Találatok a következő kifejezésre: A szülés a (10098 db)

Beindulhat a szülés a tüsszögéstől/orrfújástól/köhögéstől? Influenzásan is normál úton megy a szülés, vagy ilyenkor császármetszést végeznek?

37 hetes terhes vagyok és elkaptam az influenzát. Ráadásul a a baba elég nagy, 3,6 kg körüli. Az orvosom szerint valószín?, hogy nem várja meg a 40. hetet. Nem tudom, hogy eleve legyengült szervezet esetén mi a szokás a szülésnél.

Legjobb válasz: A szülés beindításáért hormonok felelõsek, nem indul be köhögéstõl. Szerintem semmi akadálya a normál szülésnek, fõleg, hogy császár esetén nagyobb a fertõzés veszély. Még nem hallottam olyanról, akit azért császároztak, mert influenzás volt. De addigra úgyis kikúrálod magad :) Köhögésre jó a bioparox, terhesen is használható. Igyál sok teát, kamilla felett gõzölj, stb. Jobbulást, és szép természetes szülést! Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája

A szülés beindításáért hormonok felelõsek, nem indul be köhögéstõl. Szerintem semmi akadálya a normál szülésnek, fõleg, hogy császár esetén nagyobb a fertõzés veszély. Még nem hallottam olyanról, akit azért császároztak, mert influenzás volt. De addigra úgyis kikúrálod magad :) Köhögésre jó a bioparox, terhesen is használható. Igyál sok teát, kamilla felett gõzölj, stb. Jobbulást, és szép természetes szülést! Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Ne félj, ettõl nem fogsz megszülni, és a dokinak sem biztos, hogy igaza lesz. Én 29. héttõl koraszüléssel voltam fenyegetve, többször kórházban tartottak, és 8 napot túlhordtam:-)... Kúráld magad, forró leves, forró tea, 2 pizsi, 3 takaró és izzadj!!! Fogyassz sok gyümit, és használj FLP-s Aloe Vera gélt, orrcseppnek meg Acitvatort vagy Firstöt. És gõzölj kamillával.
Szerintem a kérdezõ arra is gondolt, hogy sok esetben elmegy a magzatvíz, a tüsszentéstõl, és orrfújástól!! És mivel a baba már bõven elérte a születési súlyt, lehet hogy a természet végzi a dolgát. Én izgulok érted, hogy ne várja meg a 40.hetet ... mert akkor tuti császár. Sok szerencsét!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a jókívánságokat, a baba még "bent van", én pedig túl vagyok az influenza nehezén. Most már nagy baj nem lehet :)

Mikor indult be a szülés a nyákdugó távozása után? Nekem tegnap elment, és még semmi!

Legjobb válasz: Sokat szoktam itt olvasgatni és nagyon változó, hogy kinek mikor indul meg a szülés a nyákdugó távozása után. Ez egy kis olvasnivaló: http://www.kismamablog.hu/szules/nyakdugo-szules

Sokat szoktam itt olvasgatni és nagyon változó, hogy kinek mikor indul meg a szülés a nyákdugó távozása után. Ez egy kis olvasnivaló: http://www.kismamablog.hu/szules/nyakdugo-szules
Szia! Én még 6 napig húztam, de ez egyénenként változó! Könnyû szülést! 6 hetes anyuci
Ahogy a többiek már írták, ez egyénenként változó. 2 hétnél tovább azonban nyákdugó nélkül nem szokták kihúzni. Én aznap szültem, mikor elment a nyákdugó, de olyat is ismerek, aki csak rá 10 napra.

Hány nap van a szülésig a has leereszkedése után a 40. hétben?

Most vagyok a 40. hétben, úgy látják a körülöttem lév?k, hogy lejebb ment a hasam. Én nem is tudom, nem veszek észre semmi változást, csak azt, hogy már jó ideje (kb. másfél hete) er?s combig hatoló hüvelynyilalgatásokat érzek egyre gyakrabban. Mostanra be is vizesedtem, a kezem is kicsit felpuffadt.

