Találatok a következő kifejezésre: A szülés időpontját (39 db)

A málnalevél tea ivása előrébb is hozhatja a szülés időpontját, vagy csak segít tágulni, ha elérkezett az idő?

Ma kezdem el inni, napi 2 csészével, 3 dl víz+1 teáskanál málnalevél. 36+3 hkm.

Legjobb válasz: Én úgy tudom csak segíti ellazulni a méhszájat és így hat. Én olyat hallottam róla épp, hogy túlhordást okozhat, nem tudom nekem ezért e de az elsõ babámmal ittam és 42.hétre lett meg, mondjuk gyors szülés volt, mindennel együtt 5 óra. A másodiknál már nem ittam, õ 39.hétre jött, az is gyors szülés volt. Most a harmadikat várom, vele se fogom inni szerintem.

Én úgy tudom csak segíti ellazulni a méhszájat és így hat. Én olyat hallottam róla épp, hogy túlhordást okozhat, nem tudom nekem ezért e de az elsõ babámmal ittam és 42.hétre lett meg, mondjuk gyors szülés volt, mindennel együtt 5 óra. A másodiknál már nem ittam, õ 39.hétre jött, az is gyors szülés volt. Most a harmadikat várom, vele se fogom inni szerintem.
Ne ijesztegess, hogy túlhordást okozhat...én ilyenrõl nem hallottam, és lelkesen iszom is! Sõt nekem egy barátnõm váltig állítja, hogy õ azért szült a 39. héten mert itta... Amikrõl én hallottam: lazít, méregtelenít, segíti a tágulást.
Az elsõ vagyok, nem akarok senkit ijesztgetni:) Én is csak utólag hallottam ezt egy kismamás fórumon (miután már túl voltam az elsõ szülésemen).
Igen, a málnalevéltea eredményezheti, hogy késöbb indul meg a szülés! Pont ezért nem is arra van, hanem, hogy könnyítse a tágulást.
Én szorgalmasan ittam napi 2csészével. És a kiírt idõpont után 2nappal bementem a dokimhoz vizsgálatra és kérdezte h hoztam e cuccot, mert irány a szülõszoba (2ujjnyira tágultam fájás nélkül!). Burkot repesztett és 3óra múlva már a karomban volt az elsõ kislányom. Nevetgéltem fájások között a doki kórházi storryjain. :)

TGYÁS-t ill. GYED-et, a szülés időpontját megelőző naptári év átlagkeresetéből számolják? A táppénzes állományt is beleveszik?

Legjobb válasz: igen a szülés elötti év átlagkeresete.a táppénz is kereset.beleszámít.

igen a szülés elötti év átlagkeresete.a táppénz is kereset.beleszámít.

A baba mérete mennyire befolyásolja a szülés időpontját?

Most vagyok 37+6, a baba a 36. heti UH szerint (becsült súly) 3200g! Már a 18. heti genetikai UH óta mondja mindig a doki, hogy nagy baba lesz, az biztos...(aminek én örülök nagyon), de már nagyon szülnék, mert szeretném a kezemben tartani plusz a fáradékonyság, a rossz alvás kikészít... Vannak, akik szerint biztos nem fog 40. hét el?tt születni, pedig én minden este úgy fekszem, hogy na talán ma éjjel, vagy holnap...???

Legjobb válasz: A 36. héten azt mondta a doki, hogy 3400 grammos a lányom, hát majd szívbajt kaptam, hogy mekkora lesz, ha végig bent marad! Aztán bent maradt a 41. hétig! S 3330 grammos lett... Oké nem ez volt a kérdés, de hát a becsült súly az csak becsült... :) DE, ha a baba érett és készen áll, akkor mindegy mekkora, jönni fog! Könnyû szülést!

