Találatok a következő kifejezésre: A szülés érzéstelenítéssel (16 db)

Van még valaki, akinek a "varrás" még injekcióval is jobban fájt, mint a szülés érzéstelenítés nélkül?

Legjobb válasz: igen, én. mondjuk nekem nem hatott a varráskor kapott injekció, mert totál beödémásodtam. végigrepedt a hüvelyem is, mert beakadt a baba keze. több mint egy óráig varrtak, úgy, hogy éreztem minden öltést......

igen, én. mondjuk nekem nem hatott a varráskor kapott injekció, mert totál beödémásodtam. végigrepedt a hüvelyem is, mert beakadt a baba keze. több mint egy óráig varrtak, úgy, hogy éreztem minden öltést......
Én érzéstelenítõt is kaptam, de semmit nem hatott, lehet, hogy kevés volt az adag. A varrás nagyon-nagyon fájt. Mondom az orvosnak, hogy ez fáj, azt mondja, nem mondjam már, ilyen érzéstelenítéssel császárt csinálnak. Annyit tudtam szolidan kibökni, hogy: az [email protected] :) )))))
A varrásnál 1-2 picike szúrást éreztem.Semmit nem fájt. A következõ szülésnél bevállalnék inkább 12 óra varrogatást, mint 12 óra egész éjszakás vajúdás+szülést!!!
Szia! Hát én is jelentkezem!!! :) Az elsõ picikénél a szülésrõl ne beszéljünk :) )) ( nem kértem fájdalomcsillapítót) a varrásnál viszont pár bökést éreztem, de nem fájt.A másodiknál, a szülés nagyon gyorsan ment, de a varrás ajajajajjj :D Mondjuk meg volt az oka, hogy miért fájt annyira. A dokim gátvédelemmel szeretett volna , hogy szüljek, mivel a 2. babóm.Itt is fájdalomcsillapítás nélkül szültem majdnem simán ment minden, mikor szóltam, hogy most szakadok szét.Abban a pillanatban vágott fájás közben és miután meglett a picike, utána próbált meg leérzésteleníteni , amit persze nem tudott, mert egy elvágott területet már nem lehet úgy... :( Akkor mondtam, hogy inkább 5 szülés mint egy varrás.... :) Nem hibáztatom, mert õ csak jót akart. De minden szülés más és mindenki másképp éli meg és reagál a fájdalomra. Nekem 2 szülésem volt és teljesen más volt mind a kettõ. Látva a végeredményt, nekivágnék újra :) )) Boldog babavárást kívánok! Üdv: Egy 2 gyermekes anyuka :)
nekem nagyon friss még a varrás élménye. Kedd reggel szültem a fiamat 3850 grammal és 56 centivel. A szülés sem volt épp leányálom (pedig õ a 3. ) de a varrásnál énis adtam ki hangokat. Belül 3 helyen varrtak, a gátsebem pedig a végbélnyílásig ér oldalirányban. Tegnap volt varratszedésem, de még most sem tudok rendesen ülni. Hiába kaptam varrásnál injekciót, az csak a belsõ varrásnál használt, de ott sem sokat. A férjem kezét jobban összelapítottam varrás alatt mint szülésnél :(
Engem nem varrtak, viszont szülés után 15 perccel megvizsgált az orvos, és attól hogy 2 ujját feldugta, majd' meghaltam. Hihetetlen volt hogy kijött belõlem egy 3800gr-os baba, és utána nem fér fel 2 ujj.. Csak azért írtam le, mert érdekelne hogy szerintetek azért fáj a varrás is, mert utána nagyon érzékeny lesz ott minden és hihetetlenül összehúzódik?
Én nem éreztem egyáltalán a varrást szuri után. Viszont tesóm érezte. (kapott injekciót, de a dokinak közben át kellett mennie megnézni egy másik kismamát, és mire visszament, már kiment a hatása). Na õ ordított, azt mondta, h rosszabb volt, mint a szülés maga.
Én hang nélkül szültem, de a varráskor sikoltoztam, zengett tõlem a folyósó. Szégyelltem, de annyira fájt... :(
Én sem kaptam érzéstelenítõt , indok a magas vérnyomásom..sem szülésre sem varrásra, azt hittem belehalok a varrásba, , ennek hatására nem szültem hamarabb, 11 év telt el, most mertük vállalni a másodikat, de már rettegek......34.hetes
Én is érzéstelenítõ nélkül szültem. De a varrás az embertelen volt, minden öltést éreztem. Szerintem az injekció semmit nem hatott. Ennek fejébe az egyik varratom "elbújt" kiszedéskor és több, mint egy hétig meg se bírtam szinte mozdulni annyira fájt. Mikor végre rájöttem, kiszedettem, szinte még futni is tudtam volna. Nekem az egész szülésbõl ez a varrás téma maradt meg fájdalmasnak.
Nem mondom hogy a szülés nem fájt, érzéstelenítõ nélkül szültem mindkétszer. De a varrás.... hát inkább még két szülés.
Én is! A szülés könnyû volt, de a varras az iszonyatos volt
Jelen!!!! Mind 2 szülésnél meghaltam varráskor:(
Nekem is jobban fájt a varrás, mint a gátmetszés és a szülés. Én csak húzogattam el a dokitól a fenekemet és sziszegtem, õ meg nem gyõzte mondani, hogy ne húzogassam. Azért sikerült végeznie :) De más csajnak is fájt, mikor varrt.

