Találatok a következő kifejezésre: A szúró lehet (969 db)

Nagyon szúr az alhasam, ami kisugárzik a derekamra, lehet terhesség?

Egy hét a mensiig...

Legjobb válasz: Annyit tudok mondani, hogy lehet felfázás is és petefészekgyulladás is. A terhesség is lehetõség, de egy hét múlva tudod meg. A beágyazódás lehetne mostanság ami szúr, de az nem fájdalmas szúrás, inkább apró szurka.

Annyit tudok mondani, hogy lehet felfázás is és petefészekgyulladás is. A terhesség is lehetõség, de egy hét múlva tudod meg. A beágyazódás lehetne mostanság ami szúr, de az nem fájdalmas szúrás, inkább apró szurka.
Nekem is napokig fájt a derekam és szurkált a hasam.Lehet, hogy a derékfájás is a beágyazódás jele. 7 hetes kismami

Két kérdés: -erre rá lehet tenni a canon eos 1100d-t : Hama Fotó/Videó állvány - Star 700 EF Dig. Táskával? _melyik az a szűrő amivel lehet nappal hosszanbban exponálni mint a szűró nélkül? Milyen szűrőt ajánlotok 7 rugóig?

ja igen ez már 3 kérdés bocs.de közben az utolsó is eszembe jutott.

Legjobb válasz: Fel kell tudni tenni ha mással nem közcsavarral. ND szûrõk több fokozatban egyre sötétedõ értékben vannak.

Fel kell tudni tenni ha mással nem közcsavarral. ND szûrõk több fokozatban egyre sötétedõ értékben vannak.
A kérdező hozzászólása: és tudsz egy nd szûrõt ajánlani 6500 forintig és a körül?
Nem fog tudni szûrõt ajánlani senki, amíg nem írod le, milyen objektívre szeretnéd. Különbözõ obikra ugyanis különbözõ átmérõjû szûrõk kellenek.
A kérdező hozzászólása: Ha erre vagy kíváncsi akkõr 58 mm-eres az obim.
A kérdező hozzászólása: A canon rc-6 infra távkioldó használható az eos 1100 d vel?

Mit lehet jobban kombinálni a feketét vagy a szürkét?

Legjobb válasz: nem tudom, mire gondolsz. a szürkének több árnyalata van, a feketének nincs (nyilván). a szürkét jobban lehet kombinálni emiatt egymással, ha erre gondolsz. amúgy mindkettõt.

nem tudom, mire gondolsz. a szürkének több árnyalata van, a feketének nincs (nyilván). a szürkét jobban lehet kombinálni emiatt egymással, ha erre gondolsz. amúgy mindkettõt.
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam , hogy a szürke több színnel lehet kombinálni míg a feketét nem annyira .
sztem is a szürkét lehet jobban kihasználni.
egyformán

2 hónapos kisfiam 4 napja kapta meg a kötelező oltást és a pneomococcus ellenit. Azóta napközben egyáltalán nem alszik, esténként az utolsó kajcsi után sokáig kell csitítgatni, pedig előtte mindig elaludt a vállamon. Lehet, hogy a szuri miatt van?

Legjobb válasz: Az én kisfiam szabályosan "bepörgött" a Prevenartól. Néhány napig egyfolytában nyüzsgött, már amennyire egy 4 hós baba nyüzsögni tud. Nem sírt, de nyugtalan volt. Azt mondta a doktornõ a szuri elõtt, hogy lehet tõle ilyen, de van akire épp ellenkezõleg hat, és alszik egész nap. Ez szerinte egy hétig is eltarthat. Lehet, hogy nálatok is a szuri okozza.

Az én kisfiam szabályosan "bepörgött" a Prevenartól. Néhány napig egyfolytában nyüzsgött, már amennyire egy 4 hós baba nyüzsögni tud. Nem sírt, de nyugtalan volt. Azt mondta a doktornõ a szuri elõtt, hogy lehet tõle ilyen, de van akire épp ellenkezõleg hat, és alszik egész nap. Ez szerinte egy hétig is eltarthat. Lehet, hogy nálatok is a szuri okozza.

A szúró fájdalom lehet terhességre utaló jel? Ha terhes lettem, akkor az ébredési hőmérséklet hogyan változik meg?

