Találatok a következő kifejezésre: A szódabikarbóna hatással van a (3 db)

A szódabikarbóna tényleg ilyen jó, vagy hosszú távon van valamilyen egészségkárosító hatása?

Nagybátyám mesélt róla, hogy ? minden reggel és este megiszik egy pohár szódabikarbónás vizet, hogy lúgosítsa a szervezetét. Szentül hiszi, hogy minden betegség okozója a savasság, és nem hisz a gyógyszerekben sem, mert szerinte azok is savasítanak. Err?l magyarázott legalább másfél órán át, és elég jó a beszél?kéje, ezért én is ráálltam erre, de apám meg azt mondja, hogy a szódabikarbóna káros a gyomorra nézve, persze indokolni nem tudott. Szóval szerintetek mennyire hasznos ez? Megéri reggel és este, egy lapos teáskanálnyit feloldani egy pohár vízben, vagy hosszú távon ez árt a gyomornak?

Legjobb válasz: ...Igen,életet mentenek a gyógyszerek.De az is igaz,hogy ha egy asztmás megváltoztatja az étrendjét egyértelmû javulás áll be az állapotában. Nagybátyád nem újkeletû dologgal rukkolt elõ,rákmegelõzésként is jó ez a módszer,amerikai orvosok is javasolják(forrás:A rák egy gomba Dr. Tullio Simoncini) Nem hiszem,hogy problémát okozna a napi kétszeri lapos teáskanálnyi szódabikarbóna.De ha kétségeid lennének,lúgosíts a gyógyszertárban kapható kalcium/magnézium porral.

...Igen, életet mentenek a gyógyszerek.De az is igaz, hogy ha egy asztmás megváltoztatja az étrendjét egyértelmû javulás áll be az állapotában. Nagybátyád nem újkeletû dologgal rukkolt elõ, rákmegelõzésként is jó ez a módszer, amerikai orvosok is javasolják(forrás:A rák egy gomba Dr. Tullio Simoncini) Nem hiszem, hogy problémát okozna a napi kétszeri lapos teáskanálnyi szódabikarbóna.De ha kétségeid lennének, lúgosíts a gyógyszertárban kapható kalcium/magnézium porral.
Pár napos szünet olykor szerintem sem árt!
Ha ilyen szinten használja, akkor épp ellenkezõleg, savtúltermelést válthat ki. Szódabikarbónát csak annak ajánlatos inni, aki túl sokat evett, de egyébként egészséges a gyomra.
A szódabikarbóna az egyik leghasználhatóbb szer a modern életben, ahol minden csak arról szól, hogy hogy tegyenek minket tönkre, károsítsanak a sok savas, vegyszeres étellel, krémekkel, blabla.. Jó lúgosító (bár a citrom is és annak legalább jó íze van), fehéríti a fogakat, jót tesz a hajnak, másnaposságra kiváló. De túlzásba vinni valamit, az sosem vezet jóra. A savasság elkerülésére nem a lúgosítást ajánlom, hanem a sok savas étel elkerülését!
Elég egyoldalú a véleménye, én mondjuk úgy merek írni egyáltalán véleményt, hogy elvégeztem a SOTE Gyógyszerészkarát. Szóval mint gyógyszerész azt mondom, hogy abban igaza van, hogy alapvetõen savasít egy csomó minden. Azt viszont nem javasolnám, hogy rendszeresen szódabikarbónás vizet igyon, max. egy kúra erejéig. Némi szünettel lehet ezt csinálni, a gyomrot így nem károsítja. Amúgy a savasodás valóban okoz problémát: pl. egy csomó fertõzésnek jó táptalaj. A gyógyszereket azért nem kell elvetni teljesen, mivel még mindig ezek mentenek életet. Mondjuk egy asztmásnak hiába adsz lúgos vizet, ha csak a szalmeteroltól kap levegõt újra...
Igen ártalmas. Tönkreteszi a bél nyálkahártyáját és hasmenésed lesz tõle.
Azt nem mondta, milyen ocsmány íze van? Persze ki lehet bírni, de én mikor elõször ittam - fehér por állagából - arra következtettem, hogy semmi íze nem lesz, erre valami édes-sós-poshadt hal íze volt...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: az íze az nem a legjobb, de ki lehet bírni :)

A szódabikarbóna milyen hatással van a fogra? Fehéríti? Hogy kell használni? Milyen időközönként?