Az epidurális érzéstelenítéssel tényleg nem is annyira fájdalmas a szülés?

8 évvel ezel?tt hirtelen meg kellett császározni és altatásban végezték a m?tétet...Szükséges volt,mert veszélyben volt a kislányom..Minden olyan gyorsan történt.

Legjobb válasz: Még az érzéstelenitéssel is fáj kicsit a szülés, képzeld, milyen lehet nélküle! Én nem bántam meg.

Még az érzéstelenitéssel is fáj kicsit a szülés, képzeld, milyen lehet nélküle! Én nem bántam meg.
Nem hangzik furcsán, megértem, hogy át akarod élni. Az epidurális érzéstelenítés nagyon jó, de ha kéred is, készülj fel rá, hogy esetleg nem sikerül. Én is kértem, de végül nem sikerült megoldania az orvosnak. Akkora pocakom volt, hogy nem tudtam eléggé elõre hajolni és nem tudta jó helyre beszúrni. Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy inkább arra készülj, hogy fájni fog nagyon. Akkor csak kellemes meglepetés érhet. Ha úgy indulsz neki, hogy nem fáj és mégsem sikerül az epidurál, akkor nagyon fogsz szenvedni. Sok sikert és könnyû szülést kívánok!
Én is kaptam epidurális érzéstelenítést és semmit nem éreztem. Még azt sem mikor jön a fájdalom. A szülésznõ mondta mindíg, hogy mikor nyomjak.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a Babáitokhoz és köszönöm a biztatást..!
én nem kaptam érzéstelenÍtõt de ha tehetném újra szülnék és szintén anélkül
szerintem ha már 1-szer valaki babát vár, akkor vállalja föl az összes hozzá tartozó nehézséget és fájdalmat, mert úgy az igazi!mindig azt mondom, h ha attól félsz , h fájni fog, akkor az nem neked való!ezért tartanak ott a nõk ahol most, mert mindent kibírnak és csak õk érzik az igazai fájdalmat!a férfiak az elsõ 2 hónap után feladnák!!!de a nõk azok nõk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Lehet, hogy furcsán hangzik, de nagyom vágyom sima szülésre..

Hogyan készüljek a szülésre? Mennyire fáj? Ti kérnétek epidurális érzéstelenítést, vagy mit ajánlotok a fájdalmak enyhítésére?

Lehet kicsit kezd?nek t?nik a kérdésem, de az is vagyok:)

Legjobb válasz: Túl lehet élni érzéstelenítés nélkül is. Tõlem meg sem kérdezték, hogy kérek-e. Leírni nem lehet a fájdalmat, mert olyat, csak egyszer és csak ott élsz át az életben. Nálam így volt. Fájt, de ahogy kibújt a fiam, minden fájdalom elmúlt. Bár meglehet, hogy mindenkinél máshogy zajlik, máshogy éli meg. Könnyû szülést!

