Találatok a következő kifejezésre: A szülés első menstruáció (38 db)

Meddig tart a (z első) menstruáció szülés után?

3 hónapja szültem. Kb. 7 hetet még véreztem utána. Azóta semmi. Most úgy tűnik megjött, de ez már a 6. nap, h megvan. Nem fáj semmim, teljesen jól vagyok! Nem vérzek sokat. Napi max 2 betét elég. Eddig kb 5 napig tartott a menstruációm és valamivel többet véreztem. Szoptatok még mindig. Kinek meddig tartott az első menstruációja ilyenkor? Vagy mi a normális, ameddig tarthat? A szoptatás okozhat ilyet, h tovább tartson a menstr.?

Legjobb válasz: Szia, én ugyan nem szoptatok csak lefejt tejet adok neki, hat hetes volt amikor megjött és nyolc napig tartott, teljesen fájdalom mentes volt de nagyon sok, hatodik nap után csökkent csak, dokim szerint nem rendes mensi volt még, viszont azóta eltelt öt hét és már meg kellett volna jönnie de nem jött, viszont a tejem totál elapadt:((

Szia, én ugyan nem szoptatok csak lefejt tejet adok neki, hat hetes volt amikor megjött és nyolc napig tartott, teljesen fájdalom mentes volt de nagyon sok, hatodik nap után csökkent csak, dokim szerint nem rendes mensi volt még, viszont azóta eltelt öt hét és már meg kellett volna jönnie de nem jött, viszont a tejem totál elapadt:((
A kérdező hozzászólása: én is ettõl félek, h elapad a tejem :( de most már elbizonytalanodtam, h ez már tényleg a rendes menstr.-e? Mert amíg szülés után véreztem max 2-3 nap volt szünet aztán utána újra folyt. köv. volt. Most meg 3 hónapos szünet... hát ezért gondoltam, h ez a mnzi lehet már. Elképzelhetõ, h ez még a szülés utáni vérzés folytatása volna?
Én azt hiszem elképzelhetõ, mivel rá kellett jönnöm, hogy nekem se rendes mensi lehetett hiába hittem azt, mivel csináltam terhes tesztet nega lett, megjönni meg elfelejtett, amúgy is ilyenkor még összevisszajön meg mire beáll, az elsõ gyerek után egy év alatt háromszor véreztem mire normalizálódott.
A kérdező hozzászólása: uhh, hát köszi... igen, elsõ baba. Hát kiváncsi vagyok h alakul a helyzet. Szép kis felfordulás:D
Na igen, szép kis felfordulás:) )) de te ne aggódj, nem fog elapadni a tejed mert szoptatsz, én meg csak fejtem a mellem, neked több inger éri és a baba jobban kiszívja így több is termelõdik mint nekem fejésnél.Viszont azt észrevettem, hogy amikor volt az a nyolc napos vérzés(mensi, nem mensi:) ) akkkor nehezebben fogadta el a lefejt tejet , gondolom más volt az íze, majd amint elmúlt a vérzés újra szerette a tejem:) )
Én nekem ma van 1 hete hogy meg van de napi egy betét elég este szinte semmi sincs.. nem tudom hogy normális-e azon gondolkodtam ha vége lesz akkor elmegyek a dokihoz..a szoptatáshoz is szerintem köze van mivel mikor szoptatsz akkor több és jobban folyik vagyis nálam ez a tapasztalat.

Mikor vegyem be a elsõ tablettát a szülés utáni elsõ menstruáció után?

Sajnos a tejem elapadt így 6. hétre megjött a mensim. A doki fel is írta a fogamzásgátlót és azt mondta kezdjem el szedni.

Legjobb válasz: Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.

Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.
A kérdező hozzászólása: Szia! Tudja a doki, és azt mondta hogy normális a hosszabb ideig tartó erõs vérzés ha így jön meg 6. hétre mert elapad a tej. A hormonok miatt van. Voltam most kedden dokinál. Õ azt mondta most kezdjem el de mivel én is így hallottam lehet megvárom a következõt. Az a tuti :)

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Nektek a szülés utáni első egy-két menstruáció nagyon fájt? Úgy értem, jobban, mint a többi?

Nekem nagyon fáj. Ez mostmár mindig így lesz?

Legjobb válasz: elsö lányomnál 3 hónappala szüés után jött meg, az elsö 2 alkalom mint egy szülés annyira fájt, és szülés utánni betét használtam, aztán vissza állt rendenen mint régen. Másodiknál még nem jött meg, de már feszít, szerinbtem megint így lesz.

elsö lányomnál 3 hónappala szüés után jött meg, az elsö 2 alkalom mint egy szülés annyira fájt, és szülés utánni betét használtam, aztán vissza állt rendenen mint régen. Másodiknál még nem jött meg, de már feszít, szerinbtem megint így lesz.
Szia! Nekem 8 hónappal szülés után jött meg elõször és hála az égnek egyáltalán nem, vagy csak kissé fáj azóta, elõtte többször elájultam a fájdalomtól és csak az Apranax segített ami elég erõs gyógyszer.