A 36. héten azt mondta a doki, hogy 3400 grammos a lányom, hát majd szívbajt kaptam, hogy mekkora lesz, ha végig bent marad! Aztán bent maradt a 41. hétig! S 3330 grammos lett... Oké nem ez volt a kérdés, de hát a becsült súly az csak becsült... :) DE, ha a baba érett és készen áll, akkor mindegy mekkora, jönni fog! Könnyû szülést!
Nekem befolyásolta. A 37. héten 4250gr-os babám született. Nincs elszámolva. Sem én, sem õ nem cukros. Szülésznõ szerint a mérete tágított ki idõ elõtt. Én kimondottan örültem, hogy nem kellett a 40. hétig szenvednem. Mert a végén igenis az volt nekem. De a természet segített:) )))
Kisfiam 3880grammal és 57 cm-el született kiírt napon indítottak(császár lett a vége kb 53óra vajúdás után)! Ismerõsömnek majdnem 5kilós lett a babája, neki hiába próbálták beindítani nem indult be, õt is császározták!
A lányom 42. héten 4200 g-mal született, a fiam a kiírt napon 4700 g-mal. Nekem is mondták mindkettõnél, hogy nagyok lesznek, sõt mindkettõnél mondták már a 37. héttõl, hogy bármelyik nap jöhetnek. Ehhez képest jól megkínoztak, mert a végén már sírni tudtam volna kínomban, sehogy se volt jó! Kitartás!
38. héten voltam uh-on, ahol a becs. súly 4.383 g volt. Aznap du. megszületett a kisfiam pontosan 4.400 g-mal, 54 cm-rel. Annyit még tudni kell, hogy már a 34. héten másodfokban érett volt a lepényem. Azóta nézték a keringést, ami az utolsó pillanatig rendben volt. Elöntött a mekóniumos magzatvíz, úgyhogy belekakilt a baba... vélhetõen az elõzõek összessége indította a szülést elõbb. Kb. 185 cm magas vagyok, széles csípõvel, ebbõl a szempontból téraránytalanság nem állt fenn.
Szia! 34. héten Uhn 3050 grammra becsülte a doki, és a combcsontból ítélve mondta hogy hosszú is lesz! (ezt én éreztem, mert a 30. héttõl nem bírtam 5 falat kajától többet enni egyszerre) 38. héten uhn 3850 grammrabecsülte!96 volt a BPD! ÉS 34+4-re született 3950grammal és 61 centivel!Viszont én a 31. héten kinyíltam két ujjnyira, és nem is bíztattak hogy kihúzzuk végig, de mégis, és nálunk a nagy súlyára mondták meg a mûtött méhszájamra! De kihúztuk :)
Kedves utolsó hányadik héten szültél? Mert 34+4hetet írtál, gondolom elírtad!

Az befolyásolja a szülés idöpontját ha a méhlepény nem érett attol lehet szülni? Vagy éretnek kell lenni annak is?

Legjobb válasz: Nem mérvadó hogy III. fokban II. fokban érett-e a lepény. Van olyan akinek már a 37. héten vagy korábban III. fokú van akinek túlhordással is csak II. fokú. Ez nem határozza meg a szülés várható idõtartamát csak annyiban mérvadó hogy minél inkább el van meszesedve annál kevésbé kapja a baba a táplálékot tehát nem hízik a pocakban többet.

Nem mérvadó hogy III. fokban II. fokban érett-e a lepény. Van olyan akinek már a 37. héten vagy korábban III. fokú van akinek túlhordással is csak II. fokú. Ez nem határozza meg a szülés várható idõtartamát csak annyiban mérvadó hogy minél inkább el van meszesedve annál kevésbé kapja a baba a táplálékot tehát nem hízik a pocakban többet.
Szia! Nem befolyásoló tényezõ csak akkor ha nagyon érett. Akkor csökken az oxigén-kapacitása.
Nem befolyásolja. Pont ma beszéltem errõl a védõnõvel, õ azt mondta pont a kiírt napon szült és még akkor is 0 fokban volt érett a lepénye. Én 38/3 hetes vagyok, és idáig nekem is 0 fokban volt érett, holnap megyek UH-ra kíváncsi vagyok mit mutat a gép.
39.hét+3napra szültem a babámat, teljesen normális méhlepénnyel.

Teherbeesés ciklus végén, hogy számolják a szülés időpontját?

Február 16-án volt meg utoljára. De csak március 7-10 között voltunk együtt védekezés nélkül. Azt gondoltam mivel pár nap múlva esedékes így nem esek teherbe. De nem jött meg, tegnap reggel teszteltem két csík lett rajta. Nem mintha bánnám mert nagyon örülök neki, terveztünk testvért a fiamnak, igaz pár hónappal később de ha már így alakult sok szeretettel várjuk. Csak azt nem tudom hogyan fogják ezt számolni. S mikor mehetek először orvoshoz én jövő hét közepére gondoltam, nem lesz az még korai? Akkora meg fogja tudni állapítani a terhességet? Ugye a teszt minden esetben igazat mutat, tehát ha két csík akkor ott biztosan baba van?