Túl lehet élni érzéstelenítés nélkül is. Tõlem meg sem kérdezték, hogy kérek-e. Leírni nem lehet a fájdalmat, mert olyat, csak egyszer és csak ott élsz át az életben. Nálam így volt. Fájt, de ahogy kibújt a fiam, minden fájdalom elmúlt. Bár meglehet, hogy mindenkinél máshogy zajlik, máshogy éli meg. Könnyû szülést!
Szia! A szülésre nem tudsz felkészülni sehogy sem, de ne aggódj ügyes leszel és sodródsz az eseményekkel majd. :) Epidurális érzéstelenítést én kérnék a helyedben, hidd el sokkal könnyebb, semmi értelme mártírkodni. Tavaly az elsõ babámat augusztusban érzéstelenítés nélkül szültem, vagyis bekötötte az ügyeletes doki, de nem hatott, elég sokat vajúdtam elõtte és hát nem volt kellemes, teljesen elvette a varázsát a dolognak a fájdalom és szinte semmi erõm sem maradt a kitolásra, úgy "segítették" ki belõlem hárman. :S Gondolhatod.... Idén szeptemberben született a kisfiam, epidurált kértem és volt saját dokim is, hát el kell, hogy áruljam, hogy ég és föld a különbség. :) Mondjuk már 2 ujjnyira ki voltam tágulva, mikor bementem és úgy indította a doki.1 óra 50 perc alatt meg is született. :) Szóval szerintem feltétlen kérjed, mert SOKKAL könnyebb.
Akkor jól emlékeztem, 90 valahány százalékra:) Nem tudtam, hogy még máig használnak morfiumot, de lehet. Nem minõsül érzéstelenítõnek, csak csillapítja a fájdalmat, hatása 10-20 percig tart.
Lehet szépíteni. a szülés annyira fáj, mint amilyen fájdalomról nem is tudsz, hogy létezik. De ált. túléli mindenki. Én a másodikat várom, és örülnék, ha kapén EDÁ-t. errõl még nem beszéltem a dokimmal.
Elõre egyik szülés folyamatát sem lehet megjósolni. Ha nem lesz komplikáció, akkor legjobb a természetes szülés. Én cukorbetegen szültem, tehát sokkal nagyobb volt az odafigyelés. Mindkét karomban infúzió volt, az egyikbe a glukóz ment, a másikba a szülést gyorsító. Középen meg keresztül voltam csatolva, ami mutatta a baba szívhangját. Nem volt leányálom, mert kapaszkodni sem tudtam. De természetes úton kibírható fájdalommal világra hoztam lányomat 3, 5 kg-al immár 26 éve. Õ a legnagyobb boldogság az életemben.És szülésed közben az orvosod látja kell e külsõ segítség. Például amikor én szültem mellettem egy 18 éves lány szült, negyed óra alatt meglett a babája egy hang nélkül. Azért mondom ez mindenkinél változó.
Most lehet hogy én leszek a kakuktojás, de nem számít! Én sosem fogom megérteni azokat akik ragaszkodnak az erzéstelenítéshez.Én Vácon szültem és még csak meg sem kérdezték hogy kérek e és nem is foglalkoztam vele! Ezt ki kell bírni, nekem nagyon alacsony a fáljdalom küszöböm de nem haltam bele!Fáj és kész kell is. 23éves 1, 5 éves kislány anyuka!
Kedves utolso annyiban javitanalak ki, hogy angliaban 99%-ban hasznalnak fajdalomcsillapitast.itt szultem es elmondtak, a szulesfelkesziton, hogy nagyon ritka, hogy valaki ne kerjen a korhazi szulesek soran. Masreszrol morfiumot a mai napig hasznalnak angliaban. Baratnom 4 honapja morfiummal es eda-val szult.
Igen, nagyon régen is próbálták már csillapítani, sajnos elõször alkohollal, volt, aki morfiummal, emiatt sok gond is volt. Volt errõl egy dokumentum film, hogy a történelem során mindig is próbálták valamivel csillapítani a fájdalmat. És a film végén ott volt egy szám, már nem emlékszem, a nõk olyan 90% százaléka kér érzéstelenítést a szülés folyamán Angliában.
Szia. Ha ugy erzed, hogy szukseged van ra akkor kerj batran!! En nem kaptam, mert a ferjem nem engedte, de a kovetkezonel(persze ha lesz) 1000000%, hogy kerek. 42 ora vajudas utan meg egy mosolyt sem tudtam adni a lanyomnak. Meg annyit sem mondtam, hogy szeretlek....nem volt erom hozza!! Nem szegyen kerni!!Azoka akik meg emiatt leneznek valakit lehet nem akkora fajdalmat eltek at, vagy mashogy eltek meg..... 50 evvel ezelott a nagymamam azt sem tudta, hogy a szules fajdalommal jar!!Azert ezt ne hasonlitsuk a mai dolgokhoz.Masreszt akkor is csillapitottak ahogy tudtak!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Sokat kérdezõsködtem efelõl, de én is arra jutottam, hogy inkább kérem és egyetértek az elõttem szólókkal, ha megvan a lehetõségem rá miért ne tenném? Ettõl még ugyanúgy az lesz életünk legszebb napja.
Nagyon fog fájni, de egyben tényleg életed legcsodásabb élménye lesz. Szerintem készülj úgy hogy kérni fogod, és majd ott az adott helyzeben meglátod. Ha szükségét fogod érezni akkor kéred, ha nem akkor nem. Inkább legyenek rá felkészülve és ne kelljen, minthogy te gondolod meg magad közben, de akkor már nem lesz rá lehetõséged hogy megkapd. Csodás szülést kívánok!
50 éve foghúzáshoz, fogmûtéthez sem adtak érzéstelenítõt... Akkor most sem éljünk vele? Sõt, régen abortuszt is úgy csinálták, hogy végig magadnál voltál... Meg még sok minden nem volt régen. Nem értem azokat a kismamákat, akik nem kértek EDA-t és lenézik azokat, akik kérnek vagy szeretnének. Miért?? Miért ne lehetne élni vele, ha van? Ugyanúgy érzel mindent, csak kevésbé fájdalmasabb vagy egyáltalán nem az.
Mindenkinél másképp zajlik, nekem nagyon-nagyon fájt. Határán voltam, hogy kérjem az epidurált (addig kéjgázt szívtam, de nem ért semmmit), viszont már nem volt erõm és idõm 1 perces fájásokkal végigolvasni és aláírni a papírt. Utána meg már olyan gyorsan zajlott minden, hogy nem lett volna idõ sem rá. 12 órát vajúdtam, gyorsítót kaptam, és a mai eszemmel már örülök, hogy éreztem, hogy világra hoztam a lányomat. Minden fájdalom ellenére. Akkor ott nagyon nehéz, de utólag már büszke voltam magamra, hogy kibírtam. Az utolsó egy óra nekem brutális volt, az egy perces fájásokkal... de gyönyörû élmény maradt, megérte, az összes fájdalom ellenére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én sem ragaszkodom az epidurálishoz, de nem is vetem el a lehetõségét. Beszéltem már errõl az orvosommal, kis idõn belül el kéne majd döntenem, hogy igénylem- e. Szerintem semmi kivetni, vagy megvetni való nincs abban, ha egy kismama él ezzel a lehetõséggel, nekem van egy barátnõm, akinek már 2 babája van. Az elsõnél nem kért érzéstelenítést, a másiknál pedig igen. Azt mondta, hogy ég és föld különbség volt a két szülés között, és attól függetlenül, hogy mindkettõnél élete legboldogabb perceit élte át, szerinte az epidurál nagyon sokat segített a második gyerkõcnél.
Mi lenne ha 50évvel ezelõtt lenne?Mit csinálnátok???
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy ha úgy döntesz, akkor ezt elõre meg kell beszélni a dokiddal, mert kell hozzá altatóorvos, aki be tudja adni. Meg elmondják pontosan, hogy mikor lehet, hogy smint, szal mindenképp lérdezz rá, mert nem úgy megy, hogy hopp én most akkor kérek... Minden jót!
Én kértem eda-t, de tulajdonképp a végére azt már nem adják, mert akkor nem éreznéd, hogy mikor kell nyomnod. Arra azért jó volt, hogy a "nagy menet" elõtt kaptam 1-2 óra pihenõt, össze tudtam szedni az erõmet, mert elég hosszan vajúdtam, és már elfáradtam. A végétõl ne félj, fáj, de pl. Én nem is nagyon voltam magamnál, csak a légzésre figyeltem, így olyan volt mintha transzban lettem volna, nem is igen éreztem semmit. Amikor meg nyomod ki a babát, már szinte megkönnyebbülés, és hát elmondani nem lehet, hogy milyen fantasztikus érzés, mikor meghallod, látod, azonnal elmúlik minden fájdalmad. :-) Ne félj, semmi értelme, inkább készítsd magad pozitívan fel, mert ha görcsölsz, akkor még jobban tud fájni. 2 hós kiscsaj anyuja
Én meg azt nem értem, hogy ez miért nem alap egy szülésnél, a fájdalomcsillapítás. A fogorvos is ad a gyökérkezeléshez, nem kell kínlódnod ott a székben. Persze, 50 éve nem volt, de szerencsére van, és ha lehet, élni fogok ezzel a lehetõséggel.


