Találatok a következő kifejezésre: A szívhang készülék (9 db)

10 hetes terhes vagyok, van otthoni ultrahangos készülékem, a szívhangot már lehet hallani 10 hetesen, vagy még csak a doki látja?

Legjobb válasz: én is akartam venni, szívhangot hallgató készüléket,brendonba láttam 10.000ft, de rájöttem a szívbaj jönne rám,ha nem találnám meg a babaszív hangját...meg szinte mindig azt hallgatnám,amikor eszem,h ver a szíve, amikor fekszem stb....

én is akartam venni, szívhangot hallgató készüléket, brendonba láttam 10.000ft, de rájöttem a szívbaj jönne rám, ha nem találnám meg a babaszív hangját...meg szinte mindig azt hallgatnám, amikor eszem, h ver a szíve, amikor fekszem stb....
Nekem a kórházban , és a védõnõ is azt mondta, hogy 20 hét után lehet hallgatni. Nekem 22 hét után hallgatta meg a védõnõ elõször. 10 hetesen szerintem még kicsi , és lehet erõtlen ahhoz, hogy halljad, de vidd el a védõnõhöz, megmutatja hogy kell használni.-)
A védõnõm 16 hetes koromban hallgatta elõször...

A szívhang figyelő készülék nem ártalmas a babára ugye?

Legjobb válasz: miért lenne? Van neked olyan otthon?

miért lenne? Van neked olyan otthon?
A kérdező hozzászólása: Nincs még
Ha az lenne akkor nem lehetene kapni!
szerintem nem kell azt venni, mert csak felidegesíti az ember magát, ah nem hall semmit. Pedig minden rendben van, csak éppen nem tudod rendeltetésszerûen használni. Fõ a nyugalom, minden rendben van és lesz. Boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondoltam, hogy nem lenne rossz, mert még nem nagyon mocorog a babám (17 hetesek vagyunk) és gondoltam megnyugtató, ha hallom a pici szívét. De az is igaz, ha nem jól használom akkor meg duplán paráztatom magam:) Köszi a válaszokat
nemsokára mocorogni fog a babád, ez biztos. Szerintem ne vegyél olyan készüléket. Minden rendben lesz!
Szia! Úgy tudom hogy ezt csak a 7.-ik hónaptól ajánlják használni és az ára sem kevés ( 40.000 Ft) egyik családtagom most vett. Szerintem is felesleges dolog. Ha mocorog akkor minden ok. Kár magad idegesíteni. Üdv. 23 hetes kismama
Ne aggódj amiatt, hogy még nem nagyon érzed a babád! Néhány hét múlva már biztos sokat fogod érezni a mocorgását! 23 hetes kismami

A védőnő hányadik héttől hallja a Doppler készülékkel a szívhangot?

Legjobb válasz: Köszi, akkor most megnyugodtam :) 14 hetes vagyok, és nem találta... akkor nem véletlenül! Boldog karácsonyt!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Néha már mintha érezném (2. baba) de nem vagyok benne biztos. A kislányomat a 20. héten éreztem elõször. Vele egyszer sem hallgatott szívhangot a védõnõ. Most meg túlbuzgó lett úgy néz ki :) Mindenkinek boldog babázást és meghitt ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor most megnyugodtam :) 14 hetes vagyok, és nem találta... akkor nem véletlenül! Boldog karácsonyt!
A 20. héttõl de ez is lehet városonként megyénként változó ahogy minden más is.
Nekem 15 hetesen megkereste, mert megkértem. Papíron 16 hét után nézik.
szia!én 20 hetesen hallottuk szívhangot a manocskánál!de ha rendszeresen fog mozogni megfogsz nyugodni minden nap ha érzed!sokkal nyugisabb leszel!de most is nyugi semmi baj nincs!
mi 17 hetesen hallottuk elõször.
Mi már 16 hetesen hallottuk a szívhangját a védõnõnél.
Ó, akkor még picurka! :) Ilyenkor még nem hallani, gondolom, még nem is érzed a mozgását. Ha elkezd mocorogni, akkor már jobb lesz és nyugodtabb leszel. :) Gratulálok a babához!
Nekem már nézte a 19. héten is, de csak mozgás hang volt, a szívdobogás tisztán nem volt hallható. Az õ tapasztalata az, hogy a 24. hét körül már mindenkinél ki tudják bogarászni. Persze, nagyban függ attól is, hogy kinek mennyi a súlyfeleslege a pocakján.
Nekem szerdán, alig 9 hetesen hallottuk egy pillanatra a védõnõnél a szívhangot. Amúgy végig kiírta a frekvenciát, vagyis látszódott rendesen. Egyébként õ a 14. héttõl szokta. De ez függ a testalkattól is meg hogy hol tapad a lepény, én elég sovány vagyok és hátsófali, ezért sikerülhetett :)