Nektek milyen volt a szülés utáni elsö menstruáció? (bővebben lent)

Május 24én szültem, szülés után 7. hétre megjött, de nagyon erősen, utánna augusztus végén "jött meg" de épphogy egy minimális véres folyás volt. Ez normális? MEnnyi idő amire beáll rendesen? Szoptatom a kisfiam (gondolom ez is befolyásolhatja) (elnézést, hogy így fejeztem ki magam, de az elsö baba és fogalmam sincs mi a normális ilyenkor)

Legjobb válasz: Nekem 8 hét után jött meg elõször, iszonyat sok volt, majdnem, mint szülés után. A következõ 3 menstruációm ugyanilyen rettentõ erõs volt, majd most a legutolsó már olyan normál mennyiség volt, mint terhesség elõtt, pedig a mai napig szoptatok. Szerintem ez mindenkinél más, örülj, hogy nem ömlik belõled.

Nekem 8 hét után jött meg elõször, iszonyat sok volt, majdnem, mint szülés után. A következõ 3 menstruációm ugyanilyen rettentõ erõs volt, majd most a legutolsó már olyan normál mennyiség volt, mint terhesség elõtt, pedig a mai napig szoptatok. Szerintem ez mindenkinél más, örülj, hogy nem ömlik belõled.
En is szoptattam, szules utan 5honappal jött meg az elsõ menstruációm erõs iszonyat görcsös 5napig tartott! ! Utanna 1havi kimaradt es ahogy elhagytuk a szopizast úgy állt vissza! ! Most 11honapos de a menstruációm nem tart tovább 3napnal!
a fiamat szoptatom 16hòs ès azòta nem menstruáltam :( aggodnom kene ? Ha abba hagynám biztos megjönne.De a gyerek igenyli a szopit!
Én is szoptatok még minden alvás elõtt. A szülés után két hónappal egy kétnapos mensim volt, csak úgy, "mutatóba", aztán 5 hónapig semmi. Azóta eltelt fél év, minden hónapban megjön 2-3 nap eltéréssel, és szörnyû! Nem a görcsök kimondottan, hanem az, hogy orrba-szájba, minden létezõ méretet, vastagságot átáztatok, folyton mosnom kell magam után, úgy érzem ilyenkor, hogy húzom a csíkot magam után! Ha a vécére leülök, akkor meg, mintha újra szülnék, úgy feszül az egész alfelem. Ráadásul pár hónapja elkezdtem fogamzásgátlót szedni, amitõl egy hét múlva újra megjött, és hiába hagytam abba azonnal, még két hétig úgy véreztem, mint 'rendesen', na az nagy nehezen elmúlt, megint megjött a rendes, gyakorlatilag végigmenstruáltam egy egész hónapot, úgy, ahogy fent leírtam. Borzasztó, úgy, ahogy van. :(
Szia! Nekem szoptatás mellett majdnem 3 hónappal a szülés után jött meg, 5 egymást követõ hónapban (a szokásosnál hosszabb ciklushossz volt, és nagyon minimális), majd a 6. hónapban "rendesen" (mennyiségileg is, ciklus is a régi hosszúságú volt-még vannak szopik, de már hozzá táplált baba) Amíg szoptatsz, elõ fordul hogy hónapokig is kimarad, vagy két havonta jön meg, a mennyisége sem a szokásos, hanem hol kevesebb, hol több. Ez tejesen okés. A szopik abba hagyása után fél év mire rendezõdnie kell a menstruációnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Akkor megnyugodtam, hogy nincsen gond. :)

A szülés utáni első menstruáció lehetséges hogy 3x erősebb mint az átlagos? 7 hete császármetszéssel szültem.

Legjobb válasz: szia! szülés után teljesen más lehet a menstruáció, mint elõtte, erõsebb görcsök, erõsebb vérzés, stb. De azért ha aggódsz, az a tuti, ha beszélsz orvossal. Boldog babázást. Gratulálok.

szia! szülés után teljesen más lehet a menstruáció, mint elõtte, erõsebb görcsök, erõsebb vérzés, stb. De azért ha aggódsz, az a tuti, ha beszélsz orvossal. Boldog babázást. Gratulálok.

7 hónapja szültem császárral, még szoptatok, a szülés utáni első menstruációm most jött meg, eleinte kevés rózsaszín vér is volt, de leginkább sárgás színű folyás. Ez most tényleg az első menstruáció? Normális ez?

Nem ég, nem viszket, nem gondolnám, hogy fert?zés.

Legjobb válasz: Voltatok együtt a pároddal és védekeztek valahogy? Lehet a menzesz is, de akár egy újabb baba is...