A szülés epidurális érzéstelenítéssel teljesen fájdalmatlan?

Valóban teljesen fájdalmatlan a szülés? A tolófájás azért érezhet??

Legjobb válasz: Ha jól adják be akkor könnyít a helyzeten. Elméletileg mire a tolók jönnek addigra el kell múlni a hatásának, különben akár 2 órával is meghosszabbodhat a szülés idõtartama. Mondjuk én fájdalom csillapítás nélkül szültem, úgyhogy nem saját tapasztalat, hanem a szülésznõ mondta. Tesómnak pl. rosszul kötötték be és az egész érzéstelenítõ a gézlapra ment. Lehet szülni fájdalomcsillapítás nélkül is és annak nincs mellékhatása. De te ismered a fájdalomküszöbödet. Sok sikert és könnyû szülést kívánok.

Ha jól adják be akkor könnyít a helyzeten. Elméletileg mire a tolók jönnek addigra el kell múlni a hatásának, különben akár 2 órával is meghosszabbodhat a szülés idõtartama. Mondjuk én fájdalom csillapítás nélkül szültem, úgyhogy nem saját tapasztalat, hanem a szülésznõ mondta. Tesómnak pl. rosszul kötötték be és az egész érzéstelenítõ a gézlapra ment. Lehet szülni fájdalomcsillapítás nélkül is és annak nincs mellékhatása. De te ismered a fájdalomküszöbödet. Sok sikert és könnyû szülést kívánok.
Szia! Az epidurális érzéstelenítõnek pont az a lényege, hogy a vajúdást könnyítse, enyhítse a fájdalmat, a tolófájásokat viszont kõ keményen érezd, hogy könnyen megszülessen a babád! Egyébként ha jól adják be, ez annyira hatásos, h még császármetszést is végeznek így... Bár már hallottam olyat is, h rosszul adták be és a kismama mindent érzett, amit nem kellett volna...:( Ennek ellenére én is így szeretnék majd szülni, mert ismerem magam + egyelõre nagyon is félek a szüléstõl! Sok sikert! Üdv. 12 hetes kismama
Ha nem szükséges a császár, akkor felesleges ennyi dózis a babádnak. Sok nõ kibírta, úgy gondolom, akkor én is ki fogom annak érdekében, hogy minél természetesebb szülést biztosítsak a babámnak. Az egész életére kihat a születés.
Szia! Én kértem epidurális érzéstelenítést a vajúdás alatt. A babára semmi hatása nem lesz biztosított az orvos. Én azt mondom minek szenvedni, ha nem muszáj. Éjszaka szültem és nem lett volna erõm mire reggelre kibújt a lányka. A szülés elõtt, amikor már kitágultam eléggé, akkor oxitocint kaptam (fájáselõsegítõt). 1 óra fájás, amig beilleszkedett a szülõcsatornába a feje, az nagy volt. A szülés megindulásakor már nem kapsz fájdalomcsillapítást mivel nem érzed, hogy mikor kell nyomni. A vajúdás alatt azonban semmit nem éreztem és két napig fájt a fejem tõle, de a szüléshez képest a semmi nem volt.