Legjobb válasz: Szia! Igen, ez pozitív :) Ugyanúgy számolják, mint mindenki másnak. Utolsó menstruációhoz viszonyítanak. Aztán majd az UH mutatja, ha nem jól számolták.

Szia! Igen, ez pozitív :) Ugyanúgy számolják, mint mindenki másnak. Utolsó menstruációhoz viszonyítanak. Aztán majd az UH mutatja, ha nem jól számolták.
5 hetesenemt orvoshoz, semmit se látott, csal megvastagodott méhnyálkahártyát! 7 hetesen volt petezsák, szívhang 12. Hétig mindig 1-1, 5 héttel kisebb volt, de most 28 hetesen meg már nagyobb 1 héttel! Menses szerint számolta a doki a szülés idelyét
Ugyanúgy az utolsó mensi idõpontjától. Késõbb az uh alapján korrigálják a szülés várható idõpontját.

Ha terhes lennék hogyan számítanák a szülés időpontját ha ilyen van?

Dec.24-én menstruáltam utoljára.a következ? kimaradt, voltam orvosnál,és nem baba, hanem a fog.gátló mellett szedett antibiotikumok(amit felfázásra kaptam)együttes hatása.tesztek is negatívak lettek.azóta nem szedek fog.gátllót, kb.másfél hét múlva kéne megjönni.remélem nem fog.tudom még korai, de ma vettem egy medi lab tesztet és halvány pozitív.ha terhes lennék mi lenne az utolsó menstruáció?ha az a decemberi akkor nem jó, mert tuti nem terhesség miatt maradt ki.járt már valaki így?

Legjobb válasz: Uh alapján fogják számolni.

Uh alapján fogják számolni.
Így van, ultrahang alapján fogják kiszámolni. Mivel az elején még egyformán fejlõdnek, csak késõbb a 16. hét után lehetnek nagyobb méretbeli eltérések, így a korai ultrahangokkal szépen meg lehet határozni a korát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat.remélem baba lesz.
Szurkolok, majd írd meg! K

Létezik olyan balfék orvos /kórházon belül 3 is/, aki a szülés időpontját 4 különböző dátumra állípitja meg?

Úgy értem,hogy egyszer március közepe,aztán következő alkalommal már január vége,aztán december vége,és a legutosó a január közepe.Vagy a kismama kamuzott mindenkinek a terhesség időpontjáról mindenkinek,hogy gyorsan,még a szülés előtt tutira elvegyék feleségül?

Legjobb válasz: Igen,a ceglédi nõgyógyászok ilyenek,igaz nekem mind szeptemberi idõpontok voltak.Végül inditották.....

