Találatok a következő kifejezésre: A szívem súgja, (7 db)

Mindig fontos az amit a szívünk sug? Döntő lehet akár 1 kérdésben amit nem tudunk eldönteni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem igen,de én úgy gondolom,hogy ez egyénfüggõ. Van aki racionális típus,az gondolom az eszére hallgat,más meg a szívére.. Én talán többször hallgatok a szívemre,fõleg ha döntenem kell,persze volt már hogy nem jött be,de általában nem szoktam megbánni:)

Szia! Szerintem igen, de én úgy gondolom, hogy ez egyénfüggõ. Van aki racionális típus, az gondolom az eszére hallgat, más meg a szívére.. Én talán többször hallgatok a szívemre, fõleg ha döntenem kell, persze volt már hogy nem jött be, de általában nem szoktam megbánni:)
Na várj, vagyis eldöntötted, de nem hallgatsz a saját döntésedre. A nõk szokták ezt csinálni, h amikor a szívükre kellene hallgatniuk, akkor az agyukra akarnak és fordítva.
A kérdező hozzászólása: a szivemre döntöttem....

A szívem azt súgja, hogy szeretnék egy testvérkét a kislányomnak, de az eszem meg az ellenkezőjét. Mire hallgassak? A szívemre vagy az eszemre?

Szeretnék tesót neki, mert nekem is vannak testvéreim és tudom, hogy milyen jó érzés ez. Viszont anyagi lehet?ségeim nagyon sz?kösek.

Legjobb válasz: Hát ennyibõl elég nehéz megítélni... Én 2 gyerkõc után már mentem volna vissza dolgozni, megvolt a helyem, amikor kopogtatott a harmadik. Akit szerettünk volna, bár gyõzött a józan ész. nem tudtuk, hogy lesz, mégis élünk, ha szûkösen is, de ami kell, az megvan.

Hát ennyibõl elég nehéz megítélni... Én 2 gyerkõc után már mentem volna vissza dolgozni, megvolt a helyem, amikor kopogtatott a harmadik. Akit szerettünk volna, bár gyõzött a józan ész. nem tudtuk, hogy lesz, mégis élünk, ha szûkösen is, de ami kell, az megvan.
A kérdező hozzászólása: Anyukámmal lakunk egy lakásban, mert még albérletre sincs pénzünk. 1 éve mentem vissza dolgozni, hogy valahogy kijöjjünk a kis fizetésbõl. A gyerek még csak 2 éves volt mikor visszaálltam a munkába.
Azon ne emészd magad, hogy a gyerek két éves korában visszamentél dolgozni, szerintem a legtöbben akkor mennek vissza, hiszen gyes-bõl megélni elég nehéz, gyed-bõl sem könnyû, de azért az mégis több. Én a helyedbe nem vágnék bele mégegy baba-projektbe, gondolom anyukád sem örülne neki, hogy mégegy baba lenne ott nála. Amúgy mi is anyukámnál lakunk, és nagyon hálás vagyok, hogy ezt megengedi, de tudom, hogy nem így kéne lennie. Így aztán mégegy babát csak akkor vállalnék, ha már rendezõdik a helyzet, legalább annyira, hogy külön lakunk.

2 hónapja vásároltam egy 120L-es villanybojlert, felfűtés alatt a bojler súg, a szerelő azt mondta, hogy kemény a víz azért van így, és mióta az új bojler van felszerelve a vízvezeték rendszer kopog, pl. ha a mosógép szívja a vizet. Mi a megoldás?

Legjobb válasz: Hogy a bojlerrel mi lehet azt nem tudom.De általában a mosógépnek nem sok köze van a bojlerhez,mert az a hideg vizes vezetékrõl szívja a vizet.Tehát a bojler olyankor nem funkcionál semmit.