Mi a legjobb kor a szüléshez? Ti hány évesek voltatok, mióta szerettetek volna babát? Érzéstelenítéssel is nagyon fájdalmas a szülés? Nevet mi alapján választottatok?

Legjobb válasz: Szia! Én 19 évesen szültem, ugyan érzéstelenítõt nem kaptam, igy nagyon fáj, de "édes" fájdalom, ugy volt tervezett baba, hogy abbahagytam a gyógyszer szedését és ugy voltunk vele ha jön akkor jöjjön.Nevet már 10éves koromtól tudtam hogy ha egyszer kisfiam lesz akkor biztosan ezt a nevet fogja kapni, és második névnek pedig a párom nevét is megkapta:)

Szia! Én 19 évesen szültem, ugyan érzéstelenítõt nem kaptam, igy nagyon fáj, de "édes" fájdalom, ugy volt tervezett baba, hogy abbahagytam a gyógyszer szedését és ugy voltunk vele ha jön akkor jöjjön.Nevet már 10éves koromtól tudtam hogy ha egyszer kisfiam lesz akkor biztosan ezt a nevet fogja kapni, és második névnek pedig a párom nevét is megkapta:)
Minél fiatalabban, de persze normál keretek között. Én 24 és 27 évesen szültem, és mindkettõ szerelemgyerek volt, nem terveztük. Azt nem tudom, érzéstelenítéssel milyen szülni. Anélkül nem egy leányálom, de ki lehet bírni és fõleg: ez az egyetlen értelmes fájdalom. Név: mindenképpen magyar, hiszen magyar vagyok. Csenge és Bulcsú.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kisfiúnak én is a Máté nevet gondoltam, kislánynak pedig a Dorkát.
Szerintem is akkor szülj, amikor érzed, hogy itt az ideje. Nálunk nagyon kitolódott, pedig 10 éve élek nagyon boldog házasságban. Mindig tudtuk, hogy szeretnénk gyereket, de élveztük egy kicsit az életet. Ráadásul én óvónõ vagyok, sokat "gyerekeztem" az oviban. Aztán döntöttünk, hogy MOST! És sikerült!!! Én 33 éves vagyok, a férjem 38. Úgy érzem, nem voltam készen erre korábban, most viszont élveztem a várandósságom minden percét, és erõsnek érzem magam erre a felelõsségteljes feledatra. Üdv: 37 hetes km
Én még szülés elõtt állok. 24 évesen lesz meg a babánk. A férjem már 28. Én mióta eszemet tudom, azóta vágyom babára! :) Nagyon családcentrikus vagyok. A férjemmel tavaly augusztusban házasodtunk össze, és terveztük is a picúrt (bár mióta együtt vagyunk, ez azóta téma nálunk). Szeptemberben fogant a kisfiúnk, pont ahogyan terveztük. Szerintem pont idõben vagyok. Kb 2-3 év múlva szeretnénk kistesót, azt hiszem azzal is idõben leszek. :) A kisfiúnk Máté lesz. Nekem az a fontos, hogy a vezetéknévhez passzoljon és ne lehessen agyon becézgetni. Így a Máté nekünk nagyon bejött! 31 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! jó babázást mindnekinek! :)
Szia. Én 33.5 évesen szültem meg elsõ babámat, Aki most 10 hónapos. Már régóta szerettem volna babát, de az elõzõ házasságomban nem úgy alakultak a dolgok. Sajnos a volt férjem nem akart. Vagyis most már jó, hogy így alakult. A második férjemet 2007.áprilisban ismertem meg és szeptemberben terhes lettem, nem terveztük, de nagyon-nagyon örültünk Neki mindketten. 2007.áprilisában összeházasodtunk, rá egy hónapra májusban megszületett a kislányunk 2830grammal és 50 centivel. EDA-val szültem, 5, 5 óra alatt lett meg, nekem sokat segített az EDA, tudtam erõt gyûjteni a kitolásra. A neve Maja Lili, Apa választotta, ez a két lánynév nagyon tetszik Neki, fõleg ebben a párosításban. Ha fiú lett volna, akkor én választottam volna nevet, én a Danit adtam volna akkor. De örülünk, hogy picilány lett! :)
szia ha minden igaz én a 20-dik szülinapomon fogok szülni és nem félek már nagyon várom a találkozást
Az elsõt 19.5 évesen szültem, EDA-val, 4 óra alatt és egyáltalán nem fájt.A 2.baba 10 hós, õt 35.5 évesen szültem, bõ 2 óra alatt, fájdalomcsillapítás, gátmetszés nélkül.Fájt nagyon, de rosszabbra, kibírhatatlanabbra számítottam.Már kis csaj koromban kitaláltam egy nevet, és azt kapta az elsõ fiam, a 2.fiam egy nagyon kedves ismerõsünk nevét kapta.Jó lenne 3.baba is, ha kislány sikerülne, már van név-a 2.babát vártam, még nem tudtam fiú, vagy lány, és úgy ébredtem, h ha lány ez és ez lesz a neve-, ha kisfiú akkor törhetnénk a fejünket...
Én 22 évesen szültem és csodálatos élmény volt. Én kértem EDA-t, de azóta megbántam, mert nem tudták rendesen beadni és nem hatott (viszont a hátam fájt utána hetekig). Nevet úgy választottunk, hogy egyik nap a munkából hazafelé a párom megkérdezte, hogy miért nem nevezzük xy-nak. Én meg elgondolkoztam, hogy tényleg, miért nem?! És ez lett a neve. :-)
Az elsõt 28 évesen, a másodikat 3 hete 37 évesen szültem, mind a kettõ gyermekekmet EDA-val. amíg nem kezdték adagolni, illetve amikor labdán ültem, hogy táguljak, akkor fájt, de ki lehet bírni. A fiam nevét , még évekkel a születése elõtt kiválasztottuk, a lányom nevét , pedig az apja választotta. (fiúnevet én választottam volna)
Szia! Én 31 évesen szültem, bevallom nem éreztem magamat eléggé érettnek hozzá.Pedig 20 éves korom óta férjnél vagyok.Most van egy 2 hónapos kislányunk és minden pillanatát élvezzük. Szerintem amikor Te úgy érzed, akkor vállalj. Érzéstelenítést én nem kértem. Nevet úgy választottunk, hogy felírtuk azokat amik tetszenek, aztán a férjem kiválasztott 3.-at és azokból döntöttem.Olyat választottunk ami nem tucat név, de nem is kell kisszótár hozzá.Ja, és hogy jól hangzon a vezetéknévhez.