Igen, a ceglédi nõgyógyászok ilyenek, igaz nekem mind szeptemberi idõpontok voltak.Végül inditották.....
Szia!Nekem is mondtak március 30-qt, április 17-et, 20at, május 2t és 5t is. Végl április 22én spontán született meg.
hát nem tudom nekem is eddig 4 x írták át a kis könyvemet egyszer a védõnõ számította ki a menszi alapján utána a 12 hetes ultrahangon átírták ezután mikor a méh száj vizsgálatra mentem mondták hogy nem jó az idõ pont így megvárták a 20 hetes ultrahangot és ujjra átírták így elsõre lett márc 17 utána febr 28 utána ápr 1 és most van március 27 re írva úgy hogy nem tudom én sem hogy pontosan mikor is fog megszületni de valamikor február és április között ha csak most a 32 hetes ultrahangom megint át nem írják ebbe csak az a bosszantó hogy az egyik vizsgálaton azt mondják már késõ a másikon meg hogy korai úgy hogy én mindig az elsõ ki íráshoz mentem a márc 17 hez mert menszi szerint az a jó !!
Úgyis kiderül majd ha megszületik a baba(hacsak nem lesz koraszülött de az látható lenne)hogy mikor fogant.
MI az utolsó menstruáció elsõ napja? Ami szintén benne van a kiskönyvében. Ha ezt kiderítenéd, megtudhatnád a szülés várható idõpontját. Egyáltalán tudja a csaj, ki az apa???
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Hát ez az! És 3 orvos mondott a kismamának 4 féle dátumot állítólag...De hát mindenki kamu szagunak érzi ezt.Ja és Szilveszter után mondta, h olyan megérzése van, hogy valami lesz, úgyh január elején gyorsan el is vetette magát a pasival, és lámlám még mindig nincs meg a baba, de õ már asszony, és az új idõpont 26.a...több mint gyanus!
A szülés várható idõpontja csak egyetlenegy lehet: ami a kiskönyve be van írva. Az ultrahangvizsgálatok csak saccolnak, arra alapozni nem lehet.
Ekkora eltérés nem lehet, mert 2 hét még belefér de több sztem nem reális.Nekem is 2 héttel nagyobbnak mondták a babámat, bár idõre született.
Ez csak olyan balfék lehet aki az egyre késõbbi UH-k alapján pontosítja az idõpontot, pedig ez aztán gáz. Ez alapján én egy hónappal túlhordtam a fiamat, ill. már a skálán sem volt a fejmérete pl :) De az is lehet hogy a doki nem foglalkozik ezzel (ha normális) csak a kül. UH leleteken vannak ezek a dátumok, de ezeknek nincs jelentõsége, csak az elsõ harmadbeli UH-k által megadott idõpontnak. (nálam csak a 6 hetesek voltak jók, napra pontosan megadták szülés idõpontját. utána már 1 hetes eltérést adott meg az UH 12 hetesen is.
A kérdező hozzászólása: hát ez nem Cegléd :) .És itt hónapos eltérések vannak.Ez a fura.És eddig az itteni orvosokról nem hallottam rosszat, csak ennél a kismamánál áll fenn ez a helyzet.és ez programozott császár lesz.
Régebben csak menzeszre számoltak, csak az elmúlt huszon-egypár évben van ultrahang, elõször az sem olyan gyakorisággal, mint manapság. Nálam két hetet tévedtek, mint kiderült, nem az ultrahang szerint számoltak, hanem utolsó menstruáció szerint. Én dec 27.én estem teherbe, de Jan 11-re számoltak, ami tuti hogy nem volt stimt, mivel a párom elõtte két nappal közúti balesetet szenvedett és egy hétig kórházban volt. Aztán saját számítás szerint 41+4 naposan, túlhordva, mekóniumos magzatvízzel megszültem a lányom.

Tudtátok, hogy így elég pontos dátum kapható a szülés időpontját illetően?

Megvásároltam a legszebb 9 hónapom cím? könyvet, és abban leírták, hogy úgy tudod kiszámolnia szülés idejét, hogy az els? magzatmozgástól számítva 20 hét (ez az els? babánál igaz), a másodiknál pedig 22 hetet kell hozzáadni. Már szültem egy gyermeket, és nála így is volt.17.héten éreztem el?ször, és 37 hetesen szültem.Most a másodiknál is kiváncsi vagyok.Esetleg aki már szintén szült megírhatná, hogy nála is bejött-e az id?pont.

Legjobb válasz: Hát ez nem újkeletû!:) Már itt is volt téma, és sokan írják,hogy nem teljesen így van! Nálunk pont a keresztlányom cáfolt rá. 17. héten érezte elõször az anyja és betöltött 40. hét után született!:)

