Találatok a következő kifejezésre: A szülés első (439 db)

Egy 8 hónapos dzsung. Törpehörcsög öreg már a szüléshez? Elsö lenne neki.

Legjobb válasz: Szerintem õ még pont idõben van, általában ilyenkor szokott lenni az elsõ.

Szerintem õ még pont idõben van, általában ilyenkor szokott lenni az elsõ.
Ha terhes, akkor még jó eséllyel meg tudja szülni a kicsiket (de veszélyes). Ha még nem terhes, akkor már ne erõltesd!
nem nem az.Egyátalán nem! ;)

Mi lesz a folytatás, ha jövő hét csütörtökig (kiírt nap) nem indul meg a szülés? Első baba császár volt 2 éve?

Legjobb válasz: Ha nincs semmi probléma a babával és veled sem, akkor kiírt után minden nap be fognak hívni vizsgálatra. Egyik nap Nst, másik nap magzatvíz vétel, így felváltva egy héten át. Általában egy-másfél hét túlhordást megvárnak, és utána megindítják a szülést.

Ha nincs semmi probléma a babával és veled sem, akkor kiírt után minden nap be fognak hívni vizsgálatra. Egyik nap Nst, másik nap magzatvíz vétel, így felváltva egy héten át. Általában egy-másfél hét túlhordást megvárnak, és utána megindítják a szülést.
Én is ugyanígy voltam és azt mondták, hogy max. 7 napot engednek ráhúzni a császár miatt.(akinek nem volt császára, annak 14 napot mondtak) De 4 nap múlva beindult magától.

Mik voltak a szülés első-távolabbi jelei?

Hányadik héten szültetek és miből éreztétek, hogy nem sok van hátra? ( Nem magzatvízre, vagy fájásra gondolok.)

Legjobb válasz: 36+5 napon szultem. Szules elotti napon mondtam pont a ferjemnek, hogy mas alaku a hasam, a koldok alatt turemkedik ki es nem felette. Valahogy ereztem, megegyszer atneztem a csomagot osszeirtam mit kell vinni. Ejjel ejfelkor kimentem pisilni, semmi jel, majd 1kor elfolyt a magzatviz :).

36+5 napon szultem. Szules elotti napon mondtam pont a ferjemnek, hogy mas alaku a hasam, a koldok alatt turemkedik ki es nem felette. Valahogy ereztem, megegyszer atneztem a csomagot osszeirtam mit kell vinni. Ejjel ejfelkor kimentem pisilni, semmi jel, majd 1kor elfolyt a magzatviz :) .
38. hétre született a kisfiam, abszolút nem számítottam még rá. :) Délután még jól bekajáltam anyumnál, este 8-kor néztük a tv-t, egyszercsak ilyen fura pukkanást hallottam/éreztem... Na akkor kezdtem beparázni és nem sokra rá csordogálni kezdett a magzatvíz... De most, hogy belegondolok, ment a hasam már egy hete, mondtam is a dokinõnek, hogy olvastam, hogy ez is elõjel lehet...
38+4-re szültem. Kb 1 hêttel szülés elött fájt àllandóan a derekam. Egyik este (semmi fájdalmam nem volt) ültünk este hat körül a kertben a férjemmel, és mondtam neki , holnap ilyenkor meglesz a baba. Éjjel kettõkor elment a magzatvìz, 17.30-kor megszületett a kisfiam :D

Mekkora a valószínűsége, hogy előbb indul meg a szülés első szülő nőknél, nagy babánál, és kislánynál? Vagy ez teljesen egyéni?

Legjobb válasz: Szia.Jó kérdés.Nekümk holnap kéne szülni(elsõ),de a kisasszony egyenlõre semmiféle hajlandóságot nem mutat.Ja,és a becsült szerint nem pici.Szerintem egyéni.