A kérdező hozzászólása: 12 hetes vagyok, holnap leszek 13.
Mas a gep, mas a doki barmi leehet! Nem mondtak kontrollt? Hivd fel a magandokid! De biztosan nincs baj! Csak elmertek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, annyira ideges lettem, hogy el is felejtettem megkérdezni a magándokimtól, eszembe sem jutott. :) Pedig kézenfekvõ lett volna. De közben felhívtam, és õ is azt mondta, hogy ez erõsen gép- és személyfüggõ. Szóval próbálok nem parázni.
Ne parazz! Biztos csak elmeresrol van szo! :)
Én a 0. UH-ra (terhességmegállapításra magándiagnosztikára mentem. Megmérték, szívhang, minden szuper. Mentem 2 hét múlva körzetis nõgyógyászhoz, ugyanakkorának mérte, , hullasápadt lettem. Még jó hogy ezt õ is észrevette, mert közölte, hogy olyan szar a gépe hogy épp annyit lát rajta rendesen, hogy dobog ott valami, ezért beutal egy rendes UH-ra. Megmutatta a képernyõt, én semmit nem láttam csak hangyás foltokat. Elõtte 2 héttel a magán UH-ban már láttam a kis formát, hogy hogyan lesz belõle baba, na meg a szívét is láttam. Persze a kisbabámnak semmi baja nem volt, nõtt rendesen, csak szar a nõgyógyász UH-ja.
Feleslegesen aggódsz kedves kérdezõ:) Teljesen jó méretei vannak a babádnak. Tapasztalatom szerinte az sztk-ás Uh gépek eléggé elavultak/régiek. A magándokimnál már látszódott a petezsákba a babó, míg másnap az sztk-ás dokim csak petezsákot látott. Szerintem nyugodj meg és élvezd a terhességed:) Boldog babavárást kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, az utolsó 2 sztori nagyon megnyugtató, jó olvasni, hogy más is volt akkor hasonló szituációban. Közben már teljesen megnyugodtam. :)

Mennyi ideig lehet a baba szivverését halgatni az angel sound magzati szivhang figyelö készülékkel?

a gyártó nem irt rá pontos idökorlátot, csak azt hogy ne sokáig. viszont az eladónö a boltban azt mondta hogy csak 1 percig.

Legjobb válasz: Eléggé zavarja a babát.A védõnõ is max. 1.5 percig szokta hallgatni.Ha baj van 1 perc alatt kiderül,nem órákig való hallgatásra találták ki ezt a szerkezetet.Azt olvastam,hogy napi fél óra max. ,de nem egyfolytában.

Eléggé zavarja a babát.A védõnõ is max. 1.5 percig szokta hallgatni.Ha baj van 1 perc alatt kiderül, nem órákig való hallgatásra találták ki ezt a szerkezetet.Azt olvastam, hogy napi fél óra max. , de nem egyfolytában.
Nekem a rendelõben csinálja a 16. héttõl.Elõbb nem hallaná.Nem kérni kell, magától nézi, mert be kell írnia a nagykönyvbe. elsõ
Minek az egyáltalán? Én nem is engedném forgalmazni. Amikor elõször voltam ilyen vizsgálaton a védõnõ alig találta meg, és aztán folyton elmászott, mert megijedt tõle. késõbb már nem tudott annyira, mert kevesebb volt a hely. De szerintem laikus kezébe nem való, csak beparáznál, ha nem találnád.
Fú de jó hogy ezt írtátok.Nemis tudtam hogy tud ilyet a védõnõ.És ezt lehet tõle kérni hogy hallgassa meg ha úgy gondolom hogy baj lehet?Úgyis jön ma hozzám.
Miért lett lepontozva a második válaszoló??Én is egyetértek vele, hogy ilyen dolgokat inkább az orvosok használjanak.Én sem engedném forgalmazni. elsõ
Kedves utolsó válaszoló!! Lenne itt egy lányka aki nem ért valamit ami le van írva a papírjára és olyan kár hogy nemtudok rajta segíteni.Látom te szülésznõ is vagy.Ha belinkelném elolvasnád?És esetleg ha tudod mit jelent leírnád nekem vagy neki?Szegény már annyira aggódik.Örülnék neki nagyon.