Legjobb válasz: Szia! A has leereszkedése amiatt van, hogy a baba beilleszti a fejét a medencébe. Sokszor már hetekkel szülés elõtt, tehát nem igazán lehet belõle következtetni a szülés várható idõpontjára. Nekem közel 4 héttel ezelõtt ereszkedett le a pocakom. A nyilalgatások lehetnek attól, hogy a baba súlya nyomja az idegeket, tágul a medence. Nálam azok is régóta jelentkeztek, majd egyre erõsödtek, igaz a méhszájam is teljesen kinyílt és megrövidült idõ elõtt. Mindettõl függetlenül már nincs sok hátra, kitartás az utolsó napokhoz, majd könnyû, csodás szülést és egészséges, gyönyörû kisbabát kívánok Neked! egy 37 hetes kismami:)

Szia! A has leereszkedése amiatt van, hogy a baba beilleszti a fejét a medencébe. Sokszor már hetekkel szülés elõtt, tehát nem igazán lehet belõle következtetni a szülés várható idõpontjára. Nekem közel 4 héttel ezelõtt ereszkedett le a pocakom. A nyilalgatások lehetnek attól, hogy a baba súlya nyomja az idegeket, tágul a medence. Nálam azok is régóta jelentkeztek, majd egyre erõsödtek, igaz a méhszájam is teljesen kinyílt és megrövidült idõ elõtt. Mindettõl függetlenül már nincs sok hátra, kitartás az utolsó napokhoz, majd könnyû, csodás szülést és egészséges, gyönyörû kisbabát kívánok Neked! egy 37 hetes kismami:)
Elsõ szülésnél hetekkel elõtte szokott lemenni, többediknél pedig az utolsó napokban. De van akinek egyáltalán nem ereszkedik le. (Ezt én is csak olvastam) 39 hetes kismama
Szia! Nekem az elsõ szülésemnél 8 nap volt, hogy leereszkedett a pocakom. könnyû gyors szülést!

én 36 hetes kismama vagyok és már 4 napja megy a hasam ez elöjele a szülésnek? A hasam is keményedik elég sűrűn hamarosan szülni fogok?

Legjobb válasz: Szerintem nem.Nekem is volt ilyen az utolsó hónapokban.Keményedni,meg egyre többet fog,mert készül a szervezeted a szülésre.Az tény,hogy szülés elött sokat mész wc-re,de az akkor nem 4 napig tart.

Szerintem nem.Nekem is volt ilyen az utolsó hónapokban.Keményedni, meg egyre többet fog, mert készül a szervezeted a szülésre.Az tény, hogy szülés elött sokat mész wc-re, de az akkor nem 4 napig tart.
Szia! Én tegnap léptem a 37 hétbe, és 1 hete nekem is hasonló, csomószor megyek wc-re, és mindig hasmars van. Voltam a dokinál, és csak a külsõ méhszáj van kicsit nyitva, fájásaim nincsenek, se semmi, csak nagyon fáradt vagyok, keményedek. Azt mondta, hogy ez normális, bármikor szülhetek már, de még nem fogok. Szal akkor ez még nem az elõjel...könnyû szülést nekünk... szió
szerintem a hasmenés nem elõjel ebben az esetben. akkor lenne az, ha a szervezeted ezúton akarna megtisztulni, de akkor pár órán át, amíg ki nem ürül minden belõled (már bocs), fel se tudnál kelni a wc-rõl, és aznap már enni sem nagyon kívánnál. ilyenkor hányás is elõfordulhat, bár az inkább úgy 3-4 ujjnyi tágulásnál jellemzõ. én egész nap nem bírtam enni, este költöztem be a mosdóba, másnap délután már a kezemben volt a babám. a keményedés pedig "gyakorlatozás" a méhnek, ez is mehet már a 20. hét környékétõl. szép szülést!

Meg mik az elő jelek a szülésnek? Honnan tudom hogy mikor indul meg a szülés? Meg ha korábban akkor mit lehet tenni? A második babámat várom, csak az elsővel 7 hetesen elvetéltem sajnos! Emiatt is érdekelne, hogy milyen lesz a szülés?

Legjobb válasz: nekem 5 perces fájásokkal kezdõdött de még takaritottam meg ilyenek.aztán du jöttek az egypercsesk és 40 perc múlva megvolt a baby.de ez nem mindenkinél van ilyen gyorsan.bennem olyan élményt hagyott hogy ha lehetne holnap újra szülnék uh nyugi sok sikert