Szia.Jó kérdés.Nekümk holnap kéne szülni(elsõ), de a kisasszony egyenlõre semmiféle hajlandóságot nem mutat.Ja, és a becsült szerint nem pici.Szerintem egyéni.
Szia! Nekem majd 2 héttel korábban jött a fiam, (pedig állítólag a fiúk ráérõsek) és 3 és fél óra alatt túl voltunk rajta itthoni ébredéstõl a megszületésig mindenen, holott azt mondják elsõ szülésnél egy 8-10 órára simán készülhetsz. (ja és 1 órával korábban meglett volna ha nem akad el a feje) Szerintem ez teljesen egyéni. Max abból tudsz következtetni hogy mennyire van befordulva, (nekem elõzõ héten már eléggé lent volt a feje) mennyire pontosan számolt az ideje.
Szia!3350g 52 centi lányt szültem.Igaz közel 4 éve, de 2 hét túlhordással!!!!Nem tudom neked mi számít nagynak.Nekem õ már nagy volt.49 kg ról kezdtem a terhességem és csak hasra híztam.
Sziasztok! Nekem is kislányom lesz, nagyobbnak mondják, mint az átlag (eddig, tudom, nem lineárisan fejlõdnek) és elsõ baba lesz. Mindenki azt jósolja, hogy elõbb fog jönni - nem tudom, ki mire alapozza. Volt már telihold is, de a kiscsaj még benn van... Holnap hidegfront, ki tudja, mi lesz??? Most vagyok 39 hetes.
Nekem egy héttel nagyobbra mondták a kiscsajszit, és a korábbi idõpontban is indult meg, 39 hetesen.
A kisfiam 4 nappal korábban jött (elsõ gyerek), szóval az se mindig igaz, hogy a fiúk ráérõsebbek. Szerintem teljesen egyéni.
Én azt hallottam, hogy minél nagyobb egy baba, annál lustább. :) De igazából nem tudom, az elsõ kislányomat 1 héttel túlhordtam, 3500g-mal és 51 sm-rel született, tehát teljesen átlagos volt, bár az én méreteimhez képest valóban nagynak számított. Egy barátnõm viszont eddig mindhárom babáját túlhordta, volt közte 4500g-os és 3 kg-s is.
Az én lányom se lett szõrös, pedig terhesen 4 tengerimalacot simogattam állandóan. És még rágcsáló arca sem lett :)
Halat simogass.
A nagymamád a sötét középkorban nõtt föl? Ez babona, a babona meg az ostobák vallása. Má' bocs. A válasz: nem. A gyermeked akkor lesz szõrös, ha anyjától-apjától ezt örökli. Pont.
Kedves kérdezõ! 19 hónapos kislányom van és egy 5 éves vizslalányom! Egész terhesség alatt vele voltam itthon, mivel nem dolgoztam! A kutya ugyanolyan szõrös mint eddig volt, a gyermekem most kezd pihéket növeszteni!!!
Már bocsi, de ez olyan sötét kérdés.
Ekkora hülyeséget (már bocs), de akkor minden kutyával rendelkezõ ember gyereke aki nem hallott errõl a babonáról szõrös lesz? Ha komolyan vesszük is ezt akkor meg nem értem hol lenne a tudományos magyarázata? A szõrösséget örökölni lehet, de nyilván nem a kutya az apa.:-)
nem, ez csak babona, a genetika jobban felel ezért
A SZÜLÉS elsõ 2-3 hónapjában? Szerencsére a nõk legnagyob része pár óra alatt megszül. Ha macskát símogatsz, akkor meg macskaszeme lesz... Persze... jó nagy baromság.
Nem egészen hülyeség, amit a nagymamád mond! Attól, hogy símogatod a kutyád, nem lesz a babádnak semmi baja, az igaz. De ha a terhesség elsõ hónapjaiban az anyát valamilyen nagy trauma éri, megijed, akkor elõfordulhat ennek a jele a gyereken. Volt egy osztálytársam, akinek a jobb lábán a vádlija teljesen fekete és szõrös volt. Pálfy néni mondta, hogy amikor várta a kislányt, egy kutya nekirohant a lábának és õ megijedt tõle. Egy másik ismerõs lánynak pedig az arcán volt "égési seb". Tûz ütött ki a házukban, és az anyuka az arcához kapott. Én a lányommal, amikor két hónapos terhes voltam, térdre estem. A térdemrõl lejött a bõr. A lányom térde pedig még a mai napig is barna foltos. A jelenség nagyon ritkán létezik, az okát az orvosok sem tudják. Mivel nem olyan jelentõs dolog, feltehetõen nem is kutatják. Az pedig természetes, hogy ilyesmivel nem ijesztgetik az amúgy is mindenért parázó kismamákat.
A kérdező hozzászólása: """"Ha a szülés elsö 2-3""" BOCSI TERHESSÉGet akartam írni !!!
Te, a Nagymami mit szív, hogy ilyen vicces?Biztos jó lehet!Kaphatnék belõle én is?!
Banyek, ezen hangosan felröhögtem...Már bocs:) Remélem a család nem ébred fel rá:) Simogasd nyugodtan a kutyádat, nem lesz szõrös a babád:) Illetve nem ettõl...:D
ez nagyon vicces :) persze hogy NEEEEEEMMMMMM!!!! :)
:D:D
ezt a sötétséget!
HI_HI_hi-hihiHI!!!!!!:)

