plusz 9 hónapot. Neked pl ha ápr 4-re vagy írva,akkor juni 28-án volt az utolsó mensid elsõ napja. És a ciklus hossza nem tolja semerre a szülés idõpontját. A ciklus hosszának a peteérés kiszámításához van köze. Könnyû és problémamentes szülést kívánok,és doldog babázást.Egy 3-ik babás anyuka.

Szia! A szülés idõpontjának a kiszámításának semmi köze a ciklusod hosszához. Ezt úgy számítják ki, hogy az utolsó mensi elsõ napjához hozzáadunk 7 napot, plusz 9 hónapot. Neked pl ha ápr 4-re vagy írva, akkor juni 28-án volt az utolsó mensid elsõ napja. És a ciklus hossza nem tolja semerre a szülés idõpontját. A ciklus hosszának a peteérés kiszámításához van köze. Könnyû és problémamentes szülést kívánok, és doldog babázást.Egy 3-ik babás anyuka.
Elõször igen, mármint a 28 napos ciklus alapján, de nekem is az uh-n mondta a doki, hogy késõbb fogant a picur - amit amúgy sejtettem - és megjelölt egy késõbbi idõpontot.
Igen, a 28 napos ciklushoz viszonyítják.Ehhez képest a te eltérésed, mivel minden várandósság olyan 40 hetes, annyi hogy valószínûleg 40, 5 hétre kell számolni.De ez annyira nem mérvadó.Majd a lényeges akkor lesz, amit a 36.héten mond a doki a babáról.Meg mivel a 38. héttõl mindennaposnak mondható egy kismama, így nem kell aggódni.Az UHn minden látszani fog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de már pénteken betöltöttem a 39 hetet, a doki szerint már szülhetnénk, mert a keddi UH szerint 4100 g-os a baba! A szülésnek meg semmi jele...

Ha nem tudjuk a fogantatás időpontját csak az uh-s méretekből derül ki hány hetes vagyok és mikor van a szülés várható időpontja, akkor mikortól menjek szülési szabadságra? Onnantól ha a baba megszületik? Most táppénzen vagyok, 27 hetes.

Legjobb válasz: Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól,h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod,h. 27 hetes vagy.

Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól, h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod, h. 27 hetes vagy.
Valamilyen dátumod gondolom azért van a szülés várható idõpontjáról, és ehhez kellene számolni. Ha kereseted alapján maximális gyedre leszel jogosult akkor jobban jársz, ha nem veszed ki elõre. Maradhatsz nyugodtan táppénzen végig és majd csak a szülés napjától ketyeg a szülési szabadság.
A szülési szabadság a várható szülés elõtti 4-6 hétben már igényelhetõ. Nos nehezebb, ha nincs pontos dátum. Én is így vagyok. :) A mensi alapján 31 hetesek lennénk, de az uh alapján 22 hetes. (maradt ki mensim) Így is tudnak mondani várható idõpontot. Nekem is mondtak már az elején. Tartom magam ahhoz, bár én szerintem kicsit hamarabb fog jönni a babó. Nehéz elmagyarázni, de ha az uh alapján 22 hetes (ami azt jelenti, hogy a fogantatásától számítva 22), akkor két hét csúszás van. Szóval szerintem ha adnak idõpontot, ahhoz tarthatod magad. Amúgy meg hiába van mindenkinek idõpont, a baba dönti el, mikor jön! :) Minden jót! 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát akkor akkor járok jól ha onnantól megyek mikor megszületik.Köszi a válszokat.
Igen, anyagilag mindenképpen így jársz a legjobban!
Igen, sokkal jobban jársz ha szülés után használod ki ezt a lehetõséget így tovább fog tartani.:) A barátnõm is így csinálta és én is így fogom mert így egyszerübb is, mert azért tényleg pontosan nem lehet tudni mikor gondolja a babó hogy már szûkös neki a hely és keres egy tágasabbat ide ki:XD Üdv 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat, ha leírom az okot mért nem tudom talán meg is értitek:máj. 2-án hagytam abba a fogamzásgátlót és aztán nem jött meg egyszer sem csak a terhességi tünetek jöttek, és már 3x monták nagyobbnak a számított hétnél és ugye minden forint számít.Mindenkinek minden jót!

Az utolsó menstruáción kívül még miből lehet kiszámolni a szülés várható időpontját? Nekem az orvosom csak egy dátumot mondott, de hallottam már, hogy valakinek több dátum van kijelölve.

Legjobb válasz: A szülés várható idejét a terhesség elején a mensi elsõ napjából számolják. Aztán ha a 12. hétig a baba mérete nem stimmel a mensi szerinti korhoz képest, akkor módosítanak. Ha valaki tudja mikor volt a peteérés/fogantatás, akkor onnantól 38 hét a terhesség. (azt hiszem 266 nap).

A szülés várható idejét a terhesség elején a mensi elsõ napjából számolják. Aztán ha a 12. hétig a baba mérete nem stimmel a mensi szerinti korhoz képest, akkor módosítanak. Ha valaki tudja mikor volt a peteérés/fogantatás, akkor onnantól 38 hét a terhesség. (azt hiszem 266 nap).
Az utolsó mensitõl számolják. Egész pontosan:utolsó vérzés elsõ napja+7 nap-3 hónap.Ha valakinek 2 idõpont van, az tényleg a pici méreteibõl adódik.Én 34 hetes vagyok, a méretei alapján meg 33. Ez a 4D-s babamozin derült ki, a szonográfus el is csúsztatta a szülés idõpontját 1 héttel, mondván, õt a magzat méretei érdeklik, és mivel ki kell fejlõdnie, ezért módosít.Ezt elmondtam az orvosomnak.Õ azt mondta, hogy a 12. hét után nem módosítanak a szülészek idõpontot.Mert tényleg a korai UH a mérvadó.Az én 8 és 12 hetes UH leleteim alapján napra pontosan a korának megfelelõen fejlõdik.A dokim szerint késõbb már beleszól a genetika, nagyok az egyéni eltérések, mások az adottságok.Úgyhogy maradt az eredeti idõpontom.Csak annyit jelent a doki szerint, hogy nem én fogom a 4 kilós gyereket szülni, amit nem is bánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat.
En a masodik genetikai uh utan kaptam "masik" idopontot, de a dokim ragaszkodik a mar eleinte kiszamolt idoponthoz, mert a baba ugyis akkor jon, amikor elege van mar benn kucorogni. Nallunk masfel hettel nagyobb a babo...de ha belegondolok, hogy az elejen meg azt mondtak hogy tul kicsi.... En igy kaptam 2 "idopontot" kivancsi vagyok baba ebbol mit fog betartani...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!