nekem 5 perces fájásokkal kezdõdött de még takaritottam meg ilyenek.aztán du jöttek az egypercsesk és 40 perc múlva megvolt a baby.de ez nem mindenkinél van ilyen gyorsan.bennem olyan élményt hagyott hogy ha lehetne holnap újra szülnék uh nyugi sok sikert
Nálam mensi görcsökkel indult, csak alul görcsölt a hasam, és nagyon gyorsan (kb. 1 óra alatt) rendszeressé vált. Mivel 2 hete már kórházban voltam, kéznél volt a doki, megvizsgált, így átküldött a szülõszobára. 2, 5 óra múlva már meg is született a kislányom. Elsõ szülés volt, tehát nem mindenkinél tart 12 órát, ahogy írják!
Szia! Ne idegeskedj, fogod tudni, hogy ez már a szülés lesz. Én is azon aggódtam, hogy mi lesz, ha nem fogom tudni, hogy mikor kell menni. Nekem reggel fél 7 körül(38 hetesen) menstruációs görcseim voltak, és a derekam is rettentõen fájt. Tíz percenként jöttek a fájások, kb. 10 óráig. Akkor felhívtam a dokimat, aki azt mondta, hogy induljunk a sürgõsségi ambulanciára, ott megvizsgálnak, és ha szülés lesz máris jön. Megvizsgáltak és közölték, hogy egy pár órán belül meglesz a baba. 12 órakor felfeküdtem a szülõszobára, és háromnegyed ötkor megszületett a kisfiam. Nem akarlak ijesztgetni, de a szülés elmondhatatlanul fájt, de megérte. Az a lényeg, hogy mindig azt csináld amit mondanak. Minden jót, és könnyû szülést kívánok!
Szia!Nekem is 7 hetesen ment el az elsõ babám... NEkem a szülés magzatvíz elfolyással kezdödött-irány a kórház, de mivel fájásom nem volt, kaptam ágyat.8 órával késöbb indultak a 3 perces fájások.Nem könnyû, de gondolom Te is végig idegeskedted ezt a terhességed, ugyhogy nagy megkönnyebbülés lesz tudni, hogy kinn van és egészséges! Könnyû szülést kívánok Neked!
Az ember már 36-dik héttõl fájogat és várja mikor lesz már durva fájása. Biztos rájössz amikor beindul mert nagyon erõs fájás lesz, ez majd bevillan az agyadba "húha ez lesz az"... Ezeket mérjed, mennyi idõ telik el a fájások között ha 3-4 fájás ugyan ilyen erõs és rendszeres akkor szülni fogsz. Persze elfolyhat a víz is, ilyenkor menjetek be a korházba a fertõzésveszély miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszait, nekem nagyon hasznosak voltak!!!!:)

Tényleg megkönnyíti a szülést a speciális torna, pl. A terhes pilates vagy jóga?

Van egy pilates programom, és azt állítják róla a kiadók, hogy jelent?sen megrövidíti a vajúdást meg a kitolást. Máshol viszont azt hallom, hogy nem számít az egész semmit, és van olyan, aki soha nem tornázik, nem végez légz?gyakorlatokat, aztán mégis könny? szülése van. Egyáltalán, lehet a szülésre felkészülni?

Legjobb válasz: Jó a mozgás,több eröd energiád lessz szülés közben.Nekem nem sokat használt.38 órás szülésem volt,a ve´ge´n már azt sem tudtam fiú vagyok vagy lány. 17hetes kislány boldog anyukája.

Jó a mozgás, több eröd energiád lessz szülés közben.Nekem nem sokat használt.38 órás szülésem volt, a ve´ge´n már azt sem tudtam fiú vagyok vagy lány. 17hetes kislány boldog anyukája.
En nagyon soktol hallom hogy 3 gyereknel kettovel dolgozott vagohidon, sulyos nagy husokat kellett lemosni , tologatni..tehat nem konnyu munka, annal a ket terhessegnel nagyon konnyen, hamar szult.A harmadikkal nem dolgozott es nem is mozgott nehez szulese volt.De ez csak egy kozul..a doktor is azt ajanlotta hogy mozogjak, setaljak minden eggyes nap mert konnyiti a szulest.De biztos vannak bar kevesebben olyan kismamak akik mashogy eltek meg.
Én végig jártam kismamatornára, még a 40. héten is, és nekem nagyon könnyû szülésem volt. Nem tudom, hogy ettõl e, de szerintem a torna nagyban hozzájárult, hogy könnyen szültem. Meg az is jó volt, hogy nagyon sokat gyakoroltuk a légzéstechnikát a tornán, így a szülés közben szinte automatikusan jött, hogy mikor hogyan kell lélegezni. És ez nagyon jó volt.
Van direkt kismamajóga, ami kimondottan az izmok nyújtásáról szól. A pilates az egy koncentrált izomerõsítés, ami szintén a nyújtásra épül, de nehezebb izomerõsítés is van benne és fõleg a fogyókúrázók részesítik elõnyben. A direkt kismamatorna pedig azoknak az izmoknak a lazítását, erõsítését veszi célba elsõsorban, amik a szülésnél segítenek a kitolásnál. Pl a hasizmot, a medenceizmot. Akinek az izomzata erõsebb és fizikailag jó kondiban van az tényleg jobban viseli a szülést és általában könnyebben is szül, tehát érdemes a kismamatornát csinálni.