Hogy a bojlerrel mi lehet azt nem tudom.De általában a mosógépnek nem sok köze van a bojlerhez, mert az a hideg vizes vezetékrõl szívja a vizet.Tehát a bojler olyankor nem funkcionál semmit.
A bojler általában akkor sistereg, ha sok vízkõ van a fûtõbetéten. A szerelõ alighanem jót mond. esetleg még lehet repedt a fûtõbetét, és abba víz kerül. de ahhoz is szerelõ kell. pláne, ha garanciális...De azért gyanús... 2 hónap alatt nem hiszem, hogy annyi vízkõ lenne. Hogy miért pattog a vízcsõ az rejtély számomra, ha levegõs a csõ, akkor szokott pattogni, de az a fûtéscsõre jellemzõ. A mosógép nem szívja a vizet, csak beengedi, ürítéskor szívja, de akkor a gépbõl teszi és nem a vízcsõbõl.
Valami még eszembe jutott...ha túl nagy a víznyomás, és a bojler anyaga "gyengécske" akkor lehet, hogy a tartály tágulása pattogással recsegéssel jár, és ha a mosógép töltõdik akkor a nyomás leesik, a bojler vissza áll az eredeti méretére, ha a töltõdés megszûnik a bojler megint "felfúvódik" ami hanggal jár. Nemmondom, hogy ez van, de ez is egy lehetõség.
Akkor pattog a vízcsõ, ha levegõs a rendszer. Az lehet a szolgáltató hibája is.
A 10:49-es is jót ír. Eshet a nyomás a rendszerben, ha a mosógép vizet vesz.


Nem engedném el.:(
NEkem volt ilyen. A szívemre halgattam, pedig az eszemre kellett volna.
Nekem már volt ilyen, sokáig gyenge voltam az eszemre hallgatni, persze a dolgok nem változtak és csak a saját lelkem sorvasztottam ezáltal, aztán megvolt az a bizonyos "utolsó csepp" ami erõt adott és azóta hálás vagyok, hogy megtettem ezt a lépést. Az ember nem hal bele egy ilyenbe, csak azt hiszi és talán hónapokig, évekig fáj, de mindig jön újabb boldogság mégha ezt az adott szituációban akkor nehéz is elhinni. De ha több ilyet átélsz már te is fogod biztosan tudni és könnyebb lesz elengedni egy halódó kapcsolatot.
Olyan nincs hogy nem bírja ki a szíved. El kell engedni, nem az eszed súgja akkor, hanem az a bizonyos ösztönös megérzés ami jól vezeti az embert, csak hajlamosak vagyunk elnyomni és nem hallgatni rá!
Attól függ, mit tett vagy tesz. 2 választás van: Lehet szereted és nagyon nehéz, de ha nem bírsz vele és folyamatosan ugyan azokba a hibákba esik, akkor nevelhetetlen, jobban jársz ha elengeded, hisz késõbb csak még nagyobb a fájdalom és nem véletlen súgja az eszed azt, hogy engedd el Vagy Megtartod, hisz látod esélyét a javulásra, és neked mindenképp õ kell , ezért mindent elkövetsz, hogy megneveld.
valószínûleg bezákóznék magamba.. és a rosszkedvem megadná a kezdõ lökést ahoz h végetvessek neki.. de utáána is szar még..
És mégis hogyan lehetne elengedni?Fõleg ha ott dolgozik melletted, és drágámnak, édes kicsi szívemnek szolit.Mellesleg azt mondja szeretlek, csak éppen átnéz rajtad, nem jön mint régen, de te ugyan úgy szereted, mégis hogyan engedjem el??????

A szívem azt súgja kell még egy baba (nem pont most, 2 éven belül), de az eszem tiltakozik. Volt valaki hasonló helyzetben?

Imádom a lányom, egy éves, nekem ? a tökéleset baba. Szeretnék még, nagy családot.