Hát ez nem újkeletû!:) Már itt is volt téma, és sokan írják, hogy nem teljesen így van! Nálunk pont a keresztlányom cáfolt rá. 17. héten érezte elõször az anyja és betöltött 40. hét után született!:)
Gondolj már bele, akkor a legtöbben 36-38.héten szülnék az elsõ gyereket...
Csak 2 példa a saját terhességeimbõl: elsõt 16 hetesen éreztem és 39 hetesen született. A negyediket már 12 (!) hetesen éreztem, szintén 39 hetesen született. De hasonlóan nem jött be a másik kettõnél sem! 35 hetes kismama (ezek szerint most lenne aktuális az 5. szülés, de még hála Istennek nem az...)
ebbe ne áld bele magad, mert butaság
Szia én ma vagyok 34 hetes, 16 hetesen éreztem meg mocorgni a drágám. majd megírom h mikorra indul kifelé a lakosztályból mert ha ezt az elméletet vesszük figyelemben akkor 36 hetesen kéne kijönni.
nekem napra pontosan az utolsó mesitõl számolva 9 hónapra jött.
Áh, a mai napig nincs az a biztos módszer, amivel a szülés tényleges ideje elõre behatárolható:) Ha ezt a magzatmozgásos dolgoz nézzük, nagy badarság a részemrõl. Az elsõ babám a 22.héten elvesztettem, ezt azért írom, mert az elsõ gyermekem, akit ki is hordtam, már a többedik terhességembõl született. Õt a 13-14.hét között éreztem elõször és a 41.héten született, indítva. A tesóját 15 hetesen éreztem elõször mocorogni és õt a 42. héten indították. A foganás ideje mindegyik gyereknél 100%osan tudott volt!
Az elsõnél 20 hetesen éreztem amozgást és 40+6-on sem jutott eszébe megszületni, úgyhogy megindították a szülést.
Kisfiamat a 18.héten éreztem elõször.41+3napra született. Ez csak egy népi bölcsesség és még a régi idõkbõl maradt ránk amikor nem volt ultrahang.
Szerintem az hogy ki-és mikor érzi meg az elsõ mozgásokat, az nagyban függ pl.: a hasfal vastagságától, a méhlepény elhelyezkedésétõl meg gondolom még számtalan dologtól! Én pl a 23-24. héten éreztem elõször, de nem hinném hogy olyan késõn mozdult meg!
Én megerõsíteni tudom. Kisfiamat elég késõn, majdnem a 22. héten éreztem elõször, 41+6 hétre született.
Mi is rá tudunk cáfolni, mert a 2. lányunkat bizonytalanul a 11.határozottan a 13. héten éreztem. Számolsz? Ha a 13. hetet nézem is hozzá adva 22 hetet, akkor a 35. hétre esett a várható idõpont, de a 41. héten született! Üdv:Friss 3 gyerkõcös
Nem ismerem a könyvedet, de ez a része "butaság". Lehet, hogy létezik ilyen népi bölcsesség, de ezeknek semmi tudományos alapja nincs. Mindkét gyerekemmel meg tudom cáfolni. Ha már pontosat akarsz, és görbéztél, akkor úgy lehet kiszámolni, hogy az elsõ megemelkedett nap, mínusz 7 nap, mínusz 3 hónap, plusz egy év. De ez is csak a szülés VÁRHATÓ IDÕPONTJA, mert a terhesség hossza napokban adott, de jó néhányszor születek elõbb a babák, és persze túlhordás is lehetséges...
A fiamat a 13-14.héten éreztem, a 38.héten született.(végig 2héttel nagyobbnak mérték) A lányom meg csak a 16.héten tudatta velem, hogy megvan, 41.hétre jött...(2héttel kisebb volt végig)
Kérdés, hogyan állapítod meg az elsõ mozgást. Mert én a lányomnál, aki az elsõ babám 16+4 éreztem elõször a mozgást, kb innentõl a 19. hétig csak ilyen motoszkálást, vagy kapirgászást éreztem, valamikor az 20. hét környékén elõször már óriási rúgásokat... Ha a konkrét elsõ motgástól számolok, akkor az a 36. hetet jelentené....de 40+2 született. Most a második babánkat várom, 15 hetesen rúgott elõször óriásit, addig szinte nem is éreztem mocorgást. Ha ehez hozzáadok 22 hetet, akkor 37 lesz. Kíváncsian várom.

Szoptattam a kislányomat, nem volt mensesem, teherbe estem, nem tudják pontosan a szülés időpontját! Vajon mikor lehet?

Elöször 15 hetesen és 5 naposan mérték meg.(de ez ugye két hét ide oda intervallumot jelent) 33 hetesen..(e számitás szerint) innent?l nézve) BPD, 82mm ennyit néztek.(ja igen az els? vizsgálat hasi uh, volt. viszont amikor ugymond 4 dimenziós felvételnél...elméletileg (a számolás szerint dec 20 a teherbeesés id?pontja, utolsó menses: dec 4, a kiirt id?pont szept 10. na a 4 dimenziós BPD 65,4mm, Ac 189,9mm, FL 45,2mm (ezt 2009.06.03án mérték..ugymond 24-25 hetesen.viszont az értékek mellett csillag van.pl:( BPD 26 hét 3 nap, AC 23 hét 5 nap, FL 23 hét és 3 nap, most akkor melyiket kell nézni?

Legjobb válasz: Nekem ez bonyolult. Bocsi, tudom nem ilyen válaszra vártál.

Nekem ez bonyolult. Bocsi, tudom nem ilyen válaszra vártál.
A kérdező hozzászólása: Szia!azért köszönöm..., bár ezt én sem értem! a dokik meg nem nagyon kötnek semmit az ember orrára, azt vettem észre, (nincs fogadott dokim, gondolom ezért)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!