Ezek lehetnek a szülés a jelei? Vagy valami más?

Reggel mikor felkeltem, furán kemény volt a hasam, és ahogy tettem vettem észre vettem, valami sárgás, egyik oldalán barnás folyást észleltem kis mennyiségben. Ez lehet a nyákdugó egy része? Amikor keményedek, arra az időre pedig görcsöl alhasam, ami a végbélbe sugároz. Méhszájam 34. héttől 2100-as. Ezek lehetnek a közelgő szülés jelei? Még a délelőtt megyek ctg-re.

Legjobb válasz: Lehet a nyákdugó igen, sõt, valószínû, hogy az.Szerintem lehet a görcs a szülés elõjele, de az is lehet, hogy csak jósló.Ha majd a derekad elkezd fájni , akkor szerintem erõsen gyanakodhatsz..Könnyû szülést kívánok!!38hkm

Lehet a nyákdugó igen, sõt, valószínû, hogy az.Szerintem lehet a görcs a szülés elõjele, de az is lehet, hogy csak jósló.Ha majd a derekad elkezd fájni , akkor szerintem erõsen gyanakodhatsz..Könnyû szülést kívánok!!38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, viszont kívánok neked is könnyû szülést, és addig boldog baba várást. 38+3 hetes km
Egyenlõre nem lehet tudni biztosan. Szerintem is a nyákdugó vagy egy része jött ki. Innentõl akár még lehet pár nap a szülésig. Azt nem irtad most hol tartasz mikorra vagy kiirva. Figyelgesd magad mindenesetre és pihenj sokat. Én is könnyú gyors szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Április 26 ra vagyok kiírva, és most vagyok 38+3 . Köszönöm

A Jászberényi kórházban fogok szülni, és mától ott látogatási tilalom van. Ha beindulva a szülés a párom attól bejöhetne velem a szülésre? 38hetes km

Legjobb válasz: A ceglédiben is tilalom van, az ismerõsömnél ide sajnos nem engedték be a kispapát sem mert nem volt beoltva, nem tudom ezt mivel lehet bizonyítani. papás szülés lett volna

A ceglédiben is tilalom van, az ismerõsömnél ide sajnos nem engedték be a kispapát sem mert nem volt beoltva, nem tudom ezt mivel lehet bizonyítani. papás szülés lett volna
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de én is veled egyidõs vagyok, tehát 38 km. Én Debrecenben fogok szülni a Klinikán, és megkérdeztem, hogy ilyen esetben mi a szokás. Hát azt mondták, hogy olyankor senki se ki, se be. A férjem be van oltva, és így kérdeztem, de azt mondták hogy senkit nem engednek be. Úgyhogy imádkozz, hogy legyen hideg két hétig, az nem tesz jót az influenza járványnak. Én is így teszek.
Szia! Én is úgy tudom, h se ki, se be.De ne aggódj.Egyrészt, mert nem tesz jót, és nem tudod kivárni, h eebben a hidegben elpusztuljanak a bacik, és feloldják a tilalmat:) , másrészt én is Berényben szültem 6 hónapja, nagyon lelkiismeretesek, a szülésznõk és az orvosok is, csak jót tudok mondani róluk.Minden rendben lesz, erre gondolj csak!2 hét sok idõ ám!

Megindíthatja az orvosom a szülést a 38-39. héten ha nem akar az ünnepeken "dolgozni"?

Legjobb válasz: Nekem a második babám programozott szülés volt, igaz a 40. hétre indították be a szülést. Nem bántam meg mert így is alig tudtam megszülni ugyanis 4500 g lett.Most a 3-at várom és szeretném ugyanígy csak kicsit hamarabb, nehogy ismét túl nagy legyen. Most más a nõgyógyászom és még csak a 23. héten tartok, de reménykedem meg lehet vele beszélni.