Szia! Igen, azt mondják, 30 alatt meg kellene szülni az elsõ babát. Én 25 évesen mentem férjhez, és 26 éves korom óta nyaggattam a férjem, h babázzunk, de elég sokáig tartott, amíg beleegyezett, mert õ 1, 5 évvel fiatalabb nálam. 28 voltam, amikor rábólintott, és szerencsére rögtön teherbe estem. Még nem töltöttem be a 29-et, és már van egy gyönyörû 2 hónapos kisfiam. A szülés nagyon fáj, de simán ki lehet bírni, és hatalmas élmény egyébként, fõleg, ha a párod is ott van veled. Még szeretnék 2 tesót a fiamnak, úgyhogy annyira nem rázott meg, inkább egy nagy kaland :) Mindenkinek azt mondanám, hogy 25 fölött ne halogassa a gyerekvállalást, mert anyának lenni fantasztikus! Arra pedig nem érdemes várni, hogy ideálisak legyenek a körülmények. Egy babának az ideális, ha szeretõ családba születik :)
Elõzõ vagyok, ki lehet bírni érzéstelenítés nélkül is szerintem.
Az elsõt huszonévesen szültem, semmi gond nélkül viszont egy olyan házasságban amiben egy csepp boldogság nem volt.A második babát most várom majdnem negyven évesen de húsz évesnek érzem magam a második házasságomban pedig nagyon rosszul voltam az elején.
Szerintem 20-30 éves kor. Nekem az elsõ 26 évesen jött a második 29, a harmadik 31. Nem kértem érzéstelenítést, de nekem nem is fájt annyira, mint amennyire riogatnak vele. Jelentés alapján választottunk nevet.
Attól függ, mennyi ideig vajúdok, és mennyire bírom.
Szerintem ott dönteném el, ahogy a helyzet megkívánja.
Igen és éltem is vele :-). Bár itt a gyakorin ezt lepontozzák, de én nem érzem kevesebbnek magam azért, mert nem szenvedtem végig az amúgy viszonylag gyors (7 órás) szülésemet.
En eltem is vele, aminek nagyon orulok:) Nem latok benne semmi rosszat.
én szóltam az orvosnak és a szülésznõnek is, hogy kérni fogok. aztán vajúdás közben rájöttem, jól bírom a gyûrõdést, mondtam, hogy köszi, inkább nem fogok kérni EDA-t... amúgy gyorsan zajlott minden... ha szenvedtem volna, akkor kértem volna, fizetni kell érte pl. a szt.istvánba 5eFt-ot - de nincs szövõdménye, hátránya (elméletileg) szóval miért ne?
3.vagyok. Nekem 2x adták be, mert elõször rossz helyre adta a doki, mégsem fájt egyáltalán a hátam, gerincem. A fejem fájt, az lehetett az EDA-tól, de az sem biztos. Nálad lehet, semmi mellékhatása sem lesz. Ha ott leszel, majd eldöntöd akkor :-)
Én is éltem a lehetõséggel és nem bántam meg.
Én éltem vele de sajnos leálltak tõle a fájások, így nem kaphattam többet, viszont cserébe kaptam egy tonna oxitocint, amitõl azt mondják még fájdalmasabb a dolog (mindamellett, hogy gyorsítja persze). Úgyhogy legközelebb nem kérek...
Én kérni akartam... Hívtuk a dokit aki beadja... Azt mondta õ beadja, de tudjam, kockázatai vannak. Kérdeztem h mik azok. Nem válaszolt rá, csak azt hajtogatta, h õ beadja, de... Lényegében lebeszelt róla. Szóval nem kértem. Vajudtam tovább... Amikor már nagyon fájt akkor hivattuk újra, mondván nem érdekel mit mond, csak adja be! A dokim megvizsgált elõtte... Már nem kaphattam meg, mert több mint 3 ujjnyira nyitva voltam. Egyébként végig nyomták belém az oxit! :-( így 12 óra alatt szuletett meg a fiam. Utólag termeszetes nem bánom h nem adták be az edat, fõleg mert én lettem a "hõs" a kórházban, aki volt olyan bátor h minden nélkül szült. :-) (állítólag mindenki kéri)
A kérdező hozzászólása: Pont a hátrányai miatt nem vagyok benne biztos, hogy kéne. (Amit én tudok: elhúzódik a szülés, így megnõ a császár, fogó esélye, baba szívmûködése radikálisan csökken, oxigénhiányos állapot léphet fel, ha rossz helyen szúrnak meg, hónapokig fáj a gerinc.)
Olyan kórházba szültem ahol kérhettem volna. Inkább nem éltem vele, de meg se fordult a fejemben a terhesség alatt ilyesmi.
nem elnek vele. 20 orat vajudtam de eszembe se jutott a fajdalomcsillapitas, pedig nem volt egyszeru "menet".
Én soha nem kockáztatnék. Úgy gondolom minden asszony kibírja - így voltam ezzel én is - és nem kértem semmit, egyiknél sem. 5, 5 óra alatt megszültem mind a kettõt. Természetes úton, minden fájdalomcsillapító vagy bódító gáz nélkül...nagyon jó élmény volt, nekem is és a férjemnek is. A tested amúgy tesz róla, ha nem bírod már annyira a fájdalmat. Nekem pl. rejtélyes módon 2 óra hossza kiesett az emlékezetembõl... egyszer még este féltíz volt az órán aztán hirtelen éjfél lett.... :D Szóval sztem a természet megoldja.
11-es vagyok. Látom itt mindenki le lett pontozva, aki nem kért/kérne EDA-t.. :D Gratulálok :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy tesz róla a szervezet. Az elõzõ szülésemet indították, kaptam oxitocint.... semmire nem emlékszem az egészbõl, csak néhány halovány emlékképem van. A férjemet kértem, hogy meséljen mi is történt. :) Utolsónak: én sem értem ezt a lepontozgatást, de mindjárt felpontozok mindenkit. :)
14-es vagyok. Na látod! Ha te is így voltál vele elõször akkor meg minek?! :) Én mindig úgy gondolkodtam: minden amit pluszban bejuttatnak a szervezetedbe csak árt a babának. Õ - általában - max 3, 5 kg....és ugyan te kapod azt a kemikáliát, de amíg a méhlepény összeköt benneteket....õ is. Én nem akartam, hogy akár egy hajszálnyit is rajtam múljon, hogy a késõbbiekben valami gondja legyen ebbõl. Sok gyerek hiperaktív, viselkedészavaros stb... ki tudja nem attól-e ami rögtön a szülés közben éri a pici szervezetét? Ezt senki nem tudhatja. Jobb a természetes úton való szülés, és miután te az elsõt is így szülted, nagy esélyed van arra, hogy menni fog a második alkalom is... talán még könnyebben is! :) (Igyál málnalevél-teát, az segít a tágulásban!):) sok sikert!
Szia, engem megnyugtatott, hogy olyan helyen szültem, ahol lehet kérni EDA-t (SOTE I), de - lehet, hogy pont a nagy nyugalom miatt - végül nem is volt rá szükségem... :) Szóval jó, ha megvan minden kórházi háttér, szerintem.