Pár hetem van a szülésig, első baba, faros és nagy a méreteihez képest. Mire számíthatok?

36 hetes vagyok...és 3100 grammra becsülték a súlyát.

Legjobb válasz: Szia. Nekem 33 hetesen 2460g-ot mondtak majd 38 hetesen 3560g-ot és aznap mikor 3560g-ot tippeltek meg is szültem 4100g lett a kislányunk. 3 hetes kislány anyukája.

Szia. Nekem 33 hetesen 2460g-ot mondtak majd 38 hetesen 3560g-ot és aznap mikor 3560g-ot tippeltek meg is szültem 4100g lett a kislányunk. 3 hetes kislány anyukája.
Nekem 36 hetesen 3500-ra becsülték, 4 kilóval született napra pontosan. Egy ismerõsöm a faros babát simán szülte meg, de én úgy tudom, hogy ilyenkor általában császároznak. (vagy ha van olyan orvos, aki nagyon ügyes, akkor lehet hogy megpróbálják megfordítani) Én is császáros voltam, nem kell félni attól sem. Utána rosszabb, de annyira nem vészes.
Felénk ilyen esetben császár!!!De még megfordulhat:) )
A kérdező hozzászólása: Én is attól félek hogy császármetszés lesz. Budapesten vagyunk, az Uzsokiban fog megszületni, nem tudom arra mi a "gyakorlat".
3.vagyok Nekem mindhárom baba császáros!Ne félj tõle!Készülj fel erre az eshetõségre is!Azért remélem befordul a kicsid a helyes irányba:)
Még szülés napján is befordulhat, olyat is meséltek már nekem.Olyan aki átélte!Igaz azt mondta jobban fájt neki mint bármi mikor lefordult!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát :)
Médea 13 ha így állsz a dolgokhoz, akkor igen!!!!baromira fog fájni és nagyon csúnyán fogsz csinálni. agyban dõl el a dolog, magad elé képzeled, amint a picikéd halad kifelé és minden fájással egyre közelebb van, máris nem fáj annyira és sokkal rövidebb, könnyebb lesz!
Kajak bele fogok halni a szülésbe! :S Naaaagyon féleeeeek!!!!!
ez en derekam ketfelolrol fajt reggeltol, ejjel megszuletett a kislanyom. nem hittem hogy szulni fogok, csak a 35. het volt, korhazba meneskor nem is vittem babacuccokat, gondoltam csak engem fektetnek be (azelott is voltam mar beutalva) szoval ennyire nem tudtam milyen fajasokat kell varni
En is igy vagyok vele, minenditol kerdem(akik mar szultek persze), hogy mikor fogom tudni hogy indulni kell? Attol felek hogy vagy tul koran berohanunk a korhazba, vagy tul keson...
Biztos lehetsz benne, h felismered! :) Én is ettõl tartottam, hogy nem fogom tudni mikor van itt az idõ, sokan mondták, h de egybõl fogom tudni... Hát így is lett, de amíg nem tapasztaltam, kételkedtem benne :)
Biztos lehetsz benne hogy fel fogod ismerni :) 1. vagy elfolyik a magzatviz ami ugye elég egyértelmû 2. vagy fájdolgálsz és görcsölsz ami mégha rendszertelen is de olyan szintre jut amikor már nem tudsz semmi másra figyelni csak vergõdsz és korházba mehetnéked lesz