Legjobb válasz: Tisztítja és fehéríti a fogakat. Aki allergiás a fogkrémekre, azoknak ajánlják. Ugyanúgy mint fogkrémmel, reggel és este mosol vele fogat. Használni is úgyanúgy kell: ráteszed a nedves fogkefédre és jól átdörzsölöd vele a fogidat.

Tisztítja és fehéríti a fogakat. Aki allergiás a fogkrémekre, azoknak ajánlják. Ugyanúgy mint fogkrémmel, reggel és este mosol vele fogat. Használni is úgyanúgy kell: ráteszed a nedves fogkefédre és jól átdörzsölöd vele a fogidat.
Nem értek egyet azzal aki elöttem válaszolt. " naponta kell használni, igen nedves fogfefére rá és átdözzsölöd. de a fogak zománcá nagyon károsítja. naponta 2* egyáltalán nem lenne jó ötlet. én másfél évi használtam igyis-ugyis de semmi változás. nagyon jó fehérítõ fogkrémek vannak amik nem károsak, azokat tudnám ajánlani, de a szódabikarbónát is próbáld ki, de semmi épp se naponta fõleg 2*...
gyönyörû szépek lesznek tõle a fogak, de annyira károsítja a zománcot hogy az már durva. nem próbálnám ki senki helyében.
Nekem nagyon szép fehérek szoktak lenni tõle a fogaim, de bõven elég hetente 1-2-szer használni. Állítólag károsítja a fogakat, de szerintem ez csak tévhit. Az én fogaimnak semmi baja tõle pedig már 3 éve így csinálom ...
Fogkrém Csinálj belõle fogkrémet! Keverj össze 1 teáskanál szódabikarbónát ½ teáskanál finomra õrölt tengeri sóval (kevésbé kalandorok kihagyhatják) és adj hozzá 1 csepp borsmenta vagy fodormenta 100%-os tisztaságú illóolajat néhány csepp vizet. Havonta 1-2x használd, mert erõsen oldja a fogkövet és túlzott használata károsíthatja a fogzománcot.

Van valamilyen rossz hatása a fogamra ha bekenem szodabikarbonával és citrommal?

youtube-on láttam h lehet így házilag is fehéríteni, csak azt már nem h van-e vmilyen káros hatása vagy sem

Legjobb válasz: citrommal nem szabad,mert az nagyon savas és lemarja a fogzománcot!!-persze nem azonnal- épp 2napja kérdeztem a fogdokitól./és nem egy amatõr hülyékbõl álló netes oldalon,mit ez... neked sem itt kéne ezeket megtudnod,hanem szakembert kérdezni!hisz az egészségedrõl van szó!/ a sz.bikarbóna mehet,nem káros.ez kicsit fehéríthet rajta

citrommal nem szabad, mert az nagyon savas és lemarja a fogzománcot!!-persze nem azonnal- épp 2napja kérdeztem a fogdokitól./és nem egy amatõr hülyékbõl álló netes oldalon, mit ez... neked sem itt kéne ezeket megtudnod, hanem szakembert kérdezni!hisz az egészségedrõl van szó!/ a sz.bikarbóna mehet, nem káros.ez kicsit fehéríthet rajta
a citromot nem tudom. szódabikarbónával rendszeresen mosok fogat. Az nem káros.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, utolsó válaszoló: van mikor a fogorvos, nem olyan könnyen elérhetõ (pedig évente nézetem)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!