A menstr. utolsó napján védekezés nélkül szeretkeztünk. 3 nap múlva szúró fájdalmat éreztem a petefészek irányából, ami azóta minden nap megjelenik, majdnem egész nap érzem, hol jobban, hol kevésbé. 1 hét telt el azóta.

Legjobb válasz: Ha nem félidõben van peteérésed, hanem ilyenkor mit írtál,volt akkor teherbe lehet esni, de mivel minden nap érzel szúró fájdalmat sztem ez más lesz.lehet kis fertõzés is, ha nem múlik el sztem beszélj egy dokival.

Ha nem félidõben van peteérésed, hanem ilyenkor mit írtál, volt akkor teherbe lehet esni, de mivel minden nap érzel szúró fájdalmat sztem ez más lesz.lehet kis fertõzés is, ha nem múlik el sztem beszélj egy dokival.
Szerintem nem terhesség.Menj orvoshoz.Amúgy a hõd fent marad nem esik le.pl.37°
...amíg kinyomkodod a szivacsot, addig nem kell levegõ beporlasztás. Semmi jelentõsége.
Szerintem se fontos a porlasztás. A vízben van oxigén, a porlasztás pedig nem fog akkora áramlást generálni, hogy az folyamatosan ellássa a mélyebbre esõ rétegeket oxigénnel.
Nyilvánvaló, hogy ahhoz, hogy a szûrõtölteteket - ÓVATOSAN, 1-2 nyomkodással, és akváriumvizet tartalmazó kis tálban, amiben mûködõ porlasztás legyen - kimosd, muszáj kikapcsolnod a szûrõt. Kizárólag ekkor szabad kikapcsolni, és azért kell akváriumvizet tartalmazó külön kis tálban átnyomkodni, mert a friss csapvízben klór van, ami megöli a hasznos baktériumkultúrát. Még valami: a baktériumoknak kell a friss oxigén, úgyhogy muszáj porlasztást biztosítani a kis tálba, amibe átteszed - tisztítás idejére - a szûrõanyagokat.
Elmosni?! :) Hát ez jó, ez olyan, mint ha egy tányérra mondtad volna, hogy elmossuk ultrával, meg ciffel. :D Arra az idõre ki lehet kapcsolni a szûrõt, amíg szétszeded, és kinyomkodod, kiöblíted a szivacsot. Az aljzat, ha kavics, az nem a legjobb. Túl nagy szemû, és megül benne a mulm. Még aljzatporszívózni se könnyû. Viszont mindenképpen kötelezõ, sõt emiatt fokozottan ügyelni kell rá. Tehát amikor csinálod hetente 1-szer a részleges 30%-körüli vízcserét (állott vízzel) akkor az akváriumból úgy szívd le a vizet, hogy a gumicsõre rakj valami tölcsért, (fél literes elvágott flakon) és az aljzat fölött pásztázva porszívózd össze a nagyja koszt. http://kepfeltoltes.hu/view/120612/aljzattiszt_t__www.kepfel.. A szûrõ szivacsát, ha már nagyon eltömõdött, (ideális esetben, ha az akváriumhoz illõ a teljesítménye, ez több hét) akkor az aktuálisan leszívott viszonylag tisztább akváriumvízben nyomkodd ki. Nem kell túl alaposan, csak hogy a kosz kimenjen belõle, és legyen áramlás. A szûrõt is mosd ki, a fejét, a rotor részt szedd szét, csapasd át az egészet. Ha jól csinálod, minimum 1 évig nem kell szétszedni az akváriumot. Ha már nagyon elkoszolódott az aljzat, és nagyobb takarítást akarsz, akkor leszívod az akvárium vizét, kimosod az aljzatot, átsúrolsz mindent, visszapakolsz, és a régi víz minimum felét felhasználod. De ilyenkor tilos a szûrõt tisztítani! Ilyen aljzat mosás után várj 2-3 hetet, és csak utána mosd ki a szûrõ szivacsát. Ha pedig cserélni akarod a szivacsot, akkor az új szivacsot dobd a vízbe, az áramlásba 3 hétre, és utána cseréld ki. Az ezt követõ 2-3 hétben szintén tilos az aljzatmosás. Szóval mindig csak egy részét.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a gyors es terjedelmes valaszokat, irtatok hogy a kavics nem a legszuperebb aljzat, akkor mit ajanlotok helyette?
Én csináltam egy eszközt: http://kepfeltoltes.hu/130405/torlo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Egy aluminium botra kábelkötegelõvel rászorítottam egy kis mosogatószivacsot, hogy le ne csússzon. Ezzel jól lehet az üveget tisztogatni és bele se kell nyúlnom.
Van egy másik is, azt csak fa lécre gumiztam, de ez szebb :)
A kaviccsal nem az a baj, hogy kavics, hanem általában nagyok a szemcsék. Ez két okból rossz, egy, hogy nehezek a szemcsék, kettõ, könnyen berakódik közötte kosszal. A lényeg, hogy az aljzat szemcsenagysága 1-2 milliméter közötti/körüli legyen.