Voltatok együtt a pároddal és védekeztek valahogy? Lehet a menzesz is, de akár egy újabb baba is...

Szülés utáni első menstruáció mennyi ideig tart? Előfordulhat, hogy a menstruáció miatt csökkent a tejem?

Legjobb válasz: Igen elöfordulhat.Szerencse´re nálam nem így törte´nt,de sokunknál.Söt az íze is megváltozhat.De ne aggódj,pár nap és minden rendben lessz.

Igen elöfordulhat.Szerencse´re nálam nem így törte´nt, de sokunknál.Söt az íze is megváltozhat.De ne aggódj, pár nap és minden rendben lessz.
Nekem szülés óta most jött meg elõször.Ugyan annyi napig tartott, mint szülés elõtt.És azt olvastam, hogy általában erõsebb szokott lenni a vérzés, nálam nem így volt.
Nekem 3 honap mulva volt meg az elso, nagyon gyenge, viszont a kovetkezo sokkal-sokkal erosebb volt..A tejjel nálunk nem volt gond, sem a mennyiséggel, sem az ízével. De ez mindenkinél más lehet.
Nalam ugyanaddig tart mint elotte (4-5 napig), csak nem annyira fajdalmas(meg). A tejem nekem is csokkent az elso 2 napban de utana visszaallt.

Szülés után mikor várható az elsö menstruacio? Mik a tünetek?

Sziasztok. 7hete szültem..sajnos 2hete már nem szoptatok,és érdeklödnék hogy mik a tapasztalatok,kinek mikor jött meg? A tünetel ugyan azok mint terhesség előtt?

Legjobb válasz: Ezt nem tudni, hogy mikor jön meg. Én másfél hónapig szoptattam szülés után és rá kb. 1 hónapra jelentkezett a menzeszem. És teherbe azonnal lehet esni! Szoptatás alatt is! És akkor is, ha még nem menstruálsz! Ugyanis az, hogy addig nem menstruáltál, az nem jelenti azt, hogy a következõ hónapban sem menstruáltál volna, vagyis az adott hónapban nem indult volna be a természetes folyamat, peteérés, stb. ami által, ha nem lennél terhes, megjött volna a vérzésed. De mivel beindul a természetes folyamat, lesz peteérésed és te nem védekezel, akkor terhes leszel, de akkor már nem azért nem jön meg, mert még nem indult be a folyamat, hanem mert terhes leszel! Tehát szülés után, ha letelik a 6 hét, amíg ugye tilos a nem élet, függetlenül attól, hogy szoptat-e az illetõ vagy sem, védekezni kell!

Ezt nem tudni, hogy mikor jön meg. Én másfél hónapig szoptattam szülés után és rá kb. 1 hónapra jelentkezett a menzeszem. És teherbe azonnal lehet esni! Szoptatás alatt is! És akkor is, ha még nem menstruálsz! Ugyanis az, hogy addig nem menstruáltál, az nem jelenti azt, hogy a következõ hónapban sem menstruáltál volna, vagyis az adott hónapban nem indult volna be a természetes folyamat, peteérés, stb. ami által, ha nem lennél terhes, megjött volna a vérzésed. De mivel beindul a természetes folyamat, lesz peteérésed és te nem védekezel, akkor terhes leszel, de akkor már nem azért nem jön meg, mert még nem indult be a folyamat, hanem mert terhes leszel! Tehát szülés után, ha letelik a 6 hét, amíg ugye tilos a nem élet, függetlenül attól, hogy szoptat-e az illetõ vagy sem, védekezni kell!

Az lehetséges, hogy az első menstruációm a szülés után csak 1 napos volt?

9 hete szültem, múlt hét kedden voltam a dokinál a kicsit id?ben lecsúszott 6 hetes kontrolon, ahol fel is írta nekem a fogamzásgátlót.Mivel nem szoptatok,mert már nincs tejem, így mondta hogy szerinte hamarosan meg is jöhet.Szombaton meg is jött, és be is vettem az els? gyógyszert.Viszont azóta nem vérzem, csak aznap volt egybetétnyire való kb. Lehet, hogy nem is a menstruációm volt még?Mert a szülés utáni vérzésem már az 5. héten nem is volt.Szerintetek?Lehet, hogy csak 1 napig tartott?Gáz, hogy ha még se az volt, mégis elkezdtem a gyógyszert?Menjek el a dokimhoz?

Legjobb válasz: Szia!Az elsõ nekem is csak 1 napos volt.A 2. két napos,aztán beállt rendesen.Szerintem jól tetted,hogy bevetted a gyógyszert,mert megvolt az "elsõ" menzeszed.:-) Minden jót!

Szia!Az elsõ nekem is csak 1 napos volt.A 2. két napos, aztán beállt rendesen.Szerintem jól tetted, hogy bevetted a gyógyszert, mert megvolt az "elsõ" menzeszed.:-) Minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!