A BébéSounds szívhangfigyelő készülékkel hány hetes kortól hallható a baba szívhangja?

Legjobb válasz: szerintem a 12. hét körül,mert van ugye elõbb is, de nem hinném,hogy házilagmeg tudod különböztetni a sajátodtól.

szerintem a 12. hét körül, mert van ugye elõbb is, de nem hinném, hogy házilagmeg tudod különböztetni a sajátodtól.
Az utolsó harmadban, de nagyon kell öszzpontosítanod, nagy csnd kell, még a tv se szóljon. Csukd be a szemed és úgy hallgatsd. Én szerettem, de csak 1 hétig használtam mert megszültem. :)
Szia. Én 27 hetes vagyok, és még egyszer sem hallottam vele, csak a sajátomat.
Szia! Én sem hallottam eddig még soha, pedig 17 hetes vagyok. Azt mondják a 7. hónaptól hallható vele. Ha ezt tudom meg se veszem.

Hogyan hallgatják az elso szívhangot? Huvelyi uh. -gal is lehet, vagy csak a hasival? Vagy esetleg a védono is meg tudja hallgatni, ha van hozzá megfelelo készuléke, és hány hetes kortól?

Legjobb válasz: Nekem nem volt huvelyi ultrahang egyaltalan :) Nem tudom a szerkentyu nevet, de ugy nez ki mint egy miniradio, es van egy kis vastag tollszeru resze, amit a pocimon mozgatva az orvos megkereste a baba szivhangjat.

Nekem nem volt huvelyi ultrahang egyaltalan :) Nem tudom a szerkentyu nevet, de ugy nez ki mint egy miniradio, es van egy kis vastag tollszeru resze, amit a pocimon mozgatva az orvos megkereste a baba szivhangjat.
elozo vagyok, nekem mar a 8. heten hallatszott ezzel a szerkentyuvel
Az elsõt mindenképp hüvelyivel. Nálam 6 hetesen hüvelyivel néztük, 7 hetesen hasival. A védõnõ csak sokkal késõbb tudja meghallgatni!
A kérdező hozzászólása: Én 9+1 vagyok. Tehát a védono sehogy sem tudná hallani?
szívhangot kb. félidõtõl 18-20 hetes kor hallgatnak. de egy másik módszerrel (doppler) akár 6 hetes kortól érzékelik a szívdobogását, ha erre gondoltok. (ti hallani fogjátok, mert a gép hanggá alakítja át, de valójában fizikailag még nem hallani) az elsõ vizsgálat szinte minden esetben hüvelyi ultrahanggal történik
Szia! Nekem 12. hétig hüvelyivel, majd hasival UH-al figyelték a szívhangot! Szerintem a védõnõ csak 15-16 hetes kortól hallja a mûszerével a szívhangot, persze, ha valami hiper - szuper érzékeny cucca van, akkor elöbb!
A kérdező hozzászólása: 13:33-as akkor te mennyi idos voltál?
Egyáltalán nem igaz, hogy csak hüvelyivel lehet szívhangot hallgatni! Engem az orvosom az elejétõl fogva hasi uh-val nézett, 8 hetesen azzal nézte a szívhangot. A védõnõ sokkal késõbb tud már szívhangot nézni, nekem elõször 18 hetesen ajánlotta föl.
13:33-as vagyok 7 hetesen nezte eloszor a haziorvos (ahol en elek, ott a haziorvoshoz kell jarni kismamagondozasra, ultrahangot es egyebb vizsgalatokat a korhazban csinalnak)

Érdemes AngelSounds szívhang figyelő készüléket venni? Nem árthat a babának?

http://www.impakt.hu/angelsounds/

Legjobb válasz: Semmiképp sem árthat, mert ez kívülrõl erõsíti fel a baba mozgását és hangjait, olyan mint az utolsó trimeszterben a kötelezõ kórházi szívhangvizsgálat. Nagyon praktikus aggódó kismamáknak és most, hogy az árát is láttam, szerintem nagyon baráti. Persze az ember tengernyi pénzt elkölt a babavárás során, ezért ha nem muszáj, azért ne vedd meg, a rendszeres vizsgálatok úgyis mindig megnyugtatnak majd.