Ha nincsen választott szülészorvosom, attól még ha a szülésre kerül a sor, kérhetek epidurális érzéstelenítést? Vagy azért búsásan fizetnem kellene?

Legjobb válasz: Szerintem persze, hogy kérhetsz ha van rá lehetõség és természetesen nem kell érte fizetni. Kórházfüggõ mert van ahol egyáltalán nincs EDA szülésnél.

Szerintem persze, hogy kérhetsz ha van rá lehetõség és természetesen nem kell érte fizetni. Kórházfüggõ mert van ahol egyáltalán nincs EDA szülésnél.
Én sima "mezei" fájdalomcsillapítót kértem, azt sem adtak. Ügyeletesnél szültem az István kórházban. 5hetes baba anyukája
Szia! Ügyeletes orvosnál szültem, és ha kérsz adniuk kellene fájdalomcsillapítót, teljesen mindegy milyet. ezért nem kell fizetned, hiszen pl. a tb-det is fizeted, ami alapján jogosult vagy a kórházi ellátásra. Akkor más a helyzet ha pl. hétvégén szülsz, mert akkor nem tud rohangálni aneszteziológus hogy beadja, a szülészetnek meg általában nincs saját.
Azért ez nem ilyen egyszerû.Sok khzban nem elérhetõ az EDA, csak a császárosoknak.Van ahol csak a nap 12 órájában(tehát napközben), van ahol 24 órában van rá lehetõség.Ez nem (feltétlen)azon múlik, h van-e fogadott orvosod, avagy nincs.Sok helyen hiány van anesztesbõl, ezért aki bent van "tartogatják"a sürgõsségi esetekhez(mûtéthez, császárhoz).Én is az Istvánban szültem, volt fogadott dokim, le is beszéltem vele(de aztán olyan gyorsan jött a baby, h nem éltem a lehetõséggel).
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs pénzem, hogy az orvosnak adjak, csak az ügyeletes orvosra és személyzetre számíthatok majd. Ha fizetnék valakinek, hamarabb kapnák fájdalomcsillapítót?