Legjobb válasz: nézd reálisan a dolgot: a párod semmit nem segít. ez egy gyerekkel is nehéz, kettõvel meg még inkább. párod akar még egy gyereket? hallgass az eszedre inkább.

nézd reálisan a dolgot: a párod semmit nem segít. ez egy gyerekkel is nehéz, kettõvel meg még inkább. párod akar még egy gyereket? hallgass az eszedre inkább.
Egyetértek a 3 válaszolóval nálunk 20 hónap volt a két kicsi között a korkülönbség. Elég húzós volt(enyhén szólva) várj addig, hogy mikorra megszületik a pici a nagyobbik 3 év felett legyen. Akkor már talán könnyebb. A kis korkülönbség szerintem nagyon rizikós. Inkább a kislányodra vetítsd azt a szeretetet amit a kisbabának tudnál nyújtani. Meg ami most jutott az eszembe mert én most a harmadik gyerkõcön gondolkodok, hogy mikor indul a napotok és az egész nap folyamán adott szituba képzeld bele, hogy milyen lenne ha ott lenne egy pici baba. Nem egy édesdeden alvó vagy cukin gagyogóra gondoltam....:) )
Huh, ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna majdnem szóról szóra így... Párom mondta anno, amikor mondtam neki, hogy foglalkozzon már többet a gyerekkel, hogy neki munkája van, azon kívül azt csinál, amit akar, én meg foglalkozzam a gyerekkel.. Épp csak azt nem mondta, hogy fogjam be a szám.. :-S Többek közt ezért sem szeretnék még egy babát...
Akkor nekem egy szavam sem lehet, napi szinten foglalkozik a férjem a kisfiunkkal. A kérdésedre visszatérve: közös döntés kell legyen a gyerekvállalás. Ha úgy érzed, hogy istenigazából nem vagy még rá kész akár fizikálisan, akár mentálisan, várjatok picit.
A kérdező hozzászólása: Igen, szeretne nagyon. Én már mondtam neki, hogy "csináljuk azt, hogy a következõvel te jössz el GYED-re", persze nem azonnal, hanem mikor már 1-2 étkezést kiváltottunk. De nem akarja. Õ csak nevet és hajtogatja, hogy minden rendbe lesz, de azt nem is sejti, min mentem én keresztül az elsõ pár hónapban.
Mivel a férjed nem segít ezért még ne vállalj második babát. Majd ha nagyobb önállóbb lesz a kislányod mondjuk ha 3 éves lesz kb. Nekem nehéz volt, nálunk 21 hónap a korkülönbség a gyerekek között.
Egy kérdés: akkor az ilyen férjnek, miért szültetek egyáltalán gyereket? Vagy ha így viselkedik, akkor miért jut eszetekbe még egy kisgyerek, ha ezzel az eggyel sem tõrödik. A gyerek(ek)nek két szülõje van. Nem csak megcsinálni kell! Hanem foglalkozni is kell vele, mindkét szülõnek! Ez nem csak az anyukák dolga!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem hiszem, hogy lesz még egy gyermekünk.

Honnan tudhatom, mit súg a szívem?

Légyszi segítsetek, bárhogyan. Döntenem kell, és tudom, h a szívemre kéne hallgatom, de nem tudom, hogyan tudhatnám mit szeretnék igazán, kibe vagyok szerelmes. És itt nem elég csak az, h melyik pasinál remeg a gyomron... Ész érvekkel meg nem tudok dönteni.

Legjobb válasz: Szia én is igy voltam mindig mikor kiléptem egy komoly kapcsolatomból,és belevágtam egy ujba,mindig azt hittem az "elõzökre" hogy õk a nagy "Õ" de nem,most végre megtaláltam az igazit,mert vele élek és most várjuk az elsõ gyermekünket!Te is fogsz felejteni!megtalálod az igazit,lehet hogy akivel vagy õ az!!az Exedre meg még sokáig emlékezni fogsz, ugy is fogod érezni hogy szereted de idõvel elmulik minden,és már csak a szép emlékek maradnak majd meg.