Nekem a második babám programozott szülés volt, igaz a 40. hétre indították be a szülést. Nem bántam meg mert így is alig tudtam megszülni ugyanis 4500 g lett.Most a 3-at várom és szeretném ugyanígy csak kicsit hamarabb, nehogy ismét túl nagy legyen. Most más a nõgyógyászom és még csak a 23. héten tartok, de reménykedem meg lehet vele beszélni.
az utolsó válaszoló álltal leírtat és is sokszor hallottam. de nem feltétlen nagy a babád. pl a sogornömnél 4 héttel elötte már azt mondták neki hogy több mint 4 kiló aztán mikor megszült 3, 4 volt.
Biztos hogy nem lesz baja tõle! Igy legalább fel tudsz készülni a szülésre ha megbeszélitek mikor indítja be a szülést. Nekem csak pozitív élményeim vannak.
Az utolsó válaszolótól kérdezném hogy miért kellet már a 37. héten megindítani a szülést? Gond volt vagy csak megbeszéltétek?
Ha Te is beleegyezel akkor igen, megindíthatja.Más esetben NEM!!Kérdezd ki az elõnyrõl és hátrányról.ÓÓ!És ne csak Õt kérdezd errõl!
Ha rajtad múlik és nem a dokin, inkább várjátok ki, hogy magától megszülessen. A "természet adta" élettani folyamatokba, hacsak nincs valami komolyabb oka, nem kellene beavatkozni. De a ti döntésetek, és biztos nem lesz semmi gond. Kismamák jó részének megindítják.
Szia.Nekem az elsõ babámat is úgy indították be a 37.héten és nem volt semmi gond.Most a második babánkat várjuk, jan.10-re vagyok kiírva.De már megbeszéltem az orvossal, hogyha minden rendben és a baba is fejlett akkor a 2 ünnep között beindítja.32.héten mérték 2400grammnak, éa a méhszájam is nyitva van már!! Amugy én azért kértem az inditást, mert a kórházba nem mehet be a fogadott orvos, így akkor õ lesz bennt!!
Hát nem. Azért kapja a pénzét, hogy amikor kell, készenlétben álljon. Ettõl függetlenül sajnos sok fogadott doki megteszi, sokan számolnak be arról, hogy a doki a neki alkalmas idõpont elõtti napon olyan "durván" vizsgálja meg a kismamát, hogy másnap már megindul a szülés. Hát nekem többek között ezért sem kellett fogadott doki. Szültem szépen az ügyeletesnél akkor, amikor eljött az ideje és nem került egy fillérembe sem. tikki
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:D Én dec.31.re vagyok kiirva de már egyszer megindult a szülés 34 hetesen, de visszatartották. A héten azt mondta a dokim hogy megbeszéljük a jövõhéten, hogy várunk-e 31.-éig Az én babám is elég nagy a korához képest, ha még is meginditja nem lesz töle baja a bébinek?

40 hetesen tegnap voltam magzatvizvizsgálaton. És este szerintem eltávozott a méhnyakdugó sőt azota is ürül. Ez lehet a vizsgálat miatt? Be indithatja a szülést a vizsgálat?

40+1 hetes kismama

Legjobb válasz: Egy erõsebb vizsgálat beindíthatja a szülést, volt már rá példa. De a most érkezõ hidegfrontra is beindulhat a szülés. Kitartást, már lehet csak órák kérdése.

Egy erõsebb vizsgálat beindíthatja a szülést, volt már rá példa. De a most érkezõ hidegfrontra is beindulhat a szülés. Kitartást, már lehet csak órák kérdése.
A kérdező hozzászólása: A hideg fronttól is beindulhat?
Szia!Nekem is a 40.héttõl néztek magzatvíz vizsgálatot .Vasárnap nézték az elsõt és csütörtökre meglett a babám.az orvos azt mondta, mikor bementem szülni, hogy már szivárgott a magzatvízem.valoszínüleg a vizsgálattól.
Nem biztos, hogy a vizsgálattól beindulhat.Ahogy nézem már itt az ideje úgyis.A hidegfront nálam elég furcsa dolgokat tud mûvelni, ilyenkor fekvés ezerrel, nehogy koraszülött legyen a picim.A melegre szokták mondani, hogy beindíthatja, de sztem a hideg is ugyanúgy!Nekem elsõ csöppömnél miután elment, még 5 napig "egyben" voltam.35 hetes kismami
a szülést csak a hidegfront indíthatja be. most éppen az van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!