Hogy zajlik a szülés Békéscsabán? Lehet kérni érzéstelenítést?

Legjobb válasz: Szia! Adnak infúzión keresztül, de hidd el így is nehèz lesz.Tehát az elhúzodott szülèsnèl van. Ha viszont már úgy mèsz be a kórházba, hogy 10 perc ès megszülöd a babyt akkor nem adnak. Nekem hosszú szülèsem volt èv elejèn, de próbáltam minden percèt kièlvezni. Próbálj te is pozitivan hozzáállni, akkor talán neked is könnyebb lesz. Irj privátot nyugodtan, ha mèg van kèrdèsed!

Szia! Adnak infúzión keresztül, de hidd el így is nehèz lesz.Tehát az elhúzodott szülèsnèl van. Ha viszont már úgy mèsz be a kórházba, hogy 10 perc ès megszülöd a babyt akkor nem adnak. Nekem hosszú szülèsem volt èv elejèn, de próbáltam minden percèt kièlvezni. Próbálj te is pozitivan hozzáállni, akkor talán neked is könnyebb lesz. Irj privátot nyugodtan, ha mèg van kèrdèsed!

Epidurális érzéstelenítést szeretnék kérni szülés előtt, 32 hetes kismama vagyok. Megírnátok nekem a tapasztalataitokat, akinek volt ilyen beavatkozása?

Legjobb válasz: Nekem teljesen fájdalommentes volt. Már a tû beszúrása elõtt is adnak helyi érzéstelenítõt, így abból sem éreztem semmit. Utána meg volt egy könnyû szülésem, ami nem fájt. A férjem viszont elájult, mikor belém szúrták a nagy tût. Utána tisztes távolságból nézte végig az egészet.

Nekem teljesen fájdalommentes volt. Már a tû beszúrása elõtt is adnak helyi érzéstelenítõt, így abból sem éreztem semmit. Utána meg volt egy könnyû szülésem, ami nem fájt. A férjem viszont elájult, mikor belém szúrták a nagy tût. Utána tisztes távolságból nézte végig az egészet.
Én már 3 órája vajúdtam, amikor beszúrták. Azt mondták, fájni fog, hát én SEMMIT sem éreztem, csak azt, mintha piszkálnának a hátamon valamit, a férjem fogta a kezemet. A kanül bevezetése után megkaptam az elsõ adag fájdalomcsillapítót, amitõl átjárt a hideg és még 2 nagy fájásom volt. Amikor hatott a szer, akkor valami fantasztikus volt. Csak ajánlani tudom, nem kell félni tõle!
Én nem kaptam, de túléltem. Az egyik szobatársam mesélte, hogy õ kért, és kapott, de semmit nem használt neki... Szerintem várd ki, milyen lesz a szülésed. Lehet, hogy gyors, könnyû, akkor nem is lesz rá szükséged. Ha pedig lassú, fájdalmas, hosszú vajúdással, akkor kérhetsz. De ne így indulj neki, hanem hogy anélkül is sikerül, de opciónak ott lesz.
Nekem fél 7 körül kezdõdtek a fájások és dél körül kaptam. Picit éreztem, ahogy beszúrták a tût, aztán hideg öntötte el a gerincemet, ahogy belefecskendezték a szert. Nagyon jó volt, h nem fáj, épp hogy éreztem belõle valamit. Kb 1 1/2 óráig hatott egy adag EDA. Az anesztes elõször em jó helyre szúrta, meg másodszorra sem nagyon. Úh a következõ EDA már annyira nem is hatott. Jött egy másik anesztes, aki újra szúrta, meg adott folyamatosan adagoltat, de sajnos csak fél oldalra hatott. SZóval a jobb oldalam ugyanúgy iszonyatosan fájt. A tolófájásokat már én sem éreztem nagyon, úh a gép alapján kellett nyomni.

Az epidurális érzéstelenitéskor lebénul addig a lábam szülés alatt?

Azt ugye gerincbe adják..akkor egy kis ideig lebénulok?

Legjobb válasz: Dehogy bénulsz!!!

Dehogy bénulsz!!!
Nem az a spinális. Az eda-nál az epidurális térbe adják a fájdalomcsillapítót, nem bénulsz le :)
Nem bénulsz le, az a spinális, ami mûtéteknél van. Epidurálisnál csak kicsit megváltozik az érzékelés, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak...az érzékelés megmarad, de a fájdalom "kikapcsol". Én EDA-val simán álldogáltam a szülõágy mellett a vajúdás alatt.
Nemcsak a spináliskor nem lehet érezni a lábad. De két különbözõ dolog az EDA szüléskor és EDA császárkor vagy egyéb mûtétkor. Szüléskor másfajta gyógyszert adagolnak, kisebb mennyiségben, mindent érzel igazából, csak a fájdalmat nem vagy csak enyhül a fájdalom, adagolástól függ. De nem bénulsz le:)
nekem lezsibbadt hastól lefelé míg kaptam a dózist.. aztán szépen lassan ment ki a hatás éreztem hogy visszatér a lábamba az élet, na meg a pokoli vajúdás :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!