Amíg nem tudsz dönteni, addig ne kapkodj, mert nem sül ki belõle semmi jó... Semmiképpen sem javasolnám, hogy visszamenj a régihez, ha: 1. megcsalt 2. durva volt veled 3. nagyon nem jött ki a családoddal vagy te az övével Egy új kapcsolatba belevágni meg csak akkor érdemes, ha már tényleg biztos vagy benne, hogy bízhatsz a srácban. Mert én ezzel nagyon befürödtem, 4 hónap után repültem, mert többet láttam bele, mint amennyi volt valójában. Szerintem ezeket gondold végig...
Szia én is igy voltam mindig mikor kiléptem egy komoly kapcsolatomból, és belevágtam egy ujba, mindig azt hittem az "elõzökre" hogy õk a nagy "Õ" de nem, most végre megtaláltam az igazit, mert vele élek és most várjuk az elsõ gyermekünket!Te is fogsz felejteni!megtalálod az igazit, lehet hogy akivel vagy õ az!!az Exedre meg még sokáig emlékezni fogsz, ugy is fogod érezni hogy szereted de idõvel elmulik minden, és már csak a szép emlékek maradnak majd meg.
A régi barátoddal-nem hiszek a felmelegített kapcsoltokban, fõleg ha csalódással végzõdött, a mostanit meg szerintem nem szereted csak félsz, hogy egyedül maradsz én a helyedben hagynám mindkettõt és keresnék egy olyat akit ténlyeg szeretek...ne félj változtatni lesz más olyan akiben biztos leszel, hogy szereted és nem szükséges megkérdezned senkitõl
nem mindig jó mérvadó az ha a szivedre halgatsz nekem elhiheted!Többet ésszel....
én a nagy õre szavazok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Talán ha adnál egy kis információt a srácokról.. kik között kéne döntened az jó lenne ;)
A kérdező hozzászólása: Ezt nem olyan könnyû elhinni :S Pont ez az.. ha vhonnan ezt igazán érezhetem.. az a szívem. Jó lenne hallani.
A kérdező hozzászólása: *gondolok
A kérdező hozzászólása: Nem az a lényeg. Szerintem. De oké. Az egyik az a pasi, akinél érzem, h õ az Igazi. 1 évig tartó kapcsolat, csalódással végzõdött, de azt hiszem, helyrehozható. Õ kicsit zárkózottabb, de helyes, messze lakik tõlem. (annyira nem, csak a város másik fele) A másik egy hirtelen szerelem, míg az elõzõvel egy mély, éés nagy, de belé is belészerettem és boldog vagyok vele, és nagy a szenvedély. Õ egy kicsit kisfiús kívülrõl, de belül egyáltalán nem, és amúgy édes, helyes. Szeretem, most vele vagyok. De sokat gondolom a "nagy Õ"-re. És talán itt lenne az ideje, h eldöntsem végre mit akarok. Elvileg belül megsúgja vmi h mit kell tennem... de jelenleg úgy tûnik két pasiba vagyok szerelmes.
A sziv mindig hulyeseget sug. Az eszed tudja egyedul, mi a jo neked...

Az eszem az új, megértő pasit súgja, a szívem viszont visszahúz a régi rossz kapcsolatomhoz. Mit tennétek ilyen helyzetben?