Semmiképp sem árthat, mert ez kívülrõl erõsíti fel a baba mozgását és hangjait, olyan mint az utolsó trimeszterben a kötelezõ kórházi szívhangvizsgálat. Nagyon praktikus aggódó kismamáknak és most, hogy az árát is láttam, szerintem nagyon baráti. Persze az ember tengernyi pénzt elkölt a babavárás során, ezért ha nem muszáj, azért ne vedd meg, a rendszeres vizsgálatok úgyis mindig megnyugtatnak majd.
Nekem tetszik de eddig nem is hallottam ilyenrõl! Sztem jó ötlet és nem árt a babának szerintem akkor nem árusíthatnák. Persze nem egész nap kell használni hanem pár naponta. Jó ötletnek tûnik az olyan aggódós kismamáknak mint én h ne kelljen annyit aggódni ha pl. egyik nap lustibb a baba és nem mozog annyit, ezzel megnyugtathatom magam! Nekem tetszik! Meg azt is írják h késõbb a cscsemõ figyelésére is alkalmas légzésfigyelõ meg amugy is kéne.
Nekem már van ilyen készülékem! Most a 25. hétben járunk és nem halljuk vele a baba szívhangját. Vagy egy órát probálkoztunk befogni többször is, de nem sikerült. Azóta a polcon hever, mert rájöttem, hogy a babám mozgását érzem egész nap (ami csodállatos érzés), ebbõl pontosan tudom, hogy jól van. Szerintem ez a készülék azoknak lenne jó akik még nem érzik a baba mozgását, de az kb. a 20. hétig van és akkor a készülék nem is mutat semmit. Szerintem ne vedd meg, egy kinai vacak. Ha szeretnéd szívesen odaadom az enyimét!
Biztosan nem árt. Szerintem is annyi mindenre van és lesz szükség a baba körül, hogy egy problémamentes terhességnél nem látom értelmét az ilyen készüléknek. Sima sztetoszkóp is megteszi egyébként. De ti tudjátok. Jó babavárást!
A negyedik hozzászólónak küldeném: Engem érdekelne az eladó szívhangfigyelõd, írnál nekem privit? Köszönöm!!
Szia! Valaki írta, hogy nem tudja vele befogni a szívhangot, hát õszintén szólva szerintem az átlag kismama így is mindenen aggódik, ezt csak felesleges parának tartom. Ártani nem árt neki, csak a ti idegrendszereteknek, ha véletlenül úgy jártok, mint az imént felszólaló. Egy barátnõm is vett, és sírva futott a dokijához, mikor nem találtak szívhangot, az orvos megnézte, természetesen minden a legnagyobb rendben volt. De te tudod.
Sziasztok én 13hetes 6 napos kismama vagyok pár napja vettem én is Angelsound-ot.Én is meg vagyok elégedve vele.Korábban nekem is vetélésem volt.Egy héten 2 szer tervezem meghallgatni a szívhangot eddig mindig megtaláltam elsõre a pocaklakót:) és max egy percig hallgattam én is a kis szívverését.Ennyi még nem árt.De engem megnyugtat.
Én tegnap vettem egyet, és nagyjából 15 másodperc után megtaláltam a pici szívverését (13+2 hetes vagyok). Elképesztõ érzés volt!!! Ha a kötelezõ ultrahangon megkérdezitek a dokit, hogy nagyjából milyen magasan van a méh és a pici, az sokat segít a bemérésben szerintem. Ezenkívül gyakoroljatok elõtte a saját szíveteken, ne a pocakon. Az, hogy a túlzott használat mennyire árthat, szerintem senki nem tudja 100%-osan megmondani, de ha tényleg ritkán, rövid idõkre használja az ember, az biztosan nem okoz problémát, ellenben kivételes élményhez juttat. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!