TV-készülékben a túláram szűrőt lehet valami más szűrővel helyettesíteni? Ha áthidalom fog mükörni? Ez ál az alkatrészen 472M KX250~ XIYI 62Cm8

Legjobb válasz: Hasonló paraméterekkel rendelkezõ alkatrésszel lehet helyettesíteni és ha megkerülöd az is megoldás fog mûködni ideig-óráig de az elsõ túlfesz csúcs (itt ne csak villámra gondolj a normál hálózatban is naponta akár több feszültségcsúcs keletkezik) kilövi az egész panelt és akkor nézhetsz új tv után.

Hasonló paraméterekkel rendelkezõ alkatrésszel lehet helyettesíteni és ha megkerülöd az is megoldás fog mûködni ideig-óráig de az elsõ túlfesz csúcs (itt ne csak villámra gondolj a normál hálózatban is naponta akár több feszültségcsúcs keletkezik) kilövi az egész panelt és akkor nézhetsz új tv után.
Üdv! Elõször is nem nagyon. Másodszor szerintem te egy kondenzátorra leltél. Gyanítom, hogy sárga színû, és téglatest alakú.
A kérdező hozzászólása: Zöld színû és kör alakú 2 lábbal.
Hát ez nagyon érdekes... Már önmagában az is, hogy lába van :D Ami rá van írva, az arra vall, hogy kapacitással van dolgod. Viszont az hogy zöld, kör alakú, és túláramvédõnek feltételezed, az arra enged következtetni, hogy az egy NTC ellenállás. Nem merek még mondani biztosat, kéne róla fénykép. Meg úgy kéne tudni, hogy hol van áramkörileg. Le kéne fotózni az alkatrészt a környezetében, meg a nyomtatott áramkör alját is, hogy lássuk hova csatlakozik.

Mit kell éreznem ha nő a hasam? Lehet buta kérdés nem tudom normális e, hogy néha fáj, szúr, és meddig lesz mintha megakarna jönni érzésem? 15hetes vagyok első babás.

Legjobb válasz: Én félidõig minden hónapban éreztem, hogy meg akar jönni. Szerintem normális, ha néha szúr, meg feszít.

Én félidõig minden hónapban éreztem, hogy meg akar jönni. Szerintem normális, ha néha szúr, meg feszít.
Szai! Igen teljesen normális érzés a szúrás és a fájdogálás! Nekem is hasonló volt, és még most is érzek néha olyan mensi elõtti fájdalmat(20. hétben vok), illetve a harmadik hónap után görcsölgettem is (nem volt vészes), csak azért írom, ha hasonló érzés is van az sem gond, hanem normális! Ezek a fájdalmak egyébként lehetnek attól is, hogy nõ a méh, hisz most pár hónap alatt többszörösére nõ meg hirtelen! Gratula a babához és minden jót nektek
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm:) )

Mitől lehet, hogy szúr az oldalam, nem kapok levegőt, és elájulok? Hirtelen rosszúlétek ezek. Néha a szívem is szúr, lehet a stresszelés miatt. De ennyire?

Legjobb válasz: Lehet bizony.Elõsször csak indokolatlan tüneteket okoz,aztán késõbb szervi elváltozásokat is.Sajna a stressz már csak ilyen.

Lehet bizony.Elõsször csak indokolatlan tüneteket okoz, aztán késõbb szervi elváltozásokat is.Sajna a stressz már csak ilyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!