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és gratulálok nektek. Kicsit félek hogy nem fogom felismerni hogy szülni fogok :)
A hasam két oldaláról egy összehúzódás kezdõdött, ami a hasam közepén összpontosult, és a fájdalom lenyilallt az alhasamba (mint egy igen erõs menstruációs görcs), és közben fájt a derekam is. Én így tudnám leírni a fájdalmat, amit éreztem. S bizony, ezt nem lehet összekeverni semmivel, legalábbis én egybõl tudtam, hogy hûha...:) Amikor elment a magzatvizem, akkor meg szó szerint ömlött belõlem a meleg lötyi, úgyhogy azt is nehéz lett volna mással összekeverni. Ha csak csordogált volna, akkor lehet bizonytalanabb lettem volna, de nekem kiömlött szó szerint.
off: ez engem is érdekelne, ugyanis az elsõ babánkat indították. Viszont úgy néz ki a 2.-at nem fogják. A fájások nekem legalábbis alhasi menzi szerû görcsökre hasonlítottak, tartottak pár mp-ig és elmúltak, rendszeresen 5 percenként jelentkeztek, majd ez egyre erõsödött. Bocsi csak ennyit tudtam segíteni.
Menstruációs görcsök jelentkeznek eleinte, aztán egyre sûrûbbek és intenzívebbek, fentrõl lefelé érzed.A végén majd a derekadba is "égetõ" érzés lesz kõrbe.

Mikor vegyem be a elsõ tablettát a szülés utáni elsõ menstruáció után?

Sajnos a tejem elapadt így 6. hétre megjött a mensim. A doki fel is írta a fogamzásgátlót és azt mondta kezdjem el szedni.

Legjobb válasz: Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.

Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.
A kérdező hozzászólása: Szia! Tudja a doki, és azt mondta hogy normális a hosszabb ideig tartó erõs vérzés ha így jön meg 6. hétre mert elapad a tej. A hormonok miatt van. Voltam most kedden dokinál. Õ azt mondta most kezdjem el de mivel én is így hallottam lehet megvárom a következõt. Az a tuti :)

Nektek a szülés utáni első egy-két menstruáció nagyon fájt? Úgy értem, jobban, mint a többi?

Nekem nagyon fáj. Ez mostmár mindig így lesz?

Legjobb válasz: elsö lányomnál 3 hónappala szüés után jött meg, az elsö 2 alkalom mint egy szülés annyira fájt, és szülés utánni betét használtam, aztán vissza állt rendenen mint régen. Másodiknál még nem jött meg, de már feszít, szerinbtem megint így lesz.

elsö lányomnál 3 hónappala szüés után jött meg, az elsö 2 alkalom mint egy szülés annyira fájt, és szülés utánni betét használtam, aztán vissza állt rendenen mint régen. Másodiknál még nem jött meg, de már feszít, szerinbtem megint így lesz.
Szia! Nekem 8 hónappal szülés után jött meg elõször és hála az égnek egyáltalán nem, vagy csak kissé fáj azóta, elõtte többször elájultam a fájdalomtól és csak az Apranax segített ami elég erõs gyógyszer.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!