Õrl?döm a 2 férfi közt, az új párom egy mintaférfi, megfelel minden elvárásomnak,jól néz ki, hatalmas szeretet nyújt,amit hiányoltam a volt kapcsolatomból, mégsem tudok igazán örülni neki.Bár tudom,biztosan kiegyensúlyozott, boldog életem lenne mellette,ahol id?vel,ha megnyugszom jól érzem magam.Sajnos vannak pillanatok,hogy a volt párom eszembe jut, akivel még telefonon néha beszélünk,mert szerinte könnyebb úgy az elválás. Ha hív sírok,felzaklat,meg?rülök azért,hogy csak még egyszer,ha egy napra is,de az enyém legyen,engem csókoljon,öleljen,és t?lem függetlenül ugyanezt érzi,kívánja ? is.Emellett a mostani páromhoz is nagyon vonzódok mindentéren, ? is megmozgat már egy nézésével is.De tudjuk a volt párommal, a kapcsolatunk nem m?ködne,mégis szükségünk van a másikra.Hogy ne vegyem fel neki a telefont,nem tudom megállni.Az új párom viszont már szinte szerelmes, bemutatott a barátainak,ami nála nagy szó,és látják rajta,hogy boldog velem. Én is jól érzem magam vele,de....nem érdemel meg t?lem semmi rosszat sem,annyira mellettem áll mindenben,maximálisan támogat.Annyi jó és rossz dolog jár a fejemben. Nem tudom mi lenne a helyes,megcsalni nem akarom,bár úgy érzem talán úgy tudnám lezárni a régi kapcsolatomat.Szükségem van mindkét férfira valamilyen szinten, és mindkett? a nagy szerelmet látja bennem. Nagyon szörny? érzés. Volt valaki hasonló helyzetben? Hogy lehet ebb?l kimászni,hogy ne fájjon?

Legjobb válasz: Ha megcsalod az új párodat a régivel, azzal végképp nem fogod lezárni a múltat, az tuti! És szerintem az sem igaz, hogy könnyebb úgy az elválás, hogy közben telefonálgattok egymásnak. Élvezd az új kapcsolatodat, hogy mindent megad neked, ami eddig hiányzott. Ne hagyd magad felzaklatni, ha mégis befolyásolni próbál a régi, gondolj arra, hogy az már akkor sem mûködött, most sem mûködne, és gondolj arra, hogy milyen okok miatt is hagytad ott. Ha nem hagyod magad, hogy állandóan visszafogjon a régi, akkor idõvel meg fog oldódni a gondod, múlik a fájdalom!

Ha megcsalod az új párodat a régivel, azzal végképp nem fogod lezárni a múltat, az tuti! És szerintem az sem igaz, hogy könnyebb úgy az elválás, hogy közben telefonálgattok egymásnak. Élvezd az új kapcsolatodat, hogy mindent megad neked, ami eddig hiányzott. Ne hagyd magad felzaklatni, ha mégis befolyásolni próbál a régi, gondolj arra, hogy az már akkor sem mûködött, most sem mûködne, és gondolj arra, hogy milyen okok miatt is hagytad ott. Ha nem hagyod magad, hogy állandóan visszafogjon a régi, akkor idõvel meg fog oldódni a gondod, múlik a fájdalom!
Nézd meg Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból címû filmjét. Engem nagyon megérintett, mikor ilyen helyzetben voltam. De ne kövesd, ami benne van.:D Én megszakítottam az exemmel minden kapcsolatot, csak így sikerült elfelejteni. De ennek már 3 éve. És tudom, hogy helyesen döntöttem, mert szörnyû életem lett volna mellette. Kell ez a távolság idõben és térben, hogy más szemszögbõl tudj ránézni. Az semmiképp nem mûködik, hogy tartjátok a kapcsolatot. Rossz lesz sokáig, ha megszakítod vele, de csak így tudod elfelejteni. Esetleg évek múlva lehettek újra barátok.
Már a kérdésedben is leírod hogy a régi rossz kapcsolatod felé...akkor mi a kérdés? Két pasival akarsz játszogatni? mert akaár tudatosan, akár nem azt teszed. elõbb utóbb két szék között a pad alá fogsz csüccseni és még jól meg is ütheted magad. Ha elég idõs vagy már, akkor talán dönthetnél végre. És teljesen egyértelmû számomra hogy nem a régi szar kapcsolatba mennék vissza, így sosem fogsz túllépni semmin.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!